در این مطلب به بررسی مهمترین نکات در سئو سایت های فروشگاهی و فروشگاه های آنلاین می پردازیم.
آیا صاحب فروشگاه آنلاین بزرگی هستید و در تعیین استراتژی سئو وب سایت و صفحات داخلی آن دچار مشکل شده اید؟ با ما همراه باشید تا پنج نکته اساسی در سئو سایت های فروشگاهی را برای شما بیان کنیم.
وقتی که صحبت از سئو یک سایت فروشگاهی یا تجارت آنلاین در سطح بسیار بزرگ می شود، بسیاری از روش های سنتی سئو، به راحتی قابل انجام و عملی نیستند. چگونه می خواهید که عنوان و توضیحات متای صدها یا هزاران صفحه را به صورت یک به یک بنویسید؟ چگونه میتوانید به آنالیز کلمات کلیدی سایت در بین هزاران کلمه کلیدی و ترکیبات آنها برای گرفتن رتبه در گوگل بپردازید؟ همانطور که از این مثال ها پیداست، تاکتیک های سنتی سئو برای سایت های فروشگاهی بسیار بزرگ، بسیار وقت گیر و خسته کننده است و در عمل نشدنی می باشد.
مهمتر از مشکل زمان در سئو اینگونه سایت ها، موانع دیگری نیز برای سئو وجود دارد که برای حل آنها نیز راهکارهایی بایست ارائه شود. به عنوان مثال پایش ربات گوگل برای سایت های متوسطی که دارای چند هزار صفحه هستند، با سرعت بهینه ای انجام می گردد و در حالت کلی نمیتواند مسئله ای ایجاد کند. اما در وبسایت های بسیار بزرگ که دارای چند میلیون صفحه هستند، پایش صفحات توسط ربات های گوگل می تواند به مسئله بغرنجی تبدیل شود. در این گونه سایت ها، اطمینان از ایندکس شدن صفحات، مهم تر از بهینه کردن هریک از صفحات برای موتورهای جستجو می باشد.
با استفاده از تجربه ای که تیم ما در سئو سایت های فروشگاهی داشته است، توجه به پنج حوزه از سئو، حائز اهمیت می باشند که عبارتند از:
- ایندکس شدن سایت
- موقعیت منوی اصلی
- نوشتن توضیحات برای صفحات دسته بندی
- استفاده از اسکیما (Schema) در صفحه محصولات
- ساختار یو آر ال ها
در ادامه به بررسی هر یک از این حوزه ها می پردازیم.
ایندکس شدن سایت
همانطور که در ابتدای صفحه نیز اشاره شد، اطمینان از ایندکس شدن صفحات سایت از جمله مشکلات سایت های فروشگاهی بسیار بزرگ می باشد. تمام تکنیک های سئو داخلی در جهان نیز نمیتوانند به ایندکس صفحه ای که در جای درست قرار ندارد، کمک کنند.
چند تاکتیک وجود دارد که در بهبود ایندکس صفحات سایت به شما کمک می کند. یکی از آنها توجه به ارور های سه رقمیست که با عدد 5 شروع می شوند و در وبمستر تولز گوگل گزارش می گردند. مهندسین گوگل اخیرا اشارات مهمی به این مسئله داشته اند و صاحبین وبسایت ها را به توجه کردن به این خطا ها ترغیب کرده اند. زیاد شدن این گونه خطا ها از طرف سایت یا سرور و گزارش تایم اوت شدن های زیاد توسط ربات های گوگل، نشان از سلامت پایین سایت دارد.
با فرض اینکه هیچ خطای سروری در وبمستر تولز گوگل گزارش نشده است به مسئله بعدی یعنی نقشه سایت بایست توجه کنیم. در طول یکی از پروژه های بزرگ بعد از حل مشکل سرور سایت که نتیجه آن پایش بیشتر صفحات توسط ربات های گوگل گردید، متوجه شدیم که تعداد صفحات 404 سایت از ده هزار به صد و چهل هزار صفحه افزایش پیدا کرده بود.
بعد از بررسی متوجه شدیم که آدرس صفحات مربوط به محصولاتی که از رده خارج شده اند و یو آر ال آنها در سایت پاک شده است، همچنان در نقشه سایت وجود دارد. در نتیجه ربات های گوگل وقت با ارزش خود را صرف صفحاتی می کردند که اصولا وجود نداشتند. همواره به آپدیت بودن نقشه سایت خود توجه کنید و صفحات قدیمی را از آن پاک کرده و آدرس محصولات جدید را به آن اضافه کنید.
در نهایت به پارامترهای آدرس صفحه محصولات توجه کنید. هر سایت فروشگاهی برای راحتی استفاده کاربران در آدرس صفحات خود پارامترهایی را ایجاد می کند که در صفحات جستجوی محصولات نیز به کار گرفته می شوند. در زیر نمونه ای از یکی از صفحات دارای پارامتر سایت آمازون آورده شده است:
https://www.amazon.com/gp/product/B004JX7OPI/ref=s9_acsd_ps_hd_bw_b12OYj_c_x_2_w?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=9X15NCBY1DGQD8JT4AEM&pf_rd_t=101&pf_rd_p=3a5dd557-ba6c-504c-b670-c4055647d760&pf_rd_i=15347401&th=1
این آدرس مربوط به صفحه دستمال کاغذی در سایت آمازون است و هر آنچه که بعد از علامت سوال می آید مربروط به پارامترهای این محصول اعم از سایز، رنگ و دیگر ویژگی های آن می باشد. خوشبختانه وبمستر تولز گوگل و بینگ این توانایی را به صاحبین وبسایت ها می دهند که به کنترل پایش صفحات دارای پارامتر بپردازند و با اطلاع نوع پارامتر و نحوه برخورد ربات های موتورهای جستجو با آنها، از ایجاد صفحات تکراری در ایندکس گوگل خودداری کنند. همچنین با اعلان عدم ایندکس و پایش صفحات به گوگل از زمان خزیدن ربات ها در صفحات غیرضروری سایت نیز کاسته شده و بر صفحات مهم افزوده می گردد.
موقعیت منوی اصلی
همانطور که میدانیم، موقعیت منوی اصلی و لینک های داخلی آن در سئو و لینک بیلدینگ داخلی سایت اهمیت زیادی دارد و این مسئله در سایت های فروشگاهی دو چندان می شود. لینک ها و صفحاتی در منوی اصلی قرار دارند از بیشترین امتیاز و رتبه در بین صفحات برخوردارند، چرا که منوی اصلی در همه صفحات دیده می شود و از احتمال کلیک بیشتری برخوردار هستند. بنابر این در سایت های فروشگاهی ارزش لینک های داخلی در منوی اصلی بیش از سایت های دیگر است.
یکی از راه های استفاده بهینه تر از این فرصت، استفاده از زیر منو ها در منوی اصلی می باشد. در اینجا سایت Home Depot را به عنوان نمونه در نظر میگیریم. همانطور که در عکس زیر نیز مشاهده می کنید، منوی اصلی این سایت شامل هفده زیرمجموعه اصلی می گردد. پس از قرار گرفتن موس بر روی هر یک از آنها زیر مجموعه های فرعی دیگری نیز پدیدار می شوند که به صفحه خودشان لینک شده اند. بنابر این کاربر در هرجایی از سایت که باشد به تمام دسته بندی های اصلی و فرعی دسترسی دارد و از دید موتورهای جستجو نیز این نوع منو و لینک های داخلی که در آن هستند، از ارزش بالایی در سئو و رتبه دهی برخوردار است.
نوشتن توضیحات برای صفحات دسته بندی
بسیاری از وبمسترها و صاحبین سایت بر این عقیده اند که ایجاد یک صفحه برای دسته محصولات و قرار دادن محصولات در آن برای آن دسته کافیست. متاسفانه این عقیده درست نیست و صفحات مربوط به دستبه بندی های محصولات نیز، نیاز به توضیحات و محتوای مناسب دارند. گوگل پس از ورود به این گونه صفحات بدون محتوا، صرفا با یکسری صفحات شامل کدهای HTML و جاوا اسکریپت برخورد می کند که برای آن معنی و مفهوم خاصی نمی تواند داشته باشد. ایجاد محتوای خلاصه و مفید برای این صفحات، به ربات های گوگل می فهماند که این صفحات در چه مورد است و در نتیجه رتبه بهتری به این گونه صفحات میدهد.
برای اینکه مبادا تصور کنید که این استراتژی اشتباه می باشد، توجه شما را به مثالی از یک سایت تجاری بسیار بزرگ جلب می کنیم. Walmart که یکی از فروشگاه های اینترنتی بزرگ در جهان می باشد، از این استراتژی در سایت خود استفاده کرده و به عنوان مثال در صفحه مربوط به محصولات غذایی از محتوای زیر استفاده کرده است.
حتی محتوایی با طول یک یا دو پاراگراف نیز می تواند کمک زیادی به ایندکس آن در موتورهای جستجو بکند. در نتیجه آن صفحه از شانس بیشتری برای نمایش در صفحات جستجو برخوردار می شود. مهم نیست که این چند پاراگراف، در بالا یا پایین صفحات قرار می گیرند. همین که کاربران و موتورهای جستجو بتوانند آن را مشاهده کنند کافیست.
استفاده از اسکیما (Schema) در صفحه محصولات
یکی از راه های بهبود سئو سایت های فروشگاهی استفاده از اسکیما در صفحات محصولات است. گوگل در الگوریتم های جدید خود تاکید زیادی بر روی این مسئله دارد. گوگل در سال جاری طی بیانیه ای اعلام کرد که قصد دارد محصولات مشابه با چیزی را که کاربر مورد جستجو قرار داده است را در جستجوی تصاویر خود نشان دهد. راهکار بهینه سازی محصولات برای این سیستم جدید نیز اینطور بیان شد که در صفحات محصولات از اسکیما به همراه تصویر ارجاع داده شده استفاده گردد.
به علاوه، استفاده از اسکیمای محصولات همچون قیمت، موجودی و امتیاز محصولات در صفحات، می تواند منجر به نمایش بهتر محصولات در صفحات جستجو گردد. موتور جستجوی گوگل به گونه ای طراحی شده است که این اطلاعات را در صفحات خود به نمایش می گذارد.
در تصویر زیر مشاهده می کند که سایت معروف Wayfair چگونه از Schema Markup استفاده می کند تا نمایش بهتری از صفحات محصولات خود در صفحه جستجوی گوگل ارائه دهد. در صورت امکان امتیاز کاربران به محصولات خود را همراه به روز نگه دارید و با استفاده از اسکیمای امتیاز محصولات، نمایش بهتری برای سایت خود در صفحات جستجو ایجاد کنید. چرا که تجربه نشان داده است که گوگل از این گونه صفحات استقبال بهتری می کند و رنک بالاتری به آنها می دهد.
ساختار یو آر ال ها
همانطور که به طور کامل در مطلب تاثیر ساختار یو آر ال ها در سئو بیان شد، بهترین راهکار در ایجاد ساختار یو آر ال ها اینست که تا انجا که ممکن است از یو آر ال ها بلند بپرهیزیم و به کار بردن نام زیرمجموعه در ساختار یو آر ال ها خودداری کنیم. شاید از لحاظ منطقی این طور به نظر درست بیاید که نام تمام مجموعه ها و زیرمجموعه های فرعی در آدرس وجود داشته باشند، اما این نوع طرز فکر، صحیح نیست.
یو آر ال های طولانی موجب می شوند که نام محصول در آدرس صفحه و صفحه نتایج جستجو دیده نشوند، چون در انتهای آدرس قرار می گیرند. اگر به یو آر ال های سایت های معتبر فروشگاه های آنلاین سری بزنید، متوجه می شود معمولا تا نام یک یا دو زیر مجموعه اصلی ممکن اس در یو ار ال وجود داشته باشد و این مسئله امری طبیعیست. قرار دادن دیگر پارامترها بعد از نام محصول در آدرس اینترنتی مجاز است اما قبل از آن به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود. در هنگام قرار دادن پارامترهای محصول در آدرس آن نیز بایست به این نکته توجه کرد که نام محصول تحت الشعاع پارامترها قرار نگیرد و به راحتی در آدرس دیده شود.
همچنین برای زیباتر دیده شدن آدرس ها در صفحات جستجو، از اسکیما بردکامپ استفاده کنید تا ساختار یو آر ال صفحه به وضوح دیده شود. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، در اولین نتیجه جستجو، از این اسکیما استفاده شده و موجب شده که ساختار یو ار الی صفحه به طور چشم گیرتر و خواناتری دیده شود و در نتیجه کاربران بیشتری را به خود جلب می کند.
سخن آخر
با استفاده از 5 تاکتیکی که بیان شد می توانید سئو سایت فروشگاهی خود را ارتقا ببخشید. در تصویر زیر نتیجه اعمال این راهکارها را بر روی سایت یکی از مشتریان ما می بینید. از هشت ماه پیش که تیم ما این پروه را بر عهده گرفت تا کنون 22% به ترافیک طبیعی سایت اضافه شد و درامد حاصل از فروش نیز در این فروشگاه، 27% افزایش یافته است.
روش های سئویی که در بالا معرفی شد بر روی سایت های فروشگاه آنلاین تاثیر زیادی دارد و جز بهترین راهکارها برای این گونه سایت ها به حساب می آیند. با اعمال این راهکار ها، می توانید سئو سایت فروشگاه آنلاین خود را به طرز باور نکردنی ارتقا دهید و درامد بیشتری نیز کسب کنید.
سلام و عرض ادب.
سایتم رو می خوام با کلمه خرید کولر گازی سئو کنم. هزینش چقدر میشه و چقدر زمان می بره؟
پاسخ به هانیس: با سلام، جهت سفارش سئو از طریق صفحه تماس، با ما ارتباط برقرار کنید.