آیا سئو خودکار سایت امکان پذیر است؟

بهینه سازی وب سایت یا همان سئو به فرایندی گفته می شود که در طی آن وب سایت شما در نتایج جستجوی موتورهای جستجوی معروف مانند گوگل ظاهر شده و رتبه آن افزایش می یابد. فرایند سئو از ابتدای پیدایش اینترنت وجود داشته است، اما با این حال همچنان بسیاری از صاحبین کسب و کارها از محدودیت های سئو خودکار سایت آگاه نیستند.

برای ما و بسیاری از شرکت های خدمات سئو، نحوه گفتن این حقیقت به مشتریان که سئو خودکار سایت به صورت 100% وجود ندارد یک معضل می باشد. بسیاری از مشتریان دوست ندارند جملاتی مانند “سئو زمانبر است” یا “سئو نیاز به برنامه بلند مدت دارد” را بشنوند. از دید متخصصین، سئو فرایند پیچیده و دشواریست که نیاز به حضور متخصصین دارد و نرم افزارهای سئو به تنهایی نمی توانند فرایند سئو را به صورت اتوماتیک انجام دهند.

یکی از حقایق غیر قابل انکار که از یک دهه گذشته تاکنون اتفاق افتاده اینست که سیستم های مدیریت وب سایت مانند وردپرس و جوملا افزایش یافته اند و به همین نسبت نیز نرم افزارهای سئو مانند searchmetrics و semrush نیز به وجود آمده اند. اما با وجود همه این ابزارها نیز نمیتوان قانع شد که سئو خودکار سایت امکان پذیر باشد. بنابراین به آنالیز دقیقتر این مسئله می پردازیم.

نگاه دقیقتر به سئو اتوماتیک سایت

در سال های گذشته شرکت های زیادی تلاش کرده اند تا فرایند سئو را خودکار کنند. اما در واقعیت جدا از تمام کارهایی که این نرم افزار ها انجام می دهند، ما نیاز به صرف زمان بسیار زیادی برای بهینه سازی وب سایتمان داریم. بسیاری از وبمسترها فریب این شعار نرم افزارها را میخورند که “یک بار تنظیم کن و این مشکل را به فراموشی بسپار”.

نرم افزارهای خوب سئو می توانند کمک زیادی در حل مشکلات فنی به ما کنند، اما هیچ نرم افزاری نمی تواند وظیفه توسعه و بهبود محتوا یا بازاریابی آن را انجام دهد. این مسئله ایست که خیلی از وبمسترها درباره آن دچار سو تفاهم می شوند. آنها تصور می کنند که با نصب یک پلاگین در وبسایت و همینطور نصب یک یا دو نرم افزار سئو همه چیز به صورت خودکار تنظیم شده و رتبه وبسایت آنها افزایش می یابد. حقیقت اینست که سئو سایت به همین راحتی نیست.

ابزارهای سئو میتوانند پروسه آن را ساده تر کرده اما قادر نیستند که جایگزین تلاش و کار سختی باشند که می بایست برای کسب رتبه بهتر صرف شوند. سئو یک فرایند است و نه یک راه حل.

حال که متوجه شدیم سئو خودکار سایت به صورت 100% وجود ندارد، سوال دیگری مطرح می شود و آن سوال اینست که ابزارها و استراتژی هایی که سئوکار ها برای اتوماسیون بعضی از قسمت های سئو از آنها استفاده می کنند، کدامند؟

ابزارهای اتوماسیون سئو

با اینکه فرایند سئو نیاز به صرف زمان و هزینه دارد و همینطور به صورت کامل نیز نمیتواند خودکار انجام شود، اما ابزارهای سئو مفیدی وجود دارند که در انجام فعالیت های یکنواخت پروسه سئو به ما کمک می کنند. این کارها شامل تولید کلمات کلیدی، آنالیز بک لینک ها و مانیتور کردن رتبه سایت است. اگر بخواهیم منصافه نظر دهیم، ابزارهای سئو در صرفه جویی زمان بسیار ارزشمندند. تمام ابزارهایی که در این قسمت معرفی می کنیم دارای نسخه رایگان و نسخه پولی هستند که در نسخه پولی امکانات بیشتری را ارائه می دهند. اکثر شرکت های سئو دسترسی به نسخه پولی اکثر این ابزارها دارند.

یکی از پر استفاده ترین ابزار برای انجام کارهای روزانه سئو مانند یافتن کلمات کلیدی، SEMrush است. با استفاده از این ابزار میتوان رقابت بین کلمات کلیدی را تحلیل کرد و از داده های مرتبط دیگری نیز بهره برد. همچنین می توان به آنالیز کلمات کلیدی رقبا نیز پرداخت.

یکی دیگر از این گونه ابزارها، Searchmetrics است. پکیج این ابزار شامل آنالیز بازاریابی محتوا، پیشنهادادت موثر سئو، پیش بینی رشد جستجو ها و گزارش گیری می باشد. این ابزار همچنین دارای تکنولوژی ردیابی کلمات کلیدی، امتیاز دهی به میزان نمایش آنها و همینطور ابزارک هایی در مورد مقایسه رقابت بین کلمات کلیدی است.

ابزار Majestic نیز دید خوبی از اعتبار دامنه به شما می دهد و میتوانید کیفیت و کمیت بک لینک های یک سایت را مشاهده کنید. این ابزار از جمله ابزارهای کمک کننده در زمینه لینک سازی برای سایت است.

جمع بندی

سئو یک فرایند زمانبر و طاقت فرساست که به طور کلی نمیتواند به صورت خودکار انجام شود. اما ابزارهایی در این بین وجود دارند که میتوانند در انجام سریعتر بعضی از کارها کمک کنند. در نتیجه سرعت و دقت پروسه سئو افزایش می یابد.

2 دیدگاه

  1. با سلام
    نظر من اینه همه چیز داره به سمت هوشمند سازی پیش میره و در آینده ما به سمتی داریم که سایت ها و سی ام اس های معروف مخصوصا مثل وردپرس به صورتی خواهند شد که خودشون رو بهینه کنند و دیگر نیازی به سئو اکسپرت نخواهند داشت. چیزی که مشخصه باید خیلی بروز باشیم و به سمت رشته های مرتبط دیگریبریم تا در صورت هوشمند شدن و خودکار شدن فرایند های سئو، راهی برای کسب درامد داشته باشیم.

    من الله توفیق
    وی کی مونتانا

    • سلام، شاید بشه برخی فرایندهای ساده رو اتوماتیک کرد، اما سئو به خاطر پیچیدگی های بسیار زیادی که داره قابل اتوماسیون نیست.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *