مبانی سئو | آموزش مبانی مهم بهینه سازی سایت

اگر از دسته افرادی هستید که در سئو و بهینه سازی سایت شکست خورده و در نتیجه نتوانسته از طریق سایت مشتریانی پیدا کنید، این مطلب به متعلق به شماست. اصول مهم و مبانی سئو در دنیای وب جز اساسی ترین موارد محسوب می شوند و بدون رعایت آنها نمی توان امیدی به کسب رتبه خوب در فضای پر رقابت امروزی داشت.

سئو (SEO) مخفف عبارت search engine optimization به معنی بهینه سازی برای موتورهای جستجوست. در سئو پروسه هایی با هدف آسان کردن دسترسی کاربران به سایت شما از طریق نتایج موتورهای جستجو انجام می گیرد. وب سایت شما احتمالا در یک کلمه کلیدی دارای رتبه ای در صفحات دهم به بعد نتایج جستجو است. یک پروسه سئو موفق، به سایت شما کمک می کند که تا آنجا که ممکن است به صفحات ابتدایی گوگل و به صورت ایده آل، به صفحه اول گوگل برسد.

فرایند سئو می تواند بسیار پیچیده و درگیرانه باشد، اما مبانی و اصولی در آن وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید به افزایش رتبه سایت خود در نتایج جستجو بپردازید. این مبانی سئو در هر سایتی اعم از خردترین سایت تا بزرگترین سایت های بین المللی می بایست اعمال شود.

10 اصل پایه ای سئو عبارتند از:

1. مدل کسب و کار خود را درک کنید

سئو و بهینه سازی سایت بدون این که بر مدل کسب و کار خود آگاه باشید، کمکی به شما نخواهد کرد. شما قبل از شروع هر پروژه سئو و تعریف اهداف قابل دستیابی در کسب و کار، می بایست در مورد مسائل بسیار مهمی تصمیماتی بگیرید. این مسئله در مورد استارت آپ های کوچکی که تازه شروع به کار کرده اند، کسب و کارهای کوچکی که قصد طراحی مجدد سایت را دارند و حتی شرکت های با سرمایه های عظیم نیز برقرار است.

در ابتدا بازار هدف و مشتری هدف خود را مشخص کنید. انتخاب این دو گزینه بر روی انتخاب کلمات کلیدی سایت شما اثر خواهد گذاشت. بازار هدف خود را بشناسید و اطلاعات ضروری در مورد کاربران هدف خود را نیز کسب کنید. این اطلاعات می بایست شامل آشنایی با خواسته ها و انتظارت مشتریان در خرید محصول شما می باشد.

بعد از انکه این اطلاعات را کسب کرده و درک درستی از بازار موجود پیدا کردید، می توانید کلمات کلیدی مرتبط را کشف کرده و سر لوحه کار خود قرار دهید.

به عنوان مثال اگر شما فروشنده کت و شلوار های مردانه ایتالیایی هستید، عبارت “کت و شلوار مردانه” نمی تواند مشتریان مورد نظر را به سمت شما هدایت کند. به علاوه شما به دنبال کاربرانی هستید که به صورت خاص علاقه مند به محصولات ایتالیایی هستند. بنابراین عبارت کلیدی مناسب برای کسب وکار شما، “کت و شلوار مردانه ایتالیایی” خواهد بود.

2. کلمات کلیدی مناسب را شناسایی کنید

این قسمت از کار در سئو، فوق العاده مهم می باشد. در این جا شما کلمات کلیدی بلندتری که معتقدید کاربران به جستجوی آنها در وب می پردازند را انتخاب می کنید. هدف شما اینست که در هنگام جستجوی کلمات کلیدی منتخب شما توسط کاربران، سایت شما در بالاترین قسمت نتیجه جستجو قرار گیرد.

با استفاده از ابزارهایی مانند Google Keyword Planner می توانید بهترین عبارت کلیدی برای سایت خود را انتخاب کنید. همچنین می توانید کلمات کلیدی مرتبط با آن را نیز پیدا کنید.

انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای کسب و کارتان، پایان ماجرا نیست. شما از این پس می بایست به صورت مدام رتبه سایت خود را در نتایج جستجو دنبال کنید. دقت داشته باشید که رتبه سایت در طول زمان دارای نوساناتی است و همواره در جای ثابتی نمی ماند. انتخاب عکس العمل مناسب برای حفظ موقعیت سایت نیز بسیار مهم است.

3. رتبه سایت در کلمات کلیدی را تحت نظر داشته باشید

تحت نظر داشتن رتبه کلمات کلیدی بسیار مهم است، چرا که این رتبه هیچ وقت ثابت نمی ماند. فاکتورهای رتبه بندی همواره در حال تغییرند و صرفا به این دلیل که در ماه گذشته در صفحه اول قرار داشتید، دلیلی بر حضور ادامه دار سایت در این صفحه نیست.

با استفاده از ابزارهایی مانند وبمستر تولز گوگل، رتبه میانگین سایت خود در کلمات کلیدی را می توانید مانیتور کرده و زیر نظر بگیرید.

4. مطالب با کیفیت منتشر کنید

گوگل به سایت های دارای مطالب با کیفیت امتیاز ویژه ای در رتبه بندی می دهد و به همین دلیل شما می بایست در بخش وبلاگ خود اقدام به نوشتن محتوای با کیفیت کنید.

ارتباط مستقیمی بین محتوای بلند (بیش از 2000 کلمه) و رتبه صفحه مرتبط با آن محتوا وجود دارد. آقای Neil Patel از کارشناسان معروف سئو در جهان، با تحقیق و برررسی که در این زمینه داشته است، تاکید کرده که ارتباط معنا داری بین نتایج صفحه اول گوگل و تعدادکلمات به کار رفته در آنها وجود دارد. او اذعان کرده اغلب رتبه های ابتدایی گوگل متعلق به صفحات دارای بیش از 2000 کلمه است. او حتی به کاربران پیشنهاد داده که از مطالب بسیار بلند که دارای 3000 کلمه و بیشتر هستند استفاده کنند. این کار ضرری نداشته و احتمالا به کسب رتبه بهتر آن صفحه کمک زیادی می کند.

بنابراین دفعه بعد که مطلب بسیار کوتاهی با کمتر از 500 کلمه نوشتید، تجدید نظری کرده و در صورت امکان مقدار محتوای آن را افزایش دهید. گوگل سایت های با تعداد صفحات بسیار زیاد اما محتوای بسیار اندک و بی کیفیت را جریمه می کند.

5. سئو داخلی سایت را بررسی کنید

هر صفحه از سایت شما می بایست مطابق با اصول صحیح سئو باشد. در نظر داشته باشید که صرفا رتبه کلی سایت هدف سئو نبوده و هر یک از صفحات سایت نیز می بایست پتانسیل حضور در نتایج جستجو را داشته باشند.

پارامترهای بسیار زیادی در سئو داخلی سایت موثرند که در صفحه آموزش سئو داخلی می توانید آن ها را فرا گرفته و با استفاده از مطالب مرتبط به افزایش دانش خود در این زمینه بپردازید. همچنین با استفاده از ابزارهایی مانند GTmetrix میتوانید به تست و بررسی اولیه سئو داخلی اقدام کنید.

6. سرعت سایت را ارتقا دهید

کاربران امروزی اینترنت به سرعت بالای سایت در دسکتاپ و موبایل عادت کرده اند. توجه به این خواسته کاربران تا حدی فرا رفته که گوگل فاکتور سرعت سایت را جز پارامترهای رتبه بندی اعلام کرده است.

این مسئله وقتی مهمتر می شود اگر بدانیم که:

  • کاربران یک سایت در صورت انتظار بیش از حد در هنگام بارگذاری صفحه، دکمه بک را فشار داده و سایت دیگری را از نتایج جستجو انتخاب می کنند.
  • سرعت سایت مستقیما جز پارامترهای رتبه بندی بوده و همینطور کند بودن سایت موجب افزایش بانس ریت می گردد.

اما چه مقدار سرعت برای کاربران راضی کننده است. طبق ابزار Testmysite گوگل، زمان بارگذاری سه ثانیه و کمتر از آن یک مقدار ایده آل برای سایت هاست. 3 الی 4 ثانیه زمان خوبیست، اما در مورد سایت های بیش از 4 ثانیه فکر اساسی بایست کرد.

با استفاده از راهکارهای زیر می توان به افزایش سرعت سایت پرداخت:

  • فعال کردن AMP در وبسایت
  • استفاده از http2
  • راه اندازی یک CDN

تکنیک های افزایش سرعت سایت محدود به موارد فوق نمی شود و در مطلب افزایش سرعت سایت می توانید از دیگر راهکارهای مهم در این زمینه آگاهی یابید.

7. از تاکتیک های سئو تایید نشده استفاده نکنید

همواره از روش های سئویی استفاده کنید که مورد تایید گوگل باشد تا رتبه سالمتری کسب کنید. هر روشی که به نظر، کمک حال سئو باشد در واقع کارکرد مناسبی نخواهد داشت، چرا که داور نهایی آن گوگل است. این گوگل است که در نهایت سالم بودن تکنیک های سئو را تایید می کند.

فراتر از این بعضی از روش های سئو طبق سیاست گوگل قانونی نمی باشد و در صورت انجام گوگل با سایت های خاطی برخورد نیز خواهد کرد. تعدادی از این روش های سئو کلاه سیاه عبارتند از:

  • استفاده بی رویه از کلمات کلیدی: این به حالتی گفته می شود که شما به صورت افراطی و بیش از حد در محتوای خود از کلمات کلیدی موردنظرتان استفاده کنید.
  • تبلیغات زیاد: به کار بردن تبلیغات زیاد در صفحات سایت موجب بروز مشکلاتی می شود. این مسئله موجب کاهش سرعت سایت و تجربه کاربری می گردد.
  • خرید لینک پولی: کسب بک لینک از سایت های نا مرتبط و به وسیله پرداخت پول جز موارد غیر قانونی سئو محسوب می شود و گوگل در صورت مشاهده وبسایت خاطی را به شدت جریمه می کند.

8. سئو سایت های رقیب را بررسی کنید

شما تنها کسب و کار در زمینه کاری خود نیستید و احتمالا جز پیشروهای آن هم نمی باشید. این مسئله نیاز به افزایش هزینه و کار بروی سئو را بیشتر می کند. یکی از این راه ها بررسی سئو سایت های رقیب است.

با بررسی سئو سایت های رقیب، با نقاط قوت آنها آشنا شده و متوجه تغییرات لازم برای رسیدن به جایگاه های بالا می شوید. این بدین معنیست که می توانید با استفاده از این تغییرات مثبت در سایت به رتبه های بالاتر در کلمات کلیدی سایت برسید.

یکی از ابزارهای بررسی سئو سایت رقبا، ابزار Open Site Explorer سایت Moz است که با استفاده از آن می توانید به بررسی بک لینک های سایت های رقیب بپردازید.

9. عکس های خود را به شکل صحیح آپلود کنید

استفاده از تگ های صحیح در عکسها موجب ارتقای سئو سایت می گردد.

متاسفانه بسیاری از  وب سایت ها این پارامتر مهم سئو را نادیده گرفته و عکس های خود را بدون متن جایگزین آپلود می کنند. موتورهای جستجو قادر به درک محتوای تصویری نیستند و تنها ابزار فهم آنها از تصاویر، تگ Alt آنهاست. آنها با خواندن محتوای این تگ به موضوعیت تصویر پی می برند.

با استفاده از توصیف صحیح عکس خود این شانس را به آن می دهید که در جستجوی تصاویر گوگل نمایش داده شود و این مسئله به سئو کلی سایت کمک زیادی خواهد کرد. همچنین این کار موجب درک بهتر گوگل از محتوای متن می شود که عکس در بین آن قرار دارد.

10. طراحی وب سایت را بهینه سازی کنید

اکنون سال 2017 است و هیچ کسی علاقه مند به مشاهده سایت ها مانند بیست سال پیش نیست.

یکی دیگر از فاکتورهای مهم رتبه بندی و سئو سایت، طراحی وب صفحات است، چرا که این مسئله بر روی تجربه کاربری، کارایی سایت و ساختار اطلاعات آن تاثیر می گذارد.

اگر سایت شما دارای سیستم هدایت صحیحی نباشد، کار با آن برای کاربران و همینطور موتورهای جستجو دشوار شده و دچار افت رتبه در نتایج جستجو می شود.

برای ساخت یک سایت با طراحی درست کارهای زیر را انجام دهید:

  • طراحی ساده و مینیمال داشته باشید.
  • از ساختار اطلاعاتی خوب استفاده کنید
  • فضاهای خالی بین بلاک ها به کار برید.
  • از رنگ های متصاد جهت جلب توجه کاربران استفاده کنید
  • راه های ارتباطی خود را در دسترس قرار دهید
  • از سیستم هدایت کاربری کارامدی استفاده کنید
  • تجربه کاربری را در اولویت قرار دهید.

وقتی از همه این فاکتورها در سایت بهره ببرید، طراحی سایت شما به روز و متناسب با کاربران امروزی خواهد بود. در نتیجه سئو سایت شما تقویت شده و رتبه بهتری در نتایج جستجو کسب می کنید.

ساخت یک وب سایت بهینه و مطابق با مبانی سئو

اگر کاملا تازه کار در سئو و بهینه سازی می باشید، مطمئنا درک یک جای همه این مطالب کمی دشوار خواهد بود و شما را به چالش خواهد کشاند. اما با مطالعه مطلب آموزش سئو رادزاد و همینطور کسب تجربه در این کار می توانید به تبدیل شدن به یک سئوکار امید داشته باشید.

مهمترین کار در اولویت قرار دادن کابران سایت است، چرا که آنها در نهایت از خدمات شما استفاده می کنند. سئو شامل پارامترهای زیادیست و همواره نیز در حال ارتقا هستند. بنابراین به روز بودن در این کار امر مهمیست.

در صورتی که فرصت کافی برای یادگیری سئو و انجام بهینه سازی در سایت خود را ندارید، می توانید این امر مهم را به تیم ما بسپارید. برای این کار صرف کافیست تا با ما تماس بگیریرد و درخواست خود را مطرح کنید.

منبع:
SEO Basics 101 

 

2 دیدگاه

    • از سوالتون چندین سناریو می توان برداشت کرد. لطفا پرسش خود را واضح تر و همراه با یک مثال مطرح کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *