تطابق کامل کلمات کلیدی

در این مطلب به بررسی کلمات کلیدی با تطابق کامل و کلمات کلیدی با عدم مطابقت 100 درصد می پردازیم.

کلمات کلیدی با مطابقت کامل (Exact-Match Keywords) چیست؟

منظور از کلمات کلیدی با تطابق کامل، مواردیست که در نتایج جستجو عینا عبارت کلیدی تایپ شده وجود دارد. سابقا این مورد تاثیر زیادی بر رتبه صفحات سایت در نتایج جستجو داشت، اما امروزه از تاثیر آن کاسته شده و در محافل بحث های سئو وب سایت، این مورد همواره از داغ ترین موضوعات است.

کلمات کلیدی با تطابق جزیی (Partial-Match Keywords) چیست؟

منظور از کلمات کلیدی با تطابق جزیی، مواردیست که در نتایج جستجو، کلمات تایپ شده عینا با نتایج جستجو یکسان نیستند و بخشی از آن را دارند. همچنین ممکن است ترتیب عبارات نیز در نتایج جستجو مطابق با عبارت تایپ شده نباشد.

تفاوت بین این دو مورد چیست؟

تفاوت بین این دو مورد در میزان تطابق بین آیتم های نتایج جستجو و عبارت تایپ شده در کادر جستجوست. بیشتر کاربرد این بحث در سئو، لینک سازی و تبلیغات کلیکی (PPC) است. هیچکدام از این دو مورد بر دیگری ارجحیت ندارند و هدف از باز کردن این بحث، استفاده از کلمات کلیدی درست در لینک سازی، عنوان صفحات و تبلیغات کلیکی است تا از ایجاد هزینه های سنگین بر روی دوش شما خودداری شود.

تطابق کلمات کلیدی در گوگل ادوردز

بحث تطابق کامل در هنگام تعیین کلمات کلیدی هدف در گوگل ادوردز، وجود دارد. تطابق کامل در گوگل ادوردز به این معنیست که شما می خواهید تبلیغاتتان صرفا برای کلمه کلیدی انتخاب شده نمایش داده شود. البته اخیرا گوگل ادوردز به روز رسانی شده و کلمات اضافه مانند “و”، “یا” و “اما” در تطابق کامل به حساب نمی آیند و اهمیتی نیز ندارند.

نوع دیگر تطابق در گوگل ادوردز، تطابق مفهومی کلمه کلیدی انتخاب شده با دیگر عبارات مورد جستجوست. در صورتی که گوگل تشخیص دهد که عبارت مورد جستجو توسط کاربران با کلمه کلیدی انتخابی شما تطابق مفهومی دارد، تبلیغ شما را نشان می دهد. به عنوان مثال در هنگام جستجوی کلمه “سئو سایت” ممکن است تبلیغات شرکت های طراحی سایت هم نمایش داده شود.

اشتباه معمول بسیاری از کاربران آماتور، انتخاب کلمه کلیدی نا مناسب در گوگل ادوردز است. اگر کلمه درستی را برای نمایش تبلیغات خود انتخاب نکنید، کاربران مورد نظر خود را نمی توانید بیابید. در این حالت نرخ تبدیل سایت کاهش یافته و میزان بانس ریت نیز افزایش می یابد و این دو نتیجه، هیچکدام برای سئو سایت خوب نیستند.

تطابق کامل یا جزیی برای نتایج طبیعی جستجو

نوع کنترل کاملی که در گوگل ادوردز وجود دارد، برای سئوکاران در انتخاب نتایج جستجو وجود ندارد. رتبه سایت ها در نتایج جستجو بر اساس الگوریتم ها انتخاب می شود و درک گوگل از هدف اصلی کابران و موضوع صفحات چیزیست که روز به روز در حال پیشرفت است.

اگر شما به عنوان یک کاربر می خواهید که گوگل نتایج دقیقتری متناسب با عین عبارت مورد جستجوی شما ارائه دهد می بایست از کوتیشن در ابتدا و انتهای عبارت استفاده کنید.

با انجام چند جستجو با استفاده و یا بدون استفاده از کوتیشن می توانید با الگوریتم گوگل بیشتر آشنا شوید و آن را بهتر درک کنید. به خاطر تنوع خواسته کاربران در هنگام جستجو و قابلیت بالای گوگل در درک محتوای سایت ها، گوگل ممکن است که صفجه ای از سایت شما را که تطابق کمتری با عبارت مورد جستجو دارد را در نتایج ابتدایی گوگل نمایش دهد.

بهترین کار برای گرفتن رتبه خوب در کلمات کلیدی مختلف، استفاده از کلمه کلیدی هدف در عنوان صفحه و دیگر جاهای مرتبط و همینطور ایجاد محتواییست که شامل کلمات کلیدی اصلی، مترادفات آن و مثال هایی از آن باشد. هر چه که باعث جلب رضایت کاربران باشد را می بایست در محتوای صفحات به کار برد تا گوگل نیز متوجه ارتباط زیاد محتوای صفحات شما با خواسته کاربران گردد.

دامنه های همنام با کلمات کلیدی

تطابق کامل کلمات کلیدی در نام دامنه ها نیز شامل می شود. اگر کاربری عبارت “تور ترکیه” را جستجو کند و نام سایت شما نیز عینا “com.تورترکیه” باشد، این مورد یک تطابق کامل محسوب می گردد.

نام دامنه شما در واقع نام شما در فضای مجازیست. در پاسخ به این سوال که “آیا نام دامنه می بایست با عنوان یک کلمه کلیدی یکسان باشد؟”، در نظر داشته باشید که نام دامنه شما، نام برند تجاری شما نیز محسوب می شود. اگر نام “تور ترکیه” تمام انتظارات شما را براورده می کند مشکلی نخواهد بود، اما اگر به دنبال اهدافی فراتر از این هستید، می بایست به دنبال نام کلی تری باشد.

با اینکه شاید تطابق بین نام دامنه و کلمه کلیدی مورد جستجو موجب بهبود رتبه سایت در آن کلمه شود، اما این پارامتر مانند گذشته، یک سیگنال قوی محسوب نمی شود. حتی ممکن است این گونه دامنه ها، از طرف گوگل با جریمه نیز مواجه شوند. گوگل در آپدیتی که در سال 2012 منتشر کرد، این گونه سایت ها را که اغلب با اهداف اسپم بنا نهاده شده بودند، مورد هدف قرار داد. با اینکه هنوز مثال های خوبی برای تطابق دامنه و کلمه کلیدی مورد جستجو وجود دارد، اما درحالت کلی، انتخاب نام دامنه یکسان با کلمه کلیدی کمی ریسک دارد.

تطابق کامل یا جزیی در انکر تکست لینک ها

در هنگام ساخت بک لینک برای سایت اولین ایده ای که به ذهن می آید، استفاده از عین کلمه کلیدی در انکر تکست آنهاست. موتور جستجوی گوگل از این حیث بسیار هوشمنده بوده و ممکن است انکر تکست های تکراری که به سمت سایت شما می رود اسپم در نظر بگیرد. با اینکه انکر تکست مشابه شاید به نظر تاثیر بیشتری در ارتقا رتبه سایت داشته باشد، اما ایجاد تنوع در آن و تطابق جزیی انکرتکست ها با کلمه کلیدی هدف نیز کار معقولانه تریست.

استفاده از انکر تکست مشابه برای یک سایت ممکن است گوگل را ترغیب به پنالتی کردن سایت شما کند، بنابراین همواره انکر تکست بک لینک ها را متنوع و کاملا طبیعی جلوه دهید. برای پیدا کردن انکر تکست های بک لینک های سایت خود می توانید از ابزار Open Site Explorer سایت Moz استفاده کنید.

منبع:

Exact-Match Keywords

2 دیدگاه

  1. سلام، مطلب خوبی نوشته اید. سوال بنده در رابطه با لینک های داخلی است آیا لینک های داخلی نیز در صورت تطابق کلمات کلیدی شامل جریمه می شوند؟
    پیروز و موفق باشید.

    • مطمئنا این تطابق کلمات کلیدی با لینک های داخلی تا حدی بایست وجود داشته باشد، اما در صورت افراط در این کار، با نتیجه خوبی مواجه نخواهید شد. طبق تجربه بعید می دانیم که تنها به واسطه وجود همین مورد، گوگل دست به جریمه سایتی زده باشد، مگر اینکه افراط در زمینه های بسیاری در یک وب سایت صورت گرفته باشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *