سئو محلی برای وردپرس + بهترین راهکارها

آیا به فکر استفاده از وردپرس برای وب سایت کسب و کار محلی خود هستید؟ اگر چنین است در جای درستی قرار گرفته اید. ما در این مطلب به آموزش کامل چگونگی سئو محلی وردپرس، محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای وب می پردازیم.

اگر صاحب یک کسب و کار کوچک یا محلی هستید، به احتمال بسیار زیاد وب سایت شما با وردپرس ساخته شده است. طبق آمار وب سایت Builtwith.com، وردپرس در حال حاضر بر روی 50 درصد وب سایت های اینترنتی نصب شده است.

آمارهای متفاوت دیگری نیز در دیگر وب سایت های معتبر منتشر شده است. طبق اعلام وب سایت Techcrunch، 22 درصد وب سایت های جدید فعال وردپرسی هستند. هچنین طبق اعلام وب سایت w3techs، 58.9 درصد وب سایت های دارای سیستم مدیریت محتوا از نوع وردپرس هستند.

هر گونه که به این مسئله نگاه کنید، متوجه خواهید شد که وب سایت های وردپرسی زیادی در اینترنت وجود دارند. وردپرس تنها در وبلاگ ها و کسب و کارهای محلی استفاده نشده و برندهای بزرگی هم اکنون از این CMS (سیستم مدیریت محتوا) بهره می برند.

آمار دیگری از وب سایت Builtwith.com، نشان می دهد که 40 درصد وب سایت های زیر رتبه صدهزار جهان، از وردپرس استفاده می کنند. این عدد وقتی که به یک میلیون سایت برتر جهان نگاه کنیم به بیش از 50 درصد نیز می رسد.

چرا وردپرس محبوب است؟

علت این امر کاملا واضح است. وردپرس یک پلتفرم بسیار انعطاف پذیر می باشد. افزونه های بیشمار وردپرس موجب افزایش کارایی این CMS شده و پوسته های فراوان آن به شما اجازه می دهد تا به راحتی استایل مورد نظر خود را برای کسب و کارتان بیابید.

مهمتر از همه استفاده از وردپرس آسان است. هر چند که جوملا و دروپال از محبوبیت زیادی بین توسعه دهندگان وب برخوردار هستند، اما مقاومت زیادی در قبول آنها از طرف صاحبین کسب و کارها وجود دارد. اغلب افراد قادر به همراه شدن با نحوه کار این سیستم های مدیریت محتوا نیستند و و خیلی از این گونه وب سایت ها نادیده گرفته می شوند.

وردپرس دارای پیچ و خم های یادگیری کمتریست و کاربران آن کمتر به پشتیبانی نیاز دارند. کارامدی در اینجا فاکتور بسیار مهمیست. اگر شما با CMS سایت خود احساس راحتی نکنید، احتمالا از آن استفاده نخواهید کرد. وب سایتی که در طول زمان دست نخورده باقی بماند، مطمئنا بعد از مدتی ضعیف شده و جای خود را به دیگر رقبای فعال خواهد داد.

وردپرس به اندازه ای در وب مورد استفاده قرار می گیرد که می توانید با خیال راحت اعلام کنید که گوگل خود را ملزم به پایش و ایندکس بهتر سایت های وردپرسی می کند.

در ادامه نگاهی به میزان مناسب بودن وردپرس به عنوان یک پلتفرم خوب سئو برای کسب و کار محلیتان می پردازیم. رایج ترین مشکلات را مطرح کرده و شما را با صحیح ترین تنظیمات آن برای کسب نتایج بهتر در این CMS آشنا می کنیم. در انتها نیز بهترین راهکارها و نکات سئو محلی در وردپرس را برایتان شرح خواهیم داد. برای آشنایی بیشتر نیز می توانید قبل از خواندن این مطلب، مقاله سئو محلی چیست را مطالعه کنید.

وردپرس از نظر سئو

وردپرس یکی از بهترین گزینه های در دسترس برای سئو است. مطمئنا تفاوت زیادی بین وردپرسی که شما در حال استفاده از آن هستید با نسخه پیشفرص وردپرس وجود دارد.

وب سایت شما در سیر تحول خود، احتمالا مجهز به گستره زیادی از افزونه ها و توابع داخلی پوسته آن شده است. محتوای آن نیز احتمالا به صورت ایده ال در دسته بندی های مشخصی منتشر شده است.

این گونه سیستم لایه بندی در یک CMS، می تواند احیانا صفحاتی با محتوای ضعیف ایجاد کرده باشد. بنابراین هدف ما در اینجا، فیلتر کردن هر چیزیست که کاربران و موتوهای جستجو قادر به دسترسی به این گونه موارد نباشند.

طبقه بندی وردپرس

طبقه بندی از جمله کلماتیست که به زبان آوردن آن در یک جمع موجب باهوش به نظر رسیدن شما می شود. منظور از طبقه بندی، سازمان دهی و گروه بندی تعدادی از آیتم هاست. به عنوان مثال حیوان ها دسته ای در طبیعت محسوب می شوند.

یک دسته نیز می تواند خود به دسته های دیگری تقسیم شود. به عنوان مثال حیوان ها می توانند به دسته های پرندگان، گربه ها و سگ ها گروه بندی گردند.

سیستم پیشفرض گروه بندی در وردپرس عبارتند از:

  • دسته ها (Category)
  • دسته های لینک (Link Category)
  • فرمت های پست (Post Format)
  • برچسب ها (Post Tag)

بعضی از این دسته بندی ها از داشتن زیرمجموعه و سلسله مراتبی نیز پشتیبانی می کنند. به صورت پیشفرض تنها دسته های اصلی وردپرس داری این قابلیت هستند. اما با این وجود می توانیم طبقه بندی های سفارشی در وردپرس داشته باشیم.

امیدواریم که تا اینجای مطلب با ما بوده باشید. شاید این توضیحات بسیار ساده برای شما امری طبیعی جلوه کرده و به همین دلیل کمی دلسرد شده باشید، اما درک همین مطالب ساده بسیار مهم است. چرا که اگر یک چیز باشد که موجب آسیب رسیدن به سئو سایت وردپرسی شما شده باشد، وجود دسته های غیر ضروری و بی معنی در وب سایت شماست.

به طور کلی گوگل در فیلتر کردن این گونه صفحات بسیار خوب عمل می کند، اما با این حال ما همیشه می توانیم به گوگل کمک کنیم تا پایش بهتری از سایت داشته و ایندکس خود را بر روی صفحات مهم سایت متمرکز کند. در واقع صفحاتی که ما به علاقه مندیم را در نتایج جستجو مشاهده کنیم.

یکی از مواردی که در وب سایت های بسیاری مشاهده می گردد، وجود صفحات دسته بندی با کلمات کلیدی مشابه با دیگر صفحات فرود است. در این شرایط و در نبود یو آر ال های کانونیکال، گوگل دچار سردرگمی شده و شاید آنها را محتوای تکراری در وب سایت ارزیابی کند.

اغلب وب سایت کسب و کارهای کوچک، دچار مشکل در کسب آتوریتی می شوند. بنابراین کنار گذاشتن دسته بندی ها و تمرکز بر روی دیگر مسائل سئو، موجب اطمینان در کسب اعتبار برای صفحات درست سایت می شود.

بهینه سازی وردپرس برای کسب و کارهای محلی

با توجه به هشداری که در مورد صفحات دسته بندی سایت خدمتتان اعلام نمودیم، در این قسمت نگاهی به موضوعات اصلی در بهینه سازی کسب و کار محلی شما می پردازیم. برای درک بهتر شما نیاز است که فرضیاتی در اینجا مطرح کرده و چند افزونه و یک پوسته در وردپرس نصب کنیم. همچنین نگاهی به چالش های سئو محلی در کسب و کارهای دارای چنیدین شعبه پرداخته و چگونگی اجرای سئو محلی در بهترین شکل را برایتان بازگو خواهیم کرد.

افزونه سئو وردپرس

افزونه های سئو متنوعی برای وردپرس وجود دارند و هر کدام دارای معایب و مزایای خود هستند. لیست کامل آنها را در مطلب بهترین افزونه های سئو وردپرس برایتان آماده کرده ایم. اما در واقع یک افزونه وجود دارد که اغلب سئوکارها و صاحبین سایت باهوش از آن در سئو سایت وردپرسی خود بهره می برند. این افزونه، Yoast SEO می باشد.

این افزونه سئو وردپرسی می تواند تمام عملکردهای مورد نیاز شما را در وردپرس پیاده سازی کرده و دارای ماژول های بیشتر سئو محلی، ویدئو و اخبار می باشد. افزونه Yoast SEO دارای دو نسخه پولی و رایگان است. تفاوت این دو نسخه در امکانات بیشتر نسخه پولی مانند ریدایرکت و گزینه های مربوط به کلمات کلیدیست.

ما همیشه پیشنهاد می کنیم که کاربران از نسخه پولی این افزونه استفاده کنند. با این کار هم احترام بیشتری برای آن قائل شده و از امکانات اضافه آن استفاده می کنند.

بهینه سازی وب سایت با افزونه سئو Yoast SEO

بعد از نصب افزونه Yoast SEO، مراحل زیر را طی کنید. طی این مراحل برای سئو محلی وردپرس امری ضروری است.

تنظیمات وردپرس

تنظیمات > همگانی

قصد ما در این قسمت اینست که از نام صحیح سایت و توضیحات آن اطمینان حاصل کنیم. بعضا مشاهده کرده ایم که کاربران این قسمت را خالی گذاشته اند. بنابراین نسبت به پر کردن صحیح این قسمت اقدام کنید. همچنین اطمینان از فرمت صحیح یو آر ال ها و سئو فرندلی بودن آن، دیگر دستور روی کار است.

علاوه بر دقت بر روی یو آر ال، به ساب دامین و پروتکل سایت نیز توجه کنید. در نظر داشته باشید که مثال های زیر کاملا با یکدیگر متفاوت هستند و می توانند باعث ایجاد مشکل در وب سایت گردند.

http://example.com
http://www.example.com
https://example.com
https://www.example.com

این مسئله در مواقعی که به اسلش پایانی یو آر ال در صفحات توجه نکنیم، دوچندان می گردد.

http://example.com/test
http://example.com/test/
http://www.example.com/test
http://www.example.com/test/
https://example.com/test
https://example.com/test/
https://www.example.com/test
https://www.example.com/test/

در صورتی که یک وب سایت نسبت به تمام یو آر ال های فوق واکنشی نشان نداده و به یک یو آر ال ثابت ریدایرکت نگردد، مشکل جدید در وب سایت خواهیم داشت. با وجود چنین یو آر ال هایی در سایت کل تلاش شما در سئو به نتیجه ای نخواهد رسید.

برای جلوگیری از چنین مشکلاتی به موارد زیر دقت کنید:

  • پروتکل: HTTP یا HTTPS
  • ساب دومین: انتخاب نسخه www یا بدون www
  • پسوند دامنه: انتخاب یک پسوند مستقل برای دامنه سایت
  • سیستم هدایت داخلی: لینک به یو آر ال مورد نظرمان
  • نقشه سایت: اطمینان از وجود یو آر ال های مورد نظرمان در نقشه سایت
  • یو آر ال های کانونیکال: انتخاب یک یو آر ال ثابت برای کانونیکال کردن
  • اسلش انتهایی: انتخاب یک نسخه با اسلش یا بدون اسلش و ریدایرکت دومی به به نسخه مورد نظرمان
  • گوگل سرچ کنسول: انتخاب نسخه یو آر ال مورد نظرمان در کنسول جستجوی گوگل (نام جدید گوگل وبمستر تولز)

به تمام این موارد دقت کرده تا وب سایت شما در جهت صحیحی قرار بگیرد.

تنظیمات > پیوندهای یکتا

انتخاب یو آر ال مناسب از ملزومات سئو وردپرس است. در اغلب مواقع در این قسمت تنها گزینه “نام پست” را به عنوان گزینه مناسب انتخاب می کنیم.

اگر تنظیمات این قسمت چیزی غیر از این است، گزینه مورد نظر را انتخاب کرده و پس از ذخیره کردن تنظیمات، ریدایرکت 301 از یو آر ال های قبلی به یو آر ال های جدید ایجاد کنید.

تنظیمات افزونه سئو وردپرس

به گزینه سئو در سایدبار رفته و بر روی آن کلیک کنید تا به تنظیمات Yoast SEO برویم. در پنجره پیشخوان این افزونه تنظیماتی در مورد نام سایت و انتخاب از دو گزینه شرکت یا یک سایت فردی وجود دارد که همگی آنها چیز پیچیده ای نیستند. مراحل زیر را در ادامه طی کنید تا به بهینه سازی دیگر بخش های این افزونه بپردازیم:

سئو > عنوان ها و متاها

این قسمت به ما اجازه می دهد تا الگوی نام صفحه برای انواع پست ها و صفحات سایت را تعیین کرده و ایندکس آنها را کنترل کنیم. اسلایدرها و پوسته ها می توانند صفحات دسته بندی در این قسمت ایجاد کنند که قابل ایندکس شدن بوده و در نقشه سایت قرار می گیرند، در صورتی که صفحات مفیدی برای آن محسوب نمی شوند.

به عنوان یک قانون کلی می توانید نام صفحه را به شکل “کلمات کلیدی + نام برند” بنویسید. افزونه Yoast SEO می تواند الگوی کلی عنوان صفحه را با انتخاب نام آن، کاراکتر جدا کننده و نام برند، سفارشی سازی کند. همچنین شما می توانید این عنوان پیشفرض را به انتخاب خود در هر یک از صفحات سایت تغییر دهید.

سپس تب های زیر را برای بهینه سازی انواع پست ها و طبقه بندی ها بررسی و ویرایش کنید (بسته به نوع فارسی سازی وردپرس، این قسمت می تواند به اشکال مختلف اما متفاوتی ترجمه شده باشد):

  • عمومی: کاراکتر جدا کننده نام برند از نام صفحه را انتخاب کنبد.
  • صفحه اصلی: در صورت نیاز عنوان صفحه اصلی و توضیحات آن را ویرایش کنید.
  • انواع محتوا: در اینجا می توانید الگوی عنوان صفحه و توضیحات آنها را سفارشی سازی کنید.
  • طبقه بندی ها: در این قسمت می توانید تنظیمات مربوط به عنوان صفحات دسته بندی را مشاهده کرده و ویرایش کنید. همچنین می توانید به اختیار خود، این صفحات را نوایندکس نیز کنید.
  • بایگانی ها: این قسمت مربوط به تنظیمات عنوان صفحه برای بایگانی های سایت است.

سئو > شبکه های اجتماعی

این بخش از وب سایت مستقیما بر روی نتایج محلی تاثیر نمی گذارد، اما قویا پیشنهاد می کنیم که شبکه های اجتماعی سایت را از طریق این قسمت به وب سایت خود متصل کنید.

سئو > نقشه سایت XML

شما می توانید از طریق این بخش صفحات مختلف مانند طبقه بندی ها را از نقشه سایت خارج کنید. ما اغلب مواقع فایل های مدیا و طبقه بندی هایی که به واسطه پوسته سایت ایجاد شده و ارزشی ندارند را از این قسمت خارج می کنیم.

به مسیر /sitemap_index.xml سایت رفته و نقشه سایت را بررسی کنید. موارد غیر ضروری را از آن برداشته و احیانا مواردی که در آن وجود ندارند را به آن اضافه کنید. انتخاب اینکه چه صفحاتی از سایت در نقشه سایت وجود داشته باشند به نوع اهداف شما وابسته است.

مسیر سئو > ابزارها

ابزارهای این قسمت به شما امکان می دهند تا اقدامات سایت را به صورت دسته جمعی انجام دهید یا اینکه از دیگر وب سایت ها کپی کنید.

سئو > کنسول جستجو

با استفاده از این ابزار می توانید کنسول جستجوی گوگل را مستقیما به وبسایت وردپرسی خود متصل نموده و اطلاعات آن را از داخل سایت چک کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره ، مطلب آموزش کامل سئو وردپرس را مطالعه کنید.

توصیه های اولیه برای سئو محلی در وردپرس

دو عامل اصلی و اولیه در هنگام سئو محلی یک کسب و کار عبارتند از:

  • مکان ها: مکان هایی که کسب و کار شما در آن فعال است و سرویس ارائه می دهد.
  • خدمات: خدماتی که کسب و کار شما ارائه می دهد.

پیشنهاد می کنیم که در وب سایت خود به شرح دقیق خدمات در شعبات مختلف خود بپردازید. برای انجام این کار می توانید صفحات مجزایی برای هر شعبه داشته و خدمات ارائه شده در آن را به دقت تشریح کنید.

این راهکار کاملا منطقیست، چرا که فردی که در تهران به دنبال قالیشویی می گردد، به دنبال چنین سرویسی در شهر خود است. بنابراین شعبه تهران قالیشویی شما می بایست دارای صفحه مجزایی برای شهر تهران بوده و خدمات قالیشویی این شعبه را توضیح داده باشد. همچنین صفحه خدمات قالیشویی سایت نیز می بایست علاوه بر شرح خدمات، حاوی لیستی از شهرهای قابل خدمت رسانی، به همراه لینک صفحه آنها باشد.

کاری که ما انجام داده ایم، شرح دقیق خدمات یک کسب و کار در مکان های مختلف است. یک انسان قادر به درک اطلاعاتیست که یک ماشین نمی تواند آنها را بفهمد. بنابراین با ایجاد چنین شبکه ای از صفحات، به موتورهای جستجو کمک می کنیم تا صفحات سایت را به صورت صحیح برای کاربران به نمایش بگذارند. همچنین با این کار مشتریان بالقوه خود را از دست نخواهیم داد.

کارهای زیادی در صفحات مربوط به هر شعبه می توانید انجام دهید. جالب اینجاست در اغلب سناریوها میزان رقابت در چنین صفحاتی پایین است و تنها با ایجاد صفحاتی مفید و دارای محتوای با کیفیت می توانید رتبه های خوبی در کلمات کلیدی سایت کسب کنید.

سئو محلی برای وردپرس

ما تا اینجای مطلب اساسی ترین پارامترهای سئو محلی در وردپرس را مطرح کرده و مواردی که ممکن است باعث ایجاد مشکل شوند را توضیح داده ایم. حال میخواهیم که ترفندهایی در سئو محلی را بیان کنیم که خوشبتانه  افزونه سئو Yoast SEO دارای پلاگین سئو محلیست که می تواند قدرت این افزونه را در این بخش دو چندان کرده و به ما امکان پیاده سازی راهکارهای بیشتری دهد، بدون اینکه بر مهارت های فنی آن مسلط باشیم.

این پلاگین برای Yoast SEO از نوع پولیست، اما اگر به فکر صرفه جویی در زمان هستید، به شدت آن را پیشنهاد می کنیم. این پلاگین پنچ امکان اضافه را به سایت می افزاید:

  • آدرس سایت در قالب فرمت اسکیما مارک آپ
  • ساعات کاری در قالب اسکیما مارک آپ
  • آدرس کسب و کار بر روی نقشه
  • یابنده فروشگاه
  • پشتیبانی از کسب و کارهای دارای چند شعبه

امکانات جالبی برای این پلاگین وجود دارد و با اینکه بسیاری از آنها را می توان بدون استفاده از آن پیاده سازی کرد، اما پیاده سازی آنها به صورت دستی کمی زمانبر است و در صورتی که با استفاده از پلاگین می توان در اندک زمانی آنها را پیاده سازی نمایید.

یک دیدگاه

  1. من از ایدتون درباره نوع سئو محلی یک کسب و کار بسیار خوشم اومد. تا حالا هیچ کس نتونسته بود منو در مورد سئو محلی سایت وردپرسیم درست توجیه کنه. ممنونم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *