مشکلات سئو | 9 خطای رایج سئو که موجب افت رتبه سایت می شود

کدام خطاهای سئو بر روی رتبه سایت تاثیر منفی می گذارند؟ آیا این خطاها از متا تگ ها نشات می گیرند؟ سرعت سایت چطور؟ آیا مشکلات سئو از محتوای تکراری آغاز می شوند؟

طبق داده های جمع آوری شده، سه عامل فوق مهمترین خطاهای سئو محسوب می شوند که تاثیر منفی بزرگی بر روی بازدهی سئو می گذارند. طبق آماری که از سایت Serpstat در سال 2017 منتشر شده، در بین 175 میلیون صفحه ای که توسط ربات های این شرکت بررسی شده اند، 300 میلیون خطای سئو گزارش شده است!

ما به بررسی گزارش مربوطه به این سایت پرداخته و داده های زیر را در مورد مشکلات سئو گرداوری کرده ایم. با ما همراه باشید تا نتیجه کار را خدمتتان ارائه دهیم.

1. خطاهای دسترسی و ایندکس سایت

صفحات دارای تگ کانونیکال – 10.63 درصد

محتوای تکراری به محتوایی گفته می شود که یک نسخه مشابه از آن در چندین صفحه با یو آر ال های متفاوت وجود دارد. وجود محتوای تکراری کار گوگل را برای انتخاب صفحه درست جهت نمایش در نتایج جستجو با دشواری رو به رو می کند.

هنگامی که گوگل با دو نسخه از یک محتوا رو به رو می شود، مجبور است که یکی از آنها را انتخاب کند. بنابراین نمایش صفحات در نتایج جستجو با مشکل مواجه می شود. همچنین این خطا موجب تقسیم اعتبار محتوا بین دو صفحه مجزا شده و از امتیاز آن کاسته می شود.

تگ کانونیکال در این شرایط به کمک آمده و به موتورهای جستجو اعلام می کند که کدام صفحه برای نمایش در نتایج جستجو ارجح می باشد. بنابراین وجود این تگ را در صفحات بررسی کرده و از استفاده صحیح آن مطمئن شوید.

صفحات مخفی شده از دید گوگل به واسطه استفاده از تگ نو ایندکس – 4.68 درصد

تگ نوایندکس در مواردی که قصد داریم صفحه ای از سایت در گوگل ایندکس نشود به کار می رود. این مورد به عنوان یک خطای سئو محسوب نشده و بیشتر به عنوان یک یاداوری در اینجا مطرح شده است.

ممکن است که شما به دلایلی صفحاتی را با استفاده از این تگ از ایندکس گوگل خارج کنید، اما بعدها این دلیل دیگر وجود نداشته باشد، بنابراین بایست به خاطر داشته باشید در چنین شرایطی این تگ را از روی صفحه بردارید. پیشنهاد می کنیم که هر چند وقت به بررسی صفحات با تگ نوایندکس پرداخته و چک کنید که آیا هنوز دلیلی برای ایندکس نشدن آنها وجود دارد یا نه.

وجود آیفریم در صفحات – 4.01 درصد

آیفریم از اجزای منسوخ شده در وب است که کاربران نیز علاقه ای به آن ندارند. موتورهای جستجو محتوای درون آیفریم ها در یک صفحه را نادیده گرفته و وجود آنها نیز تاثیر مثبتی در سئو ندارد.

به علاوه آیفریم ها حتی می توانند تاثیر منفی نیز بر روی سئو داشته باشند. آنها ممکن است موجب کاهش سرعت سایت شده و از این نظر بر روی سئو و تجربه کاربری، تاثیر منفی بر روی سایت بگذارند. برای آگاهی بیبشتر مطلب تاثیر آیفریم بر سئو را مطالعه فرمایید.

محتوای کم در صفحات – 1.47 درصد

با اینکه فرمول مشخصی برای تعداد بهینه کلمات در یک صفحه وجود ندارد، اما بسیاری از کارشناسان سئو معتقند که حداقل این تعداد برای یک صفحه می بایست 300 کلمه باشد.

پر واضح است که وجود محتوای بیشتر در یک صفحه به گوگل کمک می کند تا مفهوم آن را بهتر درک کند. با افزایش مقدار محتوا در صفحات به افزایش رتبه سایت در گوگل کمک کنید.

دیگر مشکلات (محتوای فلش در صفحه، صفحات مخفی شده در فایل robots.txt) – 0.35 درصد

محتوای فلش منسوخ شده هستند و ممکن است بر روی سرعت سایت و رتبه آن در نتایج جستجو تاثیر منفی گذارند.

همانند تگ نوایندکس، عدم دسترسی به صفحات با استفاده از فایل robots.txt یک خطای سئو محسوب نمی شود، اما بهتر است در استفاده از این گونه راهکارها، دقت زیادی داشته باشید.

2. خطاهای استفاده از صفحات پرشتاب موبایلی (AMP)

پروژه AMP توسط گوگل و در سال 2015 اجرا شد. بهره بردن از AMP موجب افزایش سرعت بارگذاری سایت می شود. در ادامه به مشکلات شایع ناشی از به کار بردن AMP می پردازیم.

اجزای منسوخ شده – 0.18 درصد

این خطا در مواقعی که یک تگ منسوخ شده در صفحات AMP مشاهده شود روی می دهد. برای عدم بروز چنین مشکلاتی بهتر است هر از چندگاه به بررسی اجزای صفحات پر شتاب موبایلی بپردازید.

خطاهای CSS

ممکن است که بعضی از استایل ها با قوانین AMP سازگار نباشند. در این گونه موارد احتمالا گوگل به ایندکس نسخه عادی صفحات می پردازد.

خطاهای حاضر در کدهای جاوا اسکریپت – 0.08 درصد

این مورد نیز مشابه خطاهای CSS می باشد.

عدم کاربرد AMP – 0.02 درصد

در این موارد AMP راه اندازی شده اما مورد به طور کل مورد ایندکس گوگل قرار نمی گیرد.

3. خطاهای سئو مربوط به متاتگ ها

بلند بودن بیش از حد متا تگ عنوان/توضیحات – 15.48 درصد/7.71 درصد

یکی از دستورالعمل های کلی و کاربردی در استفاده بهینه از متا تگ توضیحات، به کاربردن نهایتا 11 کلمه (تقریبا معادل با 65 کاراکتر) یا کمتر در عنوان صفحه است. همانطور که می دانید مقادیر بیشتر از این نیز در گوگل ایندکس خواهند شد. (اما در نتایج جستجو ظاهر نمی شوند)

در مورد متای توضیحات نیز این مقدار بهینه بین 100 الی 320 کاراکتر است. چندی قبل گوگل تعداد کاراکترهای قابل نمایش توضیحات را در نتایج جستجو افزایش داد. بنابراین در حال حاضر احتمال بسیار بلند بودن متاتگ توضیحات کاهش یافته است.

متاتگ عنوان/توضیحات اضافی – 8.56 درصد – 7.04 درصد

عنوان و توضیحات هر صفحه بایست مستقل و متفاوت با سایر صفحات باشد. در غیر این صورت تشخیص اینکه کدام صفحه به ازای یک کلمه کلیدی در نتایج جستجو نمایش داده شود، برای گوگل کار سختی خواهد بود.

بنابراین اگر صفحات دارای عناوین یکسان، دارای محتوای نزدیک به هم نیز باشند، گوگل تنها یکی از آنها را ایندکس خواهد کرد. این خطای سئو مطمئنا تاثیر منفی بر روی سئو سایت خواهد گذاشت.

عدم وجود متاتگ عنوان/توضیحات – 0.59 درصد/8.47 درصد

عنوان صفحه از فاکتورهای سئو و رتبه بندی صفحات محسوب می شود. بدون وجود آن در صفحه، گوگل قادر به درک موضوع آن نخواهد شد و در نتیجه رتبه آن صفحه در نتایج جستجو بسیار پایین خواهد بود.

کوتاه بودن متاتگ عنوان/توضیحات – 0.77 درصد/4.53 درصد

این تگ ها می بایست به اندازه کافی بلند باشند تا درک موضوع صفحه برای موتورهای جستجو ساده تر گردد. در صورت کوتاه بودن عنوان و توضیحات صفحه، تعدادی کلمه به آن اضافه کنید.

4. مشکلات سئو مربوط به هدینگ ها

عدم وجود هدینگ H1 – 4.69 درصد

شما می بایست حتما یک تگ H1 در هر صفحه از سایت قرار دهید. دقت داشته باشید که این تگ می بایست مستقل بوده و تنها یک بار در هر صفحه تکرار شود.

هدینگ های تودرتو و نامناسب – 2.13 درصد

مشاهده می شود که بعضی از وبمسترها ترتیب قرار دادن هدینگ ها را رعایت نکرده و این مسئله موجب ایجاد خطا در سئو سایت می شود. سلسله مراتب استفاده از هدینگ ها را رعایت کنید.

استفاده از چند هدینگ H1 – 1.65 درصد

هدینگ H1 به مانند عنوان صفحه است. شما مجاز به استفاده از چندین H1 در یک صفحه نیستید.

5. خطاهای مربوط به کدهای وضعیت HTTP

خطای وضعیت 4xx – 1.01 درصد

بعضی از لینک های سایت منجر به بازگشت پاسخ خطای وضعیت 4xx می گردند. این مسئله موجب مشکل در بودجه پایشی سایت شده و این زمان را در لینک های از کار افتاده هدر می دهد.

خطای وضعیت 5xx – 0.04 درصد

این خطاها (500 الی 509) نشان می دهند که سرور قادر به پاسخگویی به درخواست کاربر نیست. کاملا واضح است که سایت شما در صورت وجود تعداد بالای این گونه خطاها، قادر به کسب رتبه بالا نباشد.

با استفاده از ابزارهای سئو مناسب می توانید به لیست کردن این گونه صفحات پرداخته و مشکلات آن ها را به شکل صحیح حل کنید.

6. مشکلات گواهینامه HTTPS و پارامترهای سرور

وجود هر دو نوع نسخه HTTP و HTTPS – 4.13 درصد

این مسئله بدین معنیست که هر دو نسخه سایت توسط کاربر قابل دسترس هستند و نسخه HTTP به نسخه HTTPS ریدایرکت نشده است. این موضوع به هکرها امکان می دهد تا به سایت شما حمله کنند.

لینک به منابع HTTP در صفحات دارای HTTPS – 5.86 درصد

صفحات مجهز به HTTPS نباید وابسته به بارگذاری منابعی با پروتکل HTTP باشند. در اسرع وقت نسبت به رفع این خطا می بایست اقدام کنید.

وجود صفحات با ورودی پسورد غیر امن – 0.59 درصد

ورودی های پسورد به شکل <input type = “password”> کاملا غیر امن بوده و هکرها میتوانند پسورد کاربران را سرقت نمایند.

عدم تطابق آدرس سایت – 0.01 درصد

نام وبسایت می بایست با نامی که در گواهینامه امنیتی SSL درج می شود یکسان باشند. در غیر این صورت مرورگر سایت، اخطاری به کاربران خواهد داد. به عنوان مثال آدرس سایت به شکل site.com بوده اما این آدرس در گواهینامه امنیتی به شکل www.site.com درج شده است.

نسخه TLS منسوخ شده – 0.01 درصد

در حال حاضر آخرین نسخه TLS، نسخه 1.2 می باشد.

استفاده از HSTS – 0.04 درصد

این مورد بدین معنیست که مرورگر حتی در صورت درخواست کاربر به شکل HTTP می بایست نسخه HTTPS را به او نمایش دهد. بنابراین کاربر همواره نسخه HTTPS را در نتایج جستجو مشاهده می کند. بنابراین می بایست از تکنولوژی HSTS در وبسایت استفاده نمایید.

7. مشکلات لینک ها و ریدایرکت ها

وجود لینک های خارجی بسیار زیاد – 0.01 درصد

تا آنجا که لینک های خارجی به سایت های معتبری یوده و مورد استفاده برای کاربران باشد، مشکلی وجود نخواهد داشت. اما اگر تعداد لینک های خارجی بسیار زیاد بوده و اغلب شامل لینک به سایت های اسپم باشد، گوگل به آن مشکوک خواهد شد.

لینک به صفحات ریدایرکت شده – 3 درصد

تمام لینک های سایت می بایست مستقیما کاربر را به صفحه هدف برساند، بدون اینکه ریدایرکت گردد.

8. مشکل سرعت سایت

حتی کوچکترین تاخیرها در بارگذاری سایت می تواند منجر به کاهش درامد و ترافیک حاصل از سایت گردد. بنابراین تست سرعت سایت از دستگاه های مختلف همواره کاری الزامی می باشد.

سرعت پایین سایت می تواند دلایل زیادی از جمله عدم بهینه سازی تصاویر، وجود مشکل در کدهای جاوا اسکریپت و CSS و سایر مسائل داشته باشد. مهمترین دلایل آن عبارتند از:

عدم فعال سازی قابلیت کش سایت در مرورگر – 0.03 درصد

در صورت فعال سازی کش، صفحات سایت تنها یکبار ساخته شده و در سایر دفعات همان نسخه بارگذاری می گردد. اما در غیراین صورت هر صفحه در هنگام مراجعه کاربر از نو ساخته می گردد. فعال سازی کش موجب کاهش فشار بر روی سرور شده و در نتیجه سرعت سایت افزایش می یابد.

زمان پاسخگویی سرور – 0.02 درصد

این مورد بیشتر بستگی به نوع هاست خریداری شده توسط شما دارد.

فعال کردن قابلیت فشرده سازی – 0.01 درصد

فشرده سازی موجب کاهش حجم داده های منتقل شده به مرورگر کاربر می گردد.

9. خطای سئو در Hreflang Attribute

صفحات بدون Hreflang Attribute – 0.94 درصد

استفاده از Hreflang Attribute در صفحات سایت ضروریست. این مورد را در قسمت هد سایت قرار دهید.

عدم تطابق Hreflang در کد صفحه – 0.58 درصد

این امکان وجود دارد که در کدهای سایت عدم تطابقاتی بین Hreflang و تگ کانونیکال سایت وجود داشته باشد. با مراجعه به کد سایت این موارد را آنالیز کنید.

وجود Hreflang Attribute نامعتبر – 0.58 درصد

از معتبر بودن Hreflang Attribute صفحه مطمئن شده و کد مربوط به تلفن را همواره قبل از کد زبان قرار دهید. همچنین این دو را با استفاده از یک هایفن (-) از هم جدا کنید.

جمع بندی

اگر تا انتهای مطلب را خوانده باشد، حال با رایج ترین خطاها و مشکلات سئو آشنا شده اید. با این که این تحقیق با استفاده از آمار مربوط مشتریان سایت Serpstat انجام شده است، اما نتایج آن تقریبا در مورد همه سایت ها به همین گونه خواهد بود. این نتایج شما را با مهمترین چالش های سئو آشنا کرده تا از بروز آنها در سایت خودداری کنید.

در صورتی که سوالی در مورد هر یک از خطاهای بالا دارید می توانید آن را در بخش کامنت ها از کارشناسان سئو رادزاد بپرسید. در نهایت اگر درک چالش های سئو ذکر شده برای شما دشوار است، می توانید با ما ارتباط برقرار کرده تا این موارد را در سایت شما بررسی و حل کنیم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *