در این صفحه به نکات کلیدی در سئو سیستم مدیریت محتوای دروپال می پردازیم و تمام افزونه های اصلی سئو در دروپال را به شما معرفی می کنیم. نکات عمومی که در این مطلب آمده برای دیگر وبسایت ها نیز صدق می کند و صرفا مختص دروپال نیست. در ادامه نیز افزونه های تخصصی سئو دروپال را معرفی می کنیم. همچنین با توجه به تبحر تیم رادزاد در زمینه سئو دروپال می توانید با ما تماس گرفته و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
پیدا کردن کلمات کلیدی
شما در تعیین کلمات و عبارات در عنوان صفحات، یو آر ال ها، تگ های متا، تگ توضیحات، لینک های داخلی و هدینگ ها نیاز به تعیین کلمات کلیدی برای سایت خود دارید. یکی از بهترین ابزارهای تعیین کلمات کلیدی، Keyword Planner گوگل است. با استفاده از این ابزار می توانید میزان جستجوی هر کلمه را در یک بازه زمانی بررسی کنید، میزان رقابت در آن کلمات را مشاهده کرده و مقدار هزینه تبلیغ برای هر کدام را ارزیابی کنید. همچنین این ابزار کلمات کلیدیکلمات کلیدی مرتبط را نیز به شما معرفی می کند. این ابزار نقطه شروع مناسبی برای سئو دروپال و هر نوع سایت دیگری است.
Google Analytics و Google Webmaster Tools
این دو ابزار را در سایت دروپالی خود هر چه زودتر راه انداری کرده و در صورت امکان آن ها را با یکدیگر مرتبط هم کنید. در صورت عدم استفاده از این ابزارها با مشکلاتی در تصمیم گیری های آینده سایت خود در حیطه سئو مواجه می شوید. ابزارهای مشابه دیگری نیز در اینترنت وجود دارند که همین نوع اطلاعات را به شما ارائه می دهند، اما حالا که ما قصد داریم در موتور جستجوی گوگل رتبه خوبی کسب کنیم، بهتر است از نگاه آن، سایت خود را مشاهده کرده و ایرادات آن را رفع کنیم.
بک لینک ها
اجازه ندهید که گوگل به واسطه انتشار الگوریتم هایی مانند پاندا و پنگوئن شما را گمراه کند. بک لینک ها هنوز نقش پر رنگی در رتبه بندی سایت ها دارند. کاری که این الگوریتم ها انجام می دهند شناسایی لینک هاییست که در کامنت های اسپم انتشار داده شده اند و یا به شکل افراطی و یک شبه در اینترنت ظهور پیدا کرده اند.
کلید اصلی در ساختن بک لینک اینست که طبیعی به نظر برسند. فرایند ساخت بک لینک باید ترکیبی از لینک های ساده بدون انکر تکست، لینک صفحه اول سایت، لینک ها به شکل انکرتکست، انکر تکست های بلند و کلمات کلیدی متنوع باشد. تنها به سایت های دارای پیج رنک بالا اکتفا نکنید و همه نوع سایت را در نظر داشته باشید. تنها به صفحه اصلی سایت بسنده نکنید و به صفحات داخلی سایت نیز لینک دهید. لینک های نوفالو را از یاد نبرید. درست است ارزش این لینک ها به لینک های فالو نمی رسد اما به هر حال در طبیعی جلوه نمودن لینک ها نقش موثری دارند و در هر صورت شمرده می شوند.
به شکل خلاصه تر، نکات کلیدی در ساخت بک لینک عبارتند از:
- به صورت مستمر لینک سازی کنید
- آن را طبیعی جلوه دهید
- تا آنجا که ممکن است در سایت های معتبر لینک گذاری کنید
- به جاهای مختلفی از سایت لینک دهید
به رقبایتان توجه کنید
سئو ابزار رقابت بین سایت هاست و در این بین شما می بایست به فعالیت رقبایتان نیز توجه کنید. بررسی کنید که آن ها در چه کلماتی اول هستند و چگونه به این رتبه دست یافته اند. سایت رقبا می تواند ایده های خوبی برای افزایش رتبه سایتتان به شما بدهد.
همواره به روز باشید
سایت ها نمی توانند به صورت دست نخورده باقی بمانند و همواره با تولید محتوای جدید می بایست به روز گردند. به روز رسانی ها و تولید محتوا بسته به سایت می تواند شامل مطالعات میدانی، بررسی محصولات، نظرات مشتریان، نمودارهای مقایسه ای، پرتفلیوها، ویدئو ها و نوشته های جدید در وبلاگ باشد.
همواره سایت را به روز نگه دارید و به گوگل دلیلی بدهید تا همیشه به سایتتان سر بزند. هر چند سال یکبار، چهره سایت را از نو طراحی کنید و امکانات جدید برای تعامل با مشتریان به سایت اضافه کنید. اصولا سایت های امروزی می بایست زنده باشند و همواره آنها را با محتوای جدید، قدرتمند نگه داشت. سیستم مدیریت محتوای دروپال برای این هدف بسیار ایده آل است.
همه پارامترها بایست همراه با یکدیگر در نظر گرفته شوند
همه پارامترهای سئو دروپال می بایست در کنار یکدیگر و باهم مورد استفاده قرار گیرند. تولید کلمات کلیدی جدید، ساخت بک لینک ها و اعمال آپدیت ها می بایست همراه با هم باشند. کنار گذاشتن هر یک از پارامترهای سئو، اشتباه بزرگی در سئو دروپال خواهد بود.
بهترین افزونه های سئو دروپال
در اینجا قصد داریم که بهترین افزونه های سئو در سایت های دروپالی را معرفی کنیم و در مورد کارکرد آنها توضیح دهیم. ماژول های زیادی در اینترنت و سایت خود دروپال برای سئو وجود دارد که از جهات زیادی می توانند کمک حال باشند. اما همه آنها برای سایت ضروری نیستند. از همه مهتر نصب ماژولهای فراوان در سیستم می تواند روند کار سایت را با اختلال مواجه کرده و با مصرف منابع سرور، سایت را کند کنند.
در ادامه بهترین و ضروری ترین ماژول های سئو دروپال را برای صاحبین سایت های دروپالی لیست می کنیم. ذکر این نکته این ضروریست که کارهایی که بعضی این ماژول ها انجام می دهند را خودتان نیز می توانید با استفاده از امکانات دروپال انجام دهید، اما این ماژول ها، آن کارها را ساده تر می کنند.
XML Sitemap
ماژول XML Sitemap به صورت اتوماتیک یک نقشه سایت استاندارد ایجاد می کند و به ربات های موتورهای جستجو کمک می کند تا بهتر سایتتان را پایش کنند. به طور معمول موتورهای جستجو، سایت ها را بر اساس لینک های داخلی و خارجی آن پایش و ایندکس می کنند. نقشه های سایت در این بین به موتورهای جستجو کمک می کنند تا یو آر ال های جدید را سریعتر پیدا کرده و درک بهتری از سایت شما داشته باشند.
نقشه های سایت می توانند در صورت نصب ماژول Metatag شامل متاتگ ها و اطلاعات دیگری نظیر آخرین آپدیت صفحه و اولویت پایش توسط ربات های گوگل نیز باشند.
Pathauto
این ماژول در سئو دروپال بسیار کاربردیست، چرا که بسیاری از کارهای تکراری و روتین را به صورت اتوماتیک برای شما انجام می دهد. تمام کاری که می بایست انجام دهید نصب این ماژول و تعریف قوانینی برای انجام کارهاست.
ماژول Pathauto یک راه آسان برای تعریف شکل یو آر ال هاست تا بیشتر مورد پسند موتورهای جستجو باشد. دروپال به شکل پیشفرض یو آر ال هایی مانند “Yoursite.Com/Node/12345” برای صفحات تولید می کند. این نوع یو آر ال هیچ اطلاعاتی به کاربر نمی دهد و حتی مورد پسند موتورهای جستجو نیز نیست. با استفاده از این ماژول می توانید یو آر ال های سایت دروپالی خود را بر اساس دسته بندی ها و عنوان صفحات دربیاورید. این نوع یو آر ال ها توسط کاربران به راحتی درک می شوند و امتیاز بیشتری به سایت شما توسط موتورهای جستجو داده می شود.
Redirect
ماژول Redirect همواره در بین بهترین ماژول های سئو دروپال قرار می گیرد. با نصب این ماژول می توان از ایجاد لینک های مرده در سایت جلوگیری کرده و برای موارد تبلیغاتی، لینک های کوتاه ایجاد کرد. با استفاده از این ماژول می توان قوانینی تعریف کرد و به عنوان مثال کاربران را از مسیر “Yoursite.Com/Promo1” به مسیر “Yoursite.Com/Seo-Course/Learn-Seo-With-Us” منتقل و ریدایرکت کرد.
این کار هم در بازاریابی و هم در کسب رتبه های بالا در موتورهای جستجو بسیار خوب است. داشتن ریدایرکت های فراوان در سایت شاید ضرری نداشته باشد اما داشتن لینک های مرده قطعا به ضرر شماست. در صورتی که یک صفحه را از سایت حذف می کنید و یا به سادگی یو آر ال آن را تغییر می دهید، با استفاده از ریرایرکت آن می توانید کسب ادامه دار ترافیک از صفحه قبلی را تضمین کنید.
ریدایرکت ها صرف برای پر کردن این خلا نیست بلکه می توان از آنها برای شمارش تعداد کلیک کننده های آدرس جدید استفاده کرد و محبوبیت آن صفحه را دریافت.
Global Redirect
صفحات با محتوای تکراری می تواند به شدت بر روی سئو وب سایت تاثیر منفی داشته باشد. این مسئله با استفاده از ماژول هایی مانند Page Title که نام های کاربر پسند به صفحات می دهند می تواند بسیار مشکل ساز شود. متاسفانه صفحات جدید پس از نصب این نوع ماژول ها نام های متفاوتی می گیرند، در صورتی که محتوای صفحات یکسان است و در نتیجه مشکل محتوای تکراری ایجاد می گردد.
Global Redirect یکی از ماژولهای دروپال است که این مشکل را حل می کند، این گونه که لینک های از کار افتاده را جمع آوری کرده و همه را به صفحه اصلی ریدایرکت می کند. در نتیجه تجربه کاربری ارتقا یافته و ظاهر بهتری از سایت شما برای موتورهای جستجو به نمایش می گذارد.
Metatag
ماژول Metatag به شما این امکان را می دهد که داده های متای بیشتری به صفحات خود اضافه کنید. از جمله این متاها می توان به متای توضیحات و کلمات کلیدی اشاره کرد. با استفاده از داده های متا می توان با استفاده از داده هایی که برای کاربران قابل نمایش نیست و صرفا موتورهای جستجو مشاهده می کنند، به گوگل کمک کرد تا درک بهتری از محتوای سایت داشته باشد و سئو دروپال ارتقا یابد.
به عنوان مثال اگر دارای یک سایت فروش مرغ هستید، کلمات مرغ و تخم مرغ می توانند در متای توضیحات قرار داشته باشند. استفاده از این کلمات شانس بیشتری به شما در گرفتن رتبه بالاتر در هنگام جستجوی این کلمات توسط کاربران می دهد.
Google Analytics
اضافه کردن ماژول Google Analytics به سایت به صورت اتوماتیک، سئو دروپال را ارتقا نمی دهد، اما اطلاعاتی به شما می دهد که با استفاده از آنها می توانید نقاط ضعف و قوت سایت را شناسایی کنید. این ماژول به به عنوان یک ماژول سئو دیده نمی شود اما قابلیت درک رفتار کاربران در سایت را به شما می دهد. همچنین این ماژول از AdSense نیز برای تبلیغ دیگر سایت ها در سایت شما پشتیبانی می کند.
با استفاده این ماژول می توانید بفهمید که ترافیک سایت شما از کجا می آید، چه مدت زمانی را کاربران در سایت می مانند و چه صفحاتی نظر آن ها را بیشتر به خود جلب می کند. با استفاده از این اطلاعات می توانید استراتژی بهتری را برای کسب حداکثر ترافیک، برنامه ریزی کنید.
Google News Sitemap
ماژول Google News Sitemap یک نقشه سایت مشابه با نقشه های سایت معمول ارائه می دهد اما با این تفاوت که این نقشه سایت مناسب سایت های خبریست و می توان مدت زمان کش و نوع صفحات را نیز در آن تعیین کرده و از فیلترهای سفاری دیگری نیز رد کرد.
Site Verification
برای اینکه بتوانید رتبه خوبی از موتور جستجوی گوگل بگیرید تایید مالکیت سایت بسیار مهم است. سایت های اسپم زیادی در اینترنت وجود دارند که برای مدت زمان کوتاهی ساخته شده تا فعالیت های غیر مجاز انجام دهند. با تایید وبسیات خود می توانید از اینگونه به نظر رسیدن از جانب گوگل جلوگیری کنید.
Page Title
داشتن یک عنوان صفحه مناسب یکی از پارامترهای مهم سئو دروپال و هر سایت دیگریست. در سال 2006 ماژول Page Title با همین هدف ساخته و منتشر شد. این ماژول کاری فراتر از قرار دادن هدینگ مناسب در صفحه انجام می دهد و با اعتنا به تگ های متا از انتشار عنوان صفحه در کدهای آن مطمئن می شود. این اطلاعات توسط توسط ربات های جستجو آنالیز می گردند و یکی از پارامترهای مثبت سئو می باشد. با مشاهده عنوان صفحه در مرورگر نیز می توانید از صحت کار این ماژول مطمئن شوید.
SEO Checklist
ماژول SEO Checklist اطلاعاتی را به شما ارائه می دهد تا بتوانید توانایی و مهارت خود را در سئو دروپال ارتقا دهید. این ماژول هیچ کاری در سایت انجام نداده و صرفا گزارشی از از موارد مورد نیاز و کارهای ضروری به شما ارائه می دهد. در صورتی که صاحب چندین سایت هستید و یا چندین نفر بر روی یک سایت کار می کنند نصب این ماژول بسیار ضرورت دارد.
Pathologic
این ماژول می تواند در تصحیح لینک ها و تصاویر خراب کمک کرده و آدرس های نادرست را تصحیح کند. به عنوان مثال این افزونه در هنگام تغییر یو آر ال ها در موقع عوض کردن سرور یا تغییرات گستره سایت، بسیار مفید می تواند باشد. همچنین این ماژول، آدرس لینک های خراب در خبرنامه سایت را نیز تصحیح می کند.
Alinks
با استفاده از این ماژول می توان کلمات کلیدی محتوای سایت را با متن های لینک دار جا به جا کرد. می توانید تعداد استفاده از لینک ها را مشخص کرده و صفحات مورد نظر را نیز انتخاب کنید.
دلیل استفاده از این ماژول کمک هر چه بیشتر به لینک سازی داخلی سایت است تا موتورهای جستجو به درک بهتری از اهمیت لینک های سایت، دست پیدا کنند. در صورت استفاده صحیح موجب ارتقا رتبه سایت در آن کلمه کلیدی نیز می شود.
پیشنهاد ما اینست که همواره لینک سازی داخلی را به صورت دستی انجام دهید، اما اگر تا به حال این کار را انجام نداده و با تعداد بسیار زیادی از صفحات رو به رو هستید می توانید از ماژول Alinks بهره ببرید.
Yoast SEO For Drupal
این ماژول بر روی انتخاب کلمات کلیدی مناسب در هر صفحه کاربرد دارد و سپس آن صفحه را برای استفاده آن کلمه کلیدی آنالیز می کند. ماژول Yoast SEO For Drupal به شما راهنمایی می کند که کلمه کلیدی خود را در کجا بایست قرار دهید (مانند عنوان صفحه و هدینگ ها) و در صورت استفاده افراطی از کلمات کلیدی به شما هشدار می دهد.
این ماژول در زمانی که از بهینه بودن صفحه مطمئن نیستید بسیار کاربردیست و تاکتیک درون صفحه خوبی برای سئو به شما پیشنهاد می کند.
Content Optimizer
این افزونه به شما کمک می کند تا فاکتور های بهینه سازی درون صفحه را بهبود ببخشید و نگرانی شما من باب بهینه کردن افراطی یک صفحه را برطرف می کند. ویژگی کاربردی دیگر آن آنالیز محتوای رقبای شما و کلمات کلیدی آنهاست. البته برای استفاده از این ویژگی می بایست پلاگین های دیگری را نیز نصب کنید.
اگر شما واقف به کار خود هستید نیازی به نصب این ماژول ندارید و این ماژول بیشتر به درد کسانی می خورد که از تخصص اولیه در بهینه سازی صفحات برخوردار نیستند.
Search 404
این ماژول به شما کمک می کند تا یک صفحه 404 سفارشی برای سایت خود ایجاد و منتشر کنید. هنگامی که کاربری یک یو آر ال از سایت شما را وارد کند که وجود خارجی ندارد، صفحه 404 مورد نظر بارگذاری می گردد و به کاربر اطلاع می دهد که چنین صفحه ای وجود ندارد. اما چرا وجود این صفحه مهم است؟
صفحات 404 از دید کاربران ممکن است یک نشانه منفی تلقی شده و موجب فرار آنها از سایت گردد. وقتی که آنها وارد سایت شما و محتوای مورد نظر را نمی بینند به احتمال زیاد سایت را ترک کرده و این مسئله موجب افزایش بانس ریت سایت گردد. اما با کنترل این صفحه و تشویق کاربران به رفتن به جای دیگری از سایت مانند صفحه اصلی، می توان از این مسئله جلوگیری کرد.
Menu Attributes
این ماژول به ادمین سایت این امکان را می دهد که ویژگی هایی از نوع کدهای Html به سایت اضافه کنید. در حیطه سئو با استفاده از این ماژول میتواند Rel =”Nofollow” را به صفحات مورد نظر اضافه کرده و آن ها را نوفالو کنید. این مسئله نباید در استراتژی سئو فراموش گردد تا به راحتی لینک های خارجی از نوع نوفالو را بتوانید به راحتی در متن محتوا اضافه کنید.
Menu Breadcrumb
با استفاده از این ماژول می توانید منوی بردکرامب در بالای صفحه اضافه کنید. بردکرامپ دو مزیت برای کاربران و موتورهای جستجو دارد: به کاربران امکان می دهد که بدانند در کجای سایت هستند و در بردکرامب می توان با انکر تکست ها لینک های داخلی به مطللب ایجاد کرد.
Links Checker
لینک های مرده قطعا تاثیرات بدی بر سئو دروپال و سایر سایت ها دارند. با استفاده از این ماژول می توانید لینک های مرده را شناسایی و نسبت به رفع مشکل اقدام کنید.
SEO Compliance Checker
این ماژول برای وبمسترها و کاربران آماتور بسیار مفید است و با استفاده از آن می توان اطلاعات خوبی از سایت جمع آوری کرد. به عنوان مثال این ماژول می تواند وجود متن جایگزین تصاویر، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان صفحه، چگالی کلمات کلیدی در متن صفحه و غیره را گزارش کند. همچنین می توان قوانین مشخصی را به سلیقه خود نیز برای این ماژول تعریف کنید.
Html Purifier
موتورهای جستجو همواره صفحات شما را از طریق کدهای آن می خوانند، بنابراین نیاز است که همواره این کدها بسیار تمیز نوشته شده باشند. این ماژول کد صفحات سایت را بررسی کرده تا صحت کدها را تایید کند. با استفاده از این میتوان کدهای مخرب را پیدا کرده و نسبت به حذف آن اقدام نمود.
Tag Clouds
همانطور که از نام این ماژول نیز پیداست، می توان با استفاده از آن لیستی از برچسب ها را بر اساس طبقه بندی صفحات ساخت. ماژول های زیاد دیگری نیز با همین کارکرد وجود دارند، اما این ماژول از نظر سادگی و کاربردی بودن یکی از بهترین هاست.
Taxonomy Title
با استفاده از ماژول Taxonomy Title می توان تگ هدینگ صفحات طبقه بندی را ویرایش کرد. اهمیت تگ H1 نبایست هیچگاه در سئو سایت های دروپال فراموش شود.
Mollom
همواره که ما با محتوا سر و کار داریم نبایست موضوع اسپم را از یاد برد. اسپم کردن موجب می شود که محتوای سایت برای کاربران و موتورهای جستجو بد به نظر برسند. به همین دیلی ما به ماژول Mollom در دروپال نیاز داریم. این ماژول به ما کمک می کند تا اسپم ها را شناسایی کرده و با استفاده از کدهای کپچا کامنتهای اسپم را تشخیص داده و از فعالیت این گونه کاربران جلوگیری کنیم.
Schedule
اگر بخواهید که یک مطلب را در زمان خاصی انتشار دهید چه کار بایست کنیم؟ هسته اصلی دروپال دارای چنین ویژگی نیست. این ماژول می تواند انتشار پست های سایت را زمان بندی کرده و حتی عدم انتشار پست های موجود را نیز در دستور کار قرار دهد. شما می توانید بر اساس فاکتورهای مشخصی مانند بیشترین حضور کاربران در سایت، انتشار پست ها را به همان زمان موکول کرده و از مزیت های سئو و بازاریابی این ماژول بهره ببرید.
خلاصه مطلب
دروپال یک سیستم مدیریت محتوای عالی برای سئو و بهینه سازی است و استفاده از ماژول های مناسب، شانس موفقیت در این کار را بسیار افزایش می دهد. با جلوگیری از تولید صفحات تکراری، پر کردن داده های متا، به کار بردن یو آر ال های کاربر پسند و داشتن یک نقشه سایت به روز، سایت دروپالی شما به سرعت در موتورهای جستجو ارتقا می یابد.
اگر صاحب یک سایت مبتنی بر دروپال هستید و قصد سئو آن را دارید می توانید از خدمات سئو رادزاد بهره برده تا موفقیت در کسب و کار خود را تضمین کنید. هم اکنون با ما تماس گرفته و از مشاوره سئو سایت بهره ببرید.
ممنون از اینکه سئو و بهینه سازی دروپال رو اینقدر دقیق توضیح دادین. ما در دروپال به مشکلات عدیده ای از نظر سئو برخوردیم، آیا تغییر سیستم مدیریت محتوا از دروپال به چیزی دیگری مانند وردپرس یا جوملا می تونه باعث ارتقا سئو سایت بشه؟
تغییر سیستم مدیریت محتوا به خودی خود نمی تواند موجب ارتقا سئو سایت گردد. جای شکی نیست که جوملا و وردپرس از نظر سئو فضای بازتری دارند، اما دروپال نیز سیستم مدیریت محتوای بسیار خوبیست و احتمالا عدم توجه به فاکتورهای سئو در سایت موجب ایجاد مشکل برای شما شده اند. در هر صورت اگر قصد تغییر سیستم مدیریت محتوای سایت را دارید، حتما از یک کارشناس خبره در CMS جدید مشاوره بگیرید تا از حصول انتظاراتتان مطلع شوید.