چگونه خطاهای وردپرس بر روی سئو تاثیر منفی می گذاند؟

وردپرس در حال حاضر یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا می باشد، به طوری که 30% وب سایت های جهان در حال حاضر به وردپرس مجهز هستند. راحتی کار با این پلتفرم موجب شده که به انتخاب اول بسیاری از افرادی تبدیل شود که هیچ تخصصی در زمینه ساخت وب سایت ندارند.

علاوه بر این، افزونه های سئو وردپرسی مانند Yoast SEO و ALL-in-One SEO موجب شده که سئو وب سایت ها برای کاربران بسیار آسانتر شود. با این حال سئو وب سایت حتی با وردپرس نیز کار آسانی نیست.

بخش های مختلفی در سایت وجود دارند که ممکن است دچار مشکل شده و در وب سایت اختلال ایجاد کنند. اما چه مسائلی می توانند بر روی سئو سایت وردپرسی تاثیر منفی بگذارند، در حالی که همه چیز سر جایش قرار دارد؟

در این مطلب به معرفی رایج ترین خطاهای وردپرس می پردازیم که بر روی سئو آن تاثیر منفی می گذارند؟

خطای سرور داخلی (500 Internal Server Error)

کد خطای 500 اشاره به وجود مشکل داخلی در سرور وب سایت دارد. در مواقعی که سرور قادر به ارائه اطلاعات خاصی نیست، این خطا را نمایش می دهد.

اگر این خطا به کرات در هنگام مشاهده صفحات سایتتان دیده شود می تواند به اعتبار سایتتان لطمه زند. چرا که کاربران و موتورهای جستجو دوست ندارند که کاربرانشان تجربه منفی از نتایج جستجو کسب کنند. در حالت کلی هیچ کسی علاقه مند به وب سایتی که مدام به نمایش خطا می پردازد علاقه مند نیست.

خطای عدم وجود صفحه (404 Not Found)

عدم توانایی در نمایش منابع درخواست شده توسط مرورگر کاربران بعد از ارتباط با سرور موجب بروز کد خطای 404 توسط وب سایتتان می شود. درخواست آدرسی از سایت که وجود خارجی ندارد می تواند باعث نمایش چنین خطایی شود.

این مسئله جز مشکلات فنی سایت محسوب نمی گردد، اما در صورت تکرار زیاد می توان به اعتبار سایت لطمه وارد کند. خطای 404 موجب ایجاد تجربه کاربری ضعیفی شده و در دراز مدت می تواند بر روی سئو تاثیر منفی گذارد.

خطای 404

این خطا جز دسته ای از خطاهاست که مستقیما بر روی سئو سایت وردپرسی شما تاثیر نمی گذارد، اما بر روی اعتبار لینک ها و تجربه کاربری تاثیر گذار است. این گونه خطاها در هنگامی اتفاق می افتد که هیچ محتوایی متناسب با یو آر ال درخواستی وجود ندارد. به عنوان مثال وقتی محتوای مورد نظر یافت نشده یا در درسترس نیست، چنین خطایی بروز می کند. در حالت کلی چندین خطای 404 وجود دارد: خطای 404 خارجی و خطای 404 داخلی.

شما می توانید این گونه خطاها را با ابزارهای مرتبط و همچنین کنسول جستجوی گوگل یافته و نسبت به رفع آنها اقدام کنید.

خطاهای پایشی

خطاهای پایشی هنگامی اتفاق می افتند که ربات های موتورهای جستجو قادر به پایش صفحات مورد نظرشان نیستند.

این خطا به دو شکل بروز می کند. یک شکل آن اینست که هیچ آدرسی از سایت پایش نمی شود و شکل دوم آن در سطح صفحه اتفاق افتاده و ربات ها طی آن قادر به پایش بعضی از صفحات سایت نیستند. این نوع خطاها مشخصا بر روی سئو و رتبه سایت تاثیر منفی می گذارد، چرا که موتورهای جستجو قادر به مشاهده سایت یا بخشی از آن نیستند.

خطای 502 (502 Bad Gateway)

این خطا تاثیر ناچیزی بر روی سئو داشته و به حالتی گفته می شود که یک سرور پاسخ بدی از سرور دیگر دریافت می کند. این نوع خطا ممکن است به خاطر شبکه کاربر ایجاد شده باشد و مرورگر تصور کند که اشتباهی رخ داده است. در حالت کلی مراقب این گونه خطاها باشید.

خطای 504 (504 Gateway Timeout)

این خطا تاثیر کمی بر روی سئو داشته و هنگامی رخ می دهد که یک سرور در زمان مشخص، پاسخی از سرور دیگر دریافت نمی کند. یکی از علت های بروز این خطا وجود مشکل در دیتابیس سایت است.

در هنگام رفع این خطا به نکات زیر توجه کنید:

  • به چک کردن کدها در نرم افزارهای تست کننده بپردازید.
  • به موتورهای جستجو اجازه پایش سایت را بدهید.
  • وب سایتتان را در فایل .htaccess قابل پایش و ایندکس کنید.
  • یو آر ال های سایت را به صورت منظمی چک کرده تا خطاهای آن را یافته و رفع کنید.
  • نقشه سایت را همیشه بروز نگه داشته و آن را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کنید.

نکات تکمیلی در نگهداری از سایت های وردپرسی

  • همیشه به سرعت سایت توجه کرده و زمان بارگذاری آن را زیر سه ثانیه نگه دارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مطلب افزایش سرعت سایت در وردپرس را مطالعه کنید.
  • شما می توانید با فعال کردن قابلیت کش در وب سایت، سرعت بارگذاری آن را افزایش دهید. این کار موجب تجربه کاربری و کسب رتبه بهتر در سئو می گردد.
  • طراحی وب سایتتان بر روی سئو می تواند تاثیر گذار باشد. یک طراحی مینیمال و متناسب با دستگاه های موبایل می تواند منجر به تجربه کاربری بهتر، ترافیک و فروش بیشتر شود.
  • هیچگاه متا تگ ها را در وردپرس نادیده نگیرید. بهینه سازی متا تگ ها موجب نمایش بهتر سایت در موتورهای جستجو شده و کاربران بیشتری را به سمت سایت می کشاند.
  • بهینه سازی تصاویر سایت از جمله آیتم های غیر قابل انکار در سئو است. بنابراین نسبت به بهبود تصاویر سایت اقدام کنید.
  • انتخاب قالب و افزونه های مناسب می تواند بر روی ظاهر سایت و کارایی آن تاثیر بزرگی گذارد. در نتیجه در انتخاب پوسته سایت نهایت دقت را داشته باشید.

جمع بندی

خطاهای متنوعی در یک سایت وردپرسی می توانند وجود داشته باشند که هر یک به نحوی بر روی سئو آن تاثیر منفی می گذارند. چک کردن مدام سایت برای یافتن خطاها امری ضروری برای سئو هر چه بهتر سایت است. نتیجه توجه مداوم به خطاهای موجود در سایت و ارتقا کارایی آن، سئو هرچه بهتر وردپرس و کسب نتایج بهتر در آن است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *