آموزش استفاده از گوگل ترندز (Google Trends) در سئو سایت

گوگل ترندز که در سال 2006 راه اندازی شد، به بازاریابین کمک می کند تا بینشی نسبت به چگونگی جستجوی کاربران در محبوب ترین موتور جستجوی دنیا یعنی گوگل داشته باشند. گوگل ترندز در گذشته یک منبع اطلاعاتی ثابت بود و صرفا در تاریخ های نامشخصی با داده های جدید به روزر سانی می شد. اما در طول گذر زمان قدرت این سرویس افزایش یافته و در مسیر امیدبخشی قرار گرفته است.

به عنوان مثال تحقیقی که توسط Seth Stephens-Davidowitz انجام و نتیجه آن در روزنامه نیویورک تایمز در سال 2014 منتشر شد بر پایه اطلاعات گوگل ترندز بود. در این تحقیقات مشخص گردید که پرسش “آیا پسر من با استعداد است” دو نیم برابر بیشتر از پرسش “آیا دختر من با استعداد است” توسط والدین جستجو شده است.

چنین تحقیق هایی نشان دهنده قدرت گوگل ترندز به عنوان منبعی غنی از اطلاعات عمومی است. نگرش ها، آرزوها و اعتقادات درونی افراد به واسطه کار با موتورهای جستجو نمود پیدا می کند.

با استفاده از گوگل ترندز می توان به تجزیه و تحلیل بازارها و داده های سئو پرداخت. این ابزار با فیلتر کردن اطلاعات به وسیله مکان کاربران، دسته بندی محصولات، موضوع محتوا و تاریخ انتشار به ما امکان می دهد تا دید عمیق تری به آنالیزهایمان داشته و فراتر از ابزارهای سنتی سئو برویم.

با توسعه اخیر گوگل ترندز در حیطه اخبار، خرید، تصاویر و یوتیوب وقت آن است که اطلاعات خود را درباره این ابزار به روز کرده و آن را از نو آموزش دیده تا از قابلیت های سئو آن به طور کامل بهره بگیریم.

آشنایی ابتدایی با Google Trends

اگر اولین بار است که با این ابزار برخورد کرده اید، مورادی وجود دارند که بهتر است قبل از تصویر سازی داده ها، از همین ابتدا در ذهن داشته باشید.

اول از همه اینکه داده های گوگل ترندز برای مقایسه بصری داده های مختلف به کار می رود تا برای همه کاربران قابل درک باشد. گوگل، اصول کار گوگل ترندز را به شکل زیر توضیح داده است:

نتایج جستجو، متناسب با زمان و مکان کاربر در هنگام جستجوی عبارت مورد نظر هستند:

  • هر نموداری به واسطه تعداد جستجو ها در بازه زمانی و مکان مورد نظر شما ترسیم شده و اعداد آن برای مقایسه محبوبیت آنها در زمان های مختلف هستند. در غیر این صورت مکان هایی با بیشترین تعداد جستجو همواره در صدر قرار می گرفتند و امکان مقایسه از بین می رفت.
  • نتایج به دست آمده بر اساس تعداد جستجوی هر عبارت نسبت به تعداد کل جستجوهای تمام عبارات، بین صفر تا صد مقیاس بندی می شوند.
  • برابر بودن اعداد برای یک عبارت مورد جستجو در مناطق جغرافیایی مختلف نشان دهنده یکسان بودن تعداد جستجو ها نیست.

در حالت عملی خروجی گوگل ترندز برای مقایسه دو کلمه مورد جستجو به شکل زیر خواهد بود که تعداد جستجوها بین 0 تا 100 مقیاس بندی شده اند.

آشنایی با گوگل ترندز

آپدیتی که گوگل در ابتدای سال 2016 بر روی گوگل ترندز اعمال کرد موجب جهش های غیر منتظره ای برای بعضی از عبارات مورد جستجو شد. اما با این حال نتایج گوگل ترندز راهنمای خوبی برای تحقیق در بسیاری از موضوعات است.

چگونه از گوگل ترندز در سئو استفاده کنیم؟

1. جستجوی کلمات کلیدی

جستو و یافتن کلمات کلیدی به نظر می رسد که یکی از واضح ترین امکانات سئو در گوگل ترندز باشد، اما اغلب این قابلیت به لطف Keyword Planner گوگل و دیگر ابزارهای مشابه نادیده گرفته می شود.

در حقیت گوگل ترندز یک مکمل فوق العاده برای این پلتفرم هاست، چرا که دارای الگوهاییست که در سایر ابزارها وجود ندارد.

سیستم پیشنهاد کلمات کلیدی گوگل ترندز دارای شاخص های متفاوتی از دیگر ابزارها مانند Keyword Planner است. به عنوان مثال، این ابزار می تواند عبارات مورد جستجویی را که با کلمه Dog به معنی سگ در ارتباطند و محبوبیت آنها رو به افزایش است را به شما نشان دهد.

جستجوی کلمات کلیدی با گوگل ترندز

نتایج پیشنهادی گوگل ترندز به ما کمک می کند تا با حال و هوای کاربران در مورد کلمه کلیدی موردنظرمان بیشتر آشنا شویم. همچنین کلمات کلیدی در لیست گوگل ترندز وجود دارند که کمی از مبحث مورد نظر دور به نظر می رسند. این عبارات پیشنهادی با زیرمجموعه های عبارت مورد نظر ما در ارتباطند. با این حال تصویر بالا نشان می دهد که این ابزار چه ایده های غیر منتظره ای را می تواند به نمایش بگذارد.

گوگل ترندز با دید متفاوتی که به این قسمت دارد، می تواند عبارات جدید و تازه ای را به لیست کلمات کلیدی ما اضافه کند. این قابلیت با توجه به افزایش هوش مصنوعی گوگل و قدرت درک آن در کلمات کلیدی متشابه، می تواند لیستی از کلمات کلیدی را در اختیار ما قرار دهد که حاوی نیازهای طیف وسیعتری از کاربرانمان باشد.

به علاوه اگر سئوکاران کلمه کلیدی را قبل از اینکه به اوج جستجو برسد شکار کرده و بر روی آن کار کنند از مزایای اول بودن رتبه آن در هنگام رسیدن به اوج جستجو بهره خواهند برد.

2. مقایسه عبارات مورد جستجو در سایر موتورهای جستجوی گوگل

گوگل ترندز علاوه بر داشتن فیلترها، دارای گزینه ای برای انتخاب سایر موتورهای جستجوی گوگل مانند Google News، Google Shopping، Google Images و Youtube است که قابلیت های سئو جدیدی را در اختیار ما می گذارند. این قابلیت از طریق منوی باز شونده در بالای نتایج قابل دسترس است.

مقایسه عبارات مورد جستجو در سایر موتورهای جستجوی گوگل

اطلاعات مربوط به جستجوی تصاویر گوگل از سال 2008 به بعد در دسترس است و منبع بی نظیری برای الهام گرفتن برای سئوکاران می باشد. علاوه بر این شما می توانید این اطلاعات را با استفاده از فیلترهای منطقه و شهر جزیی تر کرده و پیشنهاداتی را نیز برای تصاویر مرتبط مشاهده کنید.

گوگل ترندز و پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی در سئو

همچنین می تواند اطلاعات مربوز به دو عبارات مختلف را با یکدیگر مقایسه نمود. به عنوان مثال در تصویر زیر به مقایسه اطلاعات گوگل ترندز  بین دو عبارت Cats در آمریکا و Dogs در انگلستان پرداخته شده است.

Google Trends و سئو

طبق این تصویر می توانیم بفهمیم که جستجوی عبارت Dogs در انگلستان نسبت به Cats در آمریکا محبوب تر و بیشتر است. البته دقت داشتید که صرفا جستجوی خود این دو کلمه مد نظر نیست و عبارات مشابه با آن نیز در نمودار تاثیر داده شده است. مقایسه همین دو عبارت در یوتیوب نیز نشان می دهد که رقابت بین آنها بسیار به هم نزدیکتر است.

گوگل ترندز و جستجوی تصاویر

همچنین قسمت عبارات مرتبط برای این بخش نیز وجود دارد و طبق تصویر زیر می توانید به مشاهده آنها بپردازید.

جستجوی تصاویر گوگل ترندز و پیشنهاد کلمات کلیدی جدید

3. ارزیابی و پیش بینی پیک های جستجو

شاید مهمترین استفاده از گوگل ترندز در حیطه سئو، مربوط به همین قسمت و پیدا کردن پیک جستجو ها و یافتن زمان اوج نیاز کاربران به یک عبارت باشد.

به عنوان مثال ما به تحلیل کلمه المپیک در گوگل ترندز پرداخته و با نمودار زیر مواجه شدیم:

پیش بینی پیک های جستجو با گوگل ترندز و استفاده از آن در سئو

مشاهده می شود که جستجوی این عبارت هر چهار سال یک بار به اوج خود رسیده و برای المپیک زمستانی نیز پیک کوچکتری در دو سال بعد از پیک های اصلی وجود دارد.

طبق این مثال می توانیم پیش بینی کنیم که به زودی شاهد یک پیک جستجو خواهیم بود. البته ما از حجم جستجو ها و میزان فرصت ها در دسترس اطلاعی نداریم، چرا که این اطلاعات به صورت نسبی ارائه می شوند. با این حال اگر با استفاده از گوگل ادوردز بتوانیم تعداد جستجوها در زمان پیک ها را بیابیم، می توانیم درک کنیم که منظور گوگل از عدد 100 در این پیک ها چه تعداد جستجو است.

البته پیش بینی حجم جستجو ها در عباراتی نظیر المپیک واضح است و کار سختی نخواهد بود. استفاده اصلی از این قابلیت در جستجوی عباراتیست که نمیتوان پیک آن را به راحتی پیش بینی کرد. مثلا در جستجوی کلاهای مرتبط با مد، ایده خاصی در ابتدا وجود ندارد و صرفا همه ایده ها بر روی حدس و گمان است. اما با استفاده از گوگل ترندز می توان از زمان پیک ها باخبر شد و قبل از آن به برنامه ریزی برای سئو پرداخت.

4. موضوعاتی که جستجویشان رو به افزایش زیادی است

یکی از مهمترین قابلیت های گوگل ترندز، دستیابی به اطلاعات مربوط به موضوعاتیست که جستجوی آنها در روزهای اخیر به شدت اوج پیدا کرده است. هیچ تکنولوژی و ابزاری در جهان مانند گوگل ترندز قادر به ارائه چنین اطلاعات ارزشمندی نمی باشد.

این اطلاعات را می توان مستقیما در صفحه اصلی گوگل ترندز مشاهده کرد.

ترند شدن اخبار در گوگل ترندز

با کلیک بر روی هر خبر به مقالات منتخب و مرتبط را مشاهده خواهید کرد. همچنین نمواری از میزان افزایش جستجو نیز در ادامه آمده است.

گوگل ترندز و استفاده از آن در سئو اخبار

 این آنالیز فراتر رفته و میزان جستجو، محبوبیت موضوع و موضوعات مرتبط را در ایالت های مختلف نیز به نمایش می گذارد.

صفحه اول گوگل ترندز و سئو

این منبع می توان برای بازاریابین محتوایی که به دنبال مطالب دسته اول هستند بسیار با ارزش باشد. یکی از راه های جذاب برای کار با این داده ها اینست که لینک خبرهای مرتبط را کپی کرده و در ابزارهایی مانند Ahrefs یا SearchMetrics آنالیز کنید تا کلمات کلیدی اصلی که این خبرها در آنها دارای رتبه بالایی هستند را شناسایی کنید.

منبع:
How to use Google Trends for SEO

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *