سئو محصولات فروشگاهی

برندسازی یک فرایند بلند مدت است. در این مطلب به باید ها و نباید های یک استراتژی موفق سئو برای محصولات فروشگاهی پرداخته ایم.

انتظار می رود که بازار تجارت الکترونیک با رشد نزدیک به 11 تریلیون دلار در بین سال های 2021 و 2025، چیزی بیشتر از سهم بازار خرده فروشی را به خود اختصاص دهد. در نتیجه تعداد فروشگاه های آنلاین افزایش یافته و این امر ضرورتا باعث می شود که استراتژی صحیحی را در سئو وب سایت خود پیش بگیرید.

به این واقعیت اضافه کنید که هزینه های تبلیغات در حال رسیدن به قلمروی غیرقابل قبول است و در چنین شرایطی، شیوه های هوشمند سئو بیش از هر زمان دیگری ضرورت می یابند.

باید ها در سئو صفحه محصولات فروشگاهی

در ادامه به 10 تا از باید ها و 10 تا از نبایدهای سئو صفحه محصول در فروشگاه های اینترنتی پرداخته ایم.

1. استراتژی کلمات کلیدی را به طور دقیقی تنظیم کنید

جستجوی کلمات کلیدی پایه و اساس بهینه سازی صفحه محصول محسوب می شود.

در زمان انجام فرایند جستجوی کلمات کلیدی همیشه از موضوعاتی استفاده کنید که متمرکز بر محصول بوده و کاربران آن را سرچ می کنند. روی حجم جستجو تمرکز نکرده و در عوض به ارتباط بین کلمات کلیدی و محصول و همینطور میزان تبدیل کاربر به مشتری توجه کنید.

اگر داده هایی از دیگر کانال ها مانند گوگل ادز دارید، از آن در جستجوی کلمات کلیدی استفاده کرده و از نوشتارهای درج شده در آگهی های با نرخ کلیک بالا در متا دیسکریپشن خود بهره ببرید.

صفحه محصول با هدف ایجاد تراکنش مالی ساخته می شوند، بنابراین از آماده بودن صفحه برای کاربران موتورهای جستجو اطمینان حاصل کنید.

به عنوان مثال فردی که عبارت “تبلت لنوو m8 رم 3 مشکی” را سرچ می کند، به احتمال زیاد به دلیلی ماهیت سرچش، آماده خرید محصول مورد نظر است.

2. عنوان صفحه و توضیحات متا دیسکریپشن را بهینه سازی کنید

عنوان صفحه و متا دیسکریپشن دو عنصر مهم در بهینه سازی صفحه محصول به شمار می روند.

در هنگام انتخاب و نوشتن این دو عنصر از آیتم های زیر استفاده کنید:

  • نام برند محصول
  • نام محصول
  • شماره مدل
  • دیگر اطلاعات مهم (مانند ابعاد)

3. از اسکیما مارک آپ در صفحه محصول استفاده کنید

بهره بردن از اسکیما مارک آپ مناسب در صفحه محصول به وب سایت شما کمک می کند تا در ریچ اسنیپت ها دیده شود.

کلیه محصولات سایت باید داری اسکیمای product و review باشند. داشتن این دو عنصر مزایای زیر به دنبال دارد:

  • دیده شدن بهتر و کلیک بیشتر از نتایج جستجو
  • ارتقا CTR و فروش بیشتر

4. پرسش های تکرار به توضیحات محصول اضافه کنید

محتوای با کیفیتی که متناسب با نیاز کاربران است، فاکتوری کلیدی در کسب رتبه بالا در نتایج جستجو محسوب می شود.

اگر محتوای صفحه محصول شما از دید کاربران مفید و جذاب نباشد، بانس ریت صفحات افزایش یافته و ممکن است آنها از خرید از وب سایت شما منصرف شوند. بیشتر صفحات محصولی که در فروشگاه های اینترنتی مختلف دیده می شود، صرفا محدود به یک سری توضیحات ابتدایی بوده و دارای بخش پرسش های پر تکرار (FAQ) و پاسخ به آنها نیستند.

در عوض دیده می شود که اغلب آنها فقط بر روی محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) متمرکز بوده که کاری اشتباه است.

تصور کنید که من سوالی در مورد محصول داشته و علاقه مند با صحبت با یک چت بات یا پشتیبان فروش سایت نیستم. در صورتی که بخش پرسش های پرتکرار به همراه پاسخشان در صفحه وجود داشته باشد، به راحتی می توانم پاسخ به سوالاتم را پیدا کنم، همانطور که سایر کاربران هم خواهند توانست. نتیجه چنین امری، فروش بیشتر محصولات است.

5. توضیحات منحصر به فرد برای هر محصول بنویسید

شاید باورتان نباشد، اما بارها و بارها دیده ام که فروشگاه های اینترنتی از توضیحات یکسان برای محصولاتشان استفاده می کنند. این یک اشتباه بزرگ است.

هر محصول پتانسیل دیده شدن در نتایج جستجو را داشته و در نتیجه برای استفاده حداکثری از سئو، محتوای هر کدام باید به صورت منحصر به فرد نوشته شوند. با ارائه اطلاعات مفید و معنی دار به کاربران آنها را تشویق به کلیک بر روی سایت خود در نتایج جستجو کنید، بدین شکل فروش سایتتان را افزایش دهید.

6. نظرات واقعی مشتریان را به اشتراک بگذارید

صفحات محصول همراه با نظرات مشتریان، 52.2% نرخ تبدیل بیشتری نسبت به همتایان بدون نظر دارند.

نظرات مشتریانی که محصولات شما را خریداری و استفاده کرده اند، می تواند عاملی برای خرید کاربران از سایت شما باشد. به همین دلیل به اشتراک گذاری نظرات مشتریان به همراه تجربه شان از خرید، حائز اهمیت است.

اما این کار با مزایای دیگری نیز همراه است.

وجود نظرات باعث ایجاد اعتماد نسبت به شما خواهد شد، مخصوصا اگر این نظر از سمت یک فرد مشهور یا تاثیر گذار باشد. همچنین درج نظرات حدید در صفحه موجب به روزرسانی محتوای کلی صفحه هم خواهد شد که این همان چیزیست که گوگل از ما انتظار دارد. البته باید دقت داشته باشید که این نظرات با اسکیمای review نشانه گذاری شده باشند.

7. صفحات فرود مختلف را برای انتخاب بهترین گزینه تست کنید.

ابزارهایی مانند Optimizely و Google Optimize روشی بصری برای آزمایش حتی کوچکترین تغییرات در صفحات محصول ارائه می‌کنند، این گونه می توانید با تست های مختلف، پیکربندی ایده‌آل را پیدا کنید.

به عنوان مثال حتی تغییر لوکیشن کال تو اکشن (Call to action) می تواند نرخ تبدیل بالاتری ایجاد کند.

8. از تصاویر و ویدئوهای با کیفیت استفاده کنید

یکی از معایب خرید آنلاین این است که نمی توانید محصول مورد نظر خود را به صورت فیزیکی لمس یا آزمایش کنید.

تصاویر و ویدئوهای باکیفیت می توانند این شکاف را پر کرده و با ارائه اطلاعات مورد نیاز کاربران در آنها احساس اطمینان برای خرید ایجاد کنند.

به عنوان مثال نمایش اقلام همراه محصول در تصاویر می توان به یکی از سوالات رایج کاربران در هنگام خرید اغلب محصولات پاسخ دهد.

9. زمان بارگذاری صفحات را کاهش دهید

صفحات محصول باید به صورت بهینه ای در دستگاه های موبایل نمایش داده شوند، چرا که هر روز بر تعداد کاربران موبایل افزوده می شود.

صفحات سریعتر، محتوای خود را سریعتر در اختیار کاربر قرار داده و تجربه کاربری بهتری ارائه می دهند. این به نوبه خود به افزایش فروش، درآمد و تعداد صفحات بازدید شده توسط هر کاربر کمک خواهد کرد. همچنین این ویژگی به شما امکان میدهد از سایر رقبای مشابه پیشی بگیرید.

افزایش سرعت سایت همچنین باعث کاهش بانس ریت می شود. سرعت پیشنهادی زمانی حول 3 ثانیه یا کمتر است.

10. مشکلات فنی صفحات محصول را حل کنید

در برخی از مواقع دیده می شود که صفحات محصول به خاطر نوع پیکر بندی سایت با URL های متفاوتی دیده شده و این مسئله باعث مشکلاتی مانند محتوای تکراری، تلف شدن Crawl Budget و کاهش ارزش لینک ها می شود.

جهت جلوگیری از این گونه مشکلات، از نظر فنی وب سایت را تست کرده و مواردی که نیاز به بهینه سازی دارند را رفع کنید.

از جمله مشکلات رایج در این بحث عبارتند از:

  • عناوین و متا دیسکریپشن های تکراری
  • سرعت پایین صفحات
  • لینک های شکسته
  • محتوای ضعیف
  • صفحات 404
  • ریدایرکت های 302
  • نبود اسکیما مارک آپ

نباید ها در سئو صفحه محصولات فروشگاهی

1. توضیح محصولات را از وب سایت تولید کننده کپی نکنید

این یکی از رایج ترین اشتباهاتیست که من در هنگام بهینه سازی صفحات محصول مشاهده کرده ام.

توضیحات بسیاری از تولید کنندگان برای محصولات خود کافی نیست و فاقد اطلاعات مورد نیاز کاربر است. همچنین برای جستجو بهینه سازی نشده اند.

صرف زمان و نوشتن اطلاعات دقیق تر قطعا ارزشمند است. هر چه به جزییات بیشتر پرداخته شود، بهتر است. این مسئله میتواند عاملی برای دیده شدن و نشدن باشد.

همچنین دقت داشته باشد که از نوشتن محتواهای تکراری برای محصولات مختلف خودداری کنید، چرا که این کار موجب آسیب رساندن به سئو می شود.

2. پس از گذشت زمان، صفحات فصلی را پاک نکنید

این موضوع هم از جمله اشتباهات رایج برندهاست.

پاک کردن صفحه فصلی موجب نابود کردن اعتبار آن و تلاش اضافی برای کسب رتبه برای آن در سال بعد خواهد شد. در صورتی که محصولی فصلی با رتبه و ترافیک خوب دارید، به هیچ وجه آن را پاک نکنید.

به عنوان مثال وب سایت معروف آمازون دارای صفحه ای برای بلک فرایدی است که هر سال با همان URL قبلی فعال شده و در طول زمان نیز اعتبار آن افزایش خواهد یافت. سپس آمازون می تواند با نزدیک شدن به اوج فصل بلک فرایدی، آن صفحه را به روز کند.

3. از سیستم های بهینه سازی اتوماتیک استفاده نکنید

تولید پویای صفحات محصول با فرمت مشخص نام محصول و نام برند، روش خوب و بهینه ای از نظر سئو محسوب نمی شود.

همچنین تولید اتوماتیک توضیح محصول بر اساس یک فرمول مشخص و تغییرات جزیی نیز می تواند بر روی نرخ کلیک  وب سایت تاثیر منفی بگذارد.

در عوض بر روی تولید منحصر به فرد محتوا و عنوان هر صفحه زمان بگذارید، چرا که این کار موجب افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو خواهد شد. به یاد داشته باشید که کلیه عنوان ها و متا دیسکریپشن ها باید منحصر به فرد باشند.

4. محصولات ناموجود را از سایت حذف نکنید

گاهی اوقات محصولات از حالت موجود بودن خارج می شوند، به خصوص زمانی که زنجیره تامین تحت فشار بوده و با محدودیت هایی رو به رو است.

اما اگر آن محصول به صورت موقت ناموجود شده است، حتما آن محصول را آنلاین و در دسترس نگاه دارید. یکی از استراتژی های جالب در چنین سناریویی، معرفی پیشنهادات جایگزین تا زمان موجود شدن دوباره محصول قبلی است.

5. از اسکیما مارک آپ های اشتباه استفاده نکنید

استفاده از اسکیما مارک آپ ها (مانند product و review) به بهینه سازی هر چه بهتر آن کمک خواهد کرد.

دیده شده که بسیاری از برند ها از اسکیما مارک آپ های اشتباهی استفاده کرده یا اصلا از هیچ اسکیمایی استفاده نمی کنند. هر دو عامل به سایت شما اسیب خواهند رساند.

6. از کال تو اکشن های ضعیف استفاده نکنید

در برخی از مواقع دیده شده که بسیاری از برندها از کال تو اکشن های واضحی استفاده نمی کنند. در صورتی که کال تو اکشن های واضح و در دسترس جز ضروریات هر سایتی محسوب می شود.

به یاد داشته باشید که وظیفه اصلی صفحه محصول برای شما، تولید درآمد و فروش است. اگر کاربران وب سایت شما زمان زیادی را برای نحوه خرید محصولات سایت شما صرف کنند، نتیجه چیزی جز هدایت آنها به سایت های رقیب نخواهد بود. فرایند خرید محصول از سایت را تا حد امکان ساده نگه دارید.

7. مبنای بهینه سازی را کلمات کلیدی بدون سرچ قرار ندهید

بسیاری از کلمات کلیدی مد نظر شما ممکن است حجم جستجوی بسیار کمی داشته باشند و بهینه سازی بر مبنای آنها ارزشی ندارد.

در چنین شرایط خود را جای کاربر گذاشته و ببینید آنها از چه عباراتی برای جستجوی محصول شما استفاده می کنند. کسب رتبه در عبارت بدون جستجو یا به شدت کم جستجو، درآمد و فروشی برای ما به همراه نخواهد داشت.

8. از لینک سازی غافل نشوید

لینک ها همچنان برای فروشگاه های اینترنتی مهم هستند.

در برخی مواقع دیده می شود که برندها به صفحه اصلی و دسته های محصولات لینک هایی ساخته، اما صفحه محصول را از یاد میبرند. اما از یاد نباید برد که صفحه محصول هم مانند هر صفحه دیگری پتانسیل کسب رتبه داشته و میتواند با نمایش در صفحه جستجو مستقیما فروش و درآمد برای وب سایت ما ایجاد کند.

به همین دلیل باید همواره از صفحات محصول با لینک های داخلی پشتیبانی کرده و حتی از شبکه های اجتماعی نیز برای اشتراک گذاری لینکشان استفاده کرد.

9. قیمت گذاری اشتباه نداشته باشید

نداشتن قیمت صحیح نه تنها موجب انصراف کاربر از خرید شده، بلکه اعتماد آنها به وب سایت شما را هم از بین خواهد برد.

این موضوع به ویژه در زمانی اتفاق می افتد که قیمت ها به خاطر تقاضای بالای آنها افزایش یافته، اما شما همچنان قیمت قدیم را روی محصول قرار داده اید. یا برعکس قیمت محصولات را به طرز نامعقولی افزایش داده اید.

10. بهینه سازی برای دستگاه های موبایل را از یاد نبرید

برای درک اینکه اهمیت بهینه سازی برای خرید از دستگاه های تلفن همراه چقدر زیاد است، به این آمارها توجه کنید. بیش از 60 درصد خریداران آنلاین در ایالات متحده آمریکا از طریق دستگاه های تلفن همراه اقدام به خرید می کنند و بیش از یک سوم خریداران، فقط از تلفن همراه خود استفاده می کنند و ابزار دیگری در اختیار ندارند.

بهینه نبودن صفحه محصول در دستگاه های موبایل موجب می شود که بسیاری از کاربران کلا سایت شما را به عنوان منبعی برای خرید در نظر نگیرند.

جمع بندی

با تقویت استراتژی سئوی خود، برند خود را نیز برجسته تر می کنید.

با ارائه اطلاعات دست اول و کامل از محصولات خود به کاربران، به آنها دلیلی برای خرید از سایت و بازگشت مجددشان خواهید داد.

برندسازی فرایندیست که در طولانی مدت شکل می گیرد. این فرایند شاید به صورت فوری منجر به خرید کاربران از محصولات سایت شما نگردد، اما عاملیست که موجب می شود آنها به شما اعتماد کنند.

همانطور که در مورد آن بحث کردیم، سئو عامل مهمی برای ایجاد این اعتماد است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *