تاثیر ساختار یو آر ال بر سئو

در ادامه با قسمت چهارم مطلب راهنمای سئو گوگل همراه شما خواهیم بود.

ساختار یو آر ال های سایت را بهبود ببخشید

یو آر ال های قابل فهم، محتوای صفحه را آسانتر منتقل می کنند

ایجاد فایل ها و دسته بندی های قابل فهم نه تنها باعث منظم تر شدن سایت می گردد، بلکه موجب میشود که موتور های جستجو نیز محتوای وبسیات را بهتر پالایش کنند. این کار همچنین باعث می شود که کاربران راحت تر به صفحات سایت شما لینک دهند. همچنین کاربران نیز از دیدن آدرس هایی که معمولا بسیار طولانی هستند و کارکترهای قابل فهمی ندارند، دچار هراس می شوند. در حالت کلی یو آر آل های مناسب نقش حیاتی در سئو وب سایت دارند. برای آآگاهی از تعریف سئو پیشنهاد می کنیم که مطلب سئو چیست را مطالعه کنید.


(یو آر ال سایت نمونه با کارکترهای نامربوط که ممکن است کاربر را به دردسر بندازد)

اینچنین یو آر ال هایی باعث می شود که کاربران نتوانند آن را به خاطر بسپارند و یا در هنگام کپی کردن آن در جای دیگر دچار مشکل شوند و به خاطر طولانی بودن، آن لینک به طور کامل کپی نشود. این قضیه درباره یو آر ال هایی که کاراکترهای غیر قابل فهم دارند بیشتر صدق می کند. همچنین ممکن است کاربران لینک ها را به صورت انکر تکست (Anchor Text) به کار ببرند. در چنین مواقعی اگر آدرس صفحه از کلمات قابل فهم و مرتبط درآن استفاده شده باشد، دیگر کاربران و موتور های جستجو علاقه بیشتری به این صفحات نشان خواهند داد.


(کلمات هایلایت شده بالا می توانند قبل از کلیک کاربر به او اطلاعات کافی درباره صفحه را بدهند)

یو آر ال ها در نتایج جستجو نمایش داده می شوند

به خاطر داشته باشتید که یو آر ال ها در نتایج جستجو و پایین اسنیپت ها نمایش داده می شوند. همچون عنوان و اسنیپت، کلمات موجود در یو آر ال ها نیز در صورت تشابه با عبارت جستجو شده، به صورت ضخیم و پر رنگ تر در می آیند. طبیعیست که در صورت استفاده از کلمات مناسب و مرتبط در آدرس صفحات نسبت به استفاده از کاراکترهای نا مربوط و اعداد، شانس بیشتری در نمایش در نتایج جستجو دارند.


(کاربر کلمه baseball cards را جستجو می کند و این کلمه در آدرس صفحه زیر اسنیپت، پر رنگ نمایش داده می شود)

گوگل در پالایش و آنالیز هرگونه یو آر ال پیچیده ای بسیار تواناست و از این نظر نگرانی برای شما نبایست وجود داشته باشد. اما استفاده از یو آر ال های ساده و قابل فهم می تواند برای کاربران و موتور های جستجو کمک حال باشد. ممکن است شما بعد از خواندن این مطلب شروع به تغییر یو آر ال های صفحات خود بکنید و گوگل نیز با این مورد مشکلی نخواهد داشت. اما در نظر داشته باشید که این یک کار تخصصی است و نیاز به مهارت های خاص خود را دارد. پس قبل از انجام این کار مطالعات لازم را انجام دهید.

فرهنگ معانی لغات

خزیدن چیست: به عمل پایش وبسایت ها توسط ربات های نرم افزاری جستجوگر برای ایندکس کردن صفحات گفته می شود.

ریدایرکت 301 چیست: یک کد وضعیت HTTP است که باعث می شود کاربر از یک آدرس به صورت اتوماتیک به آدرس دیگری هدایت شود

پارامتر (Parameter) چیست: به دیتایی گفته می شود که در یو آر ال وجود دارد و برای اشاره به رفتار سایت به کار گرفته می شود.

ساب دومین (Subdomain) چیست: یک نوع دامین است که زیر مجموعه یک دامین اصلی می باشد و برای اشاره به رنج کوچکتری از دامین اصلی استفاده می شود.

آی دی (ID) چیست: به دیتایی که برای شناسایی یا مدیریت رفتار کاربری که در حال حاضر در حال استفاده از منابع سیستم می باشد گفته می شود.

دیرکتوری ریشه (Root Directory) چیست: به دیرکتوری گفته می شود که در بالاترین سطح ساختار درختی یک سایت وجود دارد.

 

نکات

از کلمات در یو آر ال استفاده کنید

یو آر ال هایی که دارای کلمات مرتبط با محتوای صفحه هستند بسیار دلچسب تر از سایر یو آر ال ها می باشند و کاربران آن ها را بهتر به ذهن می سپارند و از احتمال بیشتری برخوردارند تا در صفحات دیگر لینک داده شوند.

از انجام موارد زیر بپرهیزید:

  • استفاده از یو آر ال های طولانی به همراه پارامتر ها و آی دی های غیر ضروری
  • انتخاب اسامی پیشفرض در یو آر ال ها
  • استفاده از کلمات تکراری در یو ار ال ها

از یک ساختار دیرکتوری ساده استفاده کنید

از ساختار دیرکتوری استفاده کنید که به محتوای شما نظم می بخشد و به کاربران کمک می کند که بدانند در هر لحظه، در کجای سایت هستند و به گونه ای آن را طراحی کنید که به محتوای همان صفحه اشاره داشته باشد.

از انجام موارد زیر بپرهیزید:

  • استفاده از ساختار های تو در تو در یو آر ال مانند “Dir1/Dir2/Dir3/Dir4/Dir5/Dir6/Page.Html…/”
  • استفاده از نام هایی که ارتباطی با محتوای صفحه ندارند

از یک یو آر ال یکتا برای هر یک از صفحات سایت استفاده کنید

برای جلوگیری از لینک گزاری های متفاوت کاربران به یک مطلب بخصوص و بالا نگه داشتن ارزش هر صفحه، از ایجاد آدرس های متفاوت برای یک صفحه خودداری فرمایید. اگر احیانا متوجه شدید که کاربران از آدرس های متفاوت برای رسیدن به یک صفحه استفاده میکنند، در این صورت ریدایرکت 301 همه آدرس ها به یک آدرس مشخص، می تواند گزینه خوبی برای رفع این مشکل باشد. هم چنین در هنگام بروز این مشکل و در صورتی که قادر به ریدایرکت آدرس ها نیستید می توانید از  سیستم یو آر ال های کانونیکال استفاده کنید.

 از انجام موارد زیر بپرهیزید

  • داشتن صفحاتی که هم از دامین اصلی و هم از سابدامین قابل دسترسی هستند مانند “Domain.Com/Page.Htm” و “Sub.Domain.Com/Page.Htm”
  • استفاده از حروف الفبایی بزرگ در یو آر ال

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *