بهترین افزونه ها و ابزارهای سئو وردپرس

موتورهای جستجو بهترین منبع ترافیک برای بسیاری از سایت ها محسوب می شوند و هنوز که هنوزه معتبرترین و مطمئن ترین منبع ترافیک در اینترنت هستند. وردپرس، یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا از دید سئو می باشد که در میلیون ها وبسایت، مورد استفاده قرار گرفته است. افزونه های سئو وردپرس نقش مهمی را در کمک به خیل عظیمی از وبمسترها ایفا می کنند. این پلاگین های سئو موجب بهینه سازی سایت های وردپرسی شده و رتبه آنها را در نتایج جستجو ارتقا می دهند.

افزونه های سئو وردپرسی رایگان و پولی زیادی در مخزن وردپرس وجود دارند. اما همه آنها نتایج خوبی را در سئو وردپرس ارائه نمی دهند. این مسئله می تواند برای کاربرانی که به تازگی شروع به کار با وردپرس کرده اند و قصد انتخاب افزونه مناسب سئو را دارند، بسیار گیج کننده باشد و آنها را سر در گم کند. در این مطلب به معرفی بهترین پلاگین های سئو وردپرس می پردازیم تا در انتخاب افزونه سئو مناسب برای سایت، درست تصمیم گیری کنید.

اما قبل از شروع معرفی این افزونه ها و ابزارهای آنلاین، بهتر است به بیان ملاحظاتی بپردازیم که قبل از انتخاب یک افزونه می بایست به آنها توجه کنیم.

سئو در حالت کلی به دو دسته سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم می شود. اگر اولین بار است که اصطلاح سئو به گوشتان خورده است، به شما پیشنهاد می کنیم که مطلب سئو چیست و مبانی سئو را مطالعه فرمایید.

چگونه یک افزونه خوب سئو وردپرسی را انتخاب کنیم؟

یک افزونه یا پلاگین سئو خوب برای وردپرس می بایست دارای ویژگی های زیر باشد:

کدنویسی صحیح و تمیز

یک افزونه خوب سئو می بایست دارای کدهای تمیزی بوده و عاری از جاوا اسکریپت و CSS های اضافه ای باشد که تنها موجب افزایش زمان بارگذاری می گردند. این مسئله موجب تضمین سرعت بالای افزونه شده و بارگذاری سایت را کند نمی کند. کدهای هر پلاگین بهتر است دارای کامنت هایی نیز باشد تا کارکرد هر قسمت از کد را بتوان به سادگی فهمید. کدهای تمیز، پایه و اساس یک پلاگین خوب و کارامد وردپرسی است.

امکانات سئو فراوان

یک افزونه سئو خوب می بایست دارای چندین قابلیت سئو باشد تا شما را از نصب دیگر افزونه ها بی نیاز کند و در نتیجه تعداد افزونه های نصب شده در سایت کاهش یابد. افزونه های زیادی مانند افزونه 301 redirection وجود دارند که تنها یک کار مشخصی انجام می دهند. بهترین افزونه های سئو وردپرسی که در این مطلب معرفی شده اند، همگی دارای امکانات فراوانی بوده و چندین کار را انجام می دهند. نصب افزونه های زیاد در یک وب سایت به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود، چرا که این کار موجب افزایش زمان بارگذاری سایت می گردد.

مستندات کامل

وجود مستندات برای افزونه ها کاملا ضروریست تا بتوان با تمام ویژگی های یک افزونه آشنا شد. این مستندات می تواند به شکل ویدئو یا متن هایی همراه با تصاویر باشد که نحوه نصب، پیکربندی و به روز رسانی افزونه در آن آموزش داده شود. اغلب افزونه های سئو همراه با یک کنترل پنل برای ادمین هستند و به شکل پیش فرض پیکر بندی شده اند. یک افزونه برتر سئو می بایست دارای توضیحات دقیقی برای نحوه عملکرد هر قسمت باشد و ترجیحا در کنترل پنل نیز با استفاده از تولتیپ ها به توضیح مختصری از کارکرد گزینه ها بپردازد.

پشتیبانی خوب

یک پلاگین سئو خوب می بایست دارای بخش پشتیبانی مشتری خوبی داشته باشد. پلاگین های سئو رایگان موجود در مخزن وردپرس همراه با پشتیبانی رایگان در انجمن گفتگو خود هستند. قبل از نصب هر افزونه ای در وبسایت به بخش پشتیبانی آن رفته و نگاهی به فعالیت کاربران و توسعه دهنده افزونه بیندازید. همچنین با استفاده از این قسمت پشتیبانی می توان به مشکلات موجود در پلاگین پی برده و از راه حل آنها نیز آگاه شد.

نقدهای مثبت و امتیاز بالا

تمام پلاگین های سئو وردپرس قابلیت کسب امتیاز و نقد از طرف کاربران را دارند و این مسئله می تواند راهنمای شما برای آگاهی از ارزش نصب آن در سایت شما باشد. در مورد پلاگین های رایگان سئو وردپرسی، این بخش می تواند شروع خوبی برای ارزیابی آن و دانستن میزان رضایت کاربران از آن پلاگین باشد.

به روزرسانی های منظم

یک افزونه سئو وردپرسی همواره و به طور منظم می بایست از طرف توسعه دهنده آن به روز رسانی شود تا از همیشه از سازگار بودن آن با آخرین نسخه وردپرس مطمئن شد. نصب افزونه ای که به مدت زیادی به روزرسانی نشده است، سایت را مستعد هک شدن و ایجاد مشکل عدم تطابق پذیری افزونه ها با یکدیگر و هسته اصلی وردپرس می کند. این مسئله در هنگام انتخاب بهترین افزونه های سئو وردپرس، به هیچ وجه نبایست نادیده گرفته شود. تاریخچه به روز رسانی های افزونه را بررسی کرده و تاریخ آنها را چک کنید. همچنین نوع به روز رسانی ها را نیز بررسی کرده تا اطلاعات بیشتری از پشتیبانی آن کسب کنید.

تطابق پلاگین ها

پلاگین های سئو وردپرس می بایست با سایر پلاگین ها نیز تطابق داشته باشند. عدم توجه به این موضوع می تواند موجب مشکلات عدیده در سایت شود و حتی آن را به کلی از کار بیندازد. بخصوص پلاگین هایی که از کتابخانه های جاوا اسکریپت استفاده می کنند، بیشتر موجب ایجاد چنین مشکلاتی می گردند.

بهترین افزونه های سئو برای وردپرس

انتخاب یک افزونه سئو مناسب می تواند شرط موفقیت سایت شما تلقی گردد. افزونه های سئو متنوعی در وردپرس وجود دارند که امکانات زیادی را به کاربران ارائه می دهند. اما از بین آنها تنها چند افزونه هستند که تمامی قابلیت های لازم در سئو داخلی را یک جا عرضه می کنند.

قبل از انتخاب هر افزونه ای برای سایت می بایست نیازهای سئو خود را ارزیابی کنید. به عنوان مثال افزونه هایی در وردپرس وجود دارند که تنها به بهینه سازی تصاویر در جهت افزایش سرعت سایت پرداخته و بعضی دیگر نیز تنها به ایجاد نقشه سایت می پردازند. این نوع افزونه های تک کاره نمی توانند به تنهایی برای سئو کل سایت مورد استفاده قرار گیرند.

در ادامه به معرفی و بررسی قابلیت های 20 افزونه برتر سئو در وردپرس می پردازیم.

1. Yoast SEO

افزونه سئو وردپرس Yoast SEO

افزونه Yoast SEO با اختلاف فراوان بیشترین نصب را در بین سایر افزونه های محبوب سئو در بین کاربران دارد. این افزونه توسط میلیون ها وبمستر برای سئو داخلی پست ها و صفحات سایت های وردپرسی آنها، مورد استفاده قرار می گیرد. محبوبیت افزونه Yoast SEO به خاطر قابلیت های فراوان آن از جمله ویرایش عنوان صفحه و متای توضیحات آن، ایجاد نقشه سایت و تنظیمات مربوط به یو آر ال هاست.

  • یکی از ویژگی های خوب افزونه Yoast SEO، قابلیت ایجاد نقشه سایت و لینک کردن آن به کنسول جستجوی گوگل است.
  • نقشه سایت ایجاد شده توسط این افزونه را می توان به کنسول وبمستر بینگ نیز متصل کرد.
  • این افزونه با نصب 3 میلیون نسخه رایگان در سایت، پیشرو افزونه های سئو در وردپرس می باشد.
  • افزونه Yoast SEO به آنالیز سئو صفحات پرداخته و بر اساس کلمه کلیدی اصلی، به آن امتیاز می دهد.
  • همچنین می توانید با مشاهده رنگ ها به بهینه بودن با نبودن یک صفحه پی ببرید.
  • افزونه Yoast SEO رایگان است و می توانید آن را از مخزن وردپرس دانلود و نصب کنید. اما می توانید نسخه پریمیوم آن را با پرداخته هزینه ای نه چندان زیاد تهیه فرمایید.
  • نسخه پریمیوم این افزونه به شما اجازه می دهد که کلمات کلیدی بیشتری را برای یک صفحه در نظر گرفته و صفحات را بهینه تر کنید.
  • افزونه Yoast SEO دارای ماژول های برای شبکه های اجتماعیست که میتوان با استفاده از آن ها به مدیریت اشتراک گذاری مطالب سایت در آنها پرداخت.
  • افزونه Yoast SEO بیشترین قابلیت سازگاری را در بین سایر افزونه ها داراست و به صورت رایگان در دسترس است.

2. Rank Math

افزونه Rank Math

افزونه Rank Math احتمالا پر قدرت ترین افزونه سئو وردپرس در مارکت است. این افزونه ترکیب نادری از امکانات فراوان و کاربر پسند بودن است. پس از نصب یک ویزارد چند مرحله ای داشبورد آن برای شما به نمایش در می آید تا از این طریق به پیاده سازی این افزونه بپردازید.

اما این افزونه دارای چه ویژگی هایست که Yoast SEO و دیگر رقبایش از آن بی بهره اند؟

  • ادغام با گوگل سرچ کنسول
  • ریدایرکت های 301، 302، 307، 410 و 451
  • 14 نوع مختلف از اسیکما مارک آپ
  • پیش نمایش صفحات در فیسبوک و توییتر

 همچنین این افزونه دارای سیستمی برای یافتن صفحات 404 و تعداد دفعات بازدید از آنها است.

ابزار مانیتور صفحات 404 در Rank Math

شما می توانید این گونه صفحات را به دیگر صفحات مرتبط ریدایرکت کنید. Rank Math حتی می تواند مرجع کلیک های صفححات 404 را نیز به شما نمایش دهد. اگر علاقه مند به نصب Rank Math هستید و در حال حاضر از Yoast SEO یا ALL in One SEO Pack استفاده می کنید، این افزونه دارای سیستمی برای انتقال داده های این دو افزونه به Rank Math است.

3. SEOPress

seopress plugin

افزونه SEOPress یک افزونه رایگان (و البته دارای نسخه پرمیوم) و همه کاره سئو برای وردپرس است که هیچ تبلیغی در آن دیده نمی شود. با نصب این افزونه هیچ رد پایی از آن حتی در نسخه رایگان نیز گذاشته نمی شود. کار با این افزونه ساده بوده و در عین حال سریع و قدمند است و به شما امکان می دهد تا عناوین صفحات و متا دیسکریپشن های انواع پست ها، برگه و پست تایپ های سفارشی را نیز مدیریت کنید.

با این افزونه می توانید اقدام به ساخت سایت مپ های XML و HTML نموده، رد پای کاربران خود را با استفاده از گوگل آنالیتیکس دنبال کنید و متا تگ های Open Graph و Twitter Cards را نیز برای ارتقا نحوه نمایش صفحات در شبکه های اجتماعی بهینه سازی نمایید. نسخه رایگان این افزونه دارای قابلیت آنالیز محتوا برای نوشتن هر چه بهتر پست ها نیز هست که برای وبمسترها قابلیت بسیار مفیدیست. توسعه دهندگان نیز می توانند از بیش از 75 هوک برای سفارشی سازی این پلاگین استفاده کنند.

نسخه پرمیوم این افزونه دارای امکانات پیشرفته و بیشتری از قبیل موارد زیر است:

  • سئو محلی
  • بردکرامب بهینه سازی شده از نظر سئو و دستیابی پذیری
  • سایت مپ های ویدئویی و گوگل نیوز
  • انواع اسکیما مارک آپ ها: product، article، event، local business، recipe، review، FAQ، course و video
  • ادغام با Google Page Speed v5 برای چک کردن کیفیت صفحات
  • نظارت بر ریدایرکت ها و صفحات 404
  • آمار گوگل آنالیتیکس در داشبورد وردپرس

ویژگی هایی که افزونه SEOPress را به انتخاب فوق العاده ای تبدیل می کند عبارتند از:

  • هیچ تبلیغ یا اشاره ای به SEOPress در بخش متا باکس افزونه وجود ندارد.
  • این افزونه به شما امکان می دهد که در عرض چند ثانیه آمار گوگل آنالیتیکس را در داشبود وردپرس مشاهده کنید. بسیاری از ابزارهای گوگل آنالیتکس در اینجا در دسترس بوده و شما می توانید گزارش های متنوعی را دریافت نمایید.
  • قابلیت سفارشی سازی متا تگ های Open Graph و Twitter Cards در این افزونه به آسانی قابل پیاده سازیست.

4. All In One SEO Pack

افزونه سئو وردپرس All In One SEO Pack

افزونه All In One SEO Pack دوین افزونه جامع وردپرس می باشد که در بهینه سازی پست ها و صفحات به کار می رود. این افزونه مانند Yoast SEO در بین کاربران وردپرس بسیار محبوب بوده و بیش از سه میلیون بار نصب شده است. از جمله قابلیت های این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شما می توانید به ساخت نقشه سایت XML پرداخته و به راحتی آن را در کنسول جستجوی گوگل و بینگ ثبت کنید تا از مزایای افزایش رتبه ناشی از آن بهره ببرید.
  • افزونه All In One SEO Pack دارای قابلیت پشتیبانی از AMP (صفحات پرشتاب موبایلی) بوده و در سئو موبایل نقشی اساسی را می تواند ایفا کند.
  • این افزونه سئو قابلیت پشتیبانی از گوگل آنالیتیکس را داراست و میتوان به راحتی به ردیابی کاربران در وبسایت پرداخت.
  • بهینه سازی سفارشی پست ها، یکی دیگر از قابلیت های سئو این افزونه می باشد.
  • این افزونه از یو آر ال های کانونیکال پشتیبانی می کند.
  • با این افزونه می توانید به ریدایرکت الحاقیات یک صفحه به آدرس اصلی آن پرداخت تا مشکلی در سئو ایجاد نگردد.
  • این افزونه می تواند به صورت اتوماتیک تغییرات جدید را به گوگل و بینگ اطلاع دهد.
  • افزونه All In One SEO Pack دارای API داخلیست که به سایر پلاگین ها و تم ها اجازه دسترسی و ارتقا کاراییشان را می دهد.
  • All In One SEO Pack تنها افزونه رایگانیست که دارای قابلیت ادغام شدن با فروشگاه های اینترنتی را دارد و همچنین از ووکامرس نیز پشتیبانی می کند.
  • این افزونه با PHP نسخه هفت سازگار است و دارای امکانات امنیتی بسیار خوبی برای جلوگیری از هک شدن می باشد.
  • این افزونه به صورت اتوماتیک به بهینه سازی پستها، صفحات و انواع صفحات سفارشی برای افزایش رتبه در نتایج جستجو می پردازد و قادر به تولید خودکار متا تگ هاست. همچنین از به دام افتادن در مشکل محتوای تکراری جلوگیری می کند.
  • افزونه All In One SEO Pack گزینه ای عالی برای مبتدیان می باشد، چرا که درست پس از نصب شروع به کار می کند و نیاز به تنظیمات اضافه ای ندارد. این افزونه برای کاربران حرفه ای نیز گزینه های سفارشی سازی زیادی دارد و از این حیث آنها را نیز راضی نگه می دارد.
  • افزونه All In One SEO Pack دومین افزونه محبوب در بین افزونه های سئو وردپرس می باشد و امتیاز بالایی را از طرف کاربران خود دریافت کرده است. این افزونه دارای نسخه پریمیوم نیز می باشد که با خرید آن می توانید از پشتیبانی ویژه آن بهره مند شوید.

5. SEO Ultimate

افزونه سئو وردپرس SEO Ultimate

افزونه SEO Ultimate دیگر افزونه جامع سئو در مخزن وردپرس است که به رایگان عرضه می شود. این افزونه همانطور که از نام آن نیز به نظر می رسد، دارای قابلیت های فراوانی برای سئو داخلی وب سایت است.

این افزونه همواره 200000 نصب فعال دارد و روز به روز نیز بر محبوبیت آن افزوده می گردد. یکی از مشکلات شاخص در این افزونه، عدم پشتیبانی آن در انجمن وردپرس است و برای دریافت پشتیبانی ایمیلی آن می بایست نسخه پریمیوم آن را تهیه کنید. نسخه پریمیوم آن علاوه بر این دارای امکانات بیشتر و آموزش های ویدئویی نحوه کار با آن نیز می باشد. چکیده ای از امکانات کلی افزونه SEO Ultimate را در ادامه بیان میکنیم:

  • ویژگی Title tag rewriter این افزونه به شما اجازه می دهد که عنوان پست ها را ویرایش کرده و آنها را در جهت ارتقا سئو داخلی و کسب رتبه بالاتر، بهینه سازی کنید.
  • ویرایشگر متای توضیحات به شما اجازه می دهد که متای توضیحات را به پست ها، صفحات، دسته بندی ها، الحاقیات، برچسب ها و حتی صفحه اصلی اضافه کنید. همچنین این ویرایشگر دارای قابلیت بهینه سازی متا دیسکریپشن نیز هست.
  • این افزونه به واسطه قابلیت Deep link Juggernaut، انکر تکست های بسیار خوبی را در جهت ارتقا سئو داخلی ایجاد می کند تا ارتباطی بین پست های مرتبط ایجاد گردد. این لینک های داخلی نقش موثری در سئو دارند.
  • قابلیت open graph این افزونه می تواند به صورت اتوماتیک داده های open graph را برای پست ها، کاربران، پروفایل ها و صفحه اصلی ایجاد کند.
  • قابلیت Snippet creator این افزونه می تواند داده های ساختار یافته را در جهت ایجاد ریچ اسنیپت برای صفحات تولید کند.
  • قابلیت Author highlighter این افزونه کدهایی را به صفحات اضافه کند تا صفحه گوگل پلاس نویسنده به مطلب مرتبط شده و شانس نمایش در نتایج جستجو را داشته باشد.
  • قابلیت 404 monitor با ریدایرکت کردن صفحات پاک شده، تجربه بهتری از کار با سایت به کاربران و موتورهای جستجو ارائه میدهد.

6. The SEO Framework

پلاگین سئو وردپرس The SEO Framework

پلاگین The SEO Framework رایگان بوده و راهکارهایی را به صورت اتوماتیک در جهت سئو هر چه بهتر سایت پیاده سازی و اجرا می کند. وجود این پلاگین در هر سایتی بسیار ایده ال بوده و موجب ارتقا سئو و ارزش محتوای آن می گردد.

این پلاگین مناسب همه وبمسترها هم از نوع تازه کار و هم از نوع حرفه ای می باشد. پلاگین The SEO Framework بدون هیچ گونه مارکی در وبسایت می باشد، از این رو هیچ کسی نمی تواند بفهمد که شما از چه ابزاری در حال استفاده هستید. این پلاگین از ویژگی های وردپرس استفاده کرده و خود را با کدهای اصلی آن یکپارچه می کند.

این پلاگین شامل هیچ تبلیغاتی نبوده و از این رو موجب آزار وبمسترها نمی گردد. تنها کامنتهایی در کدهایی HTML وارد می کند که آن هم با استفاده از یک فیلتر غیرفعال می گردد. این پلاگین به کاربران خود اجازه می دهد که استانداردهای متفاوتی را برای هر صفحه یا پست ایجاد کنند.

کدهای این پلاگین از سیستم کش موقتی و انعطاف پذیری استفاده می کند که در سطح PHP میتواند ارتقا داده شود. این امر مخصوصا در زمان استفاده از متا دیتاهای زیاد فراوان، موجب کاهش زمان بارگذاری سایت می گردد. با استفاده از این پلاگین، نیاز به پلاگین دیگری برای مدیریت کش وردپرس نخواهید داشت.

در اینجا چکیده ای از قابلیت های پلاگین The SEO Framework را برایتان ذکر می کنیم:

  • این پلاگین از پست های سفارشی مانند bbPress و WooCommerce پشتیبانی می کند.
  • اجرای راهکارهای سئو برای مبتدیان بسیار کاربر پسند و ساده است.
  • این پلاگین با تولید یو آر ال های کانونیکال از ایجاد محتوای تکراری جلوگیری می کند و در این کار از نقشه برداری کامل دامین و ساب دامینها و همینطور پروتکل HTTPS پشتیبانی می شود.
  • این پلاگین تصاویر open graph را ساخته و به صورت اتوماتیک به تغییر سایز آنها می پردازد تا هرچه مناسب تر برای کاربران باشد.
  • این پلاگین اجازه ساخت 100 نقشه سایت را به کاربر داده و همینطور داده های ساختار یافته را برای صفحات ایجاد می کند.
  • با استفاده از این پلاگین وردپرسی می توان به راحتی به اشتراک گذاری صفحات سایت در شبکه های اجتماعی پرداخت.
  • این پلاگین با تنظیمات پیش فرض خود، نقطه شروع خوبی را برای بسیاری از انواع سایت ها ایجاد می کند.
  • تنظیمات کلی سئو در این پلاگین وجود دارد.
  • این پلاگین از ایندکس شدن صفحات 404 و دسته بندی های خالی جلوگیری می کند.
  • با استفاده از نقشه سایت می توان به روز رسانی های سایت را به اطلاع موتورهای جستجویی مانند گوگل، بینگ و یاندکس رساند.

7. SEO SQUIRRLY

افزونه سئو وردپرس SEO SQUIRRLY

افزونه SEO SQUIRRLY یک افزونه رایگان سئو است که به کاربرانی که هیچ دانشی درباره سئو ندارند بسیار کمک می کند. با استفاده از این افزونه می توان محتوای با کیفیت هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو ساخت. این مسئله موجب افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو و همینطور تولید محتوای کارپسند می شود.

یکی از امکانات این افزونه بررسی بازاریابی محتوای سایت با کمک یکی از ابزارهای معروف اینترنتیست. این مسئله به شما کمک می کند تا آمار سئو سایت را مشاهده و بهبود بخشید. همچنین این آمارها به صورت هفتگی به شما گزارش داده می شوند.

شما می توانید این گزارشات را به نویسندگان سایت ایمیل کنید. این گزارشات شامل اطلاعاتیست که نقاط ضعف محتوای سایت را نشان داده و همینطور می توان به آموزش خود در زمینه بازاریابی محتوا پرداخت.

این افزونه با اغلب افزونه ها و قالب های موجود در سایت شما سازگار خواهد بود. نقطه قوت این افزونه توانایی آن در بهینه سازی همزمان محتوا در هنگام نوشتن یا ویرایش آنهاست. افزونه SEO SQUIRRLY به شما این امکان را می دهد تا موضوعات و عبارات کلیدی مورد علاقه کاربران سایت را یافته تا از رقبای خود پیشی بگیرید. چکیده از قابلیت های این افزونه در ادامه آمده است:

  • این افزونه حق کپی رایت را برای تصاویر ایجاد می کند.
  • این افزونه به تولید محتوای با کیفیت کمک می کند.
  • این افزونه وردپرسی به شما اجازه می دهد که تنها با چند کلیک بر روی استراتژی سئو فروشگاه آنلاین خود تمرکز کنید.
  • با استفاده از این افزونه می توانید داده های ساختار یافته برای صفحات تعریف کرده و ظاهر صفحات را در نتایج جستجوی گوگل سفارشی سازی کنید.
  • افزونه SEO SQUIRRLY نقشه سایت را برای گوگل و بینگ ایجاد می نماید.
  • این افزونه می تواند مشکلات جدی سایت را به شما ایمیل کند و شما را به سرعت از آن مطلع گرداند.
  • این پلاگین مجهز به تولید کننده open graph برای صفحات سایت است تا نمایه لینک های سایت در شبکه های اجتماعی مطابق میل شما گردد.

8. All In One Schema.org Rich Snippets

پلاگین سئو وردپرسی All In One Schema.org Rich Snippets

این افزونه وردپرسی رایگان امکان نمایش داده های ساختار یافته صفحات سایت را در نتایج جستجوی گوگل، باهو و بینگ فراهم میکند. این داده ها اغلب شامل تصویر مطلب، تصویر نویسنده، امتیاز صفحه و سایر اطلاعات مرتبط می گردد. در ادامه چکیده ای از امکانات این افزونه را برای شما لیست کرده ایم:

  • این افزونه موجب ایجاد یک ریچ اسنیپت جذاب در نتایج جستجو شده و شما را متمایز از رقبا نشان می دهد.
  • این پلاگین موجب ارتقای نرخ کلیک سایت در نتایج جستجو می گردد.
  • این افزونه موجب افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو می گردد.
  • این افزونه موجب نمایش صحیح اطلاعات سایت در هنگام اشتراک گذاری لینک صفحات در فیسبوک می گردد.
  • افزونه All In One Schema.org Rich Snippets شامل موارد متنوعی از داده های ساختار یافته مانند نقد و بررسی ها، مطالب، افراد، محصولات، وقایع و دستور پخت می گردد.

9. Smush Image Compression and Optimization

افزونه سئو و بهینه سازی تصاویر Smush Image Compression and Optimization

این افزونه رایگان به شما کمک می کند تا تصاویر را بهبود بخشیده و فشرده سازی کنید. قابلیت های فشرده سازی Smush Image Compression and Optimization به صورت دقیقی تحت آزمایش قرار گرفته و کیفیت کار آن مورد تایید بسیاری از وبمسترهاست. با استفاده از این افزونه می توان با تعریف ماکسیمم طول و عرض عکس ها به تغییر اندازه تصاویر بزرگ پرداخت، بدون اینکه از کیفیت نمایش آن در صفحات سایت کاسته شود.

تمام پردازش های مربوط به کاهش حجم عکس ها در سرور WPMU DEV انجام می شود و در نتیجه فشاری بر روی منابع سایت شما وارد نخواهد شد. این افزونه قبل از آپلود عکس ها در پوشه های سایت، آن را اسکن کرده و با حذف داده های اضافه به فشرده سازی آن می پردازد. در ادامه به معرفی چکیده ای از قابلیت های ای افزونه می پردازیم:

  • این پلاگین به تغییر سایز و فشرده سازی تمام تصاویر سایت از جمله آنهایی که در CDN ها قرار دارند می پردازد.
  • این افزونه با پلاگین های کتابخانه All Media سازگار است.
  • این افزونه از روش بسیار خلاقانه ای برای کاهش حجم تصاویر استفاده می کند.
  • این افزونه با تعریف ماکسیمم عرض و طول تصویر، قبل از آپلود عکس ها در پوشه های سایت، به صورت اتوماتیک به کاهش حجم آنها می پردازد.
  • شما می توانید به صورت دستی و همزمان 50 عکس، به فشرده سازی تصاویر بپردازید.
  • کاهش حجم تصاویر در سرورهای WPMU DEV انجم شده و در نتیجه سرعت سایت شما کاهش نمی یابد.
  • این افزونه به ارائه گزارش درباره میزان کاهش حجم تصاویر می پردازد.

10. Broken Link Checker

افزونه سئو وردپرس Broken Link Checker

افزونه Broken Link Checker یک افزونه وردپرسیست که به بررسی لینک های نامعتبر سایت می پردازد و در صورت پیدا کردن چنین لینک هایی به شما هشدار میدهد.

بعد از نصب شدن، این افزونه به آنالیز پست ها، بوکمارک ها و دیگر محتوای سایت پرداخته و به دنبال تمام لینک های سایت می گردد. سپس به چک کردن هر یک از لینک ها پرداخته و در صورت مشاهده لینک نا معتبر، در قسمت Tools کنترل پنل وردپرس به اعلام آن لینک می پردازد.

سپس شما لیستی از این لینک ها را مشاهده می کنید و میتوانید به چک کردن دستی هر کدام بپردازید.گزینه Unlink به شما این امکان را می دهد تا لینک مورد نظر را پاک کرده و انکر تکست را به یک متن عادی تبدیل کنید. اگر مشاهده کردید که لینک مورد نظر مشکلی ندارد گزینه Not Broken را انتخاب کنید تا آن لینک دست نخورده باقی بماند. در ادامه خلاصه ای از قابلیت های این افزونه آورده شده است:

  • این پلاگین به شما این امکان را میدهد که به مانیتور لینک ها در صفحات، کامنت ها، پست ها و تمام قسمت های سایت بپردازید.
  • این پلاگین وردپرسی نه نتها به بررسی لینک ها می پردازد، بلکه ریدایرکت ها و تصاویر نا موجود را نیز گزارش می دهد.
  • این افزونه می تواند هشدارهای خود را از طریق کنترل پنل سایت یا ایمیل به شما اطلاع دهد.
  • این پلاگین موجب ممانعت از دنبال شدن لینک های نامعتبر توسط موتورهای جستجو می گردد.
  • این افزونه فیلترهایی را نیز بر اساس انکر تکست ها در اختیارتان قرار می دهد.
  • شما می توانید بدون به روز رسانی پست و رفتن به بخش پستها، مستقیما از طریق این افزونه به ویرایش لینک بپردازید.
  • پیکربندی این افزونه بسیار آسان می باشد.

11. Rankie – WordPress Rank Tracker

افزونه سئو وردپرس Rankie

افزونه Rankie یکی از افزونه های پولی وردپرس است که به شما کمک می کند تا رتبه سایتتان را به ازای یک کلمه کلیدی در نتایج گوگل دنبال کنید.

این افزونه به بررسی روزانه رتبه سایت پرداخته و آن را در قالب گزارشی اعلان می کند. همینطور لیستی از کلمات کلیدی مرتبط را نیز که کاربران به دنبال آن هستند را نیز به شما معرفی می کند. این افزونه به طور خلاصه دارای قابلیت های زیر است:

  • این پلاگین رتبه سایت وردپرسی شما را همواره در نتایج گوگل ارزیابی کرده و به صورت منظم به روز رسانی می کند.
  • گزارش های این پلاگین به صورت ماهانه و سالانه نیز ارائه می شود تا بتوانبد تغییرات رتبه سایت را در بازه های زمانی مختلف مشاهده نمایید.
  • این پلاگین اجازه دانلود گزارشات را در قالب PDF ارائه می دهد.
  • این پلاگین علاوه بر کارکرد اصلی خود به عنوان یک منبع پیشنهادات کلمات کلیدی نیز به کار می رود. داده های این افزوه به واسطه پیشنهادات گوگل جمع اوری می گردد.
  • این افزونه از چهار روش برای تعیین رتبه سایت استفاده می کند.
  • چهار روش محاسبه رتبه سایت عبارتند از: Google Directly، Google Custom Search API، Google via F-secure.com و Google via kproxy.com.
  • این افزونه تغییرات روزانه رتبه را هر روز به شما ایمیل می کند.
  • این افزونه میتواند رتبه سایت را در چندین کلمه دنبال کرده و گزارشات متمایزی را ارائه دهد.
  • این افزونه قادر به دریافت پراکسی در هنگام ارزیابی رتبه سایت می باشد.

12. WordPress Ping Optimizer

پلاگین سئو وردپرسی WordPress Ping Optimizer

وردپرس دارای قابلیت پینگ کردن اتوماتیک پست های جدید در موتورهای جستجو است. شما می توانید این قابلیت را در قسمت settings سایت خود مشاهده و فعال کنید.

در برخی مواقع با پینگ کردن بیش از حد در این سرویس، ممکن است سایت شما به عنوان اسپم شناخته شده و جریمه گردد. برای جلوگیری از پینگ کردن بیش از حد و غیر ضروری می بایست از یک پلاگین مانند WordPress Ping Optimizer استفاده کنید. ویژگی های این پلاگین عبارتند از:

  • پلاگین WordPress Ping Optimizer به سایت شما کمک می کند تا به عنوان اسپمر شناخته نگردد. سایت های وردپرسی با هر بار ویرایش کوچک پست، یک درخواست پینگ را ارسال می کنند.
  • وبسایت های وردپرسی با هر بار کلیک بر روی گزینه Save and Continue Editing یا Save، درخواست پینگ می دهند. این پلاگین در جهت رفع این مشکل طراحی و بهینه سازی شده است.

13. W3 Total Cache

پلاگین سئو وردپرس W3 Total Cache

W3 Total Cache یک افزونه رایگان سئو وردپرسی است که با هدف کمک به ارتقا تجربه کاربری و سئو وبسایت طراحی و توسعه داده شده است. این پلاگین به شما کمک می کند تا با استفاده از ویژگی هایی مانند ایجاد CDN، به کاهش زمان بارگذاری سایت بپردازید. این پلاگین موجب ارتقا رتبه سایت ها مخصوصا آنهایی که از طراحی واکنشگرا و پروتکل HTTPS استفاده می کنند، می گردد.

این افزونه همچنین به بهینه سازی نرخ تبدیل و کارایی سایت کمک کرده و همانطور که میدانیم، این دو عامل موجب بهبود رتبه سایت در گوگل می گردد. این افزونه وردپرسی به بهبود عملکرد وب سرور در زمان اوج ترافیک نیز کمک زیادی می کند.

این پلاگین به واسطه مینیفای و فشرده سازی HTML، فیدها، CSS ها و فایل های جاوا اسکریپت موجب صرفه جویی در 80 درصد پهنای باند مصرفی می گردد. چکیده ای از قابلیت های کلیدی این افزونه عبارتند از:

  • این افزونه موجب رندر سریعتر سایت و افزایش سرعت تعامل کاربران با سایت می گردد.
  • این افزونه با انواع هاست از جمله هاست های اشتراکی، سرورهای اختصاصی و کلاستر ها سازگار است.
  • افزونه W3 Total Cache به واسطه ایجاد قبلیت استفاده از CDN موجب افزایش سرعت بارگذاری سایت می گردد.
  • این افزونه دارای قابلیت مدیریت کش متفاوت برای دستگاه های مختلف است.
  • این پلاگین صفحات AMP را پشتیبانی می کند.
  • این پلاگین وردپرسی از SSL پشتیبانی می کند.
  • این افزونه به کاربران اجازه می دهد که فایل های کش را مطابق میلشان در حافظه موقت یا بر روی دیسک دستگاه ذخیره کنند.

14. Redirection

افزونه سئو وردپرس Redirection

افزونه Redirection از جمله افزونه های رایگان وردپرس می باشد که برای مدیریت ریدایرکت های 301 و ردیابی تمام خطاهای 404 مورد استفاده قرار می گیرد.

این افزونه هنگامی که قصد انتقال از یک سایت قدیمی به یک سایت جدید وردپرسی را دارید، بسیار کارامد خواهد بود. همچنین در مواقعی که قصد تغییر در پوشه نصب وردپرس و همینطور تغییر یو ار ال های سایت را دارید نیز بسیار مفید قرار خواهد گرفت. تعدادی از اصلی ترین قابلیت های افزونه Redirection عبارتست از:

  • این پلاگین به شما کمک می کند که خطاهای 404 را مانیتور کرده و یو آر ال های معیوب را ریدایرکت 301 کنید.
  • این افزونه می تواند امر روزمره ریدایرکت را به صورت اتوماتیک انجام داده و صفحات قدیم را به صفحات جدید ریدایرکت 301 کند.
  • این افزونه وردپرسی تمام کارهای انجام شده را ثبت و ذخیره می کند.
  • این افزونه از WP CLI پشتیبانی می کند.
  • ریدایرکت صفحات می تواند بر اساس user agent، وضعیت تاریخچه کاربر و یا ارجاع دهنده آن انجام شود.
  • این افزونه می تواند در هنگام تغییر یو ار ال یک صفحه، به صورت اتوماتیک صفحه قدیمی را به صفحه جدید ریدایرکت کند.
  • با استفاده از این افزونه می توانید به ریدایرکت دستی صفحات بپردازید.
  • این افزونه می تواند ریدایرکت های Nginx، JSON، .htaccess و CSV را به یکدیگر تبدیل کند.
  • این پلاگین با کدهای اصلی وردپرس یکپارچه می شود، از این رو نیازی به فایل .htaccess در وب سرور های آپاچی ندارد.
  • این پلاگین از وب سرور های Apache و Nginx پشتیبانی می کند.
  • این پلاگین می تواند داده های آماری مربوط به ریدایرکت ها را به اطلاع شما برساند. به عنوان مثال آخرین ریدایرکت چه زمانی اتفاق افتاده است، کاربر مورد نظر دارای چه مرورگری بوده و یو آر الی که کاربر در آن بر روی لینک قدیمی کلیک کرده است.
  • این افزونه در زبان های مختلفی وجود دارد و بسته به آن میتوانید آن را سفارشی سازی کنید.

 15. Rel NoFollow Checkbox

افزونه Rel NoFollow Checkbox

در هنگام لینک دادن به سایر سایت ها بایستی دقت داشته باشیم که از دید گوگل، این لینک ها معنای به خصوصی خواهند داشت. موتورهای جستجو علاقه مند به ارزیابی کیفیت لینک های خارجی و بک لینک های یک سایت هستند. علت این مسئله آنست که اگر سایت شما دارای لینک های زیادی به وب سایت های اسپم باشد، این موضوع از دید گوگل نوعی فریبکاری محسوب شده و همچنین از دید کاربران نیز چیز جذابی نیست. این افزونه برای ایجاد لینک های affiliate گزینه ای عالیست.

یکی از روش های اطمینان از عدم آسیب رسانی لینک ها به سایت، اضافه نمودن اتربیوت rel nofollow به لینک های خارجیست. این گونه اعتباری از وب سایت شما به لینک خارجی اختصاص داده نمی شود. به طور خلاصه این کار اسپمرها و تبلیغ کنندگان را از سایت شما دور خواهد کرد.

متاسفانه اضافه نمودن تگ های rel nofollow به لینک ها در وردپرس به طور معمول کار آسانی نیست. افزونه Rel NoFollow Checkbox یک تیک مجزا برای ایجاد لینک nofollow در داشبورد وردپرس ایجاد می نماید.

با استفاده از این گزینه می توانید این کار را به آسانی انجام داده و در زمان شما نیز صرفه جویی خواهد شد، چرا که در صورت عدم وجود این افزونه مجبور هستید که تگ nofollow را به صورت دستی و از طریق ویرایش کد HTML بر روی لینک اعمال کنید.

ویژگی هایی که افزونه Rel NoFollow Checkbox را به یک گزینه عالی بدل می کند عبارتند از:

  • افزونه بسیار سبکی است و بر روی سرعت بارگزاری تاثیر منفی نمی گذارد.
  • بدون اتلاف وقت (گشتن در کدهای HTML و یافتن لینک مورد نظر) می توانید سئو وب سایت خود را ارتقا دهید.
  • کار را برای افراد ناوارد در کد نویسی آسان می کند.
  • این افزونه برای بازاریابین affiliate فوق العاده است.
  • نصب افزونه به سرعت انجام می شود و هیچ تنظیمات اضافه ای هم ندارد.
  • به سرعت می توانید در پست های مهمان جستجو کرده و از عدم وجود لینک follow به محصولات یا سایت های بدون مجوز، اطمینان حاصل کنید.

اگر شما یک بازاریاب affiliate هستید، استفاده از افزونه کوتاه کننده لینک Pretty Links هم گزینه خوبیست. این افزونه قادر است که تگ nofollow را به صورت اتوماتیک به لینک ها اضافه نماید.

16. WooCommerce – All in One SEO Pack

افزونه سئو وردپرس WooCommerce – All in One SEO Pack

این پلاگین یکی از افزونه های All in One SEO Pack می باشد و اختصاصا برای ووکامرس طراحی و توسعه داده شده است. با استفاده از این افزونه می توان در محیط ووکامرس به ویرایش قابلیت های All in One SEO Pack پرداخت.

قبل از نصب این افزونه به کاربر اطلاع داده می شود که توسعه دهنده آن هیچ مسئولیتی را من باب ایجاد مشکل در سایت شما نمی پذیرد. اما با این حال نصب آن بسیار ساده بوده و اغلب مشکلی نیز پیش نمی آید. ویژگی های اصلی این افزونه عبارتند از:

  • این افزونه قابلیت های All in One SEO Pack را مستقیما در صفحه محصولات ووکامرس نمایش می دهد.
  • با استفاده از این افزونه می توان داده های متای All in One SEO Pack را اضافه یا ویرایش کرد.

17. Glue for Yoast SEO & AMP

افزونه سئو وردپرس Glue for Yoast SEO & AMP

این پلاگین رایگان بوده و Yoast SEO را در داخل صفحات AMP ترکیب می کند. پلاگین AMP وردپرس تکنیک هایی را در سایت پیاده سازی می کند تا از اجرای صحیح کدهای AMP اطمینان حاصل کند. این افزونه به کار برده شدن صحیح داده های متا را نیز تضمین می کند.

  • این پلاگین یک راه حل سریع برای ویرایش صفحات AMP است.
  • این پلاگین استایل هایی را به صفحات AMP اضافه می کند تا حس نرمال بودن صفحه را به کاربر منتقل کند.
  • این پلاگین وردپرسی برای تغییر در طراحی صفحات AMP مورد استفاده قرار می گیرد.

18. SEO Optimized Images

پلاگین سئو وردپرس SEO Optimized Images

افزونه SEO Optimized Images به شما این امکان را میدهد تا عناوین و تگ Alt منطبق با اصول سئو به تصاویر سایت اضافه کنید. وقتی این پلاگین را نصب و فعال می کنید، می بایست مدل انتخاب عنوان و متن جایگزین تصاویر را انتخاب کنید. این پلاگین نیز بدون ایجاد تغییر در دیتابیس سایت، به صورت اتوماتیک اقدام به تغییر عناوین و تگ Alt عکس ها می پردازد.

این مسئله بدین معنیست که اگر بعدها بخواهید نسبت به پاک کردن این افزونه اقدام کنید، عناوین و تگ Alt تصاویر به حالت قبل بر میگردند. قابلیت های این افزونه عبارتند از:

  • با استفاده از این پلاگین می توانید به راحتی و به شکل موثری اقدام به تغییر عنوان و تگ Alt عکس های سایت کنید.
  • این پلاگین بدون تغییر در دیتابیس می تواند عنوان عکس ها را تغییر داده و در صورت حذف پلاگین نیز، آنها را به وضعیت قبلی برگرداند.

19. EWWW Image Optimizer

پلاگین بهینه سازی تصاویر وردپرس EWWW Image Optimizer

افزونه EWWW Image Optimizer با هدف کمک به افزایش سرعت بارگذاری سایت به وسیله بهینه سازی تصاویر طراحی شده است. بالا بردن سرعت سایت می تواند به افزایش رتبه آن در نتایج جستجو کمک زیادی کند. همچنین بدین واسطه، نرخ تبدیل وب سایت نیز با افزایش فروش سایت بیشتر می گردد.

افزایش سرعت صفحات می تواند موجب کاهش مصرف منابع سایت نیز شود. این افزونه تمام تصاویر آپلود شده در سایت را به صورت اتوماتیک، فشرده و بهینه سازی می کند.

این افزونه قادر به ویرایش فرمت تصاویر آپلود شده در سایت و تغییر آن به فرمتی بهتر می باشد. هنچنین به شما اجازه می دهد تا میزان فشرده سازی را نیز تعیین کنید. خلاصه ای از ویژگی ها و امکانات این افزونه عبارتند از:

  • این افزونه محدودیتی در سایز عکس ها دارد.
  • این افزونه دارای قابلیت بهینه سازی عکس ها به شکل موازیست و این فرایند در هنگام آپلود چندین عکس در پس زمینه اجرا می شود، بدون اینکه تداخلی در کار شما ایجاد کند.
  • این افزونه از سیستم بهینه سازی عکس pixel-perfect استفاده کرده و ابزارهای استانداردی را برای کار در اختیار دارد.
  • میزان فشرده سازی در این پلاگین وردپرسی بسیار بالاست و فایل های مختلفی را از جمله JPG، PDG و PNG را پشتیبانی می کند.
  • کار با این افزونه بسیار آسان بوده و تنها با چند کلیک انجام می شود.
  • این پلاگین رایگان بوده و شما را از صرف هزینه برای فشرده سازی تصاویر بی نیاز می کند.
  • پلاگین EWWW پوشش گسترده ای را بر روی وب سایت دارد، بدون اینکه هیچ تصویری از قلم بیفتد.
  • این پلاگین از سیستم رمزنگاری پیشرفته ای استفاده می کند تا امنیت سایت به خطر نیفتد.
  • این افزونه عکس های سایت را می تواند پشتیبان گیری کرده و آنها را تا 30 روز به صورت رایگان نگهداری کند.

20. Simple 301 Redirects

افزونه ریدایرکت صفحات وردپرس Simple 301 Redirects

این افزونه برای انجام سریع و آسان ریدایرکت ها طراحی شده و در مخزن وردپرس قرار دارد. افزونه Simple 301 Redirects مخصوصا در مواقعی که از یک وبسایت به وبسایت وردپرسی مهاجرت می کنید، بسیار کارامد می باشد و با استفاده از آن می تواند ساختار یو آر ال سایت را بازنویسی کنید.

با استفاده از ریدایرکت 301 صفحات قدیمی به صفحات جدید، می توان اعتبار صفحه را به صفحه جدید منتقل کرد و از بابت حفظ پیج رنک نگرانی نداشت. خلاصه ای از قابلیت های این افزونه عبارتند از:

  • این پلاگین قادر به ریدایرکت آسان صفحات به یکدیگر می باشد
  • این پلاگین با ریدایرکت 301 صفحات به یکدیگر، اعتبار آن ها را نیز منتقل می کند.

21. Google XML Sitemaps

افزونه تولید نقشه سایت وردپرس Google XML Sitemaps

افزونه Google XML Sitemaps با تولید نقشه سایت XML برای وبسایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا صفحات سایت را به سرعت پایش کرده و ایندکس کنند.

نقشه سایت موجب می شود که پایشگرها ساختار سایت را بهتر درک کنند. این افزونه با انواع صفحاتی که در وردپرس تولید می شود سازگار است. خلاصه ای از قابلیت های این افزونه عبارتند از:

  • این افزونه با هر بار انتشار یک مطلب یا صفحه در وبسایت، وجود آن را به موتورهای جستجو اطلاع می دهد.
  • این پلاگین وردپرسی یکی از بالاترین امتیازها را در بین پلاگین های ساخت نقشه سایت دارد.
  • این افزونه در زبان های مختلفی ترجمه شده است.
  • این افزونه از نظر سازگاری هیچ مشکلی با انواع صفحات وردپرسی ندارد.

22. Pretty Link Lite

افزونه ردیابی لینک وردپرس Pretty Link Lite

افزونه Pretty Link Lite قادر به تولید لینک های کوتاهیست که به صفحات اصلی سایت ریدایرکت می شوند. این لینک های کوتاه از دامنه خود سایت بوده و با هدف ردیابی کلیک ها مورد استفاده قرار می گیرند. خلاصه ای از قابلیت های این افزونه عبارتند از:

  • این افزونه به شما کمک می کند تا لینک هایی تولید کنید که به دیگر یو آر ال ها ریدایرکت می شوند.
  • با استفاده از این افزونه می توانید آدرس های کوتاه و رندومی با 3 یا 4 کاراکتر تولید کنید.
  • این افزونه امکان ردیابی هر کلیک را به کاربر می دهد.
  • با استفاده از این افزونه می توان اطلاعات دقیقی درباره کلیک ها از جمله آی پی کاربر، سایت ارجاع دهنده، مرورگر کاربر و سیستم عامل او به دست آورد.
  • این افزونه امکان تعیین نوع ریدایرکت (301، 302، 307) را به شما می دهد.

23. WP SEO HTML Sitemap

پلاگین نقشه سایت HTML وردپرسی WP SEO HTML Sitemap

این افزونه امکان ساخت نقشه سایت HTML را به شما می دهد. افزونه Yoast SEO دارای این امکان نیست و از این رو مکمل خوبی برای آن محسوب می گردد. خلاصه ای از قابلیت های این افزونه در ادامه آمده است:

  • این افزونه به صورت اتوماتیک از تنظیمات نقشه سایت Yoast SEO بهره می برد.
  • این افزونه به شما اجازه می دهد تا تعداد ستون ها را انتخاب کنید
  • خروجی این افزونه کاملا واکنشگراست و در تمام دستگاه ها به طور صحیح نمایش داده می شود.

بهترین ابزارهای سئو برای وردپرس

در ادامه به بررسی بهترین ابزارهای سئو برای سایت های وردپرسی پرداخته ایم.

1. Ahrefs

Ahrefs یک ابزار قدرتمند سئو بوده و تقریبا به تمام نیازهای شما در سئو پاسخ می دهد. گزارشات این ابزار بینش عمیقی نسبت به رقبایتان داده و به شما کمک می کند تا بک لینک ها و کلمات کلیدی مناسب برای وب سایتتان را پیدا کنید. همچنین کلمات کلیدی که هنوز رقبا بر روی آن به خوبی کار نکرده اند را نیز به شما معرفی می کند.

همانطور که در اسکرین شات بالا مشاهده می کنید، داشبود Ahrefs دارای بخش های مختلف است. قیمت آن ممکن است کمی بالا به نظر برسد، اما یک فروشگاه ینترنتی یا بلاگ معتبر به راحتی می تواند این هزینه را کاور کند.

Ahrefs به کمک سایت های غیروردپرسی هم می آید، چرا که ابزارهای آن فارغ از سیستم مدیریت محتوای سایت طراحی شده و نیازی به نصب چیزی روی وردپرس ندارد.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • Ahrefs قطعا یکی از بهترین ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی را دارد.
  • Ahrefs یکی از بزرگترین دیتابیس های بک لینک در وب را دارا بوده و کاملا قابل اتکاست.
  • Ahrefs دارای قابلیت دنبال کردن رتبه سایت ها در کلمات کلیدی مختلف است.
  • یافتن ایده برای تولید محتوا با این ابزار بسیار آسان است.
  • یافتن بک لینک های رقبا با این ابزار بسیار آسان است. این گونه می توانید شما هم در صورت امکان در آن سایت ها بک لینک بسازید.
  • Ahrefs به شما نشان میهد که چه افرادی به برند و شبکه های اجتماعی شما علاقه مند هستند.
  • با استفاده از آن می توان هشدارهایی تنظیم نمود که به محض اضافه یا پاک شدن یک بک لینک به شما اطلاع رسانی شود.

2. GrowthBar

GrowthBar به شما امکان میدهد تا کلمات کلیدی مرتبط را بیابید، بک لینک های رقبا را چک کنید، داده های گوگل ادز را بررسی کنید و تنها با یک کلیک اقدام به تولید محتوا در بلاگ کنید. تولید کنندگان محتوا و بلاگرها بیشترین نفع را از این ابزار خواهند برد. GrowthBar دارای ویژگی تولید محتواییست که آن را از سایر ابزارهای سئو مجزا می کند. با استفاده از این ویژگی می توانید خطوط کلی محتوا را با کلمات کلیدی درستی که قصد هدفگذاری دارید، برای استفاده در پاراگراف ها و سایر مکان ها تولید کنید.

ویرایشگر محتوای GrowthBar برای کاربران وردپرس بسیار ایده ال است. GrowthBar دارای ابزاری مجهز به Open AI، پیچیده ترین مدل زبانی که تاکنون ساخته شده است، می باشد. در نتیجه خروجی این ابزار بسیار با کیفیت خواهد بود.

با توجه به رابط کاربری ساده GrowthBar، این ابزار برای اغلب کاربران حتی افرادی که تجربه فنی کافی ندارند هم قابل استفاده است. کارآفرینان، صاحبین کسب و کارهای کوچک و فریلنسرها همگی می توانند از ویژگی های این ابزار قدرتمند استفاده کنند.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • ویژگی تولید محتوای GrowthBar زمان زیادی را برای شما صرفه جویی می کند.
  • قابلیت ارسال محتوا به Google Doc وجود دارد.
  • دارای دیتابیس بزرگی از کلمات کلیدی و بک لینک ها است.
  • رابط کاربری آن بسیار ساده و کاربردیست.

3. Accuranker

در کنار قدرت بالای ابزار Ahrefs در جستجوی کلمات کلیدی و بک لینک ها، Accuranker در دنبال کردن رتبه کلمات کلیدی ابزار بهتریست. در واقع این ابزار فقط برای همین کار ساخته شده است. قیمت اشتراک Accuranker بهتر از Ahrefs است، اما باید دقت داشته باشید که امکانات کمتری دارد. ما از این ابزار در رادزاد برای دنبال کردن رتبه کلمات کلیدی استفاده میکنیم.

هزینه اشتراک ماهانه Accuranker از 44.95 دلار شروع شده و در این پلن اجازه دنبال کردن رتبه 600 کلمه کلیدی را به شما خواهد داد. پلن های ماهانه Accuranker محدودیتی در تعداد دامین ندارند. با انتخاب پلن های گرانتر محدودیت های شما نیز افزایش خواهد یافت.

رتبه کلمات کلیدی در Accuranker هم در گوگل و هم در بینگ مورد ارزیابی قرار میگیرد و گزارش های روزانه برای شما ارسال خواهد شد.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • رتبه کلمات کلیدی به صورت روزانه بروزرسانی می شود. همچنین این قابلیت وجود دارد که رتبه کلمات کلیدی را در هر زمانی به صورت دستی، مجددا آپدیت کنید.
  • امکان انتخاب شهر و استان برای چک کردن رتبه در یک مکان به خصوص نیز وجود دارد.
  • شما می توانید نگاهی به تاریخچه رتبه کلمات کلیدی کرده و مشاهده کنید که عملکرد وب سایت شما در طول زمان چگونه بوده است.
  • گزارش های دیگری از جمله پتانسیل کسب ترافیک برای یک کلمه کلیدی و تعداد جستجوهای تقریبی یک کلمه کلیدی هم وجود دارد.
  • امکان تهیه قالب و سفارشی سازی گرافیکی آن برای تهیه گزارش رتبه کلمات کلیدی وجود داشته و این گزارش به صورت اتوماتیک برای شما ارسال می شود.
  • شما میتواند رتبه کلمات کلیدی را در دستگاه مختلف از جمله موبایل، دسکتاپ و تبلت مشاهده کنید.

4. SEMRush

ابزار SEMRush دارای رابط کاربری ساده ایست و امکان ندارد که تازه کاران سئو پس از مشاهده، هراسی به دل راه بدهند. قیمت آن کمی بالاست (99.95 دلار در ماه) اما برخی از امکانات آن به صورت محدود و رایگان در دسترس است.

در حالت کلی SEMRush بر روی سئو، ترافیک گوگل ادز، شبکه های اجتماعی و محتوا متمرکز است. بررسی تکنیکال سئو هم در دسترس بوده و مشابه Accuranker می توانید رتبه کلمات کلیدی را دنبال کنید.

یکی از دلایلی که شاید بخواهید سمت SEMRush بروید بخش آنالیتیکس آن است. در این بخش می توانید ترافیک ارگانیک را با ترافیک کسب شده با گوگل ادز مقایسه کنید. به کمک این بخش می توان استراتژی مناسبی برای گوگل ادز طراحی و پیاده سازی کرد.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • رابط کاربری آن برای یک فرد معمولی ساده است.
  • SEMRush اغلب ابزارهای مورد نیاز شما برای کسب و کارهای کوچک و متوسط را دارد. ابزار آنالیز رقبا نیز قدرتمند بوده و امکان دنبال کردن رتبه کلیدی برای هم سایت شما و هم رقبایتان فراهم است.
  • ابزار خوبی برای افرادیست که همزمان چندین کسب و کار را مدیریت می کنند و نیاز دارند که گزارش های متنوعی برای مشتریانشان آماده کنند.

5. KWFinder

KWFinder قیمت مقرون به صرفه تری دارد. هزینه ماهانه آن از 29.08 دلار شروع می شود. با این هزینه به ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی، آنالیز نتایج گوگل، دنبال کردن رتبه کلمات کلیدی و آنالیز بک لینک ها دسترسی خواهید داشت. بالاترین هزینه ماهانه برای KWFinder مقدار 79.08 دلار است و در این پلن محدودیت های دنبال کردن رتبه در کلمات کلیدی افزایش خواهد یافت. همچنین امکان استفاده رایگان از KWFinder تا 5 بار استفاده در روز وجود دارد. این عدد ممکن است برای یک بلاگ کوچک مناسب باشد، اما برای کسب و کارهای بزرگتر، خیر.

رابط کاربری KWFinder خلاقانه بوده و پر از رنگ های مختلف است. خواندن رتبه کلمات کلیدی هم برای تازه کارها بسیار آسان است. ویژگی مهم KWFinder پیشنهاد کلمات کلیدی برای وب سایت شما و مقایسه عملکرد رقبا در آن کلمه کلیدی است.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • رابط کاربری از این ساده تر پیدا نخواهید کرد.
  • گزارش تعداد جستجوهای انجام شده برای کلمات کلیدی نسبت به سایر ابزارها دقیق تر است.
  • قیمت آن بسیار رقابتیست و دارای پلن رایگان نیز هست.
  • امتیاز سختی کلمات کلیدی نسبت به سایر رقبا خیلی دقیق نیست، اما برای افرادی که قصد آنالیز تعداد کمی کلمه کلیدی در روز را دارند ایده ال است.

6. Google Keyword Planner

اگر قصد هزینه کردن برای یک ابزار جستجوی کلمات کلیدی را نداشته اما در برنامه ریزی برای سئو سایت خود نیاز به کمک دارید، سری به Google Keyword Planner بزنید. بسیاری از بازاریاب های آنلاین برای فیلتر کردن کلمات کلیدی از آن استفاده می کنند.Google Keyword Planner داری ابزار جستحوی کلمات کلیدی با دید لوکال است. بنابراین فروشگاه های اینترنتی می توانند از آن استفاده خوبی بکنند. در صورت نیاز به دقت بیشتر می توانید اقدام به خرید نسخه پرمیوم آن کنید.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • کسب و کارهایی که به دنبال کسب رتبه در منطقه جغرافیایی خود هستند از ابزارهای ژئوگرافیکی Google Keyword Planner لذت خواهند برد.
  • یکی از بهترین ابزارهای سئو برای وردپرس بوده و نیاز به هیچگونه ادغامی با سایت ندارد.
  • Google Keyword Planner محصول گوگل بوده و شما بدین شکل از سیستمی استفاده میکنید که متعلق به بزرگترین موتور جستجوی دنیاست.
  • برای استفاده از Google Keyword Planner نیاز به پرداخت پول نیست.
  • در صورتی که قصد استفاده کمپین های گوگل ادز را دارید، Google Keyword Planner امکان آپود لیستی از کلمات کلیدی را برای پیشبینی کمپین شما فراهم میکند.

7. Moz Open Site Explorer و Moz Pro

Moz به خاطر معیار دامین آتوریتی در بین وبمسترها معروف است. بعد از آنکه گوگل بروزرسانی پیج رنک را متوقف کرد، بسیاری از سئوکارها رو به استفاده از دامین آتوریتی Moz و دامین ریتینگ Ahrefs آوردند. این معیار ها به وبمسترها کمک میکند تا قدرت دامنه ها را از نظر سئو با یکدیگر مقایسه کنند.

Moz Open Site Explorer ابزاری رایگان است که قابلیت های آن برای پلن رایگان محدود شده است. به عنوان مثال اگر آدرس وب سایت خود را در آن وارد کنید، لیستی از بک لینک ها، صفحات برتر و دیگر موارد را به شما گزارش می کند. همچنین Moz دارای ویژگیست که می تواند به شما کلمات کلیدی معرفی کند که سایت شما دارای پتانسیل کسب رتبه در آن است.

اگر علاقه مند به دریافت داده های بیشتر هستید می توانید اقدام به تهیه اکانت با هزینه حداق 149 دلار در ماه کرده و اکانت خود را به Moz Pro ارتقا دهید. قیمت پلن ها واقعا بالاست، اما برای تازه کارانی که نیاز به دسترسی به یک ابزار همه کره دارند بسیار مناسب است.

قطعا می توانید ببینید که Moz به مهمترین ویژگی هایی که شما از یک ابزار شما انتظار دارید مجهز است. ابزارهایی از نظیر آنالیز سئو خارجی، آنالیز رقبا و دنبال کردن رتبه کلمات کلیدی در این ابزار به خوبی کار می کنند.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • Moz Local در صورت داشتن یک کسب و کار محلی گزینه خوبی برایتان است.
  • نسخه رایگان Moz ویژگی های خوب و زیادی دارد.
  • پس از نصب افزونه MozBar در مرورگرتان به راحتی به دامین آتوریتی هر سایت دسترسی دارید.
  • اگرچه برخی اذغان به پیچیدگی رابط کاربری آن دارند، اما این ابزار نگاه حرفه ای به داده ها و تحلیل های تکنیال رقبا دارد.

8. SEOquake

SEOquake رویکر متفاوتی برای سئو نسبت به سایرین داشته و از طریق افزونه کروم قابل دسترسی است. بدین ترتیب شما به پیج مورد نظر رفته و سپس با کلیک بر رو افزونه به اطلاعات مختلفی دسترسی خواهید داشت. همچنین شما می توانید بدون خروج از صفحه به مشاهده لینک های داخلی و خارجی آن صفحه بپردازید.

یکی از ویژگی های جالب SEOquake امکان برون بری داده ها و انتقال آن به ابزاری دیگر یا سایر همکاران است. شاید تصور کنید که یک افزونه سئو قادر به تامین نیازهای شما در سئو نباشد، اما همین افزونه کوچک سئو دارای اطلاعات بی نظیری است. به عنوان مثال شما می توانید اطلاعاتی درباره URL، عنوان و متا دیسکریپشن صفحه، سرور سایت و پیج رنک الکسا دسترسی داشته باشید.

چرا این ابزار را دوست داریم؟

  • ابزار SEOquake در قالب یک افزونه کروم عرضه شده و جالب اینجاست که کاملا رایگان هم است. اگرچه برای دسترسی به داده های بیشتر نیاز به اکانت فعال SEMRush است.
  • یکی از آسان ترین روش ها برای کسب اطلاعات مرتبط با سئو یک صفحه، بدون وجود یک رابط کاربری پیچیده است.
  • امکان استفاده از SEOquake در فایرفاکس هم فراهم است.
  • امکان برون بری داده های سئو وجود دارد.

9. Copyscape

متاسفانه در زمانه ای زندگی می کنیم که اگر شما اقدام به تولید محتواهای باکیفیتی کنید، همیشه افرادی هستند که آن را برای اهداف خودشان کپی می کنند. آیا از اینکه مطلبتان تاکنون کپی شده است مطمئن نیستید؟ اینجاست که ابزار Copyscape به وسط می آید.

Copyscape به اسکن محتواهای موجود در وب پرداخته و پس از بررسی به شما اعلام می کند که محتوای صفحات یافتش شده، تا چند درصد از روی محتوای سایت شما کپی شده است. اگرچه گوگل در زمینه شناسایی محتواهای تکراری بسیار هوشمند است، اما شما هم نباید اجازه دهید که فردی اقدام به سرقت اعتبار شما کند.

نسخه رایگان Copyscape برای چک کردن های گهگداری خوب است، اما برای بررسی پیوسته نیاز به تهیه اکانت دارید.

چرا ما این ابزار را دوست داریم؟

  • اگر میخواهید از محتوای سایت خود محافظت کنید می توانید به Copyscape اجازه اسکن سایت مپ وب سایت داده و اقدام به یافتن سایت های کپی کننده بپردازید.
  • Copyscape از سال 2007 در دسترس بوده و با اختلاف بهترین ابزار برای شناسایی سرقت ادبی آنلاین است.
  • استفاده از آن حتی برای تازه کارها هم آسان است. کافیست محتوای مورد نظر خود را کپی پیست کرده و نتیجه را در چند ثانیه مشاهده کنید.

10. Google Search Console

Google Search Console ابزاری رایگان از طرف گوگل است که با استفاده آز آن میتوانید به نظارت بر نحوه نمایش وب سایتتان در نتایج جستجو بپردازید. این بازار در صورت عدم دسترسی ربات های گوگل به وب سایتتان به شما هشدار خواهد داد. همچنین نکاتی برای رفع مشکلات هر بخش به شما گفته خواهد شد.

مهمتر از همه Google Search Console به شما کمک می کند تا از کلمات کلیدی که رتبه کسب کرده اند و باعث ایجاد ترافیک برای سایتتان شده اند آگاه شوید. همچنین میزان دیده شدن سایت شما در نتایج جستجو هم به شما گزارش خواهد شد. با استفاده از این داده ها می توانید به بهینه سازی بهتر محتوای سایت پرداخته و همچنین سوژه های جدیدی برای تولید محتوا بیابید.

نکته: با استفاده از افزونه Monsterinsights میتوانید مستقیما در داشبورد وردپرس به داده های Google Search Console دسترسی داشته و رتبه کلمات کلیدی را مانیتور کنید.

10. KeywordTool.io

KeywordTool.io یکی از بهترین ابزارهای رایگان یافتن کلمات کلیدی جدید برای وب سایت است. کافیست کلمه کلیدی مورد نظرتان را تایپ کرده تا پیشنهادات مرتبط را دریافت کنید. این پیشنهادات از طریق پیشنهادت گوگل، یوتیوب بینگ، آمازون و غیره کسب می شود.

همچنین با تهیه اکانت می توانید به داده های دیگری از جمله تعداد جستجوها، هزینه گوگل ادز هر کلمه کلیدی و دیگر داده ها دسترسی داشته باشید.

11. Google Analytics

Google Analytics ابزار بررسی ترافیک وب سایت است که توسط گوگل ساخته و توسعه داده شده است. این ابزار به شما کمک می کند تا به نحوه تعامل کاربران با محتوای وب سایت پی برده و این گونه به نقاط ضعف و قدرت سایت پی ببرید.

این ابزار دارای قابلیت های سئو و بازاریابی بسیاریست که می بایست با زمان گذاشتن به آنها پی برده و بر اساس استراتژی کسب و کار خود اقدام به پیاده سازی آنها کنید.

12. TinyPng

TinyPng ابزاری رایگان برای بهینه سازی و فشرده سازی تصاویر وب سایت بدون افت کیفیت آن است. کافیست تصاویر مورد نظر را در صفحه این ابزار درگ اند دراپ کرده و پس از فشرده سازی اقدام به آپلود آن در هر نقطه ای از سایت کنید. تصاویر با فرمت JPEG و PNG تا حجم 5MB در این ابزار پشتیبانی می شوند.

13. Answer the Public

یکی دیگر از ابزارهای خوب و آنلاین سئو برای بهینه سازی محتوای سایت های وردپرسی و هر توع سایت دیگری Answer the Public است.

کلمه کلیدی مودنظرتان را در وب سایت این ابزار تایپ کرده و در عوض به کلمات کلیدی مرتبطی را که کاربران در موتورهای جستجوی گوگل، بینگ و یاهو سرچ کرده اند دسترسی خواهید داشت. با استفاده از این کلمات کلیدی مرتبط می توانید محتوای مرتبط و جامعی ایجاد کنید. همچنین با استفاده از آنها می توانید بخش های مختلف صفحه مانند عنوان صفحه را بهینه تر کنید.

دیگر ابزارهای سئو

ابزارهای سئو دیگری نیز وجود دارند که از جمله آنها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

جمع بندی

افزونه ها و ابزارهای سئو وردپرس، نقشی اساسی در بهینه بودن سایت برای موتورهای جستجو بازی می کنند. افزونه های سئو وردپرسی دارای ویژگی هایی هستند که سئو داخلی سایت را تضمین کرده و متناسب با الگوریتم های گوگل پیاده سازی می کنند. هر پست منتشر شده در سایت می بایست دارای متای توضیحات مشخص و کلمه کلیدی خاصی باشد.

قرارگیری کلمه کلیدی در عنوان، یو آر ال و محتوای صفحات می بایست به درستی انجام گردد. همچنین پیکربندی صحیح فایل robots.txt در وردپرس و معرفی نقشه سایت به کنسول جستجوی گوگل به ایندکس بهتر سایت کمک زیادی می کند. مطمئنا نصب پلاگینی که همه این کارها را با هم انجام دهد، از نصب پلاگین برای هر یک از این وظایف تصمیم بهتری خواهد بود.

پلاگین های پیشرفته تر سئو وردپرس پارا فراتر نهاده و از لینک شدن سایتتان با کنسول جستجوی گوگل اطمینان حاصل می کنند. با این کار می توان خطاهای پایش را چک کرده و از منطبق بودن وب سایت با استانداردهای سئو گوگل مطمئن شد.

سئو فرایندی مستمر می باشد و از این رو می بایست همواره و به صورت منظمی به بررسی اشکالات موجود بپردازید و از سلامت سایت اطمینان حاصل کنید.

در نهایت به این نتیجه خواهید رسید که افزونه های سئو تنها به ارتقا سئو داخلی سایت می پردازند و برای کسب رتبه بهتر راه درازی را پیش رو دارید.

کیفیت محتوا نقش پر رنگی در رتبه سایت دارند و بک لینک ها نیز فاکتوری مهم در سئو خارجی محسوب می گردند. آنچه در مورد بک لینک ها مهم است کمیت و مهمتر از آن، کیفیت آنهاست.

اگر بک لینک های سایت از نوع اسپم هستند، بهترین راهکار، disavow کردن آنهاست، وگرنه سایت شما به احتمال زیاد دچار جریمه گوگل خواهد شد.

افزونه مورد علاقه سئو شما کدام است؟ چه ویژگی هایی را علاقه مندید در افزونه مرود نظرتان وجود داشته باشد؟ در صورتی که نظری در این باره دارید، آن را از طریق کامنت ها با ما در میان بگذارید. همچنین اگر سوالی در مورد موضوع این مطلب برایتان پیش آمده خوشحال می شویم که آن را در بخش کامنت ها مطرح کنید.

7 دیدگاه

  1. سلام و ممنون از اطلاعات کامل و مفید. مقاله بسیار خوب و جامع بود و استفاده کردم.
    مهندس جان سوال دارم. آیا می تونم از دو افزونه سیو برای سایتم استفاده کنم؟ مثلا Rank Math و Yoast را باهم نصب کنم تا نیجه ی بهتری بگیرم؟
    سایت من درباره “آموزش روتوش عکس” فعالیت دارد و سرعت سایت بسیار کند است. میخواهم رشد سرعت داشته باشم. از چند افزونه کش که معرفی کردین استفاده کنم همزمان؟
    ممنون از راهنمایی شما

    • سلام. از نصب چند افزونه که کارایی مشترکی دارند بپرهیزد، چرا که موجب ایجاد در اختلال در سایت میشن. به عنوان مثال Yoast SEO و Rank Math را نبایست به طور همرمان نصب کرد. همین اصل در مورد افزونه های کش هم وجود داره و حتما حتما فقط اقدام به نصب یکی از اونها کنید.

  2. سلام وقت بخیر ممنون از اطلاعاتی که در اختیارمون گذاشتید کدوم یک از افزونه ها رایگان هستند؟

    • همه افزونه های معرفی شده به جز Rankie، یا به کل رایگان بوده (مانند Redirection) یا حداقل دارای یک نسخه Free هستند. عنوان هر افزونه (به جز Rankie) به صفحه آن افزونه در مخزن وردپرس لینک داده شده و میتوانید فایل افزونه را از آن صفحه به رایگان دانلود کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *