سیگنال های کاربری (User Signals) چیست؟

اگر یک تازه وارد در سئو باشید، با اصطلاحات و کلمات پیچیده ای رو به رو خواهید شد. ما در رادزاد سعی داریم که کلیه این اصطلاحاتی که احتمالا با آنها مواجه خواهید شد را توضیح دهیم. در این مطلب به سیگنال های کاربری یا اصطلاحا User Signals می پردازیم و توضیح خواهیم داد که سیگنال کاربری چیست، چه ارتباطی بین سیگنال های کاربری و سئو وجود دارد و ما چه اطلاعاتی را می بایست در این زمینه بدانیم.

سیگنال های کاربری چیست؟

سیگنال های کاربری الگوهای رفتاری هستند که گوگل از آنها در رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجو استفاده می کند. به عنوان مثال کاربری پس از جستجوی یک عبارت بر روی یکی از سایت ها کلیک کرده و پس از آن فورا با زدن دکمه بک به نتایج جستجو بر می گردد. این سیگنالی از طرف کاربر است که نتیجه جستجو متناسب با خواسته های او نمی باشد. گوگل از این اطلاعات استفاده کرده تا نتایج مرتبط را به کاربران نمایش دهد.

مهمترین سیگنال های کاربری

مهمترین سیگنال های کاربری شامل بانس ریت و نرخ کلیک (CTR) می شود. چون گوگل توجه زیادی به این پارامترها می کند، در نتیجه آنها اهمیت بسیاری در سئو دارند. در کنار این مسئله، این دو پارامتر برای تجربه کاربری سایت نیز بسیار مهم هستند. در ادامه به بررسی دقیق تر این دو می پردازیم.

بانس ریت

میزان بانس ریت به واسطه تعداد افرادی که بعد از ورود به سایت از طریق نتایج جستجو فورا به آن بر می گردند محاسبه می شود. بانس ریت بالا به این معنیست که کاربران پس از ورود به سایت، محتوای مورد نظرشان را نمی یابند.

تعیین اینکه مقدار بانس ریت بالا چقدر است، کار دشواریست. در ابتدا این مسئله به نحوه محاسبه بانس ریت وابسته است. گوگل آنالیتیکس وقتی ورود یک کاربر را بانس ریت حساب می کند که او وارد صفحه دیگری نشود و تنها در همان صفحه بماند. اما آیا حالتی که کاربر دقایقی را در صفحه مانده و در حال مطالعه آن است هم بانس ریت محسوب می شود؟ دیگر سیستم های آمار گیر نیز روش های مختلفی برای بانس ریت دارند.

ثانیا کم یا زیاد بودن بانس ریت سایت به نوع آن نیز وابسته است. وبلاگ ها معمولا بانس ریت بیشتری داشته، چرا که کاربران معمولا پس از مطالعه هر مطلب به نتایج جستجو بازگشته تا مطلب دیگری را در زمینه مورد جستجوی خود مطالعه کنند. اما فروشگاه های اینترنتی که محصولات زیادی را جهت عرضه دارند، با بانس ریت کمتری مواجه هستند.

با اینکه اندازه گیری بانس ریت سایت دشوار است و نظر کلی درباره عدد آن نمی توان داد، اما شما می توانید بر روی بانس ریت صفحات مختلف سایت خود تمرکز کرده و تفاوت های آن ها را تفسیر کنید. اگر صفحه ای از سایت شما دارای بانس ریت بیشتری نسبت به بقیه صفحات است، آن را بررسی کرده و علت را پیدا کنید. شما می توانید با اضافه کردن چند لینک مفید در آن و اضافه کردن دکمه های فراخوانی برای اقدام، بانس ریت آن صفحه را کاهش دهید.

نرخ کیلک (CTR)

نرخ کیک یک صفحه به واسطه میزان کلیک کاربران بر روی سایت شما نسبت به تعداد نمایش آن محاسبه می شود. اگر شکل نمایشی سایت شما در نتایج جستجو جذاب بوده و سایت شما در رتبه های بالاتری قرار گرفته باشد، کاربران بیشتر بر روی سایت کلیک کرده و در نتیجه نرخ کلیک بالاتر خواهد بود. هرچه کاربران بیشتری نسبت به تعداد نمایش های سایت بر روی آن کلیک کنند، گوگل اینطور استنباط می کند که سایت شما مطالب بهتری را عرضه می کند. نرخ کلیک بالاتر نیز در نهایت موجب افزایش رتبه سایت خواهد شد، چرا که گوگل همواره سعی می کند که نتایج کاربر پسند را به آنها ارائه دهد.

در راستای ارتقا سئو صفحه، شما می بایست همواره نرخ کلیک صفحات مختلف را چک کنید. این کار در کنسول جستجوی گوگل قابل انجام است. به صفحاتی که نرخ کلیک کمتری دارند توجه کنید. شاید متای توضیحات آن نا مناسب باشد. همچنین اسنیپت های صفحه را نیز چک کنید و از آنها در جهت ارتقای کیفیت نمایش نتایج جستجو بهره ببرید.

دیگر سیگنال های کاربری

دیگر سیگنال های کاربری شامل زمان سپری شده توسط کاربران در سایت و همچنین نرخ بازگشت دوباره آنها به سایت شما است. این پارامترها را می توانید در آنالیتیکس گوگل چک کنید.

جمع بندی

ماموریت اصلی گوگل، سازمان دهی به اطلاعات موجود در جهان و در دسترس قرار دادن آن برای همگان است. بنابراین گوگل علاقه مند است که بهترین نتایج جستجو را به کاربران نمایش دهد، نتایجی که با خواسته های آنان نهایت تناسب را دارد. کاملا قابل درک است که گوگل بخواهد از سیگنال های کاربری در ارائه بهترین نتایج جستحو استفاده کند. هر استراتژی سئو که بر روی ارتقا وب سایت تمرکز داشته باشد، موجب کاربری بهتر آن خواهد شد. نگاهی به سیگنال های کاربری روشی بسیار خوب برای شروع بهینه سازی سایت شما با تمرکز بر روی ارتقای تجربه کاربری و افزایش رتبه است. توجه به سیگنال های کاربری و ارتقا آنها یک استراتژی برد-برد برای هر دو طرف کاربران و صاحبین سایت هاست.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *