سئو وردپرس

وردپرس اگر بهترین سیستم مدیریت محتوا در پروسه سئو نباشد، قطعا یکی از بهترین هاست. صرف زمان در سئو یک سایت وردپرسی، ممکن است از دید بعضی ها اتلاف وقت باشد، اما در حقیقت اینطور نیست. بهینه سازی سایت وردپرسی شما با روش هایی که در این مقاله مطرح می کنیم، به شما کمک می کند که رتبه سایت خود را افزایش داده، بازدیدکنندگان بیشتری برای خود دست و پا کنید و در حالت کلی وبسایت بهتری داشته باشید.

نگاه جامع ما به سئو وردپرس در این مقاله به معنی بررسی تمام جوانب سئو در این سیستم مدیریت محتوا می باشد تا ارتقا بازاریابی آنلاین و رتبه سایت شما تضمین گردد. این مقاله به سرفصل های زیادی در زمینه سئو وردپرس می پردازد و بنابراین خود را برای یک مطلب بسیار بلند آماده کنید. همچنین با توجه به تبحر تیم رادزاد در زمینه سئو وردپرس می توانید با ما تماس گرفته و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

سئو وردپرس

بهترین افزونه سئو وردپرس

یکی از بهترین ویژگی های وردپرس، وجود افزونه برای هر کاریست و سئو نیز از این مسئله مستثنی نیست. هزاران افزونه وردپرس در زمینه سئو وجود دارد و این مسئله، انتخاب را برای کاربران آماتور سخت می کند. به جای نصب چند افزونه و پلاگین در وردپرس ما به شما کمک می کنیم که تمام پارامترهای سئو را صرفا با یک افزونه انجام دهید.

وقتی صحبت از بهترین افزونه سئو وردپرس می شود، مطمئنا انتخاب ها به دو افزونه Yoast SEO و All In One SEO Pack محدود می گردد. هرکدام از این افزونه ها دارای مزایا و معایبی هستند و ما در مطالب بعدی حتما به مقایسه این دو می پردازیم. اما با توجه به اینکه افزونه Yoast SEO در ایران محبوب تر است، ما از آن در این مطلب استفاده می کنیم و تمام اسکرین شات های مربوطه، از محیط این افزونه می باشد.

1 مسائل ابتدایی در سئو وردپرس

سیستم مدیریت محتوای وردپرس به صورت ابتدایی دارای یک سیستم بهینه می باشد و تا آنجا که ما با سایر سیستم های مدیریت محتوا کار کرده ایم در ایندکس شدن هر یک از صفحات به شکل صحیح تری عمل می کند. اما کارهایی نیز می توانید انجام دهید تا ایندکس شدن به صورت آسانتری انجام شود.

1.1 یو آر ال ها

1.1.1 ساختار پیوندی

اولین قدم، تغییر ساختار پیوندی است. تنظیم این قسمت را می توانید در Settings → Permalinks بیابید. ساختار اولیه این قسمت به شکل ?P= است، اما ما ترجیح می دهیم آن را به شکل /Post-Name/ یا /Category/Post-Name/ تغییر دهیم. برای این قسمت شما تنظیمات را طبق تصویر زیر به /%Postname%/ تغییر دهید.

ساختار پیوندی

برای قرار دادن نام دسته در یو آر ال شما می بایست ابتدا Custom Structure را انتخاب کرده و مقدار آن را به /%Category%/%Postname%/ تغییر دهید. در هر صورت اگر سایت شما دارای مطلب فراوانیست و قصد دارید که این تغییر ساختار را انجام دهید، توجه داشته باشید که ریدایرکت های متناسب را بعد از تغییر ساختار یو آر ال اعمال کنید.

1.1.2 نسخه با www یا بدون www

شما درابتدا می بایست تصمیم بگیرید که شکل وبسایت شما به عنوان مثال به شکل www.example.com یا example.com باشد. انتخاب یکی از این دو حالت را در قسمت Settings → General می توانید انتخاب کنید:

نسخه با Www یا بدون Www

همچنین بعد از انتخاب ورژن مورد نظر خود می بایست در کنسول جستجوی گوگل نیز این ورژن موردنظر را به گوگل نیز اعلام کنید. انتخاب این حالت را می تواند در بخش Settings → Preferred Domain بیابید:

نسخه با Www یا بدون Www

نسخه با Www یا بدون Www

1.1.3 حذف کلمات اضافی

مسئله بعدی در بهینه سازی ساختار یو آر ال ها، حذف کلمات اضافی در آن مانند “یک”، “و” و غیره است. از ورژن 1.1.6 افزونه Yoast SEO به بعد حذف این کلمات به صورت اتوماتیک اعمال می شود. بنابراین شما آدرس های بلند بالایی همچون یک جمله کامل نخواهید داشت و این بر زیبایی یو آر ال خواهد افزود.

این مسئله در هر حالت چیزی نیست که بخواهید بعد از انتشار پست آن را اعمال کنید. چرا که اشخاصی ممکن است به آن مطلب شما لینک داده باشند. در صورتی که مجبور به اعمال تغییرات در آدرس صفحات هستید، ریدایرکت 301 را از یاد نبرید.

1.1.4 Https یا بدون Https

در سال 2014 گوگل اعلام کرد که از این پس سایت ها دارای Https در رنکینگ گوگل، جایگاه نسبتا بالاتری خواهند داشت و از آن به بعد بود که بسیاری از سایت ها به Https مهاجرت کردند. در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید مطلب تاثیر Https بر روی سئو را مطالعه بفرمایید.

1.2 سئو و بهینه سازی عنوان صفحات

عنوان صفحه یا به عبارتی محتوای تگ Title یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی صفحات در هنگام جستجو است. این عنوان نه تنها بیان کننده نام صفحه در مرورگر و بیان کننده موضوعیت صفحه است، بلکه اولین چیزیست که یک کاربر در هنگام جستجو از سایت شما مشاهده می کند. در ادامه نیز یو آر ال صفحه، اسنیپت و تگ توضیحات به ترتیب نمایش داده می شوند.

اسنیپت و تگ توضیحات

در وبسیاری از وبلاگ ها از کلمات کلی و پیشفرض در عنوان صفحات استفاده شده که ارزش سئویی ندارند. برای کسب ترافیک بیشتر نیاز است که حتما عنوان صفحات را شخصی سازی کنید. این کار به دو دلیل می بایست انجام شود:

  • موتورهای جستجو وزن بیشتری را برای کلمات ابتدایی عنوان صفحه در نظر می گیرند. در صورتی که کلمات کلیدی شما در ابتدای صفحه باشند شانس بیشتری را برای رتبه بالاتر دارید.
  • اغلب کاربران صرفا کلمات ابتدایی عنوان صفحه را در نتایج جستجو مشاهده می کنند و در صورتی که آنها مشابه با کلمه مورد جستجو باشد به احتمال بیشتری بر روی آنها کلیک می کنند.

برای اطلاعات بیشتر در انتخاب عنوان صفحه مطلب سئو عنوان صفحه را مطالعه بفرمایید.

1.2.1 کنترل عناوین صفحات با افزونه Yoast SEO

شما می توانید با استفاده از افزونه Yoast SEO به کنترل محتوای تگ Title بپردازید. در این پلاگین دو قسمت برای این کار وجود دارد. اول از همه اینکه با نصب و فعال کردن این افزونه یک قسمت SEO در بخش مدیریتی وردپرس ایجاد می شود. به قسمت SEO → Titles & Metas بروید و در آنجا گزینه هایی برای قسمت های مختلف سایت مشاهده می کنید. برای هر قسمت می توانید یک قالب شخصی سازی شده برای عنوان صفحات و تگ توضیحات تعریف کنید.

کنترل عنوان صفحه

متغییر های زیادی برای ایجاد قالب عنوان صفحه وجود دارد که آنها را می توانید در سمت راست و بالای صفحه در بخش Help بیابید. بعد از اعمال تنظیمات مطمئن شوید که قالب عنوان صفحه کار می کند و احیانا صفحاتی با عنوان یکسان نداشته باشید. برای سایر صفحات نیز تنظیمات زیر پیشنهاد می شود:

  • صفحات دسته بندی و تگ ها: %%Term_title%% %%Sep%% Archives %%Page%% %%Sitename%%
  • صفحات جستجو: شما عبارت %%Searchphrase%% %%Sep%% %%Sitename%% را جستجو کردید
  • صفحات 404: صفحه مورد نظر وجود ندارد – خطای 404 %%Sep%% %%Sitename%%
  • صفحات بایگانی: %%Name%% %%Sep%% نویسنده در %%Sitename%%

از متغییر %%Sep%% به عنوان جدا کننده عبارات استفاده می شود. این کاراکتر را می توانید در اولین تب انتخاب کنید:

متغییر %%Sep%%

1.2.2 سئو و بهینه سازی پست ها

بعد از اینکه قالب عنوان صفحه را مشخص کردیم می توانیم شروع به بهینه سازی هر یک صفحات و پست ها بکنیم. برای این کار ما از حالت پیش نمایش افزونه Yoast SEO استفاده می کنیم:

سئو و بهینه سازی پست ها

این ویژگی، هر تغییری را که در صفحات اعمال میکنیم به طور آنی پیش نمایشی از نمایش صفحه در موتور جستجوی گوگل نمایش می دهد.

 پیش نمایشی از موتور جستجوی گوگل

شما می توانید حتی بیشتر از حد استاندارد از هر تعداد کلمات در عنوان صفحه استفاده کنید. اما در این صورت هشداری مبنی بر بلند بودن عنوان صفحه دریافت می کنید. طول عنوان صفحه مقدار ثابتی ندارد، اما در این افزونه، طول عنوان به طول عرض نمایش عنوان در صفحات جستجو محدود شده است.

برای عنوان صفحه نکات زیر از اهمیت برخوردارند:

  • عنوان صفحه می بایست شامل عنوان برند شما، ترجیحا در انتهای آن باشد، چرا که از بین عناوین مختلف جستجو قابل شناسایی برای کاربران گردد.
  • عنوان صفحه می بایست شامل کلمات کلیدی مورد نظر باشد. ترجیحا این عنوان می بایست در شروع آن قرار گیرد تا در سئو تاثیر بیشتری داشته باشد.
  • ادامه عنوان صفحه می باست جذاب باشد تا کاربران را مشتاق به کلیک کند.

1.3 سئو و بهینه سازی متای توضیحات

حال که ما عنوان صفحات بهینه ای داریم، می بایست اقدام به بهینه کردن متای توضیحات کنیم. متای توضیحات در زیر عنوان صفحه در صفحات جستجو نمایش داده می شود و به طور دقیقتر در زیر یو آر ال قرار می گیرد. متای توضیحات اغلب در مواردی توسط موتورهای جستجو مورد استفاده قرار می گیرد که شامل کلمات کلیدی مورد جستجو است.

بعضی از افزونه ها به صورت اتوماتیک اولین جمله متن صفحه را انتخاب کرد و متای توضیحات را با آن پر می کنند. این کار، حرکت هوشمندانه ای نیست و جمله اول صفحه ممکن است شامل هر نوع کلماتی باشد که حتی به موضوع متن، ارتباطی نیز نداشته باشند.

بنابراین بهترین متای توضیحات همانیست که به صورت دستی نوشته شود و در صورتی که فرصت این کار را ندارید، بهتر است آن را خالی بگذارید تا خود موتور جستجو آن را پر کند. اگر متای توضیحات را خالی بگذارید خود موتور جستجو در هنگام جستجو متنی از صفحه را که شامل عبارت جستجو بوده را انتخاب کرده و کلمات جستجو شده را پر رنگتر نشان می دهد. تولید اتوماتیک متای توضیحات یک میانبر در این کار است، در صورتی که هیچ میانبری در سئو وردپرس وجود ندارد.

بنابراین سعی کنید از متای توضیحات مناسبی در صفحات استفاده کنید و این قسمت را نیز می توانید در افزونه Yoast SEO بیابید. اطمینان حاصل کنید که متای توضیحات حداقل یک بار شامل کلمات کلیدی اصلی باشد و خواننده را نیز مجاب به کلیک بر روی آن کند. متای کلمات کلیدی نیز دیگر منسوخ شده و نیازی به پر کردن آن نیست.

1.4 سئو و بهینه سازی تصاویر

یکی از بخش های مورد توجه سئو وردپرس، چگونگی بهینه سازی تصاویر است. با استفاده از نوشتن متن جایگزین برای تصاویر و نام گذاری صحیح فایل آنها، می توانید ترافیک خوبی از موتورهای جستجوی تصاویر بگیرید. علاوه بر این به افراد نابینایی که از Screen Reader برای خواندن سایت شما استفاده می کنند، این امکان را می دهید که از محتوای تصویری سایت نیز مطلع شوند. تگ Alt مناسب از جمله پارامترهاییست که در آنالیز صفحه افزونه Yoast SEO بررسی می شود. برای آگاهی بیشتر از سئو تصاویر می توانید مطلب مربوطه در سایت را مطالعه کنید.

1.5 نقشه سایت XML

برای آگاه کردن گوگل و سایر موتورهای جستجو از آپدیت شدن سایت می توانید از یک نقشه سایت با فرمت XML استفاده کنید. افزونه Yoast SEO دارای یک ماژول ساخت نقشه سایت است که به صورت اتوماتیک آن را تولید می کنید و تنها می بایست آن را فعال کنید. به قسمت Settings → XML Sitemaps رفته و XML Sitemap را فعال کنید.

نقشه سایت XML در افزونه Yoast

بعد از کیک بر روی گزینه ذخیره کردن، جزییات بیشتری از این ماژول برای شما نمایش داده می شود و در اغلب مواقع شما نیازی به تغییر گزینه های آن ندارید. این ماژول نقشه سایتی را تولید می کند شامل تمام صفحات سایت از جمله پست ها، محصولات، دسته بندی ها، برچسب ها و غیره می شود.

وقتی شما یک پست صفحه یا پست جدید ایجاد می کنید، این افزونه به طور اتوماتیک آپدیت شده و به گوگل و بینگ اجازه می دهد که آدرس مطلب جدید سایت را به راحتی بیابند.

برخلاف سایر افزونه های ساخت نقشه سایت در وردپرس، این افزونه یک فایل استاتیک تولید نمی کند. به این معنی که بعد از ایجاد هر آدرس جدید در سایت صرفا تغییرات را در نقشه سایت اعمال میکند. در سایر افزونه ها معمولا با هر بار به روز رسانی، از ابتدا یک نقشه سایت جدید ایجاد می شود که این مسئله مخصوصا در سایت های بزرگ کمی زمانبر است و بر روی منابع سرور فشار زیادی وارد می کند.

همچنین این افزونه هوشمند است و برای هر یک از قسمت های سایت نقشه های سایت مجزایی تولید می کند. بنابراین با آپدیت شدن هر قسمت، ربات های گوگل فقط نقشه سایت همان قسمت را بررسی می کنند و کاری به دیگر قسمت ها ندارند.

از دید سئو نیز این افزونه بهتر از سایرین است، چرا که دارای نقشه سایت تصاویر نیز می باشد. مجهز بودن سایت به نقشه سایت تصاویر باعث ایجاد رتبه بهتر برای سایت در جستجوی تصاویر می گردد.

در آخر، این افزونه دارای رابط نرم افزاری خوبی است و به توسعه دهندگان اجازه می دهد که نقشه های سایت پیچیده تری مانند نقشه سایت داخلی، نقشه سایت خبری و نقشه سایت ویدئویی نیز تهیه کنند.

2 سئو و بهینه سازی قالب سایت

2.1 بردکرامب (Breadcrumb)

بردکرامب لینک هایی هستند که در بالای پست قرار می گیرند و موقعیت صفحه را نسبت به کل سایت نشان می دهند. مثلا بردکرامب یک مطلب از وبلاگ شما احتمالا به شکل “خانه > وبلاگ > پست نمونه” است. بردکرامپ ها به دو دلیل خوب هستند:

به کاربران اجازه می دهند که به راحتی به سطوح بالاتر سایت دسترسی داشته باشند.

به موتورهای جستجو اجازه می دهند که ساختار پیوندی سایت را آسانتر شناسایی کنند.

این بردکرامب ها می بایست به صفحه اصلی و دسته ای که پست موردنظر در آن قرار دارد، لینک دهند و در صورتی که آن پست متعلق به چند دسته بندی باشد، یکی از آنها را می بایست انتخاب کند. برای این کار فایل های Single.Php و Page.Php تم سایت را می بایست با افزونه Yoast SEO انطباق دهید. تنظیمات مربوطه را می توانید در SEO → Internal Links مشاهده کنید.

2.2 هدینگ ها

اگرچه اغلب قالب های وردپرس در زمینه هدینگ ها درست تنظیم شده اند، اما مطمئن شوید که عنوان پست با تگ

نوشته شده است. نام سایت شما صرف با تگ

در صفحه اصلی می بایست قرار گرفته باشد و در عنوان پست ها و دسته بندی ها نبایست بیشتر از تگ

استفاده شده باشد. همچنین عناوین سایدبار نیز نبایست با

و

باشد. ویرایش این موارد به راحتی در فایل های Single.Php و Page.Php قالب انجام می شود. باری کسب اطلاعات بیشتر مطلب تاثیر هدینگ در سئو سایت را مطالعه فرمایید.

2.3 حذف موارد اضافه از کدها

تمام فایل های جاوا اسکریپت و CSS را بررسی کرده و حتی الامکان آن ها را به انتهای کد صفحات انتقال دهید. کد های اضافه را نیز پاک کنید و کش سیستم را فعال کنید تا کاربران فقط یک بار این فایل ها را دانلود کنند. اغلب موتورهای جستجو نیز نیازی به این فایل ها ندارند و آنها را در پایش سایت، دانلود نمی کنند.

2.4 بررسی سرعت سایت

یکی از مهمترین فاکتورهای این روزهای موتورهای جستجو تست سرعت بارگذاری صفحات است. با اعمال سه راهکار زیر می توانید به افزایش سرعت سایت وردپرسی خود بپردازید:

  • قالب سایت را به گونه ای بهینه کنید تا در هر صفحه نیاز به مصرف دیتابیس کمتری در آن باشد.
  • یک افزونه کش برای وردپرس نصب کنید. در صورتی که یک کاربر حرفه ای هستنید ما افزونه W3 Total Cache و در صورتی که کاربر آماتور هستید، افزونه WP Super Cache را پیشنهاد می کنیم.
  • در صورت امکان یک CDN برای سایت فراهم کنید تا سرعت بارگذاری تصاویر را بسیار بالاتر ببرید.

دقت داشته باشید که صرف هزینه کم برای هاست سایت در صورتی که قصد موفقیت در کسب و کار خود را دارید، کار معقولی نیست. از خدمات هاستینگ مناسب و با کیفیت استفاده کنید تا سرعت سایت همواره تضمین شده باشد.

2.5 سایدبار سایت را بررسی کنید

آیا شما از کسانی هستید که لینک سایت دوستان خود را در ساید بار سایتتان به نمایش گذاشته اید؟ در صورتی که این ساید بار در همه صفحات وجود دارد، یک خروجی از سایت خود را در تمام صفحات ایجاد کرده اید و این کار در سئو وردپرس، معقولانه نیست. در صورت تمایل، لینک سایت دوستان خود را تنها در یک صفحه مانند صفحه اول قرار دهید.

این مسئله برای موتورهای جستجو نیز مشکل ایجاد می کند، چرا که یک لینک ثابت در همه صفحات وجود دارد، حتی صفحاتی که از نظر محتوا هیچ ارتباطی با سایت لینک شده ندارند.

در حال حاضر این محدودیت برای وردپرس وجود دارد که تنها حق استفاده از دو سایدبار، یکی در صفحه اول و دیگری در صفحات داخلی را دارید. در صورت نیاز به سایدبارهای بیشتر می توانید از پلاگین های مربوطه استفاده کنید.

2.6 نقشه سایت HTML

برای بسیاری از وبسایت ها مانند وبلاگ ها، راه اندازی نقشه سایت HTML کار بیهوده ای به نظرر می رسد، اما در صورتی که سایت شما بسیار بزرگ و تو در تو می باشد، راه اندازی نقشه سایت HTML که معمولا در منوی اصلی سایت قرار می گیرد می تواند به کاربران و موتورهای جستجو کمک زیادی کند. با استفاده از افزونه Yoast SEO می توانید یک نقشه سایت HTML ایجاد کنید و سئو سایت وردپرسی خود را ارتقا دهید.

3 سئو پیشرفته وردپرس و محتوای تکراری

بعد از اینکه تمام پارامترهای اولیه سئو را رعایت کردید متوجه می شوید که سایر مشکات اغلب در یک چیز خلاصه می شوند و آن مسئله “محتوای تکراری” است. سیستم مدیریت محتوای وردپرس در طبقه بندی های متفاوتی با این مسئله برخورد می کند:

  • مبتنی بر داده ها
  • مبتنی بر دسته ها
  • مبتنی بر برچسب ها

در ظاهر کار، شما از صفحه اول شروع می کنید و محتوای سایت را به واسطه لینک ها مرور می کنید و در انتها نیز به صفحه اصلی بر می گردید. اما اگر با دقت بیشتری نگاه کنیم مشکلات دیگری نیز وجود دارد. به عنوان مثال هر نویسنده دارای یک صفحه در مسیر /Author// است و تمام پست های او در آنجا قرار دارد، در حالی که پست های او در بخش وبلاگ نیز است. و این به معنی تکرار یک محتوا در آدرس های جداگانه است.

همچنین ممکن است که پست ها و صفحاتی در منوهای مختلفی قرار داشته باشند و در زیرمجموعه هریک از این منوها می توان به پست مورد نظر رسید. به عبارت دیگر یک پست با آدرس های مختلف در دسترس است و هرکدام نیز اجازه ایندکس شدن توسط ربات ها را دارند. در ادامه به راه حل این مشکل می پردازیم.

3.1 Noindex, Follow کردن صفحات بایگانی و غیر فعال کردن بعضی از بایگانی ها

با استفاده از افزونه Yoast SEO، بایگانی هایی که در سایت مورد استفاده قرار نمی گیرند را غیرفعال کنید. این کار می توانید در بخش SEO → Titles & Metas و در تب Archives انجام دهید.

Noindex, Follow کردن صفحات بایگانی

با استفاده از تنظیمات تصویر بالا، کل بایگانی های وردپرس را که تاریخ گذشته اند، غیر فعال می کنید و لینک تمام آنها به صفحه اصلی ریدایرکت می شود. در این تنظیم، کاری با بایگانی نویسنده ها انجام نشده، اما به صورت پیشفرض صفحات داخلی بایگانی نویسنده ها Noindex و Follow شده است. بنابراین هیچگاه صفحات شماره 2 هیچ نویسنده ای در موتورهای جستجو ایندکس نمی شود. تنظیمات پیشفرض مربوط به این قسمت را می توانید در SEO → Titles & Metas → Other Tab مشاهده کنید.

نو ایندکس کردن صفحات دو بایگانی وردپرس

در سایت های کوچک که تمام تمرکز بر روی صفحه اول سایت و وبلاگ است، حتی Noindex کردن صفحه اول بایگانی ها و دسته بندی ها کار غیر معقولی نیست اما در سایت های بزرگ این مسئله تفاوتی ایجاد نمی کند.

نوع دیگری از بایگانی وجود دارد که به صورت پیشفرض در افرونه یوست (Yoast SEO) به صورت Noindex,Follow است و آن صفحات جستجو می باشد. این یکی از تنظیماتی است که بهتر است به آن دست نزنید تا بهترین سئو وردپرس را داشته باشید.

3.2 غیرفعال کردن بایگانی های غیر ضروری

در صورتی که سایت شما دارای یک نویسنده است و یا در حالت کلی تر از بایگانی نویسندگان چیزی نمی دانید، بهتر است از افزونه سئو وردپرس یوست (Yoast SEO) استفاده کرده و آن را کلا غیر فعال کنید. همچنین اگر احساس می کنید که نیازی به یک آرشیو قدیمی ندارید، مانند تنظیم عکس ها آن را غیر فعال کنید. حتی اگر در حال استفاده از آرشیو ها نباشید، ممکن است کسی به آن لینک دهد و سئو وردپرس سایت شما را با اختلال روبرو کند.

3.3 صفحه بندی

شما می بایست اطمینان حاصل کنید که ربات های گوگل، تمام پست های تحت یک دسته را بررسی کرده و ایندکس می کنند. در صورتی که سایت شما دارای پست های زیادی در یک دسته بندی مشخص است؛ احتمالا آن را شماره گذاری کرده و می خواهید گوگل حتی پست های آخرین صفحات را نیز بررسی کند.

افزونه های زیادی وجود دارند که این کار را برای شما آسان می کنند. یکی از بهترین های آنها افزونه WP-PageNavi بوده که توسط Scribu نوشته شده است که یکی از بهترین توسعه دهندگان وردپرس می باشد. شما می توانید صفحه بندی ها را در قالب خود نیز انجام داده و به ازای هر تعداد پست مشخص یک صفحه تحت نام یک دسته بندی مشخص کنید.

3.4 تگ کنونیکال (Canonical)

در فوریه 2009 اکثر موتورهای جستجو تگ کانونیکال را به شکل Rel=”Canonical” معرفی کردند. این یکی دیگر ابزارهای جلوگیری از ایجاد صفحات تکراری در سایت است. وردپرس از این تگ در صفحات و پست ها پشتیبانی می کند، اما دارای اشکالاتی نیز هست. اما در سایر صفحات مشابه این تگ را تولید نمی کند. با استفاده از افزونه یوست (Yoast SEO)، این تگ در تمام صفحات مشابه در وردپرس فعال می شود.

4 یک ساختار سایت مناسب برای کسب بهترین رتبه

وبلاگ ها به واسطه ساختار دسته بندی ها و برچسب هایشان به راحتی توسط ربات های گوگل، پایش می شوند. تمام مطالب به شکل مناسب لینک می شوند و مارک آپ ها تمیز و صحیح هستند. با این حال یک چیز است که می تواند قدرت رتبه گیری این صفحات را کم کند و آن کامنت ها هستند.

4.1 صفحات به جای پست ها

احتمالا تا این جای این کار به این مسئله کرده اید که مطلب روبروی شما یک صفحه است و نه یک پست. چرا؟! به چند دلیل این مطلب یک پست نیست. اول از همه اینکه این مطلب متعلق به دسته بندی خاصی نیست و آدرس آن مستقیما بعد از نام دامنه آمده است. ثانیا برای گرفتن رتبه بهتر در عبارت سئو وردپرس، کامنت ها فعال نیستند. چرا که کامنت ها اغلب موجب اختلال در رعایت چگالی کلمه کلیدی مورد نظر صفحه می شوند.

به همین دلیل ما مهمترین صفحات خود را در قالب صفحه آورده ایم و نه در قالب یک پست در وبلاگمان. بنابراین به راحتی می توانید این مطلب را آپدیت کرده و تغییرات اعمال شده را در قالب یک پست به کاربران گزارش دهیم.

4.2 پست قدیمی در قالب یک صفحه جدید

اگر یکی از پست هایتان به شدت پرطرفدار گردیده و رتبه خوبی در صفحات جستجو کسب کرده است، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • یک صفحه جدید ایجاد کرده و محتوای آن پست را همراه با به روز رسانی های آن در صفحه جدید قرار دهید.
  • می توانید نام آن پست را نیز را به همراه کلمه به روز رسانی به عنوان نام صفحه جدید بنویسید.
  • صفحه جدید را منتشر کرده و آدرس قدیمی آن را به آدرس جدید ریدایرکت کنید.
  • ایمیلی برای تمام افرادی که در پست قبل کامنت گذاشته اند بفرستید و آن ها را از این تغییر مطلع کنید.
  • منتظر بمانید تا اثر بک لینک ها مجددا بازگردد.
  • احتمالا مشاهده می کنید که حتی صفحه جدید نسبت به پست قبلی، رتبه بالاتری نیز کسب کرده است.
  • در این حالت کنترل بیشتری بر روی چگالی کلمات کلیدی دارید و حتی بک لینک های بیشتری نیز نسبت به قبل کسب کنید. همچنین به راحتی می توانید این صفحه را همیشه به روز نگه دارید.

در این بین ممکن است که تصور کنید که یک ریدایرکت ساده به صفحه جدید نیز همان تاثیر را دارد. اما مسئله ای که در این بین مهم است، اینست که حذف کامنت هایی که کاربران در طول چند سال و با صرف وقت و انرژی بر روی یک مطلب گذاشته اند، نوعی توهین به آنها می باشد. بنابراین جمع بندی کامنتها را بایست در نظر داشت و با دقت زیادی می بایست این نوع ریدایرکت را به کار برد. همچنین ریدایرکت آن پست به یکی از محصولات را به عنوان سو استفاده از این مسئله، بایست به فراموشی سپرد.

4.3 لینک دادن به پست های مرتبط

لینک گذاری داخلی به گوگل کمک می کند تا درک بهتری از محتوای سایت شما داشته باشد. نبایست صرفا به ذکر مطالب مرتبط در انتهای پست اکتفا کرد و در خلال متن پست ها نیز کلمات کلیدی را به پست های مرتبط لینک داد. هر چه یک صفحه از لینک بیشتری برخودار باشد، آن صفحه مطمئنا از ارزش بیشتری برخوردار خواهد بود. در افزونه یوست (Yoast SEO) یک شمارنده انکرتکست وجود دارد که تعداد لینک های داخلی را برای شما به نمایش در می آورد.

4.4 استفاده درست از برچسب ها

یکی از مشکلات شایع سایت ها، استفاده نادرست و افراطی از برچسب هاست. در نظر داشته باشید که برچسب ها به خودی خود در سئو تاثیر مثبتی ندارند. تنها راه استفاده درست از برچسب ها، استفاده از آنها با هدف مرتبط کردن مطالب با یکدیگر است.

5 بهینه سازی نرخ تبدیل

بسیاری از وبمسترها تصور می کنند چون سایت آنها یک وبلاگ است، دیگر نیازی به بهینه سازی هیچ چیزی ندارند. این تصور اشتباه است، چرا که برای ترغیب کاربران به لینک دادن به شما، ابتدا می بایست آنها مطالب شما را مطالعه کنند. حالت ایده آل اینست که کاربری پس از خواندن یکی از مطالب شما، به خواننده دائمی سایت تبدیل شود و لینک های سایت را در جاهای دیگر به اشتراک بگذارد.

یکی از امکاناتی که بسیاری وبمسترها با آن آشنا هستند استفاد از خبرنامه RSS در سایت است. وجود دکمه عضویت در سایت از اهمیت برخوردار است و همچنین استفاده از خبرنامه های رایگان مانند MailChimp در افزایش ترافیک سایت تاثیر مثبتی می تواند داشته باشد.

مورد مهم دیگر استفاده از دکمه عضویت در خبرنانه در انتهای مطالب سایت است. مطمئنا این دکمه را در انتهای پست بسیاری از سایت ها دیده اید. خواننده در صورتی که به مطلب سایت شما علاقه مند شده باشد، انتهای مطلب بهترین مکان برای تشویق او به عضویت در خبرنامه است. این ها از مواردی هستند که موجب بهینه سازی نرخ تبدیل می گردند.

یکی دیگر از موقعیت های خوب، زمانیست که کاربری در یکی از مطالب سایت کامنتی می گذارد. بعد از درج کامنت می توان از او دعوت کرد که در صورت تمایل در خبرنامه سایت عضو شود. اهمیت بحث کامنت، ما را به تشریح بیشتر این موضوع در سئو ورد پرس ترغیب می کند:

6 سئو و بهینه سازی کامنت ها

کامنت ها یکی از مهمترین قسمت های یک وبلاگ هستند. همانطور که در ویکی پدیا نیز نوشته شده:

[jv_quote style=”default” width=”0″ author=”ویکیپدیا”]ایجاد قابلیت گذاشتن کامنت توسط کاربران، یکی از فرمت های دو جانبه و بسیار مهم در بسیاری از وبلاگ هاست[/jv_quote]

کامنت ها از جهات بسیاری مفید هستند. به واسطه آنها، کاربران نکات مثبت را به شما یاداوری می کنند، اشتباهات شما را گزارش می دهند و خارج از همه چیز، می توانند با شما صحبت کنند. همچنین میزان مشارکت به وسیله کامنت های افزایش می یابد و این پارامتر، یکی از مهمترین پارامترهایی است که موجب می شود دیگران به شما لینک دهند. آنها به این وسیله نشان می دهند نوشته های شما برایشان اهمیت دارد و بحث و گفت و گو را باز می کنند. تنها کاری که شما بایست کنید، پاسخ به آنها و ایجاد یک رابطه دوطرفه با کاربران است.

6.1 چگونه کاربران را به گذاشتن کامنت ترغیب کنیم

آسانترین کار برای ترغیب افراد به کاری، تقاضا از آنها برای انجام آن است. نوشته های سایت را به صورت جذابی بنویسید و از کاربران بخواهید که نظر خودشان را در این باره بدهند. مورد بعدی نوشته روی دکمه کامنت گذاری است. مطمئنا تفاوت زیادی بین نوشته “بدون نظر” و “بدون نظر، نظرات شما را با دل و جان گوش می دهیم” است. این تغییرات را می توانید در فایل Index.Php قالبتان اعمال کنید. عبارت Comments_popup_link() را جستجو کرده و متن مورد نظر خود را قرار دهید.

6.2 با کامنت گذاران رابطه برقرار کنید

مورد دیگر تشکر از کامنت گذاران بعد از نوشتن کامنت توسط آنهاست. البته این کار صرفا برای اولین بار مناسب است و در صورت تکرار در هر کامنت، آزار دهنده می باشد.

Justin Shattuck با همین تفکر یک افزونه تهیه کرد که بعد از گذاشتن اولین کامنت، ایمیلی به آن شخص فرستاده میشد. اما متاسفانه این افزونه دیگر به روز و پشتیبانی نمی شود. گزینه دیگر استفاده از افزونه Comment Redirect می باشد که البته کمی حالت اسپم دارد. با نصب این افزونه، بعد از هر کامنت لینکی به شخص ایمیل می شود که او را به صفحه ای هدایت می کند که در آن از او تشکر به عمل می آید.

6.3 حفظ کاربران در گفت و گو

حالا که کاربران در بحث شرکت کرده اند، شما بایست اطمینان حاصل کنید که آنها به گفت و گو بر می گردند. اینجاست که می بایست نسبت به نصب افزونه Subscribe To Comments اقدام کنید. این افزونه با پست هرکامنت جدید مانند فروم ها، ایمیلی به تمام افراد شرکت کننده در بحث می فرستد. این کار موجب می شود که کاربران در بحث باقی بمانند و حتی ایده های جدید از مباحثه گرفته شود.

7 سئو خارجی وبلاگ

اگر تا اینجای کار همه این موارد سئو وردپرس را رعایت کرده اید، سایت شما شانس زیادی برای تبدیل شدن به یک سایت موفق را دارد. حالا وقت آن است که به دنیای خارج از سایت بروید و حضور خود را اعلام کنید.

7.1 کامنت گذاران خود را دنبال کنید

تقریبا تمام کامنت گذاران مشتاقا که تگ Nofollow را به عنوان جایزه ای برای آنها، از لینک کامنتهایشان بردارید. اما به واسطه این کار احتمالا وبلاگ شما به مکانی برای اسپمرها تبدیل شده و رتبه سایت شما را پایین می آورند. چیزی که ما پیشنهاد می کنیم اینست که به سایت کامنت گذاران سرزده و برای پست های آنها نیز در عوض کامنت بگذارید. شاید یک درصد از بازدید کنندگان شما کامنت بگذارند، اما حفظ همان یک درصد می تواند مهمترین وظیفه شما تلقی گردد.

7.2 از توییتر استفاده کنید

توییتر یکی از ابزارهای میکرو بلاگینگ اینترنت است و افراد فعالی در آن عضو هستند. آمارها نشان داده که افراد عضو آن، صفحه توییتر را بیشتر از ایمیل هایشان چک می کنند.

شما می توانید با استفاده از ابزارهای WordTwit یا Twitter Tools تمام پست های خود را در صفحه توییترتان نیز نشر دهید و از این طریق خواننده هایی برای خود دست و پا کنید. افراد در توییتر بیشتر علاقه مند به کامنت گذاری هستند و از این طریق می توانید با آنها در ارتباط باشید.

7.3 وبسایت های مرتبط را یافته و در مباحث آن مشارکت کنید

اگر قصد افزایش رتبه سایت خود را دارید به سایت گوگل رفته و کلمه کلیدی مورد نظر خود را جستجو کنید. 10 سایت برتر را شناسایی کرده، به آنها سر بزنید و مطالبی که بیشترین کامنت را دارند، بیابید. در مباحثه ها شرکت کنید و به سایت خود نیز لینک دهید تا از این طریق کاربرانی را به سمت خود جلب کنید.

8 بررسی نتایج

یک پروژه سئو خوب تنها به تغییرات نبایست متکی باشد، بلکه اثر هر تغییر را نیز بایست بررسی کرد و فاکتورهای مهمتر و تاثیرگذارتر را شناسایی کرد. دوتا از قوی ترین بسترهای آنالیز ترافیک سایت، Google Analytics و Clicky هستند. افزونه های که با این سیستم ها کار می کنند نیز به ترتیب MonsterInsights و Clicky Plugin می باشند.

همچنین می توانید رتبه سایت را در کلمات کلیدی مورد نظرتان همواره چک کنید تا صعود یا نزول رتبه سایت را بررسی کنید. اما مشکلی که در اینجا وجود دارد تفاوت نتایج جستجو با توجه به مکان شما و موارد دیگریست که بر روی جستجو اثر می گذارند. بنابر این بهترین راه برای یک سئو وردپرس عالی، افزایش ترافیک سایت است.

یکی دیگر از بهترین منابع داده کنسول جستجوی گوگل است. یکی از راهکارهای ما به کاربران در استفاده از این کنسول راه زیر است:

  • به کنسول جستجوی گوگل بروید.
  • به قسمت Your Site On The Web رفته سپس به Search Queries بروید.
  • بر روی Download This Table کلیک کنید.
  • فایل CSV را دانلود کرده و در نرم افزار اکسل باز کنید.
  • تمام نمونه های کمتر از 10 در ستون کلیک ها را با 9 جا به جا کنید.
  • تمام ردیف اول را انتخاب کرده و دکمه فیلتر را کلیک کنید.
  • برای ستون میانگین کمتر از 5 را انتخاب کرده و نتایج را از کم به زیاد مرتب کنید.
  • سپس ستون ها را  بر اساس ستون کلیک، از زیاد به کم مرتب کنید.

با این کار شما کلمات کلیدی را که رتبه کمتر از شش داشتند و کاربران بر روی آن کلیک کردند را پیدا می کنید. بررسی کنید که آیا می توانید آن صفحه را بهینه تر کنید تا در رتبه کمتر از شش قرار گیرد یا نه. این کنسول ابزارهای متنوعی دارد که در مطلب آموزش وبمستر تولز گوگل توضیح داده شده است.

9 چکیده مطلب در سئو وردپرس

این راهنما موارد زیادی را درباره سئو سایت های وردپرسی مطرح کرده است. این موارد شامل نکاتی مربوط به محتوا، نرخ تبدیل و مسائل فنی زیادی است. اگر می خواهید رتبه بالاتری در گوگل کسب کنید می بایست بسیار در زمینه تولید محتوا فعالیت کنید و مطالب مفیدی و جذابی را برای کاربران بنویسید.

این مطلب بدون شک یکی از جامع ترین مطالبیست که در مورد سئو وردپرس به زبان فارسی در اینترنت به تحریر درامده است و در صورتی که صاحب یک سایت وردپرسی هستید و قصد سئو سایت خود را دارید امیدواریم مطالب بالا کمک حال شما باشد. در این راستا پیشنهاد می کنیم که مجموعه آموزش سئو از ابتدا ما را به هیچ وجه از دست ندهید. در صورتی که نیاز به مشاوره سئو دارید و یا می خواهید از خدمات سئو رادزاد به صورت حرفه ای استفاده می کنید می توانید با ما تماس بگیرید.

18 دیدگاه

  1. سلام، ممنون از این آموزش جامع. من بین انتخاب دو CMS وردپرس و جوملا در زمینه سئو شک داشتم و از طریق این مطلب و مطلب سئو جوملا تونستم تصمیمو بگیرم. متشکرم ازینکه کمکم کردید.

    • از هر CMS ای که استفاده می کنید، مهم دنبال کردن روش های صحیح سئو است. پلتفرم ها تنها ابزاری برای طراحی سایت هستند و دلیلی برای برتری از نظر سئو نسبت به یکدیگر نمی باشند.

    • سئو در وردپرس بسیار قوی تر میباشد، پیشنهاد میکنم برای پیاده سازی سئو از وردپرس استفاده کنید. در وردپرس ابزارها و منابع زیادی نیز برای این امر موجود میباشد.

  2. سلام، وقت بخیر
    من هر دو دامنه ir. و com. رو برای سایتم دارم، اما هاستم روی دامنه com. هست. می خواستم بدونم برای سئو تفاوتی می کنه که من از Park استفاده کنم یا از Redirect؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.

    • اگر وب سایت شما با هر دو دامنه به صورت مستقلی بارگذاری می شود، بایستی عرض کنیم که دچار اشتباه فاجعه باری شده اید. چرا که عینا یک کپی از سایت خود را در دامنه دیگری قرار داده اید و این از دید گوگل یعنی محتوای تکراری. بهتر است که تنها یکی از دامنه ها را برای وب سایت خود انتخاب کرده و دیگری را به آن ریدایرکت 301 کنید.

  3. سلام. ببخشید یه سوال داشتم. الان در حال حاضر بین خرید بک لینک و یا تولید محتوای اصولی، کدومش شانس بالاتری برای به دست آوردن رتبه بهتر داره؟ البته من میدونم هم بک لینک و هم تولید محتوای درست در کنار هم مهم هستند. میخوام بدونم کدوم یکی بیشتر باعث پیشرفت سایت میشه؟ ممنون میشم جواب بدید

    • همونطور که اشاره کردید، هر دو جز اصول مهم سئو هستند، اما در حالت کلی تولید محتوا رسیکی نداره و تاثیر زیادی در کسب اعتبار برای سایت داره، در صورتی که بک لینک سازی همواره با ریسک هایی همراست. همچنین بدون مجود محتوای ارزشمند، بهترین بک لینک هم ارزشی نخواهد داشت.

  4. سلام. خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون بشه.

  5. سلام خسته نباشید
    مقاله خوبی بود
    اما به نظر من که با افزونه های مختلف سئو کار کردم، رنک مث بهترین افزونه اس.
    تجربه کاربری راحت، امکانات پیشرفته تر، سینک شدن با سایر ابزارها و … همه دلایلی هستن که رنک مث رو بر افزونه یواست ترجیح میدم
    تشکر از شما

  6. با سلام و خسته نباشید، مطلب مفید و آموزنده ای بود
    میخواستم ببینم اگه ما تمامی این فاکتور ها رو رعایت کنیم میتونیم از گوگل نتیجه ی خوبی بگیریم؟ حالا مدتش فرق نمیکنه
    و اینکه شما هم از یواست سئو و همین فاکتور ها برای بهینه سازی سایتتون استفاده کردین ؟؟ یا….؟

    • سلام. طبیعتا با رعایت این نکات گام بزرگی در سئو براشته اید، اما سئو به این نکات ختم نمیشه و در صورتی که مخصوصا قصد کسب رتبه در کلمات کلیدی پر رقابتی رو داشته باشید به عوامل دیگری هم بایستی توجه شایانی کنید.

  7. سلام
    مرسی از مقاله خوبتون
    یک سایت وردپرسی دارم با افزونه یوست سئو پریمیوم و مقالات اختصاصی که در هفته تولید میشه، اما متاسفانه Impression سایت مشکل داره.
    چند روز بسیار خوب هست و بعضی از پست های ما در صفحه اول هست، اما بعد چند روز افت شدیدی می کنیم و پست هایی که در صفحه اول بودند حتی در ۱۰ صفحه اول وجود ندارد و مقالات ما در جستجوی گوگل نمایش داده نمیشه.
    متشکر میشم اگر راهنمایی کنید و در صورت تمایل سایت رو بررسی کنید
    سایت : ar****.com
    با تشکر

    • با سلام، چک لیست سئو ما رو مطالعه کنید و وب سایت رو متناسب با تمام اصول سئو بهینه سازی کنید. فعالیتتون رو مستمر و حداقل در سطح رقبا ادامه بدید، مطمئنا نتیجه خوبی کسب می کنید.

  8. سلام.خداقوت
    میخواستم بدونم برای یک سایت وردپرس چه افزونه هایی برای سئو خیلی ضروری و مفیده؟؟ سپاس.

  9. سلام وقت بخیر سوالی داشتم ازتون. من یه محتوای قوی تولید کردم اما شبیه اون محتوا رو قبلا داشتم و تو نتایج گوگل هم ایندکس شده بود. محتوای ایندکس شده رو کنونیکال کردم به محتوای جدید. الان میخوام بدونم چه مدا طول میکشه تا محتوای جدید جای محتوای قدیمی رو توی گوگل بگیره؟

    • سلام، استفاده از تگ کنونیکال با هدف شما مطابقت ندارد. برای این کار میتونید از ریدایرکت 301 مطالب قدیمی به مطلب جدید استفاده کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *