بعد از بسیاری از اما و اگرها بالاخره تصمیم به ساخت وب سایت گرفته اید. این وب سایت می تواند یک وبسیات شخصی بوده یا اینکه برای کسب و کار شما طراحی گردد. شما می دانید که می بایست به طراحی آن اهمیت داده و از نوشته های مناسبی در آن استفاده کنید.
همچنین مسئله انتخاب هاست نیز پیش روی شماست. شاید ساخت وب سایت را می خواهید به شخص دیگری واگذار کنید. احتمالا کاملا از همه چیز مطمئن بوده و طراحی وبسیات را میخواهید بدون هیچ دغدغه ای شروع کنید. اما کمی صبرکنید. آیا به سئو این سایت نیز فکر کرده اید؟
ساخت یک وب سایت با در نظر گرفتن سئو
قسمت اعظم سئو و بهینه سازی سایت با تمرکز بر روی موضوعیت آن آغاز می گردد. شما می بایست بر روی مهمترین مسائل وب سایت از همان ابتدا تمرکز کنید. سوال اینجاست که هدف کاربران از بازدید از سایت شما چیست؟ و چگونه ما می توانیم بازدید کاربران از وب سایت را برایشان دلچسب کنیم؟
وقتی ما درباره سئو با افرادی که قصد ساخت وبسیات دارند صحبت می کنیم بر روی دو مسئله زیر متمرکز می شویم:
- جنبه فنی ساخت وب سایت
- تولید محتوا در وب سایت
در ابتدای این پست به مسائل فنی کار پرداخته و در ادامه به موضوع محتوای وب سایت می پردازیم.
جنبه فنی کارها
ساخت وبسایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند جوملا و وردپرس ساده است. اما بسیاری از شما فرد یا شرکتی را برای ساخت وب سایت خود استخدام کرده اید. برون سپاری طراحی وبسیات بدین معنی نیست که شما پشت میز نشسته و صرفا به تماشای کار بپردازید. کارهای زیادی هستند که شما خود می توانید به بررسی و بهینه سازی آنها بپردازید.
بهینه سازی سرعت سایت
یکی از مواردی که در مورد وبسایت آینده شما بسیار مهم است سرعت آن می باشد. این فاکتور را می توانید در سایت هایی مانند Google PageSpeed Insights یا Pingdom تست کنید. در یک شرایط کاملا ایده ال طراح وب سایت شما، همه چیز را چک کرده و شما در نتیجه تست هایتان هیچ مشکلی را مشاهده نمی کنید. اما حقیقت به گونه دیگریست و این ابزارها معمولا نکاتی را برای اصلاح به شما گوشزد می کنند. این موارد می توانند شامل عکسی باشند که حجم زیادی داشته و یا فایل های جاوا اسکریپتی که پهنای باند زیادی را اشغال کرده اند.
در صورت مطالعه بیشتر درباره بهینه سازی سرعت سایت مطلب افزایش سرعت سایت را مطالعه کنید و از سریع بودن وب سایت جدید خود مطمئن شوید.
ساختار یو آر ال
از آنجا که شما در حال راه اندازی یک سایت جدید هستید، کنترل کاملی بر روی ساختار یو آر ال ها دارید. در این جا تمرکز ذهن به شما کمک زیادی می کند. مثلا استفاده از تاریخ انتشار در یو آر ال وب سایت به جز سایت های خبری ضرورتی ندارد.
در وبسایت های فروشگاهی تمرکز بر روی محصولات سایت است. آیا کاربران با استفاده از شماره سریال محصولات آنها را می یابند؟ اگر پاسخ به این سوال بله است، آن را در یو آر ال بگنجانید. در غیر صورت آن ها را از یو آر ال حذف کنید. قانون کلی در ایجا اینست که هر مورد غیر ضروری را از یو آر ال پاک کنید. حتی بعضی از کارشناسان بر این عقیده اند که اضافه کردن قسمت /blog/ یا /shop/ نیز به یو آر ال مطالب یا محصولات ضرورتی ندارد.
طول یو آر ال شما نبایست خیلی بلند باشد. البته منظور ما اینجا این نیست که بر علیه یو آر ال های بلند قرار بگیریم. بلکه تا آنجا که ممکن است یو آر ال های خود را کوتاه کنید تا به خاطر داشتن و اشتراک آنها آسانتر باشد.
تگ های هدینگ
با استفاده از هدینگ H1 میتوان به موتورهای جستجو فهماند که موضوع اصلی صفحه چیست. قوانین استفاده از هدینگ ها بسیار ساده و به شکل زیر است:
- استفاده از یک هدینگ H1 برای هر صفحه
- هدینگ H2 برای زیرمجموعه های H1
- هدینگ H3 برای زیرمجموعه های بخش H2
- و …
هدینگ ها همچنین موجب ایجاد ساختار در متن شده و استفاده از آن را برای کاربران آسان تر می کند.
واکنش گرا بودن سایت
اهمیت نسخه موبایل سایت اگر بیشتر از نسخه دسکتاپ آن نباشد، کمتر از آن هم نیست. بسته به وبسایت شما کاربران موبایلیتان احتمالا برابر با کاربران دسکتاپی است. روند استفاده از دستگاه های موبایل در مرور وب رو به افزایش است و در نتیجه داشتن یک نسخه واکنشگرا برای سایت امری حیاتیست.
تنها به گفته طراح سایت اکتفا نکرده و خود نیز با استفاده از دستگاه موبایل آن را چک کنید. اهمیت نسخه موبایل در حدیست گه گوگل اعلام کرده که در سال 2018 ابتدا به ایندکس نسخه موبایل سایت ها قرار است بپردازد.
بهینه سازی محلی
با استفاده از داده های ساختار یافته می توانید جزییات مربوط به آدرس فیزیکی خود را به صورت دقیق تری به گوگل ارائه دهید. اگر کسب و کار شما دارای آدرس فیزیکیست حتما آن را در نقشه گوگل نیز ثبت کرده تا کاربران در هنگام جستجوی نام آن، نتیجه جستجوی بهتری را مانند تصویر زیر مشاهده کنند.
بررسی ترافیک سایت
اگر به صورت جدی به وب سایت خود فکر می کنید، حتما از یک نرم افزار آمارگیر مانند گوگل آنالیتیکس در سایت خود بهره ببرید. این ابزارها داده هایی را درباره کاربران جمع آوری کرده و رفتار آنها در سایت را مورد آنالیز قرارمی دهند. صفحات مورد علاقه کاربران و همینطور صفحات کم طرفدار را مشخص کنید. از همان ابتدای کار گوگل آنالیتیکس را در وب سایت خود نصب کرده تا از افزایش ترافیک سایت را از همان روز اول زیر نظر بگیرید.
نکات ساخت وبسایت پس از رعایت مسائل فنی آن
اگر مسائل فنی سئو سایت را به خوبی تحت پوشش قرار داده اید، وقت آنست که دست به تولید محتوا در سایت بزنید. اضافه کردن محتوای با کیفیت به سایت مرحله بعدی در ایجاد یک وبسیات عالیست. در ادامه این مطلب به بررسی این مورد می پردازیم.
اگر میخواهید وب سایتی را به اوج برسانید، می بایست موارد مرتبط با سئو را نیز در نظر بگیرید. رعایت کردن این نکات از همان ابتدا بسیار مهم است تا باعث ایجاد دردسر در آینده نشود. مواردی مانند بهینه سازی سرعت سایت و استفاده درست از هدینگ ها وب سایت را برای کاربران و موتورهای بهبود می بخشد. مهمترین چالش یک وبسایت از مرحله تولید محتوا در آن آغاز می شود.
تولید محتوا در وب سایت
بعد از اجرای تکنیک های سئو در سایت احتمالا باز هم مشاهده خواهید کرد که وب سایت شما همچنان در صفحه دوم به بعد نتایج جستجو قرار دارد. دقت کنید که سئو شعبده بازی نیست. سئو چیزی نیست که طراح سایت شما بتواند برایتان انجام دهد. سئو را میتوان از طیق مطلب آموزش سئو ما یا از طریق تدریس سئو رادزاد یاد بگیرید، اما بایست بدانید که سئو تلاش بسیار زیادی را می طلبد. اگر قصد ساخت یک وبسایت را دارید، برای تولید محتوای ارزشمند آماده باشید. این پروسه با یافتن کلمات کلیدی آغاز می گردد.
یافتن کلمات کلیدی
در پروسه یافتن کلمات کلیدی می بایست بر روی خواسته های مشتریان تمرکز کنید. کاربران چگونه نام محصولات شما را در موتورهای جستجو، جستجو می کنند. بعد از نوشتن مطالب متناسب با این عبارات، لینک های داخلی نیز می بایبست برای صفحاتتان ایجاد کنید.
تنظیم کردن منو و ساختار سایت
یک ساختار سایت خوب را دست کم نگیرید. ساختار سایت پایه و اساس آن به شمار می رود. اگر ساختار سایت شما از ابتدا صحیح باشد، بهینه سازی محتوای آن آسانتر می گردد.
ساختار سایت می بایست شرایطی را فراهم کند که کاربران به راحتی از یک صفحه به صفحات دیگر بروند. گوگل نیز از ساختار سایت برای تشخیص میزان اهمیت صفحات استفاده می کند.
بهینه سازی ساختار سایت بر روی سئو، تجربه کاربری و همینطور پایش صفحات تاثیر به سزایی می گذارد. فراموش نکنیم یک ساختار سایت مناسب، نگهداری و رفع مشکلات سایت را نیز آسانتر می کند.
یک ساختار سایت خوب به ما کمک می کند تا مهمترین صفحات سایت را در معرض دید کاربران قرار دهیم. این گونه صفحات را در منوی اصلی، فرعی یا فوتر سایت قرار دهید. با استفاده از گوگل آنالیتیکس یا دیگر ابزارهای آمارگیر محبوب ترین صفحات سایت را از دید کاربران یافته و آنها را در منوی سایت به کار برید.
یک صفحه به ازای هر موضوع
جستجوی کلمات کلیدی انجام شده و ساختار سایت نیز به شکل صحیحی پایه گذاری شده است. حال ما می توانیم شروع به نوشتن محتوا کنیم و به ازای هر موضوع یک صفحه بنویسیم. در صورتی که نیاز به صفحات بیشتری برای یک موضوع باشد، مطلب بعدی را با کلمه کلیدی بلندتری بنویسید.
بازگشت کوتاه به مسئله یافتن کلمات کلیدی
در استفاده از کلمات کلیدی پیش می آید با چندین عبارت کلیدی مشابه رو به رو می شوید. برای انتخاب یکی از آنها می توانید از ابزار Google Trends بهره برده تا به مقایسه تعداد جستجوی هر یک از آنها بپردازید.
می توانید موردی را که بیشترین جستجو را دارد به عنوان کلمه کلیدی اصلی بر گزیده و سایر موارد مترادف را در متن صفحه به کار ببرید. در این صورت احتمال بسیار زیادی وجود دارد که صفحه مورد نظر شما حتی در کلمات کلیدی مشابه نیز رتبه خوبی کسب کند.
عنوان صفحه
با استفاده از کلمات کلیدی هر صفحه می توان عنوان خوبی برای آنها انتخاب کرد. گوگل همچنان بهای زیادی را برای عنوان صفحه قائل می شود، پس بهبود عنوان صفحه اهمیت زیادی دارد. ما در وب سایت رادزاد از متن هدینگ H1 صفحه در عنوان آن هم استفاده می کنیم. مهمتر از همه عنوان صفحه در نتایج جستجو نیز نمایش داده می شود. این عنوان در هنگام اشتراک لینک صفحه در شبکه های اجتماعی نیز نمایش داده شده و در صورت بوکمارک شدن در مرورگر کاربر با همان نام ذخیره می شود.
بهینه سازی محتوا
در هنگام نوشتن محتوای هر صفحه نیز نکات مربط به سئو را رعایت کنید. سئو محتوا شامل موارد زیادی می شود که با مشاهده بخش سئو و بازاریابی محتوا می توانید مطالب زیادی را در این زمینه مطالعه فرمایید.
متای توضیحات
در اینجا احساس کردیم که به صورت مجزا در مورد متای توضیحات صحبت کنیم. بسیاری از کارشناسان و همینطور افزونه ها به کار بردن متای توضیحات را امری الزامی می دانند. این مسئله تا حدی درست است. اگر می توانید یک توضیح جذاب برای محصولتان بنویسید پس حتما آن را در متای توضیحات قرار دهید. معمولا مطالب متفرقه زیادی در متن یک صفحه وجود دارد و در صورت خالی گذاشتن متای توضیحات، احتمال دارد که گوگل این قسمت های نامرتبط را برای نمایش در نتایج جستجو انتخاب کند. پس نوشتن متای توضیحات کاملا منطقی به نظر می رسد.
در صفحات مربوط به مطالب یا محصولات سایت، گوگل مجموعه ای از محتوای مرتبط دارای کلمه مورد جستجوی کاربر را معمولا برای نمایش در نتایج جستجو انتخاب می کند. شاید این کار در مورد وب سایت های جدید اشکالی نداشته باشد اما بهتر است در گذر زمان توضیحات متا را خود بنویسید. بهتر است این کار را همزمان با قرار دادن هر صفحه از سایت در آن انجام دهید تا این کار بعد از مدتی به حجم زیادی تبدیل نشود.
حال ساخت وب سایت را شروع کنید
ما در این مطلب به بررسی مسائل فنی و محتوای سایت پرداختیم که در هنگام طراحی و ساخت وب سایت می بایست مورد توجه شما قرار گیرند، مخصوصا اگر طراحی سایت را به شخص دیگری واگذار کرده اید. مطمئنا شما نیز نکات دیگری در ذهن دارید که در این کار می بایست به آن توجه کرد. خوشحال می شویم که نکات مورد نظر خود را در بخش کامنت ها برای ما بازگو کنید.
منبع:
Create a website with SEO in mind: Technical pointers
Create a website with SEO in mind: Content optimization
سلام ممنون ازمطلب مفیدتون. دو سوال داشتم.
1- اگر سایتی پنالتی شود باید چی کار کنیم؟
2- چگونه میشه با سوشیال مدیا سئو را بهبود بخشید؟
پاسخ به سئوی سایت: در مواجهه با پنالتی، بهترین راهکار رفع عاملیست که موجب ایجاد پنالتی شده است می باشد. سپس هم می بایست امیدوار باشید تا وبسایت از پنالتی خارج شود. فعالیت در شبکه های اجتماعی نیز سیگنالی قوی از میزان مشارکت شما در این فضا به گوگل داده و به صورت غیر مستقیم موجب ارتقا سئو سایت می گردد.