نقش دامین در سئو

در این مطلب به تعریف دامین و مباحث مرتبط با آن در سئو می پردازیم.

دامین چیست؟

دامین، نام منحصر به فرد آدرس یک سایت است. این نام شامل سه قسمت می باشد: قسمت Top-Level Domain یا همان پسوند دامنه، قسمت Domain Name یا همان نام دامنه و قسمت Subdomain یا همان قسمت پیشوند دامنه که استفاده از آن به انتخاب شماست.

به ترکیب قسمت نام دامنه و پسوند آن Root Domain گفته می شود. قسمت http:// جزیی از آدرس صفحه و پروتکل آن است، اما جزیی از نام دامنه محسوب نمی گردد.

domain seo

در ادامه به بررسی دقیق تر هر یکی از این قسمت ها می پردازیم.

قسمت پسوند دامنه

پسوند دامنه شامل عباراتیست که در انتهای نام دامنه می آید و موارد زیر نمونه هایی از آن هستند:

.com
.net
.org
.edu

این پسوند ها در بیش از 1000 نوع وجود دارند و موارد کم کاربردتری از قبیل .Book.، Clothing.، Dog و .Lifeinsurance نیز شامل می شود. پسوند دامنه بر اساس کشورها هم وجود دارد و نام پسوند متعلق به ایران، .ir است.

نام دامنه

نام دامنه دومین سطح سلسله مراتبی آن محسوب می شود. این نام از طریق رجیسترار ها خریداری شده  و در مثال های زیر به شکل پر رنگ مشخص شده اند:

www.example.org
www.msn.com

موتورهای جستجو از نام دامنه ها در پارامترهای رتبه بندی سایت ها استفاده می کنند، اما تاثیر آن ها به دلیل سو استفاده اسپمرها، زیاد نمی باشد. به همین دلیل گوگل با نام های بسیار طولانی که با عبارات کلیدی بسیار بلند مشابهند، برخورد می کند.

قسمت Root Domain

این نام ابتدا در زمینه DNS ها ایجاد شد، اما به طور کلی این اصطلاح به ترکیب دو قسمت نام دامنه و پسوند آن گفته می شود. قسمت Root Domain سایت شما احتمالا همان صفحه اصلی سایت محسوب می شود و زیرمجموعه های آنها به شکل Subdomain پدید می آیند. نکته این قسمت اینست که تمام Subdomain ها شامل Root Domain هستند.

نمونه هایی از Root Domain ها عبارتند از:

radzad.com
asp.net
pawneeIN.gov

تمام صفحات متعلق به یک سایت دارای Root Domain یکسان هستند و هیچ دو وبسایت متفاوتی نمی توانند Root Domain یکسان داشته باشند.

چون Root Domain ها نماد کل یک سایت هستند، بنابراین نسبت به پارامتر تعداد لینک های یک سایت، پارامتر مناسب تری برای نمایش تعداد بک لینک های آن محسوب می شوند. با استفاده از ابزارهایی مانند Open Site Explorer می توانید تعداد لینک هایی که به Root Domain یک سایت داده شده است را کشف کنید.

قسمت Subdomain

این قسمت، سطح سوم سلسله مراتبی یک دامنه است. Subdomain قبل از نام دامنه شروع شده و با یک نقطه از آن جدا می شود. به عنوان مثال “blog.example.com” و “english.example.com” نمونه هایی از Subdomain دامنه “wxample.com” هستند. ایجاد Subdomain در هر دامینی رایگان است و در قسمت وبمستر هر هاست می توان آن را ایجاد و کنترل کرد.

پر کاربرد ترین Subdomain در یک دامنه به شکل http://www.example.com می باشد که در این مثال قسمت www، جز Subdomain محسوب می گردد.

مهمترین نکات سئو برای دامین ها

برای اینکه بهترین عملکرد سئو را در قسمت انتخاب دامنه یک سایت داشته باشیم، توجه به نکات زیر خالی از لطف نیست.

1. نام دامین سایت را به گونه ای انتخاب کنید تا در ذهن بماند

سعی کنید نام دامنه ای برای خود انتخاب کنید که کوتاه باشد، به یاد اوردن و تایپ آن آسان بوده و تلفظ آن ساده باشد. این موارد در افزایش قابلیت تبلیغاتی دامنه بسیار مفید است، چرا که کاربران به واسطه تبلیغات فقط یک بار سایت شما را مشاهده می کنند و در صورت آسان بودن نام دامنه، آن را به خاطر خواهند سپرد.

ذهن انسان ها به گونه ای است که کلمات ساده تر را به راحتی ذخیره می کند، بنابراین از به کاربردن اعداد، کاراکترهای غیر استاندارد و املای نامتعارف در نام دامنه خودداری کنید. همچنین تعداد کاراکترهای نام دامنه بهتر است از 15 عدد بیشتر نباشد.

در سالهای اخیر، موتورهای جستجو الگوریتم های خود را به نوع ادراک انسانی نزدیک تر کرده اند، بنابراین نام های کوتاهتر و قابل حفظ کردن، به عنوان یکی از پارامترهای مثبت در رتبه بندی سایت ها می باشد.

2. در مواقعی که معقولانه است، از کلمات کلیدی جامع تری استفاده کنید

در مواقعی که احساس می کند مشکلی وجود ندارد، از نام های مرتبط با کسب و کار خود و با معنای وسیعتری استفاده کنید. همواره نیز به یاد داشته باشید که ارتباط نام دامنه با کلمه مورد جستجو، نبایست دلیلی برای استفاده از کلمات کلیدی بسیار بلند در انتخاب نام دامنه باشد.

در سال های اخیر گوگل تغییراتی در الگوریتم جستجوی خود داده است و اولویت نام دامنه را بسیار پایین آورده است. داشتن یک کلمه کلیدی خوب در دامنه همچنان مهم است، اما می تواند موجب سخت گیری بیشتر گوگل در هنگام بررسی سایت شما شود. بنابراین از نام کلمات کلیدی در دامنه به صورت کاملا معقولانه استفاده نمایید.

3. تا آنجا که ممکن است از به کار بردن خطوط در نام دامنه پرهیز کنید

اگر نام دامنه شما از دو کلمه مانند www.examplesite.com تشکیل شده است، ممکن است این فکر به ذهنتان خطور کند که شاید دو کلمه را با یک خط از هم جدا کنید. اما دقت داشته باشید که استفاده از خطوط در نام دامنه، باعث کاهش خوانایی آن می گردد و این کار با فعالیت های اسپم گونه ارتباط نزدیکی دارد. به همین دلیل در حالت کلی سعی نکنید که از خطوط در نام دامنه استفاده کنید.

4. سعی کنید از پسوند .com استفاده کنید

در هنگام خرید یک نام دامنه، احتمالا متوجه می شوید که نام دامنه برای پسوند .com وجود نداشته و رجیسترار ها پسوند های جایگزین دیگری را با همین نام به شما پیشنهاد می دهند. خرید پسوندهای کم کاربردی مانند .biz، .info، .ws و .name پیشنهاد نمی شود. این پسوندها خیلی عامه پسند نیستند و در ذهن ها باقی نمی مانند. بنابراین تا آنجا که ممکن است نام دامنه را با .com برگزینید.

5. به جای استفاده از Subdomain ها از Subfolder ها استفاده کنید

گوگل اعلام کرده است که تفاوتی بین رتبه بندی محتوا در Subdomain و Subfolder وجود ندارد. اما پیشنهاد ما و اکثر متخصصین اینست که مثلا محتوای وبلاگ خود را به شکل Subfolder قرار دهند. (به جای استفاده از آدرس blog.example.com، از www.example.com/blog/ استفاده کنید)

تنها استثنا در این مورد سایت های چند زبانه هستند که به عنوان مثال بهتر است نسخه انگلیسی سایت خود را در آدرس en.example.com قرار دهید.

6. خیلی به عمر دامنه توجه نکنید

تاثیر عمر دامنه بر روی پارامترهای رتبه بندی و سئو هنوز یک معماست. علی رغم اینکه اکثر افراد تصور می کنند عمر دامنه بر روی سئو کسب رتبه بهتر تاثیر گذار است، مت کاتس، کارشنان ارشد گوگل در بیانیه ای اعلام کرده است که بر طبق محدوده اطلاعات او، هیچ موتور جستجویی از عمر دامنه در پارامترهای رتبه بندی خود استفاده نمی نماید. طبق گفته او عمر کم دامنه نمی تواند دلیلی برای صاحبین سایت ها باشد تا دست به تعویض نام آن بزنند و همچنین تاریخ انقضای دامنه نیز تاثیر خاصی در رتبه سایت نخواهد داشت و انقضای طولانی تر دامنه تنها نشان از اهمیت شما به نگهداری از دامینتان خواهد بود.

چیزی که در این حیطه برای گوگل مهم است، تاریخ شروع اولین پایش سایت و بک لینک هاییست که برای آن پیدا شده است. مت کاتس تاکید کرده است که تفاوتی بین دامنه با عمر شش ماه و دامنه دیگری با عمر یک سال وجود ندارد.

7. انتقال دامنه ها

هنگامی که یک وبمستر تصمیم به انتقال دامنه می گیرد می بایست به نکات مهمی از قبیل ریدایرکت ها دقت کند. ریدایرکت ها بایست به گونه ای باشد که هر زیر مجموعه به زیرمجموعه متناسب خود ریدایرکت گردد. از دید سئو، ریدایرکت کل صفحات به صفحه اصلی گزینه خوبی برای ساده تر کردن کار نیست.

2 دیدگاه

  1. با سلام و تشکر از سایت و مطالب خوبتون
    سوالی که دارم این هست
    من در حال راه اندازی یک سایت فروشگاهی هستم که در آینده حوزه فعالیت خارج از ایرانم داره .می خوام یه دامین داشته باشم و برای زبان های دیگه از ساب دامین استفاده کنم ولی موضوع اصلی اینه که ۳ تا دامنه رو میخوام ریدایرکت کنم روی دامنه؛ ایا امکان این موضوع هست؟
    منظورم اینه که آیا وقتی از ساب دامین برای زبان های مختلف استفاده کنم، اختلالی در ریدایرکت ها پیدا نمیکنم یا برعکس؟
    و اگر این امکان هست مشکلی در سئو پیدا نمیکنم؟
    با تشکر

    • در صورتی که بر روی چالش های فنی این موضوع و اصول ریدایرکت مسلط باشید، به نظر نمیاد مشکلی وجود داشته باشه.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *