اصول سئو چیست؟ مهم ترین مفاهیم و اصول اولیه سئو کدامند؟

در این مطلب نگاهی به مهمترین اصول سئو پرداخته ایم. آگاهی از آنها در روند بهینه سازی سایت امری ضروریست، حتی اگر مهارت های فنی لازم برای پیاده سازی آنها را نداشته باشید.

سئو چیست؟

به طور خیلی ساده سئو به تمام روش هایی گفته می شود که موجب افزایش دیده شدن وب سایت شما در نتایج جستجو می گردد. این تکنیک ها دارای تنوع بسیاری هستند. برخی از آنها در داخل سایت اجرا شده که به سئو داخلی معروفند. برخی دیگر نیز مانند لینک سازی در خارج از سایت اتفاق می افتند که با نام سئو خارجی شناخته می شوند.

چرا به سئو نیاز دارید؟

ساخت وب سایتی با معماری قوی و سیستمی خوب برای انتقال کاربران بین صفحات سایت، کمک زیادی به ایندکس شدن هر چه بهتر صفحات آن در موتورهای جستجو می کند. همچنین این ویژگی ها موجب کسب رضایت کاربران شده و آنها را ترغیب به بازگشت دوباره به وب سایت می کند. باید در نظر داشته باشید که توجه گوگل به رضایت کاربران روز به روز در حال افزایش است.

اگر نگاهی به سهم موتورهای جستجو از ورودی سایت بیندازید، احتمالا با رقم قابل توجهی مواجه می شوید که این مسئله خود بهترین گواه اهمیت سئو می باشد. طبق آمارها تنها در سال 2014، سهم موتورهای جستجو از ترافیک وب سایت ها 64% به طور متوسط بوده است. در حالی که شبکه های اجتماعی تنها 2%، تبلیغات کلیکی 6%، وروردی مستقیم 12% و 15% از مابقی روش ها بوده است.

در تحقیق دیگری که در سال 2015 انجام شده است، سهم گوگل 90% از کل ورودی وب سایت ها محاسبه شده است. همچنین مطالعات دیگری از وب سایت Advanced Web Ranking نشان می دهد که پنج وب سایت اول نتایج جستجو، 67.60% ترافیک حاصله از جستجوی یک عبارت را به خود اختصاص می دهند. همه این اعداد و ارقام نشان از اهمیت سئو و رتبه سایت در نتایج جستجو دارد.

 اهمیت رتبه سایت در نتایج جستجو

بنابراین حضور در نتایج ابتدایی جستجو برای بقا و موفقیت وب سایت امری ضروریست. اما چگونه به این مهم دست یابیم؟ ما در این رابطه مفاهیمی را برای شما آماده کرده ایم. این مفاهیم به دو دسته تقسیم می شوند: چیزهایی که موتورهای جستجو به دنبال آن هستند و بالعکس چیزهایی که آنها دوستشان ندارند.

موتورهای جستجو به دنبال چه چیزهایی هستند؟

1. ارتباط محتوا با عبارت جستجو شده

موتورهای جستجو همواره در تلاشند تا بهترین و مرتبط ترین نتایج را به کاربرانشان ارائه کنند. آنها هم با سوالات ساده ای مانند “سن رونالدو چقدر است” مواجهند و هم اینکه توسط کاربران سوالات پیچیده تری مانند “بهترین بهترین پیتزا ایتالیایی تهران کدام است” در آنها جستجو می شود.

سن رونالدو در نتایج جستجو

نحوه ارائه این نتایج توسط موتورهای جستجو به الگوریتم آنها وابسته است که مطمئنا هیچ گاه توسط آنها فاش نخواهد شد. اما فاکتورهایی وجود دارند که بر روی این نتایج تاثیر گذارند و غالبا نیز با پارامتر “ارتباط محتوا با عبارت جستجو شده” مرتبط هستند.

2. کیفیت محتوا

آیا شما به صورت مستمر محتواهای ارزشمند، ویدئوهای با کیفیت و دیگر انواع مدیای پر طرفدار را در وب سایتتان منتشر می کنید؟ آیا مخاطبین حقیقی شما در نوشتن محتوا، کاربران واقعی هستند یا صرفا برای موتورهای جستجو می نویسید؟ مطالعات اخیری که توسط Searchmetrics انجام شده اشاره می کند که علاقه گوگل به سمت محتواهای بلندتری رفته است که به جای آن که صرفا مبتنی بر کلمات کلیدی باشد، با هدف پاسخ به پرسش های کاربران ایجاد شده اند. بنابراین نگران کلمات کلیدی نباشید و بر روی نیاز اصلی کاربران متمرکز شوید.

3. تجربه کاربری

فراهم کردن یک تجربه کاربری فوق العاده مزایای زیادی به همراه دارد. در این راستا شما نیاز به وب سایتی با معماری خوب دارید که قابل جستجو کردن است و در آن از لینک های داخلی به خوبی استفاده است. در کل منظور هر چیزیست که موجب نگه داشتن کاربران در وب سایت شده و آنها را برای کاوش در وب سایت تشنه تر کند.

4. سرعت وب سایت

سرعت وب سایت می تواند وجه تمایز بین شما و دیگر رقبایتان باشد. گوگل در حال تست فاکتورهای متنوعی برای ارزیابی سرعت سایت است. سرعت بارگذاری وب سایت تاثیر به سزایی در تجربه کاربری داسته و مستقیما نیز بر روی رتبه سایت شما اثرگذار است.

4. نمایش در دستگاه های مختلف

آیا وب سایت شما در انواع مختلف دستگاه ها با رزولوشن های متفاوت درست نمایش داده می شود؟ به یاد داشته باشید که طراحی مورد علاقه گوگل، طراحی رسپانسیو است. منظور طراحی است که با توجه به سایز و ابعاد صفحه نمایش، خود را با آن وفق می دهد.

5. لینک سازی داخلی

ایجاد لینک های داخلی تکنیکیست که نویسندگان و ویرایشگرها می توانند در هنگام انتشار محتوا از آن استفاده کرده و به دیگر محتواهای مرتبط لینک دهند. این کار موجب انتقال کاربران به دیگر نقاط وب سایت شده و سیگنال خوبی از دید گوگل محسوب می شود.

لینک های داخلی دارای مزایایی هستند:

  • کاربران را علاقه مند به دیدن دیگر صفحات سایت می کند. هر چقدر ارتباط بین محتواها بیشتر بوده و از انکرتکست مناسبی استفاده شده باشد، احتمال دست یافتن به این نتیجه افزایش خواهد یافت. همچنین با این رویه، از بانس ریت وب سایت کاسته خواهد شد.
  • موجب افزایش رتبه در جستجوی برخی کلمات کلیدی می گردد. به عنوان مثال این محتوا با عبارت مبانی سئو در ارتباط است . با لینک دادن به این عبارت در صفحات مرتبط به گوگل خواهیم گفت که این پست با پست مبانی سئو در ارتباط بوده و به آن محتوا در جستجوی عبارت مبانی سئو رتبه بهتری دهد. البته برخی از کارشناسان سئو پیشنهاد داده اند که از انکرتکست های متنوعی برای لینک دادن به یک صفحه استفاده کنیم، چرا که استفاده از یک انکرتکست ثابت ممکن است از دید گوگل حرکت مشکوکی ارزیابی شود.
  • موجب پایش و ایندکس تمام محتوای سایت می گردد. با وجود لینک های داخلی، ربات های گوگل گردش بهتری در سایت داشته و در نتیجه ایندکس بهتری از سایت شکل می گیرد. همچنین تعداد لینک های داخلی به یک صفحه، پارامتری برای ارزیابی میزان اهمیت یک صفحه نیز محسوب می شود.

6. آتوریتی

یک وب سایت دارای آتوریتی بالا، وب سایتیست که مورد اعتماد کاربران، دیگر وب سایت های مشابه و موتورهای جستجو است. گرفتن لینک از یک وب سایت معتبر به صورت سنتی به عنوان یک رای مثبت از آن وب سایت محسوب می شود. هر چه قدر تعداد این لینک های باکیفیت بیشتر بوده و محتوای ارزشمندتری به موازات کسب آنها در وب سایت شما تولید شود، احتمال افزایش آتوریتی برای شما نیز بیشتر خواهد شد.

با این حال آنگونه که از مطالعات وب سایت searchmetrics به دست آمده است، سال به سال از اهمیت بک لینک ها کاسته شده و در آینده ممکن است که این گونه لینک ها از دید سئو دیگر به اندازه امروز مهم نباشند.

7. عنوان و متا دیسکریپشن صفحات

داشتن یک متا دیسکریپشن عاملی برای افزایش رتبه سایت محسوب نمی شود، اما شما بهتر است که نسبت به نوشتن آن اقدام کنید، چرا که یک متا دیسکریپشن خوب در افزایش نرخ کلیک بر روی سایت در نتایج جستجو تاثیر به سزایی دارد.

متا دیسکریپشن پاراگراف کوتاهیست که در زیر یو آر ال سایت در نتایج جستجو ظاهر می شود. متن این پاراگراف در اغلب سیستم های مدیریت محتوا قابل مدیریت است. نهایتا طول متا دیسکریپشن را 160 کاراکتر حفظ کرده و متن آن را به گونه ای واضح و مرتبط با محتوای صفحه بنویسید.

در ارتباط با این مسئله محتوا خوبی با عنوان نحوه سئو متا دیسکریپشن در وب سایت رادزاد منتشر شده است.

عنوان صفحه برای اشاره به موضوع محتوای صفحه به صریح ترین شکل ممکن استفاده می شود. عنوان صفحه در اغلب مواقع در نتایج جستجو نمایش داده شده و همچنین به عنوان نام تب مرورگر نیز انتخاب می شوند. عنوان صفحه را می توانید در داخل بخش <head> و تگ <title> قرار دهید.

<head>

<title>Example Title</title>

</head>

بهتر است که از کلمات کلیدی و نام برندتان در عنوان صفحه استفاده کنید. تنها کلمات کلیدی مرتبط را در آن به کار برده و دقت داشته باشید که با اینکه این عنوان از دید موتورهای جستجو بسیار مهم است، اما در نهایت عنوان صفحه را برای کاربران بنویسید. برای مطالعات بیشتر مطلب بهینه سازی عنوان صفحه را پیشنهاد می کنیم.

8. اسکیما مارک آپ

با اضافه نمودن اسکیما مارک آپ ها به کدهای HTML صفحه می توانید دست به جذاب تر کردن آیتم های وب سایت خود در نتایج جستجو بزنید. این نشانه گذاری ها می تواند شامل نمایش امتیاز صفحات به شکل ستاره، تصویر و اطلاعات مفید دیگری باشد.

اسکیما مارک اپ در نتایج جستجو

اسکیما مارک آپها توسط چند موتور جستجوی برجسته دنیا مانند گوگل پشتیبانی شده و استفاده از آن کار دشواری نیست.

9. متن جایگزین تصاویر

بسیاری از افراد در هنگام آپلود تصویر استفاده از متن جایگزین برای آنها را نادیده می گیرند. اما این چیزی نیست که آن را دست کم بگیرید، چرا که گوگل با اینکه قادر به درک کامل تصاویر سایت نیست، اما از طریق متن جایگزین می تواند آنها را بخواند. توصیف دقیق تصاویر با استفاده از متن جایگزین موجب افزایش شانس نمایش تصاویر سایت در جستجوی تصاویر گوگل می گردد.

متن جایگزین تصاویر

10. محتوای همیشه سبز

به جای انتشار مداوم خبرهایی که تنها عمر چند روزه دارند، چرا دست به انتشار محتوای همیشه سبز نزنیم! منظور از محتوای همیشه سبز محتواییست که تا سال ها می تواند در نتایج جستجو نمایش داده شده و بروزرسانی خاصی حول اطلاعات آن صورت نمی گیرد. این گونه محتوا ها تاثیر به سزایی در افزایش ترافیک سایت خواهند داشت.

11. نام دامین

در اغلب مواقع استفاده از دیرکتوری گزینه بهتری نسبت به استفاده از ساب دامین در معماری وب سایت است. بهتر است که از خط تیره در نام دامنه یا پسوند دامنه هایی مانند .biz .name و .info خودداری کنید، چرا که ممکن است از دید کاربران اسپم به نظر برسد.

استفاده از دامنه هایی که غرق در کلمات کلیدی هستند ممکن است که منجر به نظارت دقیق تر گوگل شود. گوگل با وب سایت هایی که دارای نام کلمات کلیدی در دامین بوده و محتوای با کیفیتی ندارند برخورد می کند. با این حال استفاده از کلمات کلیدی در نام دامین می تواند مزایای به همراه داشته باشد، اما خیلی با دقت اقدام به این کار کنید.

دقت داشته باشید که اگر آدرس وب سایت را بدون www انتخاب کردید، نسخه دارای www را به نسخه بدون www ریدایرکت کنید تا کاربران همیشه به نسخه مورد نظر شما منتقل شوند. در غیر این صورت از نظر گوگل این دو نسخه بیانگر دو وب سایت متفاوت خواهند بود.

12. تیتر ها و پیوند ها

پیشنهاد می کنیم که طول تیترها را کمتر از 55 کاراکتر نگه دارید تا قابلیت نمایش کامل در نتایج جستجو را داشته باشد. همچنین در هنگام نوشتن تیترها توازنی بین زیبایی، جذابیت و توصیفی بودن آن بایستی ایجاد نمایید. از به کار بردن شعار هایی در تیترها که قادر به ارائه آن در خدمات خود نیستید نیز اجتناب نمایید.

پیوندهای سایت نیز معمولا در سیستم های مدیریت محتوا پس از نصب قابل سفارشی سازی هستند. الزامی به یکسان بودن عنوان صفحه با پیوند (یو آر ال) آن نیست. همچنین پیشنهاد می کنم که در نوشتن تیتر یک صفحه از کلمه کلیدی آن حتی الامکان در ابتدای آن استفاده کنید.

13. کامنت ها

هیچگاه سیستم کامنت گذاری سایت را غیرفعال نکنید. کامنت ها موجب ایجاد جامعی از کاربران برای سایت می شود که نسبت به آن علاقه مند بوده و می توانند نظرات خود را به مطلب اضافه کنند.

کامنت ها را به صورت اتوماتیک منتشر نکرده و حتما پس از بررسی، نسبت به انتشار آنها اقدام کنید. با این کار جلوی اسپمرها را خواهید گرفت. همچنین بهتر است که لینک های خارجی درج شده در بخش کامنت ها را نوفالو کنید تا گوگل هر گونه لینک های بی ربط در این قسمت را نادیده بگیرد.

14. لوکال سئو

گوگل سالهاست که اقدام به نمایش نتایج محلی متناسب با مکان کاربران می کند. این مسئله برای کسب و کارهایی که نیاز به ارجاع کاربران به مکان خود دارند از اهمیت بسیاری برخوردار است. با ثبت نام در Google My Business می توانید اقدام به ثبت کسب و کار و دیگر اطلاعات درخواست شده مانند نام وب سایت، ساعات کاری و غیره کنید.

15. شبکه های اجتماعی

یکی از در دسترس ترین روش های افزایش دیده شدن وب سایت از طریق تکنیک های غیر فنی، استفاده از شبکه های اجتماعیست. بهتر است که در شبکه های اجتماعی که کاربران هدفتان در آنجا وجود دارند اقدام به ساخت حساب و فعالیت کرده و از این طریق مخاطبینی برای خود دست و پا کنید.

ارتباط سئو و سیگنال های کسب شده از شبکه های اجتماعی خیلی واضح نیست و متخصصین سئو نظرات متفاوتی در این زمینه دارند. اما در حالت کلی فعالیت در آنها حداقل به صورت غیر مستقیم می تواند بر روی کسب و کار شما تاثیر مثبتی بگذارد.

موتورهای جستجو به دنبال چه چیزهایی نیستند؟

روش های سئو کلاه سیاه زیادی وجود دارند که در عین کارامدی لحظه ای، می توانند عواقبی مانند پنالتی گوگل را در بر داشته باشند. در ادامه به معرفی برخی از آنها پرداخته ایم.

1. استفاده بی رویه از کلمات کلیدی

استفاده زیاد و غیر طبیعی از کلمات کلیدی در متن صفحه سالهاست که منسوخ شده و از دید گوگل چنین تکنیکی اعتبار سایت را پایین می آورد.

2. خرید بک لینک یا تبادل آن

آیا به فکر درج بک لینک در مزرعه های لینک هستید؟ هیچگاه به سمت چنین گزینه هایی نروید. بهترین بک لینک ها آنهایی هستند که به صورت طبیعی و توسط سایت های معتبر به شما داده می شوند.

3. تبلیغات آزار دهنده

تبلیغ های فراوانی که موجب کاهش انگیزه کاربران برای خواندن محتوای سایت شده و همچنین کندی بارگذاری آن را به همراه داشته باشد، گزینه ای نیست که به سمت آن بروید.

4. محتوای تکراری

اگر گوگل یک صفحه مشابه با صفحه دیگری از سایتتان را در سایت شما یا حتی دیگر سایت ها مشاهده کند، تنها اقدام به ایندکس و رتبه دادن به یکی از آنها خواهد کرد. دقت داشته باشید که سارقین محتوا ممکن است که قبل از ایندکس شدن محتوای سایت شما اقدام به درج آن در وب سایت خود کنند.

5. متن ها و لینک های مخفی

همیشه روش هایی برای شبیه سازی رتبه وجود دارند که کاربران قادر به مشاهده آن نیستند، اما از دید گوگل دور نخواهد ماند. از به کار بردن جملات با فونت سفید در بک گراند سفید، سایز صفر برای فونت یا مخفی کردن لینک در کاراکترهایی مانند کاما خودداری کنید.

در این مطلب سعی کردیم که شما را با اصول سئو و برخی از مفاهیم آن آگاه کرده تا بتوانید تصمیمات درستی برای بهینه سازی خود بگیرید. سئو و مفاهیم آن به همین جا ختم نمی شود و مطمئنا راه درازی را برای موفقیت در آن در پیش رو دارید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *