اگر در سئو تازه کار بوده و در حال ترسیم چگونگی بهینه سازی سایت وردپرسی خود هستید، ایجاد یک برنامه و چشم انداز کلی برای سئو برایتان بسیار دشوار خواهد بود.
احتمالا تاکنون مقالات زیادی درباره سئو داخلی، سئو خارجی و مبانی سئو خوانده و پس از پیاده سازی آنها نتایج مثبتی را مشاهده نکرده اید، شاید هم بالعکس با نتایج معکوسی مواجه شده اید.
نگران نباشید، چرا که شما تنها نیستید. سئو می تواند بسیار پیچیده بوده و همیشه مواردی وجود دارند که یا بیش از حد به آنها اهمیت داده شده یا این که دست کم گرفته می شوند. با اینکه ما نمی توانیم این مسئله را به شکل کاملی برایتان حل کنیم، اما تلاش کرده ایم که شما را در این مطلب با رایج ترین مشکلات سئو وردپرس آگاه کرده تا بتوانید با استفاده از راهکارهای یاد شده، تغییرات مثبتی را در سایت ایجاد نمایید.
نکته مهم در اینجا اینست که پیچیدگی های سایت خود را درک کرده و متناسب با ایده آل های خود دست به اقداماتی در این زمینه بزنید. در ادامه لیستی از رایج ترین این چالش های سئو در وردپرس را برایتان آماده کرده ایم. این شامل مواردیست که طبق تجربه ما، اغلب افراد در آن دچار مشکل می شوند.
1. پیدا کردن و انتخاب پوسته مناسب
چگونه و با چه معیارهایی دست به انتخاب پوسته برای سایت وردپرسی خود زده اید؟ احتمال تنها معیار شما زیبایی و جذاب بودن آن برای کاربران بوده است.
دیگر اشتباه رایج در این زمینه آنست که افراد تنها بر روی پوسته های محبوب و منتخب فروشگاه ها تمرکز کرده و یکی از آنها را انتخاب می نمایند. در واقع آنها تصور می کنند که با این کار میانبری برای رسیدن به موفقیت ایجاد کرده اند. قطعا این نوع تصور اشتباه است. اغلب پوسته های پیچیده دارای کدهای ضعیفی هستند و این کد ها سرعت بارگذاری وب سایت را کاهش می دهند. سرعت بارگذاری سایت در وردپرس هر چند پارامتر کوچکی در سئو است، اما یکی از فاکتورهای قوی در سئو و رتبه بندی سایت هاست.
بنابراین پوسته ای را برای وب سایت خود برگزینید که مناسب با طبیعت وب سایت شماست. پوسته های مینیمال می توانند همانند پوسته های پیچیده بسیار موثر باشند. همچنین چک کنید که تم منتخب شما هر از چند گاه بروز رسانی می شود. مطمئنا شما نمی خواهید که تم سایت هیچگاه بروز رسانی نگردد، چرا که این مسئله ضربه مهلکی به سایت در آینده خواهد زد.
2. انتخاب افزونه ها
افزونه های سئو وردپرس می توانند برای بهینه سازی سایت شما فوق العاده باشند، اما اغلب افراد در نصب این افزونه ها زیادی روی می کنند و با افزودن تعداد زیادی افزونه در سایت و سنگین کردن آن، سرعت سایت را کاهش می دهند. برای ارتقا تجربه کاربری و افزایش رتبه سایت ضروریست که تنها افزونه های مناسب برای سایت را در آن نصب کنید.
با افزایش تعداد پلاگین ها در سایت، میران مصرف منابع سرور نیز افزایش می یابد. با توجه به این مسئله، بسیاری از سرورهای مدیریت شده وردپرسی به کاربران اجازه نمی دهند که منابع زیادی را مصرف کنند.
3. مشکل نقشه سایت
چون وردپرس در حالت اولیه خود امکاناتی برای ساخت و کنترل نقشه سایت ندارد، احتمال مجبور خواهید شد که یک افزونه سئو در وردپرس نصب کرده و از ویژگی ساخت نقشه سایت آن بهره بگیرید. همچنین می توانید با نصب افزونه های متنوع تری، نقشه های سایت متنوعی نیز در وب سایت ایجاد کنید.
اما مشکل از همین جا شروع می شود. بسیاری از افراد فراموش می کنند که نقشه سایت را در کنسول جستجوی گوگل نصب کنند. به همین دلیل موتورهای جستجو قادر به شناسایی نقشه سایت نخواهند بود و در نتیجه صفحات سایت شما به خوبی ایندکس نمی گردد. نتیجه این می شود که علی رغم نصب افزونه های بسیار برای ساخت نقشه سایت، سایت شما به خوبی در نتایج جستجو نمایش داده نمی شود.
4. افراط در لینک سازی داخلی
لینک سازی یکی از مهمترین تاکتیک های سئو می باشد و رتبه سایت را تا حد بسیار زیادی می تواند افزایش دهد. بسیاری از تم ها دارای تنظیمات اولیه ای برای کمک به شما در این کار هستند، اما این گزینه می تواند از دو جهت موجب ایجاد مشکل در سایت شود:
- لینک سازی افراطی: افراط در هیچ کاری پسندیده نیست و لینک سازی نیز مستثنی نمی باشد. اضافه کردن لینک های بسیار در وب سایت می تواند موجب پرت شدن حواس کاربران شده و آنها را از سایت فراری می دهد.
- لینک سازی بی هدف: ارتباط محتواهایی که به واسطه لینک هایشان در یک صفحه به کاربران نمایش می دهد با موضوعی محتوای حال حاضر، اهمیت زیادی دارد. بنابریان در انتخاب سایر محتوا دقت زیادی کرده تا کاربران از سایت زده نشوند و زمان بیشتری را در سایت سپری کنند. این موضوع مطمئنا موجب افزایش رتبه سایتتان خواهد شد.
5. اشتباه در استفاده از اسکیما
مارک آپ های اسکیما کدهایی هستند که به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک می کنند تا محتوای صفحات سایت را بهتر درک کنند. با استفاده از مارک آپ های اسکیما می توان به عنوان مثال آدرس و تلفن خود را درج کرده تا گوگل با استفاده از الگوریتم های خود بتواند میزان ارتباط سایت شما با کلمات کلیدی متناسب با مکانی که جستجو می گردند را درک کند. بنابراین گوگل می تواند بفهمد که شما چه کسی هستید و چه خدماتی به کاربران ارائه می دهید.
این مسئله به صورت واضحی موجب افزایش رتبه سایت و هر چه بیشتر دیده شدن آن می گردد. اما در صورت اشتباه در پیاده سازی، این ویژگی بر علیه شما می شود، چرا که گوگل را در تشخیص هویت شما و خدماتتان گیج می کند.
بهترین راه برای خارج شدن از این مشکل، درک عمیق اسکیما و نحوه کار آن می باشد. منایع آنلاین زیادی برای این کار وجود دارند. برای تازه کارها پیشنهاد میکنیم که مطلب داده های ساختار یافته را مطالعه کنند.
6. درک متن جایگزین تصاویر
اغلب افراد تنها بر روی بهینه سازی محتوای متنی متمرکز شده و از محتوای بصری مانند تصاویر غافل می شوند. این یک اشتباه بزرگ است. همواره زمانی را اختصاص دهید تا از نام و توضیحات صحیح برای تصاویر اطمینان حاصل کنید. این مسئله موجب افزایش زیادی در کارایی، عملکرد و رتبه سایت خواهد شد.
بنابراین اگر تاکنون این مسئله را نادیده گرفته اید، زمانی صرف کرده و نام تصاویر و همینطور توضیحات آن را مجددا بهینه سازی کنید. یکی از راه های میانبر برای انجام این کار استفاده از افزونه وردپرسی SEO Friendly Images است.
7. پرمالینک های اشتباه
اگرچه اطلاعات بسیار زیادی درباره پرمالینک در اینترنت وجود دارد، اما در اغلب موراد مشاهده می شود که به پرمالینک ها دقت نمی شود. به واسطه اشتباه در پیاده سازی پرمالینک ها، وب سایت شما آسیب جدی خواهد خورد.
در اینجا یک نکته بسیار ساده را برایتان بازگو می کنیم. یک پرمالینک ایده ال دارای دو قسمت مهم است: نام پست و نام دسته بندی آن. این پرمالینک چیزی شبیه به مدل زیر است:
“/%category%/%postname%/“
این ساختار به کاربران و موتورهای جستجو اجازه می دهد تا محتوای هر یک از صفحات را بهتر درک کنند.
8. نادیده گرفتن تگ های H1
با رشد وبسایت و افزایش تعداد صفحات آن، کاملا معقول است که محتوای تکرای بیشتری در سایت ایجاد شود. حتی اگر این مشکل در ابتدا تاثیر منفی زیادی بر روی سایت نگذارد، اما در دراز مدت با آن مواجه خواهید شد.
با رشد محبوبیت و محتوای سایت، ممکن است که شما احساس کنید که مجبورید چندین صفحه با تگ H1 یکسان داشته باشید. اما این مسئله موجب بروز هشدار از سمت موتورهای جستجو شده و تاثیر منفی بر روی سایت می گذارد. بنابراین تا آنجا که در توان دارید، در تولید محتوای سایت دقیق بوده و خلاقیت به خرج دهید.
همچنین استفاده از تکنیک های منسوخ شده سئو مانند افراط در استفاده از کلمات کلیدی در محتوا و متا تگ های صفحه را فراموش کنید. این تکنیک شاید در گذشته جوابگو بود، اما موتورهای جستجو، امروزه بسیار هوشمندتر شده و قادر به شناسایی این تکنیک ها هستند.
9. استفاده از محتوای تکراری
به هیچ وجه مبالغه نکرده ایم اگر بگوییم که استفاده از محتوای تکراری گناه است! مشکل از اینجا آغاز می شود که ممکن است حتی شما از وجود آن نیز بی خبر باشید.
رایج ترین مشکل در این حیطه تولید بسیار زیاد دسته بندی و برچسب های مشابه است. گوگل محتواهایی که در تعداد بسیار زیادی برچسب گذاری می شوند را شناسایی کرده و ممکن است آنها را به عنوان محتوای تکراری مشاهده کند. به عنوان یک قانون کلی در نظر داشته باشید که یک پست نبایست در بیشتر از یک یا دو دسته بندی قرار داشته باشد. همچنین تولید برچسب ها نیز می بایست محدود به مهمترین موضوعات مطرح شده در محتوای پست مورد نظر باشد.
اگر هیچ دلیلی برای استفاده از برچسب مشاهده نمی کنید، آن را برای پست ها به کار نبرید. بسیاری از پست ها حتی به برچسب نیاز ندارند. برای مطالعه در این زمینه پیشنهاد می کنیم که مطلب تاثیر برچسب ها در سئو را مطالعه کنید.
با این حال مدیریت این مسئله آسان است. وردپرس دارای افزونه های کاربری مانند All in One SEO Pack و Yoast SEO می باشد که می توانند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنند. این پلاگین ها دارای قابلیت اضافه کردن تگ نوفالو به دسته ها و برچسب ها می باشند و با این کار به موتورهای جستجو کمک می کنند تا به طور مناسبی به دسته بندی محتوای سایت بپردازند.
10. فراموش کردن درج لینک های داخلی و پست های مرتبط
لینک دادن به مطلب مشابه و مرتبط در هر صفحه می تواند موجب افزایش زمان حضور کاربران در سایت شده و همچنین سیگنال مثبتی برای موتورهای جستجو در رتبه بندی محسوب می گردد. با این حال، اضافه کردن لینک های نا مرتبط یا محتوای ضعیف، نتیجه عکس به همراه خواهد داشت.
اگر میخواهید که دچار لینک های داخلی بسیار در سایت نگردید، می توانید از روش درج پست های مرتبط در انتهای صفحه استفاده کنید. از یک پلاگین مناسب برای این کار استفاده کرده تا بتوانیم پست هایی با موضوعاتی مشابه را برای کاربران به نمایش بگذاریم.
جمع بندی
حال پیشنهاد می کنیم که موارد لیست شده در این مطلب را مجددا خوانده و آنها در وب سایت خود چک کنید. با این کار از وجود یا عدم وجود این مشکلات رایج در سایت اطمینان حاصل خواهید کرد.
یکی دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار بر روی تجربه کاری، کیفیت هاست سایت است. یک هاست ضعیف موجب کاهش سرعت بارگذاری سایت ها شده و بر روی کاربران تاثیر منفی می گذارد. دقت داشته باشید که از یک هاست باکیفیت برای این کار بهره بگیرید.
هدف شما می بایست ارائه محتوای با کیفیت و مرتبط به کاربران به شیوه ای درست و بالاترین سرعت ممکن باشد. این تنها راه صحیح برای حفظ کاربران و کسب رضایت آنهاست.