عوامل موثر و تاثیرگذار در سئو سایت

سئو فرمول مشخصی ندارد. اما در عین حال عوامل موثری در سئو وجود دارند که در صورت کنار هم قرار گرفتن می توانند نتایج خوبی برای کسب و کار شما ایجاد کنند.

سئو شامل پیاده سازی اقدامات تاثیر گذاریست که در صورت اجرای صحیح و قرار گرفتن در یک ترتیب مناسب می توانند کاربران و مشتریان زیادی برایتان ایجاد کرده و منجر به فروش خوبی برای شرکت شما گردند. در این پست به معرفی مهمترین عوامل تاثیر گذار بر روی سئو پرداخته ایم. شما با دقت نظر در این عوامل می توانید به موفقیت بالایی در کسب و کار خود دست یابید.

1. مخاطبین و رقبای کسب و کار شما

شناخت مخاطبین و کسب و کارتان بایستی در صدر اولویت های هر استراتژی سئو باشد.

  • کسب و کار شما چیست؟
  • اصلی ترین رقبای شما کدامند؟
  • رقبای شما چه چیزهایی را در اولویت کسب و کار خود قرار داده اند؟
  • رقبای شما چه آیتم هایی از سئو را در اولویت خود قرار داده اند؟
  • رقابت در چه حوزه هایی سنگین تر است؟

پاسخ به این پرسش ها می تواند به قدم های بعدی شما در سئو جهت داده و تصمیمات بهتری در تعیین استراتژی سئو وب سایت خود بگیرید.

2. جستجوی کلمات کلیدی

پس از شناخت مخاطبین و استانداردهای کسب و کارتان، جستجوی کلمات کلیدی بهترین راهکار برای درک نیازهای کاربران و همینطور شناخت عباراتیست که آنها برای رفع این نیاز در موتورهای جستجو سرچ می کنند.

دقت داشته باشید که کشف عبارتی که کاربران در موتورهای جستجو سرچ می کنند، هم اندازه نحوه جستجوی آنها مهم است. تنها تغییراتی کوچک در کلمات کلیدی ممکن است موجب شکست یا موفقیت در استراتژی سئو شود.

3. نیاز کاربران

نیاز کاربران از جستجو چیزی فراتر از کلمات کلیدیست و این مسئله تاثیر مهمی در هر کمپین سئو دارد. تولید محتوا برای یک کلمه کلیدی بایستی در راستای پاسخ به نیاز آنها باشد و این چیزی نیست که به راحتی با نگاه کردن به کلمه کلیدی به دست آید.

یکی از راهکارهای خوب برای درک نیاز کاربران، جستجوی آن کلمه کلیدی و مشاهده وب سایت های قرار گرفته در صفحه اول گوگل است. در بسیاری از مواقع گوگل وب سایت هایی را در رتبه های بالاتر نمایش می دهد که پاسخ به بهتری به نیاز کاربران داده اند. با بررسی وب سایت ها برتر و بهره بردن از الگوی محتوای آنها، به نیاز کاربران به شکل بهتری پاسخ دهید.

نکته مهم دیگر تغییر نیاز کاربران در طول زمان است. به عنوان مثال روزگاری هدف کاربران از جستجوی کلمه موبایل، یافتن دستگاه های موبایل بود، اما این نیاز ممکن است در طول سالیان تغییر یافته و امروزه هدف از جستجوی این کلمه، یافتن اپلیکیشن های موبایل باشد.

4. آنالیز و تهیه گزارش

در سئو همیشه بایستی واقع گرایانه عمل کنیم. هیچ چیز در یک برنامه سئو مهمتر از گزارشات دقیق نیست. اگر نتوانید گزارشات دقیقی از کمپین سئو خود دریافت کنید، چگونه می توانید سئو وب سایت خود را در جهت درستی پیش ببرید.

در بسیاری از کسب و کارها نیازی به گزارشات روزانه و جستجوی کلمه کلیدی به صورت هفتگی نیست. این گونه کسب و کارها شاید تا شش ماه نیاز به چنین مواردی نداشته باشند. اما اگر شما در کسب و کار فعالیت می کنید که به سرعت در حال تغییر است، شاید نیاز باشد که هر ماه دست به جستجوی کلمات کلیدی زده و از نیازهای جدید کاربران آگاه شوید.

با یافتن کلمات کلیدی که بیشترین سهم ورودی سایت را تشکیل می دهند می توانید در بروزرسانی های بعدی سایت آگاهانه تر عمل کرده و بر روی دیگر کلمات کلیدی سرمایه گذاری کنید. در حالت کلی تهیه گزارشات می تواند در جهت گیری سئو و تصمیم گیری ها کمک شایانی کند.

5. سئو موبایل

عامل بعدی که یکی دو سالیست از آن صحبت زیادی می شود، mobile-first index گوگل است. mobile-first index استانداردی از طرف گوگل است که با توجه به کاربردی بودن وب سایت برای دستگاه های موبایل ایجاد شده است.

گوگل امروزه ابتدا وب سایت ها را بر اساس نسخه موبایلی آنها ایندکس و رتبه بندی می کند. بنابراین وب سایت هایی که نمایش خوبی در دستگاه های موبایل با ابعاد مختلف نداشتنه باشند، شانس بزرگی را برای کسب رتبه از دست خواهند داد.

بنابراین بهتر است که از طریق گزارش های گوگل سرچ کنسول، موبایل فرندلی بودن وب سایت خود را تست و در صورت وجود مشکل آن را رفع کنید.

6. پایش (Crawl)

پایش به رفتار موتورهای جستجو در هنگام خواندن محتوای سایت گفته می شود. در صورتی که وب سایت شما دارای معماری خوبی نبوده، لینک های داخلی بهینه ای در آن وجود نداشته باشد یا اینکه نقشه سایتی برای آن تعریف نکرده باشید، پایش وب سایت از دید ربات های موتورهای جستجو تبدیل به کار سختی می شود.

به علاوه خطاهای 404 نیز می توانند در پایش و ایندکس سایت تاثیر گذار باشند. همچنین وجود مشکلات فنی نیز می تواند موجب جلوگیری از پایش صحیح وب سایت شود. یکی از رایج ترین آنها جلوگیری از دسترسی موتورهای جستجو به وب سایت از طریق فایل robots.txt و با دستور زیر است.

Disallow: /

7. ایندکس شدن سایت

ایندکس شدن وب سایت کاملا متفاوت از پایش شدن آن است. استفاده از متا robots با مقادیر noindex,nofollow برای صفحات ارزشمند سایت موجب تاثیر گذاری منفی بر روی سئو خواهد شد.

استفاده از Sitemap راهکار موثرتری برای ایندکس شدن سریع صفحات سایت نسبت به روش هایی مانند استفاده از Fetch as google می باشد. همچنین بهتر است مراقب آدرس های تکراری صفحات سایت باشید تا ایندکس های تکراری از محتوا ایجاد نشود. این مسئله که تحت نام محتوای تکراری شناخته می شود، تاثیر منفی بر روی سئو خواهد گذاشت.

ایندکس نشدن یک صفحه به معنای عدم نمایش آن در نتایج جستجوست. در نتیجه وب سایت شما کارایی خوبی در نتایج جستجو نخواهد داشت.

8. سئو تکنیکال

سئو تکنیکال ما را همیشه به یاد بحث هایی مانند سرعت وب سایت، کد نویسی، جاوا اسکریپت و متا تگ کانونیکال می اندازد.

وجود مشکلات فنی در وب سایت می تواند بر روی آن تاثیر زیادی بگذارد. به عنوان مثال تصور کنید که متا تگ کانونیکال در وب سایت درست پیاده سازی نشده است. یا اینکه در صفحه اصلی سایت اسلایدری با حجم بالا وجود دارد که بارگذاری آنها بیش از پنج ثانیه زمان می برد.

وجود چنین اشتباهاتی آسیب های جدی به سئو وب سایت وارد می کند. همراه با بزرگتر شدن وب سایت توجه به مسائل فنی از اهمیت بیشتری پیدا می کند. وجود تنها یک مشکل فتی در وب سایت می تواند بر روی کل صفحات آن تاثیر بگذارد.

9. محتوا

وب سایت بدون محتوا تقریبا شانسی برای حضور در نتایج جستجو ندارد. در واقع یک وب سایت به خاطر محتوایش است که پتانسیل جذب ترافیک پیدا می کند. اصولا هر چه محتوای بهتر و بیشتری در وب سایت داشته باشید، احتمال کسب ترافیک توسط آن بالاتر می رود.

همه محتوا ها مانند یکدیگر نیستند. محتوا می تواند بی کیفیت و اسپم یا با ارزشمند و با کیفیت باشد. در حالت کلی اگر محتوا به صورت اورجینال در سایت تولید می شود، در راهی درستی قدم برداشته اید.

برای کسب رتبه خوب، نیازی به توجه به چیزهای عجیبی مانند سطح خوانایی یا پیچیدگی ساختار محتوا نیست. اما این جمله که تنها محتوای خوب تولید کنید هم خیلی صحیح نیست.

از نظر ما محتوا علاوه بر خوب بودن بایستی پتانسیل محبو شدن را هم داشته باشد. به عبارتی بر روی کاربران تاثیر گذاشته و گوگل نیز آن را به خوبی درک کند. این گونه است که در نهایت کاربران پس از مصرف محتوای شما به خرید یا استفاده از خدماتتان تشویق خواهند شد.

حتی پس از رعایت همه استانداردها مانند تولید محتوا بر اساس کلمه کلیدی، بهینه سازی های On-page، بهینه سازی متا ها، عدم وجود خطاهای املایی، عدم وجود خطاهای دستوری و بهینه سازی تصاویر هم ممکن است مخاطبینتان محتوا را دوست نداشته باشند. در این شرایط محتوای شما شکست خورده و کارایی ندارد. این شکست ارتباطی هم با شما یا مخاطبینتان ندارد. شاید صرفا این محتوا در زمان درستی منتشر نشده است.

در هر حال محتوای سایت بایستی در جهت نیاز کاربران تولید شده و این پتانسیل را داشته باشد که به یک منبع شناخته شود. در نتیجه چنین محتوایی قابلیت اشتراک گذاری و لینک گرفتن زیادی پیدا می کند. در راستای تولید محتوا هیچگاه بخش وبلاگ سایت را از یاد نبرید و همواره آن را بروز نگه دارید.

10. لینک ها

لینک ها چه آنها را دوست داشته باشید یا نه، جز فاکتورهای رتبه بندی هستند.

لینک های بد موجب آسیب رساندن به اعتبار وب سایتتان می شوند. یکی از راهکارهای داشتن لینک های خوب، ایجاد تنوع در شکل بک لینک هاست. در واقع بهتر است که همه لینک های سایت از یک نوع به خصوص نباشد. به عنوان مثال فقط به بلاگ های معتبر برای کسب بک لینک تکیه نکنید. یا کل بک لینک های سایت بهتر است که از سایت های فروم و پرسش و پاسخ نباشد.

11. سئو بین المللی

توجه به ملاحظات سئو بین المللی یکی از آن مواردیست که حتی حرفه ای های سئو هم آن را نادیده می گیرند. برای اینکه مخاطبینی خارج از کشور یا زبان خود داشته باشید، بایست استانداردهای دیگری را هم لحاظ کنید.

در صورتی که کسب و کار شما پتانسیلی برای جذب مخاطبین بین المللی دارد بایستی به مبانی زیر توجه کنید:

  1. موارد مورد نیاز
  • دامین وب سایت
  • هاست
  • تگ های Hreflang
  1. محتوای ایجاد شده برای کشور ها و زبان های مختلف چه تفاوت هایی باهم دارند

12. فاکتورهای On-Page

با اینکه تمرکز سئو بسیار به سمت محتوا و مفاهیم کشیده شده است، اما هنوز توجه به مسائل On-page و اطمینان از وجود تگ های صحیح در صفحات موضوع مهمیست. یک محتوای خوب در کنار سئو داخلی خوب می تواند شانس کسب رتبه بالاتری داشته باشد.

13. امنیت وب سایت

وجود HTTPS برای سایت ها ضروری نیست، اما طبق گفته گوگل اخذ گواهینامه امنیتی SSL برای وب سایت می تواند اندکی در رتبه سایت تاثیر گذار باشد. از آنجا که مهمترین دغدغه گوگل کاربران است، طبیعیست که افزایش امنیت ارتباط کاربران با وب سایت می تواند بر روی ارتقا سئو تاثیر گذار باشد.

14. نشانه گذاری دیتا با Schema Markups

یک schema markup کدیست که در html صفحه قرار گرفته و اطلاعاتی را به شکل نشانه گذاری شده و قابل درک برای موتورهای جستجو در اختیار آنها می گذارد. این اطلاعات شامل مهمترین داده هاییست که کاربران بایستی از آن مطلع بوده و در نهایت می توانند در نتایج جستجو نیز مورد استفاده قرار گیرند.

نشانه گذاری دیتا با Schema Markups

اگر به اسکرین شات بالا نگاهی بیندازید متوجه می شوید که بعضا تصمیم گیری برای کلیک کردن از بین چندین آیتم نمایش داده در نتایج جستجو بعضی مواقع بسیار دشوار است. مطمئنا مشاهده داده های مرتبط بیشتر در صفحه نتایج جستجو می تواند انگیزه کاربر برای کلیک کردن را افزایش دهد.

جمع بندی

وب سایت شما بدون سئو تنها ویترین زیبایی خواهد بود که بیننده ای ندارد. بنابراین برای هر چه بیشتر دیده شدن شما نیاز به سرمایه گذاری بر روی سئو و بهینه سازی آن خواهید داشت. به یاد داشته باشید که نتایج حاصل از سئو زمان بر است و تحمل خود را از ابتدا بایستی افزایش دهید. در این مطلب سعی شد تا به مهمترین عوامل موثر بر روی سئو بپردازیم. حال می توانید با مطالعه مطالب بیشتر خود را برای این فرایند مهم و پیچیده آماده کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *