تاثیر ساب دامین در سئو

سال هاست که مباحثه بر روی تاثیر ساب دامین (Subdomain) بر روی سئو همچنان ادامه دارد. موافقان ساب دامین بر این عقیده اند که ساب دامین تاثیرات مثبتی بر روی سئو دارد، در حالی که مخالفان ساب دامین بر روی مضرات ساب دامین بر روی سئو تاکید دارند. در این مطلب با ما همراه باشید تا با بررسی هر چه بیشتر نظرات موافق و مخالف بتوانیم به شما کمک کنیم تا تصمیم مناسبی در این زمینه بگیرید.

جنگی در وبلاگ های سئو در جریان است. از طرفی مخالفان ساب دامین نسبت به اثرات منفی استفاده از ساب دامین هشدار می دهند. این افراد به جای ساب دامین، بر استفاده از ساب دایرکتوری (Subdirectory) تاکید می کنند.

در طرف دیگر حامیان ساب دامین ها هستند که بر تاثیرات مثبت ساب دامین بر روی سئو تاکید میکنند. آنها بر این عقیده هستند که ساب دامین و ساب دایرکتوری هر دو به یک اندازه موثرند.

با یک جستجوی ساده در اینترنت به مقالات متعددی میرسید که هر کدام بر روی یکی از این جهات گرایش دارند و دلایل متعددی برای نظر خود آورده اند. احتمالا پس از خواندن چند مقاله در این زمینه دچار سرگیجه می شوید.

در این مطلب به بررسی تفاوت های ساب دامین و ساب دایرکتوری می پردازیم و سپس به این موضوع خواهیم پرداخت که چرا وب سایت ها از یکی از این دو ساختار استفاده می کنند. در ادامه نگاه دقیق تری به نظرات هر دو گروه پرداخته تا بتوانید تصمیم درستی برای انتخاب یا عدم انتخاب ساب دامین برای وب سایت خود بگیرید.

قبل از ادامه دادن این بحث اجازه دهید که به تعریف چند اصطلاح بپردازیم.

ساب دامین چیست؟

ساب دامین به مثابه فرزند برای دامین اصلی است. ساب دامین ها برای سازمان دهی به بخش های مختلف یک وب سایت بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند، بخش هایی که از نظر زمینه ای باهم متفاوت هستند. شما می توانید به طور نامحدود برای وب سایت خود ساب دامین ایجاد کنید. این ساب دامین ها موجودیت های مستقلی داشته و همگی تحت یک دامین مشخص هستند.

ساختار ساب دامین

در مثال زیر مشاهده میکنید که ساب دامین در سمت چپ دامین اصلی قرار گرفته است:

ساختار ساب دامین

در مثال زیر هم مشاهده میکنید که وب سایت های Apple و Shopify برای بخش های مختلف خود از ساب دامین استفاده می کنند:

چرا از ساب دامین استفاده می کنیم؟

یک ساب دامین به شما امکان می دهد تا محتوای وب سایت خود را به بخش های متفاوت و قابل مدیریتی تبدیل کنید. به عنوان مثال می توانید بلاگ وب سایت خود را به صورت ساب دامین و با یک سیستم مدیریت محتوای دیگر مانند وردپرس طراحی و بسازید.

در ادامه به معرفی چند استفاده رایج از ساب دامین اشاره ای میکنیم.

1. ساخت وب سایت های متفاوت به زبان های مختلف

از ساب دامین ها می توان برای ساخت صفحات متفاوت برای زبان ها و مناطق جغرافیایی مختلف استفاده کرد. اگر وب سایت شما چند زبانه بوده و مشتریانی از کشورهای مختلف دارید، استفاده از ساب دامین گزینه بسیار خوبی است. در این شرایط کاربران می توانند به زبان مورد نظر خود سوئیچ کرده و این گونه تجربه کاربری مثبتی دریافت می کنند. این گزینه از طراحی یک سایت چند زبانه معمولا ارزان تر تمام می شود.

به عنوان مثال وب سایت زیر در دو زبان ژاپنی و انگلیسی دارای دو ساب دامین مختلف است.

2. ایجاد یک وبلاگ یا فروشگاه آنلاین جداگانه

اگر یک وبلاگ بزرگ پر از محتوا دارید و مایل به معرفی یک طراحی متفاوت از سایر بخش های کسب و کار خود هستید، انعطاف پذیری یک ساب دامین می تواند مفید باشد.

ممکن است بخواهید فروشگاه آنلاین خود را به یک ساب دامین منتقل کنید. شاید هدف سایت اصلی شما فروش نباشد و در عین حال ترافیک فروشگاهی زیادی داشته باشید که بقیه صفحات شما را کند کرده است. در این حالت، تغییر و انتقال فروشگاه به یک ساب دامین به ارائه تجربه روان‌تری برای کاربرانی که از سایت اصلی شما بازدید می‌کنند کمک می‌کند، و در عین حال فروشگاه آنلاین شما نیز در دسترس‌تر بوده و به راحتی قابل شناسایی است.

به عنوان مثال، وب سایت Battersea Dogs & Cats Home را که دقیقاً این کار را انجام داده اند، بررسی کنید. فروشگاه Shopify آنها در یک ساب دامین به آدرس (shop.battersea.org.uk) قرار دارد:

3. ایجاد یک سایت جداگانه برای دستگاه های موبایل

از یک ساب دامین می‌توان برای ارائه تجربه‌ای سازگارتر با دستگاه های موبایل برای کمک به بازدیدکنندگان سایت استفاده کرد. شما می توانید یک ساب دامین برای نسخه موبایل سایت ایجاد کنید تا این نسخه توسط گوگل به بازدیدکنندگان موبایل ارائه شود. گوگل هم همین کار را انجام میدهد، چرا که تجربه کاربری بهتری را ارائه می دهد.

برای مثال، «example.com»به بازدیدکنندگان دسکتاپ شما ارائه می‌شود، در حالی که بازدیدکنندگان تلفن همراه «mobile.example.com» را می‌بینند (که در یک ساب دامین رسپانسیو و سازگار با دستگاه های موبایل میزبانی می‌شود).

این موضوع در دنیای موبایل امروزی که گوشی‌های هوشمند به سرعت به ابزاری برای جستجو تبدیل شده اند، اهمیت فزاینده‌ای دارد.

ساب دایرکتوری چیست؟

در این بخش قصد داریم توضیح دهیم جایگزین ساب دامین چیست. برخی افراد به جای ساب دامین از یک ساب دایرکتوری (که گاهی اوقات به عنوان ساب فولدر از آن یاد می شود) استفاده می کنند. ساب دایرکتوری بخشی از URL است که زیرمجموعه خاصی از محتوا را در خود جای می دهد.

ساختار ساب دایرکتوری

دایرکتوری ها در سمت راست دامنه قرار دارند، مانند این:

در این مثال، “blog” یک ساب دایرکتوری است.

وبلاگ وب سایت Swanky (swankyagency.com/blog) مانند وبلاگ Shopify (shopify.co.uk/blog) به شکل یک ساب دایرکتوری راه اندازی شده است.

تصویری از وبلاگ Swanky که در یک ساب دایرکتوری قرار دارد.

تصویری از وبلاگ Shopify که در یک ساب دایرکتوری قرار دارد.

به طور کلی، ساب دایرکتوری ها به عنوان ساختاری ساده تر برای راه اندازی در نظر گرفته می شوند. مزیت دیگر آنها این است که ساب دایرکتوری ها قدرت دامنه اصلی شما را افزایش میدهند. بعداً در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد.

مقایسه ساب دامین در مقابل ساب دایرکتوری از نظر سئو

همانطور که می بینید، هم ساب دامین و هم ساب دایرکتوری بسته به نیاز کسب و کار و همینطور کاربران شما، کاربردهای خود را دارند.

ممکن است تعجب کنید که چگونه ساب دامین ها و ساب دایرکتوری ها بر عملکرد سئو شما تأثیر می گذارند. کدام ساختار برای کسب رتبه در موتورهای جستجو بهتر است؟ این یک سوال مهم است … و همینطور موضوع بحث های بسیار داغ. بیایید نگاهی به هر دو طرف بحث بیندازیم.

موافقان ساب دامین

اول از همه، ما “حامیان ساب دامین” را داریم که استدلال می کنند که ساب دامین ها می توانند تأثیر مثبتی بر سئو داشته باشند. افراد موافق با این عقیده پیشنهاد می‌کنند که ساب دامین‌ها و ساب دایرکتوری‌ها می‌توانند به یک اندازه خوب عمل کنند. ساختاری که شما انتخاب می‌کنید به نیازها و اهداف منحصر به فرد شما بستگی دارد.

آنها چه مزایایی برای سئو در استفاده از ساب دامین ها می بینند؟

1. استفاده از کلمات کلیدی در URL

گاهی اوقات منطقی نیست که کلمات کلیدی خاصی را در URL اصلی وب سایت خود قرار دهید. با این حال، ساب دامین فرصتی برای استفاده از برخی از این کلمات کلیدی است. کلمات کلیدی که کسب رتبه در آنها دشوار است.

2. بهبود تجربه کاربری

استفاده از یک ساب دامین به شما امکان می دهد سلسله مراتب سایت خود را ساده کنید و سرعت حرکت کاربر در آن را بهبود بخشید. این ویژگی به کاربران کمک می کند تا اطلاعاتی را که به دنبال آن هستند سریع تر پیدا کنند. این موضوع برای بهبود سئوی سایت شما مهم است.

3. کسب اعتبار در موضوعات کم رقابت

یک ساب دامین برای کسب رتبه و گرفتن اعتبار در بازارهای کوچک و خاص نیز عالی است. اما آیا این موضوع می تواند یک تاکتیک موثر سئو برای کسب و کار شما باشد؟

مخالفان ساب دامین

علیرغم مزایایی که استفاده از ساب دامین به همراه دارد، استدلال هایی وجود دارد که نشان می دهد ساب دامین ها برای سئو سایت ناسالم هستند. افرادی که در این سمت از بحث هستند، در عوض به مزایای استفاده از ساب دایرکتوری ها اشاره می کنند:

1. ساب دامین ها به افزایش اعتبار سایت اصلی شما کمک نمی کنند

اساسا، کسانی که در “تیم حامیان ساب دایرکتوری” هستند استدلال می کنند که شما با استفاده از ساب دامین ها، نتایج حاصل از زحمات خود در سئوی سایت را محدود می کنید. با این حال، اگر این نظریه واقعاً درست باشد، بزرگترین چالش بحث است. در این مورد بعدا بیشتر صحبت می کنیم.

چالش اصلی در این سمت بحث در مورد این است که چگونه الگوریتم‌های گوگل ساب دامین‌ها را به عنوان موجودیت‌های مجزا تشخیص می‌دهند و بنابراین آنها را به صورت جداگانه رتبه‌بندی می‌کنند. مخالفان ساب دامین بر این عقیده اند که وب سایت شما به طور کلی از هیچ یک از مزایایی که در اثر سئو ساب دامین شما انجام میگردد برخوردار نمی شود، در عوض اگر به جای آن از یک ساب دایرکتوری استفاده می کردیم، نتیجه برعکس میشد. به عنوان مثال، “لینک های ورودی” که ساب دامین شما جذب می کنند، اعتباری برای دامنه اصلی شما ایجاد نمی کنند.

با وجود ساختار ساب دایرکتوری، دامنه اصلی شما از هر قدرتی که ساب دایرکتوری شما به دست می‌آورند، سود می‌برد. کلمات کلیدی یک ساب دایرکتوری متعلق به دامنه اصلی شما هستند، به این معنی که این کلمات کلیدی به URL اصلی شما متصل هستند. این موضوع به افزایش اعتبار سایت کمک کرده و در نتیجه تاثیر مثبتی در سئو دارد.

2. رقابت با خود

برخی از متخصصان سئو، پدیده «کنیبالیزیشن ساب دامین» را برجسته می کنند تا از هشدارهای خود در مورد استفاده از ساب دامین ها پشتیبانی کنند. « کنیبالیزیشن؟ صفحاتی که صفحات دیگر را می خورند؟ موضوع چیست؟»

خوب، کنیبالیزیشن (Cannibalisation) زمانی اتفاق می افتد که دامنه اصلی و ساب دامین شما برای یک عبارت مورد جستجو (کلمه کلیدی) بهینه شده و در نهایت با یکدیگر رقابت کنند. همانطور که احتمالاً از نام آن حدس زده اید، سایت شما در نهایت “خود” را می خورد.

این موضوع می تواند برای موتورهای جستجو بسیار گیج کننده باشد. کنیبالیزیشن در منافع شما تضاد ایجاد می کند و در این شرایط وجود ساب دامین می تواند به سایت اصلی شما آسیب برساند.

اما نکته مثبت ماجرا چیست؟ در اینجا شما یک نمونه از دو ساب دامین برای وب سایت Shopify را مشاهده می کنید که هر دو در صفحه اول گوگل برای یک کلمه کلیدی مرتبط رتبه گرفته اند. این تصویر ممکن است شبیه کنیبالیزیشن به نظر برسد، اما داشتن رتبه برای دو نقطه در صفحه اول گوگل، در حقیقت چیز بدی هم نیست!

3. ساب دامین ها ردیابی صحیح کاربران را دشوارتر می کنند

اگر از پلتفرمی مانند گوگل آنالیتیکس برای ردیابی عملکرد سایت خود استفاده می کنید، استفاده از ساب دایرکتوری ها منجر به این می شود که با استفاده از تنها یک حساب کاربری و یک بار تایید، داده های کل وب سایت را ردیابی کنید.

اما اگر ساب دامین‌هایی را پیاده سازی کرده‌اید، باید ساب دامین‌های خود را جداگانه در گوگل آنالیتیکس تأیید کنید و عملکرد کلی هر ساب دامین را به طور مجزا دنبال کنید.

گوگل در این باره چه می گوید؟

در سال 2016، در طی یک جلسه ای، هشدارهای قبلی در مورد کنیبالیزیشن با حضور جان مولر، آنالیزور گوگل، مورد سوال قرار گرفت. او به طور مستقیم به این بحث پرداخت و امید را در دل کاربران ساب دامین زنده کرد.

مولر به این نتیجه رسید که ساب دامین ها به طور کلی به رتبه سایت آسیب نمی رسانند. او استدلال کرد که الگوریتم‌های گوگل در پایش ساب دامین‌ها و ساب دایرکتوری ها به اندازه کافی خوب هستند و کاری که شما می‌خواهید انجام دهید را درک می‌کنند. موتور جستجوی گوگل به اندازه کافی هوشمند است که دامنه اصلی و ساب دامین های شما را به عنوان یک وب سایت مرتبط ببیند.

اما آیا این پایان بحث بود؟ آیا در نهایت این بیانیه، جامعه سئو را برای رسیدن به یک پاسخ نهایی راضی کرده است؟ متاسفانه خیر.

نظرات مولر باعث ایجاد طوفانی در جامعه سئو شد.

کارشناسان سئو از همه جا وارد این بحث شدند و به اظهارات بسیار عمومی گوگل در مورد این موضوع واکنش نشان دادند. در یکی از توییت های بسیار داغ توییتر، دنی سالیوان، کارمند گوگل، از بیانیه اولیه مولر حمایت کرد. او اظهار داشت که بهترین گزینه از نظر سئو برای هر مورد متفاوت خواهد بود:

«آنچه برای سئو بهتر است که عموماً برای کاربران و خودتان بهترین باشد. گاهی اوقات ممکن است گه گزینه بهتر، انتخاب ساب دامین باشد. اما در اغلب مواقع ساب دایرکتوری ها منطقی ترهستند.”

دیدگاه وب سایت Moz در مورد این بحث

کارشناسان سئو در Moz که از ادعاهای گوگل راضی نبودند، خطرات مرتبط با سئو را در استفاده از ساب دامین ها با ارائه نتایج حاصل از مطالعات خود نشان دادند. این مثال‌ها نشان می‌دهد که برخلاف ادعای گوگل، کلمات کلیدی رتبه گرفته توسط ساب دامین‌ها در واقع به دامنه اصلی اختصاص داده نمی‌شوند، و این نتیجه می‌تواند اثرات مخربی بر تلاش‌های قبلی شما در راستای سئو داشته باشد.

در نتیجه، Moz همچنان از کاربران می‌خواهد که محتوای خود را حتی الامکان در ساب دایرکتوری‌ها به جای ساب دامین‌ها قرار دهند تا نتایج حاصل از سئوی سایت خود را به حداکثر برسانند.

چه نتیجه ای می توانیم بگیریم؟

این بحث ادامه دارد. مانند بسیاری از جنبه های سئو، در مورد ساب دامین ها و تأثیر آنها بر سئو پاسخ روشنی وجود ندارد.

در حالی که موضع رسمی گوگل این است که هم ساب دامین ها و هم ساب دایرکتوری ها می توانند رتبه یکسانی داشته باشند، هنوز هم بخش بزرگی از جامعه سئو از جمله بازیکنان کلیدی مانند Moz وجود دارند که استدلال می کنند که ساب دایرکتوری ها انتخاب بهتری برای سئو وب سایت شما هستند و ساب دامین ها فقط باید در شرایط ویژه مورد استفاده قرار گیرند.

در نهایت، کاری را انجام دهید که برای کسب و کار، وب سایت و کاربران شما بهترین نتیجه را به همراه دارد. هر بخش را به صورت موردی در نظر بگیرید و ارزیابی کنید که آیا در آن بخش، مزایای ساب دامین ها بیشتر از معایب احتمالی است یا خیر. برای برخی از مشاغل، انتخاب یک ساب دامین به جای یک ساب دایرکتوری منطقی نیست. با این حال، برای دیگر مشاغل، ساب دامین ها می توانند مزایای زیادی به همراه داشته باشند.

2 دیدگاه

  1. سلام . وقت بخیر. در نظر بگیرید یک ساب دومین اکادمی داریم که توی این ساب دومین دسته بندی هوشمند سازی داریم. که در این دسته تمامی دوره ها لیست شده اند.حال یک ساب دومین فروشگاهی داریم که در این قسمت نیز دسته بندی تحت عنوان هوشمند سازی داریم، آیا این دو تا مشکل کنابالیزیشن دارند یا خیر؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *