پرمالینک یو آر ال کامل و ثابت یک صفحه از سایت است و در هر پست یا صفحه دیگری از سایت استفاده می شود. یک پرمالینک شامل نام آدرس دامنه و قسمت های دیگری می شود که بعد از آن در یو آر ال قرار می گیرند. این قسمت ها ممکن است شامل تاریخ انتشار، دسته بندی مطلب یا هر چیز دیگری باشد. یک پرمالینک ساده موجب فهم بهتر یو آر ال و اشتراک گذاری راحت تر آن می شود. در این مطلب آموزشی، قصد داریم که نگاه دقیق تری به پرمالینک یا همان لینک دائمی بیندازیم.
پرمالینک می بایست مطابق با اصول سئو باشد
پرمالینک ها از دید موتورهای جستجو و کاربران، قسمت مهمی از سایت شما محسوب می شوند. نوع پرمالینکی که برای سایت انتخاب می کنید بر روی نگاه موتورهای جستجو و میزان ارزش گذاری آنها بی تاثیر نیست. پرمالینک هایی که در انتهای خود دارای کارکترهای بی معنی هستند، نسبت به پرمالینک های کوتاه و مطابق اصول سئو، جذابیت و ارزش اشتراک گذاری بسیار کمتری دارند. یک نمونه از پرمالینک می تواند به شکل زیر باشد:
https://www.example.com/category/post-name
همچنین به شکل زیر نیز می تواند باشد:
https://www.example.com/10/10/2017/post-name
و همین طور:
https://example.com/post-name
به صورت پیشفرض بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا پرمالینک های مطابق با اصول سئو تولید نمی کنند. به عنوان مثال پرمالینک های پیشفرض وردپرس به شکل زیر است:
https://example.com/?p=101
عددی که در انتهای پرمالینک مشاهده می کنید، در واقع شناسه ایست که وردپرس برای این مطلب در نظر گرفته و آن را با این عدد در دیتابیس خود ذخیره کرده است. با اینکه گوگل محتوای این صفحه را به صورت کامل درک می کند، اما یو آر ال این چنینی کمکی به سئو سایت نمی کند. این نوع یو آر ال نوع محتوای داخل صفحه را بروز نمی دهد و کاربران را تشویق به اشتراک گذاری نیز نمی کند.
این ظاهر برای یک یو آر ال، اصلا حرفه ای نیست و دارای کلمات مرتبط با موضوعیت محتوا نیز نیست. یک شناسه یا پارامتر اطلاعاتی را درباره محتوای صفحه به کاربر یا موتورهای جستجو انتقال نمی دهد.
نکات انتخاب ساختار پرمالینک
از ساختار پرمالینکی استفاده کنید که همگام با اهداف سایتتان باشد. اگر یک سایت خبری دارید، استفاده از تاریخ انتشار محتوا در یو آر ال صفحات گزینه خوبی می تواند باشد. با این حال اگر میخواهید مطلبی بنویسید که جامع بوده و در تمام زمان ها قابل استفاده باشد، استفاده از تاریخ انتشار آن، موجب کهنه به نظر رسیدن مطلب می شود و از جذابیت آن می کاهد. بنابراین استفاده از تاریخ انتشار در این گونه مطالب پیشنهاد نمی شود.
پیشنهاد کلی ما استفاده از یک ساختار ساده و واضح در پرمالینک است. برای بسیاری از سایت ها نام دامنه به علاوه نام پست می تواند ساده ترین و بهترین ساختار ممکن باشد. برای اینکه در وردپرس این ساختار را داشته باشید کافیست در بخش Common Setting افزونه Yoast SEO، الگوی /%postname%/ را در قسمت Costume Structure وارد کنید. در بعضی موارد، قرار دادن دسته بندی ها در یو آر ال نیز می تواند گزینه خوبی برای یک پرمالینک باشد، اما در نظر داشته باشید که این کار موجب کمی بلندتر شدن یو آر ال می گردد.
پلاگین Yoast SEO و پرمالینک ها
همانطور که در مطلب سئو وردپرس به طور جامع توضیح داده شده است، افزونه Yoast SEO ابزاریست که امکانات سئو را در دسترس کاربران وردپرس قرار می دهد. این ابزار پیچیدگی های کار را کنار زده و به شما کمک می کند تا یک سایت وردپرسی کامل داشته باشید. به عنوان مثال اگر اقدام به نصب وردپرس کنید و تنظیمات پیشفرض پرمالینک را تغییر ندهید، افزونه Yoast SEO شما را ملزم به این کار می کند.
پلاگین Yoast SEO دارای امکاناتیست که به شما کمک می کند تا پرمالینک کوتاه تری داشته باشید. به عنوان مثال با تعریف حروف اضافه می توانید از حضور آنها در یو آر ال صفحات جلوگیری کنید. این امکانات را می توانید در قسمت Advanced settings افزونه Yoast SEO بیابید. همچنین نسخه پریمیوم این افزونه دارای امکان ریدایرکت پیشرفته یو آر الهاست تا در صورت تغییر الگو ها، ریدایرکت های مربوط به آن به صورت اتوماتیک انجام شود.
جمع بندی
ساختار لینک های دائمی سایت را عاقلانه انتخاب کنید و بی جهت آن را تغییر ندهید. ریدایرکت اشتباه لینک های قدیمی به لینک های جدید ممکن است موجب افت رتبه صفحات سایت شود. قبل از شروع هر کاری در سایت، درباره ساختار پرمالینک آن تحقیق کنید تا آن را به بهترین نحو ممکن بسازید. سپس سایت خود را راه اندازی و به موتورهای جستجو معرفی کنید.
منبع: