کنسول جستجوی گوگل در سال 2015 شروع به هشدار به وبمسترها کرد که فایل های جاوا اسکریپت (.js) و سی اس اس (.css) را برای ربات های گوگل بلاک نکند. در این مطالب به توضیح علت بلاک نکردن این فایل ها برای پایشگرهای گوگل و تاثیر آن در سئو وب سایت می پردازیم.
چرا نباید فایل های JS و CSS را بلاک کنیم؟
با بلاک کردن دسترسی ربات های گوگل به فایل های جاوا اسکریپت و CSS، گوگل قادر به چک کردن صحت کار سایت شما نخواهد شد. با بلاک کردن این فایل ها در فایل Robots.txt، گوگل قادر به رندر صفحات نخواهد بود. در نتیجه گوگل توانایی درک کامل سایت شما را نخواهد داشت و احتمالا سایت شما با کاهش رتبه مواحه می شود. همچنین بسیاری از ابزارهای تست سئو مانند Ahrefs، شروع به رندر صفحه کرده اند و فایل های جاوا اسکریپت را پردازش می کنند. بنابراین برای کارکرد درست این ابزارها نیز، نبایست فایل های جاوا اسکریپت و سی اس اس را بلاک کنید.
ما فکر می کنیم که این مسئله کاملا در راستای هر چه بیشتر نزدیک شدن الگوریتم های گوگل به پردازش شبه انسانیست. گوگل تمایل دارد تا مانند انسان ها به سایت شما نگاه کند، بنابراین گوگل می تواند به راحتی اجزای اصلی را از اضافه ها تمایز دهد. گوگل میخواهد بداند که فایل های جاوا اسکریپت موجب ارتقای تجربه کاربری می گردند یا در حال تخریب آن هستند.
تست این مسئله و راهکار این مشکل
گوگل در این زمینه وبمسترها را راهنمایی کرده و در قسمت Blocked Resources کنسول جستجوی خود، منابع بلاک شده را نمایش می دهد.
در کنار این گزینه، کنسول جستجوی گوگل در قسمت Crawl > Robots.txt tester به شما این امکان را می دهد تا هر فایلی را با توجه به Robots.txt تست کنید و از بلاک بودن آن مطلع گردید.
آنبلاک کردن این منابع با تغییر فابل Robots.txt امکان پذیر خواهد بود. این فایل را می بایست به گونه ای تنظیم کنید تا منابع مورد نیاز بلاک نشوند.
تنظیم فایل Robots.txt
از دید ما هیچ فایلی در سیستم نبایست بلاک گردد، مگر اینکه دلیلی برای آن وجود داشته باشد. ما در اغلب سایت های مبتنی بر سیستم مدیریت محتوای وردپرس مشاهده کرده ایم که مسیر /wp-admin/ در فایل robots.txt بلاک شده است. اما در بسیاری از مواقع گوگل نیاز به فایل های درون این پوشه دارد. در حالت کلی نیاز به بلاک کردن این مسیر در وردپرس نیست و حداقل می بایست به فایل های جاوا اسکریپت و CSS اجازه دسترسی دهید.
جمع بندی
در صورتی که گوگل نتواند نسخه رندر شده سایت شما را مشاهده کند، به آن اعتماد نخواهد کرد و در نتیجه این مسله مانع ایندکس شدن صفحات و عکس های سایت می گردد. همچنین افت رتبه محسوسی را نیز مطمئنا مشاهده خواهد کرد. این مسئله همچنین بر روی سئو موبایل نیز تاثیر گذار است. چرا که با عدم رندر صحیح صفحه، گوگل ارزیابی درستی از نمایش موبایلی سایت شما نخواهد داشت و نمره بسیار پایینی به آن خواهد داد.
سلام. ممنونم از وب سایت خوبتون. موفق باشید.
سلام
آیا امکانش هست تنها از خدمات بخش ” افزایش بازدید ” استفاده کرد؟
لطفا راهنمایی بفرمایید.
پاسخ به خوشنویس: سلام. بله، میتوانید از خدمات این بخش هم به صورت مجزا استفاده کنید.