متا دیسکریپشن چیست؟ چگونه متا تگ توضیحات را سئو کنیم؟

متا دیسکریپشن از روزهای ابتدایی شروع سئو یکی از فاکتورهای مهم در آن بوده است.

گوگل مکررا اعلام می کند که متا دیسکریپشن دیگر تاثیری در رتبه بندی صفحات ندارد. اما شواهدی وجود دارند که این متا تگ به صورت غیر مستقیم بر روی سئو تاثیر گذار است.

پارامترهایی مانند نرخ کلیک (CTR)، پیش بینی کیفیت محتوای صفحه و در حالت کلی محتوای سایت، همگی با کمک متا دیسکریپشن بهینه، تحت تاثیر قرار می گیرند. در این مطلب به صورت بسیار جامعی به نحوه نوشتن صحیح متا تگ توضیحات پرداخته و این موارد را به صورت قدم به قدم برایتان توضیح خواهیم داد.

متا تگ توضیحات (متا دیسکریپشن) چیست؟

به شکل ساده می توانیم بگوییم که متا دیسکریپشن (Meta Description) در واقع متا تگیست که در آن به توضیحات مختصری درباره موضوعیت صفحه می پردازیم. این توضیحات در صفحه نتایج جستجو و زیر عنوان صفحه قرار می گیرند. در مطلب دیگری به نحوه نوشتن عنوان صفحه پرداخته ایم.

meta descriptions best practices

چرا متا دیسکریپشن در سئو مهم است؟

در دوران طلایی سئو، متا دیسکریپشن از اجزا بسیار مهم بهینه سازی بود. آیا این متا تگ به رتبه سایت کمکی می کرد؟ گوگل به دفعات تکرار کرده است که متا تگ توضیحات به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی صفحات سایت ها نمی باشد.

مطالعاتی که اخیرا توسط وب سایت Yoast انجام شده نشان می دهد که گوگل به صورت اتوماتیک به به ساخت متا دیسکریپشن های مختلف می پردازد. این متا دیسکریشن با آن چیزی که وبمستر سایت در صفحه تعیین کرده است، کاملا متفاوت می باشد.

مهم نبود که متا دیسکریپشن نوشته شده توسط کاربر، کوتاه یا بلند بود. همینطور وجود کلمه کلیدی در آن نیز اهمیتی نداشت، در هر صورت گوگل در شرایط مختلف متا دیسکریپشن های متفاوتی را می ساخت.

در دو سوم آزمایش های Yoast، گوگل جمله ای از پارگراف های ابتدایی صفحه را به عنوان متا دیسکریپشن انتخاب نمود. البته این مسئله به این معنا نیست که گوگل رفتار مشابهی در سایت شما خواهد داشت. در واقع این نتیجه نشان می دهد که گوگل تمرکز بیشتری در استفاده از مقدمه صفحه به عنوان متا دیسکریپشن دارد.

مطمئنا ملاحضات دیگری نیز جدا از مسائل مرتبط با سئو، در انتخاب متا دیسکریپشن وجود دارد. در زمینه سئو، متا دیسکریپشن می تواند موجب افزایش کلیک، ترافیک، نرخ تبدیل و درامد سایت شود:

  • افزایش نرخ کلیک سایت در نتایج جستجو: شواهدی وجود دارد که نشان از ارتباط مستقیم یک متا دیسکریپشن بهینه با افزایش نرخ کلیک دارد.
  • افزایش ترافیک: افزایش نرخ کلیک به واسطه بهینه سازی متا دیسکریپشن، منجر به افزایش ترافیک سایت می گردد.
  • افزایش نرخ تبدیل: متا دیسکریپشنی که با موضوع صفحه کاملا در ارتباط بوده، برای کاربران جذاب است و همچنین مطابق با خواسته اصلی کاربران نوشته شده است، می تواند منجر به افزایش قابل ملاحظه نرخ تبدیل گردد. علاوه بر این شواهدی وجود دارد که با افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت، گوگل نیز به ارتقا رتبه آن می پردازد. همین اواخر ریاست گوگل در کانادا اعلام کرد که زمان حضور کاربران در سایت پس از کلیک بر روی آن (dwell time) از جمله فاکتورهای رتبه بندی محسوب می شود.

متا دیسکریپشن و اسنیپت نتایج جستجو

بعضی از افراد به صورت ناخواسته دو مفهوم متا دیسکریپشن و توضیحات نمایش داده شده در نتایج جستجو (اسنیپت نتایج جستجو) را به جای یکدیگر به کار می برند. اما متا دیسکریپشن و اسنیپت نتایج جستجو (search snippet)، دو چیز کاملا جدا از هم هستند.

متا دیسکریپشن یک تگ HTML است که شما بر روی آن کنترل داشته و می توانید دست به ساخت و بهینه سازی آن بزنید.

اما اسنیپت نتایج جستجو، توضیحاتیست که گوگل از صفحه شما انتخاب کرده و آن را در نتایج جستجو و زیر عنوان صفحه نمایش می دهد. این توضیحات می تواند همان توضیحات درج شده در متا دیسکریپشن بوده یا اینکه گوگل به صورت اتوماتیک دست به تولید توضیح متفاوتی بزند. در حقیقت می توان گفت که این قسمت در کنترل گوگل قرار دارد.

چرا گوگل حتما متا دیسکریشپن نوشته شده توسط شما را نشان نمی دهد؟ گوگل بسته به عبارت مورد جستجو توسط کاربر، دست به تولید توضیحات متفاوتی برای صفحات وب می زند که ممکن است کاملا متفاوت از متا تگ توضیحات شما باشد. این مورد هم چیز جدیدی نیست. گوگل سالها پیش اقدام به اتوماسیون این قسمت زده است.

طول بهینه و پیشنهادی برای متا دیسکریپشن چیست؟

سالهاست که محدود کردن متا دیسکریپشن تا 160 کاراکتر یکی از استانداردهای سئو در این زمینه بوده است. البته این مقدار بسته به طول محتوای این بخش می‌تواند ماکسیمم بین 155 الی 165 کاراکتر باشد.

علت این بهینه سازی نیز این است که کل محتوای متا تگ توضیحات در نتایج جستجو نمایش داده شده و مقداری از آن محو نشود. این راهکار از افزایش بانس ریت نیز جلوگیری می کند.

در سال گذشته گوگل طی اعلامیه ای بیان کرد که از این پس ماکسیمم طول متا دیسکرپشن 300 کاراکتر خواهد بود. این مقدار دوبرابر چیزی بود که تا آن زمان رایج بود.

وب سایت MOZ پس از آن تحقیق جامعی در این زمینه انجام داد و تأیید کرد طول ماکسیمم متا تگ دیسکریپشن به 300 کاراکتر افزایش پیدا کرده است. اما گوگل به سرعت حرف خود را پس گرفت و مجددا به محدودیت 160 کاراکتری بازگشت.

اما این تغییرات در سئو چه معنایی دارد؟

به حرف‌های سخن گویان گوگل گوش کرده و به باید ها و نبایدهای آنان توجه کنید، اما دقت داشته باشید که راهکاری را بدون آزمایش در حجم بالا اجرا نکنید. همواره به تست آنچه که آن‌ها می‌گویند و آنچه که نمی‌گویند بپردازید. در نتیجه راهکاری را که در سایت شما قابل اجراست را انتخاب کنید.

تحقیق بر روی صفحه نتایج جستجو

جدا از اینکه وب سایت شما در چه حوزه ای فعالیت می کنید، ابتدا به انجام تحقیقاتی بپردازید. این تحقیقات اغلب شامل صفحه نتایج جستجوست.

فعالیت‌های رقبایتان را مورد بررسی قرار داده و نوع نمایش سایت هایشان را در صفحه نتایج جستجو مشاهده کنید. با این کار می‌توانید به ارزیابی متا دیسکریپشن های این سایت‌ها بپردازید.

برای آنالیز بهتر نتایج جستجو مراحل زیر را طی کنید:

1. صفحه نتایج جستجو را در کلمات کلیدی مورد نظرتان آنالیز کنید

می‌دانیم که انجام این کار از آنچه که به راحتی گفته شد، سخت تر است. این کار بسیار زمانبر بوده و بررسی دستی نتایج جستجو به ازای تمام کلمات کلیدیمان کار دشواریست.

علت انجام این کار نیز این است که احتمالاً رقبا از تکنیک هایی استفاده کرده‌اند که در حال حاضر جواب می دهد.

2. صفحه نتایج جستجو را برای سایت‌های رقیبانتان بررسی کنید

با این کار متوجه خواهید شد که آن‌ها دقیقا چه کاری برای برندشان انجام می دهند.

3. نتیجه را در فایلی ذخیره کرده و آن‌ها را دنبال کنید

با استفاده از افزونه کروم SEO Quake می‌توانید نتایج جستجو را در یک فایل صفحه گسترده اکسل ذخیره کنید. با این کار می‌توانید فعالیت رقبایتان را به آسانی و بدون هیچ هزینه اضافی دنبال کنید.

به آنالیز خواسته های مشتریان بپردازید

نیاز های مشتریان را مورد بررسی قرار داده و مسیر تبدیل آنها از یک بازدید کننده به مشتری را برای خود ترسیم کنید. این مسیر بسته به بازار هدف شما می تواند متفاوت با سایر رقبا باشد. بعد از بررسی این اهداف سعی در نوشتن متا دیسکریپشنی کنید که هم راستا با آن باشد.

در نوشتن متا دیسکریپشن ها با چهره برند هم راستا گردید

هر برندی دارای چهره و شخصیت مشخصیست که بیانگر هویت آن می باشد. هویت برند همانیست که شما از خود در فضای آنلاین به نمایش می گذارید.

هر یک از متا دیسکریپشن ها می بایست علاوه بر مستقل بودن در راستای ارتقا هویت برند شما باشد. مطمئنا زبان صحبت متا دیسکریپشن در یک فروشگاه آنلاین کفش با یک فروشگاه آنلاین کامپیوتر با یکدیگر متفاوت است. اما چرا می بایست از یک زبان مشترک در ما دیسکریپشن صفحات استفاده کرد؟

متا دیسکریپشن های سایت برای افراد مختلفی که کلمات کلیدی یکسانی را جستجو کرده اند به نمایش گذاشته می شود. با هدف گذاری بر روی افرادی که نیت آنها از جستجو هم راستا با محتوای ارائه شده در سایت شماست، می توانید با کمی بهینه سازی، نظر آنها در نتایج جستجو به سمت سایت خود جلب کنید.

بهینه سازی متا دیسکریپشن در چنین شرایط می بایست به گونه ای باشد که هویت یکسانی از شما در صفحات مختلف به نمایش بگذارد و مخاطبین خاصی را هدف گذاری کند.

کلمات کلیدی مورد جستجوی کاربران می بایست در متا دیسکریپشن نمایش داده شوند

گوگل بارها اعلام کرده است که وجود کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن، پارامتری در رتبه بندی محسوب نمی شود. اما با نگاهی به نتایج جستجو متوجه می شوید که گوگل به پر رنگ کردن کلمات مورد جستجوی کاربر در متا دیسکریپشن می زند.

این مسئله دلیلی بر در نظر گرفتن این پارامتر در رتبه بندی سایت ها نیست، اما می تواند کاربر را متعاقد سازد که نتیجه مورد نظر او با چیزی که به دنبالش است، ارتباط نزدیک تری دارد. اما چرا؟

چون که کاربر در صفحه نتایج جستجو به دنبال نزدیک ترین آیتم به خواسته خود است. به عنوان مثال با جستجو عبارت وکیل تصادفات انتظار دارد که این کلمه در متا دیسکریپشن به صورت پر رنگی نمایش داده شود.

اگر متا دیسکریپشن سایت شما، بتواند کابر را در بین نتایج جستجو راضی کند، شما برنده این مبارزه بوده و توانسته اید که او را نسبت به کلیک بر روی سایتتان ترغیب کنید. در نتیجه وجود کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن یکی از روش های بهینه سازی آن است.

از تیترهای محبوب شبکه های اجتماعی در متا دیسکریپشن استفاده کنید

با استفاده از شبکه های اجتماعی می توانید تیترهایی که در این شبکه ها رو به محبوب شدن هستند را شناسایی کرده و علایق مخاطبین خود را بفهمید. دنبال کردن اینفلوئنسرها در حیطه کاری شما یکی از استراتژی های خوب برای انجام هر چه بهتر این کار است.

با تمرین و تکرار در این کار می توانید در نوشتن متا دیسکریپشن هایی که بتواند جذاب تر باشد، خبره شده و از این طریق نرخ کلیک صفحات سایت را افزایش دهید.

متا دیسکریپشن صفحات را خاص تر بنویسید

متا دیسکریپشن هایی که پیام کلی داشته و در حیطه خاصی صحبت نمی کنند، قادر به جذب بازکنندگان نیستند. همان چیزی که محتوای شما را متفاوت و خاص تر کرده را در متا دیسکریپشن مطرح کنید. به عنوان مثال اگر محتوای شما درباره افزایش سرعت سایت در وردپرس است، به عبارت کلی افزایش سرعت سایت بسنده نکرده و کلمه وردپرس را نیز در متادیسکریپشن قید کنید.

متا دیسکریپشن صفحه بایست درباره چیزی باشد که کاربر به دنبال آن است. تلاش برای فریب کاربران و ترغیب غیر واقعی آنها برای کلیک بر روی سایت، کار صحیحی نیست.

به عنوان مثال اگر از عبارات “همراه با تخفیف” یا “ارزان” در متا دیسکریپشن صفحات فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید، قیمت محصولات شما می بایست پایین تر و همراه با تخفیف باشد. در غیر این صورت اعتماد کاربر را از دست داده و احتمالا او هیچگاه به سایت شما بازنخواهد گشت.

بروزرسانی متا دیسکریپشن صفحات قدیمی تر

یکی از روش های افزایش توجهات به سمت صفحات قدیمی سایتتان، بروزرسانی متا دیسکریپشن آنهاست. همچنین با این کار می توانید توجهات بیشتری از کاربران شبکه های اجتماعی دریافت کنید. با اشتراک گذاری مجدد لینک صفحات قدیمی که متا دیسکریپشن آنها بروز شده، می توانید نمایش بهتری از سایت خود داشته باشید.

مثال هایی از متا دیسکریپشن های بهنیه

اما یک متا دیسکریپشن مطابق با اصول سئو چه شکلیست؟ در ادامه مثال هایی برایتان آماده کرده ایم.

  • آیا می دانستید که درد و رنج قربانیان یک حادثه بسیار جدیست؟ در این مقاله به بررسی و تحقیق در این مورد پرداخته ایم.
  • اگر به نیازهای روزانه خود دقت کنید، احتمالا متوجه خواهید شد که کامپیوترها می توانند کمک زیادی به شما کنند. نویسندگان ما در این مطلب به توضیح این مسئله پرداخته اند.
  • اگر به دنبال یک مانیتور خوب هستید، ما می توانیم به شما کمک کنیم. تکنسین های ما در این مطلب به راهنمایی شما در خرید مانیتور پرداخته اند.

هیچ قالب کلی و صحیحی برای متا دیسکریپشن وجود ندارد و نوع بهینه آن از وب سایتی به وب سایت دیگر متفاوت است. با کمک گرفتن از نتایج جستجو و کمی آزمایش می توانید به صحیح ترین شکل متا دیسکریشپن در سایت خود برسید.

در نوشتن متا دیسکریشپن، مخاطب خود را هدف قرار داده و با توجه به نیاز آنها به بهینه سازی آن بپردازید.

بهینه سازی متا دیسکریپشن نیاز به ایجاد تعادل دارد

در نوشتن متا دیسکریپشن دقت داشته باشید که بین پارامترهای ماکسیمم طول، وجود عبارت جذاب، وجود کلمات کلیدی، برندینگ مناسب و هویت سایت می بایست تعادل وجود داشته باشد.

از همین امروز شروع به تمرین برای نوشتن متا دیسکریپشن بهینه کرده و این کار را به صورت مدام انجام دهید. با تغییر و بروزرسانی متا دیسکریپشن ها قدیمی می توانید قدم بزرگی در سئو هر چه بهتر سایت بردارید.

2 دیدگاه

  1. باسلام
    ضمن تشکر از توضیحاتتون، ما یه مجتمع چاپ و تبلیغات هستیم در اهواز. کارمون تولید محصولات چاپی و مارکینگ هدایای تبلیغاتی هست. از یه طرف واقعا واسمون مهمه که در جستجوهای محلی کاربران در نتایج بالاتر نمایش داده بشیم. از اون طرف کالا و خدماتمون طوری هست که موقعیه مکانی محدودیتی در ارائه کالا و خدماتمون بوجود نمیاره و میخوایم که از شهرهای دیگه کشور هم مشتری داشته باشیم – البته که همین الآن هم داریم!! آیا صحیح هست که مثلا در “متا دیسکریپشن” یا حتی “کلمات کلیدی” عبارت در اهواز گنجونده بشه برای بهبود سئو محلی وبسایتمون؟؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *