میخوای درباره سئوی یوتیوب بیشتر یاد بگیری؟
با توجه به اینکه مصرف ویدیو به بالاترین حد خودش رسیده، شاید به نظر برسه که قرار دادن ویدیوهات در صدر بزرگترین پلتفرم ویدیویی دنیا کار سختی باشه.
اما خبر خوب اینه که: رتبهبندی ویدیوهای یوتیوب نیازی به کارهای فنی پیچیده یا روشهای اسپم ندارد.
در عوض، الگوریتم یوتیوب از چند عنصر کلیدی برای رتبهبندی ویدیوها استفاده میکنه. سئوی یوتیوب یعنی بهینهسازی ویدیوها حول این عناصر و پیروی دقیق از الگوریتمها.
در این مقاله، نکات اثبات شده سئوی یوتیوب رو که در خیلی از کانال ها جواب داده و برای شما هم – صرف نظر از اندازه کانالتون – کارساز خواهد بود، مرور میکنیم. بیایید شروع کنیم.
ویدیوهای شما چطور در یوتیوب رتبهبندی میشوند؟
جواب قطعی برای این سوال وجود نداره.
برای اینکه ویدیوها در یوتیوب رتبهبندی بشن، اول باید الگوریتم یوتیوب و فاکتورهای رتبهبندی یوتیوب رو درک کنیم.
مثل هر موتور جستجویی، یوتیوب میخواد محتوایی رو نمایش بده که به جستجوی کاربر پاسخ میده. مثلاً اگه کسی عبارت “چطور کراوات ببندیم” رو جستجو کنه، یوتیوب ویدیویی با عنوان “چطور بند کفش ببندیم” رو نشون نمیده.
در عوض، نتایج جستجویی رو نمایش میده که به اون جستجوی خاص پاسخ میدن.
موقعی که میخوای سئوی یوتیوب رو امتحان کنی، به این فکر کن که چطور میتونی کلمات و عباراتی که مخاطب هدفت استفاده میکنه رو وارد کنی.
همچنین باید به آنالیتیکس و تعامل یوتیوب هم فکر کنی. وقتی یوتیوب ویدیوها رو رتبهبندی میکنه، به معیاری به نام “مدت زمان تماشا” اهمیت میده – به عبارت دیگه، اینکه بینندگان چقدر توی ویدیوی شما میمونن.
مدت تماشای طولانی یعنی شما محتوای با ارزشی ارائه میدید؛ مدت تماشای کوتاه یعنی محتوای شما احتمالاً نباید رتبهبندی بشه.
اگه میخوای ویدیوهات رتبهبندی بشن، محتوایی تولید کن که برای مدت تماشای طولانیتر بهینه شده باشه. مثلاً میتونی با قول دادن یک سورپرایز یا هدیه در انتهای ویدیو، کاربرها رو تشویق کنی تا آخر ویدیو بمونن.
آیا ارزش داره ویدیوها رو در یوتیوب بهینه کنیم؟
بهینهسازی ویدیوهاتون در یوتیوب همون نتایجی رو میده که بهینهسازی صفحاتتون برای گوگل: رتبههای بالاتر، کلیک بیشتر و تبدیل بهتر!
بهینهسازی ویدیوها میتونه نتایج دلخواه رو در یوتیوب به دست بیاره و حتی رتبه شما رو در موتور جستجوی گوگل هم بهتر کنه. گوگل پیشنهاد میکنه که برای بهبود دیده شدن و تعامل، ویدیوهاتون رو بهینه کنید.
اگه با ویدیوهای یوتیوبتون دارید فعالانه مشکلات مشتریهای احتمالی رو حل میکنید، پس 90% کار بهینهسازی یوتیوب رو انجام دادید.
علاوه بر این، رتبهبندی ویدیوها در یوتیوب یک عنصر کلیدی در استراتژی بازاریابی درونگرای شماست، حتی اگه اینطور به نظر نرسه. تا همین یک دهه پیش، بازاریابی ویدیویی درونگرا یک ایده کاملاً جدید بود.
بازاریابها داشتن یاد میگرفتن که فقط انتشار حجم زیادی از محتوا کافی نیست – محتوا باید با کیفیت بالا و به گونهای بهینه شده باشه که تا حد ممکن از طریق موتورهای جستجو قابل کشف باشه.
اون محتوا زمانی عمدتاً به نوشتهها محدود میشد. امروز دیگه اینطور نیست. در عوض، یک استراتژی محتوای جامع شامل کارهای نوشتاری مثل وبلاگها و کتابهای الکترونیکی، و همینطور رسانههایی مثل پادکستها، محتوای تصویری و ویدیوهاست.
و با ظهور فرمتهای محتوای دیگه، نیاز به بهینهسازی اونها برای جستجو هم به وجود میاد. یکی از جاهای مهمی که باید این کار رو انجام بدی، یوتیوبه.
اگه گیج شدی نگران نباش. در ادامه مهمترین نکات و استراتژیهای سئوی یوتیوب رو پوشش میدیم تا بتونی محتوات رو به طور موثر برای جستجوهای یوتیوب بهینه کنی.
سئوی یوتیوب چیه؟
سئوی یوتیوب فرآیندی هست که به کاربرها کمک میکنه محتوای ویدیویی شما رو در یوتیوب پیدا کنن. این شامل استفاده از تحقیق کلمات کلیدی برای بهینهسازی پلیلیستها، توضیحات و ویدیوها میشه.
سئوی یوتیوب ترکیبی از روشهای پایهای سئو با تکنیکهای بهینهسازی مخصوص یوتیوبه. اگه با بهینهسازی موتور جستجو آشنا نیستی، راهنمای کامل سئو رو چک کن.
استراتژی رتبهبندی یوتیوب
برای موفقیت در یوتیوب، به یک استراتژی مشخص نیاز داری. این استراتژی دو بخش داره. اول، باید بفهمی سئوی یوتیوب چطور کار میکنه.
بعد، میخوای از این دانش استفاده کنی تا مخاطب هدف رو انتخاب کنی، یک برنامه برای کانالت تهیه کنی و اهداف رشد رو تعیین کنی.
سئوی یوتیوب چطور کار میکنه؟
یوتیوب بخشی از گوگله و از الگوریتمهای جستجوی مشابهی استفاده میکنه تا به کاربرها ویدیوهایی رو نشون بده که بهترین تطابق رو با عبارات جستجوشون دارن.
وقتی کاربر عبارتی رو در یوتیوب جستجو میکنه، رباتهای جستجو در پلتفرم ویدیویی میگردن تا بر اساس این الگوریتمها بهترین نتایج رو ارائه بدن.
سابقه جستجو و شخصیسازی بیننده نقش مهمی در سفارشیسازی نتایج داره.
الگوریتم همچنین از عملکرد ویدیو و بهینهسازی برای رتبهبندی ویدیوها در یوتیوب استفاده میکنه.
ویدیوهایی که مدت تماشا، لایک و اشتراکگذاری بیشتری دارن، بالاتر از اونهایی قرار میگیرن که تعامل کمتری دارن (یا نرخ پرش بالایی دارن).
علاوه بر این، رباتهای موتور جستجو نمیتونن محتوای ویدیو رو تماشا کنن اما میتونن عناصر متنی مثل عنوان، توضیحات، تگها و متادیتای ویدیو رو بررسی کنن.
بهینهسازی ویدیوها با عنوان مرتبط، توضیحات واضح و مختصر، و تگهای عمومی و خاص میتونه کمک کنه ویدیوهات رو بهتر از ویدیوهای بهینه نشده قرار بدی.
وقتی با هم ترکیب میشن، این سیگنالها به الگوریتم میگن که پست ویدیویی شما چقدر برای جستجوی یک کاربر مرتبط، محبوب یا جذابه.
انتخاب مخاطب هدف
برای خیلی از تولیدکنندگان محتوا، رشد مخاطب با انتخاب یک موضوع و بعد بهینهسازی ویدیوهای یوتیوب شروع میشه. اما با رشد، رقابت هم میاد.
یه زمانی ساختن یک کانال یوتیوب برای یک موضوع گسترده مثل “بررسی محصول” یا “تکنولوژی” ساده بود، اما امروزه کانالهای جدید یوتیوب به یک تمرکز خاصتر نیاز دارن.
وقتی داری مخاطب هدفت رو محدود میکنی، به این فکر کن که میخوای چه کسانی با کانالت تعامل داشته باشن و چرا. از خودت بپرس:
- چقدر درباره مخاطب هدفت میدونی؟
- چرا توی یوتیوب وقت میگذرونن؟
- مخاطب هدفت کدوم پلتفرمهای شبکههای اجتماعی دیگه رو ترجیح میده؟
- چه چیزی علاقه و وفاداریشون رو برمیانگیزه؟
- آیا کانالهای یوتیوب یا تولیدکنندههای دیگهای هستن که باید باهاشون همکاری کنی تا با این مخاطب ارتباط برقرار کنی؟
توسعه یک برنامه
ایجاد یک برنامه محتوایی وقتی کانال یوتیوبت روی موضوعی که دوست داری متمرکزه، میتونه ساده به نظر برسه. اما بیشتر اوقات، چالش در ایدهپردازی نیست – بلکه در اجرای اونهاست.
برنامهریزی جامع محتوا شامل قابلیتهای قوی تولید ویدیو با تصاویر با کیفیت، محتوای ویدیویی یا صداگذاری واضح و مختصر، عنوان کوتاه و قدرتمند، متن توضیحی طولانی و خیلی چیزهای دیگه میشه.
اگه میخوای یوتیوب رو برای سئو بهینه کنی، برنامهریزی محتوا فقط درباره این نیست که چه ویدیوهایی میسازی و کی پست میکنی. این یک فرآینده تا بفهمی برای بهبود ترافیک، تبدیل و تعامل با محتوای ویدیوییت به چه منابعی نیاز داری.
مثلاً، شاید یک ایده عالی برای ویدیویی درباره موجسواری داشته باشی، اما فیلمهات رو از کجا میگیری؟ اگه خودت یا جامعه محلیت رو فیلمبرداری نمیکنی، پیدا کردن مواد اولیه با کیفیت برای ویدیوهات ممکنه سخت باشه.
ایجاد مهارتهای حرفهای یا یک تیم با تخصص در ویرایش، صدا و انیمیشن هم میتونه کیفیت ویدیوهات رو بالا ببره. اما اگه این منابع به راحتی در دسترست نیستن، ممکنه به یک برنامه برای ساخت ویدیوهای عالی بدون اونها نیاز داشته باشی.
تحلیل رقبا هم میتونه به برنامهریزی کمک کنه، چه داری طول مناسب ویدیو رو مشخص میکنی چه جایی که میخوای ویدیوهات رو در پلتفرمهای اجتماعی دیگه تبلیغ کنی.
تعیین اهداف برای رشد
یوتیوب معیارهای مفید زیادی ارائه میکنه که میتونه کمک کنه ارزیابی کنی آیا تیمت به اهداف استراتژیکش میرسه یا نه. معیارهای گسترده میتونن برای پیگیری ثبات و تغییرات بزرگ در عملکرد، مثل تغییرات الگوریتم مفید باشن.
اما ایده خوبیه که معیارهای متمرکزی رو هم انتخاب کنی که با اهدافت همسو باشن. مثلاً اگه میخوای مخاطبت رو افزایش بدی، تعداد مشترکین، نمایشها و حفظ مخاطب رو پیگیری کن.
اگه هدفت تعامله، به لایکها، نظرات، اشتراکگذاریها و زمان تماشا نگاه کن. میخوای ترافیک وب رو افزایش بدی؟ لینکها رو به توضیحات و حاشیهنویسیهای ویدیوت اضافه کن، بعد اون منابع رو روی وبسایتت پیگیری کن.
پیگیری معیارهایی که با اهدافت همسو هستن کمک میکنه یاد بگیری چطور مخاطبت رو رشد میدی. میتونی از این دانش استفاده کنی تا ویدیوهای موثرتری برای کاربرهات و سئو بسازی.
و این تلاش کمک میکنه به رشد کانال یوتیوبت ادامه بدی.
تحقیق کلمات کلیدی انجام بده
یک استراتژی سئوی قوی با تحقیق کلمات کلیدی موثر شروع میشه. اینکه جستجوکنندهها از چه عبارتهای جستجویی استفاده میکنن برای متخصصان سئو و استراتژیستهای یوتیوب خیلی مهمه.
کلمه کلیدی اصلی رو توی نوار جستجو تایپ کن و موتور جستجوی یوتیوب مثل گوگل، لیست بلندی از کلمات کلیدی رو پیشنهاد میده.
وارد کردن این کلمات کلیدی، تنوعی از کلمات کلیدی و عبارات تطبیق گسترده در عناصر مختلف ویدیوی یوتیوبت میتونه مخاطبان مناسب رو جذب کنه.
کیت راس، متخصص سئوی Irresistible Me Hair Extensions توصیه میکنه:
“وقتی با سئوی یوتیوب کار میکنی، به این فکر کن که کلمات کلیدیت رو کجا قرار میدی. مثل این میمونه که داری برای بینندگان دنبال ویدیوهات نشونه میذاری. این کلمات کلیدی رو توی نام فایل ویدیو، عنوان، توضیحات و تگها بذار. تصور کن داری به یوتیوب یه نقشه میدی تا بفهمه ویدیوت درباره چیه.”
مثلاً این ویدیوی یوتیوب کلمه کلیدی اصلی “قالبهای رایگان وردپرس” رو داره. کلمه کلیدی اصلی توی عنوان، توضیحات و هشتگها پر شده. بنابراین ویدیو برای جستجوی کاربر در مورد پیدا کردن قالبهای رایگان وردپرس مرتبط به نظر میرسه.
نکات سئو در یوتیوب
1. فایل ویدیو رو با استفاده از کلمه کلیدی هدف تغییر نام بده
تلاشهای سئوی یوتیوبت حتی قبل از آپلود ویدیو شروع میشه. هدف فقط رتبهبندی در یوتیوب نیست – بلکه در گوگل هم هست.
رباتهای جستجو نمیتونن محتوای ویدیو رو ببینن، فقط کد منبع ویدیوت رو بررسی میکنن. با قرار دادن کلمه کلیدی هدف در نام فایل ویدیو، الگوریتم یوتیوب میتونه نام فایل و همه کدهایی که موقع آپلود باهاش میاد رو بخونه.
با این ذهنیت، نام فایل “business_ad_003FINAL.mov” رو (خجالت نکش – همه ما موقع پست پروداکشن این شرایط رو داشتیم) با کلمه کلیدی مورد نظرت عوض کن.
مثلاً اگه کلمه کلیدیت “راهنمای نقاشی خانه” هست، نام فایلت باید “راهنمای-نقاشی-خانه” باشه، و بعدش نوع فایل ویدیویی مورد نظرت (MOV، MP4 و WMV از رایجترین فرمتهایی هستن که با یوتیوب سازگارن).
نکته حرفهای: بهترین کار اینه که از یک اصلاحکننده با کلمه کلیدی مثل “بهترین”، “چطور” یا “راهنما” استفاده کنی.
2. کلمه کلیدی رو در عنوان ویدیو وارد کن
عنوانهای ویدیو اولین نقطه تماس برای بینندههات هستن. در واقع، اونها عنصر مهمی در کمک به ایندکس شدن و رتبهبندی ویدیوت هستن.
اگه تحقیق گسترده کلمه کلیدی انجام دادی، یه مشت کلمه کلیدی پرترافیک و مرتبط داری. پس، عنوانت باید تا جای ممکن به عبارتهای جستجوی کاربر نزدیک باشه.
حتماً کلمه کلیدی دقیق یا تطبیق گسترده رو درست در ابتدای عنوان قرار بده تا دید بیشتری بگیری.
عنوان ویدیوت باید دقیقاً نشوندهنده محتوای ویدیوت باشه. مثلاً این ویدیو عنوانش “جایگاهسازی برند” هست، که همون کلمه کلیدی هدف ویدیو هم هست. محتوای ویدیو اساساً روشهای جایگاهسازی برندت رو توضیح میده.
و در آخر، مطمئن شو که عنوانت نسبتاً کوتاه باشه – توصیه میشه اون رو به 60 کاراکتر محدود کنی تا از بریده شدنش در صفحات نتایج جلوگیری بشه.
در واقع، بیشتر ویدیوهای پربازدید طول عنوانشون بین 50 تا 60 کاراکتره.
نکته حرفهای: عنوانهای طولانیتر معمولاً عملکرد بدتری نسبت به ویدیوهایی با عنوانهای کوتاه و واضح دارن. این یه قانون ثابت نیست، ولی شدیداً توصیه میشه.
3. توضیحات ویدیو رو بهینه کن
توضیحات به اندازه عنوان مهمه و محتوای ویدیوت رو با جزئیات توصیف میکنه. خبر خوب اینه که 5000 کاراکتر داری تا محتوای ویدیوت رو به رخ بکشی.
توضیحات ویدیو به دو دلیل مهمه. اول اینکه بیننده رو تشویق میکنه روی ویدیو کلیک کنه، و دوم اینکه به الگوریتم کمک میکنه محتوای شما رو از طریق ترکیبی از کلمات کلیدی شناسایی کنه.
وقتی کاربر عبارتی رو جستجو میکنه، صفحه نتایج جستجو فقط حداکثر 120 کاراکتر رو نمایش میده. بعد از اون، بینندهها باید روی “نمایش بیشتر” کلیک کنن تا توضیحات کامل رو ببینن.
به همین دلیله که ما پیشنهاد میکنیم جذابترین اطلاعات رو در ابتدای توضیحات قرار بدی.
برای قسمت بعدی توضیحات، کلمات کلیدی دقیق رو همراه با ترکیبی از تطبیقهای گسترده و عبارات در توصیف محتوات وارد کن.
برای اضافه کردن زمینه بیشتر به توضیحات، میتونی متن فراخوان به اقدام (CTA) رو اضافه کنی که از بینندهها میخواد مشترک بشن، یک کتاب الکترونیکی رایگان دانلود کنن یا محصولی رو بخرن.
این یه مثال از یک توضیحات عالی ویدیو از Brand Master Academy هست که حول تنوعی از کلمات کلیدی بهینه شده.
توجه کن که چطور توضیحات ویدیو شامل تنوعی از کلمات کلیدی در محتواست. توضیحات همچنین شامل برچسبهای زمانی با کلمات کلیدی مرتبطه.
همچنین خوبه که پنج تا هشت هشتگ در توضیحات ویدیو بذاری که با کلمه کلیدی اصلی نزدیک باشن.
یک توضیحات بهینهشده میتونه کمک کنه در نوار کناری ویدیوهای پیشنهادی ظاهر بشی، که میتونه منبع خوبی برای بازدید باشه.
نکته حرفهای: اگه به یک توضیحات ویدیوی پربازده نیاز داری، یکی از این قالبهای توضیحات یوتیوب رو که جواب دادن امتحان کن.
4. ویدیوت رو با کلمات کلیدی محبوب مرتبط با موضوعت تگ کن
یوتیوب پیشنهاد میکنه از تگها استفاده کنی تا به بینندهها بگی ویدیوت درباره چیه. اما فقط به بینندههات اطلاع نمیدی – به خود یوتیوب هم اطلاع میدی.
یوتیوب از تگها استفاده میکنه تا محتوا و زمینه ویدیوت رو درک کنه.
به این ترتیب، یوتیوب میفهمه چطور ویدیوت رو با ویدیوهای مشابه مرتبط کنه که میتونه دسترسی محتوات رو گسترش بده. طبق آزمایش ما، تگهای هدفمند میتونن کمک کنن در نوار کناری ویدیو ظاهر بشی.
توجه کن که تگهای یوتیوب با هشتگهای یوتیوب فرق دارن (در مورد هشتگها در نکته 9 بیشتر صحبت میکنیم). در حالی که تگها کمک میکنن محتوای ویدیوت رو بفهمن، هشتگها ارتباط محتوات رو نشون میدن و بینندههات رو از طریق هشتگهای مشابه هدایت میکنن.
بهترین کار اینه که از تگهای محبوب رقبا استفاده کنی تا به یوتیوب کمک کنی بهتر بفهمه. برای پیدا کردن تگ، کافیه به گزینه “View Source” بری و دنبال “keywords” بگردی تا تگهای مرتبط رو پیدا کنی.
از تگ نامربوط فقط به این خاطر که فکر میکنی بازدید بیشتری میگیری استفاده نکن – در واقع، گوگل ممکنه به خاطر این کار جریمهات کنه.
و مثل توضیحاتت، با مهمترین کلمات کلیدی شروع کن، از ترکیب خوبی از کلمات رایج و دمبلند استفاده کن (مثل اونهایی که به سوالاتی مثل “چطور…” جواب میدن).
نکته حرفهای: از این دستورالعملهای ساده برای اضافه کردن و بهرهبرداری بهتر از تگها در ویدیوهای یوتیوبت استفاده کن.
5. ویدیوت رو دستهبندی کن
دستهبندی کردن ویدیوها رتبهبندی یا تعامل رو افزایش نمیده. اما با انتخاب دسته مرتبط، الگوریتم یوتیوب ایدهای درباره موضوع ویدیوت پیدا میکنه.
دستههای یوتیوب مخزن بزرگ ویدیوها رو در موتور جستجو به دستههای مختلفی مثل بازی، آموزش، موزیک ویدیو، حیوانات خانگی، مد و غیره تقسیم میکنن.
بعد از آپلود ویدیو، میتونی اون رو زیر “Advanced settings” دستهبندی کنی.
مهمه که یک فرآیند جامع رو برای پیدا کردن دسته مناسب هر ویدیو طی کنی. به این سوالها جواب بده:
- برترین تولیدکنندهها در این دسته کیا هستن؟ برای چی معروفن و چی رو خوب انجام میدن؟
- آیا الگوهایی بین مخاطبان کانالهای مشابه در یک دسته خاص وجود داره؟
- آیا ویدیوهای یک دسته مشابه ویژگیهای مشترکی مثل کیفیت تولید، طول یا فرمت دارن؟
بهترین برای: علامت دادن به الگوریتم یوتیوب که ویدیوت درباره چیه.
6. یک تصویر بندانگشتی سفارشی برای لینک نتیجه ویدیوت آپلود کن
تصویر بندانگشتی ویدیوت تصویر اصلیای هست که بینندهها موقع اسکرول کردن لیست نتایج ویدیویی میبینن.
تصاویر بندانگشتی مستقیماً روی سئوی ویدیوت تاثیر نمیذارن، اما قطعاً نرخ کلیک (CTR) رو افزایش میدن. یک CTR متوسط بین 2% تا 10% ایدهآل در نظر گرفته میشه و سیگنال مثبت یا منفی به سیستم یوتیوب میده.
در حالی که همیشه میتونی یکی از گزینههای تصویر بندانگشتی که یوتیوب به طور خودکار تولید میکنه رو انتخاب کنی، تفاوت قابل توجهی در کلیکها بین این دو میبینی.
همچنین، یک تصویر بندانگشتی سفارشی با لوگوی شرکت به یاد موندنیتره و در انبوه ویدیوها گم نمیشه.
جاشوا یوبرگنگ، مدیر Digital Darts، میگه که تصویر بندانگشتی ویدیو اولین چیزیه که بینندهها در یوتیوب و نتایج جستجو میبینن. مهمه که چشمگیر باشه.
“راز اینه که تصویر بندانگشتی رو قبل از ساخت ویدیو طراحی کنی، نه موقع آپلود، تا خود ویدیو با تصویر بندانگشتی همخونی داشته باشه. بهترین یوتیوبرها قبل از ضبط، تصویر بندانگشتی و عنوان رو مشخص میکنن” میگه یوبرگنگ.
اون همچنین توصیه میکنه از رقبا یا ویدیوهای مشابه الهام بگیری.
“به ویدیوهای برتر کانالهای پربازده نگاه کن تا تصاویر بندانگشتی بهترین ویدیوهاشون رو ببینی. ویدیوهای کانال رو بر اساس محبوبترینها مرتب کن. کلمات یا سبکهایی که میتونن تقلید بشن رو شناسایی کن، بعد سبک خودت رو بهش اضافه کن. هرگز کپی نکن،” میگه جاشوا.
یوتیوب پیشنهاد میکنه از تصاویری با ابعاد 1280×720 پیکسل استفاده کنی – که نسبت 16:9 رو نشون میده – و به صورت فایلهای jpg، gif، bmp یا png با حجم کمتر از 2 مگابایت ذخیره شده باشن.
اگه این پارامترها رو رعایت کنی، میتونه کمک کنه تصویر بندانگشتیت در پلتفرمهای مختلف نمایش با کیفیت یکسان بالا نمایش داده بشه.
اینجا تصویر بندانگشتیهای ویدیو از کانال یوتیوب HubSpot رو میبینی. توجه کن که چطور از متن و چهره ارائهدهنده برای جلب توجه بیننده استفاده شده.
در حالی که متن در تصویر بندانگشتی به محتوای ویدیوت اشاره میکنه، چهره اصالت ویدیو رو با حضور یک فرد واقعی نشون میده.
مهمه توجه کنی که حساب یوتیوبت باید تایید شده باشه تا بتونی تصویر بندانگشتی سفارشی آپلود کنی. برای این کار، به youtube.com/verify برو و دستورالعملهای اونجا رو دنبال کن.
نکته: ساختن تصاویر بندانگشتی خودت اجازه میده مسئول نحوه نمایش ویدیوهات به بینندهها باشی.
7. از فایل SRT برای اضافه کردن زیرنویس و زیرنویس ناشنوایان استفاده کن
مثل بیشتر متنهایی که اینجا بحث کردیم، زیرنویسها و زیرنویس ناشنوایان میتونن بهینهسازی جستجوی یوتیوب رو با برجسته کردن کلمات کلیدی مهم تقویت کنن، چون الگوریتم یوتیوب میتونه متنها رو در کد منبع و ویدیو بخونه.
زیرنویسها و زیرنویس ناشنوایان نه تنها به سئوی یوتیوب کمک میکنن بلکه تعامل ویدیوت رو هم افزایش میدن. ویدیوهای دارای زیرنویس 12% افزایش در زمان تماشا رو تجربه میکنن.
البته این بستگی داره که از زیرنویس ناشنوایان استفاده میکنی یا زیرنویس معمولی برای ویدیوت.
زیرنویس ناشنوایان یا متنها نمایش متنی صدا به همون زبان فایل صوتی هستن – شامل صداها، مثل “در باز شد”، “دم و بازدم” و غیره. زیرنویسهای ویدیو به بینندگان کمشنوا کمک میکنن محتوای ویدیو رو درک کنن.
زیرنویسهای ویدیو صدا رو به زبانهای مختلف نمایش میدن. با فرض اینکه بینندهها میتونن صدا رو بشنون، زیرنویسها ترجمه مفیدی به زبانهای مختلف ارائه میکنن.
با توجه به اینکه تقریباً 20% جمعیت جهان انگلیسی زبان مادری هستن، استفاده از رونویسی چند زبانه در ویدیو منطقیه.
برای اضافه کردن زیرنویس یا زیرنویس ناشنوایان به ویدیوت، باید یک فایل متن رونویسی پشتیبانی شده یا فایل زیرنویس زمانبندی شده آپلود کنی. برای اولی، میتونی متن رونویسی رو مستقیماً برای یک ویدیو وارد کنی تا به طور خودکار با ویدیو همگام بشه.
اضافه کردن زیرنویسها فرآیند مشابهی داره، اما میتونی مقدار متنی که میخوای نمایش داده بشه رو محدود کنی. برای هر دو، به مدیر ویدیوت برو، بعد روی “Videos” زیر “Video Manager” کلیک کن.
ویدیویی که میخوای بهش زیرنویس یا زیرنویس ناشنوایان اضافه کنی رو پیدا کن و روی فلش رو به پایین کنار دکمه ویرایش کلیک کن. بعد “Subtitles/CC” رو انتخاب کن. اونجا میتونی انتخاب کنی چطور میخوای زیرنویس یا زیرنویس ناشنوایان اضافه کنی.
نکته حرفهای: در ویدیوی زیر ببین چطور زیرنویس ناشنوایان به ویدیوی یوتیوبت اضافه کنی.
8. از کارتها و صفحات پایانی برای افزایش بینندههای کانال یوتیوبت استفاده کن
کارتها (Cards):
موقع تماشای ویدیو، تا حالا یک آیکون سفید کوچک دایرهای با “i” در وسط رو گوشه صفحه دیدی یا یک نوار نیمهشفاف متنی که ازت میخواد مشترک بشی؟
اینها کارتهای اطلاعاتی هستن که یوتیوب اونها رو به عنوان “اعلانهای از پیش فرمت شده که در دسکتاپ و موبایل ظاهر میشن و میتونی تنظیمشون کنی تا برندت و ویدیوهای دیگه کانالت رو تبلیغ کنن” توصیف میکنه.
میتونی تا پنج کارت به یک ویدیو اضافه کنی و شش نوع کارت وجود داره:
- کارتهای کانال که بینندهها رو به کانال دیگهای هدایت میکنن
- کارتهای کمک مالی برای تشویق جمعآوری کمک مالی برای سازمانهای غیرانتفاعی آمریکایی
- تامین مالی طرفداران تا از بینندههات بخوای در ساخت محتوای ویدیویی کمکت کنن
- کارتهای لینک که بینندهها رو به سایت خارجی، پلتفرم جمعآوری کمک مالی تایید شده یا پلتفرم فروش کالای تایید شده هدایت میکنن
- کارتهای نظرسنجی که سوالی از بینندهها میپرسن و اجازه میدن برای پاسخ رای بدن
- کارتهای ویدیو یا پلیلیست که به محتوای دیگه یوتیوب از این نوع لینک میدن
برای مراحل دقیق اضافه کردن کارت به ویدیوت، این مراحل رسمی از گوگل رو دنبال کن یا ویدیوی زیر رو ببین.
صفحات پایانی (End Screens):
صفحات پایانی اطلاعات مشابهی با کارتها نشون میدن، اما همونطور که احتمالاً حدس زدی، تا آخر ویدیو نمایش داده نمیشن و از نظر بصری کمی جزئیات بیشتری دارن.
یک مثال خوب، روکشی با تصویر کتاب و لینک تصویری برای دیدن بیشتر در ویدیوی زیره.
این هم یه مثال دیگه از اینکه چطور HubSpot از صفحات پایانی استفاده میکنه تا بینندههاش رو تشویق کنه مشترک کانال بشن یا به ویدیوی دیگهای برن.
دستورالعملهای جزئی زیادی برای اضافه کردن صفحات پایانی وجود داره که بستگی به نوع پلتفرمی داره که میخوای براش طراحی کنی، و همینطور انواع مختلف محتوایی که یوتیوب برای اونها اجازه میده.
گوگل جزئیات بهینهسازی برای این ملاحظات رو اینجا توضیح میده.
مهمه توجه کنی که یوتیوب همیشه در حال تست صفحات پایانی برای بهبود تجربه بیننده است، پس مواقعی وجود داره که “صفحه پایانی شما، همونطور که تعیین کردید، ممکنه نمایش داده نشه.”
این فاکتورها رو موقع تصمیمگیری بین استفاده از کارتها یا صفحات پایانی در نظر بگیر.
این فاکتورها ممکنه کمی پیچیده و وقتگیر به نظر برسن، اما یادت باشه: زمانی که مردم صرف تماشای یوتیوب میکنن نسبت به سال قبل بیش از دو برابر شده.
مخاطبی اونجا هست که باید کشف بشه و وقتی برای یوتیوب بهینهسازی میکنی، شانس کشف شدنت افزایش پیدا میکنه.
نکته: کارتها و صفحات پایانی به شما اجازه میدن CTA رو به روشهای ظریف اما تاثیرگذار وارد کنید.
9. برای افزایش دسترسی از هشتگ استفاده کن
هشتگها بخشی از رابط کاربری یوتیوب هستن که بهت اجازه میدن عبارات مرتبط رو به محتوات اضافه کنی، درست مثل لینکدین یا اینستاگرام.
هشتگها درست بالای عنوان ویدیوت برای کلیک آسون و قابلیت کشف بهتر نمایش داده میشن. میتونی از نام شرکتت استفاده کنی، یا کلمات کلیدی مرتبط رو اضافه کنی.
ما همچنین توصیه میکنیم از هشتگها در توضیحات یوتیوبت استفاده کنی، اما زیادهروی نکن؛ الگوریتم یوتیوب دائماً دنبال اسپم میگرده.
هشتگگذاری بیش از حد ممکنه باعث بشه ناخواسته نشانهگذاری بشی. به جای استفاده از هر هشتگی که به ذهنت میرسه، دو تا سه تا رو انتخاب کن که فکر میکنی دقیقترین توصیف رو از ویدیوت ارائه میدن.
برای جستجوی هشتگهای مرتبط با محتوای ویدیوت، میتونی از ویژگی پیشنهاد خودکار استفاده کنی. با تایپ کردن کلمه کلیدی اصلی، موتور جستجو رشتهای از کلمات کلیدی رو که حول اون موضوع جستجو میشن بهت پیشنهاد میده.
توجه کن چطور نیل پتل از چند هشتگ در ویدیوش استفاده میکنه که حول محور دستیابی به ROI از بازاریابی محتواست.
بهترین برای: افزایش قابلیت پیدا شدن ویدیوهات از طریق جستجوهای موضوعی مرتبط.
10. درباره موضوع کلی ویدیوت یک پلیلیست بساز
پلیلیستها راه عالی برای سازماندهی ویدیوهات در یک موضوع ترکیبی هستن. با بیش از 37% از میلنیالها که روزانه در یوتیوب فعال هستن، ایجاد پلیلیست برای کانالت میتونه یک راهنمای آسون برای ویدیوها بسازه.
بهترین کار اینه که ویدیوهات رو در پلیلیستهای بهینه شده با کلمات کلیدی یا یک موضوع گروهبندی کنی.
این نه تنها به یوتیوب علامت میده که ویدیوهات درباره چی هستن، بلکه باعث میشه بینندهها از یک ویدیو به ویدیوی دیگه کلیک کنن، که تعداد بازدیدت رو افزایش میده و در نتیجه رتبهبندیت رو بهتر میکنه.
مثلاً، Yoga with Kassandra همه کلاسهای یوگای کوتاهش رو در یک پلیلیست با عنوان “کلاسهای یوگای 5-15 دقیقهای” گروهبندی کرده.
نه تنها عنوان کوتاه و توصیفیه، بلکه توضیحات پلیلیست شامل کلمات کلیدی مرتبط مثل “کلاسهای یوگای 10 دقیقهای”، “تمرینات یوگای صبحگاهی 10 دقیقهای” و “کلاسهای یوگای قبل از خواب” هست.
در HubSpot، از این استراتژی برای بخشبندی ویدیوهامون بر اساس علایق بیننده استفاده شده. هر کدوم از این ویدیوها زیر موضوع مشخص شده قرار میگیرن تا کاربرها بتونن از همون پلیلیست به ویدیوی دیگهای برن.
بهترین برای: برندهایی که چندین ویدیو درباره موضوعات مشابه دارن.
11. با طول ویدیو آزمایش کن
درست مثل پستهای وبلاگ طولانیتر که بهتر از پستهای کوتاه عمل میکنن (کمتر از 1000 کلمه)، ویدیوهای طولانیتر هم رتبه بهتری نسبت به کوتاهترها میگیرن.
هر چه بیننده مدت بیشتری روی صفحه بمونه، الگوریتم یوتیوب سیگنال مثبتی برای تعامل بالاتر دریافت میکنه – که باعث میشه بین بقیه رتبه بهتری بگیره. پس از ساختن ویدیوی طولانی تا جایی که میتونی نترس.
به هر حال، کاربر داره دنبال جواب دقیق برای جستجوش میگرده. اگرچه طول ممکنه از یک حوزه به حوزه دیگه متفاوت باشه، طول بهینه ویدیو حدود 11 دقیقه است.
مثلاً، اکثر ویدیوهای Mr. Beast بین 13 تا 20 دقیقه هستن که فکر میکنیم برای نوع مخاطب و محتوا ایدهآله.
با این حال، این یک عدد جادویی یا اجباری نیست. نه هر کسی در یوتیوب 10 دقیقه یا بیشتر میمونه.
مثلاً، بیش از 70% زمان تماشا در یوتیوب روی دستگاههای موبایل اتفاق میافته. در حالی که بعضیها میتونن یک ویدیوی یک ساعته رو روی صفحه کوچیک ببینن، این آمار نشون میده که شناخت مخاطبت چقدر مهمه.
برای پیدا کردن زمان تماشای مناسب برای مخاطبت، سعی کن ویدیوهایی با طولهای مختلف بسازی. بعد، یک تحلیل سریع از زمان تماشا، میانگین مدت بازدید و نگهداشت مخاطب برای هر ویدیو انجام بده و استراتژیت رو تنظیم کن.
نکته حرفهای: ویدیوهای طولانیتر معمولاً فرصتهای بیشتری برای تبلیغات و شانس بیشتری برای کسب درآمد میارن.
12. از ویژگی تکمیل خودکار یوتیوب استفاده کن
این ویژگی پیدا کردن رایجترین عبارات جستجو برای موضوع ویدیوت رو ساده میکنه.
فقط شروع کن به تایپ کردن یک عبارت کلمه کلیدی (یا یک کلمه کلیدی اصلی) و ببین چه کلمات کلیدی و عبارات دیگهای میان. بعد، مرتبطترین عبارات رو به عنوان، توضیحات و تگهات اضافه کن.
از این ابزار همچنین میتونی برای کشف ترندهای برتر یوتیوب یا فهمیدن اینکه رقبات چه کلمات کلیدی رو هدف قرار دادن استفاده کنی. این بینشها میتونن کمک کنن استراتژی سئوی یوتیوبت رو برای نتایج بهتر تغییر بدی.
نکته حرفهای: برای ویژگیهای مفید بیشتر یوتیوب این پست رو چک کن.
13. برچسبهای زمانی رو امتحان کن
برچسبهای زمانی (Timestamps) بخشهای مختلف ویدیوهات رو علامتگذاری میکنن. اونها به مخاطبت کمک میکنن محتوایی که دنبالش هستن رو توی هر ویدیو پیدا کنن.
اضافه کردن برچسب زمانی میتونه نگهداشت و تجربه کاربر رو بهبود بده چون انتظارات رو تنظیم میکنه. برچسبهای زمانی به بینندهها راه آسونی میدن تا به قسمت مورد نظرشون در ویدیو برن یا دلیلی برای منتظر موندن تا اون بخش روی صفحه ظاهر بشه.
برچسبهای زمانی همچنین سئو رو بهبود میدن چون برای الگوریتم یوتیوب راحتتر میکنن محتوای ویدیوت رو بفهمه. این کمک میکنه ویدیوت برای عبارات جستجو داخل ویدیو ظاهر بشه، نه فقط موضوع کلی ویدیو.
مثلاً، اگه ویدیوت درباره پختن کیکه، ممکنه بخشهایی درباره وسایل پخت یا ترندهای کیک مثل کیکهای ژئود داشته باشه.
اگه برچسبهای زمانی برای علامتگذاری این بخشها اضافه کنی، کاربر ممکنه ویدیوت رو موقع جستجوی “چطور کیک درست کنیم” به خاطر رقابت برای این کلمه کلیدی پیدا نکنه، اما میتونه با جستجوی “چطور کیک ژئود درست کنیم” پیداش کنه.
میتونی به صورت دستی برچسب زمانی اضافه کنی یا با YouTube Studio برچسبهای خودکار ویدیو رو اضافه و ویرایش کنی. همچنین میتونی استراتژیها و ابزارهای خودکارسازی یوتیوب مختلفی رو برای سریعتر کردن این فرآیند بررسی کنی.
بهترین برای: بخشبندی ویدیوهای طولانی و کمک به یوتیوب برای درک محتوای ویدیوهات.
14. یک فراخوان به اقدام (CTA) در ویدیو و توضیحات ویدیو اضافه کن
CTAها راه قدرتمندی برای تقویت تعامل هستن. یک CTA که ارزش ارائه میکنه نه تنها لایکها، اشتراکها و اشتراکگذاریها رو تشویق میکنه، بلکه میتونه معیارهای تعامل بیننده رو هم بهبود بده.
این میتونه دیده شدن ویدیوت در نتایج جستجو و ویژگی ویدیوهای پیشنهادی رو افزایش بده.
برای حداکثر تاثیرگذاری، CTAهات رو متنوع کن. حدود هشت نوع CTA مختلف برای هدایت بازدیدکنندهها به وبسایت یا صفحات محصولت وجود داره.
در یک ویدیو، ممکنه یک CTA شفاهی داشته باشی که از بینندهها میخواد لایک کنن، مشترک بشن یا به اشتراک بذارن. برای ویدیوی دیگه، از مخاطبت بخواه ویدیوت رو بوکمارک کنه یا روی لینکهای به اشتراک گذاشته شده در توضیحات کلیک کنه.
همچنین باید از بینندههات بخوای نظر و بازخورد بدن. این اقدامات فقط برای تجربه کاربر ارزشمند نیستن. اونها همچنین به یوتیوب سیگنال میدن که ویدیوی شما جذابه و به بینندههات ارزش ارائه میکنه.
اینجا یه مثال عالی از نحوه استفاده سیندی از CTA “مشترک شدن” هست که مرتباً به بینندههاش یادآوری میکنه مشترک بشن.
نکته حرفهای: برای الهام گرفتن این نمونههای CTA رو چک کن.
15. آنالیتیکس جستجوی یوتیوب رو بررسی کن
در حالی که آنالیتیکس برای پیگیری پیشرفت به سمت اهدافت مفیده، همچنین میتونی از این دادهها برای بهبود سئوی یوتیوبت به طور فعال استفاده کنی.
مثلاً فرض کن میخوای بفهمی چرا ترافیک یکی از ویدیوهات یهو بالا رفته. ممکنه به این خاطر باشه که ویدیوت برای یک کلمه کلیدی محبوب رتبهبندی شده. یا شاید یک وبسایت محبوب اخیراً ویدیوت رو اضافه کرده.
میتونی دادههای مخصوص ویدیو رو بررسی کنی و ببینی چرا این جهش اتفاق افتاده. بعد میتونی بفهمی چطور ویدیوهای دیگه رو با همون تاکتیکها بهینه کنی.
آنالیتیکس یوتیوب همچنین میتونه کمک کنه کلمات کلیدی که محبوبیتشون داره افزایش پیدا میکنه رو پیشبینی کنی. بهینهسازی زودهنگام ویدیوهات برای این کلمات کلیدی شانس بهتری برای رتبهبندی بالاتر در این نتایج جستجو بهت میده.
در نهایت، آنالیتیکست میتونه کمک کنه مخاطبت رو بهتر بشناسی. غیرعادی نیست که یک کانال یوتیوب رو با یک مخاطب مورد نظر شروع کنی و ببینی این جمعیتشناسی در طول زمان تغییر میکنه.
تحلیل سن، موقعیت و علایق مخاطب واقعیت میتونه کمک کنه تغییرات هوشمندانه ایجاد کنی.
بیشتر متخصصان سئو توصیه میکنن این معیارها رو برای نقشهبرداری موفقیت تلاشهات زیر نظر داشته باشی:
- زمان تماشا
- میانگین مدت تماشا
- نمایشها و نرخ کلیک
- کلیکهای کارت
- بینندههای منحصر به فرد
- منابع ترافیک
- رشد مشترکین
نکته: آنالیتیکس جستجوی یوتیوب اعداد دقیقی بهت میده تا ببینی کجا موفق هستی و کجا جای پیشرفت داری.
16. اختیاری: یک نظر پین شده روی ویدیوت بذار
گذاشتن نظر روی ویدیوت ممکنه زیادهروی به نظر برسه، اما یک استراتژی هوشمندانه است. نه تنها نظرات بیشتر رتبهبندی ویدیوت رو بهبود میدن، بلکه میتونن سطح بالایی از تعامل مخاطب ایجاد کنن.
یک نظر پین شده میتونه صدها پاسخ دریافت کنه، مثل کاری که برای Matt D’Avelia اتفاق افتاد.
حتماً نظر جذابی بذار که بحث رو ادامه بده یا ارزش بیشتری برای خوانندهها ارائه کنه.
اینجا در HubSpot، مثلاً، یک منبع پین شده تا بینندهها بتونن دانششون درباره موضوع رو گسترش بدن.
نکته حرفهای: برای اطلاعات بیشتر درباره مدیریت نظرات یوتیوب این پست رو چک کن.
چک لیست سئوی یوتیوب
برای خلاصه کردن همه مواردی که پوشش دادیم، اینجا یه چک لیست سریع برای زمانی که میخوای مطمئن بشی همه کارهای ممکن رو برای بهینهسازی ویدیوهای یوتیوبت انجام دادی، آوردیم.
1. یک کلمه کلیدی هدف برای ویدیوت انتخاب کن. این میتونه یک موضوع، یک سوال یا یک جستجوی خیلی خاص باشه. اگه مطمئن نیستی کلمه کلیدی هدف مناسب چیه، از یک ابزار تحقیق کلمه کلیدی استفاده کن یا به سادگی کتابخونه محتوای موجود یوتیوب رو برای الهام گرفتن بررسی کن.
2. کلمه کلیدی هدف رو در نام فایل قرار بده. بین هر کلمه از خط تیره (-) یا زیرخط (_) استفاده کن، نه فاصله.
3. کلمه کلیدی هدف رو در عنوان قرار بده. بعدی، کلمه کلیدی هدف رو توی عنوان ویدیوت وارد کن، اما خلاق باش و حتماً این کار رو طبیعی انجام بده. نمیخوای عنوان فقط “[کلمه کلیدی]” باشه.
عنوان اولین چیزیه که کاربرها میبینن، پس سعی کن کنجکاوی و علاقه ایجاد کنی در حالی که به نوعی به بیننده قول میدی کمکش میکنی.
4. کلمه کلیدی و همینطور تنوع کلمات کلیدی رو در توضیحات ویدیو قرار بده. توضیحات ویدیو قلب استراتژی سئوی یوتیوبته. یک توضیحات طبیعی با یک یا دو بار استفاده از کلمه کلیدی هدف بنویس، و همینطور تنوعی از این کلمه کلیدی.
5. تگهای مرتبط به ویدیوت اضافه کن. در حالی که بیشتر کاربرها از تگها برای پیدا کردن ویدیوها استفاده نمیکنن، اونها میتونن به الگوریتم یوتیوب کمک کنن ویدیوت رو دستهبندی کنه و به مخاطب مناسب نشون بده.
حدود پنج تا هشت تگ صنعتی اضافه کن و مطمئن شو زیادهروی نمیکنی تا به عنوان اسپم علامتگذاری نشی.
6. دسته ویدیوت رو اضافه کن. اگرچه به اندازه تگها خاص نیستن، دستهها کمک میکنن کاربرها ویدیوت رو پیدا کنن و به الگوریتم یوتیوب کمک میکنن بفهمه ویدیوت درباره چیه.
دستهها در صفحه اصلی، صفحه کاوش و منوی کناری نقش دارن.
7. یک تصویر بندانگشتی سفارشی آپلود کن. تصویری بساز که یا تنوعی از کلمه کلیدیت رو شامل بشه یا یک عبارت کوتاه که میتونه کلیک ایجاد کنه (مثل “1,000 فالوور ارگانیک، سریع!”)
همونطور که گفته شد، باید کانال یوتیوبت رو تایید کنی تا به آپلود تصاویر بندانگشتی سفارشی دسترسی داشته باشی.
8. زیرنویس و زیرنویس ناشنوایان اضافه کن. زیرنویس و زیرنویس ناشنوایان یک جزء دسترسیپذیری مورد نیاز برای ویدیوهات هستن. اونها همچنین به طور غیرمستقیم با دادن یک نسخه متنی از محتوای ویدیوت به یوتیوب کمک میکنن برای جستجوی یوتیوب بهینه کنی.
9. کارتها و صفحات پایانی اضافه کن که با موضوع ویدیوت مرتبط باشن. کارتها معادل لینکهای داخلی و خارجی هستن، و صفحات پایانی بهت اجازه میدن در اون چند ثانیه آخر که ممکنه بیننده وسوسه بشه روی محتوای دیگهای کلیک کنه با بینندهها تعامل کنی.
10. به ویدیوت هشتگ اضافه کن. هشتگها با تگها فرق دارن. اونها بالای عنوان ویدیوت نمایش داده میشن و کمک میکنن با نشون دادن بیشتر موضوع ویدیوت، دسترسی و اعتبارت رو افزایش بدی.
11. درباره موضوع کلیت یک پلیلیست بساز. یکی از بهترین راهها برای بهینهسازی ویدیوهای یوتیوب، ساختن پلیلیستهاست.
پیدا کردن چند ویدیوی مرتبط و قرار دادنشون در یک پلیلیست نه تنها بینندههای بیشتری جذب میکنه، بلکه به الگوریتم یوتیوب کمک میکنه بفهمه ویدیوت چطور با بقیه ویدیوها در کتابخونه آپلودت ارتباط داره.
12. اختیاری: یک نظر پین شده بذار تا تعامل ایجاد کنی یا ارزش بیشتری ارائه بدی. به عنوان یک برند، میتونی و باید روی ویدیوهات خودت نظر بذاری – نه فقط برای پاسخ به نظردهندهها بلکه برای ارائه ارزش بیشتر به خوانندهها.
حالا، بیشتر نکات سئوی بالا به این بستگی دارن که یک کلمه کلیدی پیدا کنی و ویدیوت رو درست تبلیغ کنی. و نه همه این نکات رو میشه فقط از طریق یوتیوب انجام داد.
برای اینکه بیشترین بهره رو از فیلمبرداریت ببری، به برخی از ابزارهای زیر برای بهینهسازی ویدیوت برای جستجو فکر کن.
ابزارهای سئوی یوتیوب
1. نرمافزار بازاریابی سئوی HubSpot
نرمافزار بازاریابی سئوی HubSpot، بهت اجازه میده کلمات کلیدی محبوب برای ایجاد محتوا پیدا کنی و کلمات کلیدی رو در گروهبندیها سازماندهی کنی – چیزی که ما بهش “خوشههای موضوعی (Topic Cluster)” میگیم.
با مرتب کردن محتوات در خوشههای موضوعی، میتونی نظارت کنی کدوم محتواها به هم مربوط هستن، چه نوع محتوایی برنامهریزی کردی و قبلاً چی ساختی.
در حالی که کلمات کلیدی که در HubSpot پیدا میکنی محبوبیتشون رو در جستجوی استاندارد گوگل نشون میدن، خیلی از این موضوعات در صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل هم ویدیو تولید میکنن.
در این موارد، میتونی خوشههای موضوعی بسازی که هم محتوای وبلاگ و هم یوتیوب بهشون تعلق داره. راستی، این ابزار یک تولید کننده ایده وبلاگ هم داره که بر اساس ورودی، ایدههای موضوعی تولید میکنه. بعد میتونی به طور خودکار این ایدهها رو به پستهای وبلاگ کامل تبدیل کنی که میتونن به اسکریپتهای ویدیویی تبدیل بشن.
خوشهبندی محتوات – و لینک دادن از ویدیوها به پستهای وبلاگ و برعکس – میتونه از نظر گوگل و یوتیوب بهت اعتبار بیشتری بده، در حالی که راههای بیشتری برای جذب ترافیک از افرادی که موضوعت رو جستجو میکنن بهت میده.
نکته حرفهای: HubSpot با یوتیوب برای داشبوردهای مفید و پیگیری عملکرد یکپارچه میشه. همچنین میتونی از طریق پلتفرم آنالیتیکس بازاریابی HubSpot به ویژگیهای گزارشگیری پیشرفتهتر دسترسی داشته باشی. مثلاً، میتونی عملکرد پستهای وبلاگ و یوتیوب رو کنار هم مقایسه کنی، منابع درآمد برترت رو شناسایی کنی و دادههای عملکرد بازاریابی از چندین کانال رو در یک جا سازماندهی کنی.
2. جستجوگر کلمات کلیدی Ahrefs
Ahrefs یک پلتفرم جامع سئو هست که بهت اجازه میده رتبهبندی یک وبسایت رو نظارت کنی، ترافیک ارگانیکی که از هر کلمه کلیدی میگیری رو تخمین بزنی و کلمات کلیدی که ممکنه بخوای براشون محتوای جدید بسازی رو تحقیق کنی.
یکی از ویژگیهای محبوب Ahrefs، جستجوگر کلمات کلیدی هست که بهت اجازه میده جزئیات مربوط به کلمه کلیدی مورد نظرت رو جستجو کنی.
و همونطور که در تصویر بالا میبینی، میتونی نتایج کلمات کلیدیت رو بر اساس موتور جستجو فیلتر کنی – از جمله یوتیوب.
جستجوگر کلمات کلیدی Ahrefs حجم جستجوی ماهانه یک کلمه کلیدی، تعداد کلیک برای ویدیوهایی که برای اون کلمه کلیدی رتبهبندی شدن، کلمات کلیدی مرتبط و موارد دیگه رو بهت میده.
3. Canva
شاید Canva رو به عنوان قالب طراحی برای ایجاد انواع کارتها، عکسها، لوگوها و موارد دیگه بشناسی. اتفاقاً این محصول محبوب یک سازنده تصویر بندانگشتی برای ویدیوهای یوتیوب داره.
همونطور که در نکات بالا گفته شد، تصاویر بندانگشتی برای تبلیغ محتوات در نتایج جستجوی یوتیوب و تشویق کاربرها به کلیک روی ویدیوت خیلی مهم هستن.
با استفاده از سازنده تصویر بندانگشتی Canva، میتونی تصویر پیشنمایش عالی برای ویدیوت در ابعاد 1280 x 720 پیکسل بسازی – ابعادی که یوتیوب نیاز داره.
4. vidIQ Vision
این یک افزونه کروم هست که از طریق فروشگاه وب کروم در لینک بالا در دسترسه و کمک میکنه تحلیل کنی چرا و چطور بعضی ویدیوهای یوتیوب اینقدر خوب عمل میکنن.
این شامل تگهایی میشه که یک ویدیو براشون بهینه شده، میانگین زمان تماشا و حتی اینکه اون ویدیو چقدر سریع ممکنه ترافیک جذب کنه.
ابزار vidIQ بعد یک امتیاز سئو میده که میتونی ازش برای ساخت محتوایی استفاده کنی که مثل (یا بهتر از) نتایجی که الان در یوتیوب میبینی عمل میکنه.
5. TubeBuddy
TubeBuddy یک پلتفرم همهکاره ویدیویی هست که کمک میکنه تولید، بهینهسازی و تبلیغ محتوای یوتیوبت رو مدیریت کنی.
ویژگیهاش شامل یک مترجم خودکار زبان (که کمک میکنه برای کلمات کلیدی غیر انگلیسی رتبهبندی بشی)، یک جستجوگر کلمات کلیدی، پیشنهادهای تگ، پیگیریکننده رتبه برای ویدیوهای منتشر شدهات و موارد دیگه میشه.
6. Cyfe
Cyfe یک مجموعه نرمافزاری بزرگه که در کنار چیزهای دیگه، یک پلتفرم آنالیتیکس یوتیوب ارائه میده. روی این پلتفرم میتونی عملکرد در یوتیوب و سایتت رو پیگیری کنی.
علاوه بر آنالیتیکس ترافیک، Cyfe میتونه نشون بده برای کدوم کلمات کلیدی رتبهبندی میشی و کدومها در موتورهای جستجوی مختلف محبوبتر هستن. خیلی شبیه گوگل آنالیتیکس یا Moz به نظر میرسه، درسته؟
این به این خاطره که Cyfe دادههایی از هر دوی این ابزارها و بیشتر رو داخل خودش داره.
شروع بهینهسازی ویدیوهای یوتیوب
بازاریابی ویدیویی برای کسبوکارها و تولیدکنندهها خیلی مهمه. مهم نیست با کدوم نکته سئو یا ابزار شروع میکنی، یک کانال یوتیوب موفق با محتوای خوب شروع میشه.
مطمئن شو وقتی بینندهها پیدات میکنن، چیز با کیفیت و مرتبطی برای تماشا کردن دارن.
بهینهسازی ویدیوهای یوتیوبت میتونه کمک کنه بازدید بیشتری جذب کنی و جامعه بسازی – و به تبدیل و فروش بیشتر منجر بشه. پس، همین امروز شروع کن و ببین کانال یوتیوبت چطور رشد میکنه.