سرعت سایت و راه های افزایش آن

سرعت سایت معیاری برای سنجش میزان سرعت بارگذاری محتوای یک سایت است و تاثیر مستقیم در سئو و بهینه سازی سایت دارد.

سرعت سایت چیست؟

سرعت سایت به دو قسمت کلی سرعت بار گذاری صفحه یا سرعت پاسخگویی سرور می تواند تعریف شود. منظور از سرعت بارگذاری، میزان زمانیست که محتوای یک صفحه از سایت به صورت کامل بارگذاری می شود و منظور از سرعت پاسخگویی سرور، میزان زمانیست که از درخواست مرورگر تا شروع ارسال دیتا از سمت سرور به طول مینجامد.

هر طور که در نظر بگیرید، این زمان ها هر چه کمتر باشند، سرعت سایت بیشتر است. بسیاری از افراد تاکنون مطمئنا متوجه شده اند که سایت های سریعتر احتمال گرفتن رتبه بهتری دارند و نرخ تبدیل آنها بیشتر است.

راهکارهای افزایش سرعت سایت

گوگل در اینجا صراحتا اعلام کرده است که سرعت سایت یکی از پارامترهاییست که در رتبه بندی سایت ها از ان استفاده می کند و این پارامتر تاثیر زیادی در سئو سایت دارد. همینطور تحقیقات نشان داده است که گوگل معیار سرعت پاسخگویی سرور را نیز در پارامترهای رتبه بندی خود وارد می کند. به علاوه سرعت پایین سایت به معنی پایش کمتر سایت است و این مسئله مطمئنا بر روی ایندکس صفحات سایت تاثیر می گذارد.

افزایش سرعت سایت

در ادامه به راه های افزایش سرعت سایت می پردازیم.

فعال کردن فشرده سازی

از Gzip در سرور خود استفاده کنید. Gzip یک اپلیکیشن نرم افزاریست که برای فشرده سازی فایل ها و کاهش سایز فایل های جاوا اسکریپت، HTML و CSS های بزرگتر از 150 بایت به کار برده می شود.

نرم افزار Gzip را در مورد عکس ها به کار نبرید. در عوض با استفاده از دیگر نرم افزارهای تخصصی پردازش عکس به کاهش حجم عکس ها بپردازید. قسمت بهینه سازی عکس ها را در ادامه مطالعه فرمایید.

مینیفای کردن جاوا اسکریپت، HTML و CSS

با استفاده از بهینه سازی کد های سایت و حذف کاراکترهای اضافی مانند جاهای خالی، ویرگول ها و دیگر موارد می توانید سرعت بارگذاری سایت را افزایش دهید. همچنین کامنتها، فرمت ها و کدهای غیرضروری را حتما پاک کنید. گوگل در این مرد ابزار YUI Compressor را برای فایل های جاوا اسکریپت و CSS پیشنهاد کرده است.

کاهش ریدایرکت ها

هر بار که یک صفحه به صفحه دیگری ریدایرکت می شود، موجب تلف شدن زمان بیشتر از کاربرانی می گردد که منتظر بارگذاری صفحه هستند. به عنوان مثال اگر نسخه موبایلی سایت شما مدل ریدایرکتی به شکل “example.com -> www.example.com -> m.example.com -> m.example.com/home,” داشته باشد، هر یکی از دو ریدایرکت میانی موجب بیشتر شدن زمان بارگذاری می گردد.

فعال کردن کش مرورگر

کش مرورگر می تواند اطلاعات بسیاری از جمله عکس ها، فایل های جاوا اسکریپت و دیگر موارد با ارزش را ذخیره کرده و در مراجعه بعدی کاربر، آنها را صرفا از طریق ذخیره ساز خود، فراخوانی کند. این کار موجب می شود که نیازی به بارگذاری مجدد آنها از وب سایت شما نباشد. از طریق ابزار GTmetrix می توانید وجود قابلیت کش و زمان انقضای آن را بررسی کنید. در بسیاری از مواقع مگر اینکه سایت شما مدام در حال طراحی مجددد است، زمان شش ماه تا یک سال برای بسیاری از فایل های کش زمان مناسبیست. گوگل اطلاعات زیادی را درباره کش وب سایت ها در اینجا ارائه کرده است.

بهبود زمان پاسخگویی سرور

زمان پاسخگویی سرور به عوامل زیادی مانند میزان ترافیک سایت، مقدار منابع مصرفی توسط هر صفحه، نرم افزار سرور شما و مسائل مربوط به هاستینگ بستگی دارد. برای بررسی این قسمت، مواردی مانند کوئری های دیتابیس، مسیریابی های کند و عدم وجود حافظه کافی را بررسی نمایید. زمان بهینه برای پاسخگویی یک سرور 200 میلی ثانیه است.

استفاده از شبکه های توزیع محتوا (CDN)

شبکه های توزیع محتوا، شبکه هایی از سرور های مختلف هستند تا بارگذاری محتوای سایت بین آنها تقسیم گردد. به صورت عامیانه تر، یک کپی از سایت شما در چندین سرور مختلف و در چند مکان جغرافیای متفاوت قرار می گیرد تا کاربران با سرعت بیشتری به سایت دسترسی داشته باشند.

بهینه سازی تصاویر

حجم فایل تصاویر را در حد مورد نیاز تهیه کرده و آن ها را در فرمت صحیحی به کار ببرید. فرمت های PNG برای تصاویر با کمتر از 16 رنگ و فرمت JPEG برای عکس ها مناسب تر است. همچنین از فشرده سازی آنها قبل از آپلودشان مطمئن شوید.

با استفاده از تکنیک CSS sprites، آیکون ها و دکمه های پر استفاده را در یک قالب قرار دهید. با استفاده از این تکنیک می توان چندین عکس را در یک عکس بزرگتر ذخیره کرد و همه را یک جا تنها با یک درخواست بارگذاری نمود. سپس برای استفاده از آنها صرفا به مختصات قسمت مورد نظر در عکس بزرگتر اشاره کرد. با استفاده از این تکنیک، تعداد درخواست ها کاهش یافته و این مسئله تاثیر مثبتی بر روی زمان بارگذاری می گذارد.

4 دیدگاه

    • در این سعی شده که به معرفی مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر روی سرعت سایت بپردازیم. بنابراین موارد جزئی دیگری هم وجود دارند که می توانند بر روی سرعت سایت تاثیر گذار باشند.

  1. با عرض سلام و تشکر بابت سایت و توضیحات خوبتون.
    در صورت امکان در ادامه این مقاله یا در یک مقاله دیگر افزونه هایی که در این مورد به ما کمک میکند رو مقایسه کنید و توضیح دهید که چه مزایا و چه معایبی دارند، یا مشکلات احتمالی در استفاده از آنها آیا قابل حل میباشد و چطور میتوان بهترین بهره را از آنها برد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *