آموزش سئو

آیا خودتان نیز قادر به سئو سایت هستید؟ آیا می توان بدون کمک گرفتن از هیچ دستیاری، اقدام به آموزش سئو و بهینه سازی سایت کنید؟ چگونه می بایست متوجه شوید که کدام کارها در سئو موجب اتلاف وقت شما نمی شود؟ کدام فاکتورها در رتبه بندی سایت ها موثرند؟ این آموزش جامع سئو به تمام این سوال ها پاسخ خواهد داد.

ما طبق تجربه می دانیم که اغلب تازه کارها در درک مبانی سئو و بهینه سازی برای موتورهای جستجو، مشکلاتی دارند. در ابتدا اصطلاحات، قوانین و دستورالعمل های زیادی برای یادگیری وجود دارند که در صورت عدم آشنایی، یادگیری سئو به یک کابوس شبانه تبدیل می گردد.

اگر عبارت آموزش رایگان سئو را همین الان در گوگل جستجو کنید، احتمالا چندین راهنمای سئو خواهید یافت. همه آنها نیز مطمئنا رویکرد متفاوتی نیز برای توضیح سئو چیست و چگونه کار می کند، دارند. وجود این مسئله نیز بر این مشکل دامن خواهد زد. اگر هم به دنبال یادگیری سئو به صورت خصوصی هستید، می توانید هم اکنون با ما تماس بگیرید.

چه انتظاراتی از این راهنمای سئو می توانید داشته باشید؟

تیم رادزاد سالیان زیادیست که در زمینه سئو فعال است و بالطبع هر یک از اعضای این تیم اطلاعات فراوانی را در این زمان به دست آورده اند. اطلاعات ما به واسطه شرکت در مطالعات مختلف، چالش های فراوان، رفع خطاهای سئو و رساندن وبسایت ها به رتبه های بالای نتایج گوگل ارتقا یافته است. ما بارها و بارها از این تجربه و اطلاعات در وب سایت رادزاد و همینطور وبسایت سایر مشتریانمان بهره برده ایم.

آموزش سئو

این کار آسانی نیست و نیاز به تلاش فراوانی دارد، اما نتیجه آن بسیار با ارزش می باشد. هدف از تحریر این آموزش حرفه ای سئو اینست که ذهنیت درستی نسبت به مقوله سئو پیدا کرده تا به رویکردی صحیح در آن برسید. این آموزش کامل سئو از ابتدایی ترین مسائل آغاز شده و مرحله به مرحله پیش می رود تا به مهمترین جنبه های سئو برسیم.

بعد از خواندن این راهنما، به درک عمیقی از چگونگی بهینه سازی سایت برای گوگل و سایر موتورهای جستجو خواهید رسید. بنابراین اگر تازه با سئو آشنا شده و نمی دانید از کجا باید شروع کنید و همینطور نگران اتلاف وقت و انرژی خود هستید، پس یک نفس عمیق کشیده، یک لیوان چای برای خود ریخته و سپس آماده برای یادگیری سئو شوید.

سئو چیست؟

مشخصا در ابتدا نیاز است که از تعریف سئو آگاه شده و علت وجود این همه هیاهو دور آن را بفهمید.

سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، چارچوبی از دستورات است که با پیروی از آن می توانید ترافیک وب سایت خود را بیشتر و در رتبه های بالاتری از نتایج جستجو مشاهده کنید. سئو همانند هر چارچوب دیگری، دارای مجموعه ای از قوانین، فرایندها و دستورالعمل هاست.

سئو دارای دو هدف اصلیست:

  • اول اینکه یک وب سایت را برای ربات های جستجو مورد پسند کند تا آنها بتوانند به راحتی اطلاعات صفحات سایت را خوانده، درک کرده و آن صفحه را به ایندکس خود اضافه کنند.
  • دوم اینکه یک وب سایت را مورد پسند کاربران کند. این مسئله با حیطه ای از سئو در ارتباط است که اغلب دست کم گرفته می شود. یک وبسایت بهینه شده برای موتورهای جستجو، می بایست برای کاربران نیز بهینه شده باشد.

این تعریف اولیه و پایه ای سئو بوده که کاملا واضح و به دور از ابهام است.

حال فرض کنید که همه وب سایت ها به درستی بهینه سازی شده و مطابق با استانداردهای سئو باشند. چه اتفاقی در این شرایط می افتد؟ چگونه موتورهای جستجو در این وضعیت به رتبه بندی این سایت های بهینه شده می پردازند؟

این جاست که جنبه سرگرم کننده سئو شروع می شود. برای هر کلمه ای که تصور کنید، وب سایت های زیادی وجود دارند که در حال رقابت با یکدیگر برای کسب رتبه های بالای نتایج جستجو هستند. وب سایت هایی که بر اساس صحیح ترین تکنیک های سئو ایجاد شده اند، برنده این بازی می باشند.

سئو کلاه سیاه در برابر سئو کلاه سفید، کدام را انتخاب کنیم؟

یک برنامه سئو رسمی و حقیقی در صنعت، تحت نام سئو کلاه سفید شناخته می شود. سئو کلاه سفید اصطلاحیست که برای توصیف نوعی از بهینه سازی به کار می رود که عاری از هر گونه تخطی از قوانین می باشد.

واضح تر بگوییم، گوگل داری مجموعه ای از باید ها و نباید هاست که آنها را به صورت دستورالعمل هایی معرفی کرده است. اگر از هر یک از این قوانین خواسته یا ناخواسته تخطی کنید، وب سایت خود را دچار ریسک جریمه شدن از طرف گوگل خواهید کرد. جریمه شدن بدین معنیست که وب سایت شما از نتایج جستجو به طور کلی پاک شده یا اینکه رتبه سایتتان به شدت افت خواهد کرد.

سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سیاه در طرف مقابل، اصطلاحیست که برای توصیف اقداماتی به کار می رود که بر خلاف استاندارهای و قوانین گوگل می باشد. هدف سئو کلاه سیاه، فریب الگوریتم های جستجو با استفاده از تکنیک هاییست که موجب افزایش شدید رتبه سایت در نتایج جستجو می گردد.

کدام را انتخاب نماییم؟

سئو کلاه سفید تنها راه منطقی در پیش روی شماست. موتورهای جستجو دارای الگوریتم های هوشمندی هستند که دیر یا زود این تکنیک ها را شناسایی کرده و سایت های خاطی را با جریمه شدیدی رو به رو می سازند.

به هر چیزی که در اینترنت گفته می شود اعتماد نکنید، مخصوصا دستورالعمل ها یا آموزش هایی که قول کسب نتایج سریع را می دهند. سئو برای کسب نتایج خوب نیاز به زمان زیادی داشته و بعد از رسیدن به نتیجه نیز می بایست برای حفظ آنها زحمت زیادی کشید.

چرا سئو مهم است؟

سئو به دلایل زیادی مهم است، اما مهمترین دلیل آن کسب رتبه های بالا در نتایج جستجو و در نتیجه کسب ترافیک بیشتر می باشد. ترافیک کسب شده از نتایج جستجو، ارزشمند ترین نوع ترافیک برای هر وب سایتی است، چرا که بیشترین نرخ تبدیل کاربر به مشتری را به همراه دارد.

چرا سئو مهم است
نتایج نظرسنجی سایت Searchenginejournal از صاحبین مشاغل آنلاین درباره میزان استفاده از روش ها مختلف بازاریابی دیجیتال

طبق آخرین آمار گوگل، بیش از چهار میلیون جستجو در ثانیه در این موتور جستجو انجام می شود. لحظه ای تامل کرده و تصور کنید که این عدد چه معنی داشته و چگونه می تواند موجب تغییر در کسب و کار شما گردد، مخصوصا اگر تنها درصد بسیار کوچکی از ترافیک به دست آمده از آن نصیب سایت شما گردد.

خودتان شروع به یادگیری سئو کنید

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

حال که ایده ای واضح از سئو به دست آورده و به اهمیت آن در موفقیت کسب و کار آنلاینمان پی برده ایم، وارد جزییات بیشتری شده و به شرح چگونگی کار سئو می پردازیم.

از آنجا که گوگل بزرگترین و ارزشمندترین موتور جستجوی دنیاست، از آن در مثال های زیر استفاده می کنیم. هر کاری که با هدف بهینه سازی وب سایتتان برای گوگل انجام می دهید، بر روی دیگر موتورهای بزرگ جستجوی دنیا نیز کاربردیست.

موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند؟

گوگل آموزش بسیار خوبی از رویکرد خود به موضوع جستجو دارد. با اینکه آنها جزییاتی از الگوریتم جستجوی خود هیچگاه منتشر نمی کنند، اما شما با خواندن آن می توانید ایده ای از نحوه کار موتور جستجوی گوگل به دست آورید. در مطلب موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند، به صورت دقیقی به این موضوع پرداخته ایم. خواندن این مطلب موجب درک بهتر شما از محتوای این آموزش می گردد.

به زبان ساده، پایشگرهای (خزنده ها) گوگل به جستجو در وب پرداخته و صفحات آن را به ایندکس خود اضافه می کنند. وقتی کاربری به جستجوی عبارتی در گوگل می پردازد، الگوریتم آنها سعی در یافتن بهترین پاسخ ها کرده و آنها را در صفحه نتایج جستجو نمایش می دهد.

اگر تنها صفحات کمی در ازای هر عبارت مورد جستجو وجود داشت، با مشکلی نیز رو به رو نبودیم و گوگل همه آن حداکثر ده مورد را در صفحه اول خود نمایش می داد. اما همانطور که گفته شد، هزاران صفحه درباره یک موضوع به خصوص در اینترنت وجود دارند و الگوریتم گوگل موظف است که بهترین ها را انتخاب کرده و آنها را به ترتیب به کاربر نمایش دهد.

فاکتورهای زیادی توسط الگوریتم گوگل مورد استفاده قرار می گیرند. برایان دین در مطلب معروف خود به معرفی لیستی از 200 فاکتور رتبه بندی پرداخته است. ما در مطلب فاکتورهای رتبه بندی گوگل مهمترین آنها را معرفی کرده ایم.

اگر در زمینه سئو تازه کار هستید، مجبور به درک همه این تئوری ها در حال حاضر نیستید. اطلاعات زیادی در این باره وجود دارد و ما می دانیم که خیلی از آنها بسیار گیج کننده هستند. مواردی که هم اکنون می بایست آنها را درک کنید عبارتند از:

  • گوگل علاقه مند به راضی نگه داشتن کاربران است، تا اینکه آنها دوباره به این موتور جستجو بازگشته و جستجوهای بیشتری انجام دهند.
  • کاربران گوگل وقتی خوشحال می شوند که به خواسته هایشان در سریعترین زمان ممکن دست یابند.
  • گوگل تلاش زیادی برای خارج کردن صفحات ضعیف از نتایج خود دارد و به همین دلیل همواره دست به بروزرسانی های مختلفی در الگوریتم خود زده تا به این هدف دست یابد.

چرا کسب رتبه بالاتر در گوگل مهم است؟

اغلب ترافیک به دست آمده از گوگل نصیب وب سایت هایی می شود که در صفحه اول نتایج گوگل قرار گرفته اند. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می کنید، 73% کلیک ها شامل صفحه اول شده و بقیه به صفحه های دوم و سوم می رسد.

علت اهمیت کسب رتبه بالا در نتایج جستجوی گوگل

نکته بسیار قابل توجه در اینجا اینست که 67% کلیک ها تنها به رتبه های یک الی پنج تعلق می یابد. بنابراین اگر ترافیکی از گوگل می خواهید، می بایست حداقل در رتبه های بالایی صفحه اول قرار داشته باشید.

چه رویکردی در فرایند بهینه سازی سایت داشته باشیم؟

بهترین رویکرد برای یادگیری و انجام سئو، یک رویکرد مرحله ایست. تمام فرایند سئو را می تواند در چهار مرحله زیر دسته بندی کرد:

  • سئو داخلی: چه محتوایی در وب سایت منتشر کرده و چگونه به آن ساختار بدهیم، به گونه ای که قابل خواندن و درک برای موتورهای جستجو باشد.
  • سئو فنی: چگونه اطمینان حاصل کنیم که موتورهای جستجو می توانند بدون هیچ مشکلی به وبسایت ما دسترسی داشته باشند.
  • سئو داخلی پیشرفته: تنظیمات اضافه ای که بر روی سایت اعمال شده تا میزان دیده شدن آن در نتایج جستجو افزایش یابد.
  • سئو خارجی: لینک سازی و دیگر تکنیک هایی که با هدف ارتقا سایت و حضور هر چه بیشتر آن در سایر سایت ها انجام می شود.

مرحله اول: سئو داخلی

فرایند بهینه سازی وب سایت از سئو داخلی آغاز می گردد. در ادامه به این مسئله پرداخته و جزییات بیشتری را درباره آن مطرح می نماییم.

بهترین راهکارها در سئو دامنه

واضح است که اولین قدم در این فرایند، انتخاب دامنه است. در هنگام انتخاب دامنه برای سایت خود به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • دامنه ای را انتخاب کنید که قابل یاداوری بود و نوشتن آن آسان باشد. از انتخاب دامنه هایی با چندین کلمه خودداری کنید. وجود یک یا دو کلمه در دامنه ایده آل است.
  • از به کار بردن خط تیره و سایر جدا کننده ها در دامنه خودداری نمایید. اگر به هر دلیل مجبور به استفاده از خط تیره در نام دامنه هستید، بیش از یک خط تیره به کار نبرید.
  • دامنه هایی با عنوان یکسان با کلمات کلیدی دیگر امتیازی را به همراه ندارند. در گذشته اگر دامنه های با نام seotutorial.com داشتید، از امتیاز زیادی برای رتبه بهتر در نتیجه جستجو عبارت seo tutorial (به معنی آموزش سئو) برخوردار بودید. اما این فاکتور دیگر وجود ندارد.
  • پسوند دامنه اهمیتی ندارد. یک وبسایت جدا از اینکه پسوند دامنه آن چیست، می تواند رتبه خوبی کسب کند. رایج ترین پسوندهای دامنه .com، .net، و .org هستند. اما اگر نام انتخابی شما با این پسوند ها در دسترس نیست، می توانید از هر پسوند دیگری استفاده نمایید.
  • دامنه های اختصاصی بهتر هستند. بهتر است که دامنه انتخابی شما در وبسایت خودتان از آن میزبانی شود، به جای آنکه ساب دامینی از یک پلتفرم دیگر باشد. به عنوان مثال دامنه mydomain.com به دامنه های دیگری مانند mydomain.wordpress.com یا mydomain.medium.com ارجحیت دارد.
  • سن دامنه از اهمیت برخوردار است. دامنه های قدیمی تر نسبت به دامنه های جدید تر در سئو امتیازات بیشتری دارند. کسب رتبه برای یک صفحه در وب سایتی با عمر پنج یا شش سال، ساده تر از کسب رتبه برای وب سایتی جدید است. البته در کنار مسئله سن دامنه می بایست همه فاکتورهای بحث شده در این آموزش را در نظر داشته باشید. با اینکه سایر پارامترها در مقام مقایسه یکسان هستند، اما وب سایتی با قدمت بیشتر معمولا رتبه بهتری نسبت به وب سایت های جدید تر کسب می کند.

اگر هم اکنون صاحب یک دامنه باشیم و بخواهیم آن را عوض کنیم چطور؟

اگر شما هم اکنون صاحب یک دامنه، محتوا و وبسایتی دارای بازدید کننده هستید، این امکان وجود دارد که بدون از دست دادن رتبه و ترافیک، اقدام به تغییر دامنه و برند خود کنید، اما به شرطی که عملیات انتقال به صورت صحیح انجام شود.

آیا بهتر نیست که یک دامنه قدیمی را خریداری نماییم؟

شما می توانید یک دامنه قدیمی تر را خریداری کرده و از امتیازات عمر دامنه بهره مند شوید، اما در این کار بایست بسیار مراقب باشید تا دامنه ای که احیانا قبلا توسط گوگل جریمه شده باشد را تهیه نکنید.

آیا می توانیم که یک یا چند دامنه را با هدف افزایش قدرت دامنه به یک دامنه دیگر انتقال دهیم؟

بله، این کار عملیست. اگر دامنه های مورد نظر شما مرتبط با حیطه کاری شما بوده و قبلا توسط گوگل جریمه نشده باشند، شما می توانید آن ها را به دامنه اصلی خود انتقال دهید تا یک وبسایت قوی تر بسازید. پیشنهاد میکنیم مطلب تاثیر دامنه بر سئو را نیز از دست ندهید.

بهترین پلتفرم برای سئو هرچه بهتر سایت کدام است؟

بعد از انتخاب یک دامنه خوب برای وب سایتتان نوبت آنست که یک پلتفرم برای توسعه سایت و همینطور هاستی برای میزبانی از آن انتخاب نمایید. در اینجا قصد نداریم که خیلی بر روی این قسمت متمرکز شویم. هر گاه که انتخاب خود را انجام دادید، بر روی همان پلتفرم متمرکز شده و فعالیت خود را شروع کنید.

با اینکه انتخاب های زیادی در پیش روی شما وجود دارد، اما بهترین پلتفرم برای وبسایت شما از دید سئو، وردپرس یا جوملا هستند.

مقایسه یستم های مدیریت محتوا در سئو

هم اکنون 59% وبسایت های جهان مجهز به پلتفرم وردپرس هستند. این پلتفرم دارای امکانات ویژه ای برای ساخت یک وب سایت مطابق با استانداردهای سئو است. استفاده از آن آسان بوده و تنها با چند ترفند می توانید آن را بهتر نیز کنید.

شما می توانید مطلب آموزش سئو وردپرس را در ادامه همین مطلب مطالعه فرمایید. همچنین مطالعه مطلب بهترین افزونه های سئو در وردپرس نیز خالی از لطف نیست.

همه شرکت های هاستینگ با یکدیگر یکسان نبوده و کیفیت خدمات آنها با هم متفاوت است. انتخاب اشتباه هاست می تواند تاثیر منفی بر روی سئو سایت گذارد. بنابراین در انتخاب هاست دقت لازم را داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب انواع هاست را مطالعه کنید تا انتخاب عاقلانه تری را داشته باشید.

ساختار سایت مطابق با اصول سئو

ساختار سایت شما بسیار مهم است. یک ساختار سایت ساده و خوب موجب می شود که موتورهای جستجو و کاربران به سادگی در وبسایت منتقل شوند. بهره مندی از این ویژگی، امتیازات زیادی در سئو و کارامدی سایت به همراه خواهد داشت.

برای داشتن سایتی با یک ساختار مطابق با اصول سئو، نکات زیر را رعایت کنید:

  • محتوای سایت را در دسته های منطقی گروه بندی کنید. همه چیز با یک صفحه اصلی شروع می شود، اما در ادامه می بایست ساختاری منطقی برای سایر بخش های سایت ایجاد کنید.
  • تا آنجا که ممکن است ساختار سایت را ساده طراحی کنید. از ایجاد دسته بندی ها و زیر مجموعه های زیاد خودداری کنید، چرا که با این کار ممکن است با مشکل محتوای تکراری رو به رو شوید.
  • در راستای سلسله مراتب سایت از بیش از دو سطح استفاده نکنید. ایجاد سطوح زیاد در وبسایت، موجب پنهان شدن مطالب آن از دید موتورهای جستجو می شود، در نتیجه با کاهش سطوح، دسترسی به صفحات سایت را ساده تر کنید.
  • دقت کنید که نام دسته بندی های سایت معنادار باشند. هنگام ساخت دسته بندی ها، از نام هایی برای آنها استفاده کنید که معنی دار بوده و به محصولات و خدمات شما مرتبط باشند.
  • از یو آر ال های مطابق با اصول سئو استفاده کنید. یو آر ال های سایت می توانند داری خط تیره باشند، اما آندرلاین پیشنهاد نمی شود. بهتر است که یو آر ال های صفحات سایت به دور از کلمات غیر ضروری بوده و قابل فهم باشد.

به عنوان مثال فرض می کنیم که شما وب سایتی درباره دیجیتال مارکتینگ دارید. پست های وبلاگ شما می توانند در دسته بندی هایی مانند سئو، شبکه های اجتماعی، تبلیغات کلیکی و بازاریابی محتوا باشند. ساختار سایت شما در این شرایط می تواند شکلی مانند زیر داشته باشد:

ساختار بهینه سایت در سئو

و یو آر ال هایی به شکل:

  • مثالی از یو آر ال صفحه دسته بندی: example.com/SEO یا example.com/Social
  • مثالی از یو آر ال وبلاگ: example.com/my-seo-blog-post
  • مثالی از یو آر ال صفحه: example.com/digital-marketing-services

اهمیت محتوای متناسب با اصول سئو

محتوا پادشاه است. شاید این جمله را بارها و بارها شنیده باشید، اما با گذشت زمان زیادی از گفته شدن این مطلب، این جمله همچنان درست است. محتوا مهمترین بخش هر وب سایتی به شمار می رود. محتوای سایت بایست دارای کیفیت بالایی باشد، به این معنی که به سوالات کاربران پاسخ دهد و موتورهای جستجو را راضی نگه دارد.

اگر وبسایتی دارای محتوای خوبی نباشد، فارغ از هر گونه تکنیک هایی که برای کسب رتبه بالاتر در گوگل به کار ببرید، دیر یا زود با شکست مواجه خواهید شد.

محتوای خوب و متناسب با سئو چیست؟

یک محتوای سئو پسند، محتواییست که برای کاربران ارزش قائل شده و به سوالات آنها پاسخ جامعی می دهد. همچنین بینش خوبی به کاربران داده و در عین حال توسط موتورهای جستجو درک می شود.

کلمه کلیدی چیست؟

برای تولید محتوای مطابق با اصول سئو، در ابتدا بایست ذهنیت درستی از مفهوم کلمه کلیدی داشته باشید و نقش آن در فرایند سئو را درک کنید. کلمه کلیدی هر چیزیست که توسط کاربران در کادر جستجو تایپ می شود و دارای ارزش قابل توجهیست. یک کلمه کلیدی ممکن است شامل یک یا چند کلمه باشد.

موتورهای جستجو از کلمات کلیدی برای درک هر چه بهتر قصد کاربران و راضی نگه داشتن آنها از نتایج جستجو، استفاده می کنند. به کلمات کلیدی زیر که به صورت پرنگ درامده اند توجه کنید:

  • بازاریابی
  • آموزش سئو
  • سئو چیست
  • بهترین رستوران دریایی در تهران کدام است

دقت کنید که معنای بعضی از کلمات کلیدی بسیار گسترده است (مانند بازاریابی) و بعضی دیگر نیز شامل دو یا چند کلمه بیشتر هستند (مانند بهترین رستوران دریایی در تهران). به این موارد، کلمات کلیدی بلند گفته می شود.

در ادامه به مقایسه کلمات کلیدی با معنای گسترده و کلمات کلیدی بلند می پردازیم:

کلمات کلیدی با معنای گسترده:

  1. برای کسب و کار خیلی کلی هستند.
  2. دارای جستجوی زیادی می باشند.
  3. رقبای زیادی دارند.
  4. کسب رتبه و ترافیک در این گونه کلمات کلیدی بسیار دشوار است. بازدیدکنندگانی که به واسطه این گونه کلمات به سایت وارد می شوند به احتمال زیادی به مشتری تبدیل نمی گردند.

کلمات کلیدی بلند:

  1. برای کسب و کار خیلی خاص هستند.
  2. دارای جستجوی کمی می باشند.
  3. رقبای کمی دارند.
  4. کسب رتبه و ترافیک در این گونه کلمات کلیدی بسیار آسان است. بازدیدکنندگانی که به واسطه این گونه کلمات به سایت وارد می شوند به احتمال زیادی به مشتری تبدیل می گردند.

نقش کلمات کلیدی در سئو چیست؟

هر کار آنلاینی از یک کلمه کلیدی شروع می شود. چه موضوع مورد نظر محتوای یک سایت باشد، چه یک تبلیغ کلیکی و چه یک عبارت مورد جستجو، کلمات کلیدی نقش مهمی در شروع کار دارند.

موتورهای جستجو در خلال فرایند ایندکس صفحات و ذخیره آنها در دیتابیس خود، سعی بر این دارند تا کلمات کلیدی را با صفحاتی که پتانسیل ارائه یک پاسخ خوب به کاربر دارند را مرتبط سازند. وظیفه شما به عنوان یک سئوکار اینست که از وجود کلمات کلیدی در محتوای صفحه موردنظرتان اطمینان حاصل کرده تا موتورهای جستجو به گونه ای صحیح آن را ایندکس نمایند.

آیا این مسئله بدین معنیست که هر چه صفحه شما دارای کلمات کلیدی بیشتری باشد، رتبه بهتری کسب خواهد کرد؟

ابدا نه. استفاده افراطی از کلمات کلیدی یا محتوایی که تنها با هدف کسب رضایت موتورهای جستجو ایجاد شده باشد، شانسی برای کسب رتبه های بالا ندارد. چیزی که شما برای کسب رتبه بالا به آن نیاز دارید، محتوای باکیفیت و مطابق با استانداردهای سئو است.

محتوای با کیفیت و مطابق با اصول سئو

از دید گوگل محتوای با کیفیت می بایست دارای ویژگی هایی باشد. از زمانی که شروع به تولید محتوا می کنید مطمئن شوید که وبسایت شما دارای ویژگی های زیر باشد:

  • مفید و پر از اطلاعات: اگر صاحب یک وب سایت رستوران هستید، می توانید اطلاعاتی درباره مکانتان، ساعات کاری، اطلاعات تماس، منوی رستوران و وبلاگی برای انتشار رویدادها در آن منتشر کنید.
  • ارزشمند و کاربردی تر از دیگر سایت های مشابه: اگر وب سایت شما درباره آموزش بازاریابی دیجیتال است، اطمینان حاصل کنید که محتوای سایتتان رویکردی متفاوت و بهتر نسبت به سایر سایت ها داشته و اطلاعات ارزشمندتری را در اختیار کاربران می گذارد.
  • قابل استناد: اعتبار بالای سایت خود را با استفاده از تحقیقات مستقل، نقل قول ها، لینک ها و نقد و بررسی ها به کاربران نشان دهید. نوشتن بیوگرافی نویسندگان خود و همینطور انتشار نظرات کاربران می تواند به افزایش اعتبار سایت کمک زیادی کند.
  • کیفیت بالا: محتوای سایت می بایست به صورت اختصاصی تولید شده و از جایی کپی نشده باشد. دقت داشته باشید که محتوای سایت می بایست با هدف جذب کاربران و ایجاد یک تجربه کاربری خوب ایجاد شوند، نه اینکه صرفا با هدف کسب رضایت موتورهای جستجو تولید شده باشند.
  • مشارکت بالا: با استفاده از رنگ ها، عطر زندگی به وبسایت داده و تصاویری از خود، تیمتان و محصولات در آن قرار دهید. دقت داشته باشید که از غلط های املایی و یا خطاهای واضح دوری کنید، چرا که این موارد موجب حواس پرتی کاربران می شود. همچنین تبلیغات زیاد بر روی صفحه نیز موجب حواس پرتی کاربران می گردد. مشارکت کاربران را با استفاده از بروزرسانی های منظم، فرم کامنت یا ویجت های شبکه های اجتماعی بالا ببرید.

کاربردی بودن و اعتبار بالای محتوا را در نظر داشته و با استفاده از این ویژگی ها دست به تولید محتوا بزنید. در کنار آن نیز کلمات کلیدی که احتمالا کاربران به جستجوی آنها می پردازند نیز در نظر داشته و در داخل محتوا از آنها استفاده کنید.

علاوه بر موارد فوق، نحوه ارائه محتوا نیز دارای اهمیت است. تنها داشتن محتوای نوشته شده مطابق با اصول سئو کافی نیست و نیاز است که پارامترهای دیگری را نیز در نظر داشته باشید.

یک محتوای با کیفیت می بایست دارای ویژگی های زیر نیز باشد:

  • از رابط کاربری (UI) و همینطور تجربه کاربری (UX) خوب در هر دستگاهی برخوردار باشد.
  • ترکیبی از ویژگی های کیفیت بالا، قابلیت استناد، کاربردی بودن و جذاب بودن را دارا باشد. اجباری نیست که همه ویژگی های فوق را داشته باشد، بلکه تنها ترکیبی از تعدادی از این ویژگی ها کافیست.
  • از نظر حجمی و گستردگی اطلاعات می بایست بهتر از محتواهایی باشد که تاکنون در اینترنت به کاربران ارائه شده است.
  • احساس خوبی را در کاربران ایجاد کند. کاربران هدفمان می بایست با خواندن محتوای ما حس خوبی در آن ها ایجاد شده و احساس شگفت زدگی کنند.
  • پاسخ جامعی به سوالات کاربران داده و مشکلات آنها در آن زمینه را حل کند. اطلاعات ارائه شده در چنین محتوایی می بایست کامل و دقیق باشد.
  • اطلاعات چنین محتوایی می بایست در استایلی فوق العاده و خاص به کاربران ارائه شود.

منظور از جستجوی کلمات کلیدی چیست؟

آخرین تکه از پازل، قبل از اینکه وارد بحث اصلی سئو وب سایت شویم، یافتن کلمات کلیدیست.

جستجوی کلمات کلیدی فرایندیست که به شما کمک می کند تا از آنچه که کاربران در گوگل جستجو می کنند آگاه شده تا بدانید که تولید چه نوع محتوایی موجب رضایت آنها می شود. جستجوی کلمات کلیدی قبل از تولید محتوا اهمیت زیادی دارد، در غیر این صورت محتوایی تولید خواهید کرد که هیچ کسی به دنبال آنها نیست و علاقه به مطالعه شان ندارد. به عبارتی تنها وقت خود را تلف کرده اید.

ابزارها و تکنیک های مختلفی برای جستجوی کلمات کلیدی وجود دارد و ما در مطلب یافتن کلمات کلیدی به دقت در مورد آن بحث کرده ایم. پیشنهاد می کنیم که در خواندن ادامه این مطلب مکثی کرده و ابتدا مطلب جستجوی کلمات کلیدی را مطالعه فرمایید.

فراموش نکنید که موتورهای جستجو انسان نبوده، بلکه نرم افزارهای کامپیوتری هستند که از سیگنال های مختلقی برای فهم موضوع محتوای صفحه استفاده می کنند. مهمترین این سیگنال ها عبارتند از:

عنوان صفحه

عنوان صفحه (<title>) اولین قسمتی از یک صفحه می باشد که کاربران و موتورهای جستجو آن را در هنگام خواندن یا پایش صفحات مشاهده می کنند.

بهترین راهکارها برای داشتن یک عنوان صفحه خوب:

  • هر یک از صفحات سایت می بایست دارای عنوان مستقلی باشد.
  • عنوان صفحه می بایست توصیف کننده دقیق محتوای صفحه باشد.
  • عنوان صفحات در نتایج جستجو نمایش داده می شوند، بنابراین می بایست جذاب بوده و به کاربران بفهماند که محتوای صفحه با چیزی که به دنبال آن هستند، مرتبط است تا در نهایت بر روی آن کلیک کنند.
  • عنوان صفحه می بایست خلاصه و مفید باشد. از نظر طولی پیشنهاد می شود که طول عنوان صفحه حول و حوش 60 کاراکتر بوده تا به صورت کامل در نتایج جستجو نمایش داده شود.

چگونه عنوان صفحه را سئو  و بهینه سازی کنیم؟

با اینکه توصیه های بالا همگی مرتبط با سئو هستند، اما قدم های دیگری نیز برای بهینه سازی هر چه بهتر عنوان صفحه می بایست برداشته شود و آن کار استفاده از کلمات کلیدی در عنوان صفحه است.

وجود کلمات کلیدی در عنوان صفحه برای کاربران و موتورهای جستجو مهم است. کاربران به سادگی می توانند کلمات کلیدی را در عنوان صفحه مشاهده کنند و این موضوع موجب تشویق آنها برای کلیک بر روی آن می گردد. موتورهای جستجو نیز عنوان صفحه را مشاهده کرده و سعی می کنند تا میزان پاسخگویی آنها به پرسش کاربران را ارزیابی کنند. اگر کلمات کلیدی مورد نظر در آن وجود داشته باشد، آنها به بررسی محتوای صفحه ادامه داده و دیگر فاکتورها را در مورد این صفحه آنالیز می کنند.

کاری که شما می بایست برای جلب رضایت کاربران و موتورهای جستجو در این مرحله انجام دهید، قرار دادن کلمات کلیدی در عنوان صفحه است. به عنوان مثال اگر شما در حال نوشتن محتوایی با هدف گذاری کلمه کلیدی آموزش سئو هستید، می بایست عنوان صفحه مانند همین صفحه ای که در حال مطالعه آن هستید، دارای این کلمه کلیدی باشد.

نیازی به ذکر نام سایت در عنوان صفحه نیست، هر چند اگر آن را در عنوان صفحه قرار ندهید، گوگل معمولا به صورت اتوماتیک آن را در نتایج جستجو قرار می دهد. با این حال اگر نیاز به ذکر نام سایت در عنوان صفحه است، آن را حتما به انتهای عنوان صفحه منتقل کنید. نام سایت را در ابتدای عنوان قرار ندهید، چرا که عنوان صفحه بهتر است با اجزای مهم آن (کلمات کلیدی) آغاز گردد.

در تصویر زیر مشاهده می کنید که وبسایت گوگل چگونه عنوان صفحه Adsense خود را نوشته و آن را با کلمه کلیدی درامد آنلاین (Make Money Online) آغاز کرده است.

مثالی از استفاده صحیح از عنوان صفحه و متا دیسکریپشن

متا دیسکریپشن صفحه

متا دیسکریپشن نیز به اندازه عنوان صفحه از اهمیت برخوردار است. همه صفحات وب سایت شما از جمله صفحه خانگی، می بایست دارای یک توضیح مجزا باشند، به گونه ای که توصیف کننده محتوای اصلی صفحه است.

بهترین راهکارها برای نوشتن متا دیسکریپسن صفحه:

  • از به کار بردن دیسکریپشن های کلی مانند ” این صفحه درباره این موضوع است” خودداری نمایید، در عوض بر روی توضیحاتی تمرکز کنید که کاربران را ترغیب به کلیک بر روی سایت شما کند.
  • از کلمات کلیدی در توضیحات صفحه استفاده کنید، اما در این کار زیاده روی نکنید.
  • توضیحات صفحه را نهایتا محدود به 160 کاراکتر کنید.

برخلاف عنوان صفحه، شما می توانید با خیال راحت به تغییر محتوای توضیحات صفحه بپردازید. توضیحات هر صفحه در نتایج گوگل مشاهده کرده و تغییرات لازم را برای هر چه جذاب تر شدن آنها برای کاربر اعمال کنید. در هنگام انجام این کار می توانید از رقبای خود جاسوسی کرده و ببینید که آنها از چه توضیحاتی برای صفحات مشابه با شما استفاده کرده اند.

دقت داشته باشید که گوگل نمایش توضیحات درج شده توسط شما را تضمین نکرده و ممکن است از روی هوش مصنوعی خود قسمتی از متن صفحه را که تناسب بیشتری با عبارت جستجو شده دارد را به عنوان دیسکریپشن در نتایج جستجو به کاربران نمایش دهد.

در تصویر قبل که از صفحه گوگل برداشته شده است، استفاده درست از دیسکریپشن را مشاهده می کنید.

تگ های هدینگ و قالب بندی صفحه

در کنار عنوان و توضیحات صفحه که توسط موتورهای جستجو دیده شده و در نتایج جستجو نمایش داده می شوند، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که مستقیما بر روی سئو تاثیر گذارند. این فاکتور مهم، تگ های هدینگ و نحوه قالب بندی صفحه می باشد.

به عنوان یک قانون کلی در نظر داشته باشید که هدینگ ها می بایست برای راهنمایی کاربران در قسمت های مهم صفحه و همینطور بهبود خوانایی آن مورد استفاده قرار گیرند.

از طرف دیگر هدینگ ها می توانند به موتورهای جستجو کمک کرده تا محتوای صفحه را بهتر درک کنند. آنها در هنگام خواندن کدهای HTML صفحه تگ های H1 و H2 را شناسایی کرده و از متن به کار رفته در آنها برای درک معنای محتوای صفحه استفاده می کنند.

هدینگ ها می بایست دارای کلمات کلیدی نیز بوده و همینطور سلسله مراتب مشخصی داشته باشند. به عنوان مثال اولین هدینگ استفاده شده در متن می بایست از نوع H1 باشد (این تگ معمولا برای عنوان صفحه به کار می رود) و در ادامه نیز می تواند از تگ های H2 و H3 برای زیرشاخه ها استفاده کرد.

به عنوان مثال در همین مطلب بلند از H1 برای عنوان مطلب، از H2 برای مباحث فرعی و از H3 و H4 برای زیرشاخه های این مباحث فرعی استفاده شده است. از ابتدای صفحه دقت کرده و مشاهده کنید که چگونه از کلمات کلیدی در این هدینگ ها استفاده شده است.

اهمیت سرعت سایت در سئو

یکی از فاکتورهای رتبه بندی سایت ها توسط گوگل که دیگر بر کسی پوشیده نیست، سرعت سایت است. وب سایت هایی که با سرعت بیشتری بارگذاری می شوند، بر سایت های کندتر برتری دارند. به عبارت دیگر اگر همه چیز بین دو صفحه یکسان باشد، گوگل وبسایت سریعتر را برای نمایش در جایگاه بالاتر انتخاب می نماید.

سرعت سایت هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم بر روی سئو تاثیر گذار بوده و امتیازات زیادی برای کسب و کارهایی با وب سایت هایی سریع وجود دارد. آمارهای زیادی نشان می دهد که کاربران علاقه مند به انتظار بیش از 3 الی 5 ثانیه برای بارگذاری یک سایت نیستند (مخصوصا در دستگاه های موبایل) و رابطه مستقیمی بین سرعت سایت و نرخ تبدیل کاربر به مشتری وجود دارد.

پس برای اینکه این توضیحات را به درازا نکشانیم، به خاطر داشته باشید که بخشی از فرایند بهینه سازی سایت می بایست به بهبود سرعت سایت اختصاص یابد. این کار مستلزم دانش فنی زیادی نسبت به کدهای وبسایت است و بهتر است از یک توسعه دهنده برای اعمال تغییرات کمک بگیرید. در نظر داشته باشید که این کار جز هزینه هاییست که می بایست حتما به آن توجه کنید.

اگر خود می خواهید دست به کار شده و همینطور پلتفرم سایتتان از نوع وردپرس می باشد، حتما به صفحه افزایش سرعت سایت های وردپرسی سری بزنید.

وب سایت های موبایل پسند (موبایل فرندلی) و سئو

در انتهای چک کردن سئو داخلی سایت می بایست به بررسی پلتفرم سایت در دستگاه های موبایل بپردازید. همانطور که از آمارها پیداست، استفاده از دستگاه های موبایل در حال افزایش است و حتی در برخی پلتفرم ها بیش از دسکتاپ نیز می باشد.

گوگل اخیرا اعلام کرده که جستجوهای موبایلی از دسکتاپ پیشی گرفته و این مسئله بدین معنیست که اگر به دستگاه های موبایل توجهی نکنید، نیمی از پتانسیل جذب کاربران را از دست خواهید داد.

یک وبسایت موبایل فرندلی چیست؟

یک وبسایت وقتی موبایل فرندلی است که دارای ویژگی های زیر باشد:

  • بتواند بدون زوم کردن یا اسکرول افقی مورد استفاد قرار گیرد.
  • تست گوگل تحت عنوان mobile friendly test را با موفقیت پشت سر بگذارد.
  • بارگذاری آن در موبایل سریع باشد (کمتر از سه ثانیه).
  • به کاربران امکان دهد که همانند نسخه دسکتاپ بتوانند از تمام امکانات سایت در موبایل خود بهره مند شوند.

برای اطمینان از رضایت کاربران در دستگاه های موبایل، گوگل در آپریل 2015 الگوریتم جدیدی را تحت عنوان Mobilegeddon معرفی کرد. این الگوریتم وبسایت هایی که استاندارهای موبایل را رعایت نمی کنند، از ایندکس گوگل خارج می سازد.

برای اطمینان بیشتر از اینکه وب سایت شما موبایل فرندلی بوده و در رقابت با سایر وبسایت های چیزی کم ندارد، خواندن مطالب دسته بندی سئو موبایل را پیشنهاد می کنیم.

مرحله دوم: مبانی سئو فنی

تا اینجای مطلب با بخش هایی از سئو داخلی مانند نام دامنه، پلتفرم وب سایت، ساختار وب سایت و بهینه سازی صفحه آشنا شدیم. در ادامه قصد داریم که به بحث هایی از قسمت های فنی سئو بپردازیم. سئو فنی یک هدف دارد و آن هم اطمینان از دسترسی موتورهای جستجو به صفحات مهم سایت است تا اینکه بدون هیچ مشکلی بارگذاری گردند.

کاربر و نقشه سایت XML

گوگل پیشنهاد می کند که شما نقشه سایتی فراهم کنید که حاوی لینک هایی از صفحات مهم سایت یا در صورت امکان تمام صفحات سایت باشد. شما می توانید این نقشه سایت را در دسترس کاربران نیز قرار داده و آن را در منوی اصلی یا فوتر سایت بگذارید.

نقشه سایت علاوه بر کمک به کاربران می تواند به گوگل نیز کمک زیادی کند تا صفحات وب سایت را به راحتی یافته و آن ها را پردازش کند. برای این کار یک نقشه سایت XML ایجاد کرده و آن را از طریق کنسول جستجو به موتورهای جستجو گوگل و بینگ معرفی کنید.

یک نقشه سایت بهینه شده می بایست حاوی لیستی از تمام صفحاتی که موتورهای جستجو به آن نیاز دارند بوده و لینک صفحات تکراری یا صفحات بی ارزش سایت در آن قرار نگرفته باشند. در بسیاری از مواقع برچسب ها و آرشیو های سایت جایی در این لیست ندارند.

وبمستر تولز گوگل و بینگ

یکی از راه های آگاه شدن از نحوه دیده شدن سایتمان توسط موتورهای جستجو، وبمستر تولز است. موتورهای جستجوی گوگل و بینگ این ابزار را برای کاربران ایجاد کرده و آن را به رایگان در دسترس آنها قرار داده اند.

شما می توانید از این لینک برای دسترسی به وبمستر تولز گوگل (اخیرا نام آن به کنسول جستجوی گوگل تغییر پیدا کرده است) و از این لینک نیز برای دسترسی به وبمستر تولز بینگ استفاده کنید. اگر تاکنون از این ابزار استفاده نکرده اید، در اولین گام اکانتی ساخته و آدرس نقشه سایت را در این ابزار ثبت کنید.

وبمستر تولز می تواند اطلاعات ارزشمندی را در مورد وبسایتتان در اختیار شما قرار دهد. شما می توانید رتبه سایت در کلمات کلیدی مختلف، تعداد بک لینک ها به سایتتان، تعداد صفحات ایندکس شده از سایت، خطاهای پایشی و دیگر موارد را در این ابزار مشاهده کنید.

فایل Robots.txt

فایل Robots.txt در مسیر ریشه هر سایتی وجود داشته و از آن می توان برای راهنمایی موتورهای جستجو مبنی بر اینکه کدام فایل ها و مسیرها را می توانند پایش و ایندکس کنند، استفاده کرد.

در حالت نرمال تنها یک بار تنظیم این فایل کافیست و نیازی به تغییرات مستمر آن نمی باشد. برای آسودگی شما ابزاری برای تست این فایل در کنسول جستجوی گوگل وجود دارد و با استفاده از آن می توانید بررسی این فایل بپردازید. این ابزار در مواقعی که احیانا به صورت تصادفی جلوی دستری ربات های گوگل به یک مسیر خاص را گرفته باشد، بسیار مفید است.

به اکانت کنسول جستجوی گوگل وارد شده و در منوی Crawl بر روی robots.txt tester کلیک کنید.

تست فایل Robots.txt در کنسول جستجوی گوگل

صفحه 404

صفحه 404 چیست؟ صفحه ایست که کاربران با ورود به یک آدرس نامعتبر از سایت با آن مواجه می شوند.

اهمیت صفحه 404 در سئو چیست؟ به خاطر داشته باشید که سئو در رابطه با کارامدی سایت است و مواجه ساختن کاربران با یک پایان بدون خروج، رویکرد خوبی در این مسئله نیست. صفحه 404 سایت می بایست مفید بوده و روش های جایگزینی را برای ارائه اطلاعات مورد نیاز کاربران به آنها ارائه دهد.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه مطلب خطای 404 و تاثیر آن بر روی سئو را مطالعه کنید.

مرحله سوم: سئو داخلی پیشرفته

اجرای مبانی سئو و بخش های فنی آن، وضعیت خوب سایت را تضمین می کند، اما تمام فرایند بهینه سازی محدود به این موارد نمی گردد. گام های زیاد دیگری نیز برای ارتقا سئو و افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو وجود دارند.

در این بخش از آموزش سئو به بررسی لینک های داخلی، ریچ اسنیپت و اسکیما، وب سایت های چند زبانه، صفحه بندی و صفحات پر شتاب موبایلی (AMP) می پردازیم.

لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی چیست؟ منظور از این کار لینک دادن به سایر بخش های سایت در یک صفحه است.

لینک سازی داخلی مفهوم کاملا ساده ایست و در بسیاری از مواقع جز مبانی سئو معرفی می شود، اما از آنجا که بسیاری از وبسمتر ها در انجام این پروسه اشتباهات زیادی را مرتکب می شوند، تصمیم گرفتیم که آن را در بخش سئو داخلی پیشرفته مطرح و بررسی کنیم. در تصویر زیر مقایسه ای بین استراتژی های لینک داخلی خوب و بد را مشاهده می کنید:

مقایسه لینک سازی داخلی خوب و بد

هدف از لینک سازی داخلی چیست؟

لینک سازی داخلی با دو هدف عمده انجام می شود. آنها به هدایت کاربران کمک زیادی کرده و به کاربران اشاره می کنند که برای مشاهده جزییات بیشتر به قسمت های دیگر سایت بروند. همچنین آنها به موتورهای جستجو نیز کمک می کنند تا صفحات بیشتری را از سایت شما کشف کرده و مفهوم صفحات را بهتر درک کنند.

بهترین راهکارهای سئو در لینک سازی

  • لینک داخلی را در جایی قرار دهید که مهم است، نه اینکه صرفا آن را بی دلیل قرار دهید.
  • هیچ محدودیتی در تعداد لینک های داخلی در یک صفحه وجود ندارد، اما در این کار زیاده روی نکنید. واضح است که در پست های بلند تر، احتمال وجود لینک های داخلی بیشتری وجود دارد.
  • برای اینکه لینک های داخلی ارزشمند باشند، نیاز است که در دل متن قرار گیرند. لینک های داخلی سایدبار یا فوتر ارزش زیادی ندارند.
  • انکر تکست بهینه شده ای را برای لینک های داخلی بنویسید. لینک های داخلی می توانند شامل کلمات کلیدی باشند و جریمه ای برای این کار وجود نخواهد داشت. با این حال استفاد ترکیبی از متن های بهینه شده و همینطور بهینه نشده در لینک های داخلی همیشه بهترین گزینه است.
  • تگ نوفالو (nofollow) را به لینک های داخلی سایت اضافه نکنید. تمام لینک ها داخلی می بایست از نوع فالو باشند.

برای مثال ها و همینطور کسب اطلاعات بیشتر مطلب تاثیر لینک های داخلی در سئو را مطالعه کنید.

ریچ اسنیپت و اسکیما

یکی از روش های مدرن برای هرچه بیشتر دیده شدن محتوای سایت و افزایش رتبه آن در گوگل، استفاده از ریچ اسنیپت و اسکیما است.

اسکیما چیست و چرا بایست به آن اهمیت دهیم؟

داده های ساختار یافته روشی برای توصیح محتوای خود به موتورهای جستجوست. یکی از چالش هایی که موتورهای جستجو با آن رو به رو هستند، درک محتوای یک صفحه است و اسکیما ها در این مسیر می توانند کمک زیادی کنند.

همانطور که از طرف گوگل نیز اعلام شده است، داده های ساختار یافته می توانند باعث بهتر دیده شدن سایت در نتایج جستجو و همینطور نمایش آن در گراف دانش گوگل گردند. در واقع این کار کمک می کند تا شانس نمایش صفحه در رتبه صفر نتایج جستجو ارتقا یابد و همانطور که می دانید این مزیت بزرگی برای سایت محسوب می شود.

داده های ساختار یافته می توانند در قالب تگ هایی به کدهای HTML صفحات اضافه شده یا از طریق اسکریپت JSON اجرا شوند. برای مطالعه بیشتر در این زمینه مطلب داده های ساختار یافته را مطالعه کنید. همچنین برای تست تگ های قرار داده شده می توانید از ابزار Google structured data testing متعلق به گوگل استفاده نمایید.

سئو سایت های چند زبانه

بسیاری از وب سایت ها محتوای خود را در چندین زبان مختلف نمایش می دهند و با اینکه این موضوع کاملا نرمال است، اما وقتی پای سئو به میان می آید، می بایست چند نکته را در ذهن داشته باشید:

  • از مترجم های اتوماتیک برای ترجمه محتوا به زبان های مختلف استفاده نکنید. محتوای شما می بایست داری کیفیت بالایی باشد، اما این مترجم ها خوانایی کافی نداشته و اغلب دستور زبان نیز در آنها رعایت نمی گردد.
  • اگر قصد چند زبانه کردن سایت را دارید، محتوای آن را به صورت دستی و صفحه به صفحه، به زبان های دیگر برگردانید.
  • برای جلوگیری از مشکل محتوای تکراری نیاز است که تنظیمات سئو را به صورت صحیح پیاده سازی کرده و از متا اتربیوت hreflang به صورت درستی استفاده کنید.

اتربیوت hreflang روشی برای اعلام کردن به گوگل است مبنی بر اینکه محتوای شما در چند زبان مختلف وجود دارد. گوگل از این اطلاعات استفاده کرده و نسخه صحیح را متناسب با مکان و زبان کاربر به او نمایش می دهد.

پیاده سازی hreflang از جمله مباحث پیشرفته سئو بوده و نیاز به دانش فنی برای اجرای آن است. اگر قصد ارائه محتوای سایت را در زبان های مختلفی دارید، مطلب سئو سایت های بین المللی را مطالعه فرمایید.

سئو و صفحه بندی

موارد زیادی وجود دارند که صفحه یا پست شما طول زیادی داشته و در نتیجه بخواهید آن را به چندین صفحه تقسیم بندی کنید. در کنار پشتیبانی اغلب سیستم های مدیریت محتوا از صفحه بندی، نکاتی نیز از دید سئو وجود دارند که می بایست به آنها دقت کنید:

  • گوگل از اینکه دیگر بخش های صفحه جزیی از صفحه اصلی هستند آگاه است.
  • تمام بک لینک های ورودی بهتر است به صفحه اول داده شود.
  • از بروز مشکل محتوای تکراری می بایست خودداری کنید.
  • گوگل همیشه کاربران را به صفحه اول از این سری صفحات هدایت می کند که کاملا هم منطقیست.

راه اندازی صفحه بندی آسان است. کافیست که rel=”next” و rel=”prev” را برای ایجاد ارتباط بین صفحات در کدهای آنها قرار دهید. برای مطالعه بیشتر در این زمینه مطلب سئو و صفحه بندی را مطالعه کنید.

صفحات پرشتاب موبایلی

در بخش اول این راهنمای سئو درباره اهمیت داشتن یک وب سایت موبایل فرندلی صحبت کردیم. صفحات پر شتاب موبایلی (AMP) روشی نوین برای ارائه اطلاعات در دستگاه های موبایل می باشد.

اهمیت صفحات AMP در سئو

گوگل در تلاش برای سریعتر کردن دسترسی به صفحات وب در موبایل ها شکل جدید از HTML را تحت نام AMP HTML معرفی کرده است.  AMP HTML همانند HTML است، اما کنترل های بیشتری برای بارگذاری سریعتر صفحات در دستگاه های موبایل ارائه می دهد.

گوگل در حال استفاده از AMP برای نتایج جستجوهایی که به صورت خبر و مقاله هستند استفاده می کند، اما AMP برای دیگر انواع محتوا نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. هم اکنون وبسایت Ebay در حال مهاجرت صفحات خود به AMP است و این اتفاق روز به روز در وبسایت های بزرگ دیگری نیز روی می دهد.

فرمت AMP همچنین توسط توییتر و دیگر وبسایت های بزرگ نیز مورد استفاده قرار می گیرد. فیسبوک تکنولوژی مشابهی را تحت عنوان Facebook Instant Articles معرفی کرده است.

حتی اگر منتشر کننده اخبار نیز نیستید، می بایست وب سایت خود را برای سازگاری با AMP آماده کنید. اگر فاقد دانش فنی لازم برای این کار هستید، نیاز است که از یک توسعه دهنده وب یا پلاگین برای سایت خود بهره ببرید.

مرحله چهارم: سئو خارجی

هیچ استراتژی سئو بدون سئو خارجی کامل نیست. تازه کارهای سئو بایست درک کنند که یک برنامه جامع سئو دارای دو بخش اصلیست: سئو داخلی و سئو خارجی.

سئو داخلی با تنظیمات و تغییرات داخل سایت در ارتباط است (همانطور که تا اینجای این راهنما درباره آن توضیح داده شد)، در حالی که سئو خارجی درباره ارتقا سایت و چگونگی حداکثر توجه و دیده شدن آن در سایر سایت هاست.

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی شامل روش ها و تکنیک هاییست که شما با استفاده از آن ها می توانید موتورهای جستجو را متقاعد کنید که وب سایت شما از بقیه وبسایت ها برای کاربران بهتر خواهد بود. در دنیای سئو این مسئله به شکل بک لینک ترجمه می شود. همچنین لینک سازی نیز به آن گفته می گردد.

چرا سئو خارجی مهم است؟

برای درک بهتر اهمیت سئو خارجی مثالی را که در اوایل مطلب مطرح کردیم را به یاد بیاورید. اگر بسیاری از سایت ها کلمه کلیدی یکسانی را هدف گرفته و همه آنها دارای محتوا و سئو داخلی خوبی باشند، کدام یک در جایگاه بالاتری در نتایج جستجو قرار خواهد گرفت؟

پاسخ به این سوال آسان است. وب سایتی که فعالیت بهتری در زمینه سئو خارجی انجام داده، رتبه بالاتر و ترافیک بیشتری کسب خواهد کرد.

چرا بک لینک ها مهم هستند؟

موسسان گوگل در هنگام نوشتن اولین الگوریتم آن، مجبور به تصمیم گیری درباره چگونگی رتبه بندی صفحات در نتایج جستجوی گوگل بودند.

در کنار به حساب آوردن تمام فاکتورهای بحث شده تا اینجا، آنها به ایده جدیدی فکر کردند: وب سایت هایی که توسط دیگر سایت ها به آنها بیشتر ارجاع داده می شوند (بیشتر لینک داده می شوند) احتمالا از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و برای کاربران مفیدتر هستند، به همین دلیل شایسته قرار گرفتن در رتبه های بالاتر می باشند.

این مسئله نسخه بسیار ساده شده الگوریتم اولیه گوگل است، اما ایده اصلی آن همچنان پا برجاست. وب سایت هایی که دارای لینک های بیشتری از دیگر سایت ها هستند، نسبت به سایت های رقیب خود، احتمالا رتبه بالاتری کسب کرده و ترافیک بیشتری از گوگل می گیرند.

در طول سالیان درازی وبمسترها و سئوکاران سعی کرده اند که این الگوریتم را فریب داده و بک لینک هایی برای جلب رضایت گوگل ایجاد کنند (سئو کلاه سیاه). این مسئله موجب شد که سایت های بی ارزش و اسپم زیادی در رتبه های بالای گوگل قرار بگیرند. این معضل موجب شد که گوگل قوانین بیشتری به این الگوریتم خود اضافه کرده و فاکتورهای دیگری را نیز مانند کیفیت بک لینک ها در نظر بگیرد.

بک لینک خوب کدام است؟

لینک خوبی که موجب افزایش رتبه سایت شما گردد دارای ویژگی های زیر است:

  • یک لینک طبیعیست: این ویژگی بدین معنیست که لینک به صورت طبیعی به وسیله یک وبمستر ایجاد شده است، چرا که وبمستر آن سایت معتقد است که لینک دادن به سایت شما موجب ارزشمند تر شدن محتوایشان شده و به کاربرانشان کمک می کند تا جزییات بیشتری را درباره موضوع محتوا مطالعه کنند.
  • از یک وب سایت مرتبط ایجاد شده است: اگر وب سایت شما در زمینه سئو است، طبیعیست که از وب سایت های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ بک لینک دریافت کنید. بالطبع خیلی طبیعی نیست که از وب سایت های حوزه مد یا موضوعات نا مرتبط بک لینک بگیرید.
  • از یک وب سایت مورد اعتماد گوگل گرفته شده است: همه وب سایت ها از دید گوگل در یک سطح نیستند. گوگل به وب سایت های با کیفیت علاقه مند بوده و بک لینک از این گونه وب سایت ها بسیار معتبر است.
  • به صورت پولی خریداری نشده است: لینک هایی که به شکل پولی کسب شده و یا از طریق تبادل ایجاد شده باشد، موجب به دردسر افتادن شما در آینده نزدیک خواهد شد.
  • از یک وب سایت بی کیفیت گرفته نشده است: در حالت کلی بک لینک از وب سایت هایی که هیچ محتوای اصیلی نداشته و پر از لینک های خارجی و بدون هیچ لینک ورودی هستند، ارزشی نداشته و از دید موتورهای جستجو اعتباری ندارند.

لینک بد نیست و چرا بایست از آنها اجتناب کنیم؟

یک لینک بد ویژگی های یک لینک خوب را ندارد. معمولا لینک های بد به صورت پولی خریداری شده و یا در قالب متن هایی در سایت هایی بی کیفیت و تنها با هدف فریب موتورهای جستجو ایجاد می شوند.

شاید برای تازه کارها جای تعجب داشته باشد، اما وب سایت های بسیاری در اینترنتی وجود دارند که تنها با هدف انتشار محتوای ضعیف و لینک های خارجی ایجاد می شوند. اما مشکل این گونه لینک ها چیست؟ تعداد زیاد بک لینک های بد به سمت یک وب سایت ممکن است موجب جریمه شدن آن توسط گوگل شود. به بیان ساده تر رتبه سایت شما افت شدیدی را تجربه خواهد کد و دیگر ترافیکی نخواهید داشت. همچنین اعتماد گوگل نیز به شما از بین می رود.

جریمه گوگل چیست؟

گوگل در جهت حفاظت از تمامیت و افزایش کیفیت نتایج جستجوی خود، دو نوع جریمه را معرفی کرده است: جریمه دستی و الگوریتمی.

جریمه دستی زمانی اتفاق می افتد که تیم بررسی کیفیت جستجوی گوگل جریمه ای را برای سایتی در نظر می گیرد، چرا که از قوانین آن سرپیچی کرده است. وقتی وب سایتی دچار جریمه می شود، تمام یا بخشی از رتبه خود را از دست خواهد داد. معمولا وبمستر قادر به مشاهده علت جریمه شدن سایت خود نیز در بخش Manual Actions کنسول جستجوی گوگل است.

بخش Manual Actions کنسول جستجوی گوگل

برای بازگشت به ایندکس گوگل، وبمستر سایت می بایست بعد از حل مشکل درخواست بازبینی مجدد را به صورت دستی به تیم بررسی کیفیت جستجوی گوگل ارسال کند. قبول درخواست بازبینی و رفع جریمه به معنی بازگشت وب سایت به نتایج قبل از جریمه نخواهد بود.

جریمه الگوریتمی به صورت اتوماتیک اتفاق می افتد و در نتیجه راهکارهای اشتباه و تخطی از قوانین است که به صورت اتوماتیک و توسط الگوریتم های گوگل چک می گردد. برای خروج از جریمه الگوریتمی می بایست تغییرات لازم را اعمال کرده و منتظر بازبینی مجدد الگوریتم بمانید.

جریمه های گوگل معمولا از نام حیواناتی مانند پاندا، پنگوئن یا مرغ مگسخوار برخورداند و در صفحه الگوریتم های گوگل می توانید لیستی از آنها را مشاهده کنید.

چگونه بک لینک های با کیفیت برای سایت خود کسب کنیم؟

بک لینک های خوب در موفقیت سئو یک وب سایت مهم هستند، اما چگونه این گونه لینک ها را بدون هیچ ریسکی کسب کنیم؟

این مطلب به صورت جامعتری در صفحه بک لینک چیست توضیح داده شده است، اما در اینجا ایده هایی برای کسب بک لینک به شما معرفی خواهیم کرد:

  • به دنبال بک لینک هایی که کسب آن بسیار ساده است، نروید. بک لینک هایی که به سختی به دست می آیند، معمولا ارزش بیشتری دارند.
  • تنها به دنبال بک لینک از سایت هایی باشد که از نظر ترافیک، کیفیت، محتوا و اعتبار، بهتر از شما هستند.
  • به هر چیزی که خواندید اعتماد نکرده و در پلتفرمایی که تنها به واسطه بک لینک ساخته شده اند، لینک سازی نکنید.
  • آکاهانه از پست مهمان استفاده کرده و وقت و انرژی خود را برای پست های مهمانی که کسی آنها را نمی خواند هدر ندهید.
  • از شبکه های اجتماعی برای هر چه بیشتر دیده شدن محتوای سایت استفاده کنید. اشتراک گذاری لینک ها در شبکه های اجتماعی به مثابه بک لینک نمی باشد، اما با استفاده از آنها می توانید به افزایش مشارکت کاربران در سایت کمک زیادی کنید.

علاوه بر توصیه های فوق به نکات زیر نیز دقت کنید:

از دادن لینک به سایر وب سایت های معتبر و باکیفیت در زمینه کاری خود نهراسید. چگونه لینک های خارجی با لینک گرفتن مرتبط است؟

وبمسترها معمولا به چک کردن آمارها، ترافیک ورودی و بک لینک هایشان می پردازند و اگر آنها ترافیک و لینکی را از وبسایتی مشاهده کنند، ممکن است بخواهند این لطف شما را جبران نمایند. برای آنهایی که تصور می کنند که این کار به منزله تبادل لینک است، بایست عرض کنیم که خیر، این گونه نیست. اول از همه دیگر وبمسترها مجبور به جبران لطف شما نیستند و ثانیا این روشیست که توسط گوگل در راهنمای مشارکت کاربران پیشنهاد شده است.

همچنین یکی از روش های مستقیم برای اطمینان از اینکه وبمستر مقابل از محتوا و لینک شما آگاهی یابد، ایمیل کردن به آنهاست. در طی این ایمیل می توانید به آنها اطلاع دهید که شما علاقه مند به کارهای آنها هستید و به همین دلیل لینکی از آنها را در محتوای خود قرار داده اید.

نیازی نیست که از آنها مستقیما درخواست کنید که لینکی به شما بدهند، اما خیلی از مواقع پیش می آید که آنها در جهت جبران این کار شما برایند و لینکی به شما بدهند.

چقدر طول می کشد تا سئو نتیجه دهد؟

چه خود قصد سئو سایت را داشته و چه یک سئوکار استخدام نمایید، می بایست درک کنید که نتایج مورد انتظار در سئو، یک شبه به دست نمی آید.

همانطور که در مطلب سئو چقدر زمان می برد نیز اشاره کردیم، کسب نتیجه از سئو زمان بر است، چرا که هر تغییر ایجاد شده توسط شما برای ارزیابی توسط گوگل و در نظر گرفتن آنها، نیازمند به زمان است. بنابراین هر تغییری که امروزه در جهت ارتقا سئو سایت خود ایجاد کنید، ممکن است ماه ها به طول بینجامد تا توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو به درستی دیده شده و منجر به افزایش رتبه سایت گردد.

همین مسئله در مورد لینک سازی نیز برقرار است. هنگامی که بک لینک با کیفیتی توسط پایشگرهای گوگل مشاهده شود، نیاز است که از یک فرایند ارزیابی عبور کرده تا در نهایت به عنوان سیگنال مثبتی در رتبه بندی اعمال شود. هیچ کسی قادر به ارائه زمان صحیحی برای مشاهده نتایج سئو (افزایش ترافیک و رتبه) نیست. اما در حالت کلی می توان این زمان را بین سه الی شش ماه تخمین زد.

بنابراین بسیار مهم است که در مشاهده نتایج سئو بسیار صبور بوده و بر روی سئو، محتوا و تجربه کاربری سایت تمرکز کنید. نتایج مثبت سئو در ازای فعالیت هایتان، دیر یا زود نصیبتان خواهد شد. افرادی که به اندازه کافی صبور نیستند، غالبا نا امید شده و قبل از مشاهده نتایج، سئو را کنار می گذارند. اما کسانی که به صورت مداوم فعالیت می کنند، همان هایی می باشند که در انتها به موفقیت می رسند.

ابزارها و منابع سئو

برای مدیریت هر چه بهتر سئو نیاز به ابزارهایی دارید. داده های زیادی برای آنالیز و هم چنین معیارهای فراوانی برای بررسی وجود دارند که انجام این کار ها را به صورت دستی غیر ممکن می کنند. بنابراین شما نیاز به نرم افزارهای اتوماسیون سئو نیز دارید تا حدودی از بار زحمات این کارها بکاهید.

صدها ابزار رایگان و پولی در اینترنت وجود دارند که ما به واسطه شغلمان از تعدادی از آنها استفاده نموده ایم. مهمترین این ابزارها را در صفحه ابزارهای سئو معرفی کرده ایم. با مطالعه این صفحه تقریبا با اکثر ابزارهایی که به آن نیاز داشته، آشنا می شوید.

جمع بندی و مراحل بعدی

سئو و دیجیتال مارکتینگ، مجموعه ای از از قوانین هستند که همواره در گذر زمان تغییراتی می کنند. هر هفته تغییرات جدیدی به الگوریتم ها اضافه شده که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر روی سئو تاثیر می گذارند. اما مبانی سئو در 15 سال اخیر بدون تغییر مانده اند.

به طور خلاصه این طور می توانیم بیان کنیم که سئو به معنی جلب رضایت کاربران و ارائه پاسخی متناسب با خواسته های آنان است. این پاسخ می بایست به واسطه یک محتوای با کیفیت و از طریق یک وب سایت ساده و با کیفیت، به آنها ارائه شود.

مطالبی که در این آموزش کامل سئو به بحث درباره آنها پرداختیم، اشاره به مهمترین جنبه های سئو داشتند تا با استفاده از آنها بتوانید تصویر واضحی از فعالیت های پیش رو را برای خود ترسیم کنید. همانطور که در ابتدای مطلب نیز ذکر شد، سئو کار زیادی را طلبیده و یک فرایند یکباره محسوب نمی شود.

وقتی که تصمیم به ورود به دنیای سئو گرفتید، در ذهن داشته باشید که در حال ورود به دنیایی پر از رقابت هستید. صد ها نفر مانند شما در دنیا وجود داشته که هدفی مانند شما در ذهن خود دارند. رقیبان شما سعی بر این دارند که محتوای وب سایت را در جهت افزایش رتبه سایت بهتر کنند و اگر قصد برنده شدن در این رقابت را دارید، می بایست سئو را در تمام جنبه ها بهتر از رقبا انجام دهید.

آنهایی که از شهامت بالایی برخوردار هستند، قادر به کسب ترافیک کافی از موتورهای جستجو و راه اندازی کسب و کار آنلاین خود می باشند، بدون اینکه نیازی به هیچ تبلیغاتی داشته یا نگران کسب مشتریان جدید باشند. آنهایی که به دنبال مسیرهای میانبر بوده و صبر و اراده ای برای انجام کارها ندارند، مطمئنا از سئو منصرف شده و درجا خواهند زد.

در نهایت اگر در انبوهی از اطلاعات قرار شده و نمی توانید کار درست از غلط را در سئو تشخیص دهید، می توانید از مشاوره سئو رادزاد بهره ببرید. با استفاده از خدمات مشاوره سئو ما می توانید مراحل بعدی کار را تشخیص داده و همینطور به پاسخ سوالات خود برسید. همچنین رادزاد، برای افرادی که به دنبال آموزش سئو به صورت تخصصی بوده و قصد سئوکار شدن دارند، دوره آموزش خصوصی سئو را برگزار می کند.

امیدواریم که از خواندن این راهنما، لذت برده و ازین پس ایده های بهتری درباره سئو و بهینه سازی سایت داشته باشید. در صورت داشتن هرگونه سوالی در این زمینه با ما ارتباط برقرار کنید.

49 دیدگاه

    • سئو نیاز به تجربه و مهارت زیادی دارد، مخصوصا اگر ابعاد وبسایت شما بزرگ باشد. هر راهی آغازی داشته و مطمئنا شروع صحیح آن اولین قدم برای موفقیت در آن مسیر می باشد. این آموزش سئو شما را برای طی موفقیت آمیز این راه آماده خواهد کرد.

    • بله، آموزش سئو به شکل خصوصی و در دو سطح مقدماتی و پیشرفته برگذار می گردد. جهت اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تدریس سئو را مطالعه کرده یا مستقیما با ما تماس بگیرید.

    • بخش مقالات سئو سایت حاوی آموزش های متنوعی در زمینه سئو هستند.برای شروع می توانید از مقالات سئو مقدماتی شروع کرده و سپس سایر قسمت های پیشرفته تر را مطالعه کنید.

  1. من این پست رو خیلی دوست داشتم. این آموزش برای منی که اصلا هیچ مهارتی در سئو نداشتم بسیار عالی بود. فهمیدم که سئو چیه و چه کارهایی میشه باهاش انجام داد.

  2. آموزش های این چنینی مطمئنا میتونه اسپمرها رو ترغیب به سئو کلاه سفید کنه. با وجود الگوریتم هایی مثال پاندا و پنگوئن نیاز به تغییر نگاهمون به سئو هستش. این مطلب به خوبی نشون میده که چطور میشه با استفاده از سئو به رتبه های بالای گوگل رسید.

    • تنها راه مطمئن برای دست یافتن به رتبه های بالای گوگل، استفاده از روش های سئو کلاه سفید است. شاید با استفاده از روش های سئو کلاه سیاه بتوان به نتیجه هایی در زمان کم رسید، اما طبق تجربه ما این نتایج هیچگاه پایدار نبوده و وب سایت مورد نظر دیر یا زود با جریمه گوگل مواجه خواهد شد.

    • سلام، می توانید با استفاده از ابزارهایی حتی به شکل آنلاین، این صفحه را به PDF تبدیل کنید.

  3. مقاله بسیار فوق العاده ای بود. دقیقا همونیه که بهش نیاز داشتم. در حال حاضر آموزش های سئو زیادی در وب سایت های مختلف وجود داره و اغلب هم تکراری هستند. اما در این مطلب نه تنها چیزای جدید یاد گرفتم، بلکه دید بهتری هم در مورد دانش قبلی خود پیدا کردم.

  4. از اینکه به افزایش دانش من کمک می کنید، متشکرم. از این مطلب، اطلاعات زیادی درباره سئو کسب کردم. امیدوارم این مطلب در آینده هم بروزرسانی بشه.

    • مطمئنا در آینده و با تغییر الگوریتم های گوگل، این مطلب با بروزرسانی های جزیی و کلی مواجه خواهد شد.

    • آتوریتی، سرعت سایت، سرعت بروزرسانی،… از جمله پارامترهایی هستند که در سرعت ایندکس شدن مطالب جدید سایتتان موثر است.

  5. با سلام خدمت اعضای تیم رادزاد، من صاحب یک وب سایت کوچیک هستم. به نظر شما بهتره خود دست به کار شده و سئو را آموزش ببینم یا اینکه سئو رو به شرکت های سئو واگذار کنم؟

    • اگر احساس می کنید که از زمانتان می توانید در جهت بهبود کار شخصی خودتان استفاده کنید، بهتر است سئو را به یک شرکت سئو یا سئوکار بسپارید. حتی می توانید چند نیروی سئو را به استخدام خود دراورید. اما اگر کسب و کار شما کوچک بوده و توان یادگیری را دارید، می توانید خودتان دست به کار شده و اقدام به یادگیری سئو کنید. منتها بهتر است بعد از یادگیری مبانی سئو از تجربه و مهارت های یک سئوکار نیز در این راه بهره ببرید تا به واسطه آزمون و خطا، زمان زیادی را هدر ندهید.

  6. با سلام. من یک پزشک بوده و صاحب یک وب سایت شخصی هستم. دوست دارم که وب سایتم در جستجوی نام تخصصم در رتبه خوبی در نتایج جستجو دیده بشه. به نظر شما می تونم با آموزش به این هدفم برسم؟

    • بله، شما می توانید با استفاده از یادگیری سئو و صرف زمان و تلاش در این کار به اهداف خود رسیده و وب سایت خود را در جستجوهای مرتبط با حیطه کاری خود به رتبه های بالایی برسانید. مقالات تخصصی سئو و همینطور آموزش های خصوصی ارائه شده توسط وب سایت رادزاد می تواند به شما کمک زیادی کند.

  7. تصور من از آموزش سئو این هستش که به اطلاعات زیادی درباره طراحی سایت و محتوا نویسی نیاز دارم. آیا تصور من درسته یا من حتی بدون اطلاعات زیاد هم می تونم تو این کار موفق شم؟

    • میزان حداقل اطلاعات شما از برنامه نویسی در سئو وابسته به نوع پلتفرمیست که قصد سئو آن را دارید، چرا که در پلتفرم هایی مانند وردپرس و جوملا، بسیاری از اقدامات را می توان با استفاده از افزونه ها انجام داد. آنچه که مهم است، مهارت و نگاه شما به مقوله سئوست که تعیین کننده استراتژی سئو یک سایت می باشد و چنین چیزی به دانش برنامه نویسی نیاز ندارد. بنابراین اگر در برنامه نویسی سر رشته ای ندارید، می توانید پا پیش گذاشته و اقدام به یادگیری سئو کنید و هر جا که نیازی به یادگیری برنامه نویسی داشتید، بسته به نیاز خود راهکار سریعی را برای رفع این نیاز (یادگیری یا استخدام برنامه نویس) انتخاب کنید.

  8. با سلام،
    در این راستای این پست و اکثر مقاله هایی که لینک داده بودید را مطالعه کردم و واقعا این آموزش ها برای منی که در اول راه سئو بودم، بسیار عالی بود.
    با آرزوی موفقیت بیشتر

    • خوشحالیم ازینکه آموزش های منتشر شده در وب سایت ما مورد توجه شما قرار گرفته است. دقت داشته باشید که یادگیری سئو انتهایی ندارد و هر روز می بایست به دنبال چیزهای جدیدی باشید.

  9. با سلام. برای من آماتور، واقعا سخت شده که سئو رو از کجا شروع کنم. من یک وب سایت فروشگاهی دارم و دوست دارم سئو رو آموزش دیده و خودم دست به کار شم. ممنون میشم منو راهنمایی کنید.

    • شروع یادگیری سئو کار بسیار سختیست، مخصوصا که با اطلاعات منسوخ شده زیادی هم در وب مواجه خواهید شد. ما در این مطلب سعی کردیم که به طور واضحی به بررسی بخش های مختلف سئو پرداخته تا ذهن شما را برای طی کردن این راه پر پیچ و خم آماده سازیم. در وب اطلاعات زیادی در این باره وجود دارد، اما مطمئنا با ما همنظر خواهید بود که مهارت و تجربه چیزی نیستند که به راحتی به دست بیایند و به همین دلیل می بایست خود را برای تحمل روهزای سخت آماده سازید. پیشنهاد ما ایسنت که اگر سئو در کسب و کار شما نقش حیاتی دارد، حتما در ابتدای راه از آموزش های خصوصی سئو هم بهره ببرید تا از اتلاف وقت در این کار جلوگیری کنید.

  10. با سلام، به نظر شما برای آموزش سئو بهتره به صورت خصوصی اقدام کنم یا اینکه در آموزشگاه ها ثبت نام کنم؟ این سوالیه که ذهنمو درگیر کرده و خیلی علاقه مندم که نظرتونو به بنده بگید.

    • آموزشگاه ها فضای خوبی برای شروع یادگیری سئو هستند، اما پارامتر مهمی که در سئو نقش بسیار حیاتی دارد، زمان است. در آموزشگاه ها با توجه به روند کند یادگیری، مطمئنا زمان بیشتری را برای آموزش سئو بایستی صرف کنید. همچنین با توجه به اینکه آموزش سئو پیش نیاز های بسیار زیادی از دانش وب و طراحی سایت می تواند داشته باشد، آموزش آن از طرف مدرس سئو برای تعداد زیادی از افراد کار بسیار دشواری است. به همین دلیل معمولا مدرسین سئو در آموزشگاه ها توانایی انتقال همه مطالب را ندارند. بنابراین اگر فرصت کافی برای این کار را دارید می توانید از آموزشگاه ها شروع کنید. در غیر این صورت حتما پیشنهاد می کنیم که از دوره های های خصوصی آموزش سئو شروع کنید تا این مسیر را با نهایت سرعت طی کنید. هر روزی که عقب می مانید، رقبای شما یک روز از شما جلوتر خواهند رفت!

  11. سلام، خیلی ممنونم از شما بابت دوره خصوصی آموزش سئو تون، خیلی عالی بود، من فوق العاده راضی هستم، نوع تدریستون حرف نداره. ممنون.

    • با تشکر از شما جناب رضایی. ممنون ازینکه مجموعه ما رو برای آموزش سئو انتخاب کردین. منتظر مشاهده پیشرفت های بزرگتر در کارتان هستیم.

  12. با سلام خدمت مجموعه رادزاد و تشکر از بابت این مطلب بسیار با کیفیت. من مهندس برق هستم و میخوام یه وبسایت در زمینه آموزش نرم افزارهای تخصصی برق راه بندازم. به نظر شما با توجه به تحصیلاتم میتونم اقدام به یادگیری سئو و راه اندازی کسب و کار خودم کنم؟

  13. با سلام خدمت شما دوست بزرگوار
    ضمن تشکر و قدردانی بابت مقالات خوب ومفیدی که درسایتتان برای عموم به اشتراک گذاشته اید. آموزش های شما به دلیل استفاده از تصاویر، مابین متون بسیار موثر واقع شده است.
    اما نکته ای که حائز اهمیت میباشد این است که، نیمی از کاربران به دنبال فیلم های آموزشی هستند چون برای برخی خواندن مقالات بسیار دشوار است.
    موضوع آموزشی ای که میتواند جذاب وهمچنین کاربران زیادی جذب کند، سئو میباشد. برخی از کاربران مشتاق هستند دراین زمینه فیلم های آموزشی تماشا کنند که بنده به شما پیشنهاد میکنم با انتشار فیلم آموزش سئو به بیزینس خود رونق دهید و کابران زیادی را نیز جذب کنید.
    به امید موفقیت های روز افزون شما دوست گرامی
    سپاس

  14. سلام. مرسی از مطالب بسیار خوبتون. سوالم اینه که آیا نقشه سایت می تونه به سئو وب سایت کمکی کنه؟

    • نقشه سایت به صورت مستقیم موجب برتری شما در سئو نخواهد شد، بلکه وجود نقشه سایت به گوگل کمک می کند تا صفحات وب سایت را به سرعت هر چه تمام تر یافته و آنها را ایندکس کند. وجود صفحات ایندکس شده بیشتر در اغلب مواقع به معنای شانس بیشتر برای دیده شدن بوده و در نتیجه ساخت نقشه سایت در سئو امری ضروری به نظر می رسد.

  15. سلام، آیا لینک های داخلی تاثیری در سئو دارند؟ سوال بعدیم اینه که در مقایسه با بک لینک ها چقدر تاثیر گذارند؟

    • بله، تاثیر گذارند. وجود یک ساختار خوب لینک های داخلی در وب سایت موجب سئو و تجربه کاربری بهتر می گردد. گوگل به لینک های داخلی همچون بک لینک نگاه می کند، هر چند که به اندازه بک لینک از سایر سایت های مرتبط ارزشمند نیستند.

  16. با سلام، آیا هم نام بودن نام دامنه با نام کلمه کلیدی اصلی سایت در سئو تاثیر گذار است؟ به عنوان مثال برای یک فروشگاه لپ تاپ حضور کلمه laptop یا لپ تاپ در دامنه الزامیست؟

    • سلام. خیر، این مسئله در سال های گذشته اهمیت داشته و بعضا شرکت ها چند صد میلیون تومان برای خرید یک دامنه خرج می کردند. اما گوگل با انتشار الگوریتم EMD اثر وجود کلمات کلیدی در دامنه را به شدت کاهش داد. پیشنهاد می کنیم که به جای خرید دامنه های دارای کلمه کلیدی، دست به انتخاب دامنه ای بزنید که کوتاه بوده و در ذهن کاربران ماندگار باشد.

  17. آیا لینک های نامعتبر در سئو تاثیر منفی می گذارند؟ منظور لینک هاییست که به صفحه 404 ختم می شوند.

    • وجود چند لینک نامعتبر مشکلی ایجاد نمی کند، اما داشتن چندین هزار لینک 404 در وب سایت نشان از اهمال شما و عدم اهمیت شما به وب سایت خواهد داشت. در نتیجه بر روی سئو سایت تاثیر منفی می گذارد.

    • سلام، منظور از سلسله مراتب یک صفحه، تعداد سطح هاییست که کاربر یا موتور جستجو برای یافتن آن صفحه در وب سایت باید طی کند.
      به عنوان مثال تصور کنید برای رسیدن به لینک یک صفحه ابتدا از صفحه اصلی باید وارد صفحه دسته بندی اصلی، سپس دسته فرعی اول و سپس دسته فرعی دوم شده و تازه با لینک صفحه برخورد کنیم. در این مثال ما از چهار سطح عبور کردیم تا بتونیم به لینکه صفحه برسیم. در این شرایط احتمال یافتن محتوای جدید و دستیابی به آن دشوار می گردد.

  18. سلام خسته نباشید، من دوتا چراغ سئو محصولم رو سبز کردم، اما هنوز تو نتایج گوگل نیست. میشه کمکم کنید. به ایمیلم جواب رو ارسال کنید.

    • احتمالا منظورتون چراغ های سبز افزونه Yoast SEO باید باشه. با این فرض پاسخ بنده اینه که این چراغ ها صرفا برای مبتدی هاست تا مبانی اولیه سئو رو رعایت کنند و به معنی اتمام کار نیست. یک محتوا جهت دیده شدن در نتایج جستجو، مخصوصا در کلمات کلیدی رقابتی به چیزی فرای این چراغ های سبز نیاز داره.
      در ضمن پاسخ به کامنت ها به صورت اتوماتیک به ایمیل کاربر ارسال خواهد شد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *