سئو محلی (LSEO) یک استراتژی قدرتمند در بازاریابی دیجیتال است که صاحبین سایت ها در آن مشتریان محلی را هدف گذاری می کنند. اگر در نتایج محلی جستجو نمایش داده نشوید، شانس بزرگی را برای دیده شدن و کسب ترافیک از دست خواهید داد.
افزایش ترافیک سایت، بیشتر دیده شدن برند و در نهایت افزایش درامد امتیازاتی هستند که به واسطه سئو به دست می آیند. برای کنترل نتایج جستجو محلی و قرار گرفتن کسب و کار شما در این قسمت، چک لیستی را برای شما فراهم کرده ایم. با رعایت نکات زیر می توانید اطمینان حاصل کرده که به احتمال زیاد در جستجوی محلی موفقیت زیادی کسب کنید.
12 نکته در سئو محلی
1. یافتن کلمات کلیدی
جستجو و یافتن کلمات کلیدی گامی مهم و اساسی در موفقیت هر برنامه و کمپین سئو می باشد. با این کار شما می توانید از کلمات کلیدی که کاربران برای یافتن کسب و کارهای محلی مانند شما در موتورهای جستجو تایپ می کنند مطلع شوید.
گوگل از متن و کدهای یک وبسایت استفاده می کند تا به موضوعیت آن پی ببرد. بهینه سازی وبسایت حول کلمه ای که کاربران به جستجوی آن در گوگل می پردازند بسیار با اهمیت است.
به عنوان مثال یک شرکت نقاشی ساختمان ممکن است که تمایل به بهینه سازی سایت حول عبارت “نقاشی ساختمان” داشته باشد، چرا که این عنوان، نامیست که در صنعت از آن استفاده می شود. اما شاید با تحقیق در این باره متوجه شود که غالب کاربران عبارت “نقاش منازل” را جستجو می کنند. در این مورد صفحه مورد نظر سایت آنها می بایست تغیر رویه داده و حول عبارت “نقاش منازل” سئو و بهینه سازی شود.
اگر شما صاحب یک کسب و کار محلی هستید می توانید نام محل یا شهر خود را نیز در انتهای کلمات کلیدی به کار ببرید. به عنوان مثال می توانید از “نقاشی ساختمان تهران” یا “نقاش منازل تهران” به عنوان کلمات کلیدی خود استفاده کنید.
اما چگونه بهترین کلمه کلیدی را برای کسب رتبه خوب انتخاب کنیم؟
برای شروع می توانید خود دست به حدس و گمان زده یا از مشتریان و اطرافیان خود بخواهید که از چه کلمات کلیدی برای یافتن کسب و کار شما استفاده می کنند. این کلمات را لیست کرده و وارد Google’s Keyword Planner کنید تا ایده های جدیدی نیز به دست بیاورید. سپس میزان جستجوی آنها را بررسی و تخمین بزنید. این ابزار گوگل میزان سختی کلمات را در حیطه تبلیغات نشان می دهد. اما تجربه نشان داده که کلماتی که در حیطه تبلیغات گوگل دارای رقابت سنگینی هستند، سئو نیز در آنها دشوار است. دنبال کلمات کلیدی بگردید که صدها یا هزاران بار در گوگل به صورت ماهانه جستجو می شود، اما میزان رقابت در آنها کمتر است. از این کلمات و عبارات کلیدی می توانید در عنوان یا متاتگ توضیحات صفحات سایت استفاده کنید.
2. عنوان صفحه
عنوان صفحه یکی از مهمترین پارامترهای سئو داخلی است. عنوان صفحه در نتایج جستجو نماش داده می شود. همچنین این عنوان در تب مرورگرها نیز نشان داده می گردد. عنوان صفحه مختصری از اطلاعات داخل آن را به کاربر نمایش داده و به گوگل نیز می فهماند که موضوع صفحه درباره چیست.
عنوان صفحه می بایست شامل کلمات کلیدی منتخب شما که قصد کسب رتبه برای آن دارید بوده و در عین حال توصیف کننده موضوع صفحه باشد.
نکاتی که در نوشتن عنوان صفحه می بایست به آنها دقت داشته باشیم عبارتند از:
- عنوان صفحه سایت را نهایتا 60 کاراکتر در نظر بگیرید تا گوگل تمام آن را در نتایج جستجو نمایش دهد.
- نام برند کسب و کار خود را در انتهای عنوان صفحه به کار برید.
- عنوان صفحه بهتر است با نام برند شما شروع شده و در ادامه سرویس های شما معرفی گردد. البته این مورد تقریبا اختیاریست و الزامی در آن وجود ندارد.
3. متای توضیحات
هدف از متای توضیحات این است که کاربران خلاصه ای از مطالب صفحه را قبل از کلیک بر روی آن مشاهده کنند. داشتن یک متای توضیحات جذاب می تواند کاربران را به سمت کلیک بیشتر بر روی سایت شما جذب کند و موجب افزایش نرخ کلیک گردد.
متای توضیحات مجزا و اختصاصی برای هر صفحه نوشته و طول آن را زیر 320 کاراکتر نگه دارید. در صورت بیشتر شدن این توضیحات، احتمال عدم نمایش آن در نتایج جستجو وجود دارد.
4. اطلاعات تماس
اطلاعات تماس در کنار سئو، از جمله موراد مهم در سئو محلی هستند. اطلاعات تماس شامل نام، آدرس و شماره تلفن شما می گردد.
اگر قصد نمایش سایت در جستجوهای محلی را دارید، مطلع بودن گوگل از مکان شما امری بسیار ضروریست. گوگل قادر به فهم اطلاعات تماس شما در وبسایتتان و دیگر وبسایت های اینترنتی می باشد. گوگل میزان تکرار و کیفیت اطلاعات تماس شما را به عنوان یکی از فاکتورهای موثر بر سئو محلی می داند.
هر چه اطلاعات مربوط به کسب و کار شما در اینترنتی بیشتر بوده باشد، میزان نمایش نام کسب و کار شما در جستجوی های محلی بیشتر خواهد بود.
5. نقد کاربران
بیش از 92 درصد کاربران قبل از انتخاب سرویس مورد نظر خود، نقدهای آنلاین را مطالعه می کنند. حدود 60 درصد کاربران بر اساس میزان امتیاز یک کسب و کار، آن را قضاوت کرده و حدود 43 درصد کاربران حداقل امتیاز سه از پنج را برای انتخاب کسب و کار خود در ذهن دارند. با توجه به حجم عظیم کاربرانی که نقدهای آنلاین را مطالعه می کنند، کسب امتیاز بالاتر و نقدهای مثبت بسیار مهم است.
کیفیت و کمیت نقدهای آنلاین کسب و کار شما نقش مهمی در نمایش آن در نتایج جستجو را ایفا می کنند. هرچه نقدهای پنج ستاره کسب و کار شما بیشتر باشد، احتمال در معرض دید قرار گرفتن آن بیشتر خواهد بود.
برای گرفتن نقدهای مثبت می بایست بر روی کیفیت خدمات خود به مشتریان توجه شایانی کنید. بعد از اتمام هر سرویس می توانید به صورت مودبانه از مشتریان بخواهید که به شما امتیاز دهند. گوگل و فیسبوک از جمله سرویس هایی هستند که می توانید برای گرفتن امتیاز از کاربران استفاده کنید.
6. بهینه سازی تصاویر
بهینه سازی تصاویر در دنیای سئو یک هنر محسوب می شود.
نوع نگاه موتورهای جستجو به تصاویر مانند ما نیست. به همین دلیل می بایست ما برای توصیف آنها اطلاعات اضافه ای به تصاویر بچسبانیم. این عمل موجب کسب رتبه بهتر برای کلمات کلیدی شما در نتایج جستجو میگردد.
ما میتوانیم تصاویر را از چهار جهت بهینه سازی کنیم تا به سئو سایت کمک کرده باشیم:
- نام فایل: قبل از آپلود عکس در سایت مطمئن شوید که نام آن متناسب با کلمه کلیدی شما باشد.
- عنوان عکس: این همان نامیست که کاربر با قرار دادن اشاره گر خود بر روی عکس، آن را مشاهده می کند. این عنوان می بایست شامل کلمات کلیدی شما بوده و توصیف کننده عکس باشد.
- متن جایگزین: این نام در صورت عدم بارگذاری صحیح عکس بر روی آن قرار می گیرد. موتورهای جستجو از سیگنال های گرفته شده از این متن جایگزین به خوبی استفاده کرده و از آنها در تعیین رتبه سایت استفاده می کنند.
- حجم عکس: قبل از آپلود عکس به وبسایت می بایست آن را فشرده سازی کرده و از حجم آن کاست. برای این کار می توانید از ابزار فوتوشاپ یا دیگر ابزارهای آنلاین مانند Compress JPEG استفاده نمود.
7. بهینه سازی انکرتکست
انکرتکست به متن لینکدار و قابل کلیکی گفته میشود که به شکل یک هایپرلینک است. گوگل از انکرتکست برای فهم مطلب لینک شده استفاده می کند. به عنوان مثال اگر متن انکرتکست، “نقاشی ساختمان” باشد، گوگل اینطور برداشت می کند که لینک داخل آن درباره نقاشی ساختمان می باشد.
شما میتوانید در داخل محتوای صفحات مختلف سایت به لینک دادن به کلمات کلیدی مرتبط بپردازید. این کار به گوگل کمک می کند تا موضوع صفحات را بهتر درک کرده و رتبه آنها را در آن کلمات کلیدی لینک شده افزایش دهد.
8. بهبود نسخه موبایل
اگر وبسایت شما برای کاربران موبایلی سایت خسته کننده بوده، متن آن بسیار کوچک و نیاز به زوم بوده و همینطور سرعت بارگذاری آن بسیار آهسته باشد، وقت آنست که نسبت به ایجاد تغییر در نسخه موبایل سایت اقدام کنید.
اغلب وبسایت های موبایل پسند دارای ویژگی واکنشگرایی هستند. به این معنی که متناسب با هر صفحه نمایشی تنظیم می گردند. مدیریت وبسایت های واکنشگرا از دید سئو آسان است. همچنین می توانید یک نسخه دیگر نیز برای موبایل طراحی کرده و کاربران موبایلی را به آدرس موبایلی سایت انتقال دهید.
گوگل در آپریل 2015 آپدیتی را وارد الگوریتم خود کرد که موجب جریمه وبسایت هایی شد که برای دستگاه های موبایل بهینه نبودند. گوگل همچنین در می سال 2016 نیز آپدیت دیگری نیز برای نسخه های موبایلی سایت ها وارد الگوریتم اصلی خود کرد.
9. اشاره ها و پروفایل های اجتماعی
منظوره از اشارات بدون لینک، نقل قول هایی هستند که از شما در صفحات وب سایر سایت ها می شود. پروفایل های اجتماعی نیز صفحاتی هستند که شما میتوانید در شبکه های اجتماعی ایجاد کرده و در آنها به فعالیت بپردازید. از جمله آنها می توان به فیسبوک و توییتر اشاره کرد.
برای هر چه بیشتر دیده شدن سایت بهتر است که پروفایل های اجتماعی بیشتری داشته باشید و در آنها فعالیت بیشتری کنید.
برای اینکه از این منظر جایگاه خوبی در سئو محلی داشته باشید، به نکات زیر توجه کنید:
- برای اشاره به سایت خود حتما از اطلاعات صحیح خود مانند نام برند کسب و کار استفاده کنید.
- در صورت تغییر در اطلاعات تماس خود، پروفایل های اجتماعی خود را نیز به روز کنید.
- توضیحات مختصر و مفیدی از کسب و کار خود در صفحات اجتماعی بنویسید که بیانگر خدمات و نوع محصولات شما باشد.
- حداقل پنج عکس مرتبط با کسب و کار خود در پروفایل های اجتماعی خود قرار دهید.
- پروفایل اجتماعی خود را حداقل در پنج دسته مرتبط قرار دهید.
- از تکرار نقل قول ها و اشارات به سایت خود خودداری کنید. تنها یک اشاره مثبت کافیست.
10. ابزار Google My Business
گوگل روزانه 3.5 میلیون جستجو را پردازش کرده و در صورتی که سایت شما در این لیست نتایج قرار نداشته باشد، فرصت بزرگی را از دست خواهید داد. ابزار Google My Business یک پلتفرم بازاریابی فوق العاده برای کسب و کارهای کوچک می باشد.
در ادامه به امتیازاتی که Google My Business به کسب و کارها می دهد اشاره می کنیم:
- مدیریت و به روز رسانی چگونگی نمایش کسب و کار شما در نتایج جستجوی محلی گوگل
- دسترسی به اطلاعاتی همچون نحوه دسترسی کاربران به کسب و کار محلی شما
- نمایش داده شدن در نقشه گوگل و کمک به مشتریان از بابت پیدا کردن آسان شما
- پاسخ به نقد و بررسی کاربران
برای لیست شدن در Google My Business می توانید مستقیما مکان و اطلاعات خود را در نقشه گوگل ثبت کنید.
11. داده های ساختار یافته
داده های ساختار یافته یا Schema markup کدهایی هستند که به وبسایت افزوده شده و موجب میشوند که گوگل درک بهتری از نوع اطلاعات صفحات داشته باشد.
تمام کسب و کارهای محلی باید از اسکیمای local business در صفحات سایت استفاده کرده و مکان و اطلاعات تماس خود را مستقیما به گوگل اعلام کنند. استفاده از این نوع اسکیما، اعتماد بیشتری را در گوگل ایجاد کرده و به کسب و کار محلی شما اعتبار بیشتری می بخشد. همچنین موجب افزایش رتبه شما در نتایج جستجوی محلی نیز می گردد.
بعضی از این داده های ساختار یافته در نتایج جستجو نمایش داده شده و موجب غنی تر شدن نمایش سایت شما می گردند. با ارائه نمایش بهتر از سایت خود در نتایج جستجو، کاربران ترغیب می شوند که بر روی سایت شما کلیک کرده و این موضوع موجب افزایش نرخ کلیک و رتبه سایت می گردد.
گوگل در حال حاضر از ریچ اسنیپت های مختلفی مانند، امتیاز، دستور پخت، رویدادهای سازمان یافته، ویدئو ها و اخبار پشتیبانی می کند. برای اطلاع بیشتر از این موضوع مطلب schema.org چیست را مطالعه کنید.
12. لینک سازی
در الگوریتم گوگل هر لینک نماد یک رای به سایت شماست. هر چه تعداد لینک های یک سایت بیشتر باشد، احتمال نمایش آن در نتایج ابتدایی جستجو بالاتر خواهد بود.
لینک ها موجب انتقال اعتبار به سایت مقصد می شوند. در واقع با کسب بک لینک از سایت های بسیار معتبر می توان مقداری از این اعتبار را به سایت خود انتقال داد. اغلب وب سایت ها به صورت طبیعی تعداد بک لینک های کمی دارند، اما می تواند با پروسه لینک سازی به افزایش تعداد بک لینک ها پرداخت.
لینک سازی طبیعی فرایندیست که در طی آن با استفاده از مطالب با کیفیتی که در سایت خود منتشر می سازید، دیگر سایت ها را به اشتراک گذاری آنها ترغیب می کنید. این کار موجب ارتقا برند شما، هر چه بیشتر دیده شدن سایت و افزایش ترافیک و رتبه آن می گردد.
لینک سازی فرایندیست که به حوصله و تلاش زیادی نیاز دارد. با این حال شما می توانید از دیگر روش های کلاه سفید نیز استفاده کرده و تعداد بک لینک های سایت را افزایش دهید.
دو تا مکان از کار ما تو گوگل ثبت شده. می خوایم یکیش پاک شه نمیتونیم. گوگل پیشنهاد حذفو تایید نمیکنه.
با چندین اکانت متفاوت امتحان کنید تا بالاخره گوگل مجاب به تغییر یا حذف مکان اضافه شه. البته دقت داشته باشید که بهتره مکان دوم رو حذف نکنید. در هنگام درخواست، گزینه duplicate را انتخاب نمایید.