راهنمای سئو

راهنمای صفر تا صد سئو برای مبتدیان

اگه میخوای بدونی سئو چیه، باید بگم که جای درستی اومدی!
این راهنمای سئو به قدری سادست که حتی برای مادربزرگا هم به هیچ وجه پیچیده نیست.

مبانی سئو

مبانی
سئو

موتورهای جستجو

موتورهای
جستجو

جستجوی کلمات کلیدی

جستجوی
کلمات کلیدی

بهینه سازی محتوا

بهینه‌سازی
محتوا

سئو داخلی و تکنیکال

سئو داخلی و
تکنیکال

لینک بیلدینگ

لینک
بیلدینگ

تجزیه و تحلیل معیارها

تحلیل
معیارها

سوالات پر
تکرار سئو

آزمون سئو

آزمون سئو

آیا علاقه مند به یادگیری سئو هستید، اما نمیدونید از کجا باید شروع کرد؟ راهنمای سئو ما رو بخوانید تا هر آنچه در مورد سئو نیاز هست را یاد بگیرید. در نهایت امر می توانید خودتان شروع به سئو وب سایتتان کنید. در انتهای این صفحه هم میتوانید یک آزمون چند گزینه ای از خود گرفته و در صورت قبولی، از ما گواهینامه سئو بگیرید!

فصل اول

مبانی سئو

قبل از اینکه وارد مسائل فنی و بخش های مختلف سئو شویم، بیایید نگاهی به تعاریف، اصطلاحات و سوالات پرتکرار در زمینه سئو بیندازیم.

مبانی سئو

بخش های فصل اول:

  • سئو چیست؟
  • سئو به طور خلاصه
  • اصطلاحات مهم سئو
  • سوالات پرتکرار در زمینه سئو

سئو چیست؟

سئو فرایند بهینه سازی وب سایت با هدف بهبود رتبه وب سایت در نتایج جستجو و کسب ترافیک بیشتر است.

تاریخچه سئو به دهه 90 برمیگردد، یعنی زمانی که موتورهای جستجو پا به عرصه اینترنت گذاشتند. امروزه سئو یکی از مهمترین استراتژی های بازاریابی و صنعتی رو به رشد محسوب می شود.

سئو بر روی نتایج ارگانیک موتورهای جستجو متمرکز بوده و ارتباطی با بهینه سازی PPC (گوگل ادز) ندارد. هم سئو و هم PPC بخشی از بازاریابی در موتورهای جستجو هستند.

مقایسه SEO با PPC

موتورهای جستجو در زمانی که کاربران قصد یافتن چیزی در اینترنت دارند مورد استفاده قرار میگیرند. اینجاست که شما میخواهید به سوالات و نیازهای کاربران پاسخ دهید. مهم نیست که محصول یا سرویسی را ارائه میدهید یا اینکه وبلاگ نویس هستید، سئو برای صاحبین سایت ها یک ضرورت است.

خیلی ساده بگوییم، سئو تمامی اقداماتیست که باعث می شود گوگل وب سایت شما را منبعی معتبر قلمداد کرده و آن را در رتبه ای بالاتر قرار دهد.

توجه: اگرچه سئو مخفف بهینه سازی برای موتورهای جستجو است، اما با توجه به برتری گوگل در این صنعت، منظورمان عملا بهینه سازی برای گوگل است.

به همین دلیل است که در تمامی تکنیک های این راهنما، صحبت از سئو برای گوگل به وسط می آید. در عین حال جالب است بدانید که اغلب تکنیک های سئو شکل عمومی دارند و بر روی همه موتورهای جستجو کار میکنند.

در ادامه برای اینکه بهتر با سئو آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم که ویدئوی زیر را مشاهده کنید:

سئو به طور خلاصه

نیازی به دانستن همه فاکتورهای سئو و الگوریتم های گوگل در رتبه بندی سایت ها ندارید. اما برای موفقیت در سئو آگاهی از مهمترین پارامترهای تاثیر گذار امری ضروریست.

برای درک هر چه ساده تر 3 فاکتور مهم سئو، کاسه سوپی را در ذهن خود تصور کنید: سوپ سئو!

مهمترین فاکتورهای رتبه بندی در گوگل

سه فاکتور کلیدی سئو عبارتند از:

  1. مسائل تکنیکال: کاسه نماد جنبه های تکنیکال است (این بخش تحت نام سئو تکنیکال یا سئو داخلی شناخته می شود). بدون وجود یک کاسه مناسب، امکان حفظ سوپ وجود ندارد.
  2. محتوا: سوپ نماد محتوای وب سایت است، بخش که مهترین قسمت نیز محسوب می شود. عدم وجود محتوای خوب در وب سایت منجر به کسب رتبه بالا نمی شود. این قضیه کاملا ساده و روشن است.
  3. بک لینک: ادویه نماد بک لینک های وب سایت است. بک لینک هایی که موجب افزایش اعتبار آن میشوند. شاید شما بهترین محتوا را در کنار سئو داخلی خوب داشته باشید؛ اما بدون بک لینک های معتبر، وب سایت شما هم جایگاه خوبی کسب نخواهد کرد، همچنان که سوپ بدون ادویه و چاشنی نیز سوپ کاملی نخواهد بود.

در بخش های مختلف این راهنما، نگاه عملی تری به همه این فاکتورها خواهیم داشت.

اصطلاحات مهم سئو

سئو

همچنان که غرق سئو می شوید با اصطلاحاتی برخواهید خورد که سعی می کنند جنبه ها یا رویکرد های مختلف به آن را دسته بندی کنند:

  • سئو داخلی (On-page SEO) و سئو خارجی (Off-page SEO)
  • سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید

اگرچه این این اصطلاحات از دید عملی اهمیتی ندارند، اما خوب است معنای آنها را بدانیم.

سئو داخلی و سئو خارجی

اصطلاحات سئو داخلی و سئو خارجی بر اساس نوع اقدامات شما در وب سایت طبقه بندی می شوند.

سئو داخلی هر آن چیزیست که در داخل وب سایت پیاده سازی میشود، از بهینه سازی محتوا گرفته تا اقدامات تکنیکال:

  • جستجوی کلمات کلیدی
  • بهینه سازی محتوا
  • بهینه سازی عنوان صفحه
  • بهینه سازی عملکرد وب سایت
  • لینک سازی داخلی

هدف از این اقدامات فراهم نمودن بهترین محتوا در کنار بهترین تجربه کاربری برای نمایش موضوع صفحه به موتورهای جستجو است.

توجه: اصطلاحات سئو داخلی و سئو تکنیکال بعضا به جای یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند. بعضا هم تفاوت هایی باهم دارند. بهینه سازی های مرتبط با محتوا (مانند عنوان صفحه) تحت نام سئو داخلی و بهینه سازی مرتبط با مسائل فنی تحت نام سئو تکنیکال از هم تفکیک می شوند.

سئو خارجی درباره کسب بک لینک های معتبر و نمایش اعتبار و ارزش وب سایت به موتورهای جستجو است. لینک سازی شامل روش هایی از جمله موارد زیر است:

  • ایجاد پست مهمان
  • درخواست بک لینک از طریق ایمیل
  • درخواست از منابع مرتبط برای لینک دادن

سئو خارجی با دیگر بخش های بازاریابی آنلاین مانند بازاریابی شبکه های اجتماعی و برندینگ هم در ارتباط است. این بخش ها به صورت غیرمستقیم بر روی اعتبار وب سایت شما تاثیر گذار هستند.

به یاد داشته باشید که یک استراتژی سئو موفق شامل فعالیت هم در سئو داخلی و هم در سئو خارجی می شود.

سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه

کلاه سیاه و کلاه سفید ریشه در فیلم های وسترن دارند. آنها نماد آدم های بد و آدم های خوب هستند. در بحث سئو این اصطلاحات به توصیف دو گروه از سئوکارها می پردازند: آنهایی که از دستورالعمل های گوگل پیروی کرده و آنهایی که از این دستورالعمل ها پیروی نمیکنند.

مقایسه سئو کلاه سفید یا سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه مجموعه ای از اقدامات نادرست با هدف افزایش رتبه وب سایت است. این تکنیک ها ممکن است که وب سایت شما را به رتبه های بالای نتایج جستجو برساند، اما موتورهای جستجو دیر یا زود متوجه این نوع اقدامات شده و وب سایت شما را با جریمه رو به رو می سازند.

در مقابل، سئو کلاه سفید به اقداماتی گفته می شود که همه دستورالعمل ها و قوانین سئو در آن رعایت می شوند. سئو کلاه سفید یک استراتژی بلند مدت می باشد که کسب رتبه خوب در آن محصول بهینه سازی خوب، محتوای با کیفیت و در اولویت قرار دادن کاربر است.

در حالی که متخصصین سئو بر روی سئو کلاه سفید اتفاق نظر دارند، در طرف مقابل افرادی هم هستند با هر تکنیک های کلاه سیاه قصد دارند که گوگل را به نحوی دور بزنند.

مهمترین سوالات پرتکرار درباره سئو

آیا من خودم قادر به سئو وب سایتم هستم؟

سئو کار آسانی نیست، اما قرار هم نیست موشک هوا کنید.

کارهایی هستند که همه قادر به انجام آن هستند اما مفاهیمی هم در آن وجود دارند که درک و پیاده سازی آنها نیاز به زمان و تلاش بیشتری دارد. تصمیم مهم اینست که آیا زمان کافی برای یادگیری تمام بخش های سئو دارید یا ترجیح میدهید یک سئوکار برای وب سایت خود استخدام کرده و زمان خود را برای کارهای دیگر صرف کنید.

چگونه سئو را یاد بگیرم؟

برای یادگیری سئو بایستی اقدام به کارهایی کنید:

  • مطالعه منابع قابل اعتماد مانند رادزاد
  • تجربه کردن
  • نترسیدن از تجربه کارهای جدید
  • صبر کردن (سئو همانند دوی ماراتون است، نه دوی 100 متر)

اجرای دستورالعمل هایی که در این راهنما به شما داده می شود شروع خوبی برای یادگیری سئو است.

یادگیری سئو چقدر زمان میبرد؟

برای پاسخ به این سوال از پاسخ عموم متخصصین سئو استفاده می کنیم: بستگی دارد.

با اینکه درک مبانی سئو بیش از چند هفته طول نمیکشد، اما تسلط بر روی سئو به میزان تلاش شما وابسته است که شاید ماه ها و یا شایدم سال ها به طول انجامد.

سئو همیشه در حال تغییر است و به همین دلیل بایستی همیشه در حال یادگیری و به روز کردن خود باشید.

آیا نیاز به ابزارهای سئو دارم؟

اگر در زمینه یادگیری سئو جدی هستید، نباید از داده هایی که از طریق ابزارهای سئو به دست می آیند غافل شوید. این ابزارها برتری رقابتی به شما داده و در زمان شما صرفه جویی میکنند.

برخی از ابزارهایی که هر مدیر وب سایتی باید از آنها استفاده کند عبارتند از:

آیا سئو مرده است؟

زمانی که این جمله را شنیدید بدانید که منظور تکنیک های سئو منسوخ شده ای که 10 سال پیش کار میکردند و هدفشان فریب گوگل بود، مرده اند. سئو یک استراتژی بازاریابی ضروری برای وب سایت میباشد که هر روز در حال رشد و ارتقاست.

فصل دوم

موتورهای جستجو

در فصل دوم این راهنمای سئو شما یاد میگیرید که موتورهای جستجو چیستند، چگونه کار می کنند، و مهمترین فاکتورهای رتبه بندی سایت ها در گوگل کدامند.

بخش های فصل دوم:

  • موتورهای جستجو چیستند؟
  • موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟
  • الگوریتم های گوگل
  • فاکتورهای رتبه بندی

موتورهای جستجو چیستند؟

یک موتور جستجو ابزار آنلاینیست که به شما کمک میکند تا اطلاعات مورد نظر خود را در اینترنت پیدا کنید. بهترین مثال گوگل است.

حقیقت ماجرا هم اینست که شاید گوگل تنها موتور جستجوییست که نیاز است آن را بشناسید. با نگاهی به سهم موتورهای جستجو میتوانید به علت این موضوع پی ببرید (داده ها از وب سایت Statcounter گرفته شده اند):

سهم موتورهای جستجو در جهان

بنابراین وقت از نام موتور جستجو در این مطلب یاد میکنیم، اغلب منظور ما گوگل است. دیگر موتورهای جستجو هم مشابه گوگل کار می کنند. تا زمانی که وب سایت شما برای گوگل بهینه سازی شده است، جای نگرانی برای دیگر موتورهای جستجو نیست.

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

فرایند کاری موتورهای جستجو شامل سه بخش زیر است:

  1. پایش (Crawling)
  2. ایندکس (indexing)
  3. انتخاب نتایج

و در نهایت هم این نتایج به به کاربران نمایش داده خواهد شد. این فرایند چیزی شبیه تصویر زیر است:

پایش

منظور از پایش فرایندیست که در آن موتورهای جستجو به اسکن تمام صفحات وب می پردازند.

آنها از نرم افزاهارهایی که تحت نام پایشگر یا بات شناخته می شوند استفاده کرده و از طریق لینک ها به کشف صفحات جدید می پردازند. همچنین به صورت مستمر نیز صفحات پیدا شده را مجددا برای بروزرسانی چک می کنند.

مارتین اسپلیت آنالیزور گوگل وبمستر اینگونه فرایند پایش را توضیح میدهد:

ما از URL ای شروع کرده و سپس از آنجا لینک ها را دنبال میکنیم. اساسا ما صفحات را یک به یک اسکن کرده و این گونه در اینترنت به پیش میرویم.

مارتین اسپلیت (Martin Splitt)

ایندکس

پس از اینکه وب سایتی پایش شد، اطلاعات آن ایندکس (ذخیره) می گردد. موتورهای جستجو محتوای صفحات را آنالیز و درک کرده، آنها را طبقه بندی کرده و سپس آنها را در ایندکس خود ذخیره می کنند.

ایندکس موتورهای جستجو دیتابیس عظیمی از اطلاعات وب سایت های پایش شده می باشد که با یک هدف ایجاد شده است. هدف از ایندکس کردن درک اطلاعات وب سایت ها و آماده سازی آنها برای نمایش در نتایج جستجو است.

نکته: اگر میخواهید بدانید که صفحه ای از وب سایت شما پایش و ایندکس شده است کافیست آن را در ابزار گوگل سرچ کنسول و بخش URL Inspection Tool تست کنید. (این ابزار در آخرین بخش توضیح داده خواهد شد.)

وارد کردن URL در URL Inspection Tool

پس از وارد کردن URL، آخرین باری که آن صفحه مورد پایش قرار گرفته است نمایش داده خواهد شد و در صورت هر گونه مشکل در پایش هم از آن آگاهی می یابید.

انتخاب نتایج

پس از اینکه کاربر موتور جستجو عبارتی را در آن سرچ می کند، موتور جستجو اقدام به گشتن در ایندکس کرده و بهترین نتایج را انتخاب می کند. این لیست نتایج تحت عنوان SERP شناخته می شود. درصورت تماسیل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطلب “موتورهای جستجو چگونه کار می کنند” را مطالعه کنید

در پاراگراف های بعدی نگاه دقیق تری به الگوریتم جستجوی گوگل می اندازیم.

الگوریتم گوگل

منظور از الگوریتم گوگل تمام آن الگوریتم های کوچک، سیستم های یادگیری ماشینی و تکنولوژی هاییست که گوگل از آنها برای رتبه بندی وب سایت ها در نتایج جستجو استفاده می کند.

برای فراهم کردن بهترین نتایج، گوگل از فاکتورهای متنوعی همچون موارد زیر استفاده می کند:

  • معنای عبارت جستجو شده: گوگل بایست از معنای دقیق عبارت جستجو شده توسط کاربران آگاه باشد
  • ارتباط صفحات: صفحات لیست شده در نتایج جستجو بایستی با عبارت جستجو شده مرتبط باشند
  • کیفیت محتوا: گوگل سعی میکند بهترین نتایج از نظر کیفیت محتوا را انتخاب کند
  • قابلیت استفاده از صفحات: صفحات انتخاب شده بایستی توسط کاربران قابل استفاده و خوانا باشد
  • زمینه و تنظیمات: به عنوان آخرین موضوع اما به اندازه بقیه مهم، لوکیشن کاربر، تنظیمات مرورگر او و تاریخچه جستجوها هم در نظر گرفته می شود

همانند دیگر سیستم های پیچیده، الگویتم گوگل هم همواره نیاز به بروزرسانی و بهینه سازی دارد. در کنار بروزسانی های کوچک تری که هر روز در الگوریتم گوگل اتفاق می افتند، گوگل معمولا بروزرسانی های بسیار مهمی را هم هر سال پیاده سازی میکند.

این بروزرسانی ها همیشه به صورت رسمی توسط گوگل اعلام شده و به دنبال آن سروصدای زیادی در جامعه سئو ایجاد می شود.

توییت گوگل درباره core algorithm updates

مرور فهرستی از مهم‌ترین به‌روزرسانی‌های الگوریتم اصلی گوگل (مانند پاندا، پنگوئن، مرغ مگس خوار و…) می‌تواند روشی عالی برای دریافت یک نمای کلی از نحوه تکامل جستجوی گوگل و سئو در طول سال‌ها باشد.

ارزیاب کنندگان کیفیت نتایج جستجو (Search Quality Raters)

گوگل در کنار الگوریتم ها از داده های انسانی نیز استفاده می کند.

گوگل از هزاران کارمند خود تحت عنوان ارزیابی کنندگان کیفیت نتایج جستجو تحت شرایطی خاص استفاده می کند تا آنها به ارزیابی دقیق تر نتایج جستجو و امتیازدهی به کیفیت صفحات جستجو شده بپردازند.

به عنوان مثال از جمله صفحاتی که تحت این ارزیابی قرار میگیرند می توان به مواردی اشاره کرد که به صورت مستقیم و جدی بر روی سلامت انسان، شادی و امنیت او تاثیر گذارند. این افراد به صورت مستقیم بر روی نتایج جستجو تاثیر گذار نیستند، اما از داده های آنها در ارتقا الگوریتم جستجو استفاده می شود.

فاکتورهای رتبه بندی

البته که موتورهای جستجو جزییات دقیق الگوریتم های خود را مخفی نگه می دارند. اما با این وجود، بسیاری از عوامل رتبه بندی تاکنون به خوبی شناخته شده اند.

فاکتورهای رتبه بندی موضوعی بسیار مورد بحث در دنیای سئو هستند.

بسیاری از آنها به طور رسمی توسط گوگل تایید شده اند، اما بسیاری از آنها در سطح گمانه زنی و نظریه باقی مانده اند. از نقطه نظر عملی، بهتر است بر روی عواملی تمرکز کنید که تأثیرشان ثابت شده است، اما همچنین سعی کنید که امتیاز خوبی را در همه زمینه ها کسب کنید.

سایروس شپرد لیستی از عوامل موفقیت در سئو ایجاد کرده است (آنهایی که با کسب رتبه بالا مرتبط هستند). ده مورد از مهمترین آنها عبارتند از:

  • محتوای خوب هدف گذاری شده: شما باید شناسایی کنید که افراد چه چیزی را جستجو می کنند و محتوای با کیفیت متناسب با نیازهای آنها ایجاد کنید
  • وب سایت قابل پایش: این موضوع دیگر مثل روز روشن است، اگر می خواهید وب سایت شما در رتبه کسب کند، باید به راحتی توسط موتورهای جستجو پیدا شود
  • کیفیت و کمیت لینک ها: هرچه صفحات با کیفیت بیشتری به وب سایت شما لینک داده باشند، از نظر گوگل اعتبار بیشتری خواهید داشت
  • جلب رضایت کاربران: سئو فقط به این نیست که از چه کلماتی استفاده می کنید، بلکه به نوع محتوا و جامعیت آن نیز مربوط می شود، بازدیدکننده خود را خوشحال کنید و بدین صورت گوگل نیز خوشحال خواهد شد.
  • محتوای اورجینال: در مورد استفاده از محتوای تکراری در وب سایت خود بسیار مراقب باشید
  • EAT (شاخص های تخصص، اعتبار و اعتماد): سیگنال‌های E-A-T توسط ارزیابی‌کنندگان کیفیت گوگل ارزیابی می‌شوند، هرگز فراموش نکنید که تخصص و قابلیت اعتماد بودن خود را اثبات کنید و فقط در مورد موضوعاتی بنویسید که در آن تخصص دارید.
  • محتوای جدید: برخی از موضوعات به تازگی بیشتری نسبت به بقیه نیاز دارند، اما با این وجود، باید به طور مرتب محتوای خود را به روز کنید تا وب سایت را آپدیت نگه دارید.
  • نرخ کلیک به نمایش نتایج (CTR): تگ های عنوان و متا دیسکریپشن خود را برای بهبود CTR صفحات خود بهینه سازی کنید
  • سرعت وب سایت: مطمئن شوید که بازدیدکنندگان شما مجبور نیستند برای بارگذاری صفحه خیلی منتظر بمانند، در غیر این صورت، احتمال زیادی وجود دارد که قبل از دیدن صفحه، آن را ترک کنند.
  • عملکرد صفحات در تمامی دستگاه ها: وب سایت شما باید بر روی هر دستگاه و اندازه صفحه نمایشی به خوبی کار کند (به یاد داشته باشید که اکثر کاربران اینترنت از طریق دستگاه های تلفن همراه وارد سایت می شوند)

توجه: کیفیت محتوا بدون شک مهمترین عامل سئو است (توجه داشته باشید که از 10 عامل مهم یاد شده، 5 عامل مربوط به محتوا است). برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهینه سازی محتوا برای سئو، به فصل چهارم بروید.

دیگر فاکتورهای مهم که تاثیر مثبتی بر روی رتبه وب سایت دارند عبارتند از:

  • عمق محتوا
  • بهینه سازی محتوا
  • مرجع بودن در موضوع
  • صفحه با ساختار خوب
  • میزان اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
  • استفاده از HTTPS

رویکرد تخصصی Kevin Indig، مدیر سئو وب سایت Shopify:

موتورهای جستجوی زیادی وجود دارند، اما این گوگل است که بیشترین پیشرفت را در کسب اطلاعات، درک زبان و پردازش زبان طبیعی داشته است.

در 25 سال گذشته، موتورهای جستجو از ارزیابی مبتنی بر متن ها، به عصر یادگیری ماشینی حرکت کرده اند.

امروزه گوگل هر ماه منظور کاربر را بهتر درک کرده و می تواند تفاوت های جزئی در خواسته های واقعی کاربران خود را تشخیص دهد: کیفیت محتوا، ارائه محصول، طراحی، تجربه کاربری. همه اینها از دید گوگل قابل درک هستند. واقعا هیچ محدودیتی وجود ندارد.

در نتیجه، سئو از بهینه سازی معیارهای مشخص به کار در جهت تجربه کاربری بهینه تغییر کرده است. سئوکاران باهوش می دانند که باید از بک لینک ها و محتوا فراتر بروند. آنها باید نیازهای جستجوگران را در زمینه یک کلمه کلیدی درک کنند.

فصل سوم

جستجوی کلمات کلیدی

جستجوی کلمات کلیدی یکی از کارهای اساسی سئو است. در این فصل، یاد میگیرید که چگونه موضوعات مورد نظر خود را یافته و چگونه کلمات کلیدی سودآوری را که می توانید برای آنها رتبه کسب کنید، پیدا کنید.

بخش های فصل سوم:

  • کلمات کلیدی را ازکجا پیدا کنیم؟
  • معیارهای مرتبط با کلمات کلیدی: حجم جستجو، سختی کلمه کلیدی، میزان ارتباط کلمه کلیدی

جستجوی کلمات کلیدی باید اولین قدم در مسیر سئوی شما باشد. به ویژه این موضوع در دو سناریوی رایج زیر مهم است:

  • شناخت زمینه های مورد علاقه خود: هنگام راه‌اندازی یک وب‌سایت جدید، جستجوی کلمات کلیدی می‌تواند نمای کلی خوبی از موضوعات فرعی در ارتباط با حوزه یا کسب و کارتان برای شما ایجاد کند.
  • پیدا کردن ایده برای تولید محتوای جدید: جستجوی کلمات کلیدی می‌تواند به شما کمک کند سودآورترین کلمات کلیدی را پیدا کنید و استراتژی تولید محتوای خود را برنامه‌ریزی کنید.

اگر هنوز در درک کلمه کلیدی مشکل دارید، پیشنهاد می کنیم مطلب “کلمه کلیدی” چیست را مطالعه کنید.

کلمات کلیدی را کجا پیدا کنیم؟

راه های مختلفی برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارد.

اولین کار شما این است که کلمات کلیدی اولیه را بیابید، منظور عباراتی هستند که از آنها به عنوان پله ای برای یافتن کلمات کلیدی بیشتر استفاده می کنید. اگر یک وبلاگ درباره قهوه راه اندازی می کنید، عبارات ساده ای مانند «دانه های قهوه»، «ماشین های قهوه ساز» یا «اسپرسو» بسیار عالی هستند.

روش های کلاسیک برای جستجوی کلمات کلیدی عبارتند از:

پیشنهادات گوگل

گوگل بسیاری از پیشنهادات خود برای کلمات کلیدی را مستقیماً در صفحه نتایج جستجو ارائه می دهد. ویژگی ها و بخش هایی مانند Google Autocomplete، People Also Ask یا Related Searches می توانند منبع خوبی برای کلمات کلیدی های جدید باشند.

با ویژگی Google Autocomplete یا تکمیل خودکار گوگل، فقط باید کلمه کلیدی اولیه خود را در جستجوی گوگل بنویسید و سپس پیشنهادات به طور خودکار ظاهر می شوند.

پیشنهادات گوگل (google autocomplete)

می توانید کلمه کلیدی اولیه خود را با حروف مختلف الفبا ترکیب کنید تا کلمات کلیدی پیشنهادی بیشتری را بیابید (مانند بازاریابی ایمیلی به همراه الف، بازاریابی ایمیلی به همراه ب، …) این مثال دیگری از گرفتن ایده برای کلمات کلیدی است که می توانید در صفحه نتایج گوگل پیدا کنید:

جستجوهای مرتبط در گوگل

پیشنهادات بر اساس جستجوهای واقعی است که توسط مردم در سراسر جهان انجام شده است.

توجه: علاوه بر گوگل، پلتفرم های دیگری نیز وجود دارند که می توانند به شما در یافتن ایده های جدید برای گسترش کلمات کلیدی کمک کنند. روی پلتفرمهایی تمرکز کنید که افرادی همانند شما از آنها برای پرسیدن سؤال، برقراری ارتباط و به اشتراک گذاشتن ایده‌ها استفاده می‌کنند. به عنوان مثال می توان به Reddit، Quora، YouTube، انجمن‌ها و گروه‌های فیسبوکی اشاره کرد.

ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی

ابزارهای رایگان بسیاری برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارند که می توانند صدها ایده جدید برای کلمات کلیدی بر اساس یک کلمه کلیدی ساده به شما ارائه دهند. اما مشکلی که در این قسمت پیش می آید چیست: وقتی صحبت از وجود ویژگی های متنوع می شود، متاسفانه ابزارهای رایگان بسیار محدود هستند.

بنابراین اگر به هر طریقی با وب سایت خود کسب درامد دارید، تهیه اشتراک از یک ابزار کلمه کلیدی پولی باکیفیت، یک سرمایه گذاری عالی بر روی کسب و کارتان است که دیر یا زود نتیجه خواهد داد.

علاوه بر پیشنهادات کلمات کلیدی، ابزارهای حرفه ای معیارها و داده های مرتبط با سئو را برای ارزیابی کلمات کلیدی و انتخاب بهترین آنها ارائه می دهند. بنابراین آنها می توانند در زمان شما صرفه جویی کنند و برتری رقابتی به شما بدهند.

دو راه برای شروع جستجوی کلمات کلیدی با این گونه ابزارها وجود دارد:

  • کلمه کلیدی اولیه
  • دامنه/URL رقیب

در تصویر زیر لیستی از پیشنهادات کلمات کلیدی را در ابزار KWFinder مشاهده می کنید:

جستجوی کلمه کلیدی در ابزار Kwfinder

شما همچنین می توانید کلمات کلیدی که رقبای شما در آنها رتبه دارند را با تایپ نام دامنه یا URL آنها بیابید:

یافتن کلمات کلیدی رقبا در Kwfinder

علاوه بر پیشنهادات کلمات کلیدی، این ابزار می تواند دشواری کلمات کلیدی در کسب رتبه را محاسبه کرده و به شما در تجزیه و تحلیل صفحه نتایج جستجو کمک کند.

این  موضوع ما را به بخش مهم بعدی می رساند:

معیارهای کلمه کلیدی

هدف شما یافتن کلمات کلیدی مرتبط با تعداد جستجوی بالا و دشواری کم است، این هدف ترکیبی ایده آل از سه فاکتور مهم در جستجوی کلمات کلیدی است:

کلمات کلیدی مناسب را چگونه پیدا کنیم؟

کلمه کلیدی ایده ال شما باید:

  • به اندازه کافی محبوب باشد و به تعداد کافی سرچ شود
  • به اندازه ای سخت نباشد که نتوانید در آن رتبه کسب کنید
  • با موضوع محتوای درج شده در سایت شما مرتبط باشد

ما این اصل را قانون سه پایه کلیدواژه می نامیم و این سه عامل، نشان دهنده سه پایه هستند.

به محض گرفتن یکی از پایه ها، سه پایه فرو می ریزد.

حجم جستجو

در گذشته، تولید کنندگان محتوا فقط برای یافتن کلمات کلیدی با حجم جستجوی بالا، اقدام به انجام فرایند “جستجوی کلمات کلیدی” میکردند.

آنها از کلمات کلیدی به گونه ای در محتوا استفاده می کردند تا الگوریتم های موتور جستجو را فریب داده و بدین ترتین رتبه های بالا را از آن خود کنند. از آن زمان تاکنون، فرایند جستجوی کلمات کلیدی بسیار پیچیده تر شده است.

کلمات کلیدی دم بلند (Long-tail keywords) در مقابل حجم جستجو

بسیاری از آموزش ها درباره جستجوی کلمات کلیدی توصیه می کنند که بر روی کلمات کلیدی به اصطلاح طولانی تر تمرکز کنید، کلمات کلیدی که خاص تر هستند و معمولاً از تعداد کلمات بیشتری تشکیل شده اند.

دلیلش نیز ساده است:

کلمات کلیدی Long-tail معمولا دشواری کمتر و نرخ تبدیل بالاتری دارند. علت این موضوع هم اینست که عبارت جستجو شده خاص تر است، بنابراین احتمال بیشتری وجود دارد که کاربر در طول زمانی که از سایت استفاده می کند به مشتری تبدیل شود.

ناگفته نماند که صدها مورد از کلمات کلیدی Long-tail در هر کسب و کاری وجود دارد. برآوردها نشان میدهد که حدود 70٪ از کل ترافیک سایت ها از کلمات کلیدی Long-tail است.

نسبت نرخ نبدیل به میزان دشواری کلمه کلیدی

البته نکته منفی در اینجا، حجم جستجوی کمتر است. بنابراین باید همه جوانب را در نظر بگیرید و بین میزان تلاش و مزایای بالقوه انتخاب های خود، تعادل ایجاد کنید.

علاوه بر این، کسب رتبه برای کلمات کلیدی با حجم جستجوی بالا همیشه امکان پذیر نیست.

حقیقت این است که به عنوان یک وب سایت جدید، به سادگی نمی توانید برای کلمات کلیدی پر جستجو و اصلی در زمینه کسب و کار خود، رتبه خوبی کسب کنید. البته این گفته بدان معنا نیست که پس از تثبیت خود در بازار و به دست آوردن اعتبار، تلاشی نکنید.

همه چیز در مورد ارزیابی شانس واقعی شما برای کسب رتبه است. معیاری به نام دشواری کلمه کلیدی می تواند به شما در این امر کمک کند.

دشواری کلمه کلیدی

هنگامی که کلمات کلیدی مورد نظرتان برای کسب رتبه را پیدا کردید، باید با ارزیابی میزان رقابت در آنها دریابید که این کار چقدر سخت است. معمولاً این موضوع با معیاری به نام دشواری کلمه کلیدی بیان می شود.

در اکثر ابزارها، مقدار دشواری کلمه کلیدی در کسب رتبه در مقیاسی از 0 تا 100 نشان داده می‌شود. هر چه این عدد بزرگتر باشد، کسب رتبه یک گوگل برای آن کلمه کلیدی دشوارتر است.

این امتیاز بر اساس معیار آتوریتی (Authority) صفحات دیده شده در صفحه اول برای کلمه کلیدی مورد نظرتان محاسبه می شود.

با توجه به دشواری کلمه کلیدی:

  • شما یک نمای کلی عالی از کلمات کلیدی “سخت” و بازیکنان “بزرگ” در کسب و کارتان دریافت خواهید کرد.
  • شما قادر خواهید بود کلمات کلیدی را شناسایی کنید که شانس واقعی برای کسب رتبه در آنها را دارید
  • می‌توانید با تمرکز بر کلمات کلیدی که می‌توانند نتایجی را برای شما به ارمغان بیاورند، در زمان صرفه‌جویی زیادی کنید، حتی اگر هنوز قدرت زیادی ندارید.

توجه: مقدار دشواری کلمه کلیدی ممکن است در ابزارهای مختلف متفاوت باشد. شما می توانید نمره 30 را در یک ابزار و 50 را در ابزاری دیگر دقیقاً برای همان کلمه کلیدی مشاهده کنید.

علت این امر آنست که محاسبات بر اساس معیارها و الگوریتم‌های متفاوتی صورت گرفته است. نکته مهم در اینجا، مقایسه نتایج فقط در یک ابزار است.

ارتباط کلمه کلیدی

آخرین اما نه کم اهمیت ترین معیار، بحث ارتباط کلمه کلیدی با محتوا است. ساده ترین راه این است که یک تحلیل مناسب در نتایج صفحه اول گوگل انجام دهید تا متوجه شوید:

  1. اینکه آیا می‌توانید با وب‌سایت‌های صفحه اول نتایج جستجو رقابت کنید (بخش قبلی در مورد دشواری کلمات کلیدی را ببینید)
  2. هدف از جستجوی کلمات کلیدی که می خواهید برای آنها اقدام به بهینه سازی کنید چیست؟

با نگاه کردن به صفحه نتایج جستجو می توانید تشخیص دهید که هدف از جستجو در پشت عبارت جستجوی شده توسط کاربر چیست و آیا آن کلمه کلیدی با محتوای شما مطابقت دارد یا خیر.

4 نوع مختلف از اهداف جستجو وجود دارد:

  • رسیدن: جستجوی یک وب سایت/برند خاص
  • کسب اطلاعات: جستجو برای اطلاعات عمومی
  • انجام تراکنش: خرید آنلاین یک محصول توسط کاربر
  • تحقیق: تحقیق قبل از خرید توسط کاربر

برای مشاهده چند نمونه به این جدول نگاه کنید:

فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی تجهیزات تهیه قهوه دارید. شما می خواهید صفحه محصول قهوه ساز خانگی خود را بهینه کنید و در ادامه کلمه کلیدی “بهترین قهوه ساز خانگی” را پیدا می کنید. حجم جستجوی بالایی دارد و سختی آن خیلی زیاد نیست.

با این حال، اگر به نتایج جستجو نگاه کنید، متوجه خواهید شد که تمام نتایج صفحه اول جستجو برای “بهترین قهوه ساز خانگی” نظرات و راهنمای خرید هستند، نه صفحات محصول. به عبارت دیگر، گوگل آن را یک کلمه کلیدی تحقیقی و نه تراکنشی می داند.

نگاهی گذرا به صفحه نتایج جستجو این را به شما خواهد گفت.

نتیجه جستجو برای بهترین قهوه ساز خانگی

همیشه این موضوع را در ذهن داشته باشید تا در نهایت برای کلمات کلیدی اشتباه، صفحه ای را بهینه سازی نکنید.

نگاه تخصصی تر از دید گائل برتون

کارشناس سئو و بنیانگذار وب سایت Authority Hacker

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد در هنگام یافتن کلمات کلیدی مرتکب می شوند این است که فقط به اعدادی که در ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی می بینند توجه می کنند.

آنها به ندرت هدف از جستجو را در نظر می گیرند در حالی که در واقعیت، این موضوع حتی از حجم جستجو هم مهمتر است.

اما چرا؟

اول اینکه، گوگل واقعاً می‌داند که کاربران چه نوع محتوایی را می‌خواهند برای هر عبارت جستجو شده ببیند و اگر نتایج برتر را بررسی کنید، اغلب نتایج مشابهی خواهید دید.

بنابراین اگر در دسته بندی هایی قرار نمی گیرید که کاربران علاقه مند به دیدن آن هستند، شانس کسب رتبه برای وب سایت شما بسیار کم است، حتی اگر در تمام معیارهای دیگر وضعیت خوبی داشته باشید.

ثانیا، حتی اگر واقعاً بازدیدکنندگانی را از گوگل در یک کلمه کلیدی کسب کنید، تغییراتی هر چند کوچک در عبارت جستجو شده به معنای خواسته بسیار متفاوتی برای افراد میتواند باشد و در ادامه برخی از آنها ممکن است علاقه مند به خرید محصولات شما باشند، در حالی که مابقی واقعاً اهمیتی به محصولات سایت شما نمی دهند.

به عنوان مثال:

اگر کلمه کلیدی “جاروبرقی” را بررسی کنید، افراد زیادی آن را جستجو می کنند (223000 متوسط ​​حجم جستجوی ماهانه).

اما مردم بیشتر به دنبال نتایجی از جنس صفحات برندها و فروشگاه های اینترنتی هستند و به همین دلیل است که گوگل وب سایت های دیجی کالا، ایمالز و ترب را نشان میدهد.

نتیجه جستجو برای جاروبرقی

شما به احتمال زیاد قصد فروش چیزی به کاربران را ندارید.

در حالی که عبارت «بهترین جاروبرقی» حجم جستجوی بسیار کمتری دارد (متوسط ​​13000 جستجوی ماهانه). اما این عبارت ماهیت تحقیقی بیشتری دارد و مطمئناً درآمد بیشتری برای شما ایجاد می کند، به همین دلیل است که گوگل به جای صفحه محصولی از سایت دیجیکالا، راهنمای خرید را نشان می دهد.

نتیجه جستجو برای بهترین جاروبرقی

بنابراین فقط روی حجم جستجو تمرکز نکنید، هدف از جستجو مهم ترین معیار است.

نکته: اگر می‌خواهید عمیق‌تر در یافتن کلمات کلیدی غوطه‌ور شوید، بهتر است راهنمای جامع ما برای جستجوی کلمات کلیدی را بخوانید.

فصل چهارم

بهینه سازی محتوا

بسیاری از بازاریابان قبلاً فکر می کردند که محتوا و سئو بازیگران جداگانه ای هستند. در حالی که آنها سخت در اشتباه بودند. بیایید دریابیم که چگونه می توانید از همکاری این دو عنصر بهره مند شوید.

بخش های فصل چهارم:

  • شناسایی و سازماندهی موضوع
  • بهینه سازی کلمه کلیدی هدف
  • کیفیت محتوا
  • طول محتوا
  • به روز رسانی محتوا

می گویند محتوا پادشاه است.

همانطور که ممکن است این جمله کلیشه ای به نظر برسد، اما حقایق زیادی در مورد آن وجود دارد. حقیقت آن است که سئو و محتوا به هم مرتبط هستند.

(به عبارت دیگر: اگر محتوای شما کیفیت ندارد، انجام سئو هم بی فایده است).

به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم در این راهنمای سئو، راهکارهایی در مورد ایجاد یک استراتژی محتوای موفق را با شما به اشتراک بگذاریم.

شناسایی و سازماندهی موضوع

استراتژی تولید محتوای شما باید بر اساس درک مناسب از کسب و کار و نیازهای مخاطبان باشد.

ما اولین مرحله در این فرآیند یعنی یافتن کلمات کلیدی مناسب را در فصل قبل پوشش داده ایم. مرحله دوم شناسایی موضوعات یا تاپیک ها است.

با اینکه کلمات کلیدی مختلف می توانند موضوعی مستقل برای تولید محتوا باشند، اما همیشه اینطور نیست.

به مثال زیر نگاه کنید:

مقایسه کلمت کلیدی با یک موضوع

فرض کنید یک وبلاگ بازاریابی آنلاین و چندین کلمه کلیدی مانند عبارت زیر دارید:

  • چگونه یک وبلاگ راه اندازی کنیم
  • چگونه یک وبلاگ ایجاد کنیم
  • نحوه راه اندازی یک وبلاگ
  • چگونه وبلاگ خود را راه اندازی کنیم

ممکن است متوجه شوید که اگرچه این کلمات کلیدی متفاوت هستند، اما همه آنها در مورد یک چیز هستند: ایجاد یک وبلاگ.

ایجاد یک پست جداگانه برای هر یک از آنها کار بی معنی است. در عوض، ما آنها را در یک موضوع یعنی نحوه ایجاد یک وبلاگ گروه بندی میکنیم و سپس آن را در یک راهنمای جامع پوشش می دهیم که به طور بالقوه می تواند برای هر یک از این کلمات کلیدی رتبه کسب کند.

(اگر یک تجزیه و تحلیل سریع بر روی نتایج جستجو انجام دهید، متوجه خواهید شد که نتایج جستجو برای همه آنها تقریباً یکسان است).

هنگامی که موضوع را تعیین کردید، می توانید به کلمات کلیدی بازگشته و آن کلمه کلیدی را انتخاب کنید که موضوع محتوای شما را به بهترین شکل نشان دهد. این کلمه کلیدی، کلمه کلیدی هدف نامیده می شود.

اصل اساسی استراتژی محتوا برای سئو ساده است: یک صفحه = یک موضوع = یک کلمه کلیدی هدف

برای انتخاب کلمه کلیدی هدف، باید از اصول جستجوی کلمات کلیدی که در فصل قبل به طور گسترده به آن پرداختیم پیروی کنید. همچنین حجم جستجو، دشواری و ارتباط آن با محتوا را در نظر بگیرید.

چگونه موضوعات مختلف محتوا را سازماندهی کنیم؟

یک راه عالی برای برنامه ریزی و سازماندهی موضوعات محتوا استفاده از به اصطلاح “هاب محتوا” است.

هاب محتوا مجموعه ای از صفحات است که همگی به موضوع خاصی مرتبط هستند.

این صفحات به هم مرتبط هستند و یک نمای کلی از موضوع اصلی و همچنین بینش عمیق تری در مورد موضوعات فرعی ارائه می دهند.

برای دستیابی به این هدف دو نوع محتوا وجود دارد:

  • محتوای پیلار (Pillar Content): صفحه اصلی که یک نمای کلی از موضوعی گسترده ارائه می دهد و معمولا یک کلمه کلیدی گسترده را هدف قرار می دهد (مانند دویدن)
  • محتوای خوشه ای (Cluster Content): صفحات پشتیبانی که بر روی موضوعات فرعی با جزئیات بیشتری متمرکز هستند (مانند مزایای دویدن، کفش مخصوص دویدن، اشتباهات آهسته دویدن)
مدل هاب محتوا

این استراتژی مزایای متعددی دارد:

  • شما با پوشش دادن هر موضوع با جزئیات بیشتر، ارزش بیشتری برای خوانندگان خود قائل می شوید. آنها مجبور نیستند برای یادگیری کامل در مورد یک موضوع خاص از وب سایت های دیگر بازدید کنند.
  • شما مجبور هستید محتوای خود را برنامه ریزی و ساختار دهید و تمام کلمات کلیدی مهم را به طور سیستماتیک پوشش دهید
  • شما اعتبار (آتوریتی) خود را در موضوعاتی خاص با لینک دادن صفحاتی که از نظر مفهومی نزدیک هستند افزایش می دهید

انواع مختلف هدف را هدف قرار دهید

هنگام انتخاب موضوعات برای محتوای خود، به یاد داشته باشید که اهداف جستجوی متفاوتی وجود دارند (به فصل قبل مراجعه کنید): اطلاعاتی، رسیدن، معاملاتی و تحقیق.

هدف از تولید هر پست الزاما فروش نیست. با تمرکز بر انواع اهداف جستجو (از جمله هدف اطلاعاتی) می توانید به شکل های مختلف کاربر را به خریدار تبدیل کنید.

این رویکرد مزایای زیر را به دنبال دارد:

  • شما خود را به عنوان یک مرجع در این زمینه تثبیت خواهید کرد
  • اعتماد و آگاهی از برند خودتان ایجاد خواهید کرد
  • به کاربران جدیدی دست می یابید (که ممکن است بعداً به مشتری تبدیل شوند)

بهینه سازی کلمه کلیدی هدف

هنگامی که یک کلمه کلیدی هدف دارید، باید از آن برای بهینه سازی صفحه خود در موضوع محتوای مورد نظر استفاده کنید.

در ادامه لیستی میبینید از تمام عناصری که می توانید از کلمه کلیدی هدف در آنها استفاده کنید:

  • عنوان صفحه (Title tag) و متا دیسکریپشن (Meta description)
  • URL
  • تگ های هدر (تیترهای اصلی و فرعی)
  • متن بدنه
  • فراداده (متادیتا) تصویر
  • متن لینک های داخلی (انکرتکست)
بهنیه سازی کلمه کلیدی هدف

عنوان صفحه و متا دیسکریپشن

قرار دادن کلمه کلیدی هدف در تگ عنوان (و تا حدی در متا دیسکریپشن) بسیار مهم است. در حالت ایده‌آل، تا حد امکان بهتر است که کلمه کلیدی هدف نزدیک به ابتدای عنوان باشد.

وقتی در مورد موضوع خاصی محتوا می نویسید، طبیعی است که کلمه کلیدی مورد نظر در عناصر داخلی صفحه که محتوای صفحه را خلاصه می کنند ظاهر شود.

در اینجا نمونه ای از صفحه نتیجه جستجو برای پست ما با عنوان “متا دیسکریپشن چیست” با کلمه کلیدی هدف “متا دیسکریپشن” آورده شده است.

نتیجه جستجو برای متا دیسکریپشن

در فصل بعدی اطلاعات بیشتری در مورد بهینه سازی تگ عنوان و متا دیسکریپشن ارائه خواهیم داد.

URL

URL های شما باید کوتاه، قابل خواندن و شامل کلمه کلیدی هدف باشد. این عامل، مهم ترین فاکتور سئو نیست، اما می تواند تا حدودی کمک کننده باشد.

از مزایای آن میتوان به این مورد اشاره کرد که اگر شخصی URL خالی را بدون انکرتکست به صفحه شما لینک دهد، متن بک لینک شامل کلمه کلیدی هدف شما می شود.

تگ های هدر و متن بدنه

بهترین راهکار این است که از کلمه کلیدی هدف خود در تگ H1 صفحه استفاده کنید. در صورت لزوم، ممکن است در برخی از عناوین فرعی هم از کلمه کلیدی هدف خود استفاده کنید.

در نهایت، کلمه کلیدی هدف باید چند باری در متن اصلی ظاهر شود.

تعریف متا دیسکریپشن در رادزاد

همیشه به یاد داشته باشید که چیزی به نام تعداد ایده آل کلمات کلیدی در یک صفحه وجود ندارد (منظور چگالی کلمه کلیدی است).

در واقع استفاده زیاد از کلمه کلیدی در متن می تواند آسیب بیشتری نسبت به سود داشته باشد.

متادیتای تصویر

شما می توانید کلمه کلیدی هدف خود را در متادیتاهای مختلف تصویر وارد کنید، یعنی در:

  • نام فایل تصویر
  • عنوان تصویر
  • کپشن تصویر
  • متن جایگزین تصویر

متن جایگزین از نقطه نظر سئو مهم ترین است. این متن تصویر را برای بازدیدکنندگان کم بینا و همچنین پایشگر ها توصیف می کند.

افزودن متن جایگزین به تصاویر سایت در وردپرس

این مسئله بدان معنا نیست که باید کلمه کلیدی هدف را در همه این مکان ها قرار دهید.

اگر کلمه کلیدی هدف شما «ورزش در فضای باز» است و تصویر مردی را در حال بالا رفتن از کوه نشان می‌دهید، لازم نیست از متن جایگزین «مردی در حال انجام ورزش در فضای باز» استفاده کنید. در عوض میتوانید از عبارت “بالا رفتن مرد از کوه” هم استفاده کنید.

متن لینک های داخلی

نکته آخر اینکه باید از کلمه کلیدی هدف در انکر تکست لینک های داخلی خود استفاده کنید.

انکرتکست (Anchor text) قسمت قابل مشاهده لینک است. اگر حاوی کلمه کلیدی هدف باشد، اینگونه به گوگل اطلاع می دهید که صفحه ای که به آن لینک می دهید درباره چیست.

در اینجا یک مثال آورده شده است: لینک داخلی 🙂

نکته: همین امر در مورد لینک های خارجی نیز صدق می کند. با این حال، همیشه نمی‌توانید بر روی متن لینک ها در صفحات خارجی که به سایت شما پیوند داده می‌شوند تأثیر گذار باشید.

دستکاری متن های بک لینک های شما هم ممکن است بسیار خطرناک باشد. در فصل لینک سازی در مورد این موضوع بیشتر توضیح داده ایم.

اکنون، به مهمترین بخش در مورد بهینه سازی صفحه برای کلمه کلیدی هدف رسیده ایم: خود را مجبور به استفاده از کلمه کلیدی هدف نکنید.

اگر کلمه کلیدی هدف شما «بهترین استراتژی بازاریابی محتوا برای مشاغل کوچک» است، استفاده از آن در تمام عناصر داخلی ذکر شده در بالا، کار عاقلانه ای نیست.

از عقل سلیم خود استفاده کنید و طبیعی بنویسید.

چیزی درباره کلمات کلیدی LSI شنیده اید؟

بسیاری از متخصصین سئو استفاده از به اصطلاح کلمات کلیدی LSI را توصیه می کنند.

منظور آنها این است که شما باید مترادف ها و کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید و آنها را در سراسر صفحه پخش کنید تا مطمئن شوید که گوگل از موضوع صفحه آگاهی یابد.

اما حقیقت این است که کلمات کلیدی LSI فقط یک افسانه خطرناک در سئو هستند. در اینجا دو دلیل برای این گفته می آوریم:

  • این اصطلاح معنی مشخصی ندارد و ربطی هم به الگوریتم LSI ندارد
  • این تکنیک، تاکید زیادی بر ایده استفاده مصنوعی از کلمات کلیدی خاص دارد، که خطر بزرگی برای یکپارچگی متن شما ایجاد می شود، چرا که معمولا منجر به استفاده بی رویه از کلمات کلیدی می گردد.

جان مولر، تحلیلگر وب مستر در گوگل، پدیده کلمات کلیدی LSI را به صورت زیر خلاصه می کند:

“چیزی به نام کلمات کلیدی LSI وجود ندارد. هر کسی که خلاف این را به شما می گوید اشتباه می کند.”

در عوض چه باید کرد؟

به این فکر کنید که “چگونه ارتباط پست را تا حد ممکن با کلمه کلیدی بیشتر کنیم”، نه اینکه “چگونه پست را با کلمات کلیدی پر کنیم تا گوگل فکر کند که آن پست با کلمات کلیدی مورد نظر ما مرتبط است”.

انجام این کار بسیار ساده است: رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید، بر روی موضوع مطالعات زیادی انجام دهید و آن موضوع را به روشی جامع پوشش دهید. اگر این کار را انجام دهید، گوگل موضوع صفحه شما را به خوبی درک خواهد کرد.

کیفیت محتوا

امروزه، کسب رتبه تقریباً برای تمام کلمه کلیدی بسیار سخت‌تر از گذشته شده است و بیشتر جایگاه‌ها بیش از حد اشباع شده‌اند.

اما یک استراتژی وجود دارد که هنوز کار می کند. ایجاد محتوایی که 10 برابر بهتر از رقبای شما است که به عنوان استراتژی «محتوای 10 برابر بهتر» نیز شناخته می شود.

استراتژی محتوای 10 برابر بهتر

محتوای 10 برابر بهتر چیست؟

محتوایی که 10 برابر بهتر از بهترین نتیجه موجود در نتایج جستجو برای یک کلمه کلیدی است.

چگونه محتوای 10 برابر بهتر ایجاد کنیم؟

محتوای بهتر:

  • موضوع بیشتر از دیگران مورد کنکاش قرار میگیرد
  • اطلاعات محتوا به روز تر است
  • محتوا دارای داده های موثق، تحقیقات و نظرات متخصصین است

طراحی بهتر

  • صفحه دارای طراحی جذابی است
  • در صفحه از محتوای تصویری استفاده شده است
  • به جای تصاویر کپی از تصاویر اورجینال استفاده شده است

تجربه کاربری بهتر

  • خواندن متن ساده است
  • سرعت بارگذاری صفحه بالاست
  • صفحه در هر دستگاهی درست نمایش داده می شود

این استراتژی در عمل به این معنی است:

کیفیت بهتر

  • موضوع محتوا را با دقت بیشتری نسبت به رقبای خود پوشش دهید (شما می توانید به صفحات با رتبه برتر نگاه کنید و سعی کنید بفهمید چه کاری می تواند بهتر انجام شود)
  • اطلاعات و داده های به روز بیشتری ارائه دهید
  • محتوا را تخصصی تر و قابل استنادتر ارائه دهید (از اطلاعات متخصصان استفاده کرده و به منابع مورد اعتماد استناد کنید)
  • اصیل باشید، از داده های منحصر به فرد استفاده کنید، از زوایای جدیدی به موضوع نگاه کنید، آزمایشاتی انجام دهید
  • به سایر منابع مرتبط و با کیفیت لینک دهید
آیا لینک دادن به دیگر وب سایت ها برای سئو ضرری ندارد؟

بسیاری از افراد از لینک دادن به وب سایت های دیگر می ترسند، زیرا نمی خواهند “بازدید کنندگان خود را به سمت آنها بفرستند”. حقیقت این است که لینک دادن به سایر منابع با کیفیت می تواند از نقطه نظر سئو برای شما مفید باشد.

لینک دادن به محتوای مرتبط به تقویت درک موضوع صفحات شما کمک می کند. این کار می تواند به گوگل کمک کند تا زمینه سایت شما را بهتر درک کند و برای بازدیدکنندگان شما هم با ارزش تر است.

طراحی بهتر

  • از یک چیدمان منحصر به فرد برای مهم ترین قسمت های محتوای خود استفاده کنید
  • رسانه های بصری جذاب (مانند تصویر، اینفوگرافیک، نمودار، گیف، اسکرین شات، ویدئو) به محتوا اضافه کنید
  • از تصاویر گرفته شده توسط دوربین خود استفاده کرده و از عکس های استوک خودداری کنید

UX بهتر

  • مطمئن شوید که متن، خوانا (از نظر نوع و اندازه فونت) و عاری از اشتباهات املایی است
  • از پاراگراف های کوتاه تر استفاده کنید
  • از فهرست مطالب برای صفحات طولانی تر استفاده کنید
  • از نقل قول ها، اینفو باکس، لیست های گلوله ای و جملات بولد شده استفاده کنید
  • جنبه های فنی را بهینه تر کنید (در فصل بعدی در مورد آن بیشتر توضیح میدهیم.)

طول محتوا

بسیاری از مردم فکر می کنند که طول محتوا یکی از فاکتورهای رتبه بندی است. یک مطالعه معروف توسط وب سایت Backlinko وجود دارد که نشان می دهد پست هایی با حدود 2000 کلمه و بیشتر، معمولا در گوگل رتبه بهتری دارند.

رابطه تعداد کلمات محتوا با رتبه آن در گوگل

در حالی که در حقیقت محتواهای طولانی‌تر در گوگل معمولا رتبه بهتری دارند، اما این تعداد کلمات نیست که باعث کسب رتبه بالاتر می‌شود. واقعیت این است که پست های طولانی تر معمولاً موضوع را به صورت جامع تر پوشش می دهند.

رویکرد تخصصی جولیا مک کوی: بازاریاب محتوا و بنیانگذار Express Writers

اگر هدفم کسب رتبه بالا برای کلمه کلیدی هدف باشد، هرگز وبلاگ‌هایی با کمتر از 2000 کلمه ایجاد نمی‌کنم.

در واقع، برای اثبات این موضوع، یک سایت کاملاً جدید به نام Content Hacker راه اندازی کردم. آزمایش طول محتوای من این گونه بود. آیا می‌توانم تنها با 11 وبلاگ برای حداقل صد کلمه کلیدی رتبه خوبی کسب کنم، با این شرط که آن وبلاگ‌ها «مگا بلاگ» با حداقل 5000 کلمه باشند؟

در کمتر از سه ماه، ما در 2500 کلمه کلیدی جایگاه خوبی در نتایج جستجو کسب کردیم. اکثر 11 وبلاگ من در حال حاضر در گوگل برای کلمه کلیدی هدف خود رتبه گرفته اند. خیلی جالب است!

مسئله این است که به عنوان یک نویسنده، نمی توانید بین 2000 تا 5000 کلمه در مورد موضوع خود چرت و پرت سر هم کنید. برای به دست آوردن رتبه‌های خوب از دید گوگل باید سه فاکتور تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن را همزمان داشته باشید. در واقع باید در کار خود یک متخصص واقعی باشید.

طول و جامعیت محتوا اساساً با میزان تخصص شما در ارتباط است. باز هم میگویم که هیچ میانبری وجود ندارد. شما باید در موضوعی که در مورد آن می نویسید متخصص باشید و در هنگام نوشتن محتوا آن را ثابت کنید.

اما چگونه می توان به این رویکرد نزدیک شد؟

  • به میانگین تعداد کلمات صفحاتی که برای کلمه کلیدی هدف شما در صفحه اول نتیجه جستجو قرار دارند نگاه کنید تا عددی تقریبی از طول محتوا به شما بدهد. (به عنوان مثال، اگر تمام پست های واقع در نتیجه جستجو دارای بیش از 2000 کلمه باشند، به احتمال زیاد با یک مقاله 800 کلمه ای رتبه خوبی کسب نخواهید کرد)
  • موضوع را به صورت جامع پوشش دهید به گونه ای هر چیزی را که یک خواننده بالقوه ممکن است بخواهد درباره آن بداند، در محتوای شما چیزی درباره آن نوشته شده باشد.
  • همیشه به خاطر داشته باشید که تعداد زیاد کلمات به تنهایی باعث بهبود رتبه شما نمی شود. روی کیفیت محتوا تمرکز کنید نه فقط کمیت.

توجه: در بحث سئو همبستگی، همیشه به معنای علیت نیست. به بیان ساده تر اگر چیزی مانند پست طولانی تر با رتبه بالاتر مرتبط باشد، لزوماً به این معنی نیست که طولانی بودن پست، یک فاکتور مستقیم رتبه بندی است.

به روز رسانی محتوا

کم ارزش شدن محتوا در طول زمان یک حقیقت است.

مهم نیست که یک محتوا چقدر خوب باشد، این احتمال وجود دارد که ترافیکی که از آن کسب می کنید به تدریج کاهش یابد، مگر اینکه آن را تازه و به روز نگه دارید.

Andrew Tate متوجه شد که بسیاری از پست های موفق وبلاگ، منحنی ترافیکی یکسانی دارند و این پدیده را به عنوان 5 مرحله از چرخه حیات محتوا توصیف کرد:

چرخه حیات محتوا

بنابراین، چگونه مطمئن شوید که پست شما در طول زمان فراموش نمی شود؟

پاسخ این است: به روز رسانی منظم.

به روز رسانی منظم محتوا یک تکنیک مهم سئو (اما اغلب نادیده گرفته شده) است.

یکی از دلایلی که به‌روزرسانی محتوا ممکن است تأثیر مثبتی بر رتبه شما داشته باشد این است که گوگل به تعداد دفعات به‌روزرسانی صفحات توجه می‌کند و تمایل به نمایش صفحاتی دارد که اغلب به‌روزرسانی می‌شوند.

این بدان معنا نیست که هر محتوایی به بروزرسانی مکرر نیاز دارد، اما بسیاری از آنها نیاز دارند.

حتی اگر این موضوع خیلی در مورد زمینه محتوای شما صدق نمیکند، به روزرسانی یک راه نسبتا آسان برای بهبود کیفیت محتوای شما است. در حالت کلی بروزرسانی محتوا هیچ وقت کار بدی نبوده است.

نکته: یک ابزار رایگان و مفید توسط Animalz وجود دارد که می تواند به حساب Google Analytics شما متصل شود و صفحاتی را که ممکن است بر اساس کاهش ترافیک نیاز به بروز رسانی داشته باشند شناسایی کند.

به روز رسانی در مقابل انتشار مجدد

در حالی که تغییرات کوچک در صفحات شما نیازی به اقدامات خاصی پس از آن ندارد، اما یک بازسازی بزرگ احتمالاً ارزش انتشار مجدد پست را دارد. به طوری که در بالای صفحه وبلاگ شما نشان داده شود و خوانندگان از این طریق بفهمند که بر روی آن پست یک به روز رسانی بزرگ صورت گرفته است.

در اینجا مواردی را معرفی می کنیم که ممکن است بخواهید پس از آن، پست خود را مجدداً منتشر کنید:

  • به روز رسانی بیش از 50٪ از محتوا را تحت تاثیر قرار می دهد
  • شما مقدار قابل توجهی محتوای جدید به پست اضافه کرده اید
  • شما دو یا چند پست را در یک پست ادغام کرده اید

بازنشر پست فرصتی عالی برای تبلیغ مجدد آن در رسانه های اجتماعی و خبرنامه است. همچنین میتواند فرصتی برای کسب بک لینک های جدید نیز باشد.

برای مطالعه بیشتر در زمینه محتوا پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را هم مطالعه کنید:

فصل پنجم

سئو داخلی و سئو تکنیکال

در فصل قبل به تکنیک های سئو داخلی که مرتبط با محتوا بودند پرداختیم. اکنون، نگاه دقیق تری به جنبه های فنی خواهیم داشت.

بخش های این فصل:

  • لینک سازی داخلی
  • سایت مپ
  • HTTPS
  • سازگاری با موبایل
  • سرعت بارگذاری صفحه
  • متن جایگزین تصویر
  • عنوان و متا دیکریپشن صفحه
  • فیچر اسنیپت (Featured snippet)

لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی تکنیک سئویی است که در اغلب مواقع نادیده گرفته می شود.

کسب بک لینک از دیگر سایت در سئو ضروری است (در فصل بعدی در مورد آن توضیح خواهیم داد.)، اما داشتن ساختاری مناسب از لینک های داخلی به همان اندازه مهم است.

اما علت این مسئله چیست؟

  • لینک های داخلی پایش وب سایت شما را بهبود می بخشند. اگر صفحات شما به خوبی به هم مرتبط هستند، خزنده های موتور جستجو کار آسان تری برای یافتن و ایندکس تمام صفحات شما دارند.
  • لینک های داخلی، UX و تعامل کاربران با سایت را بهبود می بخشند. اگر سایت شما قابلیت خوبی برای حرکت در بین صفحات داشته باشد، بازدیدکنندگان شما به راحتی آنچه را که نیاز دارند پیدا خواهند کرد. با داشتن لینک های متنی مرتبط، آنها به جای ترک وب سایت، با هدف یافتن پاسخ های خود در دیگر صفحات سایت، زمان بیشتری را با محتوای شما صرف می کنند.
  • لینک های داخلی می توانند رتبه وب سایت شما را بهبود بخشند. بله، لینک های داخلی ارزش لینک را نیز منتقل می کنند. اگر یک صفحه دارای تعداد زیادی لینک داخلی مرتبط همراه با انکر تکست های توصیفی خوبی باشد، گوگل صفحه لینک شده را بهتر درک می کند، آن را در ساختار صفحه شما صفحه مهمی می داند و به آن اهمیت بیشتری می دهد.

قانون طلایی لینک داخلی خوب این است: هر صفحه ای باید حداکثر 3 کلیک با صفحه اصلی شما فاصله داشته باشد.

ساختار لینک های داخلی

بزرگترین مزیت لینک سازی داخلی؟ برخلاف لینک های خارجی، کنترل لینک های داخلی کاملا در دستان شماست.

بنابراین، چگونه می توان یک وب سایت با لینک های داخلی خوب ایجاد کرد؟

از عناصر جا به جایی واضحی استفاده کنید

کلید داشتن یک وب سایت با لینک های داخلی خوب، داشتن عناصر با ساختار مناسب برای جا به جایی بین صفحات است.

افراد عادت دارند به روش خاصی در وب سایت ها پیمایش کنند و شما باید این روند را تا حد امکان برای آنها آسان و واضح کنید.

  • منو: یک عنصر اصلی برای جا به جایی که باید واضح و توصیفی باشد
  • برد کرامب (Breadcrumbs): اگر ساختار عمیقی از صفحات تودرتو دارید بسیار مفید است
  • دسته بندی: محتوای خود را به بخش های منطقی دسته بندی کنید تا افراد بتوانند محتوای مشابه را به راحتی پیدا کنند

لینک از بدنه صفحه

علاوه بر لینک های داخلی از طریق عناصر گفته شده در بخش قبل، لینک دادن به سایر صفحات مرتبط از داخل بدنه صفحه نیز اقدام مناسبی است.

این لینک ها شامل عبارات مرتبط با محتوای صفحه لینک شده یا عبارتی مانند «مطالعه بیشتر» است که به صفحات دیگری از وب سایت شما لینک داده می شود. این لینک ها ممکن است برای بازدیدکنندگان جالب باشد.

در این راستا این دو تمرین ساده را همیشه تکرار کنید:

  • هر بار که می‌خواهید یک پست جدید منتشر کنید، به سایر محتواهای وب سایت فکر کنید، مخصوصا آنهایی که برای خواننده ممکن است مفید باشد. در ادامه به آن لینک دهد.
  • پس از انتشار پست یا صفحه جدید، چند لینک داخلی از سایر صفحات مرتبط با آن، به آن صفحات اضافه کنید.
رویکرد تخصصی Glen Allsopp: متخصص سئو و بنیانگذار Detailed

در چند ماه گذشته، من بیش از 1000 وب سایت را بررسی کرده ام. یکی از رایج‌ترین «اشتباه‌هایی» که می‌بینم این است که افراد تیترهای صفحات خود را قابل کلیک کردن نمی‌کنند، به خصوص وقتی صحبت از وبلاگ‌ها به میان می آید.

بنابراین آنها یک عنوان، یک تکه متن و یک دکمه “اینجا کلیک کنید” یا “ادامه مطلب” را در ادامه خواهند داشت. همانطور که می توانید تصور کنید، عبارت “بیشتر بخوانید” تنها لینکی است که آنها در این محل قرار میدهند.

این کار تجربه کاربری خوبی را ایجاد نمی کند، چرا که کاربران به طور طبیعی تمایل دارند روی تصاویر و تیترها کلیک کنند تا در ادامه چیزی را بخوانند. مطمئنا شما هم نمی خواهید که لینک های داخلی هر یک از مقاله های شما فقط با عبارت “بیشتر بخوانید” باشد.

این یک توصیه مهم است، اما شگفت‌انگیز است که من با سایت های زیادی رو به رو می‌شوم که چنین استراتژی نامناسبی در آنها وجود دارد.

سایت مپ (Sitemap)

سایت مپ یک لیست از آدرس تمام صفحات یک وب سایت است که توسط موتورهای جستجو قابل پایش است. داشتن یکی از آنها، به خزنده‌ها (پایشگرها) اجازه می‌دهد همه صفحات شما را پیدا کنند.

چه نوع سایت هایی از سایت مپ سود می برند (طبق گفته گوگل):

  • وب سایت های بزرگ با صدها یا هزاران صفحه
  • سایت های جدید با بک لینک کم یا بدون بک لینک
  • وب‌سایت‌هایی که لینک های داخلی زیادی ندارند
  • وب سایت هایی با فایل های رسانه ای زیاد (مانند گالری تصاویر)

آیا همیشه به سایت مپ نیاز دارید؟

الزاما نه، به خصوص اگر یک وب سایت کوچک با چند صفحه به هم لینک شده دارید.

از طرف دیگر، داشتن سایت مپ هرگز نمی تواند به شما آسیبی برساند. علاوه بر این، حاوی اطلاعات اضافی مفیدی مانند ویژگی lastmod است، منظور تاریخی است که آخرین به‌روزرسانی بر روی صفحه انجام شده تا پایشگر‌ها بدانند که آیا صفحه نیاز به پایش مجدد دارد یا خیر.

در پست دیگر ما در مورد سایت مپ های XML اطلاعات بیشتری کسب کنید.

اگر مطمئن نیستید که چگونه یک سایت مپ ایجاد کنید و از روی اتفاق هم وب سایت شما با وردپرس ساخته شده است (که به احتمال زیاد هم همین است)، توصیه می کنیم سایت مپ را با افزونه Yoast SEO ایجاد کنید.

سایت مپ چیزی شبیه به این است:

سایت مپ وب سایت رادزاد

برای اینکه گوگل از سایت مپ شما مطلع شود، می توانید آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید.

ابتدا به صفحه سرچ کنسول رفته و سپس به Sitemaps بروید. در ادامه هم آدرس سایت مپ را در قسمت Add a new sitemap ثبت کنید:

درج URL سایت مپ در گوگل سرچ کنسول

HTTPS

این روزها واقعاً هیچ بهانه ای برای استفاده نکردن از گواهی SSL وجود ندارد، به خصوص که گزینه های رایگان آن به راحتی در دسترس هستند (مانند Let’s encrypt).

تفاوت وب سایت دارای HTTPS با HTTP در مرورگر

امنیت بازدیدکنندگان وب سایت باید در اولویت شما باشد.

علاوه بر دلایل واضحی که برای استفاده از آن وجود دارد، استفاده از پروتکل HTTPS در سال 2014 به یک فاکتور رتبه بندی (البته نسبتا کم قدرت) تبدیل شده است. به عبارت دیگر، اگر از HTTPS استفاده نکنید، ممکن است وب سایت شما در گوگل بدتر از رقبا عمل کند.

سازگاری با موبایل

از سال 2019، گوگل از mobile-first indexing به معنای ایندکس صفحات در موبایل استفاده می کند. این موضوع بدان معناست که اکثر وب سایت ها به جای نسخه دسکتاپ در نسخه موبایل خود پایش و ایندکس می شوند.

داشتن یک وب سایت سازگار با موبایل یک امر ضروری سئو است. این مسئله در عمل به این معنی است:

  • داشتن یک طراحی رسپانسیو
  • منویی که به راحتی در دستگاه های تلفن همراه نمایش داده می شود
  • فشرده کردن تصاویر
  • عدم استفاده از پاپ آپ های ناخوشایند
  • استفاده از یک فونت خوانا

اگر مطمئن نیستید که وب سایت شما برای استفاده در موبایل مناسب است یا نه، می توانید آن را با این ابزار گوگل تست کنید یا به گوگل سرچ کنسول بروید و ببینید آیا در بخش Mobile Usability مشکلی وجود دارد یا خیر.

تست وب سایت رادزاد در ابزار Mobile-Friendly Test گوگل

خوشبختانه، اکثر توسعه دهندگان این روزها به موضوع سازگاری وب سایت با موبایل توجه می کنند، بنابراین اگر یک تم وردپرسی با کیفیت را انتخاب کنید، نباید مشکلی وجود داشته باشد.

اما یک فاکتور خاص در سئو برای دستگاه های موبایل وجود دارد که باید به آن توجه زیادی داشته باشید. این فاکتور، سرعت برگذاری صفحه است.

سرعت بارگذاری صفحه

سرعت بارگذاری صفحه یکی از مهمترین جنبه های سئو تکنیکال و یک فاکتور مهم در UX است. هیچ کس حاضر نیست بیشتر از چند ثانیه برای بارگذاری یک صفحه منتظر بماند.

علاوه بر این، سرعت صفحه یک فاکتور رتبه بندی تایید شده توسط گوگل نیز است.

ابزارهای مفید زیادی وجود دارند که به شما کمک می کنند سرعت صفحه خود را اندازه گیری کرده و رایج ترین مشکلات مرتبط با سرعت بارگذاری صفحه را پیدا کنید. برای مثال:

حال، بیایید نگاهی دقیق‌تر به بهترین روش‌های بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحات سایت داشته باشیم:

1. از هاست با کیفیت استفاده کنید

هاست وب سایت شما اولین چیزی است که بر سرعت بارگذاری صفحات سایت شما تأثیر می گذارد.

اگر هاست شما زمان پاسخگویی خوبی ندارد، کار خاصی حتی با بهینه سازی بیشتر نمی توانید انجام دهید.

نگران میلی ثانیه ها نباشید، اما در عین حال از ارائه دهندگانی که خدمات هاستینگ را با قیمت 10000 تومان در ماه به شما ارائه می دهند، انتظار عملکرد عالی نداشته باشید.

توجه: بیشتر مبتدیان و صاحبان وب سایت های کوچک از هاست اشتراکی با کیفیت استفاده می کنند. این کار، روشی مقرون به صرفه است و در صورت نیاز می توان آن را در آینده هم ارتقا داد.

نکته آخر اینکه مطمئن شوید که مکان فیزیکی سرور تا حد امکان به مخاطبان هدف شما نزدیک است (به عنوان مثال اگر کاربران ایرانی را هدف قرار داده اید، وجود سرور در کانادا کار عاقلانه ای نیست).

2. کش را پیاده سازی کنید

کشینگ (Caching) فرآیندی است که در آن بخش هایی از صفحه شما (چه توسط سرور یا مرورگر بازدیدکننده) به خاطر سپرده می شود تا بارگذاری بعدی آن صفحه بسیار سریعتر شود.

در حالت کلی دو نوع کش وجود دارد:

  • کش مرورگر: کش در سمت مروگر کاربر ایجاد می شود. اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید از یکی از افزونه های کش مانند WP Rocket یا W3 Total Cache استفاده کنید (دقت داشته باشید که فقط از یک افزونه کش استفاده کنید!)
  • کش سمت سرور: در سطح پایین تر اجرا می شود و موثرتر است. این کار بسته به نوع سرور به شیوه های مختلفی پیاده سازی می شود.

3. AMP را در نظر داشته باشید

فناوری Accelerated Mobile Pages یا AMP امکان بارگذاری سریعتر محتوا در دستگاه های تلفن همراه را فراهم می کند. این فناوری در عمل، به این معنی است که محتوا در یک نسخه ساده تر و سبک تر از صفحه اصلی شما در تلفن های هوشمند ارائه می شود.

AMP برای وب سایت های پر محتوا (مانند مجلات خبری یا وبلاگ های بزرگتر) میتواند بسیار مفید باشد. اگر یک وب سایت وردپرسی دارید، پلاگین رسمی AMP در مخزن وردپرس وجود دارد و به شما در پیاده سازی آن کمک می کند.

4. اسکریپت ها را محدود کنید

هر اسکریپتی که در وب سایت خود استفاده می کنید مدتی را به زمان بارگذاری صفحه اضافه می کند. این اسکریپت ها در وردپرس شامل موارد زیر می باشند:

  • افزونه های وردپرس
  • ابزارهای تجزیه و تحلیل و اسکریپت های ریمارکتینگ
  • سرویس های کامنت گذاری (به عنوان مثال Disqus)
  • چت ویجت

این گفته ها بدان معنا نیست که شما نباید از هیچ یک از این ابزارها استفاده کنید. در عوض این قوانین ساده را دنبال کنید:

  • فقط از خدماتی که واقعاً نیاز دارید استفاده کنید. این امر به ویژه در مورد افزونه های وردپرس بسیار مهم است. برای هر ویژگی کوچک در وب سایت خود از افزونه استفاده نکنید. افزونه های زیاد می توانند سرعت وب سایت شما را کاهش دهند.
  • در صورت امکان، بارگذاری و اجرای اسکریپت‌ها را به تأخیر بیندازید، بدین شکل که یا پس از چند ثانیه از بارگذاری منابع مهم صفحه، یا زمانی که بازدیدکننده صفحه را به پایین اسکرول می‌کند بارگیری شوند. این راهکار را می توان برای ابزارک های کامنت گذاری و چت اعمال کرد.

5. تصاویر سایت را بهینه سازی کنید

فایل های تصویری بزرگ یکی از رایج ترین عواملی هستند که باعث کندی بارگذاری صفحه می شوند.

در اینجا چند روش برای بهینه سازی تصویر معرفی میکنیم تا پس از دنبال کردن آنها، مطمئن شوید تصاویر شما خیلی بزرگ نیستند:

الف) از فایل با فرمت مناسب استفاده کنید

استفاده از فایل های تصویری با فرمت مناسب به شما کمک می کند تا کیفیت تصویر بهتری داشته باشید و حجم فایل را هم کاهش دهید.

  • JPEG: عکس
  • PNG: نقاشی ها، اسکرین شات ها، تصاویری که صرفا حاوی متن هستند
  • GIF: تصاویر متحرک
  • SVG: لوگو ها، آیکون ها، تصاویر ساده با چند رنگ محدود

فرمت های نسل بعدی

ایده آل ترین راه حل قطعا استفاده از فرمت های به اصطلاح نسل بعدی (شامل WebP، JPEG 2000 و JPEG XR) است، زیرا آنها به طور خاص برای صرفه جویی در منابع طراحی شده اند.

به این راهنمای ساده برای انتخاب نوع فایل مناسب برای تصویر نگاه کنید:

راهنمای انتخاب فرمت مناسب برای تصاویر
ب) اندازه تصاویر را تغییر دهید

بسیاری از مردم تصاویری را آپلود می کنند که خیلی بزرگ هستند. اگر پهنای ناحیه محتوایی وبلاگ شما 800 پیکسل است، استفاده از تصاویری با عرض 2500 پیکسل توجیهی ندارد.

قبل از آپلود تصویر خود در سرور، از یک ویرایشگر تصویر برای تغییر اندازه تصویر هم اندازه عرض وب سایت خود استفاده کنید. ممکن است وب سایت شما کمی پهن تر باشد، اما به ندرت به یک سایت تمام عرض نیاز خواهید داشت، مخصوصا اگر صفحه شامل تصویر نیز باشد.

ج) تصاویر خود را فشرده کنید

فشرده سازی تصویر فرآیندی است که برخی از داده های غیر ضروری تصویر را حذف کرده و در عین حال کیفیت تصویر را نیز حفظ می کند.

می توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید و سعی کنید بهترین نسبت بین کیفیت و اندازه فایل را پیدا کنید یا کل فرآیند را با یک افزونه فشرده سازی، خودکار کنید (مانند Robin image optimizer pro در وردپرس).

د) بارگذاری تنبل (lazy load) را در نظر داشته باشید

بارگذاری تنبل یک فرآیند ساده است که در آن محتوایی که در بالای صفحه قابل مشاهده است در اولویت قرار می گیرد و بقیه کمی دیرتر بارگذاری می شوند. این تاکتیک برای صفحات پر تصویر بسیار مفید است.

متن های جایگزین تصویر

متن جایگزین تصویر (که به آن تگ alt نیز گفته می شود) قطعه متنی در کد HTML است که تصویر را توصیف می کند و در صورتی که تصویر بارگذاری نشود، در مرورگر ظاهر می شود.

متن جایگزین به 2 دلیل بسیار مهم است:

  • از نقطه نظر UX: اسکرین ریدرها می توانند متن جایگزین را برای بازدیدکنندگان کم بینا بخواند
  • از نقطه نظر SEO: متن جایگزین شرایط بهتری را برای پایشگر ها فراهم می کند، زیرا آنها نمی توانند تصویر شما را “ببینند”

توجه: همیشه نیازی به استفاده از متن جایگزین ندارید، به خصوص اگر تصویر معنایی را منتقل نمی کند. برای اطلاعات بیشتر این آموزش درباره متن جایگزین تصویر را مطالعه کنید.

یک متن جایگزین خوب:

  • باید توصیفی باشد: تصویر را به بهترین شکل ممکن توصیف کنید
  • کوتاه باشد: 5 تا 10 کلمه خوب است
  • از کلمات کلیدی به صورت بی رویه در آن استفاده نشده باشد: متن جایگزین مکانی برای پر کردن غیر طبیعی با کلمات کلیدی نیست
مثالی برای انتخاب متن جایگزین مناسب از دید سئو

علاوه بر متن های جایگزین، بهتر است از موارد زیر نیر استفاده کنید:

  • نام توصیفی برای فایل های تصویری (yellow-apple.jpeg همیشه بهتر از jpeg است)
  • عنوان و توضیحات تصویر
  • کپشن ها (اختیاری)

تگ عنوان و متا دیسکریپشن

تگ عنوان و متا دیسکریپشن عناصر HTMLی هستند که با استفاده از آنها میتوانید عنوان و توضیحاتی را برای یک صفحه بنویسید. این عناصر معمولا در نتایج جستجو یا زمانی که آن صفحه را در رسانه های اجتماعی به اشتراک میگذارید، نمایش داده می شوند.

مثالی از تگ عنوان و متا دیسکریپشن

این عناصر از نقطه نظر سئو بسیار مهم هستند. تگ عنوان و متا دیسکریپشنی که به خوبی نوشته شده باشند، مهمترین شانس شما برای جلب توجه کاربران در نتایج جستجو است.

در ادامه به بیان نکاتی در مورد نحوه نوشتن یک تگ عنوان و متا دیسکریپشن خوب میپردازیم:

1. از کلمه کلیدی هدف استفاده کنید

همانطور که در فصل قبل ذکر کردیم، تگ عنوان و متا دیسکریپشن یک صفحه، مکان خوبی برای استفاده از کلمه کلیدی هدف است.

بهترین روش این است که کلیدواژه هدف را نزدیک به ابتدای تگ عنوان قرار دهید. هرچند این کار، اجباری نیست و نباید خود را ملزم به انجام آن کنید.

2. مراقب طول آنها باشید

محدودیت طول برای تگ عنوان 600 پیکسل و برای متا دیسکریپشن 960 پیکسل است.

اگر خیلی طولانی باشند، توسط گوگل کوتاه می شوند. در این صورت ظاهرشان خیلی خوب به نظر نمی رسد و می تواند نرخ کلیک وب سایت شما را کاهش دهد.

اثر طولانی بودن URL، عنوان و متا دیسکریپشن در نتیجه جستجو

برای اطمینان از اینکه عنوان و توضیحات شما دارای طول مناسبی هستند، می توانید از ابزار رایگان SERP Simulator استفاده کنید.

این ابزار علاوه بر بررسی طول عناصر یاد شده، به شما امکان می دهد نتایج واقعی گوگل را برای هر کلمه کلیدی بررسی کرده و نمایه خود را با بقیه مقایسه کنید و همچنین از ظاهر نتایج جستجوی رقبای خود الهام بگیرید.

این گفته ها ما را به نکته بعدی می رساند…

3. منحصر به فرد باشید

در اینجا چند عنصر را خدمت شما معرفی میکنیم که می توانید از آنها برای منحصر به فرد کردن تگ عنوان خود استفاده کنید:

  • سوال
  • عدد
  • سال
  • پرانتز
  • نام تجاری شما

فیچر اسنیپت (Featured snippet)

فیچر اسنیپت (گاهی اوقات “جایگاه صفر” نامیده می شود) یک نتیجه جستجوی برگزیده است که بالاتر از 10 نتیجه استاندارد گوگل ظاهر می شود. هدف آن پاسخگویی مستقیم به سوال کاربر در صفحه نتایج جستجو است.

در تصویر زیر مثالی از آن را میبینید:

مثالی از Featured snippet

3 نوع اصلی Featured snippet عبارتند از:

  • پاراگراف: معمولاً یک پاسخ کوتاه به سوالاتیست که با چگونه، چه کسی، چرا، چه زمانی یا چه چیزی شروع می شود
  • فهرست: عمدتاً شامل دستورالعمل ها یا طرز تهیه یک غذا به صورت گام به گام
  • جدول: اغلب برای نمایش نمودارهای مقایسه ای، جداول داده و غیره نشان داده می شود

بزرگترین مزیت داشتن یک Featured snippet این است که می توانید نسبت به رقبای خود برتری کسب کنید، حتی اگر صفحه شما رتبه پایین تری داشته باشد.

بسیاری از صفحاتی که در Featured snippet ظاهر می شوند رتبه اول گوگل را ندارند. آنها معمولاً در رتبه دوم، سوم یا حتی پایین تر هستند.

اما چگونه می توان یک Featured snippet دریافت کرد؟

1. به دنبال کلمات کلیدی شامل Featured snippet بگردید

یک راهکار عالی برای شروع تحقیق، استفاده از یک ابزار جستجوی کلمات کلیدی است، جای که میتوانید در آنها به طور خاص، کلمات کلیدی پرسشی را پیدا کنید.

اگر روی یک کلمه کلیدی در KWFinder کلیک کنید، وجود Featured snippet با یک نماد کوچک در ستون SERP نشان داده می شود:

آیکون Featured snippet در ابزار KWfinder

یکی دیگر از فرصت های خوب یافتن کلمات کلیدی با Featured snippet، کادر به اصطلاح “People also ask” نتایج گوگل است که اغلب در زیر Featured snippet ظاهر می شود.

2. ابتدا به سوال پاسخ دهید

کلید ظاهر شدن در Featured snippet این است که در ابتدا به سوال مورد نظر در سایتتان پاسخ دهید. به سبک نوشتاری برای دیده شدن در Featured snippet «سبک نوشتاری هرمی معکوس» می گویند.

  • ارزشمندترین اطلاعات: چه کسی؟ چه چیزی؟ چه زمانی؟ کجا؟ چرا؟ چگونه؟
  • بررسی و بیان جزئیات
  • دیگر اطلاعات مرتبط

این هرم بدان معناست که ابتدا تعاریف را ارائه داده و سپس به بیان جزئیات تکیل کننده ادامه می دهید.

3. از تعداد کلمات بهینه ای استفاده کنید

به طور دقیق نمی توان مشخص کرد که چه متنی باید در یک Featured snippet ظاهر شود. گوگل بخشی از متن شما را به صورت خودکار انتخاب می کند.

با این حال، باید طول متن Featured snippet فرضی را طوری بهینه کنید که با طول یک Featured snippet معمولی مطابقت داشته باشد.

اکثر Featured snippet ها دارای طول 40 تا50 کلمه هستند.

این نکته ما را به آخرین توصیه می رساند…

4. ببینید چه چیزی برای رقبای شما مفید است

آخرین اما نه کم اهمیت ترین نکته این است که Featured snippet های موجود را بررسی و از آنچه برای رقابت با آن مفید است، الهام بگیرید.

به مواردی مانند زیر توجه کنید:

  • نوع Featured snippet (پاراگراف، فهرست، جدول)
  • طول متن
  • جایگاه متن در صفحه سایت
  • حضور تصاویر

اگر می‌خواهید عمیق‌تر به بهینه‌سازی سئو داخلی بپردازید، راهنمای سئو داخلی رادزاد را که برای مبتدیان ایجاد شده است، حتما مطالعه کنید. این راهنما از مسائل فنی گرفته تا بهینه سازی CTR و همینطور مسائل مرتبط با تجزیه و تحلیل پیشرفت شما را پوشش می دهد.

فصل ششم

بک لینک و لینک بیلدینگ

در فصل ششم از راهنمای سئو برای مبتدیان، به بک لینک ها، یکی از مهمترین جنبه های بهینه سازی برای موتورهای جستجو خواهیم پرداخت.

بخش های این فصل:

  • بک لینک چیست؟
  • انواع لینک
  • لینک پروفایل (Link profile)
  • ویژگی های یک بک لینک ارزشمند
  • آیا باید لینک سازی انجام دهید؟
  • استراتژی های لینک سازی

بک لینک چیست؟

بک لینک، لینکی از یک صفحه از سایت به صفحه دیگر از سایتی دیگر است. اگر صفحه A به صفحه B لینک داشته باشد، می گوییم که صفحه B دارای یک بک لینک از صفحه A است.

بک لینک ها یکی از مهم ترین فاکتورهای های رتبه بندی هستند. ارتباط مستقیمی بین کمیت و کیفیت بک لینک ها با رتبه یک سایت وجود دارد.

بک لینک چیست

چرا بک لینک ها اینقدر مهم هستند؟

بک لینک ها از همان ابتدای پیدایش موتورهای جستجو فاکتوری بسیار تاثیرگذار بر روی الگوریتم های موتورهای جستجو بوده اند.

آنها همچون یک مرجع در بحث های آکادمیک هستند. توسعه دهندگان موتورهای جستجو متوجه شدند که اگر بسیاری از منابع با کیفیت به یک صفحه خاص لینک داده باشند، به این معنی است که آن صفحه ارزشمند و قابل اعتماد است.

Link equity

Link equity (همچنین به آن “link juice” نیز گفته می شود) اصطلاحی است برای توصیف قدرتی که از طریق یک لینک، از یک صفحه به صفحه دیگری منتقل می شود.

پیج رنک (PageRank) گوگل

در همان ابتدای کار بود که گوگل الگوریتمی به نام PageRank ایجاد کرد تا کیفیت و کمیت بک لینک ها را در سیستم رتبه بندی خود گنجانده و اهمیت نسبی صفحات وب را در نتایج جستجو تعیین کند.

پیج رنک چگونه کار می کند

سه عاملی که بر PageRank تاثیر می گذارند عبارتند از:

  • تعداد بک لینک ها: هر چه صفحه بک لینک بیشتری داشته باشد، بهتر است
  • تعداد لینکها در صفحه مبدا: میزان ارزش صفحه بین تمام صفحاتی که از آن صفحه لینک داده شده اند توزیع می شود.
  • پیج رنک صفحه لینک دهنده: یک بک لینک از صفحه ای با PageRank بالاتر، Link equity بیشتری را منتقل می کند.
معیار PageRank

الگوریتم PageRank را با معیار قدیمی به همین نام که توسط گوگل برای نمایش رتبه صفحات (از 0 تا 10) استفاده می شد، اشتباه نگیرید.

این دو مفهوم یکسان نیستند. در حالی که محاسبه معیار PageRank متوقف شده است، الگوریتم PageRank همچنان بخشی از رتبه بندی گوگل است.

انواع لینک

لینک ها را می توان به دسته های مختلف طبقه بندی کرد. در ادامه به بررسی مهمترین موارد در این زمینه پرداخته ایم.

مقایسه لینک های داخلی و خارجی

این یکی کاملا واضحه!

لینک داخلی، لینکی از یک صفحه به صفحه دیگر در همان وب سایت است، در حالی که لینک خارجی، لینکی از یک وب سایت دیگر است.

لینک های Nofollow

لینک nofollow لینکی است که دارای ویژگی rel=”nofollow” در کد HTML خود می باشد.

لینک Nofollow چیست

این ویژگی در سال 2005 توسط گوگل معرفی شد و به موتورهای جستجو اعلام می کند Link equity را به صفحه لینک داده شده ارسال نکنند. شرایطی که می توان از ویژگی nofollow در آنها استفاده کرد عبارتند از:

  • لینکهای موجود در کامنت ها: به مبارزه با هرزنامه نظرات کمک می کند، زیرا لینک های موجود در نظرات را کم ارزش می کند)
  • لینک های تبلیغاتی: با افزودن nofollow، قوانین گوگل در مورد خرید بک لینک را نقض نخواهید کرد
  • لینک به وب سایت هایی که نمی خواهید تأییدشان کنید: – گاهی اوقات لازم است به صفحاتی که قصد تأییدشان را ندارید لینک دهید

توجه: از نظر فنی، چیزی به نام بک لینک “dofollow” وجود ندارد زیرا هیچ پارامتری به نام “dofollow” وجود ندارد. این اصطلاح به صورت محاوره ای برای متمایز کردن لینکهایی استفاده می شود که Link equity را بر خلاف لینک های nofollow منتقل می کنند.

اگرچه لینکهای نوفالو اعتباری را منتقل نمی کنند، اما می توانند مزایای دیگری به همراه داشته باشند:

  • آنها ممکن است به عنوان یک راهنمل برای گوگل عمل کنند: در سال 2019، گوگل اعلام کرد که با لینک های nofollow به عنوان راهنمایی برای درک و تجزیه و تحلیل بهتر لینک ها رفتار خواهد کرد.
  • آنها می توانند برای شما ترافیک بیاورند: یک لینک nofollow ممکن است هیچ امتیازی در سئو برای شما به ارمغان نیاورد، اما همچنان می تواند منبع کسب ترافیک باشد.
  • آنها نمایه لینک (link profile) شما را متنوع می کنند: لینک های nofollow بخشی طبیعی از هر link profile هستند و عجیب است که در نمایه لینک خود هیچ بک لینک Nofollow ای نداشته باشید. در مورد این موضع در بخش بعدی توضیح داده شده است.

نمایه لینک (Link profile)

Link profile یکی دیگر از اصطلاحات مهم سئو است که باید درباره آن بدانید. این اصطلاح برای توصیف تمام لینک هایی که به وب سایت شما اشاره می کنند استفاده می شود.

کیفیت Link profile وب سایت شما به طور مستقیم با رتبه آن در ارتباط است.

یک Link profile خوب چگونه به نظر می رسد؟

  • متنوع است: یک Link profile سالم ترکیبی از انواع مختلف لینک ها (اعم از استاندارد و نوفالو) و انکر تکست های طبیعی است.
  • شامل بک لینک های با کیفیت است: یک Link profile خوب شامل بک لینک با کیفیت از وب سایت های مرتبط است.

وجود تعداد زیادی لینک بی کیفیت از وب سایت های اسپم در بهترین حالت نادیده گرفته می شود و در بدترین حالت نیز به وب سایت شما آسیب می رساند.

انکر تکست (Anchor text)

انکر تکست بخش قابل مشاهده و قابل کلیک از یک لینک است. متن درج شده در انکر تکست به پایشگر ها کمک می کند تا درک کنند صفحه لینک داده شده در مورد چیست.

انکر تکست (Anchor text)

ما انواع مختلفی از انکر تکست ها داریم که در ادامه آنها را از هم متمایز می کنیم:

  • نام برند: به عنوان مثال “رادزاد”
  • مطابقت دقیق: به عنوان مثال “سئو چیست”
  • تطابق جزئی: به عنوان مثال ”راهنمای عملی سئو ”
  • عمومی: به عنوان مثال “بیشتر بخوانید”
  • URL خالی: به عنوان مثال “https://radzad.com/seo/”

اگر صفحات بیشتری با عبارات مرتبط به کار رفته در انکر تکست ها به شما لینک داده شده باشند، این موضوع به کسب رتبه بهتر سایت در آن عبارات، کمک زیادی می کند.

این موضوع بدان معنا نیست که شما باید به هر قیمتی سعی کنید لینک هایی با متن انکر تکست حاوی کلمات کلیدی کسب کنید.

برعکس، باید بسیار مراقب باشید و ایجاد ترکیبی طبیعی از انواع مختلف انکر تکست را هدف قرار دهید.

هر گونه تلاش آشکار برای دستکاری انکرتکست بک لینک های شما ممکن است توسط گوگل شناسایی شده و در نتیجه با جریمه رو به رو شوید. (اطلاعات بیشتر در مورد جریمه های گوگل را در مطلب پنالتی گوگل بخوانید).

ویژگی های یک بک لینک ارزشمند

همه بک لینک ها ارزش یکسانی ندارند.

علاوه بر تفاوت‌های آشکار بین لینک‌های داخلی با لینک های خارجی و همینطور لینک‌های استاندارد با لینک‌های nofollow، دو بک لینک ممکن است بر اساس فاکتورهای متنوعی که وجود دارد، ارزش متفاوتی داشته باشند (و link equity متفاوتی را منتقل کنند).

اما یک بک لینک ارزشمند چه ویژگی هایی دارد:

1. مرتبط است

یک بک لینک ارزشمند به صورت موضوعی مرتبط است. این موضوع بدان معناست که صفحه لینک دهنده باید در مورد موضوعی مشابه با صفحه لینک داده شده باشد.

به عنوان مثال:

تصور کنید پستی در مورد پیاده روی دارید و دو بک لینک برای آن دارید، یکی از آنها از یک پست در مورد “ورزش در فضای باز” و دیگری از یک پست در مورد “سیاست” است. مطمئنا بک لینک اول بسیار ارزشمندتر است.

ارتباط موضوعی صفحات در بحث بک لینک ها

2. از یک وب سایت معتبر است

همانطور که قبلا در بخش PageRank توضیح دادیم، صفحاتی که بک لینک های باکیفیتی دارند، link equity بیشتری را به صفحه گیرنده لینک شده ارسال می کنند.

هرچه صفحه لینک دهنده معتبرتر باشد، بک لینک از آن ارزش بیشتری برای شما به همراه دارد.

هیچ معیار رسمی توسط گوگل وجود ندارد که نشان دهنده اعتبار یک صفحه باشد، اما معیارهای زیادی توسط ابزارهای تجاری وجود دارند که می تواند به شما در برآورد این معیار کمک کند.

محبوب ترین آنها Domain Authority و Page Authority ابزار Moz هستند.

3. منحصر به فرد باشد

منحصر به فرد بودن یک بک لینک را می توان در سطوح مختلف مورد بحث قرار داد:

الف) سطح وب سایت

بک لینک از وب سایتی که قبلاً به شما لینک نداده است، معمولاً از سایتی که قبلاً به شما لینک داده است ارزشمندتر است.

به عبارتی بهتر است 10 بک لینک از 10 وب سایت مختلف داشته باشید تا 50 بک لینک از یک سایت.

توجه: این بدان معنا نیست که داشتن بک لینک بیشتر از یک سایت چیز بدی است (اگر به طور طبیعی اتفاق بیفتد). این نوع لینک ها صرفا ممکن است ارزش کمتری داشته باشند.

ب) سطح صفحه

اگر دو لینک از یک صفحه دارید، لینکی که اول ظاهر می شود ممکن است ارزش بیشتری نسبت به دومی داشته باشد.

(گوگل در سال 2009 تنها اولین انکر تکست را شمارش می کرد. ما نمی دانیم که امروزه چگونه با این مسئله رفتار می کند، اما میتوانیم فرض کنیم که این رویه تغییری نکرده است.)

ج) تعداد کل لینک ها

به طور سنتی PageRank به طور مساوی در بین صفحات لینک داده شده توزیع می شود.

بنابراین تفاوت زیادی بین بک لینک از صفحه ای که به 3 منبع لینک می دهد و بک لینک از صفحه ای که به 30 منبع لینک می دهد، وجود دارد.

4. در قسمت ابتدایی صفحه قرار گیرد

یک لینک با کیفیت لینکی است که می تواند برای شما ترافیک نیز به ارمغان بیاورد. طبیعتا اگر بک لینک نزدیک به ابتدای صفحه باشد، احتمال کلیک بر روی آن افزایش می یابد.

وجود چنین ویژگی در یک بک لینک علاوه بر افزایش احتمال کسب ترافیک بیشتر، از نظر سئو نیز مهم است.

گوگل از مدل موسوم به Reasonable Surfer استفاده می‌کند. گوگل در این مدل پیش‌بینی می‌کند که کاربر چقدر احتمال دارد روی یک لینک کلیک کند. به عبارتی «میزان PageRankی که ممکن است از یک لینک انتقال داده شود، بر اساس احتمال کلیک کردن بر روی یک لینک متغیر است.»

تاثیر جایگاه بک لینک بر ارزش آن

مت کاتز، رئیس سابق بخش webspam گوگل، به طور خاص گفته است که شما باید “… لینک های ارزشمندتان را در بالای پست های وبلاگ قرار دهید.”

هرچه یک بک لینک برجسته تر باشد، گوگل وزن بیشتری به آن می دهد.

به عبارت دیگر، بک لینک از بالای مقاله بهتر از بک لینک از قسمت های پایینی است. همینطور بک لینک از پایین مقاله بهتر از بک لینک موجود در فوتر یا سایدبار است.

5. دارای انکر تکست مرتبط باشد

انکر تکست نقش مهمی در لینک سازی دارد.

بک لینک با انکر تکست مرتبط با صفحه لینک شده از لینکی که دارای انکر تکست نامربوط یا عمومی است، ارزشمندتر است.

این امر در مورد متن اطراف لینک نیز صدق می کند، زیرا لینک ها ممکن است بار موضوعی اطراف خود را نیز حمل کنند.

آیا باید برای وب سایتتان لینک سازی کنید؟

در یک دنیای ایده آل، تنها چیزی که برای کسب بک لینک های با کیفیت نیاز دارید، ایجاد محتوای عالی است.

اما واقعیت کمی پیچیده تر است:

  • دریافت بک لینک های با کیفیت بدون تلاش بیشتر از جانب شما بسیار سخت (حتی غیرممکن) است. مخصوصا این موضوع برای وب سایت های جدید چالش بسیار بزرگیست.
  • کسب رتبه مخصوصا برای وب سایت های جدید، بدون بک لینک بسیار سخت و بعضا غیرممکن است..

به همین دلیل لینک بیلدینگ (لینک سازی) بخش بزرگی از سئو است. اما این موضوع کمی بحث برانگیز نیز هست.

گوگل از دستکاری و شبیه سازی برای ارتقا PageRank خوشش نمی آید. چیزی که آنها در دستورالعمل های خود بیان کرده اند چنین است:

هر بک لینکی که برای دستکاری PageRank یا رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل باشد، ممکن است نقض دستورالعمل های گوگل در نظر گرفته شود.

گوگل (Google)

آیا این گفته به این معنی است که نمی توانید به هیچ وجه بر تعداد و کیفیت بک لینک های خود تأثیر بگذارید؟

ما اینطور فکر نمی کنیم. همه اشکال لینک سازی، اسپم یا شبیه سازی نیستند.

تکنیک‌های زیادی وجود دارند که می‌تواند به شما در دریافت بک لینک کمک کند و در عین حال برای کاربران نیز با ارزش باشد. همه تکنیک های لینک سازی مانند نوشتن نظرات اسپم در بخش کامنت ها بی ارزش محسوب نمی شوند.

آیا باید لینک بخرید؟

اکثر کارشناسان سئو پیشنهاد می کنند که خرید بک لینک ارزش ریسک ندارد.

در اینجا دو عیب اصلی خرید لینک را بیان می کنیم:

  • خطرناک است: خرید بک لینک از جانب گوگل یک مشکل بزرگ محسوب می شود و اگر متوجه این موضوع شود، با جریمه رو به رو خواهید شد، حتی ممکن است وب سایت شما هیچ گاه نتواند از سایه این جریمه خارج شود.
  • گران است: یک بک لینک با کیفیت پرهزینه است (از 2 میلیون تومان به بالا). البته که تنها یک بک لینک باعث کسب رتبه بسیار خوب برای شما نمی شود، بنابراین باید هزینه های زیادی برای به دست آوردن نتایج ایده آل بپردازید

با این حال، صنعت فروش لینک کاملاً زنده بوده و خرید بک لینک یک روش معمول است.

تصمیم نهایی با شماست. فقط به یاد داشته باشید که این استراتژی بسیار مخاطره آمیز است و ممکن است در درازمدت نتیجه ای نداشته باشد.

نظر تخصصی الکساندرا تاچالووا، متخصص لینک سازی و بنیانگذار Digital Olympus

این نکات مهم را در هنگام تقویت قدرت لینک سازی خود در نظر داشته باشید:

  1. همیشه کیفیت لینک را از دیدگاه بلندمدت ارزیابی کنید.

فقط لینک هایی ایجاد کنید که بیشترین شانس اثربخشی را در دراز مدت داشته باشند. دو دلیل پشت این موضوع وجود دارد:

اولاً، برای سایت شما بهتر است که لینک های بلندمدت را از سایت‌های باکیفیت بگیرید، زیرا می‌توانند در طول زمان ارزششان را افزایش دهند.

ثانیا، بک لینک ها باید به شما کمک کنند تا به گوگل ثابت کنید که یک برند قابل اعتماد هستید و در این راستا بک لینک از سایت‌های معمولی ​​به شما اجازه نمی‌دهند به این موقعیت برسید.

وقتی نوبت به ارزیابی کیفیت بک لینک می‌رسد، من همیشه به طیف وسیعی از معیارها مانند ارزش دامنه، سطح ترافیک ارگانیک، رشد مثبت تعداد بک لینک ها و غیره نگاه می‌کنم. با این حال، مهمترین معیار این است که آیا آن وب سایت یک برند واقعی است یا نه.

  1. پروفایل پیوند خود را تا حد امکان متنوع نگه دارید.

ما مواردی را دیده‌ایم که در آن متخصصین سئو آنقدر روی ایجاد انواع خاصی از بک لینک ها متمرکز شده‌اند که بقیه گزینه‌های خود را نادیده گرفته‌اند.

این یکی از کوتاه‌ترین مسیرها برای جریمه شدن است، حداقل گوگل را در مورد ساخت لینک غیرطبیعی مشکوک می‌کند. محدود بودن و واضح بودن بیش از حد در مورد این بک لینک های مصنوعی، منجر به افت رتبه و در نتیجه از دست دادن ترافیک می شود.

یک استراتژی مستحکم لینک سازی باید همیشه شامل روش‌های مختلفی برای دریافت لینک باشد، backlink profile شما را تا حد امکان متنوع نگه دارد و از بک لینک ها را از سایت های مرتبط دریافت کند.

استراتژی های لینک سازی

تکنیک‌های لینک‌سازی، شامل نکات زیادی است (برای الهام گرفتن می‌توانید فهرست بزرگ ما از بیش از 50 روش لینک‌سازی را بررسی کنید).

در این راهنمای سئو، ما 3 استراتژی رایج را که بسیار خوب عمل می کنند را پوشش خواهیم داد.

محتوای قابل لینک دادن

طبیعی ترین تکنیک لینک سازی، ایجاد یک محتوای منحصر به فرد و ارزشمند است تا بک لینک ها را به سمت خود جذب کند.

این نوع محتوا، می تواند به هر شکلی باشد، اما انواع خاصی از محتوا وجود دارند که در این کار بهتر عمل می کنند. این محتواها شامل انواع زیر هستند:

  • راهنمای جامع
  • چک لیست های بزرگ
  • نتایج تحقیقات همراه با داده های منحصر به فرد
  • منابع غنی
  • ابزارهای رایگان

گام بعدی این است که وب سایت هایی را پیدا کنید که شاید بخواهند به شما لینک دهند و در ادامه با آنها تماس بگیرید (در این مورد بعداً بیشتر توضیح میدهیم).

نکته: گاهی اوقات حتی نیازی به درخواست مستقیم بک لینک ندارید. می توانید با اینفلوئنسرها و متخصصان حوزه کاری خود تماس بگیرید و از آنها درخواست یک بازخورد صادقانه کنید.

اگر محتوای شما واقعا عالی و منحصربه‌فرد است (این موضوع شرط لازم است)، ممکن است خودشان به آن لینک داده یا آن را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.

در نتیجه این کار، روابط ارزشمندی را ایجاد خواهید کرد که این موضوع ممکن است در آینده برایتان مفید باشند.

هنگامی که برای محتواهای خوب خود بک لینک دریافت کردید، می توانید از طریق لینک های داخلی در آن صفحه، «link juice» را به صفحات دیگر خود (به عنوان مثال صفحات پول ساز خود) منتقل کنید.

ایجاد لینک برای صفحات پولساز

پست مهمان

پست مهمان قطعاً محبوب ترین تکنیک لینک سازی است. نوشتن آن بسیار ساده و انجام آن مقیاس پذیر است.

پست مهمان چگونه صورت می پذیرد؟

نویسنده از سایت A یک پست مهمان برای سایت B می نویسد. این پست حاوی لینکی به وب سایت A است. سایت B یک محتوای رایگان و سایت A یک بک لینک رایگان دریافت می کند، نتیجه یک بازی دو سر برد است.

بنابراین، چگونه می‌توان وبلاگ‌هایی را پیدا کرد که پست‌های مهمان مرتبط با موضوع سایت شما را می‌پذیرند؟

سعی کنید از عبارات خاصی در جستجو استفاده کنید که به شما کمک می کنند تا صفحات انتشار پست مهمان را پیدا کنید. به عنوان مثال: “ارسال پست مهمان”

هنگامی که آنها را پیدا کردید، دستورالعمل های پست مهمان آنها را بخوانید و با مالک وب سایت تماس بگیرید.

بک لینک های رقیب

بررسی بک لینک های رقبای شما یک راه عالی برای یافتن وب سایت هایی است که ممکن است مایل به لینک دادن به شما باشند. (به هر حال آنها قبلاً به یک صفحه مشابه لینک داده اند)

تنها چیزی که نیاز دارید یک ابزار تجزیه و تحلیل بک لینک (مانند LinkMiner) است که به شما کمک می کند بک لینک های رقبای خود را پیدا کنید.

می توانید با وارد کردن دامنه شروع کنید:

کشف بک لینک رقبا در linkminer

… یا روی یک URL خاص تمرکز کنید (مثلاً پست رقیب شما در مورد همان موضوعی که می خواهید برای آن رتبه کسب کنید):

کشف بک لینک برای یکی از URL های سایت رقیب

این ابزار تمام بک لینک ها و دیگر اطلاعات اضافی در مورد آنها را به شما نشان می دهد (میزان اعتبار، انکر تکست، attribute ها و غیره)

هنگام تجزیه و تحلیل بک لینک های رقیب خود، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • ارتباط محتوا با لینک: آیا یک بک لینک از این صفحه به محتوای شما مرتبط است؟
  • قدرت لینک: اعتبار صفحه پیوند دهنده چیست؟
  • سختی: آیا می توانید همان بک لینک را دریافت کنید؟

مرحله بعدی ارتباط از طریق ایمیل با صاحبین وب سایت ها است. در این مرحله می توانید با صاحبان وب سایت برای جایگزینی بک لینک رقیب خود (این کار به عنوان تکنیک آسمان خراش شناخته می شود) با بک لینک شما یا افزودن لینک شما به عنوان یک منبع اضافی مکاتبه کنید.

تکنیک آسمان خراش

تکنیک آسمان خراش (این اصطلاح را برایان دین از وب سایت مشهور Backlinko معرفی کرده است) به این صورت است:

  1. بهترین مقاله را در مورد یک موضوع خاص پیدا کنید، چیزی بنویسید که حتی بهتر از آن است (به تکنیک محتوا نویسی ده برابر بهتر مراجعه کنید).
  2. سپس با تمام وب سایت هایی که به رقیب شما لینک می دهند تماس بگیرید و از آنها بخواهید به جای آن، به وب سایت شما لینک دهند.

سایر تکنیک های رایج لینک سازی

  • لینک سازی شکسته: وب سایت هایی با لینک های غیر فعال پیدا کنید و محتوای خود را به عنوان جایگزین پیشنهاد دهید
  • منشن کردن نام برند: نام برند خود را جستجو کرده و آنهایی را که بدون لینک هستند پیدا کنید. (می توانید از Google Alerts استفاده کنید) و از صاحبان آن وب سایت ها بخواهید که منشن مربوطه را به سایتتان لینک دهند
  • نقد و بررسی: یک نقد و بررسی برای یک محصول یا یک سرویس بنویسید و وب سایت خود را همراه با نام خود لینک دهید
  • شرکت در جمع بندی ها: خود را در جمع‌بندی‌های تخصصی یا مقالاتی که به نظرات متخصصین نیاز دارند، نشان دهید (این کار تحت تکنیک HARO شناخته می شود)
  • بک لینک های اجتماعی (nofollow): محتوای خود را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید، آن را در فیس بوک / توییتر / پینترست تبلیغ کنید، به بحث ها بپیوندید، در مورد پست های مرتبط نظر دهید
  • انجمن‌ها و سایت‌های پرسش و پاسخ (nofollow): یک لینک خوب با ارزش افزوده در Quora یا Reddit یا سایت های مشابه می‌تواند ترافیک زیادی را در طول زمان ایجاد کند. از اسپم کردن خودداری کنید

فصل هفتم

تجزیه و تحلیل و معیارها

در آخرین فصل از راهنمای کامل سئو رادزاد، نگاهی به معیارها و ابزارهای ضروری برای تجزیه و تحلیل داده‌ها خواهیم داشت. معیارها و ابزارهایی که مالک هر وب‌سایتی باید با آنها آشنا بوده و از آنها استفاده کند.

بخش های این فصل

  • گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)
  • گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
  • دنبال کردن رتبه
  • بهترین نکات و روش های تجزیه و تحلیل

تجزیه و تحلیل وب سایت بخش مهمی از سئو است.

جمله “هر آنچه اندازه گیری می شود، می تواند بهبود یابد” در سئو 100% صحیح است. استفاده از ابزارهای مناسب برای ردیابی و تجزیه و تحلیل عملکرد وب سایت به شما کمک می کند به سوالات مهم سئو پاسخ دهید، سوالاتی از قبیل:

  • در چه کلمات کلیدی در گوگل رتبه گرفته اید
  • نرخ کلیک صفحات شما در نتایج جستجو چقدر است
  • بازدیدکنندگان شما از کدام کشور می آیند
  • کدام کانال ها بیشترین ترافیک را برای شما به ارمغان می آورند
  • نحوه تعامل بازدیدکنندگان با صفحات شما چگونه است
  • پربازدیدترین صفحات شما کدامند

برای کمک به درک اصول اولیه، ما 3 ابزار مهم برای تجزیه و تحلیل داده ها را که هر مدیر وب سایتی باید با آن آشنا باشد را پوشش می دهیم: گوگل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس و یک ابزار دنبال کردن رتبه.

گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول یک ابزار آنلاین رایگان (در واقع مجموعه‌ای از ابزارها) ساخته شده توسط گوگل است که به مدیران وب‌سایت کمک می‌کند تا عملکرد سایتشان را در جستجوی گوگل ببینند و نوع دیده شدن وب‌سایت‌هایشان در نتایج جستجو را بهینه سازی کنند.

تصویری از گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول یک ابزار ضروری است که تقریبا میتوان گفت جایگزینی ندارد. هر مدیر وب سایتی باید از آن استفاده کند.

توجه: برای راه اندازی گوگل سرچ کنسول، ابتدا باید مالکیت وب سایت را تأیید کنید. در راهنمای گوگل سرچ کنسول منتشر شده در رادزاد، به صورت گام به گام و دقیق در مورد نحوه انجام این کار توضیحاتی ارائه شده است.

گوگل سرچ کنسول شامل چندین بخش مختلف است. در این ابزار می توانید یک نمای کلی از عملکرد وب‌سایت گرفته و همینطور گزارش‌های مهمی جهت رسیدگی دریافت کنید. بخش های اصلی گوگل سرچ کنسول عبارتند از:

  • Performance: به شما نمایی از نحوه عملکرد سایت شما در نتایج جستجوی گوگل ارائه می دهد
  • URL inspection: به شما اطلاعاتی در مورد نسخه ایندکس شده هر یک از صفحات سایت شما توسط گوگل می دهد
  • Coverage: نشان می دهد چه صفحاتی در گوگل ایندکس شده اند و هر گونه مشکل در ایندکس شدن را گزارش می کند
  • Sitemaps: به شما امکان می دهد Sitemap جدیدی اضافه کرده و Sitemap های ارسالی یا مشکلات موارد قبلی را مشاهده کنید
  • Removals: به عنوان ابزاری برای مسدود کردن موقت نمایش هر صفحه در نتایج جستجو عمل می کند
  • Enhancements: اطلاعاتی را در مورد مسائل خاص وب سایت شما (مانند AMP، Sitelink و غیره) و همینطور مشکلات مرتبط با تجربه کاربری و قابلیت استفاده ارائه می‌کند.
  • Manual actions: نشان می دهد که آیا جریمه ای از طرف گوگل دریافت کرده اید یا خیر
  • Security issues: هرگونه مشکل امنیتی که در سایت شما توسط گوگل شناسایی شده است را گزارش می دهد
  • Links: یک نمای کلی از لینک های شما (چه خارجی و چه داخلی) ارائه می دهد.

گزارشی که معمولا بیشترین زمان را با آن می گذرانید و آن را در این فصل به دقت بررسی می کنیم، گزارش Performance است.

گزارش Performance

گزارش Performance یک نمای کلی از عملکرد سایت شما در نتایج جستجو را به شما ارائه می دهد.

این گزارش شامل 3 بخش اصلی است که می توانید برای مشاهده داده های مورد نیاز خود آن را سفارشی سازی نیز کنید:

  • فیلتر: به شما امکان می دهد نوع جستجو و محدوده زمانی را انتخاب و مقدار آنها را فیلتر کنید
  • نمودار: نموداری با 4 معیار اصلی (تعداد کلیک‌ها، تعداد نمایش‌ها، میانگین CTR و میانگین رتبه) به شما نشان داده می شود. می توانید هر ترکیبی از معیارها را با کلیک بر روی آنها انتخاب کنید
  • تب ها: به شما امکان می‌دهد فیلترهایی را انتخاب کنید و داده‌ها را به شکل دقیق تری فیلتر کنید
گزارش Performance

بخش Performance علاوه بر نمایش کلمات کلیدی برتری که بیشتری ورودی را برای شما ایجاد می کنند، می تواند ابزاری برای کشف اطلاعات طلایی باشد.

بیایید نگاهی به چند استفاده خاص از این بخش بیندازیم:

رفع عیب افت عملکرد

هنگام تجزیه و تحلیل هر تغییری در عملکرد خود (به عنوان مثال کاهش ناگهانی کلیک)، همیشه سعی کنید با بررسی ابعاد مختلف، ریشه مشکل را بیابید تا بفهمید دقیقاً چه چیزی باعث این تغییر شده است.

گاهی اوقات عملکرد کلی سایت می تواند به طور چشمگیری تحت تأثیر تغییر در یک کشور خاص، کاهش رتبه یک کلمه کلیدی مهم یا یک مشکل کارکرد در نوع خاصی از دستگاه قرار گیرد.

نکته: دو تایم فریم مختلف را انتخاب کرده و آنها را باهم مقایسه کنید تا به علت تغییر در عملکرد سایت پی ببرید.

یافتن صفحاتی که به بهینه سازی CTR نیاز دارند

به عبارات پر جستجویی که نرخ کلیک (CTR) پایینی دارند نگاهی بیندازید. احتمال زیادی وجود دارد که بتوانید CTR را با نوشتن تگ عنوان و متا دیسکریپشن بهتر، بهبود بخشید.

یافتن کلمات کلیدی با CTR پایین
مقایسه عملکرد در دستگاه های دسکتاپ و تلفن همراه

در بخش فیلتر، نوع دستگاه را انتخاب کنید و به جای فیلتر، گزینه Compare را انتخاب کنید.

با این کار شما می توانید عملکرد وب سایت خود در دستگاه های دسکتاپ و تلفن همراه را مقایسه کنید و در مورد بهینه سازی بیشتر سایت خود، گام های مناسبی بردارید.

یافتن کلمات کلیدی کم اهمیت برای کسب آسان رتبه

از فیلتر استفاده کنید تا فقط عباراتی با رتبه 20 یا بیشتر را بیابید (منظور یافتن کلمات کلیدیست که سایت شما در جستجوی آنها در صفحه سوم یا بیشتر وجود دارد).

هنگامی که چنین کلمه کلیدی را پیدا کردید، به تب Pages بروید تا صفحه ای که برای آن رتبه کسب کرده اید را ببینید. در این گونه شرایط شاید تنها مقدار کمی بهینه سازی بتواند سایت شما را در صفحه اول گوگل قرار دهد.

ببینید آیا می‌توانید صفحه مورد نظر را بهبود ببخشید. در نهایت قطعه محتوای جدیدی ایجاد کنید که روی آن کلمه کلیدی تمرکز داشته و آن محتوا را را در آن صفحه قرار دهید.

مقایسه جستجوهای همراه با نام برند یا بدون آن

از فیلتر استفاده کنید تا فقط عباراتی را پیدا کنید که شامل نام برند شما هستند.

سپس خواهید دید که چه مقدار از ترافیک حاصل از گوگل از کلمات کلیدی همراه با نام برند می آیند و این کلمات کلیدی چگونه در جستجوی گوگل عمل می کنند.

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

Google Analytics یک ابزار تجزیه و تحلیل رایگان وب سایت است که ترافیک وب سایت و رفتار کاربران را ردیابی و گزارش می کند. Google Analytics یک ابزار قدرتمند است که داده های مفیدی را ارائه می دهد.

مشکل این جاست که بسیاری از کاربران مبتدی در هنگام ایجاد حساب Google Analytics، گیج می شوند.

این موضوع کاملا طبیعی است، چرا که گزارشات این ابزار، بسیار زیاد است، معیارهای بسیار زیادی وجود دارد، نمودارهای مختلفی نمایش داده می شد و انتقال در بین بخش های مختلف آن پیچیده است.

توجه: راه اندازی Google Analytics کار پیچیده ای نیست. شما فقط باید یک کد به خصوص را در وب سایت خود وارد کنید. اگر از وردپرس استفاده می کنید، راهنمای نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس رادزاد را مطالعه کنید.

اما چگونه با استفاده از Google Analytics شروع به کاوش کنیم؟

هر بار کافیست یک قدم رو به جلو بردارید.

چه نوع داده هایی را می توانید در Google Analytics پیدا کنید؟

Google Analytics از گزارش های مختلفی تشکیل شده است.

داشبورد آن یک نمای کلی از معیارهای اصلی عملکرد را به شما نشان می دهد. برای مشاهده داده های بیشتر، می توانید به گزارش های دقیق تر موجود بروید.

گزارش ها بر اساس نوع داده هایی که ارائه می کنند به 5 دسته اصلی تقسیم می شوند. می توانید آنها را در منوی سمت چپ پیدا کنید.

منوی Reports در گوگل آنالیتیکس
  • Real-time: فعالیت کاربران فعال را به طور همزمان نشان می دهد
  • Audience: همه چیزهایی که باید در مورد بازدیدکنندگان خود بدانید (جمعیت شناسی، علایق، فناوری مورد استفاده و غیره)
  • Acquisition: جایی که ترافیک شما از آن می آید (کانال های ترافیک، صفحات برتر ارجاع و غیره)
  • Behavior: آنچه بازدیدکنندگان در وب سایت شما انجام می دهند (از چه صفحاتی بازدید می کنند و چگونه با آنها ارتباط برقرار می کنند)
  • Conversions: جزئیات نحوه تبدیل بازدیدکنندگان شما (این بخش مطابق با اهداف شماست، به عنوان مثال خرید یک محصول، اشتراک در خبرنامه، کلیک بر روی لینک های افلییت (Affliate) و غیره)

تقسیم بندی داده ها

در هر گزارش، می توانید داده ها را بیشتر تقسیم بندی کنید تا نتایج دقیقتری را بر اساس نیازهای خاص خود مشاهده کنید.

دو عمل تقسیم بندی و فیلتر کردن داده ها در انتخاب داده های مناسب جهت تجزیه و تحلیل بسیار مهم است.

تقسیم بندی داده ها در گوگل سرچ کنسول
محدوده زمانی

انتخاب بازه زمانی مناسب اولین کاری است که باید هنگام کار با هر ابزار تحلیلی انجام دهید.

می توانید انتخابگر محدوده زمانی را در سمت راست بالای هر گزارشی پیدا کنید. این ویژگی به شما امکان می دهد تا داده ها را در بازه های زمانی مختلف مشاهده کنید یا دو دوره زمانی را با هم مقایسه کنید.

بخش ها (Segments)

منظور از Segment زیر مجموعه ای از داده ها در Google Analytics است. می‌توانید یکی از بخش‌های پیش‌فرض (مانند ترافیک ارگانیک، ترافیک موبایل) را انتخاب کنید یا یک بخش جدید ایجاد و ذخیره کنید تا بدین شکل گردش کار خود را سرعت ببخشید.

به عنوان مثال: می توانید یک Segment خاص ایجاد کنید که فقط ترافیک وبلاگ ارگانیک شما را نشان دهد تا این گونه بتوانید ترافیک ارگانیک از مقالات خود را جدا از سایر صفحات تجزیه و تحلیل کنید.

این تنظیمات بدین شکل هستند:

تنظیمات بخش Segments
بعد ثانویه (Secondary dimension)

Secondary dimension یک بعد اضافی است که می توانید به بعد اولیه گزارش داده شده اضافه کنید.

به عنوان مثال: در گزارش All Pages که صفحات برتر را نشان می دهد، می توانید بعد ثانویه User Type را اضافه کنید تا نسبت بازدیدکنندگان جدید در مقابل بازدیدکنندگان بازگشتی را برای هر صفحه مشاهده کنید.

جستجو

یک گزینه جستجوی ساده در بالای هر جدول داده برای محدود کردن نتایج وجود دارد.

مفیدترین گزارش ها

برای توصیف همه ویژگی‌ها و گزارش‌هایی که Google Analytics ارائه می‌کند، به یک راهنمای کامل جداگانه نیاز داریم.

اما حقیقت این است که اکثریت قریب به اتفاق کاربران مبتدی با اتکا به چند گزارش اولیه به خوبی عمل خواهند کرد.

در اینجا به معرفی مفیدترین آنها پرداخته ایم:

1. مشاهده پربازدیدترین صفحات وب سایت

Behavior – Site Content – All Pages

گزارش All Pages ابتدایی ترین گزارش و یکی از مهمترین دلایل استفاده از گوگل آنالیتیکس است. با استفاده از این گزارش کاربران می توانند بفهمند که صفحاتشان چقدر ترافیک دارد.

این گزارش برای تعیین اینکه افراد هنگام بازدید از وب سایت شما به چه چیزی علاقه مند هستند و همینطور تصمیم گیری در مورد شناسایی صفحاتی که نیاز به بهبود دارند، مفید است.

مشاهده پربازدیدترین صفحات وب سایت در گوگل آنالیتیکس

2. مشاهده اولین صفحاتی که افراد در سایت شما بازدید می کنند

Behavior – Site Content – Landing Pages

گزارش Landing Pages بسیار شبیه به گزارش All Pages است، اما فقط صفحات برتری را که افراد برای ورود به وب سایت شما استفاده کرده اند، نشان می دهد.

همچنین یک گزارش عالی برای استفاده در هنگام تجزیه و تحلیل ترافیک ارگانیک از گوگل است (صفحاتی که افراد پس از جستجو بازدید می کنند صفحات فرود نامیده می شوند).

مشاهده اولین صفحاتی که افراد در سایت شما بازدید می کنند در گوگل آنالیتیکس
3. یافتن بهترین منابع ترافیک

Acquisition – All Traffic

علاوه بر مشاهده عملکرد صفحات خود، شناسایی منابع ترافیک سایت بسیار مهم است.

گزارش All Traffic شامل بخش‌های مختلفی است:

  • Channels: درصد ترافیک سایت را بر اساس رایج ترین کانال های ترافیکی (ارگانیک، ارجاعی، مستقیم، شبکه های اجتماعی و غیره) مشاهده کنید.
  • Source/medium: مبدا ترافیک و دسته ای که در آن قرار دارد را ببینید (به عنوان مثال google/organic، bing/organic)
  • Referrals: صفحات برتری که ترافیک را به سایت شما ارجاع می دهند را ببینید
یافتن بهترین منابع ترافیک در گوگل آنالیتیکس

برای مثال، فرض کنید متوجه افزایش ترافیک وب سایت خود شدید.

می‌توانید به گزارش Source/medium بروید، دو دوره زمانی را با هم مقایسه کنید تا ترکیبی از Source/medium ای را ببینید که بیشترین افزایش کاربر را در مقایسه با دوره زمانی قبلی دارد.

هنگامی که آن را پیدا کردید، می توانید ابعاد ثانویه (secondary dimension) مختلفی را برای یافتن اطلاعات بیشتر اضافه کنید (به عنوان مثال بعد ثانویه Landing Page برای دیدن صفحاتی که کاربران از طریق آنها وارد وب سایت شما شده اند یا بعد ثانویه Country/City بسته به بازار هدف شما).

4. شناخت بازدیدکنندگان

Audience – Demographics; Audience – Geo – Location

آخرین اما نه کم‌اهمیت ترین گزارش، گزارش های مرتبط با شناخت کاربران وب سایت است. مفیدترین آنها دموگرافیک (سن، جنسیت) و مکان (کشورها) کاربر هستند.

در اینجا گزارش جنسیت (Gender) جمعیت مخاطبان به شکل زیر است:

شناخت بازدیدکنندگان در گوگل آنالیتیکس

مفیدترین معیارها

Google Analytics معیارهای مختلفی ارائه می کند که در حالت کلی سه چیز را اندازه گیری می کنند:

  • چه مقدار ترافیک دریافت می کنید (معیار acquisition)
  • نحوه مشارکت افراد در سایت شما چگونه است (معیار behavior)
  • چقدر به اهدافتان نزدیک شده اید (معیار conversion)
معیارهای جذب ترافیک

متداول ترین معیارهای جذب ترافیک اغلب اشتباه گرفته می شوند، بنابراین در اینجا توضیح کوتاهی در مورد تفاوت های بین آنها آورده شده اند:

  • Users: یک User یک بازدیدکننده منحصر به فرد از وب سایت شما است، بازدیدهای بیشتر توسط همان کاربر باعث افزایش تعداد معیار Users نمی شود.
  • Sessions: دوره زمانی که کاربر به طور فعال در وب سایت شما گردش می کند (حداکثر 30 دقیقه عدم فعالیت). معمولاً یک کاربر در یک جلسه (Session) از چندین صفحه بازدید می کند
  • Pageviews: یک Pageview هر بار که بازدیدی از طرف یک بازدیدکننده انجام می شود، شمارش می شود. اگر یک کاربر به طور مکرر از یک صفحه بازدید کند، تعداد بازدیدهای صفحه هر بار شمارش می شود (بنابراین تعداد Pageview همیشه بیشتر از تعداد Sessions است).

نکته: یک معیار جالب برای بررسی تعامل کاربران با وب سایت، درصد بازدیدکنندگان بازگشتی است. این معیار را در Audience Overview پیدا خواهید کرد.

درصد بازدیدکنندگان برگشتی در گوگل آنالیتیکس
نرخ پرش (Bounce rate)

معیار Bounce rate درصد بازدیدکنندگانی را که وب سایت را بدون هیچ اقدامی ترک کرده اند را نشان می دهد. نرخ پرش بالا همیشه چیز بدی نیست، اما به طور کلی تقریبا میتوان گفت که نرخ پرش پایین همیشه بهتر است.

نکته: همیشه نرخ پرش صفحات مشابه را باهم مقایسه کنید تا اطلاعات صحیحی را به دست آورید (مانند پست وبلاگ با پست وبلاگ، صفحه فرود با صفحه فرود). در پست نرخ پرش چیست ما در مورد نرخ پرش اطلاعات بیشتری کسب کنید.

تعداد صفحات در هر جلسه (Pages per session)

این معیار به شما نشان می دهد که یک کاربر به طور متوسط ​​در یک جلسه (Session) چند صفحه را بازدید کرده است.

معیار Pages per session می تواند توصیف خوبی از کیفیت تعامل کلی کاربر با سایت باشد. برای بهبود این نسبت، به روش هایی فکر کنید که بازدیدکنندگان را مجاب به بازدید صفحات بیشتر کند:

  • محصولات/پست های مرتبط را اضافه کنید
  • از کادرهای «مطالعه بیشتر» استفاده کنید
  • به صفحات مرتبط در متن لینک دهید
میانگین زمان بازدید در صفحه / مدت جلسه (Average time on page / Session duration)

هر دو معیارهای از نظر دقت مشکلاتی دارند، بنابراین ما توصیه نمی‌کنیم که بر اساس این دو معیار نتیجه‌گیری بزرگی انجام دهید.

اگر می‌خواهید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید، Average time on page، معیار بهتری برای شناسایی مدت زمان بازدید افراد در صفحه است. (در اینجا چرایی این موضوع توضیح داده شده است)

دنبال کردن یا ردیابی رتبه سایت

منظور از ردیابی رتبه، فرآیند نظارت بر عملکرد وب سایت شما در موتورهای جستجو در مهم ترین کلمات کلیدی شما است.

برخلاف گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس، ابزارهای ردیابی رتبه با اینکه معمولا ابزارهای بسیار ساده‌تری هستند، اما بسیار مؤثرند.

به عنوان مثال داشبورد ردیابی رتبه در SERPWatcher چگونه است:

داشبورد ردیابی رتبه در SERPWatcher

مزایای اصلی استفاده از ردیاب رتبه عبارتند از:

  • می توانید رتبه مهم ترین کلمات کلیدی وب سایت خود را به صورت روزانه مشاهده کنید
  • شما می توانید به سرعت هرگونه افت یا جهش قابل توجه در رتبه کلمات کلیدی را از طریق گزارش ها و هشدارهای خودکار شناسایی کنید
  • می توانید پیشرفت خود را در یک لوکیشن خاص (به عنوان مثال کشور یا شهر به خصوص) پیگیری کنید.
  • سایر معیارهای مرتبط را برای درک تأثیر واقعی تغییرات رتبه مشاهده ‌کنید (مثلاً حجم جستجوی کلمات کلیدی)
  • شما می توانید رتبه سایت های رقیب خود را برای مقایسه نتایج خود با آنها دنبال کنید

نکته: به این داده ها واقع بینانه نگاه کنید. اگرچه تغییر رتبه برای یک کلمه کلیدی مهم از جایگاه 90 به جایگاه 45 اتفاقی خوب محسوب میشود، اما به یاد داشته باشید که معمولاً این اولین نتایج جستجو هستند که بیشترین ترافیک ارگانیک را به دست می آورند.

بهترین نکات و روش های تجزیه و تحلیل

ما این فصل را با بیان چند نکته مفید در مورد چگونگی اندازه گیری عملکرد خود به پایان خواهیم رساند.

پیشرفت کلی را تماشا کنید، جزئیات را بررسی کنید

عملکرد شما به احتمال زیاد روز به روز در نوسان خواهد بود. به همین دلیل بهتر است که به جای وسواس در مورد هر تغییر رتبه کوچک روزانه، به تصویر بزرگتر نگاه کنید.

از سوی دیگر، اگر تغییری پیش‌بینی نشده اتفاق بیفتد، تقریباً هرگز نمی‌توانید از گزارش‌های پیش‌فرض چیزی نتیجه‌گیری کنید. اولین قانون تجزیه و تحلیل این است که همیشه تا آنجا که ممکن است تلاش خود را معطوف به یافتن اصلی ترین علت کنید.

معیارها را درک کنید

به یاد داشته باشید که لازم نیست تمام معیارها را همیشه تجزیه و تحلیل کنید، اما خوب است که یک نمای کلی از معنای آنها داشته باشید تا از تفسیر نادرست داده ها دوری کنید.

همیشه سعی کنید به صورت عمقی به موضوعات توجه کنید

داده ها را بدیهی تلقی نکنید بلکه به دنبال دلایلی باشید که چرا چنین اتفاقی افتاده است.

به عنوان مثال، وقتی صحبت از فهم دلایل سقوط رتبه می شود، ممکن است دلایل مختلفی وجود داشته باشد. در این گونه شرایط هم دلایل داخلی و هم دلایل خارجی مطرح هستند. دلایلی همچون:

  • تغییرات اخیر وب سایت
  • به روز رسانی الگوریتم گوگل
  • مشکلات فنی یا قطعی وب سایت
  • جریمه گوگل
  • وجود خطا در ابزار ردیابی رتبه

بررسی کامل گوگل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس و ابزار ردیاب رتبه شما می تواند به شما درک بهتری از مشکل بدهد. به این معنی که می توانید تصمیم آگاهانه ای در مورد مراحل بعدی اقدامات خود بگیرید.

از حاشیه نویسی استفاده کنید

گوگل آنالیتیکس و اکثر ابزارهای ردیاب رتبه به شما امکان حاشیه‌نویسی می‌دهند تا اطلاعاتی را به داشبورد خود اضافه کنید.

می توانید اقدامات یا رویدادهای خاص مرتبط با وب سایت را حاشیه نویسی کنید تا ببینید آیا آنها تأثیری بر عملکرد وب سایت شما داشته اند یا خیر. مثلا:

  • به روز رسانی الگوریتم گوگل
  • هر گونه تغییر مهم در وب سایت شما
  • به روز رسانی مقالات
  • شروع کمپین بازاریابی
  • مشکلات و قطعی وب سایت
  • رویدادهای فصلی (مانند جمعه سیاه)

هشدارهایی را تنظیم کنید تا از هرگونه تغییر چشمگیر مطلع شوید

اکثر ابزارهای تحلیل داده به شما امکان می دهند هشدارهای ایمیلی را تنظیم کنید که در صورت وقوع شرایطی خاص به شما اطلاع می دهند.

این یک روش عالی برای مطلع ماندن از هرگونه تغییر چشمگیر است، بدون اینکه تمام وقت خود را به صفحه نمایش زل بزنید.

فصل هشتم

سوالات پرتکرار سئو

در این فصل به بررسی پرتکرار ترین سوالات در زمینه سئو پرداخته ایم و در عین حال از طریق پاسخ ها مروری بر فصول قبلی هم داریم.

در این قسمت به رایج ترین پرسش های افراد در هنگام اولین برخورد با موضوع سئو پاسخ داده ایم.

1. سئو چیست؟

سئو به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجوست. سئو فرایندی قاعده مند است که موجب افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو گوگل، بینگ و سایر موتورهای جستجو می گردد و در نتیجه ترافیک بیشتری برای وب سایت ایجاد خواهد شد.

موتورهای جستجو انواع مختلفی از محتوا را اعم از متن، تصویر و ویدئو در نتایج جستجو نمایش می دهند و هر یک از این ها بر اساس میزان ارتباط با خواسته کاربر می توانند در نتایج جستجو ظاهر شوند. به صورت تئوری هر چه قدر رتبه وب سایت شما در نتایج جستجو بالاتر باشد، ترافیک بیشتری برای وب سایت شما ایجاد خواهد شد و این موضع موجب رونق کسب و کارتان می گردد.

2. سئو چگونه کار می کند؟

سئو به کسب و کارها کمک می کند که حضور بیشتری در نتایج جستجو داشته باشند. در نتیجه ترافیک بیشتر و مشتریان بیشتری برای آنها ایجاد خواهد شد.

3. آیا سئو روشی قانونی محسوب می شود؟

سئو به هیچ وجه غیر قانونی نیست، اما اقداماتی که در جهت سئو کلاه سیاه هستند موجب جریمه شدن وب سایت از طرف موتورهای جستجو می گردد.

روش های سئو کلاه سیاه در سال های دورتر مورد توجه بودند، اما گوگل با شناسایی آنها و خلق الگوریتم هایی توانسته نتایج حاصل از این گونه روش ها را از نتایج جستجو دور کند. بنابراین حتی اگر شما تکنیک کلاه سیاهی را پیدا کردید که در حال حاضر نتیجه می دهد، مطمنن باشید که در آینده بسیار نزدیک گوگل متوجه آن خواهد شد.

4. در صورت انجام سئو، گوگل من را جریمه می کند؟

خیر، موتورهای جستجو مانند گوگل همواره به دنبال ارائه بهترین نتایج به کاربران هستند.

گوگل و سایر موتورهای جستجو از صاحبین وب سایت ها می خواهند که با استفاده از سئو موجب یافتن آسانتر محتوا توسط کاربران شوند. اما بایست دقت داشت که در این کار از قوانین آنها بایستی تبعیت کنید. در صورت تخطی از قوانین، موتورهای جستجو این حق را برای خود قائل هستند که وب سایت شما را از ایندکس و نتایج جستجویشان حذف کنند.

به طور خلاصه گوگل به سایت هایی که از روش های درست سئو استفاده می کنند، پاداش داده و تنها سایت هایی که از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده می کنند را جریمه می کند.

5. تکنیک های سئو کلاه سیاه چیست؟

تکنیک های سئو کلاه سیاه روش هایی هستند که تلاش می کنند به طور مصنوعی وب سایتی را در حداقل زمان و کوشش به بالاترین جایگاه برسانند.

از جمله این روش ها می توان به ایجاد ابزارک هایی برای درج لینک های فراوان در صفحات، استفاده افراطی از کلمات کلیدی و ساخت PBN (شبکه های وبلاگ خصوصی) با هدف ایجاد بک لینک اشاره کرد.

6. چگونه سایتم را سئو کنم؟

سئو مجموعه ای از اقدامات است که از نام دامنه تا آیتم های پیچیده تری مانند افزایش سرعت سایت را شامل می شود. فاکتورهای زیادی وجود دارند که بر روی رتبه سایت تاثیر گذار هستند و سئو به معنای بهینه سازی این فاکتورها برای کسب حداکثر امتیاز ممکن است.

از جمله این فاکتورها می توان به استفاده صحیح از کلمات کلیدی، سرعت بارگذاری وب سایت، زمان حضورکاربران در وب سایت، تعداد بک لینک ها، نمایش صحیح وب سایت در دستگاه های موبایل و غیره اشاره کرد.

7. هر از چند وقت به سئو نیاز دارم؟

سئو تلاشی یک باره نیست و متخصصین سئو آن را به عنوان یک استراتژی بازاریابی بلند مدت پیشنهاد می کنند. به عبارتی صاحبین وب سایت ها بایستی به طور مداوم بر روی وب سایت خود و رتبه آن نظارت کنند.

با وجود تغییرات مداوم در سایت، بروزسانی های موتورهای جستجو، محتواهای منسوخ شده و فعالیت دیگر رقبا، سئو نیاز به فعالیت مستمر دارد. با این وجود سئو در اغلب کسب و کارها نسبت به دیگر روش های بازاریابی، دارای بازگشت سرمایه بیشتری است.

8. آیا نیاز است که شخصی را برای سئو استخدام کنم؟

لزوما نه، اگرچه بهترین و سریع ترین راه برای رسیدن به نتیجه استخدام فرد یا شرکتی برای برونسپاری سئو است. اما این کار هزینه هایی را برای کسب و کارها به همراه خواهد داشت. در هنگام تصمیم گیری برای صرف هزینه بر روی خدمات، همه چیز به بازگشت سرمایه ختم می شود. اگر هزینه کردن برای استخدام سئوکار می تواند از زمانی به بعد برای شما سوداوری به همراه داشته باشد، پس اقدام به انجام این کار کنید.

اما اگر از عهده هزینه های خدمات سئو بر نمی آیید، روش های جایگزین ارزان تری نیز وجود دارد. آموزش سئو و استفاده از افزونه های سئو دو تا از این روش ها هستند. البته دقت داشته باشید که استفاده از افزونه های سئو نیز نیاز به آگاهی وسیعی از مقوله سئو دارد.

9. آیا ساختار URL بر روی سئو تاثیر گذار است؟

کیفیت ساختار URL بر روی سئو و رتبه وب سایت تاثیر گذار خواهد بود. URL ها بایستی به گونه ای انتخاب شوند که کوتاه بوده، خواندن آنها آسان و در یک نگاه از طرف کاربران قابل فهم باشد. نتیجه تحقیقات وب سایت معروف Quicksprout نشان می دهد که URL هایی با طول 35 تا 40 کاراکتر در نتایج بالای جستجو سهم بیشتری دارند.

10. چگونه بر روی سئو نظارت کنم؟

گوگل آنالیتیکس محبوب ترین ابزار برای کسب آمارهای ابتدایی و نظارت بر روی ترافیک وب سایت است. بهترین نکته در مورد این ابزار رایگان بودن آن می باشد.

یکی دیگر از ابزارهای مهم برای وبمسترها، ابزارهای کنترل رتبه سایت در نتایج جستجوست. این گونه ابزارها به شما کمک می کنند تا نموداری از تغییرات رتبه یک وب سایت را مشاهده و نتایج حاصل از تلاش های سئو بر روی سایت خود را مشاهده کنید.

11. گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس ابزاری ساخته شده توسط گوگل است که داده های مربوط به ترافیک وب سایت را گزارش می کند. از جمله مهمترین پارامترهای گزارش شده می توان به مکان جغرافیایی کاربر، تعداد صفحات بازدید شوه و میانگین زمان حضور کاربران در سایت اشاره کرد.

12. مشاهده نتایج حاصل از سئو به چه مقدار زمان نیاز دارد؟

فاکتور های زیادی در رتبه وب سایت وجود دارند که در برخی از آنها شما قادر به کنترل و مدیریت آنها نیستید. از جمله فاکتورهای سئو می توان به تعداد بک لینک ها، کیفیت محتوا، بروزرسانی محتوا، قدمت دامنه، میزان رقابت در کلمات کلیدی و غیره اشاره کرد. برخی از این فاکتورها به طور کامل قابل مدریت توسط شما نیستند.

بنابراین اگر با وجود تمام تلاش ها، رتبه وب سایت شما تغییری نکرد، بهتر است که صبر کرده و به تولید محتوای بهتر در وب سایت ادامه دهید تا نتایج حاصل از تلاش هایتان بالاخره دیده شود.

سوالات پر تکرار سئو

13. گوگل چگونه به وب سایت من پی میبرد؟

گوگل از طریق ربات های خود به وب سایت شما پی میبرد. این ربات گوگل، نرم افزاریست که به جستجو در وب پرداخته و سایت ها و محتواهای جدید را یافته و به ایندکس گوگل اضافه می کند.

14. Robots.txt چیست؟

ربات های موتورهای جستجو در اولین بازدید از وب سایت شما ابتدا به دنبال فایل robots.txt می گردند. این فایل حاوی دستوراتیست که نحوه تعامل گوگل با وب سایتتان را برای ربات ها تعریف می کند. در صورتی که در وب سایت شما پوشه ها و مسیرهایی وجود دارند که علاقه مند به پایش و ایندکس آنها توسط گوگل نیستید، می توانید از طریق دستوراتی در این فایل ربات های گوگل را از این کار منع کنید.

15. متا تگ چیست؟

متا تگ به قطعه متنی اطلاق می شود که توضیحی برای صفحه به شمار می روند. از بین متا تگ های معروف می توان به title، description و robots اشاره کرد. متا تگ ها در ظاهر صفحه مشاهده نشده و تنها در کدهای HTML قرار میگیرند.

16. آیا متا تگ ها از اهمیت برخورداند؟

طبق گزارش بسیاری از متخصصین سئو، گوگل در رتبه بندی صفحات متکی به متا تگ ها نیست و حتی بسیاری از آنها از دید گوگل منسوخ شده هستند. با این حال هنوز متا تگ ها اطلاعات مهمی را درباره صفحه به موتورهای جستجو منتقل می کنند. به واسطه فراهم کردن اطلاعات بیشتر برای وب سایت می توان به افزایش نرخ کلیک آن امیدوار بود. بنابراین با وجود اینکه متا تگ ها غالبا به صورت غیر مستقیم در رتبه بندی موثرند، اما همچنان در سئو از اهمیت برخوردارند.

17. نقشه سایت XML جیست؟

نقشه سایت با فرمت XML به موتورهای جستجو کمک می کنند تا از اطلاعاتی همانند آخرین زمان بروزرسانی صفحه آگاه شده و از مهمترین صفحات سایت شما برای ایندکس شدن مطلع گردند. در واقع این نقشه سایت لیستی از URL های مهم سایت شما به همراه اطلاعات دیگری است.

18. ریدایرکت 301 چیست؟

ریدایرکت 301 به معنای انتقال دائمی محتوای یک URL به URL دیگر است. با ایجاد ریدایرکت مطمئن خواهید شد که کاربران شما با کلیک بر روی لینک های قدیمی سایت در هر کجای وب به صفحات جدید منتقل می شوند.

19. لینک کانونیکال چیست؟

به دلایل بسیاری پیش می آید که برای یک صفحه چندین URL متفاوت وجود داشته باشد. به عنوان مثال www.example.com و example.com هر دو بیانگر صفحه یکسانی برای کاربران هستند. با اینکه این موضع از دید کاربران مهم نیست، اما موتورهای جستجو انتظار محتوای متفاوتی برای URL های متفاوت دارند.

مسئله بزرگی که بعد از چنین رویدای اتفاق می افتد احتمال جریمه شدن سایت توسط موتورهای جستجوست، چرا که آنها تصور می کنند که شما با ایجاد محتوای تکراری در صفحات مختلف قصد شبیه سازی دارید. لینک کانونیکال این مشکل را حل می کند. لینک کانونیکال به طور ساده به معنای ریدایرکت URL ها برای موتورهای جستجو و نه کاربران است. این گونه موتورهای جستجو نسخه ای از URL یک محتوا را در نتایج جستجو به نمایش می گذارند که به عنوان لینک کانونیکال ذکر شده است.

20. آیا نمایش صحیح سایت در موبایل موجب ارتقا سئو می گردد؟

با توجه به تغییرات گوگل در سال های اخیر، گوگل مسئله نمایش سایت در دستگاه های موبایل را در اولویت قرار داده است. بنابراین در صورتی که وب سایت شما در دستگاه های موبایل به خوبی مشاهده نشود، احتمال کاهش رتبه در جستجوهای موبایلی وجود دارد. در حالت کلی با روند رو به رشد استفاده از دستگاه های موبایل، بهینه سازی وب سایت برای آنها امری ضروریست.

21. Knowledge Graph گوگل چیست؟

Knowledge Graph گوگل سیستمی از اطلاعات است که گوگل از آنها در جهت ارتقا کیفیت پاسخ دهی به کاربران بهره می برد. در این سیستم گوگل سعی می کند که پاسخ های خوبی به سوالات کاربران به نمالیش بگذارد. در بسیاری از مواقع با جستجوی عبارتی در گوگل به لیستی از وب سایت ها خواهید رسید. اما در بعضی مواقع مشاهده می کنید که گوگل بخشی از محتوای یک وب سایت شامل پاسخ به سوالتان را در صدر نتایج به نمایش گذاشته است.

knowledge graph

22. چگونه وب سایتم را در Knowledge Graph نمایش دهم؟

گوگل اطلاعات خود برای نمایش در Knowledge Graph را از منابع بزرگ دریافت می کند، بنابراین نمایش وب سایت خود در این بخش کاری نیست که بتوان آن را مدیریت کرد. با این حال شما می توانید اطلاعات مربوط به وب سایت خود را در ویکیپدیا ثبت کرده و با استفاده از سیستم های نشانه گذاری مانند Schema Markup نمایش بهتری از وب سایت خود در بخش Knowledge Graph داشته باشید.

23. طول بهینه محتوا از نظر سئو چقدر است؟

مطالعات بسیاری در این زمینه نشان می دهد که وب سایت های در صدر نتایج جستجو حداقل از 2000 کلمه محتوا برخوردار هستند. یکی از دلایل این موضوع علاقه بیشتر کاربران به مطالبیست که به صورت عمیق تری به موضوع مورد نظر آنها پرداخته اند.

24. آیا شبکه های اجتماعی بر روی سئو تاثیر گذارند؟

بله؛ شبکه های اجتماعی بر روی سئو اثر گذار هستند و محتوایی که قابلیت اشتراک گذاری بیشتری دارد، لینک های بیشتری از این پلتفرم ها دریافت کرده و این مسئله از دید موتورهای جستجو به معنای کیفیت بالای محتواست.

25. آیا برای سئو نیاز به دانش کد نویسی دارم؟

آگاهی از برنامه نویسی و کدهای رایج در وب سایت می تواند موجب مهارت بیشتر شما در سئو گردد، اما با این وجود امری ضروری نیست. مهمتر از آن باید از پشت پرده نحوه کار وب سایت و عکس العمل موتورهای جستجو به تغییرات اعمال شده آگاه باشید.

26. چگونه متوجه شوم که کدام صفحات سایت ایندکس شده اند؟

یکی از راه ها رفتن به گوگل سرچ کنسول و مشاهده اطلاعات بخش Coverage می باشد. یکی دیگر از این راه ها جستجوی عبارت site:yoursite.com و قرار دادن دامنه سایت به جای عبارت yoursite.com است. گوگل در این مواقع به طور تقریبی تعداد صفحات ایندکس شده از یک سایت را به نمایش می گذارد.

تعداد صفحات ایندکس شده

27. چرا تصاویر سایت به متن جایگزین نیاز دارند؟

متن جایگزین توصیفی از تصویر در هنگام عدم بارگذاری آن را به نمایش می گذارد. همچنین متن جایگزین موجب نمایش بهتر وب سایت در نتایج جستجوی تصویری می گردد.

28. بک لینک چیست؟

بک لینک ها لینک هایی هستند که در وب سایت های دیگر به وب سایت شما داده شده اند. این لینک ها به مثابه میزان محبوبیت شما در وب محسوب می شوند. بک لینک ها یکی از مهمترین بخش های سئو محسوب شده و به واسطه افزایش رتبه، موجب جذب ترافیک از موتورهای جستجو می گردند. از دید گوگل بک لینک های با کیفیت می توانند دلیلی برای رتبه بهتر یک سایت در نتایج جستجو باشد. اما دقت داشته باشید که هر گونه شبیه سازی در این کار موجب جریمه شدن سایت می شود.

29. آیا برای افزایش رتبه می توانم اقدام به خرید بک لینک کنم؟

شاید شما با این کار افزایش رتبه موقتی را مشاهده کنید، اما از دید گوگل بک لینک هایی تاثیر گذار هستند که به صورت طبیعی و تنها با هدف ایجاد ارتباط بین محتواهای مشابه ایجاد شده باشند.

30. تفاوت بین لینک داخلی، خارجی و بک لینک چیست؟

لینک های داخلی موجب انتقال کاربران از یک صفجه به صفحه دیگری از همان دامین می شوند. این لینک ها در بهینه سازی ساختار وب سایت تاثیر گذارند.

لینک های خارجی موجب انتقال کاربران از یک صفحه از دامین شما به صفحه دیگری از دامینی دیگر می شوند.

بک لینک به لینک هایی اطلاق می شود که از دامینی دیگر به دامین شما داده شده اند.

ما از اینکه شما در اینجا حضور دارید و قسمت اول را به پایان رساندید، بسیار هیجان زده شده ایم! پیشنهاد می کنیم یک فنجان چای برای خود ریخته و با قسمت های بعدی با ما همراه باشید.

31. کدام نتایج جستجو، ارگانیک یا طبیعی هستند؟

نتایج ارگانیک جستجو آنهایی هستند که در اثر سئو ایجاد شده و تنها با هزینه کردن در سیستم تبلیغاتی گوگل نمایش داده نشده اند. شناسایی نتایج ارگانیک از نتایج تبلیغاتی بسیار آسان است. نتایج تبلیغاتی دارای برچسب Ad در کنار خود هستند. اما امروزه با وجود تغییرات در روش های جستجو، چگونه می توان نتایج ارگانیک را از بقیه تفکیک کرد؟

امروزه نتایج جستجو (با نام صحیح SERP) شامل ترکیبی از تبلیغات و نتایج ارگانیک پویا تریست. از نمونه نتایج طبیعی جستجو پویا می توان به بخش هایی با عنوان Answr Box، People Also Ask، اسلاید تصاویر، و بسیاری از دیگر موارد اشاره کرد. این ویژگی ها با توجه به چیزی که کاربران به دنبال آن هستند در حال ارتقا و تغییر هستند.

به عنوان مثال اگر عبارت “آب و هوای تهران” را در گوگل جستجو کنید، با نتیجه ای در بالای صفحه مواجه خواهید شد که به پیش بینی آب و هوای تهران در چند روزه آینده پرداخته است. به عنوان مثالی دیگر، اگر شما عبارت “پیتزا تهران” را جستجو کنید، سه فست فودی که ارائه کننده پیتزا در تهران هستند را مشاهده می کنید.

این که موتورهای جستجو برای درامدزایی از تبلیغات استفاده می کنند چیز طبیعیست. هدف آنها ارائه پاسخ های بهتر به کاربران، بازگشت آنها به موتورهای جستجو در آینده و صرف زمان بیشتر کاربران در نتایج جستجو است.

برحی از امکانات گوگل مانند featured snippets یا related questions تحت تاثیر سئو می توانند باشند. در عین حال برخی دیگر از این ویژگی ها تحت تاثیر سئو نیستند. به عنوان مثال داده های گرفته شده از وب سایت هایی مانند Wikipedia، WebMD و IMDB به خاطر اعتبار بالای این منابع است.

32. چرا سئو مهم است؟

با اینکه تبلیغات، شبکه های اجتماعی و دیگر پلتفرم ها می توانند در ایجاد ترافیک برای وب سایت موثر باشند، اما منبع اصلی ترافیک سایت ها موتورهای جستجو هستند.

نتایج طبیعی درصد بیشتری از ترافیک را به صورت معمول کسب می کنند. به عنوان مثال طبق تحقیات انجام شده تنها 2.8% کاربران آمریکایی بر روی تبلیغات گوگل کلیک می کنند. به طور خلاصه سئو فرصت کسب ترافیک 20 برابری نسبت به تبلیغات کلیکی در موبایل و گوگل ایجاد می کند.

سئو یکی از تنها روش های بازاریابیست که در صورت پیاده سازی صحیح، تاثیر آن در طول زمان افزایش نیز می یابد. در صورتی که شما دارای محتوایی در وب سایت باشید که مستحق کسب رتبه باشد، ترافیک کسب شده از این محتوا در طول زمان افزایش نیز پیدا خواهد کرد، در حالی که تبلیغات برای اعمال شدن نیاز به صرف هزینه و شارژ کردن حساب دارد.

سئو چیست؟

موتورهای جستجو در حال هوشمند تر شدن هستند، اما در عین حال نیاز به کمک ما نیز دارند. بهینه سازی وب سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا اطلاعات محتوای سایت را به صورت بهتری درک کنند و از این رو محتوای وب سایت به طور مناسبی ایندکس شده و در نتایج جستجو به نمایش در بیایند.

33. آیا من نیاز به استخدام متخصص سئو، مشاور یا آژانس سئو دارم؟

بسته به علاقه شما به یادگیری و پیچیدگی وب سایت می توانید برخی از مبانی سئو را خود نیز در آن پیاده سازی نمایید. شاید هم به این نتیجه برسید که کمک گرفتن از یک متخصص می تواند گزینه بسیار بهتری باشد. هر دو روش خوب است.

اگر در انتها تصمیم به استخدام متخصص سئو گرفتید، دقت داشته باشید که ارائه دهندگان خدمات سئو، دارای کیفیت کاری متفاوتی هستند. شناخت نحوه انتخاب یک شرکت سئو می تواند موجب ذخیره زمان و منابع مالی شما شود، چرا که تکنیک های اشتباه سئو آسیب های جبران ناپذیری به سایت شما خواهند زد.

34. تفاوت سئو کلاه سفید با سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سفید به تکنیک هایی اطلاق می شود که شامل استراتژی ها و راهکارهاییست که از قوانین موتورهای جستجو پیروی می کنند. تمرکز اصلی این راهکارها، ارائه محتوایی ارزشمند به کاربران است.

مقایسه سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه به تکنیک هایی اطلاق می شود که سعی در فریب موتورهای جسنجو دارند. با اینکه ممکن است سئو کلاه سیاه موجب افزایش رتبه سایت گردد اما، ریسک پنالتی شدن و خارج شدن از نتایج جستجو را افزایش می دهد. وب سایت های پنالتی شده به مانند شرکت های ورشکسته هستند. این موضوع نیز دلیلی برای دقت بیشتر در هنگام انتخاب متخصص سئو می باشد.

فصل نهم

آزمون سئو (+گواهینامه)

امیدواریم از راهنمای جامع سئوی ما نیز مانند خود ما لذت برده باشید. اکنون زمان آن رسیده است که با شرکت در آزمون و دریافت گواهی سئو ما، آنچه را که آموخته اید، به مرحله امتحان بگذارید.

بیایید آنچه را که آموخته‌اید بررسی کنیم! مهارت ها و دانش سئوی خود را در این آزمون تست کنید.

اگر آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارید، گواهی سئو رادزاد را دریافت خواهید کرد.

110

آزمون سئو

در صورت کسب نمره 100% از این آزمون، گواهینامه سئو برایتان ارسال می شود. پس با دقت جواب دهید.

1 / 33

سئو چیست؟

2 / 33

سئوی خارجی چیست؟

3 / 33

SERP مخفف چیست؟

4 / 33

برای اینکه یک موتور جستجو بتواند صفحه شما را ایندکس کند، ابتدا باید ...

5 / 33

ارزیابی کنندگان کیفیت جستجوی گوگل چه کسانی هستند؟

6 / 33

هنگام جستجوی کلمات کلیدی، به جز حجم جستجو و سختی کلمه کلیدی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

7 / 33

بهترین راه برای یافتن حجم جستجوی کلمه کلیدی چیست؟

8 / 33

بزرگترین مزیت کلمات کلیدی دم بلند (long-tail keywords) چیست؟

9 / 33

اگر بخواهید برای کلمه کلیدی "بهترین صندلی ارگونومیک" رتبه کسب کنید، چه نوع محتوایی ایجاد می کنید؟

10 / 33

کلمه کلیدی هدف…

11 / 33

چند بار باید از کلمه کلیدی هدف در متن صفحه استفاده کنید؟

12 / 33

وقتی صحبت از کلمات کلیدی LSI می شود، باید:

13 / 33

آیا باید از صفحات خود به دیگر وب سایت ها لینک دهید؟

14 / 33

"طول محتوا یک عامل در کسب رتبه است."

15 / 33

عبارت صحیح را انتخاب کنید:

16 / 33

آیا mobile-first indexing به این معنی است که گوگل از نسخه موبایلی وب سایت شما برای ایندکس و رتبه بندی استفاده می کند؟

17 / 33

«داشتن سایت مپ می تواند به عملکرد وب سایت شما آسیب برساند. شما نباید از آن استفاده کنید، مگر اینکه صفحات زیادی داشته باشید."

18 / 33

کدام یک از اینها ویژگی "سازگاری با موبایل" وب سایت شما را بهبود نمی بخشد؟

19 / 33

سرعت صفحه …

20 / 33

کدام یک از این موارد می تواند بر سرعت صفحه وب سایت شما تأثیر منفی بگذارد:

21 / 33

متن جایگزین (alt text) چیست؟

22 / 33

کدام یک از این عبارات در مورد برچسب عنوان صفحه صحیح نیست؟

23 / 33

الگوریتم پیج رنک گوگل یک فناوری منسوخ شده است که دیگر استفاده نمی شود.

24 / 33

Link equity …

25 / 33

کدام عبارت صحیح است؟

26 / 33

نسبت توزیع انکر تکست بهینه در لینک سازی چقدر است؟

27 / 33

"موقعیت بک لینک در صفحه هیچ نقشی در سئو سایت ندارد."

28 / 33

آیا متن اطراف یک لینک در سئو مهم است؟

29 / 33

موضع گوگل در مورد خرید لینک چیست؟

30 / 33

برای اینکه بفهمید گوگل صفحه شما را ایندکس کرده است یا نه، از چه ابزاری استفاده می کنید؟

31 / 33

گزارش های Acquisition در Google Analytics به شما نشان می دهد:

32 / 33

نرخ پرش یا بانس ریت چیست؟

33 / 33

آیا سئو مرده است؟

امتیاز شما

141 دیدگاه

  1. مقاله فوق العاده ای درباره معنا و مفهوم سئو بود. انصافا بخش آموزشی سایت رادزاد فوق العادست. ممنونم ازینکه به من در سئو کمک زیادی کردید.

    • فایل robots واقع در مسیر ریشه وب سایت ها بوده و این فایل با دستورات خود به راهنمایی ربات های موتورهای جستجو در هنگام پایش و خزیدن در وب سایت ها می پردازد. غالب سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس دست به تولید اتوماتیک این فایل می زنند.

    • بردکرامب ها موجب نمایش بهتر طبقه بندی مطالب در وب سایت شده و به نظم بخشیدن در ساختار سایت کمک بسیاری می کنند. لازم به ذکر است که موتورهای جستجو نیز به شناسایی بردکرامب ها پرداخته و از آن در نمایش وب سایت در نتایج جستجو و همچنین درک بهتر محتوای سایت استفاده می کنند. بردکرامب ها غالبا به شکل زیر هستند:
      خانه : وبلاگ : ده نکته در سئو وب سایت

    • هیچ قانون مشخصی در این باره وجود نداشته و میزان تولید محتوا در سایت شما به نوع کسب و کارتان وابسته است. اما در حالت کلی در نظر داشته باشید که وجود محتوای با کیفیت بیشتر در وب سایت شما، غالبا به رتبه بهتر و ترافیک بیشتر برای وب سایت شما منتهی خواهد شد. نکته مهم در این کار اینست که تنها بر روی یک کلمه کلیدی انگشت نذاشته و بر روی موضوعات متنوعی در کسب و کارتان تمرکز کنید. برای تصمیم گیری بهتر در نظر داشته باشید که اغلب وب سایت های معتبر، هفته ای حداقل یک بار محتوای سایت رو بروزرسانی می کنند.

  2. سلام. من دو تا سوال دارم.
    1. آیا سرعت سایت به اندازه ای که گفته میشه بر روی سئو تاثیر داره؟
    2. سایت من از نوع دانلودیه و چندین بنر تبلیغاتی در صفحات اون وجود داره. آیا این تبلیغ ها میتونه بر روی سئو تاثیر گذار باشه؟

    • پاسخ به سوال اول: سرعت سایت یکی از فاکتورهای سئو محسوب می گردد، اما تاثیر بزرگی مانند محتوا ندارد. در صورتی که سرعت بارگذاری وب سایت به اندازه کافی خوب است، تحت تاثیر اثرات منفی الگوریتم ها قرار نمی گیرید. اما اگر سرعت بارگذاری آن به بیش از 10 ثانیه برسد، جای تعجبی نخواهد بود اگر گوگل رتبه سایت شما را کاهش دهد.
      پاسخ به سوال دوم: بله، گوگل دارای الگوریتم ویژه ای برای شناسایی تبلیغات بیش از حد در صفحات، مخصوصا تبلیغات ابتدایی صفحه می باشد. در صورتی که تبلیغات به اندازه ای باشد که اثر منفی بر روی تجربه کاربری وب سایت بگذارد، احتمالا کاهش رتبه وب سایت شما بسیار زیاد خواهد بود.

  3. سلام و خسته نباشید. تاثیر بک لینک بیشتره یا رپورتاژ؟ و چرا رتبه الکسا سایتا اینقدر جابجا شدن؟

    • سلام، معمولا یکی از اهداف رپورتاژ آگهی ایجاد بک لینک برای سایت است. پس نمیشه این دو اصطلاح رو با هم سنجید.
      در چند ماه گذشته به علت شیوع کرونا نوع استفاده از اینترنت به گونه ای دچار تغییر شده و سبک وب گردی کاربران نیز دچار تغییراتی شده است. بنابراین طبیعیست که رتبه الکسای برخی سایت ها دچار تغییرات عمده ای گردد.

  4. سلام یک وبسایت به نشانی domain.com هست که یک اسکریپت اختصاصی داره و هنوز آماده نشده که راه بیوفته و این سایت قراره یک مجله به نشانی domain.com/ mag داشته باشه که با وردپرسه. میخوام بدونم اگه صفحه اصلی سایت که هنوز آماده نیست فقط یک متن به زودی توش باشه ولی بخش مجله کامل راه بیوفته و ایندکس شه بعدا که اسکریپت صفحه اصلی راه افتاد توی سئو کلی سایت تاثیر منفی میذاره؟

    • سلام. خیر. اتفاقا کار خوبیه که تا زمان آماده سازی اسکریپت اقدام به تولید محتوا در بخش وبلاگ سایت کنید.

    • سئو در حالت کلی شامل سه بخش داخلی، خارجی و فنی است. توجه همه جانبه به این سه بخش می تواند پتانسیل سئو سایت را به بالاترین حد ممکن برساند.

    • گوگل ادوردز در راستای استفاده از خدمات PPC سایت گوگل است و ارتباطی با سئو ندارد. هدف از سئو قرار گرفتن سایت در نتایج طبیعی جستجوی گوگل بوده، در حالی که با گوگل ادوردز می توانید از طریق پول در نتایج گوگل قرار گرفته و برای سایت خود ترافیک کسب کنید

  5. سلام خدمت تیم بسیار فعال رادزاد، به نظر شما سن دامنه در سئو چقدر تاثیر گذاره؟ می ارزه ما بریم کلی پول خرج یه دامنه قدیمی کنیم؟ آیا نتیجه معناداری رو مشاهده می کنیم؟

    • تاثیر میزان سن دامنه هیچگاه به صورت روشنی توسط گوگل شفاف نشده است، اما بر اساس مشاهدات می توان برداشت کرد که سن دامنه در رتبه سایت موثر است. اگر دامنه با حوزه کاری شما مرتبط بوده و اسپم نباشد، مطمئنا تاثیرات مثبتی را مشاهده خواهد کرد. همچنین در نظر داشته باشید که گوگل به واسطه الگوریتم سندباکس، تا چند ماهی به وب سایت هایی که در دامنه های جدید قرار می گیرند، بهای زیادی نمی دهد.

  6. من چند وقتیست که بر روی سئو خارجی سایت کار کرده و لینکسازی زیادی کرده ام، اما متاسفانه نتیجه معکوس گرفتم. میشه علت رو به من توضیح بدید؟

    • فعالیت بر روی سئو خارجی نیاز به استراتژی خوب و صبر و حوصله زیادی دارد. شاید نیاز به زمان بیشتری برای مشاهده اثرات آن داشته باشید. اگر هم زمان زیادی صبر کرده و چنین نتیجه ای را مشاهده کرده اید، احتمال جریمه شدن توسط گوگل نیز وجود دارد. در هر حال این مورد بایستی توسط یک کارشناس سئو بررسی شده تا در صورت پنالتی شدن، اقدامات لازم صورت گیرد.

  7. تو یکی از مقالات سئو خونده بودم که سئو یعنی بک لینک سازی. آیا چنین تعریفی از سئو درسته؟

    • خیر، سئو به معنی بک لینک سازی نیست. لینک ها تنها بخشی از سئو محسوب می شوند و سئو در حالت کلی مجموعه بسیار زیادی از مهارت هاست که یادگیری و کسب تجربه در آنها، نیاز به صرف زمان زیادی دارد.

  8. به نظر شما سئو در یک فروشگاه اینترنتی به چه معنیه؟ منظورم اینه که در یک فروشگاه اینترنتی به چه المان هایی از سئو بایست بیشتر توجه کرد؟

    • معنای سئو در یک فروشگاه اینترنتی به مانند بقیه سایت هاست، اما به دلیل وجود رقابت زیاد در بین فروشگاه های اینترنتی، سئو در سطح بالاتری بایستی برنامه ریزی و اجرا شود. تولید محتوا در فروشگاه های اینترنتی از عوامل بسیار مهم در موفقیت این گونه سایت هاست. همچنین به دلیل تعداد صفحات بیشتر فروشگاه های اینترنتی نسبت به دیگر وب سایت ها، اطمینان از پایش درست سایت توسط گوگل، از اهمیت زیادی برخوردار است. در حالت کلی سئو در فروشگاه های اینترنتی نیاز به یک استراتژی صحیح داشته و بهتر است که از همان ابتدا و به صورت مستمر با یک مشاور سئو در تماس باشید.

  9. سلام. به نظر شما صفحه اول گوگل در سئو چقدر مهمه؟ آیا هدف کلی سئو، رسیدن به این جایگاهه… یا نه اهداف دیگه ای هم میشه تعریف کرد؟

    • مجموعه رادزاد با داشتن مهارت های عالی در سیستم مدیریت محتوای جوملا، آموزش های ویژه ای برای سئو این پلتفرم در نظر گرفته و برای آگاهی از جزئیات آن می توانید با ما تماس بگیرید.

    • سلام. بله، کلاس های حضوری هم توسط مجموعه ارائه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

  10. سئو امروزه قدرتمند ترین ابزار کسب و کارها برای بازاریابی تبدیل شده و تقریبا من میتونم بگم بدون سئو، کسب و کارها نمی تونند در این بازار دوام بیارند. به عنوان نمونه تمام ورودی کسب و کار ما از سئو هستش. در ابتدا برامون سخت بود که هزینه ای رو صرف کنیم، بدون اینکه نتیجه کوتاه مدتی رو مشاهده کنیم. اما بعد از چند ماه همه چیز عوض شد و این سیل ترافیک بود که به سایت ما سرازیر میشد.

    • مهمترین مسائلی که در سئو بایستی از طریف کارفرما و صاحبین کسب و کارها درک بشه اینه که اولا به سئو ایمان داشته و ثانیا برای مشاهده نتایج آن صبر و حوصله داشته باشند. اتکا به روش های زودبازده که غالبا جز تکنیک های سئو کلاه سیاه محسوب می شوند، جز پشیمانی عایدی برای آنها نخواهد داشت.

  11. با سلام، وب سایت من وردپرسی هستش و به همین خاطر برای سئو هر چه بهتر اون از پلاگین Yoast SEO استفاده می کنم. آیا صرف نصب این افزونه یعنی همه چی تمومه و من نیازی به کار دیگری ندارم؟

    • افزونه Yoast SEO تنها ابزاری کمکی برای پیاده سازی بهتر و آسانتر بخش کوچکی از سئو در وب سایت های وردپرسیست و تنها با نصب آن نبایست انتظار داشت که همه چیز درست شود. چه بسا دیده شده که وبمستران زیادی با پیاده سازی اشتباه همین افزونه از جهات بسیاری متضرر شده اند.

    • بله، دسته بندی ها موجب نظم بخشیدن به ساختار وب سایت شده و می توانند از رقابت صفحات با یکدیگر در نتایج جستجو جلوگیری کنند.

  12. سلام، آیا بهتر نیست سمت شرکتایی در سئو بریم که رتبه اول گوگل رو تضمین می کنند؟ چون به نظر میاد وب سایت های حرفه ای مانند وب سایت شما این کارو نمیکنند.

    • هرگز! سئو دانشی نیست که بتوان چیزی را به صورت صد در صد در آن از قبل پیش بینی کرد. به عنوان مثال در صورت هدف گیری صد کلمه کلیدی رقابتی برای سایت، در بهترین و ایده آل ترین شرایط شصت درصد آنها به صفحه اول گوگل خواهند رسید. در چنین شرایطی نمی توان حتی با تلاش فراوان، رتبه یک کلمه کلیدی را از قبل پیش بینی کرد. مهمتر از همه سئو به منزله رقابتیست که رقبای آن بیکار ننشسته و مطمئنا همزمان با شما در حال فعالیت هستند و کنترل میزان فعالیت آنها در اختیار شما نیست. افرادی که در این حوزه به گارانتی صد در صد کلمات کلیدی رقابتی می پردازند، مطمئنا از دانش بسیار کمی نسبت به سئو برخوردار بوده و صرفا برای گرفتن پروژه از شما اقدام به چنین ضمانت هایی می کنند.

  13. سلام، چطور بفهمم که بک لینک های ساخته شده برای وب سایتم خوب هستند یا دارن به سایتم آسیب می زنند؟

    • ابتدا با استفاده از ابزارهای مشاهده بک لینک (مانند ابزاری که در گوگل سرچ کنسول قرار دارد) به مشاهده و بررسی بک لینک های سایت بپردازید. وضعیت آن وب سایت ها و میزان ارتباط آنها با سایت خود را چک کنید. لینک هایی که از وب سایت های اسپم به شما داده شده اند، فایده ای برای شما نخواهند داشت. همچنین دقت کنید که در بین انکر تکست ها تنوع خوبی وجود داشته باشد. به درصد بک لینک ها فالو و نوفالو دقت داشته باشید. اگر 90% بک لینک های سایت فالو باشد، این بدین معنیست که یک جای کار می لنگد و نشان از تلاش شما برای فریب گوگل خواهد داشت.
      این موارد خلاصه ای از نکاتی بود که در هنگام بررسی بک لینک ها بایستی به آن توجه داشته باشید. در صورتی که بک لینک های سایت دارای ویژگی های گفته شده نباشند، به احتمال زیاد درحال آسیب رسانی به وب سایت شما هستند.

  14. من تولید محتوای زیادی برای وب سایتم میکنم. آیا صرف تولید محتوای خوب میتونم امیدوار باشم که صفحات سایتم به رتبه های بالای گوگل میرسن؟

    • همیشه نه. برای کسب رتبه خوب در گوگل نیاز است که محتوای شما بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشند. اما با داشتن این پیش شرط نیز ضمانتی برای کسب رتبه های بالای گوگل وجود ندارد. چرا که محتوای رقبای شما نیز ممکن است در حد شما خوب و با کیفیت باشد. در چنین شرایطی بک لینک ها می توانند نقش پر رنگی بازی کرده و تفاوتی بین محتوای شما و سایر رقبا ایجاد کنند. حضور این دو مورد در کنار هم میتواند قدرت بسیاری برای وب سایت شما ایجاد کند. اگر باز هم نتوانستید که رتبه خوبی کسب کنید، تجربه کاربری صفحه مورد نظر خود را بررسی کرده و حتی محتوای آن را دستخوش تغییر نمایید.

  15. مرسی از مطالب خوبتون، آیا لینک دادن به وب سایت های اسپم به سئو سایت بنده آسیب میرسونه؟

    • این امکان وجود دارد که در صورت لینک دادن به سایت های بی ربط در ابعاد زیاد و همینطور سایت های جریمه شده، وب سایت شما نیز مورد جریمه قرار گیرد. گوگل همواره به وضعیت وب سایت لینک داده شده نگاه می کند و در صورتی که آن وب سایت سابقه خوبی نداشته باشد، ممکن است شما را با جرایمی رو به رو کند.
      در صورتی که در مورد اسپم بودن وب سایت لینک شده شک دارید، آن لینک را نوفالو کنید.

  16. سلام، من طی آنالیزام متوجه شدم که وب سایتم تحت سئو منفی رقبا قرار گرفته. آیا این برای سایتم ضرر داره؟

    • متاسفانه برخی از رقبا دست به روش های غیر اخلاقی زده و سعی می کنند تا با اقداماتی، رتبه وب سایت شما را کاهش دهند. به عنوان مثال در موضوعات رقابتی مانند فروش بلیط، این مسائل وجود دارد. برای آگاهی از بروز چنین خطاهایی بایستی دائما اقدام به بررسی بک لینک های سایت کنید. در صورت مشاهده بک لینک های اسپم آنها را لیست کرده و توسط ابزار Disavow به گوگل اطاع دهید.

  17. به جرات این صفحه بهترین صفحه درباره سئو در کل وبه. سوالی که دارم اینه که نتایج سئو رو در چه مدت زمانی مشاهده می کنیم؟

    • مشاهده نتایج حاصل از سئو ممکن است هفته ها، ماه ها یا شایدم سال ها به طول بینجامد. این زمان به موضوع وب سایت و کلمه کلیدی مورد نظرتان وابسته است. همچنین منابع تحت دسترس شما (مانند نیروی انسانی و بودجه) نیز در این زمان موثر هستند. البته بایست دقت داشت که نتایج حاصل از سئو در یک وب سایت با سابقه نسبت به یک سایت نوپا، زودتر دیده می شود.
      سئو فرایندی مستمر بوده و نمی توانید انتظار داشته باشید که به جایی برسید و به خود بگویید که کار تمام است!

  18. وب سایت ما چند وقت پیش پنالتی شده بود، مشکلات رو بعدش حل کردیم، اما هنوز رتبه هامون برنگشته. علت چی میتونه باشه؟

    • بک لینک های اسپم غالبا مهمترین عامل پناتی گوگل محسوب می شوند، اما این مسئله همیشگی نیست. اگر وب سایت شما هنوز نتوانسته که به رتبه سابق خود برگردد، ممکن است پای عوامل زیر در میان باشد:
      1. هنوز تمام بک لینک های بد سایت را پاک نکرده اید.
      2. گزارش Disavow شما ناقص بوده است.
      3. محتوای وب سایت شما عامل پناتی بوده و در این راستا بایستی محتوای بد را ازسایتتان پاک کنید.
      4. بک لینک های با کیفیت وب سایت شما کم است.
      5. وب سایت شما دارای مشکل ناشناخته دیگریست.
      6. درخواست شما مبنی بر رفع جریمه گوگل هنوز بررسی نشده است.

  19. با سلام و عرض خسته نباشید، طول مناسب محتوا از نظر سئو چقدره؟ اصلا استانداردی داره؟

    • مطالعات بسیاری نشان می هند که محتوای بلند و سرگرم کننده رتبه بهتری در نتایج جستجو کسب می کنند. معمولا محتوای بالای 2000 کلمه (مانند همین صفحه) شانس باتری برای کسب رتبه های یک گوگل را دارند. بنابراین محتوای وب سایت را در راستای نیاز کاربر نوشته و به سوالات آنان پاسخ جامعی دهید.

  20. چه صفحه خوبیه این! ممنون از اینکه چنین صفحه ای رو ایجاد کردید.
    سوالم اینه که آیا لینکای داخلی، هم اندازه بک لینکا در سئو تاثیر گذارند؟

    • ساخت لینک های داخلی خوب در هر چک لیست سئویی وجود دارد. گوگل این لینک های داخلی را می شمارد. البته دقت داشته باشید که تاثیر آنها به اندازه بک لینک نیست، اما وجود آنها در راستای کسب رتبه بالا کاملا ضروریست.

  21. سلام، من ماه پیش چند تا بک لینک پولی برای سایتم ساختم، آیا کار اشتباهی کردم؟ امکان داره جریمه شم؟

    • خرید بک لینک تا زمانی که نوفالو باشند معمولا مشکلی ایجاد نمی کند. اگر هدف شما از خرید بک لینک ارتقا سئو وب سایت است، ممکن است که این کار شما با جریمه هایی رو به رو باشد. در حالت لی خرید بک لینک بر خلاف دستورالعمل گوگل است.

  22. سلام، بابت این محتوای بسیار خوبتون ممنونم.
    سوالم اینه که آیا پیج رنک گوگل هنوز جز فاکتورهای سئو محسوب میشه؟ پاسخ های ضد و نقیضی در این باره شنیدم.

    • پیج رنک گوگل سالهاست که بروزرسانی نشده و گوگل نیز برنامه ای برای بروزرسانی آن ندارد. طبق شنیده ها پیج رنک گوگل جزیی از الگوریتم پیچیده گوگل شده و قرار نیست که به عنوان پارامتری مجزا به آن نگاه شود.

  23. سلام. موضع سئو در برابر لینک های نوفالو چیه؟ ایا این گونه بک لینک ها بر روی سئو تاثیر گذارند؟

    • در اغلب مواضع رسمی گوگل اعلام شده که لینک های نوفالو تاثیری در سئو ندارند. با این حال بسیاری از متخصصین سئو بر این عقیده هستند که لینک های نوفالو موجب طبیعی تر به نظر رسیدن مجموعه بک لینک های یک وب سایت می گردند، از این رو بایستی جزیی از استراتژی سئو محسوب گردند. در حالت کلی پیشنهاد ما در لینک سازی اینست که بک لینک های خود را هر چه طبیعی تر ایجاد کنید، تاثیر آن بیشتر خواهد بود.

    • ابزار Disavow گوگل غالبا پس از چند روز تاثیر خود را می گذارد. اما در مواردی نیز که تعداد بک لینک های یک وب سایت زیاد بوده، مشاهده شده که این پروسه چند هفته به طول انجامیده است.

  24. سلام. من از طریق ابزار disavow در گوگل، اقدام به حذف لینکهای مخرب کردم. چقدر زمان می بره که این اتفاق بیفته؟ چه فرمتی برای معرفی لینکهای مخرب درسته؟ آدرس لینک ها به چه صورت باید باشه؟

    • معمولا در زمانی چند روزه انجام خواهد شد. اما گاها دیده شده که این پروسه به چند هفته نیز به طول انجامیده است. برای بی اثر کردن بک لینک های کل یک دامنه از فرمت domain:exmaple.com و برای Disavow کردن بک لینک موجود در یک یو آر ال به خصوص، کافیست که تنها آدرس یو آر ال مورد نظرتان را بدون هیچ چیز اضافه ای در یک خط از فایل txt درج کنید.

  25. سلام. مشکل من اینکه شرکت های ارائه دهنده خدمات سئو زیادی در وب وجود دارند. چطور میتونم مطمئن شم که پس از انعقاد قراداد با یکی از اونها مانند همین مجموعه شما، آیا واقعا در حال کمک کردن به من هستند یا نه؟ چون سئو مثل طراحی سایت نیست و خیلی وقتا اثری از فعالیت های مرتبط با سئو در وب سایت دیده نمیشه.

    • بهتر است که همیشه هوشیار بوده و در مورد جزییات روند انجام کارها از آنها سوالاتی بپرسید. در واقع با سپردن سئو وب سایت خود به دست یک فریلنسر یا شرکت سئو، سرنوشت وب سایت خود را به دستان آنها سپرده اید. بهتر است که از آنها بخواهید که گزارشات ماهانه برای شما ارسال کرده و سرچ کنسول وب سایت را همواره چک کنید. در صورت جریمه شدن، این وب سایت شماست که تحت تاثیر قرار می گیرد، نه وب سایت شرکت سئو شما.
      رادزاد در خدمات ماهانه خود گزارشات ماهانه ای را برای مشتریان خود ارسال کرده و رتبه وب سایت در کلمات کلیدی را متناوبا چک می کند. بنابراین شما نیز همزمان با انجام پروژه در جریان روند پیشرفت پروژه قرار می گیرید.

  26. سوالی که ذهنمو درگیر کرده اینه که میزان تنوع انکر تکست در بک لینک های سایت چقدر بایست باشه تا بهترین تاثیر بر روی سئو رو به همراه داشته باشه؟

    • بک لینک های وب سایت شما بایستی به گونه ای ایجاد شوند که حالتی طبیعی داشته باشند. به صورت استاندارد تقریبا 50 درصد انکر تکست ها دارای نام برند یا دامنه وب سایت هستند، 20 درصد انکرتکست ها کاملا با موضوع وب سایت در ارتباط بوده و 30 درصد مابقی نیز به گونه ای غیر مستقیم با کلمات کلیدی وب سایت مرتبطند. متن انکرتکست های بایستی تنوع زیادی داشته و به گونه ای جلوه کند که گوگل به غیر طبیعی بودن آنها شک نکند. وجود انکرتکست های یکسان و غیر طبیعی به واسطه الگویتم پنگوئن، موجب جریمه وب سایت شما خواهد شد.

  27. آیا لینک دادن به وب سایت های اسپم و بد میتونه باعث جریمه شدن سایت من بشه؟ لطفا به من پاسخ بدید. ممنونم از صبر و حوصله شما برای پاسخگویی.

    • بله، لینک دادن غیر طبیعی به وب سایت هایی که نامرتبط بوده یا پنالتی شده باشند، می تواند موجب جریمه شدن وب سایت شما گردد. لینک دادن شما به وب سایت ها از دید گوگل به معنای تایید شدن آنها از طرف شماست. تایید وب سایت هایی که خود دچار پنالتی شده اند، عواقب خوبی برای سایت شما به همراه ندارد. در صورتی که از اعتبار وب سایتی که قرار است به آن لینک دهید نامطلعید، لینک را به صورت نوفالو درج کنید.

  28. سلام، وب سایت شرکت ما دارای محتوای تکراری زیادی هستش. چه کار بایست کنم؟ لطفا توضیح بدید. این موضوع خیلی منو سردرگم کرده!

    • همه وب سایت ها ممکن است تا حدی دارای محتوای تکراری باشند. گوگل تخمین زده که 25 تا 30 درصد محتوای وب سایت ها به صورت متوسط تکراری هستند. در صورتی که اقدام به تولید محتوای اتوماتیک نکرده و رفتارهایی مشکوک از شما سر نزده باشد، جای نگرانی وجود ندارد. اما اگر وب سایت شما به هر دلیلی دارای محتوای تکراری زیادیست، بهتر است قبل از آنکه گوگل با شما برخوردی کند، نسبت به رفع آنها اقدام کنید.

    • وب سایتی که در هاست با کیفیتی باشد، چه در داخل چه در خارج، از نظر سئو امتیاز خوبی کسب می کند. منتها چون درصد هاستای ضعیف در ایران نسبت به خارج بیشتر است، به همین دلیل هاست های خارجی از طرف خیلی از متخصصین سئو پیشنهاد می شود.

    • بله، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان صفحه و متا دیسکریپشن هنوز دارای اهمیت زیادیست. منتها دقت داشته باشید که مانند دیگر بخش های سئو از آن سو استفاده نموده و به شکل طبیعی از کلمات کلیدی در این مکان ها استفاده نمایید.

  29. سلام. خسته نباشید. آیا سئو منفی تهدیدی جدی برای وب سایت ها به حساب میاد؟ ممنون میشم کمی توضیح بدید.

    • متاسفانه جواب شما مثبت است. برخی از رقبای شما ممکن است که از روش های غیر اخلاقی استفاده کرده و سعی در کاهش رتبه وب سایت شما کنند. برای محافظت وب سایت از سئو منفی بایستی همواره به بک لینک های وب سایت توجه کرده و آنها را چک کنید. در صورت مشاهده حجم وسیعی از بک لینک ضعیف برای وب سایت خود بهتر است که لیستی از آنها را تهیه کرده و آن را از طریق ابزار Disavow در گوگل سرچ کنسول ثبت نمایید.

  30. ما یه وب سایت خبری هستیم و مطالبمونو همیشه در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذاریم. آیا در حالت کلی فعالیت در شبکه های اجتماعی بر روی سئو تاثیر گذارند؟

    • در حال حاضر هیچ ارتباط مستقیمی بین شبکه های اجتماعی و سئو وجود ندارد. اگر وب سایت شما حضور پر رنگی در شبکه های اجتماعی دارد، بدین معنا نخواهد بود که در گوگل و سایر موتورهای جستجو نیز رتبه بالایی کسب کند. با این حال با فعالیت در شبکه های اجتماعی و تبدیل شدن به یک برند قوی، از نتایج این امر در حوزه سئو به صورت غیر مستقیم بهره ببرید.

  31. سلام. یه سوالی برام پیش اومده. کنسول گوگل نتایج رو بر چه اساسی ارائه میده؟ اصلا میشه استناد کرد به نتایجش؟

    • گوگل سرچ کنسول داده های خود را بر اساس موتور جستجوی گوگل ارائه داده و این داده ها کاملا قابل استناد هستند. در واقع گوگل سرچ کنسول ابزاری برای مشاهده وب سایت از دید گوگل و رفع خطاهای گزارش شده از طرف این پلتفرم می باشد.

  32. مجموعه مطالب بسیار جامعی بود و مشخصه که زحمت زیادی براش کشیده شده. خسته نباشید.

  33. عالی بود مطالبتون فوق العاده بود هیچ جا به این خوبی توضیح نمیدن، ولی حیفه سایت با این محتوای عالی و مفید یکم کنده …
    ولی در هر حال بی نظیره. واقعا ازتون ممنونم. من معمولا برای سایتی نظرمو نمینویسم، ولی واقعا مطالب مهم و مفیدی از سایتتون یاد گرفتم. ممنون.

    • هیچ چیز مانند رضایت خاطر کاربران، ما را به وجد نمی آورد. خوشحالیم که خوانندگانی مثل شما داریم که ارزش محتوای سایت را درک می کنند. در مورد کندی سایت خدمتتون عرض کنیم که طبق نتایج تست سرعت سایت از هر پلتفرم معروفی مانند Gtmetrix، Pingdom و حتی ابزارهای ایرانی، زمان بارگذاری سایت بین یک تا چهار ثانیه است. این عدد برای یک وب سایت عددی فوق العاده محسوب می گردد. حدس می زنیم که سرعت اینترنت شما شاید در زمان کار با وب سایت پایین بوده، یا اینکه دچار اختلالاتی شده باشد.

  34. سلام، من به کمکتون نیاز دارم.
    من شش ماهاه که بر روی یک دامنه با سن دو سال، دارم فعالیت می کنم و سعی کردم که سئو رو هم تا حد استانداردی رعایت کنم. اما متاسفانه ترافیک وب سایت بسیار پایینه. چطور میتونم ترافیک وب سایت رو افزایش بدم؟

    • مسلما شش ماه زمان آنچنانی برای سئو محسوب نمیشه. به فعالیت خودتون در حوزه سئو و تولید محتوا ادامه بدید تا نتایج رو آرام آرام مشاهده کنید.

  35. آیا من اشکالی نداره کل روز رو مشغول بک لینک گذاشتن باشم؟ آخه شنیدم اگه بیشتر از یه ساعت در روز لینک سازی کنم، به سئو آسیب میرسه.

    • لینک سازی تنها بخشی از فرایند سئو محسوب میشه و شما نبایست سایر مسائل مهم تر سئو رو نادیده بگیرید. صد البته که لینک سازی یک شبه و زیاد موجب آسیب به وب سایت خواهد شد.

  36. ممنونم از شما. یادگیری سئو این روزها یه چیزه و یاد دادن اون به بقیه کار بسیار دشوارتریه. با توحه به شناختی که از بازاریابی آنلاین دارم میدونم کار بسیار دشواری رو دارین انجام میدین. از زحمات شما بسیار سپاسگذارم.

  37. مجموعه مطالب بسیار خوبی رو در مورد سئو فراهم کردین. شما وبلاگ نویس بسیار ماهری هستید. من وب سایت شما رو در تمام شبکه های اجتماعیم شیر کردم. از شما به خاطر قدم های بزرگتون در افزایش آگاهی کاربران، کمال سپاس گذاری رو دارم.

  38. سلام گروه رادزاد،
    چیزی که من از از این راهنمای سئو یادگرفتم این بود که همیشه نباید بر روی اولین کلمات کلیدی که به ذهن میرسه تاکید داشت و خیلی وقت ها بهتره از کلمات کلیدی ساده تر و اصطلاحا بلندتر کار رو شروع کرد. قبولش برام سخت بود، اما با توجه به دلایل منطقی شما در قسمت سوم این راهنما، من کاملا توجیه شدم. چند وقته که ازین تکنیک استفاده می کنم و انصاف هم نتایج خوبی گرفتم. ممنون ازینکه من رو در راه درست سئو قرار دادید.

  39. از نظر شما سئو بهتره یا PPC؟ منظورم اینه که در سئو بهتره فعالیت کنم یا همون گوگل ادوردز کافیه؟

    • این سوال پاسخ مشخصی نداشته و در بحث هایی که در این باره صورت گرفته است، هر کسی با توجه به نیازها و شرایط خود می تواند از یک یا هر دو گزینه استفاده نماید. اما تقریبا جای شکی نیست که هر دو گزینه میتوانند نقش موثری در موفقیت وب سایت داشته باشند. مطمئنا بدون سئو نمی توان حضور موفقی در فضای آنلاین و موتورهای جستجو را تجربه کرد. در طرف مقابل نیز بدون استفاده از گوگل ادوردز نیز نمی توانید مخاطبین هدف، رفتارهای آنها و کلمات کلیدی مورد جستجویشان را شناسایی کنید.

  40. من به صورت تخصصی میخوام از نرم افزارهای حرفه ای سئو مثل Ahref استفاده کنم؟ به نظر شما کدوم یک از اونها برای بنده بهتره؟

    • مطمئنا دیدگاه های متفاوتی در این باره وجود دارد. Ahref برای آنالیز محتوای رقبا و یافتن بک لینک های آنها فوق العاده عمل می کند. content explorer ابزار Moz برای یافتن منشن های بدون لینک کارایی خوبی دارد و SEMrush نیز برای دنبال کردن رتبه کلمات کلیدی بسیار عالیست. هر یک از این ها دارای ویژگی های مشترک زیادی هستند و بسته به نیاز و بودجه خود میتوانید اقدام به تهیه اکانت یکی از این ابزارها کنید.

    • مطمئنا بله، با تولید محتوا در وبلاگ شانس های جدیدی برای دیده شدن وب سایت شما در کلمات کلیدی جدید ایجاد می شود. با تولید محتوای با کیفیت حول موضوع کسب و کار خود در نتایج جستجو بیشتر دیده شده و از این طریق به برند معتبری در بین رقبا تبدیل خواهید شد.

    • بله، اما برخی از آنها دیگر در سئو موثر نیستند. به عنوان مثال متا تگ keywords منسوخ شده و استفاده از آن در سئو تاثیری ندارد. متا تگ robots همچنان توسط گوگل پذیرش شده و گوگل به مقدار noindex آن احترام میگذارد. اما شاید مهمترین متا تگ ها title و Description باشند. محتوای این متا تگ ها در نتایج جستجو دیده شده و از این رو نباید نادیده گرفته شوند.

  41. سلام، ممنون از تلاش بی وقفه شما عزیزان، آیا روشی برای ما صاحبین کسب و کارها وجود داره که بشه از ابتدا میزان موفقیت در استراتژی سئومون رو پیش بینی کنیم؟

    • گوگل و بینگ سالانه صدها تغییر را در الگوریتم رتبه بندی خود پیاده سازی می کنند. کسب رتبه نیز به اندازه بسیار زیادی به شدت رقابت در زمینه کاری شما وابسته است و این خود متغییر دیگریست. همچنین میزان نیاز به یک محصول یا سرویس نیز همیشه در حالت تغییر است. همانند دیگر فعالیت ها، گارانتی برای میزان بازگشت سرمایه در سئو وجود ندارد. با این حال با وجود داده های با ارزشی که برای جستجوی کلمات کلیدی وجود دارد، می توانید ارزش واقعی سئو را تا حدی برای کسب و کارتان پیش بینی کنید.
      با استفاده از تحلیل داده های مبتنی بر تاثیر فصول بر تعداد جستجوها و همچنین شناخت رقبا می توان فرضیه هایی ایجاد کرد و از آنها در تعیین هدف بهره برد.
      نکته مهم در اینجا اینست که در سئو بر خلاف سایر روش هایی که قابل ارزیابی هستند، نمی توان نتایج را به طور قطعی از قبل پیش بینی کرد، چرا که ساز و کار این سبک از بازاریابی متفاوت از آنهاست.

  42. سلام.خیلی خوب بود. یه سوال خرید رپورتاژ به تعداد زیاد جریمه داره؟ و خرید بک لینک پیشنهاد میشه یا رپورتاز برای سریعتر به بازدید بالا رسیدن؟

    • سلام، خرید رپورتاژ و گذاشتن بک لینک در صفحات مرتبط و سایت های معتبر (و صد البته مرتبط با زمینه کاری سایت شما) در سئو و افزایش رتبه میتونه تاثیرگذار باشه. هر چند باید دقت باشید که این کار بسیار حساسیه و بهتره با آگاهی کامل دست به اقدام بزنید.

  43. یک نکته برای محتوای سئو شده که همیشه باید رعایت شود:
    به موتورهای جستجوگر از این دید نگاه کنید که هدف آنها تنها و تنها آن است که بهترین و مناسب ترین نتایج ممکن را برای سوالات کاربران فراهم نمایند. پس اگر شما می خواهید که در مقابل این موتورهای جستجو به بهترین نتایج دست یابید، باید بتوانید پیش بینی کنید که مخاطبان شما به چه نوع محتواهایی نیاز دارند و به دنبال چه مطالبی هستند، سپس آن مطالب را به بهترین شکل برای آنها فراهم نمایید.

  44. بسیار ممنون از تلاشتون برای جمع اوری و اشتراک این مطلب
    و اینکه خیلی مفهومی و دقیق توضیح دادین ممنون

    • سلام. ضروری نیست، اما اگه تعداد صفحات سایتتون زیاده، حتما پیشنهاد میشه که سایت مپی ایجاد و اونو در گوگل سرچ کنسول Submit کنید.

  45. سلام. وبسایت من 4 بخش داره.
    بخش اصلی test.com
    بخش مجله test.com/mag
    حالا قراره دو بخش انجمن و فروشگاه هم بهش اضافه شه. به نظرتون باید با ساب دامین راه اندازی شه؟
    مثلا : shop.test.com یا forum.test.com
    یا اینکه بعد از دامین بیاد؟ test.com/shop

    • سلام، اگر اولویتتون سئو هست، بهتره از دیرکتوری استفاده بفرمایید، مگر اینکه اولویت های دیگه ای روی میزه.

  46. از مطلبی که نوشته بودین خوشم اومد. امیدوارم این اینترنت رو از ما نگیرن. من خودم به شخصه همه کارام رو اینترنتی انجام میدم. اینجا هر چیزی که میخوایم پیدا میشه و کسایی مثل شما با ارائه مطلبای بدردبخور دارن بهمون کمک میکنن که کارمون سریع تر راه بیفته. دم همگی شما صاحبای سایت های مختلف گرم که اینطوری کارمون رو راحت کردین.

  47. سلام. من سایتمو تازه استارت زدم و برای سئو خارجی طبق شنیده ها باید از سایت های مرتبط لینک بگیرم. سایت های مرتبط با منم همشون رقبای من هستن و بک لینک نمیدن بهم. چی کار کنم؟

    • سلام. در چنین شرایطی میتونید به دنبال بلاگ هایی بگردید که حداقل تاکنون چند مطلب مرتبط با زمینه کسب و کار شما منتشر کردن. این بلاگ ها اغلب با آغوشی باز و با دریافت هزینه ای مناسب از شما میتونن به شما در مطالبشون لینک بدن. یا اینکه مطلب مناسبی رو تحت عنوان رپورتاژ آگهی تولید و در اختیارشون قرار بدید تا همراه با لینک در دسته بندی مرتبط منتشر کنند.

  48. متن ها و آموزش های وب سایت رادزاد واقعا عالی هستند. ممنون از زحماتتون که این همه آموزش درباره سئو رو به رایگان در اختیار ما گذاشتین. برخی از مطالب بلاگ رو من تا حالا چند بار خوندمشون. همچنین از اینکه با حوصله به سوالاتم در کامنت ها پاسخ دادین ممنونم. یکی از چیزهای خوبی که در وب سایت شما دیدم جامع بودن بلاگ ها و آموزش هاست که انصافا مشخصه روزهای زیادی براش وقت گذاشته شده.

  49. سلام. برای سئو بهتر آیا بهتره که من برای محصولات با رنگ های متفاوت، صفحات متفاوتی تولید کنم؟ مثلا:
    گوشی سامسونگ مدل X قرمز
    گوشی سامسونگ مدل X آبی
    گوشی سامسونگ مدل X مشکی
    گوشی سامسونگ مدل X سفید
    ….
    یا اینکه همه اونها رو تحت یک صفحه پست کنم؟

    • همه چیز به شدت رقابت وابسته هست، در ابتدا هر یک از این کلمات کلیدی رو سرچ کنید، اگه در نتایج جستجو صرفا صفحه محصول سایت ها میومد و رنگ ها به عنوان متغیر در اون بودند، شما هم همین سیاست رو دنبال کنید، اما اگر نتایج جستجو به گونه ای بود که برای هر رنگ صفحه متفاوتی از یک سایت که مختص همون رنگ هست نشون داده میشد، شما هم صفحات جدید برای هر رنگ ایجاد کنید.

  50. از نظر من خیلی ازمون خوب و عالی بود طوری که افرادی که حتی سئو رو هم نمیدونن ترغیب میشن برای مطالعه سئو و دنبال کردن مقالات این حوزه.
    مچکرم

  51. من مدتیه که مشغول سئو سایتم هستم. با توجه به اینکه مشاهده نتایج حاصل از سئو نیاز به زمان زیادی داره، چطور میتونم مطمئن شم که در مسیر درستی دارم حرکت می کنم؟

    • اگر در سئو تازه کار هستید، مبانی سئو را دنبال کرده تا گوگل پاداش کارتان را پس از مدتی به شما دهد و ترافیکی از نتایج جستجو برایتان ایجاد کند. در حالت کلی میتونم سه روش برای صحیح بودن استراتژی سئو بیان کرد:

      1. از ابزارهای دنبال کننده رتبه کلمات کلیدی مثل Jaaxy استفاده کنید. اینطوری میتونید کاهش یا افزایش رتبه ها رو مداوم چک کنید. دقت داشته باش که اغلب ابزارهای مرتبط با کلمات کلیدی رتبه سایت شما رو در صورتی در 15 تا 20 صفحه اول گوگل نباشید، نشون نمیدن. در این شرایط کمی صبور باشید، بعد از اینکه شما در صفحات نتایج جستجو قرار گرفتید، این ابزارها شروع به دنبال کردن رتبه سایت در اون کلمات کلیدی می کنند.

      2. بعد از اینکه در صفحه اول گوگل قرار گرفتید، ترافیک به دست اومده از نتایج جستجو را چک کنید. در صورتی که افزایش ترافیکی رو مشاهده نمی کنید، حتما عنوان یا متا دیسکریپشن صفحه را بهینه تر کنید. عنوان و متا دیسکریپشن خوب صفحه موجب افزایش نرح کلیک خواهند شد. این داده ها را میتونید در گوگل آنالیتیکس چک کنید.

      3. اگر مطلب خوبی نوشته باشید، این مطلب پتانسیل کسب بک لینک رو در زمان خواهد داشت. اگر رتبه محتوای شما بد نیست، اما بک لینکی برای اون ندارید، خوبه که در این کار کمی وقت بگذارید. برای چک کردن بک لینک ها می تونید از ابزارهایی مثل ahref یا semrush استفاده کنید.

      بک لینک ها تاثیر زیادی در رتبه بلاگ ها دارند. در صورت وجود اونها، شما احتمالا قادر به کسب رتبه بالایی برای پست های سایتتون هستید.
      در مطلب روش های ساخت بک لینک، اطلاعات خوبی در این زمینه ارائه شده است.
      موفق باشید.

      • بله من با شما موافقم. سئو نیاز به زمان زیادی و کار سختی برای مشاهده رتبه داره. اگر محتوای سایتتون اورجینال و ارزشمند باشه، کسب نتیجه هم سریعتر میشه. در حالت کلی ابزارهایی هستند که میتونید از اونها کمک بگیرید.

    • پیشنهاد من استفاده از ابزارهای زیره:
      1. گوگل سرچ کنسول: اگه هنوز اکانتشو ندارید، همین حالا میتونید به سایتش رفته و در اون به رایگان ثبت نام کنید و بعدشم هم مالکیت وب سایتتون رو تایید کنید. گوگل سرچ کنسول گزارش های زیادی به شما ارائه میده که از طریق اونها میتونی خطاهای سایت رو ببینی.
      2. بینگ وبمستر تولز: کارکرد بینگ وبمستر مانند گوگل سرچ کنسوله. در کنار تقریبا همون ویژگی ها میتونید نوع کارایی وب سایتتون رو در نتایج موتور جستجوی بینگ چک کنی.
      3. ابزار Lighthouse: این ابزار توسط گوگل ساخته شده و با انجام یک سری تست ها، کارایی وب سایت رو ارزیابی می کنه. سرعت سایت از فاکتورهای مهم رتبه بندیه و ازینجا میتونی اون رو چک و گزارشات جالبی برای بهبود اون دریافت کنی.
      4. ابزار Structured Data Testing Tool: این ابزار صحت استفاده از اسکیما مارک آپ رو در سایت چک می کنه.
      5. ابزار Mobile-Friendly Test: این ابزار نوع نمایش وب سایت و کارایی اون در دستگاه های موبایل رو چک میکنه و در صورت وجود خطا، علت اون رو به شما اعلام میکنه.
      گوگل همیشه ابزارهای جدید رو برای بررسی سئو معرفی میکنه. از بخش اخبار سئو یا ابزارهای سئو وب سایت رادزاد میتونی اون ها رو دنبال کنی.

    • سئو به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجوست و شامل اقداماتیست که موجی افزایش رتبه سایت در نتیایج جستجو می شود. بهینه سازی تگ های هدر، عنوان صفحه، متن جایگزین تصاویر، فشرده سازی حجم تصاویر، کوتاه کردن یو آر ال ها، انتخاب کلمات کلیدی درست و بسیاری از آیتم های دیگر جز سئو محسوب می شوند.
      طراحی وب سایت هنر ساخت یک سایت زیبا و کاربردی برای کاربران است.

    • نه، ابدا این دو مورد مشابه یکدیگر نیستند. اما با یکدیگر در ارتباطند. در مرحله توسعه وب سایت نیاز است که بهترین محتوا را برای کاربران فراهم کنید. یکی از مهمترین عناصر سئو، محتوای خوب است. طراحی وب سایت هم بایستی به گونه ای باشد که استفاده از محتوا آسان بوده و چشم نواز نیز باشد. اکر در سئو به کمک نیاز داشتید، بهتر است که از خدمات سئو شرکت های معتبر مانند رادزاد استفاده کنید.

    • هم آره، هم نه! سئو و طراحی سایت در عمل با همدیگه فرق دارند، اما با همدیگه در ارتباط هستند. طراحی وب سایت باعث میشه که صفحات زیباتر و خلاقانه تر جلوه کنند، در حالی که سئو موجب افزایش شانس شما برای دیده شدن در صفحه اول گوگل و رتبه بهتر در نتایج جستجو میشه.

  52. سلام
    یه سوال سئویی داشتم
    ممنون میشم کمکم کنید
    ما یک سایت ودپرسی شرکتی / وبلاگی داریم که نسبتا داره خوب کار می کنه و رتبه خوبی توی گوگل داره اما توی یه بخش هایی مثل موبایل فرندلی و سرعت سایت داره اذیت می کنه و همین ها داره باعث شده رتبه ش کم کم کاهش پیدا کنه.
    حالا قصد دارم یک سایت جدید با دامین جدید و همون مطالب سایت قبلی ایجاد کنم و با دات نت روش کار کنم تا همه موارد رو ریز یه ریز بتونم کنترل کنم برای سئو.
    سوالم اینجاست اول اینکه چطور می تونم اعتبار سئوی سایت قبلی رو به سایت جدید انتقال بدم؟
    فکر کردم که پایان هر مقاله در سایت قبلی لینک همون مقاله در سایت جدید رو قرار بدم اما نمی دونم این کار درست هست یا نه.
    و این که می خوام توی این مدت که داریم انتقال رو انجام میدیم از نتایج گوگل که الان هستیم پائین نیایم.
    ممنون میشم راهنمائیم کنید که چیکار کنم.
    با تشکر

    • پیشنهاد مk اینه که حتی الامکان دست به تغییر پلتفرم وب سایت نزنید، مگر اینکه پلتفرم قدیمی دارید که دیگه بروزرسانی نمیشه یا مشکلاتی از این قبیل براتون به وجود اومده. کاش اشاره میکردید که از چه پلتفرمی استفاده می کنید.
      دقت داشته باشید که سئو در asp.net نیاز به تجربه و مهارت بسیار بالا در سئو و کدنویسی داره. اگر در خودتون چنین توانایی رو میبینید سمتش برید. غالبا پیشنهاد میشه که مجموعه هایی به سمت asp.net برن که یک تیم دولوپر رو در کنار خود دارند، وگرنه غالب این پروژه های یک نفره در سئو با شکست مواجه میشن.
      حال میرسیم به سوال اصلی شما:
      تنها کافیست که محتواها رو در سایت جدید قرار داده و آدرس های قبلی رو به آدرس های جدید ریدایرکت 301 کنید. اینگونه غالب اعتبار سایت شما منتقل میشه.

  53. با سلام.من در حال حاضر تصمیم دارم قالب وب سایتم رو که با html طراحی شده است رو تغییر بدم.
    من تصمیم دارم اینکار رو با تعداد کمی از صفحات شروع کنم.ابتدا با صفحه خانه یا اولین صفحه سایت.
    اگر من تمامی لینک هایی که در این صفحه وجود دارد رو در حال حاضر حفظ کنم، ولی لینک ها جابجا بشن ممکن است در سئو تاثیر بگذارد.
    فرضا اگه الان لینکم در بالای صفحه خط 60 هست آیا با انتقال آن به انتهای صفحه مثلا خط 250، آیا در سئو تاثیر گذارست؟
    و اینکه برای اینکار باید به چه نکات دیگری توجه کنم.

    • با سلام،
      برای اینکه تغییر قالب ریسکی بر جای نداشته باشته، بهتره که ساختار محتوایی رو تغییر ندید، به عنوان مثال اگر لینک مورد اشاره شما در بدنه متن محتواست، بهتره تغییری در انکرتکست اون ایجاد نکنید، مگر اینکه پیشنهاد بهتری داشته باشید.
      البته متاسفانه اشاره نکردید که آیا قالب جدید شما هم HTML هستش یا رو به سیستم های مدیریت محتوا آوردید. نکته مهم در هر ریدیزاینی (Redesign) حفظ ساختار URL ها یا اعمال ریدایرکت در اثر تغییر URL هست.

      • ممنون از پاسختون.بله هر دو قالب html می باشد.
        پس با توجه این مورد در صورتی که تغییر در لینک ها بوجود نیاد خطری ندارد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *