انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای سئو

مسلما مهمترین بخش نوشتن یا ویرایش یک محتوا با تاکید بر روی سئو، انتخاب کلمه کلیدی مناسب است. در عین حال این کار می تواند یکی از سخت ترین مراحل در کسب مهارت برای سئو محتوا باشد. اگر کلمه کلیدی مناسبی را برای یک محتوا انتخاب کرده و سپس آن را به شکل درست در دل محتوا به کار ببرید، آن محتوا می تواند شانس بسیار زیادی در کسب رتبه در صفحه اول گوگل را داشته باشد.

کلمه کلیدی برگزیده شده بایستی دارای یک یا چند کلمه باشد، به گونه ای که موضوع محتوا یا پیام آن را منتقل کند. با اینکه یک محتوا احتمال دارد که در جستجوی عبارت مختلفی رتبه کسب کند، اما غالبا یک کلمه کلیدی برای آن وجود دارد که بیشترین بار مفهومی را به کاربران و موتورهای جستجو منتقل می کند.

جدا از اهمیت کسب رتبه در کلمه کلیدی، چند دلیل بسیار مهم برای حساسیت در انتخاب کلمه کلیدی وجود دارد:

  1. کلمه کلیدی بخش اعظم عنوان و تیتر یک صفحه را به خود اختصاص می دهد. معمولا بخش اول محتوا، بخشیست که غالب کاربران آن را مشاهده و مطالعه می کنند. در همین چند ثانیه است که شما یک کاربر را جذب یا از خود دور می کنید.
  2. نتایج جستجویی که برای انتخاب کلمه کلیدی صورت می گیرد به سایر بخش های محتوا نیز منتقل می شود. آن کلمات کلیدی که در عنوان صفحه یا متن ابتدایی آن استفاده نمی شدند، می توانند در تیترهای بعدی آن مورد استفاده قرار گیرند. در نتیجه چنین رویکردی، محتوای قوی تری در ایندکس گوگل خواهیم داشت.
  3. مطالعه بر روی کلمات کلیدی مورد جستجوی کاربران موجب تبدیل شدن شما به نویسنده بهتری خواهد شد. بررسی کلمات کلیدی به شما امکان می دهد تا شناخت بهتری از نیازهای کاربران داشته و به شیوه جستجوی اطلاعات توسط آنها پی ببرید.

کلمه کلیدی چیست؟

کلمات کلیدی در حالت کلی:

  • کلمات یا عبارتی هستند که توسط کاربران جستجو می شند.
  • کلمات یا عبارتی هستند که موضوع محتوای شما را توصیف می کنند.

در یک دنیای ایده ال کلمات کلیدی جستجو شده با کلمات کلیدی یک محتوا یکسان هستند و دیگر خلایی بین محتوای شما و مخاطبینتان وجود ندارد. در نتیجه محتوای شما به راحتی توسط آنها پیدا می شود. جستجوی کلمات کلیدی راهکاریست برای پیدا کردن عباراتی که مخاطبین شما در موتورهای جستجو سرچ می کنند تا شما بتوانید با استفاده از صفحات، تولید و بازاریابی محتوا آنها را به سمت وب سایت خود روانه کنید.

در ادامه این مطلب به آموزش مرحله به مرحله شما برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب پرداخته ایم. بسته به شرایط ممکن است تغییرات ظریفی ایجاد شود، اما اصول کار ثابت است.

بعد از انتخاب تیتری با یک کلمه کلیدی قوی، تصور نکنید که سئو آن مطلب به اتمام رسیده است. آنچه که از جستجوی کلمات کلیدی به دست می آورید می تواند در هنگام نوشتن و ویرایش محتوا، کمک شایانی به ارتقا خوانایی و افزایش اطلاعات محتوا به شما کند.

هدف اصلی این راهنما این نیست که رضایت موتورهای جستجو را کسب کنید. بلکه هدف، ارتقا محتوا برای مخاطبین هدف آن می باشد.

1. مطرح کردن موضوع محتوا

موضوع اصلی محتوا چیست؟ کاربران چه سودی از این محتوا می برند. این محتوا قرار است به چه سوالاتی پاسخ دهد؟

مثال: سوالاتی در مورد یک محتوا حول مزایا و معایب پارکت کردن اتاق: چرا پارکت گزینه خوبیست؟ مزایای و معایب آن نسبت به مابقی گزینه ها در خانه چیست؟ تفاوت انواع مختلف آن در چیست؟ چه رنگ هایی برای پارکت مناسب است؟ هزینه پیاده سازی آن چقدر است؟

2. ایجاد لیستی از کلمات کلیدی

قبل از اینکه سراغ هر ابزاری برای یافتن کلمات کلیدی بروید، از خود بپرسید که کاربران چه عبارتی را برای یافتن اطلاعات در این موضوع در موتورهای جستجو سرچ می کردید؟ لیستی از این عبارت را تهیه کنید و دقت داشته باشید که این عبارت کمتر از دو کلمه نباشند.

مثال: پارکت کردن، هزینه پارکت، آیا پارکت خوب است؟ انواع پارکت، مقایسه پارکت و سرامیک.

3. جستجوی کلمات کلیدی

یکی ابزارهای خوب در این حوزه Google Keyword Planner است. ابزارهای مختلفی برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارد و هر کدام نیز دارای امکاناتی به خصوص هستند. برخی از آنها رایگان بوده و برخی دیگر نیز رایگان نیستند. تنها کافیست عبارت لیست شده در مرحله قبل را در این ابزارها وارد کرده تا به لیستی بلند بالا از کلمات کلیدی دست پیدا کنید.

علاوه بر Google Keyword Planner می توان به ابزارهای دیگری اشاره کرد. این ابزارها صرفا برای جستجوی کلمت کلیدی طراحی نشده اند و دارای قابلیت های ارزیابی دیگری نیز هستند. پارامترهایی مانند تعداد جستجو، سختی کسب رتبه، ارزش کلمه کلیدی و میزان رقابت نیز در برخی از این ابزارها گزارش می گردند. برخی از این ابزارها عبارتند از:

  • Ahref یک ابزار پریمیوم کامل برای جستجوی کلمات کلیدی و ارزیابی سئو وب سایت است.
  • Answer the Public ابزار رایگانیست که نتایج خود را در قالب پرسش هایی به نمایش می گذارد و در نتیجه شما می توانید محتوایی متناسب با پاسخ این سوالات ایجاد نمایید.
  • SEMrush یک ابزار پریمیوم برای یافتن داده های مرتبط با کلمات کلیدی و آگاهی از کلمات کلیدی مشابه است. این ابزار غیر رایگان، دارای امکانات بسیاریست، اما نسخه رایگان آن از اینجا قابل دسترس است.
  • keywordtool.io وب سایت نیمه رایگانیست که با وارد کردن کلمه کلیدی مورد نظرتان، ایده هایی در مورد کلمات کلیدی مشابه ارائه می دهد.
  • lsigraph.com نیز یک وب سایت نیمه رایگان برای مشاهده کلمات کلیدی مشابه با کلمه کلیدی مورد نظرتان است. با استفاده از این ابزار می توانید سوژه های مرتبط جدیدی برای استفاده در تیترهای ثانویه محتوای اصلی بیابید.

4. مرور کردن نتایج

در بالای لیست Google Keyword Planner عبارت وارد شده توسط شما و در ادامه عبارت مرتبط با آنها را مشاهده می کنید. همچنین ستون هایی در مورد تعداد جستجو و ترندها به همراه گزینه هایی اضافی تعبیه شده است. یکی از این گزینه ها، تعداد جستجو های ماهانه کلمات کلیدیست.

به جستجو در این عبارت پرداخته و از بین آنها مواردی که به موضوع شما نزدیکتر هستند را انتخاب کنید. همچنین آنهایی که طبیعی به نظر نمی رسند را نیز از لیست خود خارج کنید. چندین بار به مرور این عبارت پرداخته تا عبارت خوبی را بیابید.

اگر از نیاز واقعی کاربران از جستجوی یک عبارت آگاه نیستید، آن را در گوگل جستجو کنید تا با بررسی نتایج، به پاسخ سوالاتتان برسید.

5. مقاومت در برابر اعداد بزرگ

به تعداد جستجوها همانطور که گفتیم دقت کنید، اما هیچگاه بر روی عبارت کلی که غالبا پر جستجوتر هستند تمرکز نکنید. احتمال کسب رتبه در عبارت خاصتر و با جستجوی کمتر بیشتر است.

ترفند کار اینست که ابتدا عبارتی که دقیقا همگام با نیاز کاربران هستند را مشخص و سپس با استفاده از سایر پارامترها، به برسی گزینه های موجود بپردازید. برای بسیاری از افرادی که در سئو تازه کار هستند، مقاومت در برابر کلمات کلیدی که پر جستجو می باشند، کار بسیار سختیست. مهم اینست که ابتدا به تناسب کلمات کلیدی دقت کرده و سپس سراغ تعداد جستجو ها بروید.

6. انتخاب کلمه کلیدی بلند

پس از طی کردن فرایند جستجوی کلمات کلیدی، اگر بازهم نمی توانید تصمیم صحیحی در مواجهه با فاکتور تعداد جستجوی ایده آل بگیرید، از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید.

ابتدا مهمترین کلمات کلیدی که بیشترین ورودی برای سایتتان ایجاد می کنند را شناسایی کرده و آنها را در ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی قرار دهید. سپس به مقایسه تعداد جستجوها با تعداد کاربرانی که پس از جستجوی آنها به وب سایت شما مراجعه می کنند بپردازید. احتمالا از مشاهده نتایج شگفت زده خواهید شد. چرا که در اغلب مواقع، پر بازده ترین کلمات کلیدی، آنهایی هستند که تعداد جستجوی کمتری دارند. اینجاست که بحث کلمات کلیدی بلند به وسط کشیده می شود.

با اینکه تعداد جستجوهای کلمات کلیدی عام تر از خاص تر ها بیشتر است، اما کاربرانی که به جستجوی کلمات کلیدی بلند و خاصتر می پردازند، غالبا تمرکز بیشتری بر روی نیاز خود دارند. در بسیاری از مواقع کاربران جستجو کننده عبارت عام، تنها به دنبال گشت زدن یا یافتن سوژه های خاص تر هستند. کاربرانی که کلمات کلیدی بلندتری را جستجو می کنند به مرحله تبدیل شدن به مشتری نزدیکتر هستند.

امروزه کسب رتبه در کلمات کلیدی بلند از اهمیت زیادی برخوردار است. طبق آمارها 60% عبارات جستجو شونده در موتورهای جستجو دارای سه یا تعداد کلمات بیشتر هستند. همچنین بیشترین نرخ افزایش تعداد جستجوها مربوط به عبارتی با شش تا هفت کلمه است.

7. افزایش تعداد کلمات کلیدی مرتبط

بعد از انتخاب مجموعه ای از کلمات کلیدی بلند می توانید حتی بر روی کلمات کلیدی کوتاه قرار گرفته در آنها نیز سرمایه گذاری کنید. به عنوان مثال در عبارت کلی “مزایا و معایب استفاده از پارکت” عبارت “پارکت” نیز می توانید یک کلمه کلیدی برای این محتوا باشد.

8. نوشتن عنوان محتوا

نگاهی به کلمات کلیدی خود بیندازید و گزینه های مختلف برای عنوان صفحه را ارزیابی کنید. دقت داشته باشید که زمانی شانس بالایی برای کسب رتبه بالا در جستجوی یک عبارت را دارید که آن عبارت در عنوان صفحه به کار رفته باشد. بنابراین تمرکز شما در این مرحله، استفاده از کلمات کلیدی در عنوان صفحه است.

حتی الامکان سعی کتند که کلمه کلیدی مورد نظر خود را در ابتدای عنوان صفحه قرار دهید. این کار موجب جلب رضایت موتورهای جستجو و جذب کاربرانی می شود که خیلی سریع نتایج جستجو را با هدف یافتن بهترین گزینه اسکن می کنند.

دقت داشته باشید که عنوان نهایی شما بایستی واضح و جذاب بوده و در عین حال به زبانی خوانا نوشته شده باشد. عدم خوانایی عنوان صفحه کاربران را از کلیک بر روی نتایج جستجو دور می کند.

9. به کار بردن کلمات کلیدی در متن محتوا

اگر می خواهید در یک کلمه کلیدی رتبه کسب کنید، بایستی آن را در متن محتوا به کار ببرید. اگر این عبارت در ابتدای متن باشد، اقدام بسیار خوبی انجام داده اید. از آن به بعد نیز بد نیست که به صورت طبیعی، چند باری از کلمه کلیدی در متن استفاده کنید.

هیچ فرمولی برای تعداد استفاده از کلمات کلیدی وجود ندارد. تعداد طبیعی استفاده، بستگی به محتوا و موضوع آن دارد. به عنوان یک قانون کلی بد نیست که یک بار در ابتدا، یک بار در وسط و یک بار نیز در انتها از کلمه کلیدی استفاده کنید. اما هیچ اجباری در این قانون سر انگشتی نیست.

10. استفاده از کلمات کلیدی ثانویه

استفاده از عبارت مشابه با کلمه کلیدی اصلی در طول متن و تیترهای ثانویه می تواند راهکار خوبی برای سئو بهتر باشد.

شاید تعداد مراحل گفته شده زیاد باشد، اما با تمرین و تکرار، کل این فرایند در اغلب محتواها خیلی روان به انجام خواهد رسید. با هر بار طی این فرایند، سرعت عمل شما در دفعه آینده بیشتر خواهد شد.

نتیجه این کار برای شما فوق العاده خواهد بود. تنها 15 تا 30 دقیقه زمان گذاشتن برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای یک محتوا می تواند موجب افزایش صدها یا حتی هزاران بازدید بیشتر شود. علاوه بر آن، با طی این فرایند شما به نویسنده بهتری تبدیل می شوید، چرا که در تماس بیشتری با کاربران و نیازهای آنان قرار می گیرید.

2 دیدگاه

  1. سلام و خسته نباشید
    من یک فروشگاه اینترنتی دارم و یک مشکل توی انتخاب درست کلمه کلیدی دارم.
    دسته بندی کلید و پریز که زیر شاخه هایی با عنوان انواع برند کلید و پریز دارد و هر برند هم حدود 15 تا محصول با نام های مختلف داره.
    من میتونم از کلمات کلیدی مرتبط مانند کلید و پریز لاکچری یا نمایندگی کلید و پریز یا قیمت کلید و پریز و خرید کلید و پریز داخل تمام محصولات برندهای کلید و پریز استفاده کنم یا این کلمات کلیدی مرتبط فقط مختص شاخه و دسته بندی میشه و نه محصول؟
    البته من با استفاده از کلمه کلیدی خرید کلید و پریز و گاهی اوقات با قیمت کلید و پریز به شاخه کلید و پریز لینک داخلی میدم ولی کلماتی مانند کلید و پریز لاکچری و نمایندگی کلید و پریز و امثالهم که در شاخه و دسته بندی هم استفاده شده نباید در محصولات استفاده بشه
    اگر استفاده بشه گوگل به اشتباه صفحات رو ایندکس نمیکنه؟

    • انتخاب کلمات کلیدی بایستی متناسب با محتوای صفحه باشه. برای اینکه درک بهتری نسبت به این موضوع داشته باشید، پیشنهاد میکنم کلمات کلیدی مورد نظرتون رو در گوگل سرچ کرده و محتوای نتایج صفحه اول رو آنالیز کنید. این گونه رابطه بین کلمات کلیدی و نوع مجتوا رو بهتر درک می کنید و تصمیمات بهتری میتونید بگیرید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *