بررسی و تحلیل سئو سایت رقبا

رقابت، بخش سالم و ضروری هر کسب و کاری محسوب می شود، چرا که از غرور بیش از حد جلوگیری کرده، موجب خلاقیت در افراد شده و به شما انگیزیه بیشتری برای عملکرد بهتر در سایتتان خواهد داد. این مسئله موجب بهبود عملکرد شما در زمینه توسعه سایت و همینطور افزایش رضایت کاربران خواهد شد.

در این مقاله آموزشی به بیان هشت نکته مهم در بررسی رقبای سایتتان خواهیم پرداخت. این نکات به شما کمک خواهد کرد تا رقبای اصلی سایت خود را شناسایی کرده، علت کسب رتبه بهتر سایتشان را بفهمید و همینطور یاد بگیرید که چگونه بایست با آنها رقابت کنید.

1. رقبای سایت خود در سئو را شناسایی کنید

شما احتمالا با نام بزرگترین برندها در حیطه کسب و کار خود آشنایید، اما آیا می توانید رقبای اصلی خود در سئو را نام ببرید؟ این دو گونه از وب سایت ها الزاما با یکدیگر یکسان نیستند.

در حقیقت رقبای شما از نظر سئو ممکن است در خارج از حوزه کسب و کار شما بوده، اما در نتایج جستجو حضور بسیار قوی داشته باشند. به عنوان مثال شیرینی فروشی که در تهران در حال رقابت با دیگر سایت ها در کلمه کلیدی “بهترین شیرینی فروشی تهران” است، الزاما برند بزرگی محسوب نمی گردد.

همین شیرینی فروشی می تواند در حوزه تولید محتوا با برندهای بزرگ و سایت های آشپزی مطرح، رقابت جدی داشته باشد.

در حالت کلی می توان گفت که اصلی ترین رقبای سایت شما از نظر سئو همان هایی ستند که در کلمه کلیدی مورد نظرتان، در صفحه اول نتایج گوگل قرار دارند، جدای ازینکه رقیب شما در کسب و کارتان باشند یا نه. به عبارتی ممکن است بعضی از نتایج جستجو در صفحه اول گوگل هم صنف با شما نبوده و صرفا به خاطر داشتن یک محتوای خوب در این جایگاه قرار گرفته باشند.

اگر وب سایت شما در چند حوزه مختلف فعالیت داشته باشد، مطمئا با لیست های متفاوتی از رقبا در هر حیطه رو به رو خواهید شد.

خوشبختانه شناختن رقبای اصلی سایتتان کار سختی نیست. کافیست که کلمات کلیدی اصلی سایت را در گوگل جستجو کرده و نام وب سایت هایی که در صفحه اول قرار می گیرند را یادداشت نمایید. حتی می توانید با استفاده از ابزارهای سئو نیز به این لیست دست یابید.

2. سختی کلمات کلیدی را ارزیابی کنید

ارزیابی کلمات کلیدی که رقبایتان در آنها رتبه خوبی دارند، می تواند ایده خوبی برای شروع ارزیابی آنها قبل از آنالیز بک لینک ها و سئو داخلی آنها باشد. با اینکه شکست دادن رقبا و سبقت از آنها در یک کلمه کلیدی از نظر تئوری کاری نشدنی نیست، اما منابع مورد نیاز برای این کار در برخی موارد بسیار زیاد است و مسب جایگاه آنها را به کاری دست نیافتنی تبدیل می کند.

با استفاده از ابزارهای بررسی و آنالیز سایت رقبا می توانید به نگاه کلی در میزان قدرت و فاکتورهای اصلی آنها برسید. از جمله این فاکتورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دامین آتوریتی
  • سن دامنه
  • تعداد صفحات ایندکس شده در موتورهای جستجو
  • بک لینک ها
  • رتبه الکسا
  • حجم تقریبی ترافیک
  • میزان فعالیت در شبکه های اجتماعی

اطلاعاتی از این دست را برای هر یک از رقبایتان به دست آورده و به دنبال نقاط ضعف آنها بگردید. شما می توانید با کمی تلاش این تقاط ضعف را به نقاط قوت خود تبدیل کنید.

هر چه میزان رقابت در یک کلمه کلیدی بیشتر باشد، سئو در آن دشوارتر بوده و کسب رتبه توسط سایت شما در آن کمتر خواهد شد. بهتر است که بر روی کلماتی تمرکز کنید که میزان رقابت در آنها کمتر باشد، چرا که به راحتی و در مدت زمان کمتری می توانید سهمی از نتایج جستجو در صفحه اول را از آن خود کنید.

3. به دنبال فرصت های جدید در کلمات کلیدی باشید

شما می توانید با بهینه سازی مناسب محتوای سایت به غنی تر کردن آنها پرداخته و در کلمات کلیدی که احیانا رقبای شما به آن توجهی نکرده اند، رتبه خوبی کسب کنید.

اگر نگاهی به محتوای نتایج جستجو در صفحه اول گوگل بپردازید، احتمالا متوجه خواهید شد که آنها تقریبا دارای جملات و کلمات کلیدی مشابهی هستند. اگر محتوای شما که در رقابت با آنها قرار دارد، دارای این کلمات نیست، می بایست نسبت به اضافه کردن آنها اقدام کنید. حتی شاید احساس کنید که نیاز به ایجاد صفحات جدیدی برای برخی از این کلمات کلیدیست.

این مسئله نسبتا پیچیده یکی از ارکان اصلی استراتژی سایت شما در تولید محتواست و در دراز مدت به مسئله بسیار مهمی تبدیل خواهد شد.

به عنوان مثال با جستجوی طرز تهیه قهوه متوجه خواهید شد که مطالب حاضر در صفحه اول گوگل، اغلب دارای اطلاعاتی درباره دانه های قهوه، تکنیک های درست کردن قهوه و انواع فیلترها هستند. این ها موضوعاتی هستند که حتما می بایست در مطلب سایت شما نیز مورد بحث قرار گرفته باشند.

4. سئو داخلی و محتوای سایت را آنالیز کنید

بررسی و تحلیلی سئو داخلی سایت های رقبا، گنجینه ای از اطلاعات ارزشمند را در اختیار شما خواهد گذاشت. با استفاده از این اطلاعات به نوع محتوای منتشر شده توسط آنها، سرعت انتشار آنها و کلمات کلیدی هدف گذاری شده خواهید رسید.

همچنین توجه ویژه ای به داده های زیر داشته باشید:

  • داده های متا
  • تیترها (طول عنوان صفحه، کلمات کلیدی تیترها و …)

همچنین استراتژی لینک سازی داخلی آنها را نیز کشف کنید. با استفاده از این اطلاعات می توانید معیاری برای سئو داخلی سایت خود داشته باشید.

در هنگام آنالیز محتوای رقبا به موارد زیر توجه ویژه ای کنید:

  • ارتباط محتوا با کلمات کلیدی
  • نوع محتوای تولید شده توسط آنها
  • طول محتوا یا ویدئوی به کار رفته در صفحه
  • عمق جزییات پوشش داده شده

ربات های گوگل در هنگام پایش محتوای سایت شما به همه این موارد توجه می کنند و از این رو این فاکتورها نقش کلیدی در رتبه صفحات سایتتان دارند.

5. بک لینک های سایت های رقبا را واکاوی کنید

یکی از مهمترین بخش های آنالیز سئو سایت رقبا، فهمیدن مکان هاییست که آنها دارای بک لینک از آنجا هستند. شما می توانید با استفاده از این اطلاعات به ارتقا کیفیت بک لینک های سایت خود بپردازید.

همچنین قرار دادن بک لینک در سایت هایی که رقبای شما نیز از آنجا لینک گرفته اند، می تواند راهکار خوبی برای لینک سازی باشد. دقت داشته باشید که انجام این کار بدون استفاده از ابزارها تقریبا غیر ممکن است.

7. ساختار سایت و UX سایت رقبا را تحلیل کنید

اگر احیانا نمی دانستید که گوگل توجه ویژه ای در سال های اخیر نسبت به UX (تجربه کاربری) در سایت ها دارد، پس مطمئنا تاکنون به این مسئله توجهی نکرده اید.

تقریبا همه تغییرات بزرگ الگوریتمی در سال های اخیر (مانند بهبود نسخه موبایل سایت، سرعت سایت، نمایش بهتر سایت در نتایج جستجو) در ارتباط با UX بوده است.

اگر وب سایت شما کند تر از رقبایتان بوده، برای دستگاه های موبایل بهینه نیست و کار با آن موجب سردرگمی کاربران می شود، پس قطعا مواردی برای اصلاح در آن وجود دارد. در این زمینه پیشنهاد می کنیم که:

  • نقشه سایت را برای پایش بهتر آن بهینه سازی کنید.
  • مسئله سرعت سایت مخصوصا در صفحات فرود اصلی را در اولویت قرار دهید.
  • از مرتبط بودن محتوای صفحات با خواسته کاربران اطمینان حاصل کنید.

برای مشاهده کارهایی که رقبای شما در حال انجام آن هستند، می توانید نگاهی به صفحات فرود آن ها بیندازید. اگر صفحات سایت های رقیب علیرغم بهینه نبودن برای دستگاه های موبایل و منسوخ بودن محتوا، همچنان داری رتبه بالایی هستند، پس فرصت ویژه ای برای شما به وجود آمده که با تولید یک صفحه بهتر، جایگاه آنها در نتایج جستجو را از آن خود کنید.

8. از نوع فعالیت آنها در شبکه های اجتماعی الگو برداری کنید

ارتباط دقیق شبکه های اجتماعی و سئو همچنان توسط سئوکارها مورد بحث قرار می گیرد، اما کمتر کارشناسیست که اهمیت فعالیت در شبکه های اجتماعی را انکار کند.

فعالیت مناسب در شبکه های اجتماعی به شما امکان می دهد تا:

  • ترافیک وب سایت خود را افزایش داده و کاربران بیشتری را به سمت خود جذب کنید، مخصوصا زمانی که کاربران در هنگام مشاهده پست های شما، دقیقا به دنبال همان خدمات باشند.
  • نام برند خود را هر چه بیشتر در پیش روی چشم کاربران قرار دهید. نام برند شما در شبکه های اجتماعی موجب برندینگ بهتر شده و به صورت غیر مستقیم می تواند تاثیر خوبی بر روی سئو داشته باشد.
  • احساسات و الگوی رفتاری کاربران را مانیتور کنید

بعضی از تحقیق هایی که در شبکه های اجتماعی می توانید انجام دهید عبارتند از:

  • پلتفرم مورد استفاده رقبایتان را شناسایی کنید.
  • سرعت انتشار محتوا توسط آنها را بفهمید.
  • چگونگی ارتباط آنها با دنبال کنندگانشان را مشاهده کنید.

در این آنالیز ها می توانید بفهمید که کاربران سایت های رقیب، کدام ویژگی از محصولات و خدماتشان را دوست دارند و شما بدین واسطه همان محصولات و خدمات را به شکل بهتری ارائه دهید.

9. فعالیت رقبا در حوزه تبلیغات را بررسی کنید

اگر در همه زمینه ها اقدام به بهینه سازی کرده و همچنان جایگاهی در نتایج جستجو ندارید، بهتر است که رقباتیان را از نظر فعالیت در حوزه تبلغات آنالیز کنید. شاید آنها هزینه های هنگفتی را در این قسمت خرج می کرده و بدین واسطه درصد زیادی از فروش را از آن خود می کنند.

پیشنها ما اینست که بفهمید رقبایتان در چه حوزه ای تبلیغات می کنند. این حوزه ها می تواند شامل تبلیغات گوگل ادوردز، تبلیغات بنری و بسیاری از دیگر گزینه ها باشد. بهتر است که از الگوی کاری آنها تا حدی که در بودجه شما می گنجد، تبعیت کرده و شما نیز اقدام به تبلیغات کنید.

جمع بندی

حال که با نحوه بررسی سئو سایت های رقیب آشنا شدید، یک چیز باقی می ماند و استمرار در این کار است. بهینه سازی هایی حتی در ابعاد کوچک را دست کم نگرفته و به صورت مداوم به تحلیل فعالیت های سایت های رقیب بیندازید.

مطمئنا روزی فرا خواهد رسید که تلاش مستمر شما به نتیجه خواهد رسید و رتبه خوبی را در صفحه اول گوگل کسب خواهید کرد.

یک دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *