منظور از ریدایرکت، انتقال یک یو آر ال به یو آر ال دیگر است. در حالت کلی سه نوع ریدایرکت 301، 302 و meta refresh وجود دارد که در این مطلب به آموزش همه آنها می پردازیم.
انواع ریدایرکت ها
- ریدایرکت 301: صفحه به طور دائمی ریدایرکت می شود و برای سئو مناسب است.
- ریدایرکت 302: صفحه به صورت موقتی ریدایرکت می شود.
- Meta Refresh
ریدایرکت چیست؟
ریدایرکت به معنی انتقال کاربران و موتورهای جستجو از صفحه ای که در خواست کرده اند به صفحه دیگریست. در ادامه به معرفی و توضیح دقیق تر انواع ریدایرکت ها می پردازیم.
ریدایرکت 301
ریدایرکت 301 به معنی انتقال دائمی یک یو آر ال است و بین 90 تا 99 درصد اعتبار صفحه را منتقل می کند. 301 یکی از کدهای وضعیت HTTP است که برای این نوع ریدایرکت تعریف شده است. در بسیاری از مواقع، ریدایرکت 301 بهترین راه برای ریدایرکت یک صفحه در وبسایت است.
ریدایرکت 302
بعضی از کارمندان گوگل اشاره کرده اند که در مواردی با ریدایرکت های 301 و 302 مانند یکدیگر برخورد می شود. اما شواهد نشان می دهند که مطمئن ترین راه برای انتقال اعتبار یک صفحه به صفحه دیگر، استفاده از ریدایرکت دائمی 301 است. اینترنت بر پایه پروتکل HTTP کار می کند که دارای دو نسخه 1.0 و 1.1 است. تعریف ریدایرکت 302 در این دو پروتکل کمی متفاوت شده است و در نسخه 1.1 دیگر مفهوم انتقال موقتی را ندارد.
ریدایرکت 307
ریدایرکت 307 در واقع همان ریدایرکت موقت 302 در HTTP نسحه 1.1 است. با اینکه بسیاری از موتورهای جستجو همانند ریدایرکت 302 با این مورد برخورد می کنند، اما باز هم بهترین راه استفاده از ریدایرکت 301 می باشد. این ریدایرکت در مواقعی مناسب است که شما به صورت موقت می خواهید وبسایت را منتقل کرده و سرور شما نیز از HTTP نسخه 1.1 پشتیبانی می کند. چون نمی توان از سازگار بودن موتورهای جستجو با صفحه جدید مطمئن شد، بنابر این برای ریدایرکت های موقت همچنان ریدایرکت 302 مناسب تر است.
ریدایرکت Meta Refresh
Meta Refresh نوعی از ریدایرکت است که به جای اجرا در سطح سرور، در سطح صفحه انجام می شود. این نوع ریدایرکت معمولا کند است و در تکنیک های سئو پیشنهاد نمی شود. این نوع ریدایرکت ها را احتمالا در صفحات انجمن های گفتگو و پس از ویرایش اطلاعات خود مشاهده کرده اید. آنها معمولا به شکل صفحه موقت 5 ثانیه ای و با پیغام “در صورتی که تا چند ثانیه دیگر به صفحه مورد نظر منتقل نشدید، ابنجا را کلیک کنید” ظاهر می شوند. این ریدایرکت تا حدودی اعتبار صفحه را منتقل می کند، اما به خاطر عدم انتقال کامل اعتبار و کارایی ضعیف آن در سئو پیشنهاد نمی شود.
بهترین راهکارهای سئو در ریدایرکت ها
ریدایرکت بین صفحات در وبسایت ها کار معمولیست، اما در انجام آن می بایست نهایت دقت را کرد تا به سئو سایت لطمه ای وارد نشود.
ساده ترین سناریویی که به عنوان مثال می توان بیان کرد اینست که یک صفحه به صفحه دیگر می بایست به صورت دائم ریدایرکت شود.
چندین انتخاب برای این کار وجود دارد، اما در حالت کلی، ریدایرکت 301 ارجحترین انتخاب برای کاربران و موتورهای جستجوست. ایجاد یک ریدایرکت 301 هم به مرورگر ها و هم به موتورهای جستجو اعلام می کند که این صفحه به صورت کامل منتقل شده است. موتورهای جستجو از این مسئله این طور استنباط می کنند که علاوه بر تغییر یو آر ال صفحه، احتمالا محتوای آن نیز به روز رسانی شده است.
به یاد داشته باشید که ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر، کمی زمان می برد تا توسط موتورهای جستجو شناسایی شود، مخصوصا اگر وب سایت شما به گونه ای باشد که ربات های گوکل دیر به دیر به آن سر می زنند. در حالت کلی، انتقال رتبه و اعتبار سایت بعد از شناسایی نیاز به صرف کمی زمان دارد.
دیگر انتخاب های شما یعنی ریداریکت 302 و Meta Refresh، جایگزین های ضعیفی هستند و نبایست انتظار انتقال اعتبار به صفحات جدید را داشت. این نوع ریدایرکت ها فقط زمانی مناسب هستند که شما به عنوان یک وبمستر قصد انتقال رتبه صفحه قدیمی به جدید را ندارید.
انتقال محتوا از یک دامنه به دامنه دیگر کمی پیچیده تر است و به خاطر مسائل خاص آن، اعمال آن توسط موتورهای جستجو، نیاز به زمان بیشتری دارد. موتورهای جستجو به خاطر مسائلی مانند هک شدن یا فعالیت اسپمرها، این نوع ریدایرکت ها را قبل از به حساب آوردن، بیشتر بررسی می کنند.
ریدایرکت 301 در آپاچی
ریدایرکت 310 در پلتفرم آپاچی نیازمند نصب قابلیت mod_rewrite و فعال کردن آن می باشد. این قبلیت در اغلب سرور های لینوکسی مخصوصا توزیع FreeBSD فعال است. با استفاده از فایل .htaccess می توان آن را فعال کرده و با استفاده از دستورالعمل هایی که در این زمینه وجود دارد، ریدایرکت های پیچیده ای نیز ایجاد کرد. ساده ترین نوع ریدایرکت 301 به شکل زیر است.
Redirect 301 /rank /ranking
با استفاده از این دستور صفحه با آدرس rank به صفحه با آدرس ranking منتقل می گردد. نمونه دستورات پیچید تری در ریدایرکت 301 وجود دارد که خارج از حوصله این مطلب می باشد.
پس برای ریدایرکت حتما از نوع 301 استفاده کنیم؟
اگر قصد شما ایجاد ریدایرکت های دائمیست، بایستی از ریدایرکت های 301 استفاده کنید.
سلام، وب سایت من وردپرسی است و زمانی که بررسی می کنم، دامنه www ارور ریدایرکت 301 میده به دامنه بدون www، چه طوری میتونم این مشکل رو حل کنم؟
البته در وب مستر تولز سایت رو بدون www ثبت کردم.
شما نسخه پیشفرض نمایش سایت رو بدون www در نظر گرفتین و با تنظیماتی که در سایت وردپرسی شما وجود دارد، نسخه با www به بدون www ریدایرکت 301 میگردد. کد 301 در حالت کلی از جنس خطا نیست، بلکه یک نوع status code هست که به شما اشاره میکنه یک صفحه به صفحه ای دیگر ریدایرکت می گردد.
مقاله مفیدی بود درود بر شما
برای ریدایرکت 301 نیاز به کمک دارم.
ما وب سایتمون رو یه دامنه قدیمی بود و در طی تصمیمی وب سایت جدیدمون رو در یک دامنه جدید پیاده سازی کردیم. حال چطور بایست ریدایرکت ها رو به صورت صحیح از سایت قدیم به سایت جدید بزنم؟ محض اطلاع یو آر ال ها طی این انتقال تغییر هم پیدا کرده اند. مثلا آدرس قبلی از olddomain.com/service به آدرس newdomain.com/ourservices تغییر پیدا کرده.
آیا نیاز به داشتن هاست قبلی هست؟
آیا بایست از هر صفحه قبلی به صفحه جدید متناظر با آن ریدایرکت 301 بزنم؟
من صرفا به دنبال آسون ترین روش برای انجام صحیح این کار هستم. پیشاپیش از راهنمایی هاتون ممنونم.
نیازی به نگهداری هاست قدیمی برای اعمال ریدایرکت ها نیست. در عوض به جای تغییر فایل htaccess سایت قدیمی، می توانید با استفاده از تغییر DNS دامین قدیمی، آن را در هاست جدید خود پارک و به دامنه جدید ریدایرکت کنید.
همچنین نیاز است که تمامی آدرس ها، یک به یک از آدرس قبلی به آدرس جدید ریدایرکت 301 شوند. در صورت وجود یک الگو بین آدرس های قدیمی و آدرس های جدید می توانید از regex برای انجام دسته ای ریدایرکت ها استفاده کنید.
ابتدا نیازه که ریدایرکتی در سطح دامنه و سپس ریدایرکت دیگری در سطح صفحه پیاده سازی بشه. تنها برای نوشتن دستورات ریدایرکت در فایل .htaccess نیازه که هاست قبلی رو حفط کنید. در صورت منقضی شدن دامنه، گوگل متوجه ریدایرکت ها نمی شود. اگر دامنه قدیمی دارای بک لینک های مهم هم باشه، بایستی این ریدایرکت ها همیشه فعال باشند.
من تفاوت ریدایرکت 301 و 302 رو میدونم
با یک نرم افزار هم یک لندینگ پیج ساختم( از نوع سایت در حال ساخت)
سوالی که دارم اینه که چجوری باید سایتمو بعد از اینکه فایل زیپ این لندینگ پیج رو تو فولدرپابلیک html آپلود کردم ریدایرکت 302 کنم رو این لندینگ پیج؟
و اینکه وقتی ریدایرکت کردم ایا از طرق پیشخوان وردپرس میتونم صفحه اصلی سایت رو ببینم بدون اینکه صفحه ریدایرکت رو مشاهده کنم؟
از طریق افزونه redirection در وردپرس هر نوع ریدایرکتی رو میتونید پیاده سازی کنید. پاسخ سوال دومتون هم مثبته.
امتحانش کردم اما اتفاق نیوفتاد
احتمالا اشتباه انجام دادید. به جزییات دقت بیشتری کنید. نهایتا از طریق فایل .htaccess هم میتونید. یه سرچ کنید، کلی آموزش میبینید.
اما ترجیح میدم ازون طریق وارد نشم خیلی کد نویسی بلد نیستم و استرس خرابکاریش رو نمیتونم به جون بخرم????
اگر یک آدرس URL به یک URL دیگه منتقل بشه محتواشم می تونه کپی شه یا نباید این کارو کرد؟ به سئو آسیب می زنه؟
یکی از اهداف ریدایرکت انتقال محتوا همراه با تغییر URL هست. بنابراین میتونید همه یا بخش از محتوا رو منتقل کنید.
سلام. وقتتون بخیر. مطالبی که گذاشتید خیلی خوب و مفید بود.