تقریبا در هر ثانیه، 40000 عبارت در گوگل جستجو می شود. این رقم معادل 3.5 بیلیون جستجو در روز است. اگر کسب و کار شما ترافیک زیادی از گوگل جذب می کند، پس احتمالا رقبای زیادی را در کنار خود می بینید.
به همین دلیل است که بایستی از سئو و بهینه بودن وب سایت خود مطمئن شوید. سئو در این راستا امری ضروریست، چرا که به مانند پلی برای ارتباط وب سایت شما با کاربران است. 93% فعالیت های آنلاین با یک جستجو آغاز می شود و در حالت کلی شانس شما برای حضور در صفحه اول نتایج گوگل خیلی زیاد نیست.
نتایج بالای گوگل تقریبا 33% کلیک ها را از آن خود می کنند و این آمار بدین معنیست که یک سوم ترافیک به این وب سایت ها وارد می شود. از دست دادن این فرصت و قرار گرفتن در صفحه دوم گوگل بازدهی خوبی ندارد، چرا که بیش از 75% جستجو کنندگان به صفحه دوم گوگل نمی روند.
حتی مطالعات وب سایت infront نشان می دهد که وب سایت های صفحه اول گوگل 95% ترافیک را از آن خود می کنند. به عبارتی سهم سایت های قرار گرفته در صفحات بعدی تنها 5% است. چنین تصویری نشان می دهد که موفقیت شما در صورتی تضمین می شود که در صفحه اول گوگل قرار داشته باشید.
سئو درست موجب افزایش ورودی گوگل به وب سایت شما می شود. در این مطلب به معرفی روش هایی برای رسیدن به این مهم معرفی کرده ایم.
1. تولید محتوای با کیفیت
محتوا ابزار بسیار خوبی برای جلب نظر کاربران است. محتوای ارزشمند و مفید موجب نگه داشتن کاربران در وب سایت می گردد. افزایش زمان حضور کاربران در وب سایت نیز طبق مطالعات انجام شده موجب افزایش رتبه سایت می شود.
همچنین محتوای با کیفیت موجب جذب بیشتر کاربران و تشویق آنها برای بازگشت به وب سایت می گردد. بازگشت کاربران نیز به معنای افزایش ترافیک وب سایت است. همچنین بسیاری از کاربران در این بین ممکن است صفحات شما را در مرورگر خود بوکمارک کنند و این مسئله موجب برندینگ و بازگشت مجدد آنها می گردد.
جالب است بدانید که 72% از بازاریابین آنلاین معتقدند که تولید محتوا موثرترین روش در سئو و افزایش رتبه سایت در گوگل است.
2. نوشتن محتوای اورجینال
علاوه بر کیفیت محتوا، اورجینال بودن آن نیز مهم است. کپی کردن دیگر محتواها به سئو و رتبه سایت شما آسیب می رساند. گوگل همواره وبمسترها را از این کار نهی کرده است. به واسطه انتشار محتوای اورجینال خواهید توانست که اعتماد کاربران را جذب کنید. حس اعتماد کاربران به سایت شما عنصری کلیدی در سئو محسوب می شود.
3. افزایش سرعت بارگذاری سایت
کند بودن وب سایت از دو جهت به سایت شما آسیب می رساند. اول اینکه گوگل وب سایت های کند را دوست ندارد، چرا که پایش آنها زمان زیادی از آن گرفته و در نتیجه رتبه سایت را کاهش می دهد. ثانیا کاربران با مشاهده یک وب سایت کند آن را به سرعت ترک می کنند و این مسئله از نظر بازاریابی اصلا نتیجه خوبی نیست. فاکتور دوم به طور غیر مستقیم بر روی پارامتر جذابیت وب سایت نیز اثر منفی گذاشته و در نتیجه رتبه سایت کاهش خواهد یافت.
مطالعات نشان می دهد که 40% کاربران پس از سه ثانیه از زمان بارگذاری و عدم مشاهده محتوای سایت، آن را ترک می کنند. همین مطالعات بیان می کنند که 80% کاربران هیچ گاه مجددا به وب سایت های کند باز نمی گردند.
از سوی دیگر کاربران همواره به وب سایت های سریع باز می گردند. بنابراین افزایش سرعت وب سایت نیاز بایستی از ملزومات باشد. با چک کردن و بهینه سازی آن می توانید قدم بزرگی در این راه بردارید. بهینه سازی تصاویر و فشرده تر کردن آنها می تواند شروع خوبی برای این کار باشد.
4. بهینه سازی تصاویر
تصاویر در افزایش توجه کاربران به وب سایت نقشی کلیدی دارد. به همین دلیل است که تصاویر صدای بلندتری نسبت به کلمات دارند. با اینکه استفاده از تصاویر با کیفیت امری ضروری در طراحی صفحات محسوب می شود، اما بهینه سازی آنها نیز می تواند موجب افزایش سرعت بارگذاری سایت گردد.
فاکتورهای مانند سایز تصاویر و فرمت آنها در افزایش رتبه سایت تاثیر گذارند. بنابراین همواره سایز و حجم تصاویر را قبل از بارگذاری کاهش داده و به مقداری بهینه برسانید. همچنین درج کلمات کلیدی در متن جایگزین تصاویر نیز راهکار خوبی برای سئو بهتر می باشد.
محتوای وب سایت برای جذب حداکثری توجه کاربران بایستی با فرمت صحیحی در صفحه منتشر شوند. فرمت صحیح موجب افزایش زمان حضور کاربران در وب سایت نیز می گردد. همچنین چنین ویژگی ای موجب بازگشت کاربران نیز می شود. تمام این فاکتورها در نهایت منجر به افزایش رتبه سایت و ورودی از گوگل می گردند.
استفاده از تگ های هدر موجب تقسیم بندی محتوا به بخش های متعدد می شود و در نتیجه خوانایی محتوا افزایش می یابد. همچنین با قرار دادن کلمات کلیدی در تگ های هدر می توانید شانس خود را برای افزایش رتبه سایت در جستجوی آن کلمات کلیدی افزایش دهید.
5. بهبود فرمت سایت
طراحی کاربر پسند وب سایت موجب ارتقا تجربه کاربری و افزایش زمان حضور کاربران در وب سایت می شود. بنابراین توجه به این دو پارامتر برای افزایش بازدید از گوگل امری ضروری هستند.
طراحی خوب وب سایت موجب می شود که کسب و کار شما از دید کاربر معتبر جلوه کند. در این راستا از فونتی استفاده کنید که برای کاربران خوانا باشد. پاراگراف ها کوتاه بوده و بهتر است فضای جدا کننده ای بین آنها وجود داشته باشد. از فونت های درشت و خمیده نیز در جاهای مناسب استفاده کنید.
استفاده از لیست های شماره دار یا گلوله ای پیشناهاد می شود. خواندن لیست های گلوله ای آسان است و به کاربران اجازه می هد تا محتوای آن را به سرعت مشاهده کنند. از تصاویر، رنگها و تبلیغات نیز به صورت بهینه استفاده کنید.
6. نوشتن متادیسکریپشن های جذاب
متا دیسکریپشن توضیحیست که کاربران قبل از کلیک بر روی سایت مشاهده می کنند و در نتیجه می تواند تاثیر زیادی در ترغیب کاربران برای کلیک بر روی وب سایت داشته باشد. بنابراین در نرخ کلیک کاربران موثر است.
وجود کلمات کلیدی در این توضیحات کاملا ضروریست، چرا که کاربران با مشاهده این کلمات کلیدی می توانند از مرتبط بودن محتوای وب سایت با عبارت مورد جستجویشان اطمینان حاصل کنند. همچنین دقت داشته باشید که از متا دیسکریپشن های تکراری استفاده نکنید.
7. وبلاگ نویسی
متخصصین سئو همواره پیشنهاد میکنند که در وب سایت خود بخش وبلاگی ایجاد کرده و در آن فعالیت مستمری داشته باشید. طبق آمارها وب سایت های داری پست های بلاگ، 13 برابر شانس بیشتری برای بازگشت سرمایه دارند. وب سایت های دارای بلاگ، به طور متوسط 434% صفحات ایندکس شده بیشتری دارند.
وجود صفحات باکیفیت ایندکس شده بیشتر در گوگل یکی از فاکتورهای سئو محسوب می شوند. دلیل این امر هم اینست که موتورهای جستجو چنین وب سایت هایی را منبعی غنی از اطلاعات به شمار می آورند.
بلاگ به شما اجازه می دهد که از کلمات کلیدی بیشتری استفاده کرده و ورودی بیشتری از گوگل داشته باشید. همچنین وبلاگ ها فضای خوبی برای لینک سازی داخلی ایجاد می کنند. بلاگ موجب بروزرسانی مستمر وب سایت شده و این مسئله از دید گوگل به معنای زنده بودن وب سایت است.
8. افزایش خوانایی سایت
همواره محتوایی در وب سایت منتشر کنید که برای همگان قابل خواندن و درک باشد. وجود محتوایی در سطح phd هیچ فایده ای برای شما و کاربرانتان ندارد. محتوای خواناتر زمان حضور کاربران را افزایش داده و توجه آنها را به خود جلب می کند.
9. استفاده از لینک های خارجی
لینک دادن به وب سایت های معتبر در محتوایتان باعث افزایش آتوریتی و اعتماد بیشتر کاربران به محتوا می گردد. از این لینک ها در ابعاد محدود تر استفاده کنید، چرا که استفاده زیاد از لینک های خارجی موجب پرت شدن حواس کاربران به محتوای اصلی سایت می گردد. دقت داشته باشید که لینک های خارجی سایت را همواره چک کنید تا احیانا نامعتبر نباشند.
وجود لینک های نامعتبر فراوان در یک سایت از دید گوگل فاکتور خوبی محسوب نشده و به سئو سایت آسیب می رساند.
10. برنامه ریزی برای استفاده از کلمات کلیدی
کلمات کلیدی جز بخش های مهم استراتژی سئو محسوب می شوند. در واقع گام اول در شروع موفقیت آمیز سئو انتخاب صحیح کلمات کلیدیست. با استفاده از ابزارهای یافتن کلمات کلیدی می توانید آنالیزی از وضعیت جستجوی کاربران داشته باشید.
با یافتن لیستی از کلمات کلیدی می توانید آنها را دسته بندی کرده و از هر دسته برای تولید محتوا استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده از تمام کلمات کلیدی متفاوت یک دسته کار خوبیست، به شرطی که این کار به صورت بهینه ای انجام گردد.
از این دیدگاه مطالب بلندتر بهتر از مطالب کوتاهتر هستند. تحقیقات نشان می دهند که مطالبی با تعداد کلمات 2000 الی 2500 کلمه شانس بیشتری برای نمایش در نتایج جستجو دارند. محتواهای بلندتر به شما امکان می دهند تا از کلمات کلیدی بیشتری استفاده کنید. همچنین این گونه محتوا شانس بیشتری برای کسب بک لینک دارند.
11. استفاده از کلمات کلیدی بلند
کلمات کلیدی عام تر دارای رقابت سنگینی هستند. در حالی این شرایط برای کلمات کلیدی بلندتر معمولا وجود ندارد. به عنوان مثال به جای تمرکز بر روی کلمه کلیدی “آژانس بازاریابی” می توانید روی کلمات کلیدی بلندتری مانند “آژانس بازاریابی در تهران” سرمایه گذاری کنید. تحقیقات نشان می دهند که این گونه کلمات کلیدی شانس زیادی برای کسب رتبه و ترافیک از گوگل دارند.
12. فعالیت در شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی ابزار خوبی برای جلب نظر کاربران و هر چه بیشتر دیده شدن محتوا هستند. گوگل از سیگنال های شبکه های اجتماعی به صورت غیر مستقیم در برخی از کسب و کارها بهره می برد. لینک های وب سایت را در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته و همواره پست های مرتبطی با کسب و کار خود در آنها منتشر کنید.
13. لینک سازی داخلی
پس از تولید محتواهای فراوان در وب سایت می توانید شروع به لینک سازی داخلی در آن کنید. لینک دادن به صفحات مرتبط می تواند موجب افزایش حضور کاربران و کاهش بانس ریت گردد. دقت داشته باشید که به هیچ وجه در این کار زیاده روی نکنید.
14. بهره بردن از انواع مختلف محتوا
در هنگام تولید محتوا ابتدا نیاز کاربران را در هنگام جستجوی هر کلمه کلیدی شناسایی و فرمت محتوایی متناسب با نیاز به کاربران ارائه دهید. استفاده از ویدئوها، پادکست ها و اینفئوگرافیک ها بایستی در دستور کار شما قرار داشته باشد.
15. نوشتن پست مهمان
برخلاف شنیده ها، پست مهمان به هیچ وجه از بین نرفته است. نوشتن پست مهمان برای وب سایت های معتبر می تواند موجب افزایش ترافیک سایت و کمک به برندینگ بهتر سایت شما گردد. دقت داشته باشید که از روش های اسپم در این کار استفاده ننمایید. به عنوان مثال یک پست ثابت را در چند وب سایت منتشر نکرده و بین انتشار پست های مهمان خود وقفه ایجاد نمایید.
16. پیاده سازی اسکیما مارک آپ
پیاده سازی اسکیما مارک آپ ها به خودی خود منجر به افزایش رتبه سایت در گوگل نمی شود، اما درک محتوای صفحه را برای این موتور جستجو آسان تر می نماید. دیگر مزیت اسکیما مارک آپ، نمایش زیباتر وب سایت در نتایج جستجو و در نتیجه افزایش نرخ کلیک است.
17. رسپانسیو کردن وب سایت
روزهایی که تنها با استفاده از دسکتاپ می توانستیم به صفحات وب دسترسی داشته باشیم گذشته است. امروزه بسیاری از کاربران با استفاده از دستگاه های موبایل خود به گردش در وب می پردازند. این کاربران در صورت رسپانسیو نبودن صفحات، بی درنگ آن را ترک می کنند. از مشاهده شدن صحیح وب سایت خود در انواع دستگاه ها، مخصوصا تلفن های هوشمند کوچک تر اطمینان حاصل کنید.
18. عدم استفاده از تکنیک های کلاه سیاه
استفاده از تکنیک های کلاه سیاه موجب خشم گوگل نسبت به شما و جریمه شدن وب سایتتان می گردد. برخی از روش های مرسومی که موجب جریمه شدن وب سایت می گردند عبارتند از:
- ساخت لینک های ضعیف
- ساخت بک لینک های پولی
- استفاده تکراری از انکر تکست های مشابه در بک لینک ها
- انتشار محتوای ضعیف یا کپی شده
کسب ترافیک طبیعی از گوگل کار دشواریست و هر گونه روش نامتعارف برای رسیدن به چنین هدفی احتمالا موجب جریمه وب سایت شما در آینده خواهد شد. به جای پیروی از چنین روش هایی، نیازهای کاربران را شناسایی و به آنها در قالب محتوا پاسخ دهید.
ممنون مفید بود. واقعا دیگه نمیشه تشخیص داد کدوم روش درسته. هر سئوکاری یک چیزی پیشنهاد میده.
اصول سئو از قول متخصصین مختلف عموما تفاوتی با هم ندارند، تفاوت ها در نحوه اجرا، نوع تکنیک ها و اولویت بندی هاست. دقت داشته باشید که سئو کلاه سیاه اصلا در مدار صحبت ما نیست.
روشی برای افزایش اعضای فروم ها وجود دارد؟
روش های زیادی هست که میشه روشون کار کرد. به عنوان نمونه به چند نمونه اشاره می کنم:
1. با ایجاد بحث های متنوع (مخصوصا جدید) در فروم، کاربران رو به سمت سایت بکشونید و اونها رو به فعالیت در انجمن ها ترغیب کنید.
2. از نیروهای متخصص که قدرت طرح سوال و پاسخ های دقیق دارند استفاده کنید.
3. سایت رو از نظر سئو تکنیکال در سطح بالایی نگه دارید.
4. فرایند فعالیت در فروم رو ساده تر کنید.
5. …