چگونه با استفاده از متا دیسکریپشن، نرخ کلیک سایت را افزایش دهیم؟

همیشه در هنگام بهینه سازی محتوای وب سایت صحبت های زیادی درباره انتخاب کلمات کلیدی مناسب و تیترهای جذاب می گردد. اما در اغلب مواقع اهمیت متا دیسکریپشن ها در سئو داخلی دست کم گرفته می شود.

دقیقا زمانی که تصور می کنید که همه اقدامات لازم برای هر چه بیشتر دیده شدن سایت را انجام داده اید، ننوشتن یک متا دیسکریپشن صحیح می تواند به بهای عدم جذب ترافیک و فروشتان منتهی شود.

اما متا دیسکریپشن چیست؟ متا دیسکریپشن توضیحات کوتاهی هستند که به توصیف محتوای یک صفحه می پردازند. تصور کنید که قصد تبلیغ یک صفحه را دارید. متا دیسکریپشن همان جملاتیست که برای تبلیغ صفحه می خواهید به کار ببرید.

بسیاری از افراد، متا دیسکریپشن را برای صفحات خالی می گذارند، بدون اینکه بدانند این مسئله می تواند بر روی نمایش صفحات در نتایج جستجو تاثیر گذار باشد. یک متا دیسکریپشن قوی، منتهی به افزایش نرخ کلیک شده و این مسئله نیز مستقیما بر روی رتبه سایت در نتایج جستجو تاثیر گذار است. متا دیسکریپشن اولین توضیحاتیست که کاربر از یک سایت مشاهده می کند.

در ادامه به معرفی شش روش بهینه سازی متا دیسکریپشن با هدف نرخ کلیک بیشتر می پردازیم.

1. پاسخ به سوالات

هدف اغلب کاربران از جستجو، یافتن پاسخ سوالات و رفع مشکلاتشان است. خود را جای کاربران قرار داده و حدس بزنید که صفحات سایت شما قرار است به چه سوالات یا مشکلاتی از کاربران پاسخ دهد. در متا دیسکریشپن صفحات سایت می بایست ابتدا سوال مورد نظر کاربران را مطرح کرده و سپس آنها را ترغیب به کلیک بر روی سایت کنیم.

با اینکه توضیحات یک صفحه می تواند تا 300 کارکتر نیز ادامه یابد، اما بهتر است که طول متا دیسکریپشن بیشتر از 160 کاراکتر نگردد. چرا که گوگل، متا دیسکریپشن های بلندتر را در نتایج جستجو نشان نخواهد داد و ادامه توضیحات را با سه نقطه نمایش می دهد. این حالتی نیست که موجب جلب رضایت کاربران گردد.

2. برانگیختن احساسات

برانگیختن احساسات افراد برای انجام کاری مطمئنا بهتر از مجبور کردن آنهاست. این مسئله در نوشتن متا دیسکریپشن ها می بایست مورد توجه قرار گیرد.

شما می بایست احساساتی که موجب ترغیب کاربران به کلیک بر روی سایت شما و خرید محصولاتتان می گردد آگاه شده و در نوشتن متا دیسکریپشن نیز در همین راستا قدم بردارید. استفاده از کلماتی مانند جذاب، فوق العاده، قدرتمند و بی نظیر می تواند کاربران را به کلیک بر روی نتایج جستجو تشویق کند.

3. فراخوانی برای اقدام

فراخوانی هایی که برای اقدام صورت می گیرند، عبارات قدرتمندی هستند که می بایست در متا دیسکریپشن حضور داشته باشند، چرا که این عبارت به صورت واضحی کاربران را به عمل مشخصی ترغیب کرده و آنها را یک قدم به جلو دعوت می کنند.

با این حال استفاده از فراخوانایی هایی مانند “بیشتر بخوانید” در متا دیسکریپشن کارایی زیادی ندارند. در عوض عبارتی مانند تخفیف 30% یا اشتراک رایگان 30 روزه می تواند در متا دیسکریپشن ها عملکرد بی نظیری داشته باشد.

4. استفاده از کلمات کلیدی

انتخاب کلمات کلیدی مناسب یکی از مهمترین مراحل سئو و بهینه سازی به شمار می رود. اما باید دقت داشته باشید که استفاده بی رویه از کلمات کلیدی در محتوا، به هیچ وجه موجب رسیدن شما به هدفتان نخواهد شد. اما استفاده طبیعی از کلمات کلیدی در مکان های تاثیر گذار مانند متا دیسکریپشن همواره پیشنهاد می شود.

گوگل همواره کلمات جستجو شده توسط کاربران را در صورت وجود در متا دیسکریپشن ها کمی پر رنگ تر نشان می دهد. این مسئله موجب توجه بیشتر کاربران شده و به آنها این طور القا می کند که صفحه مورد نظر با عبارت مورد جستجوی او ارتباط بیشتری دارد.

شما می توانید با مشاهده کلمات کلیدی پیشنهادی گوگل آنها را اولویت بندی کرده و موارد مرتبط را در متا دیسکریپشن به کار ببرید.

5. خودداری از تکرار متا دیسکریشپن ها

هر یک از صفحات وب سایت، محتوای مستقلی از یکدیگر دارند و از این رو نوشتن متا دیسکریپشن های یکسان نیز برای آنها توجیهی نخواهد داشت. اگر دو یا چند صفحه از وب سایت شما دارای متا دیسکریپشن های یکسان باشند، بدین معنیست که در رقابت با یکدیگر قرار دارند، چرا که توضیحات آنها یکسان است. این مسئله می تواند موجب افت رتبه سایت در نتایج جستجو گردد.

بنابراین کمی حوصله به خرج داده و متا دیسکریپشن های مجزایی برای مهمترین صفحات سایت خود بنویسید. چرا که در صورت عدم انجام این کار، سیگنال های اشتباهی به گوگل خواهید داد.

6. استفاده از ریچ اسنیپت ها

آیا تاکنون توجه کرده اید که بعضی از متا دیسکریپشن های سایر سایت ها دارای اطلاعات اضافی مانند تصویر، تعداد نقد و بررسی یا امتیاز هستند؟ به این اطلاعات بیشتر ریچ اسنیپت گفته می شود. ریچ اسنیپت ها از اطلاعات درج شده در داده های ساختار یافته استفاده می کنند و وجود آنها به کاربران کمک می کند تا تصمیم بهتری برای کلیک بر روی نتایج جستجو بگیرند.

ریچ اسنیپت ها موجب دسترسی سریعتر کاربران به اطلاعات مهم صفحه شده و آنها را با فرمت بصری بهتری به نمایش می گذارند. همچنین نرخ کلیک را نیز می توانند تا حد زیادی افزایش دهند. اطلاعات ریچ اسنیپت ها هر چه که باشند، در نهایت به افزایش جذابیت نتیحه جستجو و احتمال کلیک کاربران، کمک زیادی می کند.

جمع بندی

با اینکه متا دیکریپشن ها مستقیما بر روی رتبه صفحات تاثیر گذار نیستند، اما بهینه سازی آنها در جهت افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت همواره پیشنهاد می شود. در صورت نیاز می توانید از ابزار رایگان totheweb استفاده کرده و نوع نمایش صفحه در نتایج جستجو را قبل از آنلاین کردن آن مشاهده کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *