در دنیای سئو عواملی وجود دارند که میتوانند سایت شما و رتبه آن در نتایج جستجو را به خطر بیندازند. یکی از مسائل اصلی که هر حرفهای باید به آن توجه کند، وجود “لینکهای اسپم” برای سایت است. اما نگران نباشید، ابزار Spam Score از Moz میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
داشتن تعداد زیادی بک لینک به تنهایی راه موفقیت سئو نیست. در بحث بک لینک، بیشتر به معنای بهتر نیست. داشتن تعداد زیادی لینک اسپم میتواند عواقب ناخوشایندی برای سایت شما به همراه داشته باشد، از جمله:
- پنالتی گوگل
- افت رتبه در موتورهای جستجو
- حذف شدن از فهرست موتورهای جستجو (در موارد شدید)
برای کاهش ریسک دچار شدن به این خطرات، باید اطلاعاتی درباره نحوه دیده شدن سایت توسط الگوریتمهای جستجو داشته باشید و اقداماتی برای رفع هر نوع نگرانی انجام دهید. خوشبختانه در این زمینه، معیار مفیدی به نام “Spam Score” وجود دارد.
این مقاله به شما کمک میکند تا این ابزار مفید را بهتر بشناسید؛ سایتتان را توسط این ابزار ارزیابی کنید و در نهایت چگونگی استفاده از آن در جهت اطمینان از ایمنی رتبه ها و مقابله با امتیاز پایین اسپم اسکور را یاد بگیرید.
راهنمای درک اسپم اسکور
اسپم اسکور معیاری است که توسط Moz در سال 2015 معرفی شد. این معیار توسط دکتر مت پترز، مدیر علم داده این شرکت، توسعه یافته است و نشان میدهد چقدر احتمال دارد که یک دامنه به عنوان اسپم توسط گوگل در نظر گرفته شود.
موضوع بسیار مهمی که به آن باید توجه داشته باشید این است که اسپم اسکور در الگوریتمهای گوگل مورد استفاده قرار نمی گیرد. این معیار توسط Moz توسعه داده شده است. اما اسپم اسکور به عنوان یک سیگنال مکمل در تصمیمگیری بهتر برای سئو مورد استفاده قرار می گیرد.
شاخص اسپم اسکور در اولین نسخهی خود، یک وبسایت را در برابر 17 عامل اسپمی تحلیل میکرد که توسط Moz به عنوان “اسپم فلگ (Spam Flag)” نامگذاری شده بودند. همانطور که این ابزار بهبود می یافت، Moz عوامل اسپمی بیشتری را در بر میگرفت. در حال حاضر 27 “اسپم فلگ” وجود دارد که بعداً به تفصیل درباره آنها توضیح خواهیم داد.
نتیجه بررسی این فلگها با یک امتیاز نشان داده میشود که میزان احتمال پنالتی شدن یک سایت توسط گوگل را نشان میدهد. هر چه تعداد فلگهای یک سایت بیشتر باشد، اسپم اسکور بالاتر بوده و پیشبینی قویتری برای تلقی آن به عنوان اسپمی بودن توسط گوگل وجود دارد.
این فلگها به شما امکان میدهند نقاط نگران کننده را تجزیه و تحلیل کنید، اما باید به عنوان یک موضوع کلی در نظر گرفته شوند: یک فلگ به طور تنها برای نگران شدن کافی نیست. در واقع، بسیار رایج است که سایتها حداقل یک یا دو فلگ داشته باشند.
برای چک کردن Spam Score بر روی اینجا کلیک کنید. دقت داشته باشید که برای کار با این ابزار ابتدا باید در وب سایت Moz ثبت نام کنید.
اهمیت اسپم اسکور برای سئو
اسپم اسکور بسیار مهم است زیرا اطلاعات مهمی را به شما ارائه میدهد:
- چقدر سابدامینهای وبسایت شما به عنوان اسپم در نظر گرفته میشوند
- چقدر سابدامینهای لینکهایی که به وبسایت شما اشاره میکنند به عنوان اسپم در نظر گرفته میشوند
از جنبه بک لینک های شما، این معیار نشان میدهد که داشتن تعداد زیادی بک لینک اسپم در واقع بیشتر ضرر به همراه دارد تا سود.
علاوه بر همه اینها، اسپم اسکور به شما چارچوبی قوی برای تشخیص کیفیت و میزان اسپمی بودن یک صفحه نیز ارائه میدهد. به این ترتیب میتوانید به راحتی از پنالتی شدن توسط گوگل جلوگیری کنید.
یادگیری مکانیزم اسپم اسکور: اسپم اسکور چگونه کار میکند؟
در کل، مکانیزم پشت اسپم اسکور به سادگی قابل فهم است.
اسپم اسکور فقط بر روی سابدامینها عمل میکند و نه برای مجموعه ای از صفحات یا روت دامین. دلیل این امر، طبق گفته Moz، این است که بیشتر لینکهای اسپم به سابدامین ها مرتبط هستند.
این موضوع بدان معنی است که حتی اگر سایتی اسپم اسکوری نسبتاً بالا داشته باشد، فقط برای سابدامینهایش قابل اعمال است. این بدین معنی نیست که تمام وبسایت اسپمی است.
بنابراین هر سابدامین یک مقدار مشخص اسپم اسکور دارد و برای هر اسپم فلگی که برای آن پیدا میشود، یک واحد به آن اضافه میشود.
سپس این اسپم فلگها باهم ترکیب میشوند تا یک اسپم اسکور نهایی تولید شود. تعداد اسپم فلگ ها از ۰ شروع شده و با ۱۷ ختم میشود. به طور کلی، در بابا مقایسه هر چه اسپم اسکور کمتر باشد، بهتر است. با این حال همانطور که خواهیم دید، این گفته همیشه درست نیست،
چند نکته جالب درباره اسپم اسکور
هر وبسایتی در اینترنت حداقل یک اسپم فلگ دارد، بنابراین نیازی به نگرانی نیست اگر سایت شما چند تا داشته باشد.
داشتن یک فلگ به این معنی نیست که موتورهای جستجو به طور خودکار سایت شما را به عنوان اسپم در نظر میگیرند (در غیر این صورت هر صفحهای در اینترنت به عنوان اسپم برچسبگذاری میشد). همچنین باید به یاد داشته باشید که این امتیاز فقط مربوط به سابدامینها است، بنابراین اگر یک اسپم فلگ دیدید، نباید نگران شوید.
با توجه به اینکه اسپم اسکور معیاری تجمعی است، یک وبسایت فقط زمانی شروع به ارسال سیگنالهای مشکلساز میکند که تعداد اسپم فلگهای آن افزایش یابد. به عبارت دیگر، هر چه تعداد اسپم فلگهای یک سابدامین بیشتر باشد، احتمال تلقی آن به عنوان اسپم بیشتر است.
جدول بالا که از وب سایت Moz منعکس شده است، بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از نوامبر ۲۰۱۴ برای تقریباً ۵۰۰٬۰۰۰ سابدامین است. همانطور که Moz میگوید، این جدول “رابطه بین تعداد فلگها و درصد سایتهای پنالتی شده” را نشان میدهد.
در اینجا میبینیم که این ابزار چقدر باهوش است. Moz، با درک و همبستگی عوامل مختلف و گذاشتن آنها در کنار رتبه های گوگل کار پیشرفتهای انجام داده است.
در هنگام بررسی اسپم اسکور چه ملاحظاتی را در نظر بگیریم؟
از آنجا که اسپم اسکور فقط صفحات سابدامینها را تجزیه و تحلیل میکند، ممکن است از خودتان سوال کنید که یک سابدامین دقیقاً چیست؟
تصویر زیر میتواند به شما کمک کند تا سه نوع مختلف دامنه را بهتر درک کنید:
از آنجا که اسپم اسکور در نهایت در سطح سابدامین عمل میکند، باید بدانید که یک صفحه با سابدامین اسپمی به معنای اسپم بودن کامل صفحات آن ساب دامین نیست. به همین ترتیب، یک سابدامین کم خطر هم ممکن است چندین صفحه اسپمی داشته باشد.
این خیلی مهم است که قبل از اتخاذ نتیجهگیری درباره اسپم اسکور، هم سابدامینها و هم تک تک صفحات را به صورت مجزا بررسی کنید.
اگر سابدامین شما اسپم اسکور ۸ داشته باشد، این بدین معنا نیست که روت دامین هم اسپم است، در عین حال داشتن اسپم اسکور ۲ هم به معنای این نیست که با سایت خوب و غیر اسپمی سرو کار داریم.
اسپم اسکور معیار خوبی جهت بررسی است، اما همه چیز نیست
اگرچه اسپم اسکور یک معیار عالی برای اندازهگیری میزان اسپم بودن لینک است، اما تصویر کاملی را ارائه نمیدهد. در کنار اسپم اسکور بهتر است به موارد زیر نیز توجه کنید:
- تعداد لینکهای خارجی از صفحهای که به سایت شما لینک میدهد
- روت دامین وبسایتی که به صفحه شما لینک میدهد
- امتیازهای دیگر مانند MozTrust، MozRank و غیره
مهم است به یاد داشته باشید که هیچ یک از معیارهای Moz از جمله اسپم اسکور در الگوریتم گوگل استفاده نمیشوند. Moz سعی کرده است که به شما بیان کند که الگوریتم گوگل به دنبال کدام سیگنالهای اسپم است. این یک معیار مهم برای سئو است که میتواند به شما در تصمیمگیری بهتر کمک کند.
نشانههای اسپم اسکور بالا
زمانی که Moz برای اولین بار معیار اسپم اسکور را ایجاد کرد، از ۱۷ ‘اسپم فلگ’ برای نشان دادن اینکه آیا یک سایت اسپمی است یا خیر، استفاده میکرد. در طول سالها، با استفاده از یادگیری ماشین و مجموعههای داده بزرگ از دامنههای پنالتی شده، آنها اکنون بر روی ۲۷ عامل مختلف تکیه میکنند که به آنها اسپم اسکور میگویند.
1. امتیاز MozTrust به MozRank پایین
امتیازهای MozTrust و MozRank دو معیار مهمی هستند که Moz برای ارزیابی قابل اعتماد بودن یک وبسایت استفاده میکند. اگر یک وبسایت امتیاز MozTrust کمتری نسبت به امتیاز MozRank خود داشته باشد، احتمال بالایی وجود دارد که اسپم باشد. آنها از یک مقیاس امتیازدهی بین ۱ تا ۱۰ استفاده میکنند، که امتیاز بالاتر نشاندهنده این است که احتمالاً سایت مذکور قابل اعتماد است. بررسی این امتیازها با استفاده از ابزار Link Explorer وب سایت Moz بسیار مهم است.
2. وبسایت بزرگ با تعداد کمی لینک
وبسایتی که تعداد صفحات زیادی دارد، اما تعداد کمی لینک در آن وجود دارد، نشان از آن دارد که احتمالا محتوای این صفحات ارزش واقعی ندارد. این موضوع به موتورهای جستجو اعلام می کند که این صفحات ارزش لینک دادن ندارند و بنابراین به عنوان اسپم در نظر گرفته میشوند.
3. تنوع پایین لینکها
این فلگ نشان میدهد که اکثر لینکهای ورودی از چند دامنه به خصوص هستند. به عنوان مثال، اگر یک سایت ۵۰۰ لینک ورودی داشته باشد اما فقط از ۵ دامنه لینک دهنده، به طور کلی به عنوان وب سایتی با تنوع کم بک لینک در نظر گرفته میشود. به عبارت دیگر، اگر این ۵۰۰ لینک فقط از ۵ سایت آمده باشد، این فلگ قابل اعمال است.
4. نسبت لینکهای dofollow به nofollow
اگرچه به نظر نمیرسد که این موضوع خیلی مهم باشد، اما باید به نسبت بین لینکهای dofollow و nofollow توجه کنید. اگر تعداد لینکهای ورودی dofollow یک سایت بسیار بیشتر از لینکهای nofollow باشد، نشان میدهد که احتمالاً سایت این لینکها را به طور طبیعی کسب نکرده است.
5. تعداد کمی از متنهای لینک داخلی
امروزه، فقط استفاده از کلمات کلیدی خاص به عنوان متن لینک (انکر تکست) بر روی رتبه صفحات شما زیاد تأثیری نخواهد داشت. ما توصیه میکنیم نسبت متعادلی از انواع مختلف متن لینک را برای بهینهسازی لینکهای خود داشته باشید. سایتهایی که به طور طبیعی لینک شدهاند، بسیاری از لینکهایشان متن لینک با عنوان برند دارند.
6. محتوای کمعمق
بعد از انتشار الگوریتم BERT گوگل، وبسایتها باید در ارائه محتوای با کیفیت برتر تلاش بیشتری کنند. موتور جستجو همواره سعی دارند اطمینان حاصل کنند که در ارائه بهترین نتایج برای پرسشهای کاربران کمک کننده هستند. علاوه بر این، با وجود محتوای زیادی که امروزه در وب وجود دارد، بازدیدکنندگان به دنبال محتوای عمیق و قابل اعتمادتر هستند.
7. وجود مارک آپ های کم در سایت
منظور از مارک آپ در اینجا چیزهایی مانند جاوااسکریپت، CSS و Schema هستند. هدف نهایی هر سایتی ارائه تجربه کاربری بهتر است. بنابراین، سایتهایی که کمترین مارک آپ ها را مانند کدهای ساده HTML، ساختار ضعیف، صفحه سنگین با فرمتبندی کم و عناصر گرافیکی بی کیفیت دارند، نشانههای واضحی از اسپم بودن دارند.
8. تعداد کمی لینکهای داخلی
وبسایتهایی که تعداد صفحات و محتوای ارزشمند زیادی دارند، احتمالاً لینکهای داخلی بیشتری نیز خواهند داشت. علاوه بر این، لینکهای داخلی به کاربران کمک میکنند تا بیشتر در یک وبسایت بمانند که این موضوع نشاندهنده تجربه کاربری معناداری است. سایتهایی که تعداد کمی لینک داخلی دارند، ممکن است به عنوان اسپم شناخته شوند.
9. لینکهای خارجی در منوی اصلی
اغلب، وبسایتهایی که برای کاربران واقعی ساخته شدهاند، لینک خارجی در منوی اصلی خود ندارند. اگر در این مناطق تعداد زیادی لینک خارجی وجود داشته باشد، ممکن است این حرمت به عنوان تبلیغات مضر و اسپم شناخته شود.
10. عدم وجود اطلاعات تماس
وبسایتهای قابل اعتماد بدون توجه به نوعشان، همواره اطلاعات تماس دارند. این اطلاعات میتواند در هدر یا منوی وبسایت قرار گیرد و بازدیدکنندگان همیشه باید احساس کنند که میتوانند با مدیر سایت مکاتبه کنند.
11. تعداد کم صفحات
به طور کلی، وبسایتهایی که تعداد کمی صفحه دارند به عنوان اسپم در نظر گرفته میشوند. شما نیازی ندارید صدها صفحه ایجاد کنید، اما اطمینان از اینکه هر صفحه از محتوای معنیدار و ارزشمند پر شده است، مهم است.
12. طول نام دامنه
زمانی بود که مردم عادت داشتند کلمه کلیدی خود را در دامنه قرار دهند. اگرچه این کار قابل قبول است، اما توصیه نمیشود اگر کلمات کلیدی شما بلند باشند و باعث شود که نام دامنه خیلی طولانی شود. کاربران خواهان نام دامنه کوتاه، ساده و مستقیم هستند، در غیر این صورت ممکن است به عنوان اسپم در نظر گرفته شوند. حداکثر تعداد کاراکتر برای دامنهها برای در نظر گرفته شدن به عنوان اسپم ۶۳ کاراکتر است، شما قطعاً نباید نامی انتخاب کنید که به این تعداد نزدیک شود. طبق یک مطالعه انجام شده توسط Gaebler در سال ۲۰۰۹، گزارش شده است که از ۱ میلیون وبسایت محبوب رتبهبندی شده توسط الکسا، میانگین طول نام دامنه در حدود ۱۰ کاراکتر بوده و ۵۰ وبسایت برتر دارای ۶ کاراکتر بودهاند. این آمارها میتواند به شما ایدهای از محدودهای که باید در آن بمانید بدهد.
13. وجود اعداد در نام دامنه
اگرچه وجود عدد ممکن است در شرایط خاصی به نظر جذاب بیاید، اما نام دامنه ای که شامل اعداد است، چیزی نیست که موتورهای جستجو مانند گوگل به آن توجه کنند. بهتر است از ریسک تلقی شدن به عنوان اسپم دوری کنید و نام دامنه خود را به حروف الفبای انگلیسی محدود نگه دارید.
14. نامهای دامنه با خط تیره
وجود خط تیره در نامه دامنه کار را برای تایپ آن توسط بازدیدکنندگان سخت می کند و سایتهای اسپم نیز معمولاً احتمال استفاده از چندین خط تیره را در نام خود دارند. بنابراین بهتر است از خط تیره در دامنه استفاده نکنید.
15. دامنههای با TLD مرتبط با دامنههای اسپم
هر TLD ای که در بین وبسایتهای اسپم رایچ است، میتواند یک سیگنال قرمز ارسال کند و ممکن است به عنوان یک وبسایت با پتانسیل اسپم در نظر گرفته شود.
16. عدم استفاده از Google Font API
دامنههایی که از فونتهای ویژه مانند Google Font API استفاده نمیکنند، به نظر میرسد مشابه سایتهای دیگر اسپمی باشند.
17. عدم استفاده از Google Tag Manager
بسیاری از وقتها، سایتهای اسپم تمایل به داشتن Google Tag Manager ندارند. این موضوع زمانی که در حال راهاندازی یک وبسایت هستید، بسیار مهم است، زیرا این ابزار رایگان ارائه شده توسط گوگل به شما کمک میکند تا تگهای مرتبط با بحث بازاریابی خود را مدیریت کنید. این ابزار به شما کمک میکند تا وبسایت خود را برای آینده آماده کنید و امنیت و انعطافپذیری آن را افزایش دهید.
18. عدم داشتن Doubleclick
مشابه مورد بالا، سایتهایی که برچسب تبلیغاتی Doubleclick ندارند، معمولاً به عنوان سایتهای اسپم در نظر گرفته میشوند. Doubleclick روش گوگل برای مدیریت تبلیغات آنلاین است، زیرا به شما کمک میکند تا زمان و مکان ظاهر شدن تبلیغات را کنترل کنید.
19. عدم وجود پروفایل در LinkedIn
وبسایتهایی که صفحه LinkedIn دارند، از اینکه به عنوان اسپم بررسی شوند بسیار دورند. از سوی دیگر، وبسایتهایی که صفحه LinkedIn ندارند، احتمال بالاتری دارند که با اسپم مرتبط شوند.
20. گواهینامه SSL
اگر یک وبسایت همراه با پروتکل HTTPS باشد، به این معنی است که دارای گواهینامه امنیتی SSL است. این گواهی نامه ایجاد اتصالات امن از سرور به مرورگر را ممکن میسازند. این تکنولوژی برای رمزگذاری اطلاعات حساس مورد استفاده قرار میگیرد و نشان از وجود یک وبسایت ایمن دارد.
21. تعداد زیادی کلمات کلیدی متا
صفحات وبی که دارای تعداد زیادی تگ متای کلمات کلیدی (Meta Keywords) هستند، معمولاً به شدت با مسئله اسپم بودن مرتبط میشوند، بنابراین وبسایتی که دارای تعداد زیادی از آنها باشد، ممکن است به عنوان اسپم علامتگذاری شود.
22. کلمات کلیدی که خیلی طولانی یا خیلی کوتاه هستند
اگر یک وبسایت تصمیم به داشتن متای کلمات کلیدی دارد، وجود کلمات کلیدی خیلی طولانی یا خیلی کوتاه می تواند آن را به عنوان اسپم نشانه گذاری کند.
23. متا دیسکریپشن های طولانی
هرچند افزودن متا دیسکریپشن (Meta Description) برای بهبود سئو توصیه میشود، اما گوگل به طور کلی آنها را در ۱۵۵-۱۶۰ کاراکتر قطع میکند. وبسایتهای اسپم اغلب در این موضوع زیاده روی میکنند و متا دیسکریپشن طولانی مینویسند. ما توصیه میکنیم که آنها را محدود به ۵۰-۱۶۰ کاراکتر نگه دارید.
24. برچسب rel=canonical غیرمحلی
برچسب rel=canonical به موتورهای جستجو کمک میکند تا بدانند که URL مشخص شده نسخه اصلی صفحه است. وبسایتهایی که از برچسب rel=canonical غیرمحلی به یک URL خارجی استفاده میکنند، اغلب اسپم هستند.
25. فیسبوک پیکسل
بر اساس تحقیقات Moz، وبسایتهایی که فیسبوک پیکسل دارند (اسکریپتی برای ارزیابی رفتار و اقدامات کاربران) به ندرت به عنوان اسپم در نظر گرفته میشوند. آنهایی که این ابزار را ندارند، احتمال بیشتری وجود دارد که به عنوان اسپم علامتگذاری شوند.
26. موضوعات اسپم وب
وبسایتهایی که به عنوان اسپم در نظر گرفته میشوند، معمولاً با موضوعاتی که به طور نزدیک با اسپم مرتبط هستند اشباع شده اند. از جمله این موضوعات می توان به محتوای مخصوص بزرگسالان، سایتهای کازینو، بازیها و غیره اشاره کرد. بهتر است از استفاده از این موضوعات خاص خودداری کنید.
27. عدم وجود آیکون مرورگر
وبسایتهای با کیفیت بالا که به خوبی بهینه شدهاند، معمولاً دارای favicons (آیکون کوچک وبسایت در بالای تب مرورگر شما) هستند. وبسایتهای اسپم به ندرت از آن استفاده میکنند.
چگونه از اسپم اسکور استفاده کنیم؟
اکنون که تا اینجای مطلب را خوانده اید و به خوبی از ماهیت اسپم اسکور آگاه شده اید، با این سوال مواجه می شوید: چه کاری با این امتیاز باید انجام دهید؟
سابدامینهای اسپمی
با استفاده از اسپم اسکور، میتوانید تشخیص دهید که آیا سابدامین شما اسپم است یا خیر، و اگر اسپم است، باید بلافاصله اقدام کنید و هرگونه سیگنال اسپم را شناسایی و اصلاح کنید. داشتن یک سابدامین اسپم ممکن است باعث شود که وبسایت شما به بهترین شکل ممکن در موتورهای جستجو رتبه نگیرید.
بکلینکهای با کیفیت
همچنین میتوانید تشخیص دهید که آیا بکلینکهایی که به وبسایت شما اشاره میکنند، از کیفیت بالایی برخوردار هستند یا خیر. کارشناسان آماتور سئو در بهینهسازی موتورهای جستجو فورا فرض را بر آن میگیرند که داشتن بکلینک های بیشتر بهتر است، اما همانطور که همیشه گفته می شود «کیفیت بر کمیت غلبه دارد». شما باید اطمینان حاصل کنید که سایتهایی که به وبسایت شما لینک میدهند، صفحات معتبری هستند و موتورهای جستجو از آنها به عنوان صفحات قابل اعتماد استنداد می کنند.
استفاده از ابزار Disavow
گاهی اوقات ممکن است که شما هیچ کنترلی بر روی لینک دادن سایت های اسپم به خود نداشته باشید. در برخی موارد، این موضوع میتواند تأثیر منفی بر رتبه سایت داشته باشد. کسانی که کنترلی بر لینکهای اسپم ندارند، میتوانند از ابزار Disavow گوگل استفاده کنند.
با استفاده از این ابزار لینک های اسپم را به گوگل اعلام کرده و از این موتور جستجو درخواست می کنید که آنها را نادیده بگیرد. این کار می تواند از پنالتی شدن وب سایت شما جلوگیری کند.
اگرچه این ابزار در مدیریت لینک های اسپم و بهبود رتبه سایت مفید است، اما توصیه نمیکنیم بدون دانش کافی از آن استفاده کنید. خود گوگل پیشنهاد میدهد که فقط زمانی از این ابزار استفاده کنید که وبسایت شما دارای تعداد زیادی بکلینک بی کیفیت است و شما مطمئن هستید که این بکلینکها مشکلاتی را ایجاد کرده اند. توصیه میکنیم که اگر تصمیم به انکار (Disavow) هر گونه لینکی دارید ابتدا این مقاله از Neil Patel را بخوانید. قبل از استفاده از ابزار Disavow گوگل، ابتدا سعی کنید که خودتان با ارسال یک ایمیل به سایت مذکور، درخواست حذف آن را بدهید. این اقدام باید با دقت انجام شود، زیرا ممکن است به عنوان شیوه ای نامناسب تلقی شده و وجهه خوبی به همراه نداشته باشد، اما همیشه راههایی برای انجام این کار به شیوهای مودبانه وجود دارد.
ملاحظات دقیق در مورد یک وبسایت اسپم
داشتن اسپم اسکور عالی، همه چیز ماجرا نیست. نشانه های زیادی دیگری نیز وجود دارند که نشان میدهد با یک وبسایت اسپم رو به رو هستیم. برای اطمینان از ایمنی بیشتر وبسایت، همیشه بهتر است تحقیقات عمیقتری به عمل بیاورید و به موارد زیر توجه کنید:
محتوای بی کیفیت
ممکن است ارزیابی دقیق کیفیت محتوا کار سختی باشد و در عین عال هیچ ابزار خاصی هم وجود نداشته باشد که این کار را به خوبی انجام دهد. بنابراین بهترین روش این است که محتوایی با عمق بیشتر ایجاد کنید.
به طور کلی، محتوای با کیفیت تر، عموما بلندتر است – بیشتر از ۱۵۰۰ کلمه – و شامل تعداد زیادی تصویر است، در عین حال به شیوه مختصر و قابل خواندن نوشته شده است. استفاده از عناصر بصری مانند تصاویر، اطلاعات نموداری، ویدیوها و غیره میتواند به تقویت محتوای شما کمک کند و آن را ارزشمندتر کند.
لینکهای خارجی بیش از حد
یکی از روشهایی که بسیاری از وبسایتها برای دریافت بکلینک از آن استفاده میکنند، ثبت نام در دایرکتوریها است. در حالی که تعداد کمی دایرکتوریهای قابل اعتماد وجود دارد، اما اغلب آنها تعداد زیادی لینک خارجی داشته و موتورهای جستجو احتمالاً آنها را به عنوان لینک های ارزشمند تلقی نمیکنند. این نشانه خوبی نیست.
اما وبسایتهایی مانند ویکیپدیا از این موضوع مستثنی هستند، زیرا هر لینک در ویکیپدیا هدف منحصر به فرد خود را دارد. به عنوان یک وبسایت کاملاً مرجع با میلیونها صفحه با کیفیت، لینکهای خارجی در ویکیپدیا برای خوانندگان ارزشمند هستند.
به طور کلی، به جز وبسایتها و نشریات مرجع که اعتبار زیادی دارند، توصیه میشود که از وبسایتهای با بیش از ۱۰۰ لینک خارجی در هر صفحه دوری کنید.
صفحات بارگذاری شده با کلمات کلیدی دقیق
زمانی بود که صاحبین وب سایت ها صفحات خود را با کلمات کلیدی مشخصی بهینهسازی میکردند و نتایج حاصل از این کار را هم فورا دریافت میکردند. اما آن روزها دیگر به پایان رسیده است. امروزه، الگوریتمهای گوگل با دقت بررسی میکنند که محتوا با چه کلمات کلیدی مرتبط است و تصمیم میگیرند که در هر جستجو آیا برای خواننده مفید است یا خیر.
اجتناب از TLDهای خاص
اگرچه ما اشاره کردیم که اسپم اسکور در سطح سابدامینها نظر گرفته میشوند، نگاه کردن به روت دامین میتواند به شما کمک کند تا میزان پتانسیل اسپم بودن سایت را بررسی کنید.
به طور کلی، هر وبسایتی که مستقر در ایالات متحده باشد و دارای یک TLD خارجی باشد، ریسک مشکوک بودن از نظر موتورهای جستجو را دارد. با توجه به اینکه امروزه تعداد زیادی گزینه برای نامهای دامنه وجود دارد، ممکن است برای شما جالب به نظر برسد که یک TLD منحصر به فرد و متفاوت از .com یا .net انتخاب کنید. با این حال، ما توصیه میکنیم که از TLD های استاندارد و رایج استفاده کنید.
دقت داشته باشید که TLDهای زیر ممکن است مخاطرهآمیز باشند:
- .date
- .men
- .organic
- .work
- .tk
- .loan
- .ml
- .ga
- .cf
- .gq
جمع بندی
اسپم اسکور یک مفهوم ساده و روشن است، اما بسیاری از حرفهایها ممکن است در استراتژی سئو خود از آن چشمپوشی کنند. این موضوعی ناراحتکننده است، زیرا حتی کوچکترین اشتباه میتواند مشکلاتی در رتبه کلی وبسایت ایجاد کند. با دانشی که از این مقاله کسب کردید، امیدواریم که بتوانید از اسپم اسکور بهتر استفاده کرده و استراتژی کلی سئو وب سایت خود را بهبود بخشید.
اگر نیاز به مشاوره در مورد کاهش اسپم اسکور وبسایت یا لینکهای ورودی خود دارید، لطفاً با ما تماس بگیرید تا یک جلسه مشاوره رایگان برایتان برگزار کنیم.