مدیریت سئو چیست؟

امروزه موتورهای جستجو بیش از پنجاه درصد وروردی های یک سایت را تشکیل می دهند و به همین دلیل کسب و کارهای بیشتری در حال حاضر به بهینه سازی وب سایت و مدیریت سئو علاقه نشان می دهند. چرا که این اقدامات موجب افزایش درامد آنها و بزرگتر شدن شرکتشان می گردد.

حتی اگر به تازگی با سئو آشنا شده اید، این مطلب اطلاعات لازم را برای تهیه استراتژی سئو و نحوه سرمایه گذاری در مدیریت حرفه ای سئو را در اختیارتان می گذارد. کافیست که با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

سئو چیست؟

سئو به معنای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو با هدف افزایش دیده شدن آن در نتایج جستجوی موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ است. در واقع سئو مجموعه ای از اقدامات می باشد که موجب افزایش ترافیک طبیعی وب سایت می شود.

سئو در مقایسه با دیگر روش های بازاریابی مانند تبلیغات کلیکی (PPC)، نمی تواند یک شبه برای شما نتایج ایده آلتان را فراهم کند. نتایج حاصل از سئو نیاز به صرف ماه ها زمان برای مشاهده دارد. البته دقت داشته باشید که تحمل این زمان نسبت به ارزش نتایج آن می ارزد.

مدیریت سئو چیست؟

مدیریت سئو به تیم سئو شما یا شرکت سئویی اتلاق می شود که برنامه ریزی برای سئو را در اختیار دارد. مهمترین اهداف مدیریت سئو، افزایش ترافیک سایت و در نتیجه افزایش فروش و سوداوری است. از آنجا که دپارتمان های مختلف یک مجموعه غالبا دارای مسئولیت های فراوانی بوده و غالبا در مورد سئو چیز زیادی نمی دانند، بنابراین سرمایه گذاری در برونسپاری مدیریت سئو به شرکت های سئو، کار عاقلانه ایست.

در هر صورت فرد یا افراد دخیل در حوه سئو وبسایت بایستی از نحوه مدیریت سئو آگاه باشند. تنها بدین شکل است که کسب و کار شما قادر خواهد بود که در حوزه های رقابتی، درامدزا باشد.

چهار گام برای مدیریت موفقیت آمیز سئو

در صورتی که میخواهید در سئو به موفقیت برسید، نیاز است که در مدیریت سئو، برنامه ریزی صحیحی داشته باشید. حتی در صورت سپردن مدیریت سئو سایت به مجموعه رادزاد، بهتر است که از نحوه مدیریت سئو آگاه باشید.

چهار گام پشت یک مدیریت موفق در سئو شامل موارد زیر است:

1. شناخت مخاطبین

شرکت هایی که از نظر سئو برتر هستند، شناخت خوبی نسبت به مخاطبین خود دارند. آنها تحقیقات گسترده ای را انجام داده و از نیاز کاربران نسبت به خدمات و محصولات خود آگاهند. همچنین آنها از سوالات رایچ کاربران نیز مطلعند.

با صرف زمان اقدام به درک بازار هدف و پاسخ به سوالات زیر کنید:

  • محصولات یا خدمات من به کدام نیازهای کاربران پاسخ می دهد؟
  • بازار هدف من چه مشکلاتی را با دیگر رقبای من دارند؟
  •  مخاطبین هدف من دارای چه ویژگی های آماری هستند؟
  • مخاطبین هدف من پس از ایجاد سوال یا نیازی برای خود سمت کدام پلتفرم میروند؟

حتی اگر به واسطه تجربه، شناختی نسبت به بازار هدف خود داشته باشید، باز هم نیاز است که به ارزیابی مجدد شناخت خود اقدام کنید. چرا که مشتریان در طول زمان دچار تغییر می شوند. در صورتی که شناخت شما نسبت به بازار هدف تاریخ گذشته باشد، این مسئله موجب شکست شما در تعیین استراتژی های سئو می گردد و کمکی به کسب و کار شما نمی کند.

2. آنالیز رقبا

آنالیز رقبا اطلاعات خوبی در چگونگی مدیریت سئو در اختیار شما خواهد گذاشت. ابن بخش از کار، جز جدایی ناپذیری از برنامه ریزی برای سئو می باشد. برای آنالیز رقبا به نوع آنها دقت داشته باشید:

  • رقبای مستقیم: کسب و کارهایی که به صورت آنلاین یا آفلاین رقیب مستقیم شما محسوب می شوند. با تهیه لیستی از آنها می توانید به بررسی حضور آنلاین ها و تخمین میزان سرمایه گذاریشان بپردازید.
  • رقبای غیر مستقیم: اینها رقبایی هستند که وب سایتشان در نتایج جستجو به ازای کلمات کلیدی مورد نظر شما دیده میشوند. این رقبا می توانند وبلاگ هایی باشند که درباره یکی از محصولات شما توضیحات بسیار خوبی ارائه کرده اند.

در صورتی که رقبای شما استراتژی مناسبی برای سئو نداشته باشند، آن وقت است که شما میتوانید با صرف هزینه کمتر به جایگاه بالای آنها دست یابید. با نگاهی به آیتم های زیر به درک بهتری از رقبا برسید:

  • بک لینک ها
  • عمر دامنه
  • وضعیت بهینه سازی
  • ارزش ترافیک
  • کلمات کلیدی هدف

ارزیابی این آیتم ها برای بسیاری از کسب و کارها چالش بزرگی محسوب می شوند. اگر در سئو تازه کار هستید، بررسی این آیتم ها برایتان بسیار سخت خواهد بود و اینجاست که کمک گرفتن از یک شرکت سئو می تواند بسیار به شما کمک کند. ما میتوانیم با تکیه بر تخصص خود به آنالیز کامل این ویژگی ها در وب سایت رقبا بپردازیم.

ما با تکیه بر ابزارهایی که در اختیار داریم می توانیم گزارش های کامل تری را در اختیارتان بگذاریم تا با استفاده از آن به مدیریت بهتر سئو بپردازید. دقت داشته باشید که غالب افرادی که به عنوان سئوکار در مجموعه ها فعالیت می کنند به این منابع دسترسی ندارند.

3. بهینه سازی وب سایت

پس از شناخت بازار هدف و آنالیز رقبا، شرکت شما آماده برای شروع فرایند بهینه سازی خواهد بود. این فرایند مطمئنا زمان بر بوده و در نتیجه بهتر است که چک لیستی از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت ایجاد نمایید.

به عنوان مثال اگر وب سایت شما دارای 50 صفحه باشد، شاید برای تیم سئو شما امکان پذیر نباشد که بهینه سازی وب سایت را در یک ماه به اتمام برساند. مطمئنا تیم شما وظایف دیگری نیز بر عهده داشته و در این کار مقرون به صرفه است که از خدمات سئو سایر شرکت ها استفاده نمایید.

دقت داشته باشید که مشاهده نتایج حاصل از این بهینه سازی ها نیاز به زمان دارد. انتشار هر چه زودتر محتواهای سایت موجب کسب نتیجه در زمان زودتری می گردد. در صورتی که شما خود اقدام به مدیریت سئو سایت می کنید، بر روی استفاده از کلمات کلیدی در مکان های زیر دقت کنید:

  • عنوان صفحه: این عنوان در نتایج جستجو به نمایش در می آید. این عنوان، نام صفحه شماست و بایستی به گونه ای انتخاب شود که کاربران شما را در نتایج جستجو، ترغیب به کلیک بر روی آن کند. بهتر است که از کلمات کلیدی در عنوان صفحه به صورت طبیعی استفاده نمایید.
  • متا دیسکریپشن: توضیحات این بخش در ادامه توصیفات عنوان صفحه بوده و بایستی کاربران را ترغیب به کلیک بر روی سایت شما کند. همانند عنوان صفحه بد نیست که از کلمات کلیدی در این توضیحات نیز استفاده کنید.
  • تیترها: از تیترهای مختلف در متن صفحه استفاده کرده تا محتوای آن به بخش های قابل تفکیک از هم تقسیم گردد. برای کسب نتایج بهتر می توانید از کلمات کلیدی و مشابهات آن در این تیترها استفاده کنید.
  • تصاویر: محتوای یک صفحه برای کارایی بیشتر، بهتر است که شامل تصاویر جذابی باشد. تصاویر موجب ارتقا خوانایی صفحه و درک مفاهیم پیچیده تر توسط خوانندگان می گردد. دقت داشته باشید که از کلمات کلیدی در نام فایل تصاویر و متن جایگزین آنها استفاده نمایید.
  • محتوا: محتوای صفحه همان چیزیست که کاربران شما به دنبال آن هستند. این محتوا می تواند شامل پاسخ به پرسش های آنها یا توضیحاتی درباره محصولات و خدماتتان باشد. در پاراگراف های متن محتوا بهتر است که به شکل طبیعی از کلمات کلیدی استفاده نمایید.

در فرایند بهینه سازی بایستی به تمام نکات سئو توجه داشته باشید. به عبارت دیگر از استفاده افراطی از کلمات کلیدی یا تکنیک های کلاه سیاه اجتناب نمایید. چرا که این تکنیک ها مانع از نمایش وب سایت شما در رتبه های بالای گوگل می شود.

4. گزارش گیری ماهانه

سئو همانند دیگر استراتژی های دیجیتال مارکتینگ نیازمند داده است. با استفاده از داده ها می توان به ارزیابی موفقیت و کارایی استراتژی های سئو پرداخت. علاوه بر این، از داده ها می توان در بهبود تصمیم گیری های مرتبط استفاده نمود.

تهیه گزارشات ماهانه می تواند داده های خوبی در اختیار شما بگذارد. تیم رادزاد همواره در هر یک از پلن های سئو خود به تهیه گزارشاتی در انتهای ماه می پردازد. در صورت تهیه گزارش بهتر است که پارامترهای زیر را در نظر داشته باشید:

  • ترافیک به دست آمده از نتایج جستجو
  • رتبه وب سایت در نتایج جستجو
  • بک لینک ها
  • نرخ تبدیل کاربر به مشتری

برای دنبال کردن این معیارها و نظارت بر پیشرفت وب سایت می توانید از ابزارهای گوگل آنالیتیکس، گوگل سرچ کنسول و Ahrefs استفاده کنید. بسته به نوع کسب و کار شما دنبال کردن برخی از این معیار ها می تواند به چالش بزرگی تبدیل شود.

با کمک گرفتن از سیستم های مدیریت حرفه ای سئو مانند رادزاد می توانید بر این مشکلات فائق آیید. مجموعه ما از ابزارهای جامعی برای نظارت بر پیشرفت های شما استفاده می کند. جدا از نوع تهیه این گزارش، دقت داشته باشید که این کار بایستی جزیی از فرایند مدیریت سئو باشد. این گزارش میتواند شما را از میزان موفقیتان آگاه کرده و در ارتقا سئو کمک زیادی به شما کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *