سئو شامل بهینه سازی وب سایت در راستای افزایش رتبه آن در نتایج جستجو می شود. این موضوع نیز به نوبه خود باعث جذب کاربران پر پتانسیل بیشتر و بازاریابی اینترنتی بهتر می گردد.
سئو بخش جدا ناپذیری از استراتژی بازاریابی دیجیتال یک کسب و کار محسوب می شود، اما گاهی به دلایلی همچون تمرکز بر روی روش های زود بازده تر یا درآمدزا تر فراموش می شود. این کاملا طبیعیست که برخی از کسب و کارهای خرد تا متوسط منابع کافی برای سرمایه گذاری در روش های بازاریابی دیر بازده مانند سئو را نداشته باشند.
همچین متقاعد کردن ذینفعان و تصمیم گیرندگان من باب اهمیت سئو می تواند بسیار دشوار باشد، چرا را که نمیتوان نتایج حاصل از سئو را با عدد و رقم و به صورت شفافی شرح داد. به علاوه بسیاری از افراد قادر به درک سئو و نقش آن در موفقیت یک کسب و کار نیستند.
بازاریابی دیجیتال چیست؟
منظور از بازاریابی دیجیتال، استفاده از کانال ها و تکنولوژی هاییست که هدف آنها تبلیغ یک برند، محصول یا سرویس بوده و در نهایت می توان با استفاده از آنها به اهداف خود یعنی فروش بیشتر برسیم.
اهمیت بازاریابی دیجیتال نسبت به گذشته بسیار افزایش یافته است، چرا که هر روز بر تعداد کاربرانی که خریدهای خود را از طریق پلتفرم های دیجیتال انجام می دهند، افزوده می شود. با بازاریابی دیجیتال، کسبوکارها میتوانند به مخاطبان گستردهتر و جهانیتری دست یابند و بازارهای خاصی را هدف قرار دهند، همچنین از طریق اطلاعات دموگرافیک، رفتار مصرف کننده را ردیابی و تجزیه و تحلیل کنند، میزان آگاهی از برند را افزایش دهنده و در نهایت فروش و درآمد بیشتری را به همراه داشته باشند.
برخی از مهمترین تکنیک های بازاریابی دیجیتال عبارتند از:
- سئو (SEO)
- تبلیغات کلیکی (PPC)
- سوشال مدیا مارکتینگ (SMM)
- بازاریابی محتوا
- بازاریابی ایمیلی
- ایفلوئنسر مارکتینگ
هر راهی که بتوانید در آن کسب و کار، محصولات یا خدمات خود را از طریق کانال ها و فناوری های دیجیتال تبلیغ کنید، یک تکنیک یا تاکتیک بازاریابی دیجیتال است. یک استراتژی بازاریابی دیجیتال موفق اغلب شامل ترکیبی از انواع مختلف بازاریابی دیجیتال برای دستیابی به مخاطبان هدف و تعامل با آنها در کانال ها و نقاط تماس متعدد است.
سئو چیست؟
اگر در حال خواندن این مطلب هستید، ممکن است از قبل بدانید سئو چیست، اما در ادامه آن را یاداوری میکنیم… سئو مجموعهای از روش هاست که برای بهبود ظاهر و جایگاه صفحات وب در نتایج جستجوی ارگانیک طراحی شدهاند. به عبارت دیگر، هدف از سئو بهینه سازی حضور وب سایت شما در نتایج موتورهای جستجو است و از طریق تاکتیک های مختلف اجرا می شود. از آنجایی که سرچ در گوگل و هر موتور جستجوی دیگری یکی از ساده ترین روش هایی است که اغلب کاربران وب از آن برای رسیدن به پاسخ سوالهای خود استفاده می کنند، یک استراتژی سئو خوب می تواند موجب افزایش ترافیک وب سایت شما شود.
سئو بیشتر از آنکه درباره موتورهای جستجو باشد، درباره کاربران است. درک نیازهای آنها و نحوه پاسخگویی به آنها می توان به اتصال بهتر شما و آنها کمک کند. درک خواسته های کاربران و پاسخ به آنها به روشی که مورد تایید موتورهای جستجو باشد، مهمترین نکته در سئو محسوب می شود.
اهداف و نقش سئو در بازاریابی دیجیتال چیست؟
اگر کسب و کار شما هنوز وب سایتی ندارد، کلیه مزایایی که داشتن رتبه در صفحه اول گوگل برای شما به ارمغان خواهد آورد را از دست می دهید. اگر صاحب یک وبسایت هستید، داشتن یک حضور آنلاین فرصتهای بیشتری را برای افزایش دیده شدن کسبوکارتان، در کنار بسیاری از مزایای دیگر ارائه میدهد.
برخی از نقش هایی که سئو در بازاریابی دیجیتال کسب و کارتان میتواند داشته باشند را در ادامه بررسی میکنیم.
1. افزایش اعتبار و قدرت کسب وکار
سئو موجب افزایش اعتبار شما در فضای آنلاین می شود، چرا که کسب رتبه بالا در نتایج جستجو همراه با معتبر دیده شدن از دید کاربران تلقی خواهد شد. این موضوع می تواند شهرت برند را افزایش داده و بازدیدکنندگان را تشویق به تعامل بیشتر با برند کند.
2. افزایش رتبه وب سایت در نتایج جستجو
پس از بهینه سازی وب سایت از نظر محتوا، ساختار و جنبه های تکنیکی، سئو موجب ارتقا رتبه سایت در نتایج جستجو می گردد. کسب رتبه بهتر موجب افزایش ترافیک سایت و در نتیجه افزایش فروش آن خواهد شد. برخی از تاکتیک هایی که در سئو اجرا می شند عبارتند از: جستجوی کلمات کلیدی، بهینه سازی On-page، بهینه سازی تکنیکال و لینک سازی.
3. کسب ترافیک ارگانیک
سئو می تواند به عنوان ابزار کسب مشتری تلقی شود. با انجام سئو به صورت موثر بیشتر در نتایج جستجو دیده شده و رتبه بهتری کسب خواهید کرد و همه اینها در نهایت منجر به افزایش ترافیک سایت خواهد شد. از ترافیک کسب شده می توان در جهت فروش جدید یا هر گونه نتیجه ای که به دنبال آن هستیم، استفاده کنیم.
4. بهبود تجربه کاربری
سئو شامل بهینه سازی معماری وب سایت، محتوا و جنبه های فنی آن می شود. یکی از نتایج این بهینه سازی ها، بهبود تجربه کاربری است. قابل استفاده بودن وب سایت از دید گوگل از دید موتورهای جستجو از جمله گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است.
شواهد مهمی وجود دارد مبنی بر اینکه قابل استفاده بودن وب سایت و بحث تجربه کاربری یکی از فاکتورهای رتبه بندی محسوب می شود. با رعایت دستورالعمل های مربوطه در این زمینه می توانیم از قابل استفاده بودن سایت توسط همه کاربران اطمینان حاصل کنیم. نتیجه چنین دستاوردی کاهش بانس ریت، افزایش نرخ تعامل و افزایش نرخ تبدیل خواهد بود.
5. پیش گرفتن از رقبا
سئو موجب برتری کسب و کار شما نسبت به رقبا خواهد شد. این برتری به شکل های زیر ظاهر خواهد شد:
- محتوای با کیفیت بیشتر
- تجربه کاربری بهتر
- کسب رتبه بالاتر
- دیده شدن بیشتر برند
- کسب ترافیک هدفمندتر
6. افزایش بازگشت سرمایه
سئو در بازاریابی دیجیتال یک روش مقرون به صرفه محسوب می شود و بازگشت سرمایه بالاتری در صورت انجام صحیح به همراه خواهد داشت. سئو مزایای زیادی در طولانی مدت خواهد داشت، چرا که پس از کسب رتبه های برتر گوگل، می توانید به دریافت لید ها ادامه دهید (تا زمانی که بتوانید رتبه برتر خود را حفظ کنید) با هدایت ترافیک ارگانیک و لیدها سئو می توانید به رشد درامد برند و موقعیت آن کمک شایانی کند.
7. پشتیبانی از سایر استراتژی های بازاریابی دیجیتال
سئو می تواند از جنبه های دیگر استراتژی بازاریابی دیجیتال شما نیز پشتیبانی کند و بالعکس. سئو می تواند از رسانه های اجتماعی، تبلیغات پولی، بازاریابی ایمیلی، اینفلوئنسر مارکتینگ، بازاریابی محتوا و غیره پشتیبانی کند.
بنابراین با اینکه سئو تنها یک تاکتیک بازاریابی دیجیتال در بین خیلی از روش ها است، بسیار مهم است که آن را در استراتژی کلی بازاریابی دیجیتال خود بگنجانید.
انواع سئو در بازاریابی دیجیتال
1. سئو On-page
منظور از سئو On-page، بهینه سازی صفحات سایت در راستای کسب رتبه بالاتر و ترافیک بیشتر است. این موضوع شامل بهینه سازی محتوا و کدهای HTML صفحات می شود.
سئو On-page موثر به کاربران کمک می کند تا پاسخ به سوالات خود را سریعتر پیدا کنند. هدف نهایی سئو On-page درک بهتر موضوع محتوای سایت از دید کاربران و موتورهای جستجو است. درک ارتباط بین کوئری های سرچ شده و محتوای صفحه و لایق بودن صفحه جهت حضور در نتایج جستجو، از دیگر اهداف سئو On-page محسوب می شوند.
برخی از عناصر سئو On-page عبارتند از:
- تولید محتوای مرتبط و با کیفیت
- تولید محتوای قابل استناد و لینک دادن توسط سایر سایت ها
- استفاده صحیح از کلمات کلیدی
- بهینه سازی عنوان صفحه
- بهینه سازی متا دیسکریپشن
- بهینه سازی متن و تصویر
2. سئو Off-page
سئو Off-page مجموعه کارهاییست که در خارج از وب سایت شما صورت می پذیرد. هدف از سئو Off-page افزایش اعتبار وب سایت از دید کاربران و موتورهای جستجوست. این کار به صور مختلف مانند لینک سازی، بازاریابی در سوشال مدیا، پست مهمان و اینفولئنسر مارکتینگ قابل انجام است.
قلب سئو Off-page ساخت بک لینک است، چرا که گوگل از بک لینک ها به عنوان معیاری مهم در ارزش گذاری صفحات و رتبه بندی سایت ها استفاده می کند. وب سایتی که بک لینک های ارزشمندتری دارد، در شرایط مشابه رتبه بهتری نسبت به سایتی دیگر کسب خواهد کرد. در هنگام ساخت بک لینک باید دقت داشت که از تکنیک های سئو کلاه سیاه دوری جست.
3. سئو تکنیکال
سئو تکنیکال فرایندیست که در طی آن وب سایت از جنبه های فنی بررسی و مورد بهینه سازی قرار میگیرد. هدف از این کارها کمک به Crawl بهتر سایت توسط موتورهای جستجو و ارتقا کارایی سایت است.
تولید محتوای مفید، کار بسیار خوبی است اما اگر افراد به دلیلی مشکلات فنی قادر به مشاهده صحیح آن نباشند، آن محتوا به هیچ دردی نخواهد خورد. وب سایتی که از نظر تکنیکال قویست، دارای ویژگی های زیر است:
- سریع است
- توسط ربات های گوگل به راحتی قابل Crawl است
- تعداد کمی محتوای تکراری دارد
- دارای تنوع لینک است
- دارای گواهینامه امنیتی SSL است
- از فایل txt بهره میبرد
- دارای اسکیما مارک آپ های متنوع است
همچنین داشتن سایت مپ XML نیز یک نقطه قوت محسوب می شود. چرا که باعث می شود محتوای وب سایت به راحتی توسط ربات های موتورهای جستجو قابل دستیابی باشند.
4. سئو لوکال
سئو لوکال یا محلی به مجموعه فرایندهایی گفته می شود که موجب دیده شدن بیشتر کسب و کار در جستجوهای محلی می گردد. اگر کسب و کار شما دارای یک لوکیشن مشخص است می توانید از مزایای سئو محلی بهره مند شوید.
موتورهای جستجو در این زمینه از سیگنال های متنوعی استفاده می کنند. نوشتن محتواهای مرتبط با لوکیشن شما و نقد و بررسی ها تنهای بخشی از این سیگنال ها هستند. درج کسب و کار در نقشه گوگل نیز می تواند کمک زیادی به بهبود سئو لوکال کند.