چگونه سئو را یاد بگیریم؟

با اینکه سئو موضوعی نیست که خیلی ساده باشد، اما این مسئله بدان معنی نیست که برای یادگیری سئو دلهره داشته یا به فکر هزینه های گزاف باشید.

هر فردی که هم اکنون در سئو متخصص محسوب می شود، مطمئنا از جایی شروع کرده است. همه آن چیزی که نیاز دارید گام نهادان مرحله به مرحله در فهم استانداردهای گوگل، بینگ و یاهو است. در این مطلب به شما آموزش میدهیم که چگونه سئو را قدم به قدم یاد بگیرید. در صورتی که نیاز به کمک بیشتر دارید با ما ارتباط برقرار کنید.

1. هدف سئو را درک کنید

کسب و کارها دارای اهداف محتلفی از بازاریابی هستند، اما همه آنها یک هدف مشترک را دنبال می کنند: کسب درامد بیشتر. و این یکی از عمومی ترین اهداف سئو است. ارتقا وب سایت به کمک سئو به وب سایت شما امکان میدهد تا رتبه بالاتری در نتایج جستجو کسب کرده و در نتیجه ترافیک درامدزایی ایجاد شود.

قبل از ورود به موضوع سئو بایستی از سازوکار موتورهای جستجو آگاهی پیدا کنیم. گوگل و سایر موتورهای جستجو دارای ربات های نرم افزاری هستند که اینترنت را با هدف یافتن، ذخیره کردن و رتبه بندی سایت ها پایش میکنند. هنگامی که کاربر دست به جستجو میزند، موتورهای جستجو لیستی از وب سایت ها با محتوای مرتبط را به نمایش میگذارند.

پس در ابتدا نیاز است که موتورهای جستجو وب سایت شما را پیدا کرده و سپس ذخیره (ایندکس) کنند. شما به صورت دستی از طریق ابزار URL Inspection Tool گوگل و Bing Webmaster Tools میتوانید درخواست ایندکس وب سایت خود را بدهید.

منابع:

2. کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید

در این مرحله نیاز است که کلماتی را که کاربران در گوگل جستجو می کنند را بیابید. این کلمات تحت عنوان کلمات کلیدی شناخته می شوند. اگر کلمات کلیدی شما جز موارد پر طرفدار و پر جستجو باشد، در صورت کسب رتبه های بالا، وب سایت شما در دید مخاطبین بیشتری قرار میگیرد.

در این راستا دو نوع کلمه کلیدی داریم. کلمات کلیدی بلند که معمولا دارای سه یا چهار بخش بوده و کلمات کلیدی کوتاه که دارای یک یا دو بخش هستند. کلمات کلیدی بلند معمولا تناسب بیشتری با محتوای وب سایت دارند و از این رو مخاطبین بهتری را به سمت وب سایت می کشانند. به عنوان مثال کلمه کلیدی “از کجا میتوانم مجله بخرم” خیلی دقیق تر از “مجله” است. بنابراین به انتظارات در پشت جستجوی کلمات کلیدی بلندتر میتوان پاسخ واضح تری داد.

اما از کجا بفهمیم که کلمات کلیدی مرتبط با وب سایت ما چیست؟ خوشبختامه ابزارهایی مانند keywordtool.io وجود دارند که میتواند لیست بلند بالایی از این کلمات کلیدی ایجاد کرد.

کلمات کلیدی بخش مهمی از سئو محسوب میشوند، چرا که از آنها در محتوا، عنوان صفحه، متا دیسکریپشن و URL استفاده میکنیم. آشنایی با فرایند جستجوی کلمات کلیدی گامی مهم در فرایند یادگیری سئو محسوب می شود.

منابع:

3. تفاوت سئو داخلی و خارجی را درک کنید

سئو در دو منطقه پیاده سازی می شود: داخل و خارج از سایت. سئو داخلی در داخل وب سایت اتفاق افتاده در حالی که سئو خارحی مرتبط با سایر وب سایت هاست.

خیلی جای تعجب ندارد که سئو داخلی موضوع ساده تری برای یادگیری است. در این فرایند شما به بهینه سازی بخش هایی در صفحه می پردازید که مورد توجه کاربران و موتورهای جستجو قرار میگیرد. سئو داخلی شامل استفاده از تگ های هدر، نحوه استفاده از کلمات کلیدی، URL ها، متا دیسکریپشن، تگ Alt تصاویر است. اما موضوع به همین جا هم ختم نشده و شامل موارد دیگری نیز هست که نیاز به تجربه بیشتری دارد.

در سئو خارجی تمرکز شما به نظرات دیگر سایت ها در مورد وب سایت شما معطوف می شود. لینکهایی که وب سایت های مرتبط به سایت شما میدهند، اشاره هایی که به نام برند شما شده و همینطور هر چیزی که در شبکه های اجتماعی در آن نام شما به وسط کشیده می شود، همگی با سئو خارجی مرتبط هستند.

توجه به هر دو مقوله سئو داخلی و خارجی برای موفقیت در سئو الزامیست.

منابع:

4. سیگنال های UX را شناسایی کنید

هدف موتورهای جستجو کسب رضایت کاربران از نتایج جستجو است، بنابراین فاکتور تجربه کاربری (UX) نقش قابل توجهی در سئو بازی می کند. هر تغییری اعم از طراحی و محتوا در وب سایت با اولویت کاربران باید صورت گیرد، به گونه ای که رضایت آن ها جلب شود.

الگوریتم هایی مانند RankBrain رفتار کاربران را با هدف ارزیابی سطح رضایتشان آنالیز می کنند. امروزه از طریق یادگیری ماشینی الگوهای بهتری برای نگاه دقیق به رفتار کاربران وجود دارد.

نسبت جستجو کنندگانی که بر روی یک نتیجه به خصوص در نتایج جستجو کلیک می کنند (یا همان CTR) یکی از بخش هاییست که گوگل آن را در همین راستا چک می کند. این پارامتر نشان از میزان ارتباط و جذابیت یک نتیجه به دیگر نتایج دارد.

یکی دیگر از فاکتورهای UX با عنوان Dwell Time هم توسط موتورهای جستجو مورد توجه قرار میگیرد. منظور از Dwell Time مدت زمانیست که کاربر پس از کلیک بر روی یکی از نتایج جستجو در آن وب سایت می گذارند. این پارامتر بر روی عملکرد سئو وب سایت تاثیر گذار است. بسته به عبارت جستجو شده Dwell Time بیشتر به معنای علاقه کاربر به سایت شما یا وجود یک مشکل در یافتن محتوای مورد نظر کاربر می تواند باشد.

این معیارها بر وضعیت سئو وب سایت شما تاثیر گذار است و تا زمانی که در حال بهینه سازی هستید، بایستی به آن ها توجه کنید. توجه به سیگنال های تجربه کاربری در طول یادگیری سئو می تواند بر نتایج نهایی کار تاثیر گذار باشد.

منابع:

5. تولید محتوا کنید

محتوایی که برای وب سایت تولید می کنید، اعم از بلاگ، خبر، آموزش، ویدئو و دیگر انواع محتوا روش اصلی برای تحت تاثیر قرار دادن کاربران و موتورهای جستجو است. تولید محتوای خوب می تواند ترافیک خوبی از گوگل به سمت وب سایتتان هدایت کند، اگر نکات مرتبط با سئو را در این کار رعایت کنید.

محتوای نوشتاری برای خزنده‌های موتورهای جستجو مناسب است، زیرا آنها در تحلیل و غربال کردن متن مهارت دارند. آنها به دنبال تعادلی از بین کلمات کلیدی، اطلاعات جامع و یک طرح قابل قبول هستند.

در نظر داشته باشید که محتوای با سئو بهتر معمولا طول بیشتری دارد. پست های بلند تر معمولا شانس بیشتری در کسب رتبه دارند، چرا که این گونه پست ها می توانند اطلاعات بیشتری به کاربران انتقال دهند. محتوا بایستی کاملا در راستای موضوع انتخاب شده باشد. گوگل هم همیشه به دنبال مطالبیست که واضح و دقیق نوشته شده و از مطالب درهم برهم فراریست.

موتورهای جستجو همچنین نیاز به مطالب تازه دارند و سایت هایی که مطالب دیگر سایت ها را کپی میکنند با جریمه رو به رو می کند. در طول فرایند یادگیری سئو به این گونه پنالتی ها توجه داشته باشید.

منابع:

6. شروع به لینک سازی کنید

در بین فاکتورهای رتبه بندی گوگل، لینک ها یکی از سه فاکتور برتر هستند. لینک از سایر وب سایت ها به سایت شما به منزله اعتماد آنها به وب سایتتان است. هر چند باید دقت داشت که موتورهای جستجو نسبت به تاکتیک های مشکوک لینک سازی هم سیاست سخت گیرانه ای دارند.

لینک سازی کلاه سفید به این معنیست که شما از برندهای معتبر تاییده گرفته اید. در واقع داشتن لینک های معتبر از سایت های معروف، موجب شهرت بیشتر شما می شود و گوگل این موضوع را به معنای اعتبار بیشتر تلقی می کند.

بک لینک ها از طرق مختلفی به دست می آیند که می توانید این روش ها را دنبال کنید. فعالیت در شبکه های اجتماعی روش موثری برای تشویق کاربران به خواندن مطالب سایتتان، به اشتراک گذاری آنها و صحب درباره سایتتان است. این رویکرد در مقایس بزرگ موجب میشود که مشتریان به صحبت درباره شما پرداخته و همچنین در این راستا به شما لینک بدهند.

منابع:

جمع بندی

یادگیری سئو مانند هر تخصصی دیگری نیاز به زمان دارد. برای یادگیری سئو نیاز است که به صورت پیوسته آموزش های آن را دنبال کرده و خود را نسبت به تغییرات صورت گرفته بروزرسانی کنید. در این راستا تجربه های کسب شده هم به شما کمک زیادی می کند. پیشنهاد میکنیم نگاهی هم به چک لیست سئو رادزاد بیندازید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *