مهمترین شاخص های کلیدی عملکرد سئو

شاخص های کلیدی عملکرد سئو (KPIs) معیارهای حیاتی هستند که به کسب و کارها کمک می‌کنند تا موفقیت و کارآمدی تلاش‌های خود در امر بهینه‌سازی موتورهای جستجو را ارزیابی کنند. این مقاله به تعریف و بررسی اهمیت شاخص های کلیدی عملکرد سئو می‌پردازد و نشان می‌دهد که آنها چگونه می‌توانند به شما در رسیدن به اهداف کسب و کارتان کمک کنند.

با پیگیری شاخص های کلیدی عملکرد سئو، می‌توانید ترافیک ارگانیک وبسایت خود، رتبه سایت در کلمات کلیدی، نرخ تبدیل، بک لینک‌ها و دیگر موارد را بهبود بخشید.

شاخص های کلیدی عملکرد سئو چیستند؟

به طور ساده، شاخص های کلیدی عملکرد سئو مقادیر قابل اندازه‌گیری هستند که کارآمدی استراتژی‌های سئو را ارزیابی می‌کنند. آنها به عنوان نقطه‌های راهنما عمل می‌کنند و به شما نشان می‌دهند که چگونه می‌توانید ترافیک ارگانیک، رتبه کلمات کلیدی، نرخ تبدیل و پروفایل بک لینک سایت را بهبود بخشید.

چرا شاخص های کلیدی عملکرد در سئو مهم هستند؟

با پیگیری شاخص های کلیدی عملکرد، می‌توانید عملکرد وبسایت کسب و کار خود را بررسی کنید و داده های ارزشمندی درباره کارایی کلمات کلیدی، بهینه‌سازی محتوا، ساخت بک لینک و سایر فعارگانیکت‌های خود در زمینه سئو که برای گسترش کلی و در نتیجه فروش شما حیاتی هستند، به دست آورید.

با استفاده از شاخص های کلیدی عملکرد سئو، شما و تیمتان می‌توانید مناطق خاصی را برای بهبود تعیین کنید، مبتنی بر داده تصمیم‌گیری کنید (به ‌جای تصمیم‌گیری مبتنی بر احساس) و پیشرفت خود را در طول زمان پیگیری کنید.

چگونه می‌توانید شاخص‌های عملکرد مناسبی را تعریف کنید؟

برای به دست آوردن اطلاعات معنادار و گرفتن تصمیمات مبتنی بر داده، شناسایی و تعریف شاخص‌های عملکرد مناسب بسیار مهم است. برای دستیابی به این هدف، فقط به این چهار نکته توجه کنید: شاخص کلیدی عملکرد باید با استراتژی شما هماهنگ باشد، قابل اقدام باشد، واقع‌بینانه بوده و قابل اندازه‌گیری باشد.

مثال‌هایی از شاخص های کلیدی عملکرد سئو

هر یک از بخش‌های مختلف سازمان از شاخص های متفاوتی بر اساس اهداف خاص خود استفاده می‌کند. در بحث بازاریابی، قطعاً مواردی که با جنبه‌های مختلف کار شما مرتبط هستند، مانند نرخ برگشت، کیفیت بک لینک‌ها و قابلیت مشاهده در نتایج ارگانیک از اهمیت بیشتری برخوردارند. در بخش بعدی، به شکل عمیق تری به بررسی شاخص های مهم در سئو خواهیم پرداخت.

۱۷ شاخص عملکرد کلیدی سئو برای پیگیری

در ادامه ۱۷ شاخص عملکرد کلیدی سئو که کسب و کارها معمولاً پیگیری می‌کنند آمده است:

  1. ترافیک ارگانیک
  2. تبدیل لید‌های ترافیک ارگانیک به فروش
  3. نرخ تبدیل کلی فروش
  4. ترافیک ارگانیک بر اساس مکان
  5. رتبه کلمات کلیدی
  6. نرخ بازگشت
  7. بک لینک‌ها
  8. زمان بارگذاری صفحه
  9. نرخ تعامل کاربر
  10. میانگین زمان تعامل در صفحات
  11. سیگنال‌های اجتماعی
  12. نرخ کلیک (CTR)
  13. معیارهای پروفایل گوگل بیزینس
  14. معماری سایت و لینک‌های داخلی
  15. میزان هزینه جذب مشتری
  16. بازگشت سرمایه سئو
  17. ترافیک برند در مقابل ترافیک غیر برند

۱. میزان مشاهده ارگانیک

میزان مشاهده ارگانیک که به عنوان قابلیت مشاهده در نتایج موتورهای جستجو نیز شناخته می‌شود، یک شاخص عملکرد کلیدی در سئو است که میزان ظاهر شدن برند شما در نتایج موتورهای جستجو در هنگام جستجوی موضوعات مرتبط را اندازه گیری می کند.

اگرچه برخی افراد قابلیت مشاهده در نتایج جستجو یا ارگانیک را یک شاخص مهم جهت پیگیری نمی‌دانند (زیرا یک شاخص غیر قابل تبدیل است)، اما قابلیت مشاهده ارگانیک همچنان با میزان رشد کسب و کار شما به طور نزدیکی همبستگی دارد.

قابلیت مشاهده ارگانیک “سهم صدا (Share of Voice)” کسب و کار شما را نشان می‌دهد و به معنای واقعی فراتر از قرار گرفتن در ده لینک آبی در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) است.

این شاخص همچنین شامل ویژگی‌های مختلف دیگر صفحه نتایج موتور جستجو مانند بسته‌های محلی (Local Packs)، پنل‌های دانش (Knowledge Panels)، فیچر اسنیپت (Featured Snippets) و لیستی گسترده از عناصر دیگر است.

برای اندازه‌گیری یا پیگیری شاخص قابلیت مشاهده ارگانیک، می‌توانید از ابزارهایی مانند Google Search Console استفاده کنید که یک نمای کلی از نمایش سایت شما در نتایج جستجو در یک بازه زمانی خاص را ارائه می‌دهد.

نمایش‌ها (Impressions) تعداد بارهایی است که وبسایت شما در نتایج جستجو ظاهر شده است، حتی اگر آن جستجوها منجر به کلیک نشده باشند. این شاخص رشد مداوم در میزان مشاهده شما را نشان می‌دهد و نوع جستجوهایی که وبسایت شما در آنها قابل مشاهده بوده است را نشان می‌دهد.

بهبود میزان مشاهده ارگانیک شما مزایای قابل توجهی به همراه دارد زیرا باعث افزایش دسترسی شما به مشتریان بالقوه می‌شود. با افزایش میزان مشاهده برند خود، می‌توانید به یک جمعیت بزرگتر دسترسی پیدا کنید و شانس جذب ترافیک ارگانیک ارزشمند خود را افزایش دهید.

ابزارهایی مانند Rank Tracker از Ahrefs درک بهتری از میزان مشاهده در نتایج جستجو، به ویژه در کلمات کلیدی خاص، ارائه می‌دهند. اما باید دقت داشته باشید که به عنوان یک کسب و کار کوچک، وبسایت شما ممکن است در زمان کم در رتبه های برتر نتایج جستجو قرار نگیرد.

به هر حال، پیگیری و بهبود قابلیت مشاهده ارگانیک و سایر شاخص‌های عملکرد سئو، حضور آنلاین برند شما را تقویت کرده و باعث جذب ترافیک هدفمند می شود و در نتیجه رشد کسب و کار را تسریع خواهد کرد.

۲. تبدیل لیدهای ترافیک ارگانیک به فروش

تبدیل لید‌های ترافیک ارگانیک به فروش، بخش اول پل بین بازاریابی و تولید درآمد برای کسب و کار شما است.

تبدیل لید به معنای تبدیل ترافیک به لید‌های واقعی است. در مورد ترافیک ارگانیک، تبدیل لید‌ها معمولاً شامل موارد زیر است:

  • عضویت در خبرنامه
  • پر کردن فرم تماس
  • دانلود وایت پیپر یا کتاب الکترونیکی
  • خرید کردن
  • استعلام قیمت

این اقدامات نشان می‌دهند که لید به مرحله بعدی در چرخه فروش پیشرفت کرده و به مشتریان پرداخت کننده نزدیکتر می‌شود.

بنابراین با پیگیری تبدیل لید‌ها، کسب و کارها می‌توانند کارایی استراتژی‌های خود در سئو (و سایر استراتژی‌های بازاریابی) را ارزیابی کرده و مناطق خاصی را برای دستیابی به لید‌های بیشتر شناسایی کنند.

Google Analytics 4 ابزار مفیدی است که می‌توانید از آن برای کسب اطلاعات و تفسیر دقیق داده‌ها از این شاخص عملکرد سئو استفاده کنید. اما باید تفاوت بین تبدیل‌ها و نرخ تبدیل را بدانید.

تبدیل لید‌های ترافیک، تعداد کل لید‌ها است، در حارگانیک که نرخ تبدیل، نسبت تبدیل به لید‌ها را در مقایسه با ترافیک ارگانیک شما نشان می‌دهد. نرخ تبدیل نماینده‌ای دقیقتر از کارایی سئو است.

شما می‌توانید در Google Analytics به بخش Admin بروید و به قابلیت Events دسترسی پیدا کنید تا تبدیل لید‌ها را پیگیری و تجزیه و تحلیل کنید. در اینجا می‌توانید رویدادهای خاصی را به عنوان نشانگرهای تبدیل تعیین کنید.

با علامت گذاری این رویدادها، می‌توانید شروع به پیگیری و اندازه‌گیری تأثیر تبدیل‌ها بر ترافیک ارگانیک و عملکرد کلی سئو کنید.

۳. نرخ تبدیل فروش

نرخ تبدیل فروش به طور قابل اغماض یکی از مهم‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد است، زیرا درصدی از لید‌هایی را که به مشتریان واقعی تبدیل می‌شوند، اندازه‌گیری می‌کند.

به این ترتیب، این نرخ، توانایی کسب و کار شما را در تولید لید و کسب درآمد واقعی از این لید‌ها، که هدف نهایی بیشتر کسب و کارهاست، ارزیابی می‌کند.

به عبارت دیگر، نرخ تبدیل فروش یک شاخص بسیار مهم محسوب می شود، زیرا به طور مستقیم با موفقیت، سودآوری و پایداری بلندمدت کسب و کار شما همبستگی دارد.

نرخ تبدیل بالا نشان می‌دهد که شما به طور موثری بخش قابل توجهی از لید‌های خود را به مشتری تبدیل می‌کنید و در حال افزایش فروش و درآمد هستید.

از سوی دیگر، نرخ کم تبدیل ممکن است به مشکلات بالقوه در چرخه فروش شما یا نیازمندی به بهبود استراتژی‌های فروش یا بازاریابی شما اشاره کند.

محاسبه نرخ تبدیل فروش

برای محاسبه نرخ تبدیل فروش، تعداد لید‌های تبدیل شده را بر تعداد کل لید‌ها تقسیم کرده و درصد را دریافت کنید.

به عنوان مثال، اگر ۱۰۰ لید از کانال سئو، بازاریابی و فروش خود به دست آورده و ۴۵ نفر از آنها به مشتری تبدیل شوند، نرخ تبدیل شما ۴۵٪ خواهد بود.

استفاده از نرم‌افزار CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) یا سایر ابزارهای پیگیری فروش، راه موثری برای نظارت بر پیشرفت لید‌ها از هر مرحله فرآیند فروش و تعیین نرخ تبدیل در هر مرحله است.

بهبود کیفیت لید‌ها، ارتباطات، پیگیری ها (Follow-up)، صفحات لندینگ و استراتژی سئو شما می‌تواند بر نرخ تبدیل لید نهایی شما تأثیر بگذارد.

۴. ترافیک ارگانیک بر اساس مکان

پیگیری ترافیک ارگانیک بر اساس مکان کاربر به شما کمک می‌کند تا مناطق جغرافیایی که بیشترین پتانسیل رشد را دارند را تشخیص داده و منابع خود را متناسب با این مقادیر تخصیص دهید.

با تخصیص استراتژی‌های سئو به مکان‌های خاص، می‌توانید ترافیک ارگانیک مرتبط بیشتری را جذب کنید، قابلیت مشاهده خود را در میان کاربران مناسب افزایش داده و در نهایت رشد کسب و کار خود را در بازارهای هدفتان افزایش دهید.

کسب و کارهای فیزیکی

پیگیری ترافیک ارگانیک بر اساس مکان برای کسب و کارهایی که حضور فیزیکی دارند، ضروری است، زیرا اطلاعات منحصر به فردی در مورد کارایی سئو محلی فراهم می‌کند.

استفاده از پارامترهای UTM در صفحه Google My Business می‌تواند برای ترافیک ارگانیک محلی مفید باشد و این امکان را به شما می‌دهد تا ترافیک منشأ گرفته از نتایج عمومی جستجو و ترافیک ویژه‌ای که از لوکال پک یا نقشه گوگل تولید می‌شود را از هم تشخیص دهید.

با تقسیم‌بندی و تجزیه و تحلیل این داده‌ها، می‌توانید مناطق جغرافیایی که ترافیک ارگانیک شما از آنجا سرچشمه می‌گیرد را بهتر درک کنید.

کسب و کارهای غیرفیزیکی

اگر کسب و کار فیزیکی ندارید، اندازه‌گیری ترافیک به دست آمده از سئو بر اساس مکان کاربران، اطلاعات ارزشمندی برای متمرکز کردن بازارهای محلی فراهم می‌کند.

این داده ها به شما امکان می‌دهد تا مناطق یا شهرهایی را که وبسایت شما بیشترین بازدیدکننده را جذب می‌کند شناسایی کنید. در نهایت این اطلاعات می‌تواند راهنمای استراتژی‌های بازاریابی، ایجاد محتوا و بهینه‌سازی شما برای پاسخگویی بهتر به اولویت های جمعیت هدف در هر مکان باشد.

علاوه بر این، درک توزیع جغرافیایی ترافیک ارگانیک شما امکان بهینه سازی بیشتر در فعالیت های مرتبط با سئو محلی را فراهم می‌کند. با تجزیه و تحلیل عملکرد مناطق مختلف، می‌توانید مناطقی را که می‌خواهید بیشتر بر روی بهبود قابلیت مشاهده در نتایج جستجو و کسب رتبه در نتایج جستجوی محلی متمرکز شوید، شناسایی کنید.

این استراتژی‌ها شامل استفاده از کلمات کلیدی محلی، ایجاد صفحات فرود منطقه‌ای یا استفاده از دایرکتوری‌ها و استنادات محلی می‌شود.

۵. رتبه کلمات کلیدی

رتبه کلمات کلیدی یک شاخص عملکرد اساسی در سئو است زیرا اطلاعات مهمی در مورد عملکرد و میزان مشاهده وبسایت شما در نتایج موتور جستجو برای کلمات کلیدی مرتبط فراهم می‌کند.

در گذشته، افراد عمدتاً بر روی پیگیری کلمات کلیدی کمی متمرکز بودند تا میزان موفقیت استراتژی سئو خود را بسنجند. اما با توسعه و تکامل جستجوی معنایی، اکنون یک صفحه محتوا می‌تواند برای تعداد زیادی کلمات کلیدی و متن‌های جستجو شده مختلف رتبه‌بندی شود.

در هر صورت، پایش رتبه کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند تا کلمات کلیدی‌ای را که بیشترین ترافیک را برای سایت شما می‌آورند و بر نتایج کلی کسب و کار شما تأثیر می‌گذارند، شناسایی کنید.

کسب رتبه بالاتر در کلمات کلیدی اغلب با ترافیک بیشتر وبسایت، لید‌های مرتبط بیشتر و در نتیجه امکان افزایش تبدیل‌ها همبستگی دارد.

با اطلاع از کلمات کلیدی‌ای که در جستجوی آنها رتبه خوبی دارید و کلماتی که میزان سرچ خوبی دارند، می‌توانید کارایی محتوا و تنظیمات صحیح برای استراتژی سئو خود را بهتر درک کنید.

رتبه در صفحه اول

هنگامی که آخرین بار کلمه کلیدی هدف خود را در گوگل جستجو کردید، آیا تا صفحه دوم پیش رفتید؟ آیا قبل از کلیک بر روی نتیجه دلخواه، حتی تا نیمه نتایج صفحه اول هم رسیدی؟

پایش رتبه کلمات کلیدی برای شناسایی موقعیت کسب و کار شما در صفحه اول نتایج موتور جستجو امری مهم است.

داشتن رتبه در سه نتیجه اول جستجو، احتمال جذب مقدار قابل توجهی از ترافیک را افزایش می‌دهد، زیرا این موقعیت‌ها بیشترین کلیک‌ها را از کسانی که کلمات کلیدی را جستجو می‌کنند دریافت می‌کنند.

پایش کلمات کلیدی

شما می‌توانید از ابزارهایی مانند Ahrefs، Google Analytics، SEMrush یا ابزار ایرانی KWRank برای پایش رتبه کلمات کلیدی استفاده کنید. این ابزارها داده‌های ارزشمندی در مورد رتبه کلمات کلیدی هدف ارائه کرده و به شما اجازه می‌دهند تا تغییرات را شناسایی کنید و تصمیم‌گیری‌های دقیقی در پیشبرد فرایند سئو داشته باشید.

علاوه بر این، ارزیابی منظم رتبه‌بندی کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند موقعیت فعلی خود را ارزیابی کرده و عوامل تاثیر گذار بر روی سئو را مورد بررسی قرار دهید و فرصت‌های بهینه سازی مانند ساخت لینک و ایجاد محتوا را کشف کنید.

در نهایت، پایش مداوم رتبه کلمات کلیدی یک فرآیند پیوسته بوده و به تلاش و توجه مستمر نیازمند است.

با بهبود میزان مشاهده برند از طریق سئو و افزایش رتبه کلی کلمات کلیدی، می‌توانید اعتبار وبسایت، مرتبط بودن آن و عملکرد جستجوی ارگانیک خود را افزایش دهید و رشد پایدار حضور آنلاین خود را تضمین کنید.

۶. نرخ پرش

نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) وبسایت نشان‌دهنده درصد کاربرانی است که از یک صفحه از وبسایت بازدید می‌کنند و سپس بدون انجام هیچ گونه عملی از آن خارج می‌شوند.

این شاخص یک معیار اندازه‌گیری ساده است اما به وضوح میزان جذابیت محتوای شما و میزان ارتباط کلمات کلیدی جستجو شده با محتوا را روشن می کند.

بر خلاف بسیاری از سایر شاخص‌های کلیدی عملکرد، داشتن “امتیاز بالا” برای این مورد چیز خوبی نیست. نرخ پرش بالا اغلب نشان‌دهنده این است که صفحه شما نیاز به توجه و افزایش علاقه بازدیدکنندگان به خود دارد. عدم توجه به بانس ریت بالا منجر به از دست دادن فرصت‌های تبدیل کاربر به مشتری می‌شود.

در حالت کلی نرخ پرش بالا نشان‌دهنده عملکرد ضعیف وبسایت است. همچنین ممکن است به سشن های کوتاه مدت، که تأثیر منفی بر رتبه کلمات کلیدی در جستجو دارد، اشاره کند.

با پایش منظم نرخ پرش، می‌توانید مناطقی را که نیاز به بهبود در صفحات خاصی دارند شناسایی کرده و تغییرات کوچکی را اعمال کنید تا بتواند بهبود‌های قابل توجهی در مشارکت کاربران به مرور زمان داشته باشد.

علاوه بر اندازه‌گیری نرخ پرش کلی وبسایت شما، محاسبه نرخ پرش هر پست وبلاگ و صفحات فرود خاص نیز ارزشمند است. این گونه می توانید مناطق خاصی از وبسایت خود را که ممکن است نیاز به توجه داشته باشند، شناسایی کنید.

برای ارزیابی نرخ پرش، می‌توانید از Google Analytics 4 استفاده کنید که نرخ پرش کلی وبسایت خود یا صفحات خاص را نمایش می‌دهد. به بخش”Reports” بروید، سپس به “Engagement” و در نهایت بر روی بخش “Pages and screens” کلیک کنید.

بهینه‌سازی صفحات سایت با هدف کاهش نرخ پرش می‌تواند احتمال حفظ بازدیدکنندگان را افزایش دهد و آن‌ها را به کاوش بیشتر در روی وبسایت شما تشویق کند. نتیجه این امر در نهایت تبدیل های بیشتر، موفقیت های بزرگتر و سئو بهتر خواهد بود.

7. تعداد و کیفیت بک لینک ها

بک لینک ها یکی از اجزای اساسی استراتژی سئو بسیاری از کسب و کارها هستند. این لینک ها در واقع هایپرلینک هایی در سایت های دیگر هستند که کاربران را به وب سایت شما هدایت می کنند. آنها مشابه ” توصیه نامه” به موتورهای جستجو مانند گوگل عمل می کنند و نشان از اعتبار و محبوبیت سایت شما دارند.

گوگل بک لینک ها را یکی از مهمترین عوامل رتبه بندی خود می داند و این مسئله آنها را برای بهبود دیداری وب سایت شما در نتایج موتور جستجو حیاتی می کند. همچنین ضروری است که معیارهای مختلف بک لینک را برای ارزیابی سلامت پروفایل بک لینک خود و مقایسه آن با رقبای خود بررسی کنید.

هنگام بررسی بک لینک ها، باید به موارد زیر توجه کنید:

  • تعداد دامنه های ارجاع دهنده
  • تعداد کل بک لینک ها
  • تعداد لینک های جدید به دست آمده
  • تعداد لینک های از دست رفته در طول زمان

این معیارها در کنار هم، اطلاعاتی در مورد رشد و پایداری پروفایل بک لینک هاس شما ارائه می دهند. علاوه بر این، در حالی که برخی از شرکت ها در یک مسابقه اعداد گیر کرده اند، اما در واقعیت این مقدار و کیفیت بک لینک هاست که مهم است.

هر چه بک لینک های بیشتری برای وب سایت شما ایجاد شود، بهتر است، اما بهتر است که بر روی دامنه های معتبر و معتبر تمرکز کنید، چرا که داشتن بک لینک در وب سایت های معتبر، محتوای شما را ارزشمند و قابل اعتماد تر می کنند.

تحقیق در مورد بک لینک های رقبا نیز برای درک ماهیت بک لینک امری حیاتی است. با بررسی بک لینک های کسب شده توسط رقبای شما، می توانید معیارهایی را تعیین کنید و فرصت هایی را برای بهبود پروفایل لینک خود شناسایی کنید.

در مورد ردیابی بک لینک ها، ابزارهایی مانند Google Analytics، Ahrefs، SEMrush، و Moz اطلاعات خوبی در مورد بک لینک ها شما ارائه می دهند، از جمله تعداد بک لینک ها، اعتبار دامنه، امتیاز اسپم، دامنه های ارجاع دهنده، و امتیاز هرزنامه.

برای افزایش تعداد بک لینک وب سایت خود، تمرکز خود را بر روی ایجاد محتوای جذاب و ارزشمند که به طور طبیعی بک لینک ها را جذب می کند، برقراری روابط با دیگر صاحبان وب سایت، نوشتن پست مهمان در وبلاگ ها، و دیگر روش های خلاقانه قرار دهید.

8. زمان بارگذاری صفحه

سرعت بارگذاری بالای صفحه برای ارائه تجربه کاربری مثبت امری بسیار حیاتی است. در چنین شرایطی، زمان بارگذاری صفحه در عملکرد وبسایت و تجربه کاربری تاثیر گذار است و بر روی معیارهای مختلف و رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو به طور بلند مدت تأثیر مستقیم دارد.

برای مثال، وقتی مشاهده یک وب سایت  نیاز به زمان زیادی دارد، احتمال افزایش ترک وب سایت توسط کاربران، افزایش می یابد.

و اما سوال مهم: زمان زیاد چقدر است؟ تحقیقات نشان می دهد که اگر بارگذاری یک وب سایت بیش از سه ثانیه زمان ببرد، بیشتر بازدیدکنندگان سایت آن را ترک می کنند. به همین دلیل سرعت بارگذاری پایین می تواند کاربران را ناراحت کند و منجر به نرخ بالای ترک صفحه شود و این موضوع تأثیر منفی بر روی مشارکت کاربر و نرخ تبدیل دارد.

تصاویر بزرگ، ویدیوها و GIF ها می توانند تأثیر قابل توجهی بر زمان بارگذاری صفحه داشته باشند.

بنابراین، در حالی که رسانه های جذاب بصری مانند ویدئو ممکن است به نحوی تجربه کاربری را ارتقا دهد، اما اگر باعث تاخیر کوچکی در بارگذاری صفحه شود، می تواند منجر به کلیک بر روی دکمه بازگشت توسط بازدیدکنندگان شود.

برای ارزیابی و بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحات سایت شما، ابزارهایی مانند PageSpeed Insights می تواند مفید باشد. این ابزارها اطلاعاتی در مورد زمان بارگذاری در پلتفرم های مختلف ارائه می دهند و عوامل خاصی که به سرعت پایین سایت منجر می شوند را شناسایی می کنند.

توصیه می شود که برای زمان بارگذاری صفحه هدفی کمتر از 5 ثانیه داشته باشید. گوگل حتی زمان کمتر (2 ثانیه) را به عنوان آستانه قابل قبول برای وبسایت های فروشگاهی پیشنهاد می کند.

فرض کنید که می خواهید زمان بارگذاری صفحه خود را بهبود ببخشید. در این صورت، می توانید به استراتژی های مختلفی مانند بهینه سازی اندازه تصاویر، استفاده از کش مرورگر، کاهش زمان پاسخ سرور و کاهش تعداد درخواست های HTTP توجه کنید.

در نهایت، با اولویت دادن به بارگذاری سریع و کارآمد سایت، صاحبان وبسایت ها می توانند تجربه کاربری را ارتقا دهند، نرخ ترک صفحه را کاهش دهند و رتبه بندی کلی سایت در نتایج موتورهای جستجوی را بهبود ببخشند.

9. تعامل کاربران

تمرکز کردن بر شاخص تعامل کاربران در بحث سئو موضوعی مورد اختلاف است، زیرا تنها بعد از تقسیم آن بر اساس صفحه و منبع ترافیک، به عنوان شاخصی مفید محسوب می‌شود.

اما بسته به ماهیت یک کسب‌وکار، متریک‌های تعامل مختلفی ممکن است به عنوان یک شاخص کلیدی عملکرد اهمیت داشته باشد.

تعامل کاربران یک عبارت کلی است که شامل نظارت بر انواع مختلف متریک‌ها برای تعامل کاربران با یک وبسایت می‌شود. این متریک‌ها شامل میانگین زمان حضور بر روی صفحه، مدت زمان نشست، نرخ پرش و تعداد صفحات در هر نشست می‌شوند.

تجزیه و تحلیل متریک‌های تعامل کاربران نیازمند زمینه و در نظر گرفتن اهداف خاص کسب‌وکار است. به عنوان مثال، اگر یک کسب‌وکار بر روی محتوای حاوی اطلاعات زیاد و بلند تمرکز دارد، میانگین زمان بالا بر روی صفحه می‌تواند نشان‌دهنده رضایت کاربران باشد.

از سوی دیگر، اگر یک وبسایت هدفش جذب کاربران با صفحاتی است که به سوالتاشان سریع پاسخ میدهد، میانگین زمان بالا بر روی صفحه ممکن است نشان دهنده وجود محتوای گیج‌کننده یا غیرقابل اعتماد باشد.

ابزارهایی مانند Google Analytics و Google Search Console می‌توانند به شما در ردیابی تعامل کاربران به روش های مختلف کمک کنند.

ردیابی کلیک‌ها بر اساس کوئری‌ها

ردیابی کلیک‌های ارگانیک بر اساس کوئری‌ها و صفحات می‌تواند به شما کمک کند تا درک کنید که کدام کوئری‌های جستجو بیشترین ترافیک را ایجاد می‌کنند و صفحاتی که بیشترین نرخ کلیک را از نتایج جستجو دریافت می‌کنند را پیدا کنید.

متریک مدت زمان نشست

متریک مدت زمان نشست، داده هایی از مدت زمان فعالیت کاربران بر روی یک وبسایت ارائه می‌دهد که شامل صفحات مختلف در یک نشست است.

یک نشست بیش از 75 ثانیه به طور کلی مثبت در نظر گرفته می‌شود چراکه نشان‌دهنده تعامل کاربران است. همچنین، مدت زمان نشست کمتر از 30 ثانیه نشان‌دهنده این است که وبسایت ممکن است برای کلمات کلیدی مرتبط بهینه‌سازی نشده یا محتوای جذاب کافی نداشته باشد.

به طور مداوم متریک‌های تعامل کاربران را پایش کنید و به روند فصلی (مقایسه ماه یک سال با همان ماه سال قبل) توجه کنید تا درک جامعی از رفتار کاربران در طول زمان پیدا کنید.

۱۰. میانگین زمان تعامل در یک صفحه خاص

ما درباره این صحبت کردیم که میانگین زمان نشست در وبسایت یک متریک محبوب در ارزیابی تعامل کاربران است. با این حال، میانگین زمان جذب در هر صفحه ممکن است در مورد استراتژی سئو شما بیشتر اهمیت داشته باشد.

اندازه‌گیری میانگین زمان جذب در صفحات خاص وبسایت نشان می‌دهد که کاربران پس از ورود از هر منبع، چقدر در آن صفحه ماندند و با آن تعامل داشتند.

این متریک خوبی جهت دنبال کردن است و به ویژه در صفحات فرود، صفحه خدمات و پست های مهم وبلاگ کاربرد دارد. اما چرا؟

اولاً، موتورهای جستجو بر محتوایی که کاربران ارزشمند می‌دانند، تمرکز می‌کنند، بنابراین اگر کاربران محتوای شما را دوست نداشته و به سرعت آن را ترک کنند، می‌تواند تأثیر منفی بر رتبه سایت شما در نتایج جستجو داشته باشد. ثانیاً، اگر کاربران نتوانند به طور موثر در وبسایت شما پایش کنند و آن را ترک کنند، فرصت‌های تبدیل را از دست می دهید.

از سوی دیگر، زمان بالای حضور در یک صفحه همچنین می‌تواند نشان‌دهنده موفقیت شما در راستای اهدافتان باشد.

اگر کاربران زمان قابل توجهی را در یک صفحه صرف کنند و محتوای آن از پست های مشابه سایر سایت ها بیشتر باشد، به موتورهای جستجو سیگنال می‌دهد که محتوای شما با هدف جستجوگران در یک کلمه کلیدی خاص هماهنگ تر است.

تمرکز بر قابلیت استفاده کلی و تجزیه و تحلیل این متریک در جهت تنظیمات بهتر سایت، بر زمانی که کاربران در یک صفحه صرف می‌کنند تأثیر گذار خواهد بود. توجه به چنین مواردی برای بهینه‌سازی میزان تعامل کاربران امری ضروری است.

برای پایش این متریک، می‌توانید از Google Analytics 4 (GA4) استفاده کنید. برای این کار، به بخش “Reports” مراجعه کنید، سپس ” Engagement” را انتخاب و در نهایت بر روی” Engagement Overview” کلیک کنید.

۱۱. سیگنال‌های اجتماعی

سیگنال‌های اجتماعی، تعاملات و مشارکت‌های آنلاین در پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی هستند که نظرات مردم درباره یک موضوع، محصول یا خدمت خاص را نشان می‌دهند.

این یکی از شاخص‌های کلیدیست که کسب‌وکارها به طور معمول پیگیری می‌کنند، زیرا به طور غیرمستقیم در بهبود رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو تاثیرگذار است.

یک کسب‌وکار را همانند یک دونده مسابقه ماراتن در نظر بگیرید. سیگنال‌های اجتماعی می‌توانند مانند تشویق‌های مردم باشد که توسط تماشاگران در طول مسیر تولید می‌شود و دونده‌ها را تحریک به دویدن بیشتر و سریعتر می‌کند، به ویژه زمانی که تشویقات، بیشتر و بلندتر از هر دو طرف مسیر می‌آید.

به طور مشابه، سیگنال‌های اجتماعی محصول یا خدمت کسب‌وکارها را حمایت و تشویق می‌کند و به افزایش فروش و رتبه بهتر وبسایت کمک می‌کند.

وقتی یک شرکت بازخوردهای مثبتی از مشتریان از طریق شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر یا لینکدین دریافت می‌کند، این نوید را میدهد که محتوا و اطلاعات ارائه شده به کاربران از دید آنها ارزشمند هستند.

همچنین سوشال سیگنال های قوی تر باعث می شود که کاربران بیشتری از وبسایت بازدید کنند، آن را با دیگران به اشتراک بگذارند و با آنها در تعامل بیشتری قرار بگیرند. تمام این فعالیت‌ها به برند سازی کسب‌وکار کمک می‌کند و ترافیک بیشتری برای وبسایت آنها ایجاد می‌کند.

بنابراین، سیگنال‌های اجتماعی برای کسب‌وکارهایی که به دنبال جذب ترافیک ارگانیک به وبسایت خود و افزایش میزان مشاهده در صفحات نتایج موتورهای جستجو هستند بسیار مهم است.

12. نرخ کلیک (CTR)

نرخ کلیک (CTR) یک معیار مهم در سئو است که کارایی وب سایت شما در موتورهای جستجو را در جذب کلیک و گرفتن تعامل از کاربران نشان می دهد.

اگرچه نرخ کلیک یک عامل رتبه‌بندی تأیید شده و مستقیم از نظر تبدیل یا درآمد نیست، پایش CTR در سطح صفحه و برای کوئری ها در ارزیابی عملکرد محتوای شما بسیار حیاتی است.

CTR نشان‌دهنده درصد افرادی است که بعد از مشاهده وب سایت شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) بر روی آن کلیک می‌کنند. هر چه رتبه شما بالاتر باشد، انتظار می‌رود CTR شما بهتر باشد.

پایش CTR به شما امکان می‌دهد تا ارتباط عنوان‌های شما و توضیحات متا نمایش داده شده در SERP را در مورد کوئری‌های کاربران ارزیابی کنید.

شما می‌توانید از گزارش عملکرد Google Search Console برای تجزیه و تحلیل CTR صفحات و کوئری‌های خود استفاده کنید. این گزارش داده‌های ارزشمندی را در مورد نسبت میزان نمایشی که به کلیک منتهی می‌شوند، ارائه می‌دهد و به شما تصویری روشن از اینکه چقدر موتورهای جستجو برای وب سایت شما کاربر جذب می‌کند، ارائه می‌دهد.

اگر شما به طور مداوم CTR خود را پایش و بهینه‌سازی کنید، در نهایت میزان دیده‌شدن و ترافیک صفحات وب سایت خود را افزایش خواهید داد و می توانید به اهداف سئو خود نزدیک تر شوید.

13. معیارهای مرتبط با پروفایل کسب‌وکار گوگل

پروفایل کسب‌وکار گوگل، که قبلاً به نام گوگل مای بیزینس شناخته می‌شد، یک ابزار منحصر به فرد از گوگل آنالیتیکس است که به شرکت‌ها و سازمان‌ها در مدیریت حضور آنلاین خود کمک می‌کند.

این ابزار به ویژه برای کسب‌وکارهای محلی که به دنبال افزایش میزان دیده شدن و ارتباط با مشتریان در منطقه هدف خود هستند، مفید است.

با راه‌اندازی پروفایل کسب‌وکار گوگل خود، شما به معیارهایی دسترسی پیدا می‌کنید که این پلتفرم به طور خودکار پیگیری می‌کند.

این معیارها شامل جستجوها، کلیک‌ها، بازدیدها، تماس‌ها، درخواست‌های مسیریابی و موارد دیگر می‌شوند.

پایش این معیارها به شما امکان می‌دهد تا تأثیر تلاش‌های خود در بهینه‌سازی پروفایل کسب‌وکار گوگل، وب‌سایت و مدیریت لیست‌ها را اندازه‌گیری کنید.

با پایش این معیارها، شما می‌توانید بهبود‌هایی را که منجر به افزایش جستجوها، بازدیدها و تعاملات مشتریان می‌شود، مانند درخواست‌های مسیریابی و تماس‌ها، شناسایی کنید.

قابلیت نسبت دادن این نتایج به کار شما و بهینه‌سازی‌هایتان امری حیاتی است.

این امر به شما و تیمتان امکان می‌دهد تا کارایی استراتژی‌های خود را اندازه‌گیری کرده و تصمیمات هوشمندانه‌ای برای بهبود حضور آنلاین خود بگیرید و مشتریان بیشتری جذب کنید.

همچنین، این امکان را به شما می‌دهد تا روندها را شناسایی کرده، موفقیت اقدامات خود در بازاریابی را ارزیابی کرده و در صورت نیاز استراتژی آنلاین خود را تنظیم کنید.

14. ساختار بهینه وب سایت و لینک های داخلی

ساختار سایت و لینک های داخلی مانند استخوان‌های بدن انسان هستند – آنها از خیلی چیزهای دیگر پشتیبانی کرده و ساختاری برای آنها فراهم می‌کنند. همانند استخوان‌های ما، زمانی که به ساختار و لینک داخلی وب‌سایت می‌رسید، اگر این عناصر به درستی در جای خود قرار نگیرند، وب‌سایت ما با ضعف هایی رو به رو خواهد بود.

ساختار خوب وب‌سایت برای موفقیت در سئو بسیار حیاتی است زیرا به پایشگرهای موتورهای جستجو اجازه می‌دهد تا صفحات شما را به درستی و به راحتی فهرست کنند. همچنین به بازدیدکنندگان کمک می‌کند تا راه خود را در وب‌سایت پیدا کرده و به سرعت به محتوای مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند.

ساخت لینک های داخلی نیز نقش مهمی در سئو ایفا می‌کند زیرا به ایجاد مسیرهایی از یک صفحه به صفحه دیگر در یک وب‌سایت یا از چند وب‌سایت با موضوعات یا تم های مشابه کمک می‌کند. لینک های داخلی به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا وب‌سایت شما را بهتر درک کنند و در نتیجه رتبه بهتری در نتایج موتورهای جستجو داشته باشید.

15. هزینه کسب مشتری (CPA)

هزینه کسب مشتری به طور ساده هزینه تبدیل کسب کاربر و تبدیل آن به مشتری است.

هزینه‌های برجسته در کمپین‌های سئو شامل ابزارهای سئو، حقوق تیم سئو، هزینه‌های آژانس بازاریابی، ساخت لینک، تولید محتوا و دیگر موارد است.

پایش CPA در درک کارایی کمپین‌های سئو شما به ویژه در مقایسه با ارزش عمر مشتری (CLV) بسیار حیاتی است. با ارزیابی CPA نسبت به CLV، می‌توانید بهتر متوجه ناکارآمدی‌های محتمل در تولید مشتریان جدید شوید.

CPA بالا ممکن است نشان دهنده این باشد که هزینه‌های شما متمرکز بر روی محتوایی است که به کلمات کلیدی نامناسب معطوف می‌شود یا نتوانسته است یک کاربر پر پتانسیل را به مشتری تبدیل کند. به عبارت دیگر، شما پول خود را در یک استراتژی ناکارآمد تلف کرده اید.

با این حال، باید بدانید که تلاش‌ها و کمپین‌های سئو به زمانی برای به دست آوردن نتایج قابل مشاهده نیاز دارند. بنابراین، پایش و نظارت بر CPA در طولانی مدت توصیه می‌شود تا به جای اعتماد به معیارهای مجزا، به طور کلی به آن پایبند باشید.

با تجزیه و تحلیل CPA، می‌توانید تصمیمات آگاهانه‌ای برای تخصیص مجدد منابع، بهینه‌سازی استراتژی‌های سئو خود و افزایش کارایی فرآیند جذب مشتریان خود بگیرید.

علاوه بر این، این امکان را به شما می‌دهد تا سرمایه‌گذاری خود را به کلمات کلیدی و مخاطبینی که بیشترین تبدیل را تولید می‌کنند، محدود کنید و بازگشت سرمایه‌گذاری (ROI) کمپین‌های سئو خود را بیشینه کنید.

به خاطر داشته باشید که CPA، مانند سایر شاخص های سئو، فقط یک قطعه از پازل است و یکپارچه‌سازی آن با سایر شاخص ها به درک جامع‌تری از عملکرد کمپین شما کمک می‌کند.

16. بازگشت سرمایه (ROI) در سئو

بازگشت سرمایه (ROI)، یک شاخص کلیدی مورد توجه در بسیاری از انواع کسب‌وکارها است، زیرا بازده مالی حاصل از پول سرمایه گذاری شده در یک فعالیت خاص را ارزیابی می کند.

در زمینه سئو، بازگشت سرمایه (ROI) موفقیت (یا عدم موفقیت) استراتژی سئو شما را با اندازه‌گیری ارزش (معمولاً فروش) که از تبدیلات ارگانیک به دست می‌آید را در مقایسه با میزان هزینه سرمایه‌گذاری سئو، بیان می‌کند.

محاسبه بازگشت سرمایه (ROI) در سئو بدین صورت است که ابتدا هزینه‌های سرمایه‌گذاری سئو را از ارزش تبدیلات ارگانیک کم می کنیم، سپس این مقدار را بر هزینه سرمایه‌گذاری سئو تقسیم و نتیجه را در 100 ضرب می کنیم. این فرمول میزان بازگشت سرمایه را نشان می‌دهد.

با این حال، اندازه‌گیری بازگشت سرمایه (ROI) در سئو ممکن است به دلیل زمان طولانی مورد نیاز برای مشاهده نتایج قابل مشاهده، چالش برانگیز باشد.

اندازه‌گیری بازگشت سرمایه ممکن است چند ماه طول بکشد، یا حتی تا یک سال یا بیشتر، تا بتوانید تأثیر کامل تلاش‌های سئو را مشاهده کنید. به ویژه برای اقداماتی مانند بهینه‌سازی صفحات فرود این زمان ممکن است طولانی باشد.

با وجود دشواری در اندازه‌گیری دقیق بازگشت سرمایه (ROI) در سئو، دستیابی به یک بازگشت سرمایه مثبت هدف نهایی هر استراتژی سئو است.

این نشان می‌دهد که زمان، منابع و سرمایه‌گذاری‌های اختصاص داده شده به ایجاد محتوا، نگهداری وب‌سایت و کمپین‌های ارتباطی ارزشمند بوده است.

تعیین اهداف واضح، پایش شاخص های مرتبط و تجزیه و تحلیل روندها در طولانی مدت بسیار حائز اهمیت است.

علاوه بر این، در نظر گرفتن تجزیه و تحلیل بازگشت سرمایه با سایر شاخص های سئو مانند ترافیک ارگانیک، تبدیلات و رتبه کلمات کلیدی، درک جامع‌تری از تأثیر و ارزش کلیت اقدامات سئو را فراهم می‌کند.

در نهایت، بازدهی سرمایه (ROI) در سئو به عنوان یک شاخص راهنما کمک می‌کند تا قابلیت سرمایه‌گذاری در سئو را ارزیابی کنید و تصمیمات آگاهانه‌ای برای بهینه‌سازی استراتژی‌ها و تخصیص مؤثر منابع بگیرید.

17. ترافیک برند در مقابل ترافیک غیر برند

آخرین شاخص اما نه کم اهمیت ترین، ترافیک برند (Branded) در مقابل ترافیک غیر برند (Non-Branded) است.

هنگام تجزیه و تحلیل ترافیک وب‌سایت، بهتر است که بین ترافیک برند و غیر برند تفاوت قائل شوید. علت این مسئله این است که ترافیک برند شامل بازدیدکنندگانی است که از قبل با کسب‌وکار شما آشنا هستند یا دوستانشان شما را به آنها پیشنهاد کرده اند.

با این حال، در حالی که ترافیک برند نشان‌دهنده موفقیت برخی کانال‌های بازاریابی است، معمولاً به عنوان یک شاخص کلیدی عملکرد سئو در نظر گرفته نمی‌شود زیرا به طور مستقیم کارایی تلاش‌های شما در سئو را نشان نمی‌دهد.

از سوی دیگر، ترافیک غیر برند شامل کاربرانی است که وب‌سایت شما را از سرچ در موتورهای جستجو پیدا کرده و محصولات یا خدمات شما را کشف می‌کنند. این افراد ممکن است قبل از برخورد با این محصولات و خدمات در صفحات نتایج موتورهای جستجو، درباره کسب‌وکار شما هیچ آگاهی نداشته باشند.

بنابراین، اندازه‌گیری و تقسیم ترافیک برند و غیر برند برای ارزیابی تأثیر استراتژی ها سئو بسیار حیاتی است.

شما می‌توانید به کمک فیلترهای پیشرفته در ابزارهایی مانند ابزار تحقیقات ارگانیک SEMRush استفاده کرده تا این شاخص را پیگیری کنید.

با حذف جستجوهای برند که شامل نام شرکت شما هستند، می‌توانید بر روی ارزیابی تعداد بازدیدکنندگانی که وب‌سایت شما را با جستجوی نام خدمات یا محصولات پیدا کرده‌اند، تمرکز کنید.

درک تفکیک بین ترافیک برند و غیر برند به شما دید جامع‌تری از عملکرد وب‌سایتتان می‌دهد، بنابراین به شما کمک می‌کند تا استراتژی سئو خود را برای دیده شدن بیشتر در میان مشتریان جدید تنظیم کنید و اهداف کسب‌وکار خود را با دقت بیشتری دنبال کنید.

شاخص‌های کارایی سئو به شما کمک می‌کنند تا عملکرد کسب‌وکار را ارزیابی کنید

انتخاب و پیگیری شاخص‌های کارایی سئو برای کسب‌وکارهایی که می‌خواهند میزان موفقیت در استراتژی‌های سئو خود را ارزیابی کنند و تصمیمات مبتنی بر داده بگیرند، بسیار ارزشمند است.

بهینه‌سازی شاخص‌های کلیدی عملکرد می‌تواند با افزایش دیده شدن، جذب ترافیک ارگانیک بیشتر و بهبود نرخ تبدیل فروش، به کسب‌وکارها در رشد و موفقیت بلندمدت در فضای دیجیتال کمک کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *