8 گزارش مهم گوگل آنالیتیکس برای سئو

یک استراتژی سئو موفق، می بایست هموراه مورد رصد بوده و داده های آن آنالیز گردند. حس ششم شما در هنگام تصمیم گیری برای خرید یک کفش شاید به نظر عالی بیاید، اما در هنگام برنامه ریزی برای سئو اصلا مناسب نیست. گوگل آنالیتیکس منبع غنی از داده هاست و مهمتر از همه رایگان نیز می باشد.

با این حال بسیاری از افراد قادر به بهره بردن از تمام داده های آن نیستند و تنها به صورت گذری از گزارشات آن استفاده می کنند. به عنوان مثال رتبه کلمات کلیدی در نتایج جستجو می تواند گزارش جذابی برای شما و مشتریانتان باشد، اما در برنامه ریزی های آینده سئو خیلی تاثیرگذار نیست.

برای برنامه ریزی بهتر سئو و موفقیت بیشتر در آن نیاز است که داده های کاربردی تری را مورد تحلیل قرار داده و از آن ها استفاده کنیم. موارد زیادی ار این داده های وجود دارند، اما در این پست ما قصد داریم که مهمترین و کلیدی ترین گزارشات گوگل آنالیتیکس را که در ارتقا سئو نقش مهمی دارند را معرفی کنیم.

بسیاری از این گزارشات را می توان به صورت سفارشی تری تبدیل کرد که متناسب با نیازهای شما و مشتریانتان باشد. با ادامه مطلب همراهمان بمانید تا قادر به ارزیابی دقیق تلاش های سئو خود باشد.

1. جستجوی ارگانیک

مسیر: Acquisition > Overview > Organic Search

این قسمت از جمله قسمت های واضح در گوگل آنالیتیکس است که بسیاری از افراد با آن آشنا هستند. برای رفتن به این قسمت ابتدا در منوی Acquisition گزینه Overview را انتخاب کنید. در این صفحه جدید خلاصه ای از برترین ورودی های طبیعی خود را مشاهده کرده و جزییاتی را درباره حجم ترافیک، رفتار کاربران و نرخ تبدیل از هر منبع را مشاهده می کنید.

با کلیک بر روی فیلتر Organic Search داده های سایت را بر مبنای موتورهای جستجو مشاهده خواهید کرد. محبوب ترین صفحات فرود ارجاع شده از موتورهای جستجو، خلاصه ای کلمات کلیدی جستجو شده، موتورهای جستجویی که بیشتری ترافیک را ایجاد کرده اند، صفحات خروج، بانس ریت و دیگر اطلاعات را می توانید در اینجا مشاهده و تحلیل کنید.

در مورد بانس ریت بیشتر دقت کرده و صفحات را یک به یک بررسی کنید. صفحاتی که بانس ریتی بالاتر از حد متوسط سایت دارند را جدا کرده و علت این مسئله را بیابید. تجربه کاربری آن صفحات را تست و اصلاحیه های مورد نیاز را در آنها اعمال کنید.

جستجوی ارگانیک در گوگل آنالیتیکس

2. صفحات فرود و عنوان صفحات

مسیر: Behavior > Site Content > Landing Pages

یکی از معضلات گوگل آنالیتیکس در قسمت کلمات کلیدی این است که در بسیاری از جستجو ها کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر مشخص نیست. این مورد در حالتی پیش می آید که کاربر از موتور جستجوی گوگل در حالت پروتکل HTTPS استفاده کرده یا اینکه بعد از وارد شدن به اکانت خود، گزینه مخفی کردن این اطلاعات را تیک زده باشد. متاسفانه راه حلی برای این مسئله وجود ندارد، اما راهکار جایگزینی است که می توان به شکلی در این زمینه به ما کمک کند.

با رفتن به قسمت صفحات فرود می توانید صفحاتی را که بیشترین ورودی را از نتایج طبیعی جستجو دارند را بیابید. با مشاهده صفحات فرود و عباراتی که آن صفحات در آن بهینه سازی شده اند، تقریبا می توانید تحلیل کوچکی درباره کلمات مورد جستجو داشته باشید.

صفحات فرود در گوگل آنالیتیکس

در این قسمت می توانید حتی صفحاتی را که در نتایج جستجو ظاهر نشده و جز ورودی های سایت محسوب نمی گردند را نیز شناسایی کنید. سپس پارامترهای سئو در مورد آن صفحه را بررسی کرده و مشکلات آن را حل کنید.

3. نرخ تبدیل

مسیر: Conversions > Goals > Overview

داشتن ترافیک زیاد بری یک وبسایت دارای اهمیت است. اما مهمتر از آن اینست که این ترافیک موجب ایجاد مشتری و اصطلاحا افزایش نرخ تبدیل گردد. به همین دلیل می بایست نسبت به دنبال کردن نرخ تبدیل اقدام کنید. این مسئله را می توان در دو سطح تحلیل کرد.

سطح اول اینست که نسبت نرخ تبدیل را بیابیم. شما می توانید این نسبت را در ورودی های مختلف (موتورهای جستجو، ترافیک مستقیم، …) چک و مشاهده کنید.

سطح دوم اینست که ارزش پولی به هر یک از تبدیل های خود داده تا درک بهتری از ارزش سئو سایت را به مشتریان نشان دهید. بعضی از افراد تنها به رتبه سایت در نتایج جستجو توجه می کنند و بعضی دیگر نیز تنها میزان درامد برایشان مهم است. برای استخراج اطلاعات قابل استناد می توانید با مشتری خود همکاری کرده تا درامد حاصل از هر تبدیل کاربر به خریدار را بیابید.

به عنوان مثال اگر شما فروشنده چاقو در وبسایت خود هستید، متوسط هزینه برای فروش هر چاقو و همینطور سود حاصل از هر یک را یافته تا دارامد متوسط فروش هر عدد چاقو استخراج گردد.

4. نرخ تبدیل کمکی

مسیر: Conversions > Multi-Channel Funnels > Assisted Conversions

نرخ تبدیل به روش های دیگری نیز می تواند معنا پیدا کند. به عنوان مثال فرض کنید که کاربری در ابتدا از سایت شما بازدید کرده اما هیچ خریدی از شما نکند. اما در مراجعه بعدی خود در روزهای آینده، مستقیما یو آر ال سایت را تایپ و خرید مورد نظر را انجام دهد.

این امر در بین کاربران بسیار رایج است. آنها در فاز اول جستجو به بررسی کالای مورد نظر خود در چند وبسایت می کنند و پس از نتیجه گیری به سایت منتخب خود مراجعه کرده و خرید خود را نهایی می کنند. معمولا در مراجعه بعدی تایپ یو آر ال به صورت مستقیم بوده یا اینکه لینک صفحه محصول را بوکمارک کرده اند.

با استفاده از نرخ تبدیل کمکی (Assisted conversions) می توایند مسیر طی شده را برای یک خرید از ابتدا تا انتها مشاهده کرده و داده های دقیق تری را از کیفیت ترافیک سایت کسب کنید.

نرخ تبدیل کمکی در گزارش گوگل آنالیتیکس و تاثیر آن در سئو

به افت شدید نمودار ها در این قسمت دقت زیادی کنید. به عنوان مثال اگر نرخ تبدیل در این قسمت سقوط زیادی داشته، اما میزان کل ترافیک ثابت مانده است، می تواند نشانگر این مسئله باشد که بررسی مجددی را می بایست نسبت به کلمات کلیدی و استراتژی تولید محتوای سایت انجام دهید.

5. سرعت سایت

مسیر: Behavior > Site Speed > Overview

سرعت سایت بسیار مهم است و این مسئله بر کسی پوشیده نیست. ابزارهای زیادی در اینترنت وجود دارند که می توان با استفاده از انها به بررسی سرعت سایت پرداخت. از جمله این ابزارها می توان به Google Page Insights، Pingdom و GTmetrix اشاره کرد. اما این ابزارها به کاوش درونی سایت نپرداخته و صرفا صفحه مورد نظر ما را بررسی می کنند. گزارش سرعت سایت در گوگل آنالیتیکس می تواند به شما کمک کند تا صفحات کند را شناسایی کنید.

احتمالا مشاهده خواهید کد که ارتباط مستقیمی بین صفحات کند و صفحات خروج وجود دارد. همچنین در مورد این صفحات می توانید بانس ریت آن ها را نیز چک کرده و احتمالا مشاهده می کنید که بالاتر از حد متوسط است.

با استفاده از این اطلاعات می توان با کمک تیم توسعه و طراحی سایت، به بررسی مشکلات صفحات کند پرداخت و نسب به رفع آنها اقدام کرد.

6. جستجوی سایت

مسیر: Behavior > Site Search > Search Terms

اگر در سایت خود ماژول جستجو داشته باشید، این قسمت می تواند به دلایل زیادی، بسیار کارامد باشد. اول از همه این گزارش می تواند قدرت تجربه کاربری سایت را نشان دهد. اگر نتوان یک صفحه را بدون جستجو کردن یافت، پس مشکلی در ساختار هدایت سایت وجود دارد.

همچنین گزارش این قسمت می تواند به ما کمک کند تا به کلمات کلیدی که احیانا کاربران به جستجوی آنها پرداخته، اما صفحه هدفی برای وجود ندارد پی ببریم. این گزارش به ما کمک می کند تا گپ های موجود را با ساخت صفحات جدید و تولید محتوای مناسب در آن پر کنیم.

7. موبایل

مسیر: Audience > Mobile > Overview

مقایسه ترافیک نسخه های موبایل، تبلت و دسکتاپی سایت می تواند یک روش مطمئن برای یافتن وجود مشکلات در بهینه سازی موبایل باشد. به عنوان مثال اگر بانس ریت نسخه موبایل سایت به صورت معناداری بیشتر از نسخه دسکتاپ باشد، پس احتمالا نیاز به بررسی سئو موبایلی سایت خواهد بود.

همچنین مقایسه نرخ تبدیل در دستگاه های مختلف می تواند به کمک کند تا بفهمیم کدام نسخه سایت با ارزشتر و درامدزا تر است.

با توجه به اینکه در حال حاضر و به صورت متوسط، نیمی از ترافیک سایت ها از دستگاه های موبایل می باشد، مقایسه صحیحی می توان بین این نسخه ها داشت. همچنین در نظر داشته باشید که خیلی از کسب و کارهای امروزی تمرکز بیشتری بر روی موبایل کرده اند.

به عنوان مثال کسب و کارهای محلی بیشتر در دستگاه های موبایل مورد جستجو قرار می گیرند، در حالی که سرویس های B2B بیشتر در دستگاه های دسکتاپ و توسط افرادی جستجو می گردد که در دفتر خود و پشت کامپیوتر نشسته اند.

8. سفارشی سازی داشبورد گوگل آنالیتیکس

مسیر: Customization > Dashboards

برای اینکه خلاصه ای از گزارش کار را به مشتریانتان ارائه دهید، نیاز است که داشبورد ساده و مناسبی را برای مشتریانتان طراحی کنید. اغلب مشاهده می شود که مشتریان نمی توانند با جدول های پیچیده و گزارشات مفصل ارتباط برقرار کنند و مشاهده این گونه چارت های پیچیده در نگاه اول، برایشان آزار دهنده خواهد بود.

شاید شما متخصص گوگل آنالیتیکس باشد، اما مشتریانتان توانایی زیادی در تحلیل آمارها ندارند. بنابراین ارائه داده ها به روشی که قابل هضم برای مشتریانتان باشد، امری کلیدی برای قانع کردن آنها در پیشرفت سئو سایت است.

داشبوردی را برای مشتریانتان ایجاد کنید که قابل فهم باشد. برای این کار از چارت های قابل درک مانند نمودار ها و جداول ساده استفاده کنید. این مسئله می تواند به مشتریان کمک کند تا داده ها را به آسانی مجسم کنند و بتوان آنها را به صورت هفتگی برایشان ایمیل کرد.

داشبورد گوگل آنالیتیکس را میتوان به واسطه ویجت ها سفارشی سازی کرد. ویجت های مختلفی وجود دارند که شامل معیارهای سنجشی ساده، تایم لاین، نقشه ها، جداول و چارت ها می شوند. در بعضی از این ویجت ها می توان معیار زمانی نیز تعیین کرد و در بعضی دیگر قابلیت نمایش آنی آمارها وجود دارد.

گوگل آنالتیکس دارای انواع مختلفی از گزارشات است که یادگیری همه آنها و فرمت هایشان نیاز به زمان و تمرین زیادی دارد. این لیست می تواند شروع خوبی برای یادگیری آنها و گزارش دهی به مشتریان باشد.

منبع:
key Google Analytics reports for SEO

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *