تاثیر رپورتاژ آگهی بر سئو

لینک بیلدینگ سالهاست که یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی موتور جستجوی گوگل بوده است. با دریافت لینک های با کیفیت از دامنه های مختلف، می توانید میزان و کیفیت دیده شدن سایت خود را در نتایج ارگانیک گوگل بهبود بخشید. چگونه میفهمید که یک لینک از یک سایت خاص ارزشمند است و لینکی دیگر برای شما سودی ندارد؟ در این مطلب با نحوه امتیاز دهی به بک لینک ها آشنا شده و درک می کنید که رپورتاژ آگهی یا مقالات دارای اسپانسر چه هستند. همچنین در مورد تاثیر رپورتاژ آگهی بر سئو توضیحات دقیقی ارائه خواهیم داد.

رپورتاژ آگهی چیست؟

شاید شما رپورتاژ آگهی یا مطلب دارای اسپانسر را عمدتاً متنی تصور کنید که در آن یک کسب و کار یا محصول به روشی بسیار تهاجمی تبلیغ می شود. انجام چنین کاری بدین شکل امکان پذیر است، با این حال، اخیرا کمتر از این روش استفاده شده است. مهمتر از همه، این هدف از انتشار مطلب است که واقعاً اهمیت دارد.

گاهی اوقات رپورتاژ آگهی فقط نوعی اطلاع رسانی به کاربران یک وب سایت خاص در مورد راه اندازی یک کسب و کار با تولید یک محصولات جدید است. در اغلب مواقع، رپورتاژ آگهی روشی عالی برای ارائه محتوایی ارزشمند و مرتبط با یک فعالیت تجاری توسط دارندگان کسب و کار است. به عنوان مثال، یک شرکت املاک و مستغلات، تجزیه و تحلیلی بر روی بازار انجام داده و نتایج خود را در قالب یک رپورتاژ آگهی ارائه می دهد. البته این امکان نیز وجود دارد که چنین مطالبی در صورت ارزشمند بودن، توسط ناشران به صورت رایگان درج شود. در این حالت این مطلب بیشتر شبیه یک پست مهمان است تا یک رپورتاژ آگهی.

در حال حاضر، رایج ترین راه حل برای انتشار چنین مطالبی، ترکیب یک محتوای ارزشمند همراه با اشاره به یک نام تجاری خاص است. اما چرا؟ در این صورت ممکن است که:

  • خواننده مطالب را بخواند، در ادامه متوجه می شود نویسنده آن کیست و شاید از وب سایت او بازدید کند.
  • هنگامی که کاربری محتوا را بخواند، مقاله را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارد یا لینکی به آن در وبلاگ خود درج کند.

در محتوای تبلیغاتی معمولی که از همان جملات ابتدایی مشخص است که مقاله برای تبلیغ یک کسب و کار است و اطلاعات ارزشمندی ارائه نمی دهد، احتمال زیادی وجود دارد که کاربر به سرعت از مطالعه آن منصرف شده و به سادگی صفحه را ترک کند.

رپورتاژ آگهی می تواند روشی عالی برای ایجاد بک لینک در یک وب سایت معتبر باشد. اگر با این اصطلاح آشنا نیستید ابتدا مطلب بک لینک چیست را مطالعه کنید.

همانطور که احتمالا می دانید، بک لینک ها یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل هستند. در مطلب تاثیر بک لینک در سئو به توضیح علت این موضوع پرداخته ایم.

با این حال، طبق مقررات بسیاری از کشورها، محتوای دارای اسپانسر باید با همین نام، نشانه گذاری شود. حال سوال اینست که اگر لینک های چنین نوع مقالاتی می توانند تأثیر مثبتی بر رتبه وب سایت داشته باشند، توصیه های گوگل در این زمینه چیست؟

با توجه به توصیه های ارائه شده توسط این موتور جستجو، بک لینک به یک وب سایت فقط باید به طور طبیعی به دست آید، به عبارتی با ایجاد یک محتوای ارزشمند، دیگر کاربران به احتمال زیاد به مقالات شما در وب سایت خود لینک می دهند. بک لینک هایی که از دیگر روش ها به دست می آیند باید به درستی علامت گذاری شوند. در سال 2005، گوگل ویژگی rel=”nofollow” را برای کاهش میزان هرزنامه‌ها معرفی کرد. این ویژگی در بخش نظرات وب‌سایت‌ها استفاده می‌شد تا لینک هایی که در این بخش ساخته می شوند تاثیری بر روی سئو نداشته باشند.

لینک با ویژگی “nofollow” باید به شکل زیر باشد:

<a href=https://webaddress.com ref=”nofollow”>عنوان لینک</a>

14 سال بعد، گوگل انواع جدیدی از لینک ها را معرفی کرد که هدفشان جایگزین شدن با نوع فوق الذکر بود. در اینجا منظور ما rel=”sponsored” است که باید در لینک های دارای مقالات دارای اسپانسر مورد استفاده قرار گیرد. همچنین rel=”ugc” هم برای استفاده در لینک های بخش کامنت ها و فضاهای مشابه معرفی شده است. لینک هایی با این ویژگی ها، قدرت سئو یک سایت را افزایش نمی دهند، اما توسط گوگل برای رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجو استفاده می شوند.

آیا مدیران وب سایت ها از این ویژگی های جدید در وب سایت های خود استفاده می کنند؟ برخی از آنها احتمالاً انجام می دهند، اما استفاده از این ویژگی ها چندان رایج نیست. اغلب لینک هایی که در بخش کامنت های یک وب سایت درج می شوند، دارای ویژگی «nofollow» هستند و حتی مواردی نیز دیده شده که یک کاربر برای وب سایت خود در بخش کامنت ها لینک «dofollow» ساخته است.

آیا انتشار رپورتاژ آگهی ایده خوبی محسوب می شود؟

بدون شک مقالات رپورتاژ آگهی در بحث بازاریابی آنلاین ارزشمند هستند. بزرگترین مزایای رپورتاژ آگهی ها عبارتند از:

  • شناخته تر شدن برند: با انتشار مطالب با کیفیت در پرتال های معروف، کاربران به برند کسب و کار شما علاقه مند شده و احتمال تبدیل شدن آنها به مشتری افزایش می یابد.
  • پرداخت هزینه مطابق با بودجه: رپورتاژ آگهی در حالت کلی هزینه سنگینی بر روی دوش شما نمی گذارد. بسته به بودجه، وب سایت های متنوعی برای پذیرش رپورتاژ آگهی وجود دارند.
  • ارتقا سئو: با استفاده از رپورتاژ آگهی مستقیما برای وب سایت خود بک لینک ایجاد می کنید. در صورت ارزشمند بودن محتوا، دیگر وب سایت ها نیز ممکن است که به آن صفحه لینک داده و ارزش بک لینک های شما افزایش یابد. حتی ممکن است برخی وب سایت مستقیما به وب سایت سازنده رپورتاژ آگهی لینک دهند.

برای انتشار رپورتاژ آگهی از کجا شروع کنیم؟

خب تا اینجا با مزایای انتشار رپورتاژ آگهی آشنا شدیم. اما برای انجام این کار از کجا شروع کنیم؟ چندین گزینه در پیش روی شماست. به عنوان یک گزینه میتوانید خودتان از طریق ایمیل یا سایر روش هایی که هر رسانه یا وب سایت در اختیار عموم قرار داده است، به طور مستقیم با آنها تماس بگیرید. در اغلب مواقع آنها پاسخ مثبتی به درخواست شما خواهند داد و پیشنهادات متنوعی دریافت خواهید کرد.

با این حال، تماس مستقیم در شرایطی خوب است که تنها قصد همکاری با یکی دو وب سایت را داشته باشید. در صورتی که قصد انتشار رپورتاژ آگهی در چندین وب سایت به صورت مستمر داشته باشید؛ ارتباط مستقیم کار عاقلانه ای نیست. اینجاست که می توانید از پلتفرم های انتشار رپورتاژ آگهی بهره ببرید.

اما مهمترین مزیت استفاده از این پلتفرم ها چیست؟ نیازی به ارتباط مستقیم با ناشران نیست و از این رو وقت زیادی را صرفه جویی می کنید. تنها کافیست پس از ثبت نام در این گونه پلتفرم ها از بین گزینه های موجود و مناسب، یکی را انتخاب و پس از آپلود محتوا، منتظر انتشار آن بمانید. همه رپورتاژ آگهی ها در یک پنل جمع آوری شده و هیچگاه نگران فراموش کردن رپورتاژ های قبلی نخواهید بود. همچنین تعداد گزینه های پیش روی شما هم بسیار زیاد خواهد بود.

پلتفرم های انتشار رپورتاژ آگهی دارای اشکالاتی هم هستند. از جمله اینکه آنها مبلغی را به عنوان کمیسیون خدمات خود دریافت کرده و هزینه انتشار رپورتاژ را کمی افزایش می دهند. البته این مسئله بدین معنا نیست که الزاما بتوانید از طریق تماس مستقیم قیمت بهتری دریافت کنید. همچنین این پلتفرم ها دارای محدوده زمانی برای آپلود رپورتاژ آگهی پس از خرید هستند.

در حالت کلی پیشنهاد میکنیم که به جای تماس مستقیم، از این پلتفرم ها استفاده کنید، چرا که دیده شده در اغلب مواقع هزینه بیشتری دریافت نمی شود و همچنین به گزینه های متنوعی برای انتشار رپورتاژ آگهی دسترسی خواهید داشت. در حالت کلی مزایای استفاده از پلتفرم ها بیشتر از معایبشان است.

رپورتاژ آگهی را در چه سایت هایی منتشر کنیم؟

حال سوال مهمی که پیش می آید اینست که از بین هزاران ناشر موجود برای انتشار رپورتاژ آگهی، کدام را انتخاب کنیم تا به نفعمان تمام شود؟

در انتخاب ناشر مناسب باید به یک سری از پارامترها توجه داشته باشیم. مهمترین پارامترهای قابل توجه در انتخاب ناشر عبارتند از:

  • Trust Flow: پارامتری از طرف وب سایت com است که نشانگر اعتبار دامنه می باشد. هرچه مقدار این پارامتر بیشتر باشد، اعتبار دامنه مورد نظر بیشتر است.
  • Domain Rating: مشابه پارامتر قبلیست منتها از طرف وب سایت Ahrefs محاسبه می شود.
  • ترافیک وب سایت: طبیعتا هرچقدر وب سایت مورد نظر پر ترافیک تر باشد، ارزش رپورتاژ آگهی بیشتر خواهد بود. وب سایت هایی مانند Similarweb میزان ترافیک وب سایت ها را تا حدود زیادی درست تخمین میزنند.
  • میزان دیده شدن وب سایت در نتایج جستجو: در وب سایت Semrush می توان تعداد کلمات کلیدی که یک وب سایت در رتبه های برتر گوگل قرار دارد را محاسبه کرد.
  • تعداد دامنه هایی که با وب سایت ناشر لینک داده اند: این پارامتر نیز با استفاده از ابزارهای چک کننده بک لینک قابل مشاهده است.

مسئله بعدی طول محتوای رپورتاژ آگهی است. نتایج حاصل از یک تحقیق درباره تعداد کاراکترهای رپورتاژ آگهی ها به شکل زیر بوده است:

  • طول متوسط محتوا: 3963 کاراکتر
  • طول بلندترین محتوا: 28033 کاراکتر
  • طول کوتاه ترین محتوا: 601 کاراکتر

دقت داشته باشید که در طول این فرایند اغلب ناشران محتوا حداقل و حداکثر طول محتوای رپورتاژ آگهی را مشخص میکنند.

خب سوال مهمی که پیش می آید اینست که در هنگام انتخاب ناشر به کدام یک از این پارامترها باید بیشتر توجه کنیم؟ در عمل آنالیز ارزش دامین و یافتن دامینی که برای انتشار رپورتاژ آگهی ارزشمند باشد کار طاقت فرساییست. به همین دلیل تجربه در این مرحله کمک زیادی به ما می کند. پس از انتشار رپورتاژ آگهی در یک وب سایت می توانید نتیجه آن را پس از مدتی مشاهده کنید. علاوه بر این، اگر امروز کسب بک لینک از وب سایتی خوب باشد، الزاما بدین معنا نیست که فردا هم همین وب سایت گزینه خوبی است.

افرادی که به همه پارامترهای گفته شده توجه می کنند، ریسک اشتباه و بی تاثیر بودن رپورتاژ آگهی را کاهش می دهند. خیلی مهم است که دقت داشته باشید گوگل در حقیقت به پارامترهای Majestic SEO، ahref و Simillarweb اهمیتی نمیدهد. به عبارت دیگر داشتن امتیاز بالا در تمامی پارامترها الزاما به این معنا نیست که درج رپورتاژ آگهی در وب سایت مورد نظر موجب افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو شود.

دیگر مواردی که در انتخاب ناشر باید به آن دقت داشت عبارتند از:

  • تاثیر بک لینک رپورتاژ آگهی از روز اول تا 30 ام بایستی آنالیز شود. تغییر رتبه به واسطه انتشار رپورتاژ آگهی ممکن است از یک تا 30 روز طول بکشد. دقت داشته باشید که آنالیز دامین کار ساده ای نیست و فاکتورهای زیادی بر قدرت دامین تاثیر گذارند. به همین دلیل بهتر است آنالیز تاثیر بک لینک صرفا یک باره نبوده و تا یک ماه به صورت مستمر صورت پذیرد. تنها بدین صورت است که تاثیر واقعی بک لینک می تواند ارزیابی شود.
  • یک بک لینک نمیتواند معجزه بیافریند. تنها کسب یک بک لینک از یک وب سایت بسیار قوی الزاما به افزایش شگفت انگیز رتبه سایت منتهی نمی شود. همه چیز به انتظارات شما وابسته است. اگر رتبه وب سایت شما مثلا صفحه 20 ام گوگل باشد احتمالا کسب چنین لینکی منجر به تغییراتی در رتبه شود و شما را مثلا به صفحه سوم یا چهارم برساند. همچنین اگر به عنوان مثال در رتبه دوم گوگل هم باشید، الزاما پس از انتشار یک رپورتاژ آگهی قوی به رتبه یک گوگل نخواهید رسید. بهتر است بر روی کلمات کلیدی به خصوصی تمرکز کرده و به صورت مرتب اما نه خیلی زیاد، نسبت به درج رپورتاژ آگهی برای کلمات کلیدی که در صفحه اول گوگل هستید اقدام کنید.
  • به تعداد لینک های یک رپورتاژ آگهی توجه داشته باشید. در اغلب مواقع ناشران محتوا شما را به یک تا سه لینک در هر رپورتاژ آگهی محدود می کنند. برخی هم محدودیت خاصی ممکن است نداشته باشند، اما این بدان معنی نیست که شما باید 20 لینک را به محتوا اضافه کنید. در صورت انجام چنین کاری، انتظار ارتقا رتبه در نتایج جستجو را نداشته باشید.
  • بک لینک ها ممکن است آسیب رسان هم باشند. چند وقت پیش گوگل اعلام کرد که بک لینک های ضعیف تاثیری بر روی رتبه ندارند و الگوریتم رتبه بندی، این گونه بک لینک ها را نادیده می گیرد. با این حال مشاهدات ما نتایج متفاوتی را نشان می دهد. گرفتن بک لینک از دامین های به شدت ضعیف ممکن است به ضرر شما تمام شود. بنابراین در انتخاب دامین برای درج رپورتاژ آگهی باید نهایت دقت را به کار برد.

توجه به صرفا یک پارامتر اصلا راهکار خوبی نیست. به مثال زیر توجه کنید. وب سایت مورد نظر ما برای انتشار رپورتاژ آگهی دارای Domain Rating بالاییست و از نظر تئوری گزینه خوبی برای انتخاب محسوب می شود.

اما نگاهی به میزان دیده شدن آن در نتایج جستجو حاکی از یک ریزش شدید را دارد. دلیل آن چیست؟ آیا صرفا توجه به پارامترهای قدرت دامین کافیست؟ دلیل ریزش دیده شدن آن هر چه که باشد، انتشار رپورتاژ رپورتاژ آگهی در چنین وب سایتی احتمالا کار عاقلانه ای نیست.

یکی از فاکتورهای انتخاب ناشر مناسب توجه به میزان دیده شدن وب سایت آنها در نتایج جستجو، مخصوصا در صفحه اول است. به شکل تئوری افزایش دیده شدن یک وب سایت در نتایج جستجو به معنای افزایش محبوبیت آن و همینطور ارزشمند بودن آن از دید گوگل است. در چنین شرایطی رپورتاژ آگهی منتشر شده نیز احتمالا نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت. چنین رویکردی ریسک هزینه رپورتاژ آگهی را کاهش میدهد و احتمال بهبود نتایج را افزایش خواهد داد. اما آیا این رویکرد همیشه صحیح است؟

مثال زیر وب سایتی را نشان میدهد که میزان دیده شده آن در نتایج جستجو با وجود فراز و فرودها، همواره در حال افزایش بوده است. اما نگاهی به محتوای آن نشان میدهد که در طی سه سال اخیر حتی یک محتوای اورجینال در این وب سایت منتشر نشده و همگی از نوع رپورتاژ آگهی بوده است. آیا انتشار رپورتاژ آگهی در چنین وب سایتی تاثیر مثبتی به همراه دارد؟ احتمالا خیر.

مهمترین نکات در انتشار رپورتاژ آگهی

شما تا این جای مطلب با چندین شاخص مهم در انتخاب دامین مناسب برای رپورتاژ آگهی آشنا شده اید. در ادامه به بیان چند نکته تکمیلی پرداخته ایم:

  • با استفاده از رپورتاژ آگهی ترافیک بیشتری کسب می کنید. این مهم امکان پذیر است، اما برای رسیدن به چنین نتیجه ای به محتوای نوشته خود باید توجه کنید. اگر شما رپورتاژ را در یک وب سایت بسیار محبوب با امتیازات خوب در کلیه شاخص ها منتشر کنید، کسب رتبه در کلمات کلیدی کم رقابت کار سختی نخواهد بود. یک کلمه کلیدی بلند و کم رقابت تر انتخاب کرده و محتوای نه چندان عمیقی برای آن بنویسید. سعی کنید خواننده را برای اطلاعات بیشتر به وب سایت خود هدایت کنید. کسب حتی چند کاربر نه چندان زیاد در هر ماه از آن رپورتاژ آگهی ارزشمند خواهد بود.
  • مراقب وب سایت های با محتواهای کپی باشید. در لیست وب سایت های پلتفرم های انتشار رپورتاژ آگهی احتمالا با وب سایت های برمیخورید که پارامترهای سئو خوب، اما با قیمت نازلی دارند. اما پس خواندن محتوای آنها پی میبرید که مطالب آنها شامل محتواهای کپی شده از سایر سایت ها به علاوه رپورتاژ آگهی ها است. درج رپورتاژ در چنین سایت هایی ریسک زیادی به دنبال دارد، چرا که ممکن است پس از مدتی اعتماد گوگل به آنها به طور کامل از بین برود.
  • مراقب وب سایت هایی که صرفا محتوای رپورتاژ آگهی منتشر می کنند باشید. در پی یافتن وب سایت مناسب برای رپورتاژ آگهی احتمالا با گزینه هایی رو به رو خواهید شد که مدت هاست مطلبی از خود منتشر نکرده و محتواهای جدیدشان صرفا رپورتاژ اگهی است. در چنین شرایطی نیز شاید بک لینکی که از این وب سایت ها کسب می شود تا مدتی تاثیر مثبتی به همراه داشته باشد، اما با از بین رفتن اعتماد گوگل نسبت به آنها، ارزش بک لینک از بین خواهد رفت.
  • به دائمی بودن رپورتاژ آگهی توجه کنید. برخی از ناشرین محتوا در دسترس بودن رپورتاژ آگهی را به صرفا به اعدادی مانند یک سال محدود می کنند و پس از آن رپورتاژ شما از سایتشان پاک خواهد شد. پیشنهاد می شود رپورتاژ آگهی را در وب سایت هایی منتشر کنید که تاریخ انقضا نداشته باشند.
  • به درج بک لینک در محتواهای منتشر شده وب سایت ها هم توجه داشته باشید. برخی از وب سایت های به شما اجازه میدهند که لینک وب سایت خود را در محتواهایی که از قبل منتشر شده است درج کنید. این حرکت می تواند تاثیر خوبی در سئو داشته باشد. مطمئنا درج بک لینک در مقالات مرتبط با موضوع سایت شما تاثیر این اقدام را دوچندان نیز می کند. انتخاب صفحاتی از سایت هایی که رتبه خوبی در نتایج جستجو دارند و یا به هر دلیلی بازدید بالایی دارند، انتخاب هوشمندانه ای برای درج بک لینک هستند.

قطعا سرمایه گذاری در رپورتاژ آگهی تاثیر مثبتی به همراه دارد، به شرط آنکه به صورت خوبی برنامه ریزی شده باشد.

انتشار تنها تعداد محدودی رپورتاژ در چند وب سایت معتبر تاثیر بسیار بیشتری نسبت به انتشار رپورتاژ در چند صد سایت معمولی و غیر معتبر به همراه دارد. دقت داشته باشید که وب سایتی که تنها با هدف تبلیغات ساخته شده است، ارزش خود را در طول زمان از دست می دهد و طبیعی است که وب سایت مورد نظر پس از یکی دو سالی از دسترس خارج شود، اتفاقی که برای خیلی از وب سایت ها افتاده است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *