مجنتو یکی از پلتفرهای معروف فروشگاهی می باشد که در حیطه تجارت آنلاین برای بسیاری از افراد خبره نامی آشناست. در این مطلب میخواهیم که تنظیمات اولیه سئو برای این فروشگاه ساز را توضیح دهیم تا با استفاده از این موارد بتوانید حداکثر فروش را برای سایت خود ایجاد کنید. همچنین اگر در سئو تازه کار هستید، مطالعه مطلب یادگیری کامل سئو را به شما پیشنهاد می کنیم.
در هنگام نوشتن این مطلب، آخرین نسخه مجنتو که عرضه شده، نسخه 1.4 است. بسیاری از این نکات و تنظیمات مطمئنا در ورژن های بعدی نیز یکسان است.
بهینه سازی فنی اولیه
تنظیمات کلی
Magento، یکی از شناخته شده ترین و بهترین پلتفرم های فروشگاهی در دنیاست. اما با اعمال یک سری تغییرات می توان مشکلات آن را برطرف کرده و از نظر سئو آن را بهینه تر کرد. اولین قدم، تهیه آخرین نسخه فروشگاه ساز مجنتو است. سپس قابلیت URL Rewrites را در سرور فعال کنید تا استرینگ Index.Php از یو آر ال ها پاک شود. تنظیمات مربوط به این کار را در System => Configuration => Web => Search Engines Optimization مشاهده می کنید. یکی دیگر از تنظیمات خوب در این قسمت گزینه Add Store Code To Urls می باشد که بهتر است آن را به No تغییر دهید.
آدرس با Www یا بدون Www
در تنظیمات قسمت Url Options، می توانید یو آر ال مورد نظر خود را انتخاب کنید. اما این گزینه صرفا یو آر ال پیشنهادی شماست و با استفاده از آن ریدایرکتی صورت نمی گیرد. بهترین کار در اینجا اینست که یک ریدایرکت 301 در فایل .htaccess ایجاد کنید. با این کار علاوه بر حل مشکل ریدایرکت بین نسخه های با Www و بدون Www، کوئری SID را نیز از یو آر ال ها حذف می کنید. این کوئری ها معمولا به شکل SID=B9c95150f7f70d6e77ad070259afa15d هستند و باعث زشت شدن یو آر ال می شوند.
دقت کنید که یو آر ال پایه با نوع ریدایرکت شده آن یکسان باشد. در فایل .htaccess کد زیر را در حول و حوش خط 119 قرار دهید:
RewriteBase / RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9} /index.php HTTP/
RewriteRule ^index.php$ http://www.mydomain.com/ [R=301,L]
تنظیمات Header
به صورت پیشفرض، مجنتو عنوان Magento Commerce را برای نام فروشگاه اینترنتی شما در نظر می گیرد. برای اینکه ترافیک بیشتری از طریف سایت مجنتویی خود به دست بیاورید همواره در ذهن داشته باشید که:
- موتورهای جستجو اهمیت بیشتری به کلمات ابتدایی عنوان صفحه می دهند. بنابر این اگر کلمه کلیدی هر صفحه از سایت نزدیک به شروع عنوان آن باشد، شانس بیشتری برای گرفتن ترافیک خواهید داشت.
- غالب افراد صرفا کلمات ابتدایی عنوان هر صفحه را در نتایج جستجو مشاهده می کنند. اگر عنوان صفحه تان با کلمه کلیدی آغاز شود، احتمال کلیک بر روی آن افزایش می یابد.
در ابتدا می بایست نام پیشفرض عنوان صفحه را تغییر دهید. برای این کار به قسمت Configuration => Design => HTML Head رفته و یک عنوان مناسب برای سایت خود انتخاب کنید.
برای اضافه کردن نام سایت به تمام صفحات اعم از صفحات محصولات یا دسته بندی ها، بهتر است آن را در قسمت Title Suffix قرار دهید. پیشنهاد می شود که به دلایل بالا پیشوند یا همان قسمت Title Prefix را خالی بگذارید. همچنین در قسمت های Default Description و Default Keywords نیز چیزی ننویسید. اگر وبسایت شما غیر فعال است و در حال وارد کردن محصولات و تست فروشگاه هستید بهتر است در قسمت Default Robots، گزینه NOINDEX, NOFOLLOW را انتخاب کرده تا صفحات سایت ایندکس نشوند. بعد از اتمام کار و به جریان انداختن وب سایت این گزینه را به INDEX, FOLLOW تغییر دهید.
سئو صفحات سایت در مجنتو
در نگاه اول شاید مجنتو قابلیت های یک سیستم مدیریت محتوا را نداشته باشد، اما امکانات آن برای بسیاری از کاربران کافیست. یکی از مزایای این سیستم مدیریت محتوای ساده، توانایی کنترل هر قسمت از صفحه است. هر بار که صفحه جدیدی ایجاد کردید می توانید یو آر ال و عنوان مناسب انتخاب کرده تا با استفاده از محتوای آن بتوانید رتبه خوبی کسب کنید.
قسمت Keywords را خالی بگذارید و به قسمت Description اهمیت دهید. این قسمت را به گونه ای بنویسید که کاربران را به کلیک بر روی صفحه مشتاق کند. بهترین نوع متای Description همانیست که به صورت دستی نوشته شود. اگر به این فکر هستنید که این قسمت را به صورت اتوماتیک توسط ماژول های این کار پر کنید، بهتر است که اصلا کاری به این قسمت نداشته و به موتورهای جستجو اجازه دهید که خود این قسمت را کنترل کنند.
اگر این قسمت را پر نکنید، موتورهای جستجو با توجه به عبارت جستجو شده قسمتی از متن صفحه را که حاوی کلمات جستجو شده است را انتخاب کرده و آن را به صورت پر رنگ در SERP (صفحه نتایج جستجو) به کاربر نمایش می دهند.
سئو و بهینه سازی دسته بندی های مجنتو
مجنتو این قابلیت را دارد که نام دسته بندی ها را به مسیر یو آر ال هر محصول اضافه کند. اما از آنجا که این قابلیت در مجنتو خوب کار نمی کند و باعث ایجاد صفحات تکراری می شود، بهتر است آن را غیر فعال کنیم. برای غیر فعال کردن این قابلیت به System => Configuration => Catalog => Search Engine Optimization رفته و مقدار Use Categories Path For Product URL را به No تغییر دهید.
حال به سراغ دسته بندی ها رفته و جزییات هر یک را توضیح می دهیم. به قسمت Catalog => Manage Categories بروید. مهمترین بخش این قسمت عبارتند از:
- Meta Description: در این قسمت یک توضیح جذاب ازدسته بندی بنویسید. دقت کنید که کاربران در هنگام جستجو، این قسمت را در نتایج جستجو مشاهده می کنند.
- Page Title: این قسمت را خالی گذارید تا نام دسته به همراه نام زیرمجموعه های آن به نمایش دراید. اگر این قسمت را تغییر دهید، عنوان صفحه معادل با همان چیزی خواهد بود که در اینجا وارد کرده اید.
- URL Key: در این قسمت می توانید کلماتی که احیانا بایست از یو آر ال ها حذف شوند را تایید کنید. حروف اضافه معمولا گزینه های خوبی هستند که در این قسمت می توانید وارد کنید.
سئو و بهینه سازی محصولات مجنتو
سئو صفحه محصولات شبیه به صفحه دسته بندی هاست. دقت کنید عنوان صفحه در این قسمت بر روی عنوان کلی سایت رو نویسی می شود و تنها پیشوند یا پسوندی که انتخاب کرده اید در عنوان محصولات اضافه می گردد.
یکی از جنبه های سئو مجنتو، بهینه سازی تصاویر آن است. دقت کنید که نام فایل ها را متناسب با عنوان محصول انتخاب کرده و تگ Alt را همواره به تصاویر اضافه کنید. با این کار احتمال جذب ترافیک از موتورهای جستجو تصاویر، افزایش می یابد.
به صورت پیشفرض، نام تصاویر به نام عنوان محصولات تغییر می یابد. این اتفاق برای تگ Alt نیز می افتد. با کمی حوصله می توانید نام های مناسب تری برای هر یک از تصاویر انتخاب کرده و تگ Alt هر یک را بنویسید. در تب Images می توانید این تغییرات را اعمال کنید.
سئو قالب مجنتو
هدینگ ها
به صورت پیشفرض، نام لوگو در هدینگ H1 قرار دارد که می بایست در صفحه اصلی سایت قرار گیرد. در سایر صفحات نیز نبایست بیشتر از یک هدینگ H3 قرار داشته باشد. مهمترین نکته در اینجا اینست که عنوان محتوای هر صفحه در تگ H1 قرار داشته باشد. به عنوان مثال این عنوان در صفحات دسته بندی، عنوان صفحات و در صفحات محصولات، عنوان هر محصول است.
بهتر است به جای استفاده از H4، متن مورد نظر ا به صورت درشت و در تگ Strong قرار دهید. برای سئو و بهینه سازی صفحه دسته بندی ها، عنوان دسته را در تگ H1 و نام هر محصول را در تگ H3 قرار دهید. در صفحه هر محصول نیز، نام هر محصول را در تگ H1 گذارید.
حذف کدهای اضافه
تمام کدهای جاوا اسکریپت و CSS اس را که در درون قالب وجود دارد را به شکل فایل های جاوا اسکریپت و CSS جداگانه در بیاورید و در زمان های لازم آنها را فراخوانی کنید. این کار موجب تمیز تر شدن کد صفحات شده و مرورگر ها نیز در ابتدا آنها بارگذاری و کش کرده و در هر جا که لازم باشد از کش فرا خوانی می کنند. بسیاری از موتورهای جستجو نیز به این فایل ها اهمیتی نداده و اصلا آن ها را دانلود نمی کنند.
سرعت سایت مجنتویی خود را بالا ببرید
یکی از مهمترین فاکتور های تعداد صفحات پایش و ایندکس شده در سایت شما به سرعت بارگذاری سایت شما وابسته است. هر چه سرعت سایت بالاتر باشد، موتورهای جستجو بیشتر به آن سر میزنند.
شما می توانید دو کار زیر را برای ارتقای سرعت سایت های مبتنی بر Magento انجام دهید.
- کش سایت را فعال کنید. برای این کار به System => Cache Management رفته و قبلیت کش را فعال کنید.
- از یک هاست خوب استفاده کنید.
یکی دیگر از نکات اثر گذار بر سرعت سایت، تعداد فایل ها و منابعیسیت که در هنگام بارگذاری می بایست از سایت های دیگر دانلود شوند. سرعت بارگذاری پایین آنها بر سرعت سایت شما تاثیر گذاشته و کاربران را منتظر می گذارد. بنابراین تعداد این فایل ها را کاهش داده و ترجیحا آن ها را به یک فایل تبدیل کنید. به صورت پیشفرض، مجنتو تمام جاوا اسکریپت ها را به یک فایل تبدیل می کند.
سه نکته پیشرفته در سئو مجنتو و محتوای تکراری
وقتی همه این کارهای ساده را انجام می دهید متوجه می شوید که باقی مشکلات تنها در محتوای تکراری خلاصه می شود. به عنوان مثال مشاهده می کنید که تمام آدرس های زیر به یک محصول و محتوا ختم می شوند:
Domain.Com/Product.Html
Domain.Com/Category1/Product.Html
Domain.Com/Catalog/Product/View/Id/1/
Domain.Com/Catalog/Product/View/Id/1/Category/1/
در کنار این مسئله شاید صفحات بررسی محصول نیز داشته باشید که همگی دارای محتوای یکسان باشند. مشکل بعدی دسته بندی هایی هستند که از طریق فیلترهایی که در سایت موجود است، با یو آر ال های متفاوتی دیده می شوند. در بدترین سناریو ممکن هر محصول در چندین آدرس وجود دارند.
ما میخواهیم که از مشکل محتوای تکراری خلاصی پیدا کنیم و راهکار این مسئله استفاده از نو ایندکس و فالو کردن سایر آدرس هاییست که با آدرس اصلی تفاوت دارند.
Noindex, Follow کردن صفحات تکراری
با رفتن به قسمت System => Configuration => Web => Noindex For Non-Content Pages و تغییر موارد به گزینه Yes، از ایندکس شدن صفحات بدون محتوا و تکراری جلوگیری کنید.
نوفالو کردن لینک های غیر ضروری
یکی دیگر از راه های ارتقا سئو مجنتو، اضافه کردن تگ نوفالو به صفحات بدون محتوایی مانند صفحه ثبت نام، ورود، خرید، لیست علاقه مندی ها و سایر این گونه صفحات است. در حال حاضر پلاگینی برای این کار وجود ندارد و شما می بایست به صورت دستی این مورد را در فایل قالب مجنتو اعمال کنید.
یو آر ال های کانونیکال
بری اینکه به موتورهای جستجو بفهمانید که در بین چندین صفحه مشابه، کدام یو آر ال ارجحیت دارد، می توانید از طریق تگ Canonocal استفاده کنید. برای این کار ماژول خاصی وجود دارد که می توانید در اینترنت بیابید.
نقشه سایت XML
نقشه سایت XML راهی برای اجازه به موتورهای جستجوست تا با استفاده از آن، آدرس محتوای سایت را به گوگل نشان داد. این کار کمکی به کسب رتبه بهتر نمی کند، اما در ایندکس سریعتر صفحات موثر است. شما می توانید با رفتن به قسمتCatalog => Google Sitemap => Add Sitemap، نام نقشه سایت ومسیر آن را تعیین کرده و سپس با استفاده از گزینه Save & Generate ذخیره کنید.
بعد از آن می توانید با قرار دادن کد زیر در فایل Robots.Txt، مسیر نقشه سایت را به موتورهای جستجو اعلام کنید.
Sitemap: http://Domain.Com/Sitemap.Xml
دقت کنید که نقشه سایت را همواره به روز نگه دارید. این کار به صورت اتوماتیک نیز قابل انجام است.
جمع بندی: ارتقا سئو Magento
در این مطلب به پوشش کامل سئو Magento پرداختیم. امیدواریم که از این آموزش سئو مجنتو در سایت خود استفاده کرده و ترافیک زیادی برای آن ایجاد کنید. در صورتی که در بخشی از مطلب با ابهام مواجه شدید یا نظرات متفاوت دیگری دارید، آن را از طریق کامنتها مطرح کنید. همچنین می توانید از طریق تماس با ما، انجام سئو سایت مجنتویی خود را به ما بسپارید.
آیا نوایندکس کردن برچسب ها ضروریه؟ یا بهتره بزاریم ایندکس شن؟
سلام. میخواستم بدونم به جز مجنتو چه سیستم های فروشگاهی رو معرفی می کنید که قابلیت سئو خوبی دارند؟
پاسخ به نیما فلاح: به غیر از مجنتو پلتفرم های فروشگاهی دیگری هم وجود دارند که از اونها میشه به پرستاشاپ، ووکامرس و اپن کارت اشاره کرد. همه این فروشگاه ساز ها از قابلیت سئو خوبی برخوردارند.
پاسخ به حسین مرادی: در صورتی که همپوشانی بیش از حد نداشته باشن و تعداد برچسب ها نیز خیلی زیاد نباشه، مشکلی نداره که ایندکس شن. اما در کل جوانب احتیاط رو در نظر بگیرین.