قوانین سئو چیست؟

آیا گوگل در سال 2021 در قوانین جدید خود از معیارهای طبیعی بودن محتوای سایت می‌کاهد؟ مطمئننا نه! اگرچه بروز تغییرات در قوانین سئو اجتناب‌ناپذیر است، اما با کمی هوشیاری می‌توانید وب‌سایت خود را از لبه پرتگاه بیرون کشیده و حتی آن را به بالاترین جایگاه‌ها برسانید.

هیچ انتظاری نداشته باشید که گوگل از معیارهای طبیعی بودن محتوا دست بردارد. گوگل همانند یک بازاریاب محتوای خوب همواره بر روی بهترین محتواها متمرکز است. گوگل همواره در حال ارتقای تکنولوژی و هوش مصنوعی خود برای تولید نتایج بهتر و مرتبط‌تر است. به‌عنوان‌مثال الگوریتم Google BERT بر روی پردازش طبیعی زبان و کشف خواسته کاربران در جستجوها متمرکز است.

خوشبختانه صاحبان وب‌سایت‌ها همواره در حال کسب ترافیک از گوگل و سایر موتورهای جستجو هستند. طبق داده‌های سایت معروف BrightEdge، 53% ترافیک وب‌سایت‌ها در سال 2019 از نتایج جستجو تامین شده است. بعید می‌دانیم که این رقم در سال 2020 تغییری کرده باشد.

برای مدیریت سئو و تلاش‌های خود در این راستا، ما 24 قانون سئو را برایتان یادآوری می‌کنیم تا با استفاده از آنها به اهداف خود دست یابید.

قبل از شروع لیست کردن قوانین به این نکته همیشه دقت داشته باشید: تغییر قوانین گوگل در حقیقت به معنای کاهش وزن یک پارامتر سئو و افزایش یک پارامتر دیگر است، هرچند این تغییر بسیار کم باشد. به عنوان مثال ممکن است در برهه‌ای از زمان، از تأثیر بک‌لینک‌ها کاسته شده و بر اهمیت محتوا در سئو افزوده شود.

1. آماده هیاهوی بیشتر Core Web Vitals باشید

در ماه می انتظار می‌رود که گوگل، Core Web Vitals خود را با دیگر سیگنال‌های مبتنی بر رفتار کاربر مانند موبایل فرندلی بودن وب‌سایت، امنیت وب‌سایت و پروتکل HTTPS ترکیب نماید. از دید وبمسترها این اتفاق به معنای توجه بیشتر گوگل به تجربه کاربری وب‌سایت است.

Core Web Vitals شامل استانداردهای توسعه وب‌سایت از جمله سرعت، نوع نمایش و نحوه پاسخگویی کلی وب‌سایت به درخواست‌ها است. شما با استفاده از گوگل سرچ کنسول می‌توانید به ارزیابی پارامترهای Core Web Vitals وب‌سایت خود بپردازید.

گوگل اعلام کرده است که فاکتور رتبه‌بندی تجربه کاربری در کنار صدها پارامتر دیگر در تولید نتایج جستجو مؤثر است. به‌عبارت‌دیگر ما از تأثیر دقیق تجربه کاربری آگاه نیستیم، اما این پارامتر در کنار این پارامترها می‌تواند تأثیر منفی یا مثبت بر روی جایگاه سایتتان داشته باشد.

طبق گفته Google Search Central درحالی‌که تجربه کاربری فاکتور مهمی تلقی می‌شود، اما گوگل در اولویت اول به دنبال بهترین محتواها است و تجربه کاربری پارامترمی در اولویت پایین‌تر محسوب می‌شود. چراکه تجربه کاربری خوب به معنای ارائه محتوای بهتر نیست.

به یاد داشته باشید که گوگل هم‌اکنون وب‌سایت‌ها را در اولویت اول، در صفحات موبایل مشاهده می‌کند و تجربه کاربری منفی در این دستگاه‌ها برای وب‌سایت زیان‌آور است. بااین‌وجود حتی در کنار Mobile First Index، مهم‌ترین پارامترها شامل ارتباط محتوا با هدف از جستجو، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان صفحه، بک‌لینک‌ها و ازاین‌دست موارد هستند.

جهت بررسی وب‌سایت خود در دستگاه‌های موبایل می‌توانید از ابزار Google Mobile Friendly Test استفاده کنید.

توجه به داده‌های Core Web Vitals و تجربه کاربری در دستگاه‌های موبایل مطمئناً از اولویت‌های قوانین گوگل در سال 2021 محسوب می‌شوند.

2. از مزایای ایندکس بخش‌های صفحه بهره‌مند شوید

در ماه اکتبر 2020 گوگل اعلام کرد که ازین پس علاوه بر ایندکس صفحات، بخش‌های مختلف را هم جداگانه ایندکس می‌کند.

تصور کنید که یکی از صفحات وب‌سایت شما دارای 15 پاراگراف است. قبل از این تغییر، پاراگراف چهاردهم احتمالاً از دید گوگل خیلی موردتوجه قرار نمی‌گرفت. چراکه این پاراگراف بخش کوچکی از محتوا بود که در انتهای صفحه هم قرار گرفته است. اما شاید نکته اصلی محتوا در همین پاراگراف نهفته شده باشد. ازاین‌رو شاید این پاراگراف، پاسخ کوتاه به سؤال بسیاری از کاربران باشد.

حال گوگل اعلام کرده که این بخش‌های مفید را شناسایی و به این صفحات رتبه خوبی می‌دهد. توضیحات بیشتر در اینجا داده شده است. حال گوگل با درک محتوای هر جمله و پاراگراف می‌تواند پاسخ بهتری به سؤالات کاربران بدهد. این تکنولوژی موجب ارتقا 7% از جستجوها در تمامی زبان‌ها شده است.

3. به عناوین فرعی توجه بیشتری کنید

گوگل همچنان نتایج بهتری برای موضوعات خاص‌تر ایجاد می‌نماید. همان‌طور گه گوگل در ادامه اطلاعیه موردنظر در بخش قبلی توضیح داده است، اگر شما عبارت “تجهیزات ورزشی خانگی” را جستجو نمایید، گوگل قادر به درک مفاهیم زیرمجموعه آن مانند تجهیزات مقرون‌به‌صرفه، تجهیزات برتر یا تجهیزات کوچک مناسب خانه است و در نتیجه گستره محتوایی بیشتری را در نتایج جستجوی شما به نمایش خواهد گذاشت.

طبیعتاً کسب رتبه در عناوین کلی سخت بوده و درعین‌حال در جستجوی عبارت خاص و بلندتر راحت‌تر است.

برای کسب موفقیت در عناوین فرعی، وب‌سایت شما بایستی کلمات کلیدی بلندتر را هم پشتیبانی کند. طبق پیشرفت‌های اخیر الگوریتم‌های یادگیری ماشینی، نیازی به تکرار پی‌درپی کلمه کلیدی اصلی در محتوا نیست. در عوض بهتر است محتوا را با کلمات کلیدی مشابه و فرعی پشتیبانی کنید.

به‌عنوان‌مثال شاید محتوای شما درباره “لوازم دویدن در هوای سرد و زمستان” باشد و آن را در عنوان صفحه و تگ هدر H1 به کار برده باشید. در ادامه می‌توانید از تصاویر با متن جایگزین “ژاکت “و “دویدن در باران” استفاده کنید.

4. featured snippets به دست بیاورید

درصورتی‌که وب‌سایت شما دارای featured snippets در نتایج جستجو شده است، بر دیگر وب‌سایت‌های نتیجه جستجو برتری پیدا می‌کنید. تنها نمایش featured snippets می‌تواند برای وب‌سایت شما سودمند باشد. شاید کلیکی از آن به دست نیاورید، چراکه پاسخ به سؤال کاربران در featured snippets داده شده است، اما همین جلب‌توجه، مزایای زیادی برای وب‌سایت شما خواهد داشت.

انواع مختلف محتوا از جمله پاراگراف، جدول، لیست، چارت و غیره قابلیت نمایش در featured snippets را دارند.

وب‌سایت Ahref که دارای 110 میلیون کلمه کلیدی در دیتابیس خود هست، گزارش جالبی در سال 2020 ارائه داد. این وب‌سایت بیان نمود که 12.3% نتایج جستجو دارای featured snippets هستند. این گزارش نشان می‌دهد که فرصت‌های زیادی برای دیده‌شدن درfeatured snippets وجود دارد.

5. از رتبه خود محافظت کنید

اگر صفحاتی در وب‌سایت خود دارید که رتبه خوبی تاکنون به دست آورده‌اند، از آنها به‌خوبی محافظت کنید. وضعیت آنها را چک کرده، اما طمع نکنید و با دست‌کاری‌های نا به جا رتبه خود را از دست ندهید.

بهترین راه برای حفظ رتبه، دست نزدن به هیچ‌چیز در صفحه است. در صورت قصد تغییر در صفحه باهدف سئو بهتر، از قبل خوب فکر کنید. تا آنجا که ممکن است عنوان صفحه را تغییر ندهید. همچنین به‌هیچ‌وجه صفحه را پاک نکنید.

در صوت قصد تغییر اجزای صفحه، به‌دقت تأثیرات پیش‌آمده بر روی رتبه را بررسی کنید.

6. محتوای جدید با اصول سئو ایجاد نمایید

محتوای جدید چه در قالب یک صفحه، چه در قالب مجموعه‌ای از صفحات می‌تواند شانس جدیدی برای کسب رتبه برای سایتتان ایجاد نماید. در هنگام ساخت صفحه جدید کلمات کلیدی اصلی را در عنوان صفحه، تگ‌های هدر، نام تصاویر و متن جایگزین آنها به کار ببرید.

عبارت بلندتر که شامل سه یا چهار کلمه و حتی بیشتر هستند شانس بیشتری برای کسبه رتبه بالاتر دارند، چراکه در جستجوهای خاص به‌عنوان مورد جستجوی کاربر نزدیک‌تر هستند. تولید محتوای جدید به‌صورت مستمر موجب افزایش ترافیک سایت، برندینگ، افزایش فروش و سایر موارد مشابه می‌گردد.

7. متناسب با کلمه کلیدی، محتواهای کوتاه و بلند بنویسید

اغلب ما می‌دانیم که مطالعات نشان از احتمال کسب رتبه بالاتر برای محتواهای بلندتر دارند. همچنین این‌گونه محتواها بک‌لینک بیشتری کسب کرده و کاربران بیشتری را به سمت خود جذب می‌کنند.

اما در حالت واقعی همه محتواهای سایت شما بلند نیستند و نیازی هم نیست که بلند باشند. درصورتی‌که محتوای نسبتاً کوتاه شما پاسخ کاربر را می‌دهد، نیازی به کش دادن محتوا و افزایش بی‌مورد طول آن نیست، چراکه کاربران از خواندن آن خسته خواهند شد.

در صورت نیاز به توضیحات بیشتر، محتوا را بلند بنویسید، در غیر این صورت همان محتوای کوتاه کافی است. نمونه‌ای ازاین‌گونه صفحات، صفحات FAQ یا همان پرسش‌های متداول است. حتماً دیده‌اید که صفحات پرسش‌های متداول به پاسخ سؤالات ابتدایی مانند نحوه ارسال کالا و قوانین سایت می‌پردازند. در حالت کلی به‌صورت ترکیبی از محتواهای بلند و کوتاه در جای مناسب استفاده کنید. این استراتژی موجب افزایش حضور کاربران و جلب رضایت موتورهای جستجو خواهد شد.

8. نرم‌افزار آنالیتیکس در وب‌سایت پیاده‌سازی کنید

در بسیاری از مواقع دیده می‌شود که صاحبان وب‌سایت‌ها اقدام به نصب نرم‌افزار آنالیتیکس در وب‌سایتشان نمی‌کنند. نصب یک پلتفرم آنالیتیکس مانند گوگل آنالیتیکس در وب‌سایت به شما کمک می‌کند تا اهداف خود را تعریف و میزان تحقق آنها را دنبال کنید. به‌عنوان‌مثال آیا ترافیک ارگانیک وب‌سایت به خرید از سایت منجر می‌شود یا خیر؟ این از آن دست سوالهایی است که با نصب آنالیتیکس می‌توانید به پاسخ آن پی ببرید.

9. پایش (Crawl) صفحات وب‌سایت توسط گوگل را چک کنید

گوگل سرچ کنسول به شما کمک می‌کند تا از Crawl صفحات وب‌سایت خود مطمئن شوید. درصورتی‌که گوگل قادر به Crawl صفحه‌ای از وب‌سایت نباشد، آن صفحه در نتایج جستجو هم نمایش داده نخواهد شد. در صورت Crawl نشدن صفحه‌ای از وب‌سایت، در دیگر صفحات مهم سایت به آن صفحه لینک داخلی دهید.

10. منفعل نباشید

در اغلب مواقع صاحبان وب‌سایت‌ها اقدام به تولید یک محتوای عالی و بهینه‌سازی آن کرده و دیگر هیچ‌وقت به آن بازنمی‌گردند. با اینکه این کار برای همه صفحات سایت امکان‌پذیر نیست، اما زمانی را صرف کرده و هر از چند گاهی به بررسی مهم‌ترین صفحات سایت بپردازید.

به عنوان مثال متناسب با داده‌های جدید، عناوین صفحه را ویرایش یا در صورت نیاز محتوای آنها را به‌روزرسانی کنید.

11. در عنوان صفحات تجدیدنظر کنید

عناوین صفحات بخش مهمی در بهینه‌سازی آنها محسوب می‌شوند. صفحات وب‌سایت با تغییر در رویکرد عناوین می‌توانند رتبه بهتری کسب کنند.

یکی از راهکارهای صحیح در این کار استفاده از عناوین متفاوت در بازه‌های زمانی مختلف باتوجه‌به داده‌های جدید است. تنها با تست کردن است که می‌توان به بهترین عنوان دست‌یافت. برخی از صاحبان وب‌سایت‌ها از تغییر در عنوان صفحات می‌هراسند. این رویکرد صحیحی نیست، چراکه ممکن است از دیگر سناریوها برای کسب رتبه بهتر غافل بمانند.

12. تیترهای محتوا (تگ‌های هدر) را به‌روزرسانی کنید

برای کسب رتبه بهتر می‌توانید اقدام به به‌روزرسانی تیترهای اصلی و فرعی محتوا کنید. استفاده از عناوینی در تیترها که مستقیماً مورد جستجوی کاربران قرار می‌گیرند پیشنهاد خوبی است. چراکه مخاطبین را به سمت خود جذب کرده و مستقیماً به پاسخ پرسششان رهنمود می‌کند.

همچنین با طرح پرسش در تیتر پاراگراف‌ها می‌توانید به این هدف بیشتر نزدیک شوید.

13. متا دیسکریپشن‌های مرتبط و منحصربه‌فرد برای صفحات بنویسید

یکی از قوانین سئو که اغلب وبمسترها آن را نادیده می‌گیرند، نوشتن متا دیسکریپشن بهینه هست. متا دیسکریپشن یکی از اولین بخش‌های محتواست که جستجو کنندگان آن را در نتایج جستجو مشاهده می‌کنند. همانند محتوا بایستی از به‌کاربردن متا دیسکریپشن‌های تکراری هم خودداری نمایید. صفحات با محتواهای مختلف نیاز به متا دیسکریپشن‌های متفاوتی دارند.

درصورتی‌که از وردپرس استفاده می‌کنید با استفاده از افزونه Yoast SEO یا Rank Math می‌توانید کنترل خوبی بر روی متا دیسکریپشن هر صفحه داشته باشید.

14. کیفیت بالای محتوا تضمین موفقیت در سئو نیست

گوگل سال‌هاست که اهمیت کیفیت محتوا را تبلیغ کرده است. در مقابل ما بعضاً وب‌سایت‌هایی را مشاهده می‌کنیم که در کنار کیفیت بالای محتوا، رتبه خوبی کسب نکرده‌اند. در اغلب مواقع عدم توجه به سایر پارامترها مانند استفاده غیربهینه از کلمات کلیدی، عناوین نامناسب و عدم وجود بک‌لینک‌های خوب دلیل این اتفاق بوده‌اند.

با دیدن چنین مشاهداتی برای ما این امر اثبات می‌شود که در کنار تولید محتوای با کیفیت بایستی به مسائل مربوط به بهینه‌سازی نیز توجه ویژه‌ای داشت.

15. در ابتدای کار به فکر رقابت در کلمات کلیدی بسیار پررقابت نباشید

در ابتدا به جستجوی کلمات کلیدی بپردازید. دقت داشته باشید که استفاده از کلمات کلیدی عمومی و پررقابت راهکار خوبی در ابتدا محسوب نمی‌شوند، مخصوصاً اگرچند هزار وب‌سایت مشغول رقابت در آن باشند.

به دنبال کلمات کلیدی باشید که همچنان مرتبط با کسب‌وکار شماست و موجب جذب مخاط هدف می‌گردد، اما کاربران کمتری دست به جستجوی آنها می‌زنند. روی‌آوردن به این کلمات کلیدی موجب می‌شود تا با تلاش کمتر، رتبه بالاتری در نتایج جستجو کسب کنید. در این راستا هم از کلمات کلیدی اصلی و هم از مترادفاتشان در قسمت‌های مختلف محتوا استفاده نمایید. این‌گونه محتوای بهتر و طبیعی‌تری ایجاد می‌نمایید.

شما می‌توانید همچنان از کلمات کلیدی پررقابت در محتوا استفاده کنید، اما استراتژی شما در ابتدای راه بایستی بر روی آنها خیلی متمرکز نباشد. در صورت استفاده از کلمات کلیدی پررقابت و تمرکز بر روی آنها پیشنهاد می‌کنیم از استراتژی آسمان‌خراش (Skyscraper) استفاده نمایید. به طور خلاصه، در این تکنیک محتواهای محبوب را شناسایی، سپس با بررسی محتوای سایر سایت‌ها، چیزی بهتر و جامع‌تر از آنها ایجاد می‌نمایید. سپس با در دسترس قراردادن آن محتوا در سایر بخش‌های سایت منتظر کسب بک‌لینک از سایر سایت‌ها می‌مانید.

16. کلمات کلیدی که رتبه‌های خوب در آن کسب می‌کنید را شناسایی کنید

در انتخاب کلمات کلیدی واقع‌گرا باشید. تولید محتوا در زمینه‌هایی با سرچ بالا که نهایتاً رتبه‌ای در صفحه دوم برای شما به ارمغان می‌آورند را به کلمات کلیدی با جستجوی کمتر اما با شانس رتبه بالاتر ترجیح می‌دهید؟ مطمئناً خیر. با بررسی رتبه وب‌سایتتان در کلمات کلیدی متنوع متوجه خواهید شد که در برخی از کلمات کلیدی در زمینه‌هایی به‌خصوص معمولاً رتبه بالایی کسب می‌کند.

همین موضوع را به یک سرنخ تبدیل کرده و به دنبال تولید محتوای بیشتر در کلمات کلیدی‌هایی در همان زمینه‌ها باشید. چراکه گوگل احتمالاً رتبه بهتری به شما خواهد داد، هرچند تعداد جستجو در آن کلمات کلیدی کمتر باشد. برای یافتن کلمات کلیدی می‌توانید از ابزارهای رایگان و متنوعی مانند Ubersuggest، Keyword Tool، Google Trends و KWFinder استفاده نمایید.

17. بر روی تغییرات استراتژیک محتوایی تمرکز کنید

در برخی مواقع تغییراتی هرچند کوچک، موجب پیشرفتی قابل‌توجه می‌شوند. به‌عنوان‌مثال در یکی از پروژه‌های ما تنها اضافه‌کردن عبارت “دستور پخت ما” در ابتدای صفحات دستور پخت‌ها توانست پیشرفتی کلی را در رتبه صفحات ایجاد نماید.

18. به‌سرعت سایت توجه داشته باشید

از دید برخی متخصصین سرعت وب‌سایت فاکتور رتبه‌بندی جزئی محسوب می‌شود و در مورد وزن این پارامتر اغراق شده است، چراکه سایت‌های زیادی وجود دارند که تنها با داشتن سرعت بارگذاری معمولی، رتبه خوبی کسب کرده‌اند. اما در حالت کلی سرعت وب‌سایت موضوع فنی محسوب شده و بهتر است تا آنجا که می‌توانید این پارامتر را بهینه‌سازی نمایید. با استفاده از ابزارهایی مانند GTmetrix و PageSpeed Insights سرعت وب‌سایت را تست و مطابق دستورالعمل‌ها آن را بهینه‌سازی نمایید.

درصورتی‌که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم که مطلب آموزشی افزایش سرعت سایت در وردپرس را مطالعه کنید.

19. بک‌لینک‌ها را دنبال و بررسی کنید

کیفیت و کمیت بک‌لینک‌های سایت مستقیماً بر روی رتبه سایت در نتایج جستجو تأثیرگذار است. وب‌سایت Backlinko در سال 2020 طبق یک بررسی کشف کرد که 95% صفحات سایت‌ها هیچ بک‌لینکی از سایتی دیگر ندارند. شما می‌توانید با تولید محتواهای جذاب مانند ویدئوها، بک‌لینک‌های خوبی از سایر سایت‌ها کسب کنید.

20. در لینک دادن به سایر سایت‌ها دقت کنید

توجه بر روی بک‌لینک‌ها توسط وبمسترها آن‌قدر زیاد است که بسیاری از آنها لینک‌های خارجی سایت خود را فراموش می‌کنند.

بایستی دقت داشته باشید که لینک‌های خارجی سایت شما کیفیت بالایی داشته باشند. تنها با هدف رفع مسئولیت به سایت دیگری لینک ندهید. ایجاد لینک‌های خارجی بی‌ارزش و دارای خطای 404 بر روی رضایت کاربران و گوگل تأثیر منفی می‌گذارد.

کمی وقت بیشتری صرف کرده و به صفحات خارجی مرتبط و سایت‌های معتبر لینک دهید. این همان چیزی است که گوگل از لینک‌های خارجی و درک ارتباط بین صفحات نیاز دارد. همچنین از لینک دادن به صفحاتی که در رقابت با آنها هستید خودداری کنید، چراکه این‌گونه به گوگل سیگنال می‌دهید که آن صفحات بهتر از شما هستند.

21. از URLهای کوتاه و مرتبط استفاده کنید

URL ها همچنان تأثیری هرچند اندک بر روی رتبه سایت دارند. به همین دلیل بهتر است که آنها را کوتاه نگه دارید؛ بنابراین مهم‌ترین کلمات را در آنها به کار ببرید. صرفاً به کپی‌کردن عنوان صفحه در URL بسنده نکرده و آن را تا حد ممکن کوتاه‌تر کنید. کاربران موتورهای جستجو اغلب تمایل به کلیک بر روی URL های کوتاه‌تر دارند.

22. فایل تصاویر، نام فایل تصاویر و متن جایگزینشان را بهینه‌سازی کنید

با فشرده‌سازی فایل‌های تصاویر سایت می‌توانید صفحات را سریع‌تر بارگذاری کنید. یکی از ابزارهای خوب برای این کار ImageOptim است. پس از فشرده‌سازی از وجود کلمات کلیدی در نام فایل و متن جایگزینش اطمینان حاصل کنید.

23. از داده‌های آماری جستجوی داخلی سایت اطلاعات کسب کنید

گرفتن ایده از بخش جستجوی داخلی سایت کار ساده ایست. خیلی راحت می‌توانید از این کلمات کلیدی برای تولید محتواهای بهینه‌تر و سئو بهتر سایت استفاده نمایید. برای استخراج این اطلاعات می‌توانید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید:

تنظیمات گوگل آنالیتیکس برای دنبال کردن داده های جستجو

سپس می‌توانید عبارت جستجو شده توسط کاربران را در داخل وب‌سایت بیابید.

گزارش عبارت جستجو شده در داخل سایت

24. متن ویدئو را به صفحه اضافه نمایید

ویدئوها موجب افزایش جذابیت وب‌سایت می‌شوند. اما با تکنولوژی حال حاضر گوگل، صدا و تصویر به‌خودی‌خود عامل بهینه کننده‌ای شاید نباشند؛ بنابراین اضافه نمودن متن ویدئوها در ادامه می‌تواند سیگنال مثبتی برای بهینه‌سازی هر چه‌بهتر وب‌سایت باشد. در این راستا می‌توانید از وب‌سایت‌های تبدیل گفتار به متن مانند تایپو استفاده کنید.

این تکنیک‌ها و قوانین سئو مهم‌ترین مواردی هستند که انتظار می‌رود در سال 2021 موردتوجه قرار بگیرند. درصورتی‌که فکر می‌کنید تکنیک دیگری هم وجود داشته باشد، آن را در بخش کامنت‌ها مطرح نمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *