کاهش بانس ریت | 20 روش موثر در کاهش نرخ پرش (Bounce rate)

بانس ریت یکی از پارامترهای مبهم در ارزیابی فعالیت های دیجیتال مارکتینگ است. این پارامتر به صورت عمومی با هدف درک تجربه کاربری وب سایت آنالیز می گردد.

گوگل بانس ریت را این گونه تعریف کرده است:

“درصد بازدید هایی که منجر به بازدید تنها یک صفحه شده اند (به عنوان مثال شخصی وارد یکی از صفحات وب سایت شده و از همانجا آن را ترک می کند)”

با اینکه این تعریف بسیار ساده است، اما علت نهفته در ترک وب سایت توسط کاربر می تواند بسیار پیچیده باشد. در برخی شرایط بانس ریت بالا به معنای تجربه کاربری ضعیف است. با این حال حتی بانس ریت بالا می تواند اشاره به تجربه کاربری مثبت نیز داشته باشد.

به عنوان مثال اگر کاربری دستور پخت لازانیا را جستجو کرده و بر روی نتیجه ای کلیک کند و سپس پس از مشاهده مواد لازم پخت این غذا، صفحه را با هدف خرید آنها ترک کند، این فرایند تجربه کاربری مثبتی قلمداد می شود. کاربر اطلاعات مورد نظر خود را یافته و آن را با رضایت ترک می کند.

از جهت دیگر اگر کاربر دستور پخت لازانیا را سرچ کرده و پس از کلیک بر روی نتیجه ای از جستجو، دستور پخت ماکارونی را مشاهده کند، به سرعت آن را ترک کرده و این فرایند تجربه کاربری مثبتی به همراه نخواهد داشت.

کاربر در این سناریو فریب داده شده و محتوای مورد نیاز خود را نیافته است. بانس ریت بالا در چنین شرایطی، فاکتور مثبتی ارزیابی نمی شود. در ادامه به معرفی روش های موثری برای کاهش بانس ریت های بالا پرداخته ایم تا به ارتقا تجربه کاربری وب سایت کمک کنید.

1. توجه به سرعت بارگذاری وب سایت

اگر کاربری مجبور به تحمل زمان زیادی برای بارگذاری صفحات وب سایت باشد، (منظور از زمان زیاد زمان های بیش از سه ثانیه است) این سناریو تجربه کاربری ضعیفی به همراه خواهد داشت.

ارزش محتوای صفحه تا زمانی که دیده نشود، اهمیتی ندارد. زمان بارگذاری صفحات در دستگاه های موبایل دو چندان نیز است، چرا که کاربران دستگاه های موبایل به احتمال بیشتری وب سایت های کند را ترک خواهند کرد.

2. امکان جستجوی آسان در وب سایت

بسیاری از وب سایت ها ماژول جستجو در وب سایت را نادیده می گیرند. اگر کاربر محتوای مورد نظر خود را در صفحه پیدا نکند، احتمال زیادی وجود دارد که سمت بخش جستجوی وب سایت برود. وجود چنین ماژولی موجب حفظ کاربران در وب سایت و ترک نکردن آنها می گردد.

3. رهیابی آسان

کاربران بایستی به راحتی به رهیابی و چرخش در وب سایت بپردازند. هنگامی که کاربری وارد سایت می شود بایستی مسیر رسیدن به محتوای مورد نظر او، مسیر آسانی باشد. اگر این مسیر پر پیچ و خم باشد، آنها به احتمال فراوان سایت را ترک خواهند کرد.

4. تمرکز بر روی طراحی

طراحی وب سایت خوب می تواند موجب اعتماد کاربران به آن شود. کاربران به ندرت در وب سایت هایی وقت می گذرانند که طراحی خوبی نداشته و قادر به اعتماد کردن به آن نیستند. با ایجاد یک طراحی خوب نسبت به ارتقا تجربه کاربری اقدام کنید. یک طراحی خوب علاوه بر زیبایی دارای ویژگی کاربردی بودن نیز است.

5. در اولویت قرار دادن دستگاه های موبایل

کاربران دستگاه های موبایل صبر کمتری نسبت به کاربران دسکتاپ دارند. وب سایت ایده آل بایستی دارای طراحی رسپانسیو برای ایجاد تجربه کاربری مثبت برای کاربران موبایلی باشد.

6. توجه به خوانایی مطالب

محتوای صفحات وب سایت بایستی به شکلی خوانا و با فرمتی مناسب ارائه گردند. این مسئله در بحث تجربه کاربری اهمیت زیادی دارد، چرا که هیچ کاربری علاقه مند نیست که پس از ورود به وب سایت، با انبوهی از محتواهای پخش و پلا مواجه شود.

اگر فرمت محتوا به شکلی باشد که در بلاک های کوچکتری قرار گرفته و شامل لیست های گلوله ای، تصاویر و ویدئو باشد، کاربران در زمان کمتری برای هضم محتوای آن صرف کرده و خوانایی مطلب افزایش می یابد.

7. پاراگراف های کوتاهتر

یکی از اصلی ترین چیزهایی که به خوانایی مطالب کمک می کند، طول پاراگراف های محتواست. پارگراف ها، محتوای متنی وب سایت را کوتاهتر کرده تا کاربران بتوانند بهتر با آن ارتباط برقرار کنند.

8. استفاده از انواع مختلف محتوا

یکی از روش های افزایش خوانایی سایت استفاده از شکل های مختلف محتواست. استفاده از ویدئو ها در کنار محتوای متنی می تواند توجه بیشتری را جلب کند. تصاویر با کیفیت نیز در جلب توجه بسیار کارایی داشه و در نهایت موجب کاهش بانس ریت می گردند.

9. کلمات کلیدی مرتبط

از کلمات کلیدی مرتبط در محتوای سایت استفاده کنید. اگر صفحه ای از وب سایت دارای رتبه خوبی در یک کلمه کلیدی باشد و کاربران پس از ورود به آن محتوایی حول آن کلمه کلیدی مشاهده نکنند، صفحه را به سرعت ترک می کنند. این مسئله همچنین بر روی اعتماد کاربران به وب سایت نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.

10. مخاطبین مرتبط

همواره بایست مخاطبین هدف خود را شناسایی کرده و محتوایی مرتبط با نیازهایشان در وب سایت تولید کنید. هدف گذاری بر روی مخاطبین نیز نبایست بسیار عمومی و کلی باشد، چرا که شانس ارتباط با کاربر کاهش پیدا می کند.

تمرکز بر روی گروهی از کاربران به شما کمک می کند تا مخاطبینی برای خود بیابید که دقیقا به دنبال خدمات و محصولات شما هستند. این کاربران با احتمال بیشتری جذب سایت شما شده و زمان بیشتری نیز در آن سپری می کنند.

11. دوری از پاپ آپ ها

کاربران عموما از پنجره های پاپ پاپ لذت نمی برند. این پنجره ها موجب تجربه کاربری ضعیفی خواهد شد.

12. کاهش تبلیغ ها

بهتر است که از تبلیغات به شکل صحیح در وب سایت استفاده نمایید تا موجب آزار کاربران نگردد. جایگاه بنرهای تبلیغاتی عموما سایدبار صفحات است، تا کاربران صرفا بر روی مناطق مورد نظرشان که در آنجا محتوای اصلی قرار گرفته است متمرکز شوند.

13. CTA های متقاعد کننده

یک CTA (فراخوانی برای اقدام) بایستی در وب سایت به وضوح معلوم باشد. میزان وضوح آن بایستی به حدی باشد که کاربر با یک نگاه به وجود آن پی ببرد.

یک CTA بایستی جذابیت کافی را نیز داشته باشد تا کاربر علاقه مند به کلیک بر روی آن شود. جزیی ترین مسائل در شکل CTA دارای اهمیت هستند. رنگ مودر استفاده، فونت متن و فعل استفاده شده در آن همگی از اهمیت زیادی برخوردارند. چرا که همه این پارامترها بر روی کلیک کاربران تاثیر گذارند.

14. حذف لینک های نامعتبر

وجود لینک های نامعتبر فراوان در وب سایت موجب آزار کاربران شده و آنها در چنین شرایطی قادر به یافتن محتوای مورد نظرشان نیستند. روش های زیادی برای یافتن این گونه لینکه ها وجود دارد که از جمله آنها می توان به گوگل سرچ کنسول و ابزارهای متنوعی که برای این کار ایجاد شده اند اشاره کرد.

15. تمرکز بر روی استراتژی لینک سازی

با تمرکز بر روی لینک های داخلی می توانید کابران را متقاعد به حضور بیشتر در وب سایت کنید. این لینک های داخلی به کاربران کمک می کنند که به آسانی به قسمت های مورد علاقه شان در وب سایت بروند و در حالت کلی کار با وب سایت برایشان لذت بخش تر گردد.

16. باز شدن لینک ها در تب های جدید

باز شدن لینک ها در تب جدید همزمان با کلیک کاربران بر روی آنها می تواند تاکتیک خوبی در ارتقا زمان حضور کاربران در وب سایت باشد. این کار موجب باز شدن چندین صفحه از وب سایت در مرورگر کاربر می گردد. البته دقت داشته باشید که از این استراتژی به شکل صحیح استفاده کرده و در این کار زیاده روی نکنید.

17. ساخت صفحات 404 مفید

صفحه 404 صرفا نبایست با هدف پیغام یافت نشدن صفحه ایجاد گردد. این صفحه می تواند دارای لینک هایی باشد که کاربران را ترغیب به مشاهده دیگر بخش های وب سایت کند.

18. وبلاگ نویسی مستمر

تولید محتوا به شکل مستمر می تواند مطالب متنوعی را در اختیار کاربر قرار دهد و از این طریق آنها را مجاب به گردش بیشتر در وب سایت خواهد کرد.

19. نمایش اعتبار وب سایت

کاربران همیشه به دنبال آگاهی از میزان اعتبار یک وب سایت هستند. کاربران غالبا پس از ورود به یک وب سایت شروع به مشاهده یکی از محتواهای آن و درک میزان خوانایی آن می کنند.

یکی از روش های نمایش اعتبار وب سایت ارائه نقدهای مثبت دیگر کاربران برای محصولات و خدماتتان است. یکی از قراردادهای کاری خود را به نمایش گذاشته و با ایجاد گواهینامه امنیتی برای وب سایت اعتماد آنها را به خود جلب کنید. این کار قطعا موجب کاهش نرخ پرش خواهد شد.

20. استفاده از گوگل آنالیتیکس و دیگر ابزارهای مشابه

ابزارهای بسیاری وجود دارند که به شما در دنبال کردن اطلاعات آماری کاربران کمک می کنند.

گوگل آنالیتیکس قادر به دنبال کردن و گزارش پارامترهای زیر است:

  • زمان حضور کاربران
  • بانس ریت
  • تعداد صفحات بازدید شده در هر سشن
  • پربازدیدترین صفحات
  • و بسیاری از دیگر موارد

ابزارهای دیگری مانند hotjar به  شما کمک می کنند تا از نحوه تعامل کاربران با صفحه آگاهی یابید. شما می توانید با استفاده از این داده ها به تست و ارزیابی تغییرات اعمال شده در صفحه بپردازید.

جمع بندی

ارزش کاربرانی که وارد سایت شده اند را بدانید. صفحات وب سایت را به شکلی بهینه سازی نمایید تا تجربه کاربری مثبتی ارائه کرده و از این رو مانع از افزایش بانس ریت شوید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *