چگونه در وردپرس ریدایرکت 301 بسازیم؟

مواقعی پیش می آید که قصد ریدایرکت کاربران از یک آدرس به آدرس دیگری را دارید. دلایل این کار می تواند شامل تغییر یو آر ال یک صفحه و یا پاک شدن آن باشد.

حالت کلی ریدایرکت

معنی ریدایرکت از نام آن نیز پیدایست. ریدایرکت به معنی انتقال کاربران از یک آدرس به آدرس دیگر است. اما ریدایرکت 301 در اینجا به چه معنیست و چه تفاوتی با ریدایرکت 302 دارد؟ هر دو این ریدایرکت کاربران را به یک صفحه دیگر منتقل می کنند. در ریدایرکت 301 این انتقال دائمی بوده اما در ریدایرکت 302 این انتقال به صورت موقتیست.

ساخت ریدایرکت 301 در سرور

یکی از ابتدایی ترین روش ها ساخت ریدایرکت 301 اضافه کردن آن در فایل .htaccess سرور است. این روش تنها در سرورهای آپاچی امکان پذیر است. سرورهای Nginx روش خاص خود را در ایجاد ریدایرکت داشته و نیاز به دانش بیشتری درباره تنظیمات سرور دارند.

این روش نیاز به دسترسی مداوم به سرورتان از طریق FTP دارد و برای هر بار ریدایرکت می بایست به آن وارد شوید، فایل .htaccess را ویرایش کرده و مجددا آن را آپلود کنید. در حالت کلی خیلی این روش کاربر پسند نبوده و وقت زیادی نیز میطلبد.

ساخت ریدایرکت 301 با PHP

به عنوان یک توسعه دهنده وردپرس، در این روش با دو گزینه مواجهید: در روش اول با تغییر هدرها، اقدام به ریدایرکت صفحه کرده و در روش دوم نیز از تابع wp_redirect خود وردپرس استفاده می کنید.

نمونه ای از ساخت ریدایرکت با استفاده از کدهای PHP به شکل زیر است:

<?php
// MyExampleFile.php
header(“HTTP/1.1 301 Moved Permanently”);
header(“Location: http://www.my-blog.com/a-new-destination”);
?>

همچنین با استفاده از تابع wp_redirect نیز به شکل زیر می توان دست به ساخت ریدایرکت زد:

wp_redirect( “http://www.my-blog.com/a-new-destination”, 301 );

اگر در هر یک از موارد بالا ذکر عبارت 301 را فراموش کنید، وردپرس به صورت اتوماتیک ریدایرکت 302 را اعمال می کند.

این روش شاید نسبت به روش قبلی کمی آسانتر باشد، اما در صورت زیاد شدن ریدایرکت ها اعمال آن کمی طاقت فرساست.

ساخت ریدایرکت 301 با افزونه Yoast SEO

با استفاده از پلاگین Yoast SEO و ابزار Redirect manager آن می توان به راحتی به ایجاد و ساخت ریدایرکت پرداخت. با استفاده از این افزونه می توان به صورت اتوماتیک ریدایرکت های 301 ایجاد کرد و از مشاهده خطای 404 در هنگام تغییر نام آدرس هر صفحه ای اجتناب نمود.

این ابزار به شما اجازه می دهد که ریدایرکت ها را در آینده ویرایش یا پاک کنید. همچنین از ایجاد حلقه های بی پایان در ریدایرکت ها نیز جلوگیری به عمل می آورد.

2 دیدگاه

  1. در حال حاضر من هر روز تعدادی ارور 404 از گوگل وبمستر تولز میگیرم در صورتی که این محتواها خیلی وقت است که از سایت حذف شدند و همچنین خودم با استفاده از ابزار remove urls چندین بار این url های قدیمی رو پاک کردم ولی همچنان هر روزه این ارورهای 404 رو دریافت میکنم.
    راهی به ذهنم نرسید جز ریدایرکت 301 ولی از پلاگین های معروف وردپرس برای ریدایرکت کردن 301 صفحات استفاده کردم.مشکل حل میشه ولی سایت به شدت کند میشه جوری که سایت بالا نمیاد
    و حتی اگه با استفاده از کد در htaccess هم بخوام ریدایرکت کنم باز هم سایت به شدت کند میشه
    در حال حاضر ممنون میشم سریعتر کمکم کنید چون راه دیگه ای برای از بین بردن ارورهای 404 وبمستر تولز به ذهنم نمیرسه

    • ابزار remove urls در وبمستر تولز گوگل برای حذف دائمی یو آر ال ها نیستند. مطمئنا ریدایرکت 301 خطاهای 404 بالاترین اولویت را در مواجهه به چنین مشکلی دارد. بهتر است عامل ایجاد این صفحات 404 را یافته و نسبت به حل آن اقدام فرمایید. کند شدن علت های زیادی می تواند داشته باشد و بهتر است با استفاده از قابلیت های هاست به بررسی عامل اصلی در این مورد بپردازید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *