سئو به اندازه ای تخصصی و از نظر فنی پیچیده است که درک آن برای بسیاری از مدیران کاری بسیار طاقت فرساست.
بدتر اینکه بعضی از مدیران کسب و کارها، آن را بسیار ساده می انگارند. این گروه مدیران تصور می کنند که سئو به حدی آسان است که می توان در زمانی بسیار کم به نتایج فوق العاده ای رسید.
طبیعیت مرموزانه سئو در بسیاری از مواقع منجر به سو تفاهم و نا امیدی آنها می گردد. درک قوانین سئو و بعضی از جنبه های مهم آن باعث می شود که مدیران انتظارات درستی از نیروهای فعال خود در این زمینه داشته باشند.
در این مطلب به بیان 13 حقیقت درباره سئو پرداخته این که هر مدیری می بایست از آن آگاه باشد.
1. صفحه نتایج موتورهای جستجو
صفحه نتایج جستجو معروف به SERP در سال های گذشته دچار تحولات بسیاری شده است. صفحه نتایج جستجو در گذشته به شکل مشخصی بود. این صفحه در حالت کلی شامل ده لینک آبی رنگ نتایج طبیعی جستجو، تبلیغات در بالا یا پایین نتایج، و به علاوه نقشه، خبر یا دیگر محتوای مرتبط با عبارت جستجو شده بود.
اما امروزه لایه های جدیدی را در این صفحه مشاهده می کنیم که نسبت به دستگاه مورد استفاده کاربر (موبایل یا دسکتاپ) و سایز صفحه نمایش آن، دچار تغییراتی می گردند.
تعداد تبلیغ ها متفاوت بوده و همچنین اطلاعات دیگری در بالای اولین نتیجه طبیعی جستجو ممکن است وجود داشته باشد. امروزه شما همیشه ده نتیجه جستجو مشاهده نکرده و ممکن است در لا به لای آنها محتوای دیگری را نیز ببینید.
در قدم اول شما به عنوان یک مدیر می بایست بدانید که کدام آیتم ها در نتایج جستجو طبیعی بوده و کدامیک پولی هستند. همچنین می بایست منبع آیتم ها را از نظر نوع نتایج مانند مکان، ویدئو، تصویر، خبر، تبلیغات و دیگر انواع، از یکدیگر تفکیک کنید.
2. میزان انتظارات در زمان رسیدن به نتیجه
سئو همانند تبلیغات پولی موتورهای جستجو به نتیجه نمی رسد. با وجود اینکه کلمات کلیدی آسان و سختی در هر کسب و کاری وجود دارد، اما در حالت کلی سئو یک فرایند زمان بر است.
در کلمات کلیدی رقابتی نیاز است که زمان و هزینه زیادی صرف شده تا وب سایت به رتبه های بالای نتایج جستجو برسد. در نظر گرفتن الگوریتم های گوگل و میزان فعالیت رقبا همگی بر روی زمان رسیدن به نتیجه ایده ال تاثیر گذارند.
رفتار سئوکارهای حرفه ای به شکلیست که هیچگاه ضمانتی در زمان رسیدن به نتایج ندارند و در تعیین اهداف سئو کمی محتاطانه عمل می کنند. اما در حالت کلی دقت داشته باشید که رسیدن به صفحه اول گوگل در کلمات کلیدی آسان نزدیک به چند ماه طول می کشد. این مقدار زمان در کلمات کلیدی سخت تر و رقابتی تر، هنوز بیشتر است.
با فرض اینکه ما محدود به قوانین موتورهای جستجو باشیم، زمان رسیدن به نتایج وابستگی زیادی به میزان تلاش و منابع ما خواهد داشت.
3. تاثیر گذاشتن بر روی موتورهای جستجو
هنگامی که وب سایت ما در نتایج جستجوی گوگل مشاهده نمی شود نمی توانیم با گوگل تماس گرفته و بدین خاطر از آنها شکایت کنیم. متاسفانه نتایج طبیعی موتو جستجوی گوگل مانند پشتیبانی گوگل از دیگر محصولات خود مانند My Business و Adwords آن نیست. اینها سرویس هایی برای کاربران هستند که از موتورهای جستجو استفاده می کنند و گوگل در مورد سرویس جستجوی خود چیزی از ما دریافت نمی کند.
کارشناسان سئو اطلاعات زیادی را از روی تجربه و دیگر منابع سئو دریافت کرده و از آنها در کار خود بهره می برند. دقت داشته باشید که ما در حالت کلی هیچ قدرت ماورایی برای کنترل نتایج جستجو نداریم.
4. متا تگ ها
هیچ یک از جنبه های سئو قدرت جادویی برای تاثیر گذاشتن در رتبه سایت ندارد. فاکتورهای بسیاری وجود دارند که در کنار یکدیگر می توانند بر روی این رتبه تاثیرگذار باشند.
متا تگ ها تقریبا جز اولین مواردی هستند که در سئو مورد بررسی قرار می گیرند. بنابراین شما در قدم اول می بایست حتماً از بهینه بودن عنوان صفحه و متا دیسکریپشن اطمیان حاصل کنید.
دقت داشته باشید که هیچ یک از این دو آیتم قدرت مطلقه در کنترل رتبه صفحات سایت نداشته و سئو چیزی بیش از یک یا چند تگ است.
5. ثبت کردن صفحات
یکی از تکنیک های قدیمی و کمتر مورد توجه قرار گرفته، ثبت صفحات در گوگل است. گوگل اخیرا قابلیت ثبت یو آر ال ها را غیر فعال کرده است. در گذشته می توانستیم از طریق صفحه Submit URL گوگل، آدرس صفحات جدید و بروزرسانی شده سایت را مستقیما در اینجا به گوگل معرفی کنیم. البته این راهکار پس از روی کار آمدن نقشه سایت منسوخ شد.
مهمتر از همه اینکه ثبت آدرس ها در گوگل موجب اطمینان خاطر از ایندکس شدن محتوای جدید سایت می شد، اما فاکتوری در رتبه بندی آن نمی باشد. تمرکز بر روی ثبت آدرس در گوگل پس از منتشر شدن آن، اولین اقدام برای مشاهده آن در نتایج جستجو است. در حال حاضر می توانید این کار را از طریق ابزار fetch as google، واقع در گوگل سرچ کنسول انجام دهید.
6. کسب رتبه در نام برند
کسب رتبه یک در نام برند، امری بسیار مهم است. در اغلب مواقع اگر نام برند شما، خاص باشد بدون تلاش خاصی در جستجوی نام آن به رتبه یک خواهید رسید.
در هنگام بررسی رتبه سایت و ترافیک آن، بسیار مهم است که بین کارایی نام برند و دیگر کلمات کلیدی سایت تمایزی قائل شوید. اگر مدت هاست که بر روی سئو سرمایه گذاری کرده، اما هنوز منبع اصلی ورودی سایت از جستجوی نام برندتان است، بهتر است که نگاه عمیق تری به استراتژی های خود بیندازید.
با تفکیک گزارش ها در فرمت جداگانه برای نام برند و دیگر کلمات کلیدی سایت، می توانید تصویر بهتری ار تاثیر سئو بر روی سایت خود را مشاهده نمایید.
7. تغییرات الگوریتم ها و یادگیری ماشینی
قطعا در هر موتور جستجویی الگوریتمی وجود دارد که تصمیم گیرنده نهایی درباره رتبه سایت هاست. با روی کار آمدن فناوری یادگیری ماشینی در الگوریتم گوگل ما پی برده ایم که وزن فاکتورهای مختلف برای عبارات متفاوت، یکسان نیست.
حتی اگر ما وزن دقیق هر فاکتور در الگوریتم گوگل را بدانیم، باز هم با وجود فناوری یادگیری ماشینی نیاز است که سرمایه و زمان خود را بیشتر بر روی محتوای سایت خرج کنیم. چرا که این موضوع در یادگیری ماشینی بسیار مهم است و تنها جلب رضایت یا چند فاکتور دیگر بدون داشتن محتوا، موجب کسب نتایج مطلوب نخواهد شد.
8. کیفیت محتوا
کیفیت محتوا سالهاست که مورد بحث قرار میگیرد. اما این اصطلاح به چه معنیست؟ محتوایی با کیفیت محسوب می شود که دارای المان های متنی، تصویری، ویدئویی باشد که مخاطبین را جذب کند. محتوایی که بتواند کاربران را به اشتراک آن در شبکه های اجتماعی ترغیب کرده و آنها را زمان بیشتری در صفحه نگه دارد.
این نوع محتوا می بایست از دید کاربر ارزشمند تفسیر شده و در عوض، آنها به اشتراک و لینک دادن آن در دیگر نقاط وب بپردازند. تمرکز بر روی کیفیت محتوا در رقایت با دیگر وب سایت های فعال امری بسیار ضروریست.
9. سئو داخلی، خارجی و فنی
سئو می تواند به سه بخش زیر تقسیم بندی شود:
- فنی: بخشی از بهینه سازی سایت است که همیشه تاثیر مستقیمی بر روی رتبه سایت نداشته، اما برای در دسترس قرار گرفتن و ایندکس شدن آن ضروریست. در این حیطه می توان به فایل Robots.txt، نقشه سایت XML، تگ های کانونیکال، ریدایرکت های 301، تنظیمات DNS، سرعت سایت، موبایل پسند بودن، محتوای تکراری و داده های ساختار یافته اشاره کرد.
- داخلی: بخشی از بهینه سازیست که بر روی اجزا داخل صفحات سایت صورت می گیرد. در این حیطه می توان به یو آر ال، عنوان صفحه، متا دیسکریپشن، تگ هدینگ، محتوا صفحه، تصویر و تگ Alt اشاره کرد.
- خارجی: بخشی از بهینه سازیست که در خارج از سایت صورت گرفته و اغلب شامل لینک سازی در وب سایت های مرتبط و با کیفیت است. از دیگر آیتم های سئو خارجی می توان به اشارات بدون لینک و فعالیت در شبکه های اجتماعی اشاره کرد.
10. ایندکس شدن
هر گونه مشکل در ایندکس شدن سایت موجب آسیب به سئو آن می گردد. در واقع صفحاتی که نتوانند ایندکس شوند، رتبه ای نیز کسب نخواهند کرد.
یکی از دلایل شایع ایندکس نشدن صفحات سایت، ناتوانی موتورهای جستجو در پایش آن هاست. قدم اول در ایندکس شدن سایت اینست که محتوای آن از دید موتورهای جستجو مشاهده گردد.
اطمینان حاصل کنید که صفحات سایت و محتوای آن در دسترس موتورهای جستجو قرار داشته و سلسله اولویت هایی را برای این کار تعیین کنید. همچنین ایجاد ارتباط بین محتوا های مشابه به واسطه لینک ها نیز می تواند موجب پایش بهتر آنها از دید سئو گردد.
11. تمرین و تکرار
سئو یک پروسه یک باره نیست. سئو فرایندیست که نیاز به استمرار و قانون مندی دارد. هیچگاه نخواهیم تنوانست که فرمول ثابتی برای سئو ایجاد کنیم.
کلمه بهینه سازی در سئو بدین معناست که نسبت به رقبای خود دارای نواقص کمتر و اعتبار بیشتری باشیم. بنابراین می بایست همواره خود را بروز نگه داشته و اخرین تاکتیک های سئو را در وب سایت پیاده سازی کنید. همچنین تولید محتوا به صورت منظم یکی از مهمترین وظایف شما بایست باشد.
12. زمان رسیدن به نتایج
سئو نیاز به زمان دارد. هر یک از سه قسمت سئو نیاز به پایبندی داشته و برای پیاده سازی نیاز به افرادی دارد که در کار خود تخصص دارند. کارشناسان IT، بازاریابی، جستجوی پولی، طراحی وب، توسعه وب و تولید محتوا از جمله افرادی هستند در یک مجموعه وجود داشه و خروجی کار همه آنها می بایست در راستای سئو باشد.
سئو علاوه بر اینکه در قسمت پیاده سازی نیاز به زمان بسیای دارد، تمرین و تکرار آن نیز نیازمند به زمان کمی نیست. بنابراین می بایست در مشاهده نتایج کسب شونده از سئو، صبر و حوصله به خرج دهید.
13. مدیریت منابع
روزهایی که سئوکارها به صورت تنهایی کار می کردند، به اتمام رسیده است. ما اغلب به کمک و پشتیبانی سایر افراد در دپارتمان های مختلف نیاز داریم تا همه جنبه های سئو به صورت صحیح در وب سایت پیاده سازی شوند.
سئو همیشه نیاز به یک صندلی در تصمیم گیری های مهم کسب و کار دارد و نبایست به آن (مانند شبکه های اجتماعی و تبلیغات) به عنوان یک اکو سیستم مجزا نگاه کرد.
سرمایه گذاری در سئو تنها شروع کار محسوب می شود و به هیچ وجه انتهای کار نیست. رسیدن به اهداف تعریف شده در سئو نیاز به بروزرسانی های مکرر و کمک گرفتن از منابع داخلی و خارجی فراوانی دارد، ولو اینکه هزینه های جانبی بر روی دست شما بگذارد. رعایت این نکته در اجرای صحیح استراتژی سئو امری ضروریست.
جمع بندی
در سئو اصطلاحات و رازهای زیادی وجود دارد. سئو یک روش موثر در بازاریابی دیجیتال است که در صورت درک درست و سرمایه گذاری مناسب، می تواند موجب درامد شگفت انگیزی برای شما گردد.
با درک درست سئو و نیازهای آن توسط مدیران، می توان انتظار داشته که از پتانسیل سئو به خوبی استفاده شده و به صورت بهینه ای از منابع سیستم بهره برد.