لینک داخلی چیست؟ | تاثیر لینک های داخلی بر سئو

لینک های داخلی یا Internal Links، هایپرلینک هایی هستند که از یک دامین به همان دامین ارجاع داده می شوند. به طور عامیانه تر یک لینک داخلی، لینکیست که به صفحه دیگری از همان سایت اشاره می شود.

نمونه کد:

<a href=”http://www.same-domain.com/” title=”Keyword Text”>Keyword Text</a>

فرمت بهینه لینک های داخلی

فرمت بهینه برای لینک های داخلی به شکلیست که انکر تکست آن مناسب و مرتبط با موضوع صفحه هدف نوشته شود.

لینک داخلی چیست؟

لینک های داخلی از یک صفحه به صفحه دیگر یک سایت ارجاع داده می شوند و معمولا در سیستم مسیریابی اصلی سایت مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع لینک ها به سه دلیل زیر ارزشمند هستند:

  • به کاربران این فرصت را می دهند که به راحتی در بین صفحات جا به جا شوند.
  • آنها در ایجاد سلسله مرتب صفحات کمک می کنند.
  • آنها موجب تقسیم شدن اعتبار یک صفحه در بین صفحات داخلی آن می شوند.

آیا در سئو سایت بایست به لینک های داخلی نیز اهمیت داد؟

لینک های داخلی از جمله موارد مهم در سئو می باشند که از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در این مقاله به بررسی هجده فاکتور در لینک های داخلی می پردازیم و هر یک را به طور مفصل تشریح خواهیم کرد و چگونگی تاثیر این فاکتور ها را مورد بررسی قرار می دهیم. با اینکه امروزه بحث لینک های داخلی از موضوعات جذاب سئو نمی باشد اما استراتژی اشتباه در این کار موجب ضررهای جبران ناپذیری در سئو سایت می گردد. بنابراین شما می بایست با فاکتورهای تاثیر گذار در لینک های داخلی آشنا باشید تا از گام های اشتباه در این کار بپرهیزید.

ویژگی های لینک های داخلی

بحث را با موضوعاتی که کاملا ثابت شده برای لینک های داخلی هستند شروع می کنیم. منظور ما از لینک های داخلی لینکی است که در سایت وجود دارد و به صفحه دیگری از سایت خودمان هدایت می شود. این گونه لینک ها معمولا به شکل انکر تکست هستند و عبارت نوشته شده در انکر تکست معمولا نام صفحه لینک شده یا عبارتی با همان مضمون می باشد.

لینک های داخلی به کاربران کمک می کند تا از یک صفحه به صفحه دیگر سایت منتقل شوند و از دیگر صفحات سایت نیز بازدید کنند. در زمان های ابتدایی پیدایش اینترنت این مسئله از اهمیتی برخوردار نبود اما امروزه به خاطر مسئله سئو سایت، لینک های داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده اند. همچنین نوع رفتار موتورهای جستجو نیز نسبت به لینک های داخلی و خارجی متفاوت می باشد. با این حال لینک های داخلی در رتبه و اعتبار سایت دارند و همچنین در نوع آنالیز سایت توسط موتورهای جستجو تاثیر گذارند.

1. انکر تکست در واقع محتوای لینک داخلی خود را در کوتاه ترین عبارت ممکن بیان می کند و به بیننده یک تصور اولیه از محتوای داخل صفحه لینک شده را می دهد.

2. نوع استفاده لینک از نیز از اهمیت برخوردار است و در صورتی که لینک، دارای اشتباهات املایی باشد و یا صفحه مورد نظر دارای خطا باشد، مشکلاتی را برای سئو ایجاد می کند. همچنین در مواردی که سعی می شود که یک انکر تکست برای گرفتن رنک بالاتر در همه جای سایت به شکل تکراری استفاده گردد نیز قوانین سختگیرنه ای از طرف گوگل وجود دارد. گوگل از این کار بسیار متنفر است و در صورت مشاهده، آن سایت را جریمه می کند.

استفاده از این گونه لینک سازی ها که اغلب در فوتر یا هدر وبسیات مشاهده می شود کار خوبی نیست و از ایندکس شدن صفحات یا گرفتن رنگ خوب در موتور جستجوی گوگل جلوگیری می کند. همچنان که گوگل در جریمه کردن این گونه فعالیت ها سخت گیر است، در برگردندان تغییر وضعیت به حالت طبیعی نیز بسیار منعطف می باشد. کافیست که این لینک های تکراری را از صفحات سایت حذف کرده تا رفتار متفاوت گوگل را مشاهده کنید.

3. هدف لینک ها نیز از یک جا به جای دیگر مهم است.

4. اهمیت صفحه لینک شده نیز از فاکتورهای مورد بحث می باشد. اگر در سایت شما صفحاتی وجود دارد که دارای بک لینک های بسیار زیاد از سایت های دیگر است، به همان نسبت نیز می بایست در دادن لینک های داخلی به آن صفحات نیز توجه کنید. گرفتن بک لینک از سایت های معتبر رتبه صفحه را بالا می برد و لینک دادن داخلی به آن نیز به کاربران کمک می کند تا دسترسی آسانتری به این صفحات پر ارزش داشته باشند و وجود این ساختار و ایجاد تعادل در بین لینک های داخلی و بک لینک ها، ارزش آن صفحات را دو چندان می کند و یکی از سیگنال های بسیار مثبت برای موتورهای جستجو برای دادن رنک بالاتر به این صفحات است.

5. ارتباط صفحات نیز از فاکتورهای مورد توجه است. لینک دادن از یک صفحه به صفحه دیگری که از نظر محتوا نیز مشابه با یکدیگر هستند، از ارزش بالاتری نسبت به لینک دادن از یک صفحه کاملا نا مرتبط می باشد. این کار از نظر موتور جستجوی گوگل نیز کار بسیار مثبتی است و امتیاز خوبی برای آن قائل می شود.

6. اولین لینک صفحه، طبق آزمایش هایی که از طرف کارشناسان انجام شده است، مهمترین آن می باشد. در صورتی که در یک صفحه چند لینک با انکر تکست های متفاوت به یک لینک مشخص وجود داشته باشد، طبق تجربه صرفا اولین انکر تکست برای گوگل مهم است و معمولا به بقیه انکر تکست ها توجهی نمی کند.

7. نوع لینک نیز از اهمیت برخوردار است. لینک گذاری با استفاده کدهای HTML به مراتب بهتر از استفاده از کدهای جاوا اسکریپت می باشد. بعضا مشاهده می شود که برای زیباسازی صفحات از کدهای جاوا اسکریپت و تصاویر برای لینک دادن به دیگر صفحات استفاده می شود. اما تجربه نشان می دهد که لینک دادن با استفاده از کلمات، اعتبار بیشتری را برای صفحات به بار می آورد. همانطور که در مطلب متن جایگزین تصاویر چیست نیز بیان شد، در صورت لزوم استفاده از تصاویر برای لینک دادن، متن جایگزین عکس ها را فراموش نکنید. چرا که این متن نقش کلمات را در انکر تکست بازی می کند.

مقایسه لینک های داخلی و بک لینک ها

1. بک لینک ها معمولا ارزش و اعتبار بیشتری به صفحه می دهند.

بیشتر بودن ارزش بک لینک نسبت به لینک های داخلی

این مسئله تعجب آور هم نمی باشد. بک لینک به منزله این می باشد که شخص مستقل دیگری شما را تایید می کند و به شما لینک میدهد. لینک های داخلی به منزله این است که خودتان، صفحه ای از سایت را تایید می کنید و موتورهای جستجو طبیعیست که با این دو مورد کاملا متفاوت رفتار کنند.

2. انکر تکست لینک های داخلی تاثیر کمتری دارند.

انکر تکست لینک های داخلی

همانطور که ذکر شد، اشاره به صفحات وبسیات از طریق لینک های داخلی معمولا کار بدی نیست و می تواند به درد بخور باشد، اما نباید از آن به طور غیر طبیعی و اسپم گونه استفاده کرد. نباید با استفاده از این لینک ها، کاربران را فریب داد و آنها را به صفحاتی هدایت کرد که کاملا نامربوط با متن نوشته شده در انکر تکست است. در این صورت بانس ریت سایت بالا می رود و این مسئله امر خوشایندی نیست. در کنار این مسئله در نظر داشته باشید که انکر تکست لینک های داخلی مانند بک لینک ها از تاثیر بسیار کمتری در سئو برخوردار است.

3. کمبود لینک های داخلی، اثرات منفی در آنالیر و خزیدن وبسیات توسط موتورهای جستجو را به دنبال دارد.

کمبود لینک های داخلی

کم بودن لینک های داخلی مانع از ایندکس شدن و گرفتن رتبه از گوگل می شود و اثرات خوبی را به دنبال نخواهد داشت. بعضا اتفاق می افتد که شما سایت خود را در وبسایت آنالیزور مانند MOZ تست می کنید و در گزارشات آنالیز متوجه می شوید که بک لینک های بسیاری به یک صفحه سایت داده شده اما هیچ لینک داخلی برای آن در وبسیات وجود ندارد. این مسئله در صورت ادامه می تواند بسیار بغرنج گردد و سئو منفی را برای سایت به همراه داشته باشد.

4. صفحات با لینک های کمتر ارزش بیشتری برای لینک های خود قائل می شوند.

کمتر بودن لینک در یک صفحه

همانطور که در الگوریتم پیج رنک گوگل نیز معرفی شده است، در یک صفحه با چهار لینک ارزش هر لینک یک چهارم ارزش کل و در همان صفحه با پنج لینک، ارزش هر لینک مساوی با یک پنجم ارزش کل صفحه می باشد. بنابر این استفاده کمتر از لینک ها در یک صفحه، موجب افزایش ارزش هر یک از لینک های آن می شود.

با اینکه این فرمول پیج رنک گوگل قدیمی شده و استفاده نمی گردد، اما ایده پشت سر آن همچنان برقرار است. بنابراین اگر دارای صفحاتی هستید که لینک های بسیار زیادی در آن وجود دارد، وقت آن رسیده که یک خانه تکانی اساسی را در سایت اجرا کنید و تعداد لینک ها را کاهش دهید و به صفحه های معتبر و خوب محدود کنید. لینک صفحاتی را که کاربران علاقه ای به دیدن آن ندارند، موتورهای جستجو تمایل به خزیدن آن ندارند یا صفحاتی که دیگر از اهمیتی برخوردار نیستند را پاک کنید. بارها و بارها توسط کارشناسان سئو مشاهده شده که با پاک کردن این گونه لینک های اضافه، رتبه سایت بهبود پیدا کرده و صفحات سایت، جایگاه بالاتری را در صفحات جستجوی گوگل پیدا کرده اند. دلیل این امر نیز دادن سیگنال های با کیفیت تر از لینک ها به موتور های جستجو می باشد.

5. استفاده از لینک های داخلی همچون گذشته در سئو تاثیر زیادی ندارد، اما استفاده کم و درست از آن بسیار مفید خواهد بود.

استفاده به جا از لینک های داخلی

لینک های داخلی در الگوریتم پیج رنگ سابق گوگل بسیار حیاتی بودند و جریان این لینک ها بسیار موثر بود. اما در سیستم های جدید سئو این اثر بسیار کاهش یافته است. درست است که اثر این لینک ها کاهش یافته، اما نبود آن به سئو لطمه می زند. بنابر این بهتر است از لینک های داخلی صرفا در مواردی که به صفحات مرتبط دیگر اشاره می شود استفاده کرد تا کاربر نیز در استفاده از وبسایت، راحتی بیشتری داشته باشد.

ساختار مطلوب لینک های داخلی

در یک ساختار ایده ال ممکن است در صفحه اصلی 100 لینک وجود داشته باشد و در گام بعدی سایت که احتمالا شامل یک زیرمجوعه از سایت می باشد 100 لینک دیگر نیز وجود داشته باشد. تا همین جا نیز برای این دوگام طی شده 10000 مسیر ایجاد شده است که همگی یک کار مشخص می کنند.

1. در سایت های کوچک و متوسط، هیچ پیجی با سه گام دورتر نبایست لینک داده شود.

گام های دورتر در یک سایت به معنی اختلاف در دسته بندی می باشد که امری نامعقول به نظر می رسد. بنابر این برای جلوگیری از این امر، مطالب دسته ای مشابه و نزدیک به هم را به یکدیگر لینک دهید.

2. لینک ها می بایست متناسب با موضوع همان صفحه باشند.

اگر کسی بر روی لینک ها کلیک نکند، سیگنال مثبتی برای سایت و موتور جستجوی گوگل نخواهد بود. بازگشت به صفحه قبل بعد از کلیک نیز احتمالا به معنی نا مرتبط بودن صفحه می باشد و برای حل این مشکل حتما چاره ای بایست اندیشید. چرا که مطلبی نبوده است که کاربر انتظار آن را داشته است.

3. از یک انکر تکست ثابت برای دو لینک در یک صفحه استفاده نکنید.

استفاده از یک عبارت برای دو لینک متفاوت، کاربران و موتورهای جستجو را گیج می کند و مانع از این می شود که کلمات کلیدی هر صفحه را شناسایی کنند. همچنین بین دو صفحه نیز در یک کلمه کلیدی رقابت ایجاد می کند که این کار، سیگنال مثبتی محسوب نمی شود.

4. استفاده از نوفالو را برای لینک های خارجی کاهش دهید. این کار کمکی به بهبود لینک های داخلی نمی کند.

اسفاده از نوفالو برای لینک های خارجی به جهت تصور افزایش اعتبار لینک های داخلی کار بیهوده ایست و در الگوریتم های جدید رنکینگ گوگل جایی ندارد. تنها راه بهبود لینک های داخلی، استفاده درست و به جا از آنهاست.

5. حذف لینک های با ارزش پایین و در عوض لینک دادن به مطالب با ارزشی که کاربران به دنبال آن هستند.

6. صفحات را بدون لینک رها نکنید.

در سایت نباید هیچ صفحه باشد که لینکی به آن داده نشده باشد و همچنین هیچ صفحه ای نیز نباید عاری از لینک به جاهای دیگر سایت باشد.

با رعایت همه مواردی که ذکر شد، مطمئنا هیچ مشکلی در ساختار لینک های داخلی سایت وجود نخواهد داشت. در ضمن سئو لینک های داخلی تضمین می شود و کاربران نیز در استفاده از سایت با مشکلی رو به رو نخواهند شد.

منابع:
Internal Links
Should SEOs Care About Internal Links

9 دیدگاه

  1. سلام مطالب خیلی جالب و عالی بود، ممنونم.
    اما یه سوال، برای ساخت لینک های سایت برای بالا امدن کلمات کلیدی و … ما باید این کار هارو انجام دهیم یا طراح سایتمان؟

    • سلام. وظیفه طراح سایت، صرفا طراحی وب سایت بوده و اقداماتی مانند پیاده سازی لینک های داخلی بایستی توسط یک متخصص سئو انجام شود.

  2. سلام وقت بخیر
    ساختن لینک به همان صفحه آیا نکته مثبتی را برای سئو سایت در بر دارد و یا منفی؟ با تشکر

    • سلام، حداقل میشه گفت تاثیر مثبتی نداره. در مورد وجود نکات منفی با قطعیت نمیشه نظر داد. در حالت کلی پیشنهاد میکنیم که به جای اتلاف وقت برای چنین دست کارهایی، اقدام به بهینه سازی و افزایش کیفیت محتوای سایت کنید.

  3. سلام و عرض ادب
    یه سوال در مورد لینک سازی داخلی داشتم ما یک وبسایت توی زمینه وسایل برقی داریم که شاخه های مختلفی داره
    یکی از شاخه های ما ( کلید و پریز آسیا ) هست که ما توی این کلمه رتبه بالایی رو داریم، ما میتونیم از این شاخه که رتبه خوبی داره به یکی از شاخه هامون مثلا آیفون تصویری تابا با کلمه کلیدی ( آیفون تصویری تابا ) لینک داخلی بدیم،
    آیا تاثیر مثبت داره ؟؟؟ یا اینکه چون این دو شاخه توی زمینه های مختلفی هستن ما نمیتونیم لینک داخلی بدیم ؟؟؟
    آیا از نظر گوگل تاثیر منفی نداره که چون این دو شاخه به یکدیگر ربطی ندارن لینک داخلی داده شده ؟؟؟
    ممنون میشم جواب بدید ؟؟؟؟ خیلی خیلی واجبه

    • سلام، در صورتی که ارتباطی بین این دو دسته وجود داره (مثلا اگر مکمل هم هستند) میتونید لینک بدید، حتی در غیر این صورت و در شرایطی که زیاده روی نکرده باشین، مشکلی معمولا پیش نمیاد.

  4. سلام، وقت بخیر، ممنون از مقاله کاملتون
    یه سوال داشتم: برای یه سایت فروشگاهی وقتی برای محصولات محتوایی تولید میشه و از داخل محتوای محصول به صفحات شاخه لینک سازی انجام میشه، وقتی محصول ناموجود شد و به محصول مشابه ریدایرکت شد، لینک های داخلی اون محصول هم از بین میره…این کار از نظر سئو مشکل ساز میشه؟
    با در نظر گرفتن این نکته که گوگل توصیه میکنه لینک های داخلی و ساختار سایت دست نخورده باقی بمونه.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *