لینک‌سازی: اصول و استراتژی لینک بیلدینگ (Link Building) چیست؟

لینک‌سازی یا لینک بیلدینگ یکی از ارکان اصلی تمام استراتژی های سئو هست. این کار بر اساس ایجاد شبکه‌ای از لینک‌ها در صفحات شما برای نشون دادن اقتدار (authority) در یک زمینه خاص به گوگل انجام میشه.

تا حالا فکر کردی موتورهای جستجو چقدر به حرف لینک‌ها اهمیت میدن؟ از طریق لینک‌ها، خزنده‌های وب محتوای جدید رو برای ایندکس کردن پیدا می‌کنن و می‌فهمن صفحات چطور به هم مربوط میشن.

این ارتباطات، اهمیت واقعی یک صفحه وب رو نشون میدن که برای رسیدن به جایگاه بالا در نتایج جستجو ضروری هست.

به همین دلیله که فقط ساختن یه سایت با طراحی واکنشگرا، بهبود سرعت صفحه و ایجاد محتوای مرتبط کافی نیست.

وقتشه که به لینک‌سازی نگاه کنیم و یه شبکه قدرتمند از لینک‌ها به سایتمون بسازیم.

می‌خوای بیشتر درباره به کار بردن لینک‌سازی در عمل و دستیابی به بهترین نتایج با استراتژی بازاریابی دیجیتالت یاد بگیری؟ ادامه مقاله رو بخون تا بفهمی:

لینک‌سازی چیه؟

لینک‌سازی مجموعه‌ای از استراتژی‌های سئو هست که هدفش ساختن شبکه‌ای از لینک‌ها به یک صفحه برای هدایت ترافیک و تقویت اقتدارش در موتورهای جستجو هست.

لینک‌ها می‌تونن خارجی یا داخلی باشن. در اصطلاح لینک‌سازی، لینک‌های خارجی از سایت‌های دیگه میان که بهشون بک‌لینک یا لینک‌های ورودی هم میگن.

این لینک‌ها محبوبیت و اقتدار یه سایت رو تو بازار به گوگل نشون میدن. موتور جستجو لینک‌هایی که به سایت میرسن رو بررسی می‌کنه تا ببینه چقدر بهش ارجاع داده شده و کیفیت این ارجاعات چطوره.

هر چقدر لینک‌های بیشتری از سایت‌های معتبر و محبوب دریافت کنی، گوگل سایتت رو در زمینه تخصصیش مرتبط‌تر در نظر می‌گیره.

هوش الگوریتم گوگل همچنین متن لینک، محتوای اطراف لینک، موقعیتش در صفحه و عوامل دیگه‌ای که در ادامه عمیق‌تر بهشون نگاه می‌کنیم رو هم در نظر می‌گیره.

همه این عناصر روی ایندکس شدن و رتبه صفحه لینک شده تأثیر می‌ذارن.

اما لینک‌سازی شامل لینک‌های داخلی هم میشه، یعنی اونایی که تو صفحات خود سایت قرار می‌گیرن. این لینک‌ها می‌تونن به صفحات داخل یا خارج سایت اشاره کنن.

گوگل این لینک‌ها رو هم ارزیابی می‌کنه تا کیفیت و ارتباط یه صفحه رو بفهمه و در نتیجه تصمیم بگیره آیا شایسته رتبه بهتری در نتایج جستجو هست یا نه.

اما مثل هر تصمیمی در دنیای سئو، اول باید کاربر رو در نظر بگیری، بعد نگران ربات ها باشی.

به همین دلیل، لینک‌ها در درجه اول راهی برای بهبود تجربه کاربری هستن و بهشون اجازه میدن محتوای بیشتری رو موقع گشت و گذار در یه صفحه کشف کنن.

پس به جای اینکه لینک‌سازی رو مصنوعی انجام بدی، فقط وقتی لینک اضافه کن که برای کاربر معنی داشته باشه. اینجوری از طریق این استراتژی ترافیک و اقتدار به دست میاری.

تفاوت بین لینک‌سازی و سئو خارج از صفحه

اگرچه اصطلاح سئو خارج از صفحه (off-page SEO) اغلب به جای لینک‌سازی استفاده میشه، اما مفاهیم متفاوتی به همراه دارند:

  • سئو خارج از صفحه به همه استراتژی‌های بهینه‌سازی موتور جستجو اشاره داره که خارج از صفحات یه سایت اعمال میشن.
  • لینک‌سازی شامل ساختن شبکه‌ای از لینک‌ها برای تقویت اقتدار صفحات میشه.

سئو خارج از صفحه شامل بک‌لینک‌هایی میشه که از سایت‌های دیگه دریافت می‌کنی که بخشی از استراتژی لینک‌سازی هست. اما همچنین شامل اشاره‌های برند بدون لینک هم میشه که یه فاکتور رتبه‌بندی اضافی برای گوگل هست.

بنابراین، لینک‌سازی فقط یه بخش از سئو خارج از صفحه هست.

تو یه استراتژی لینک‌سازی، مهمه که بدونی نمی‌تونی فقط به خارج از سایتت نگاه کنی.

ساختن شبکه‌ای از لینک‌ها برای نشون دادن ارتباطت به گوگل شامل دریافت لینک‌های خارجی (بخشی از سئو خارج از صفحه) و اضافه کردن لینک تو صفحات خودت (بخشی از سئو داخل صفحه) میشه.

پس موقع برنامه‌ریزی استراتژی لینک‌سازیت، باید به هر دو سئو داخل صفحه و خارج از صفحه نگاه کنی.

یادت باشه که یه ویژگی سئو داخل صفحه اینه که تحت کنترل توئه – می‌تونی صفحاتت رو ویرایش کنی و لینک‌های داخلیت رو برای بهترین تناسب با اهدافت بهینه کنی.

در مورد سئو خارج از صفحه، شاید بتونی روش تأثیر بذاری، اما تصمیم برای لینک دادن و اشاره به سایتت مستقیماً تحت کنترل تو نیست.

چرا لینک‌ها مهم هستن؟

وب جهانی رو میشه به عنوان مجموعه‌ای از اسناد به هم متصل که یه شبکه تشکیل میدن تعریف کرد. لینک‌ها مسئول این اتصالات هستن و به کاربرها اجازه میدن بین صفحات، سایت‌ها، تصاویر، ویدیوها و فایل‌ها حرکت کنن.

موتورهای جستجو برای خزیدن و رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها به ساختار لینک ها تکیه می‌کنن.

در ابتدا، موتورهای جستجو فقط به ایندکس کردن و سازماندهی سایت‌ها به ترتیب الفبایی یا دایرکتوری‌ها (هنر، ورزش، اخبار و غیره) محدود بودن. سایت‌ها باید ثبت‌نام می‌کردن تا تو این ایندکس‌ها ظاهر میشدن.

اون موقع که چون تعداد نسبتاً کمی سایت وجود داشت، این فرآیندی خوبی بود. اما وقتی حجم کاربرها، وب‌سایت‌ها، محتوا و جستجوها به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد، موتورهای جستجو نیاز داشتن الگوریتم‌هاشون رو بهبود بدن تا نتایج جستجوی بهتری ارائه کنن.

در ابتدا، موتورهای جستجو نیاز به ثبت‌نام سایت‌ها رو حذف کردن. ارائه‌دهنده‌های جستجو شروع کردن به گشتن دنبال سایت‌ها برای اضافه کردن به ایندکس‌هاشون. اینجوری مأموریت فهرست کردن همه صفحات وب و در دسترس قرار دادن محتوا برای کاربرها به شکلی سازمان‌یافته شروع شد.

برای انجام این کار، موتورهای جستجو از ساختار به هم متصل وب استفاده کردن.

الان هم همینجوری کار می‌کنه: لینک‌ها مسیرهای وب رو برای ربات‌های موتور جستجو آشکار می‌کنن که وب‌سایت‌ها رو می‌خزن تا محتوای جدید یا به‌روزرسانی‌ها رو ایندکس کنن.

بعد از اون، دیگه مرتب کردن سایت‌ها به ترتیب الفبایی فایده‌ای نداشت. لازم بود تحلیل بشه چه صفحاتی ارائه میشن و آیا جواب‌هایی که کاربرها دنبالشون می‌گردن رو دارن یا نه.

اینجا بود که گوگل به صدر اومد. محبوب‌ترین موتور جستجوی دنیا که امروز می‌شناسیم، سفرش رو با معرفی الگوریتمی شروع کرد که جستجو رو متحول کرد: پیج‌رنک.

پیج‌رنک (PageRank) چندین فاکتور رو برای رتبه‌بندی سایت‌ها تو ایندکس جستجو در نظر می‌گرفت. الگوریتم محتوای صفحه رو بر اساس کلمات کلیدی و محبوبیتش در اینترنت که از طریق شبکه لینک‌هاش اندازه‌گیری می‌شد تحلیل می‌کرد.

هدف این بود که ارتباط سایت رو بر اساس تعداد لینک‌هایی که از سایت‌های دیگه دریافت می‌کرد اندازه‌گیری کنه.

این از همون منطقی استفاده می‌کرد که تو دانشگاه به کار میره: هر چقدر یه نویسنده ارجاعات بیشتری دریافت کنه، اقتدار بیشتری تو یه زمینه خاص داره. پس هر چقدر یه سایت لینک‌های بیشتری دریافت کنه، تو زمینه تخصصیش مرتبط‌تر هست.

در نتیجه، لینک‌ها اقتدار یه وب‌سایت رو نشون میدن. اینجوری بود که برای موتورهای جستجو و متخصصان سئو مهم شدن.

از زمان معرفی پیج‌رنک، الگوریتم گوگل همچنان به تکامل ادامه داده.

اونا خیلی زود فهمیدن که تعداد لینک‌ها به تنهایی برای اندازه‌گیری ارتباط یه سایت کافی نیست، چون می‌شد به راحتی صدها لینک ایجاد کرد.

بنابراین، گوگل شروع کرد به در نظر گرفتن تنوع و کیفیت صفحاتی که به عنوان بک‌لینک به وب سایتی اشاره می‌کردن.

الگوریتم گوگل اینطور تعریف کرد که وقتی صفحات با کیفیت بالا از دامنه‌های مختلف به صفحه ای لینک می دن، در واقع بخشی از اقتدارشون رو منتقل می‌کنن که معمولاً بهش لینک جوس (Link Juice) میگن.

اینجوری، موتور جستجو می‌تونه سایت‌ها رو بر اساس سطح اقتدارشون تو بازار طبقه‌بندی کنه.

در این مرحله، قابلیت اعتماد یه سایت (TrustRank)، متن‌های لینک ها، موقعیت بک‌لینک‌ها تو صفحه و چندین فاکتور دیگه که در ادامه بررسی می‌کنیم وارد بازی شدن.

یه صفحه که به صفحه دیگه‌ای لینک میده، به خزنده وب یه مسیر برای رفتن و URL هایی که داره اقتدارش رو باهاشون به اشتراک می‌ذاره نشون میده. بنابراین، لینک‌ها برای خزیدن و رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها تو موتورهای جستجو ضروری هستن.

گوگل چطور لینک‌ها رو ارزیابی می‌کنه؟

الگوریتم گوگل از فاکتورهای زیادی برای رتبه‌بندی صفحات استفاده می‌کنه که شامل ارزیابی لینک هم میشه.

الان نگاهی به فاکتورهای اصلی که گوگل تو پروفایل لینک‌های یه صفحه ارزیابی می‌کنه می‌ندازیم. این ارزیابی خیلی فراتر از کمیت میره و کیفیت رو هم بر اساس معیارهای مختلف در نظر می‌گیره.

اینا فاکتورهایی هستن که باید تو استراتژی لینک‌سازیت در نظر بگیری:

1. تعداد لینک‌ها

این اولین فاکتوری بود که گوگل به کار برد. پایه و اساس پیج‌رنک رو تشکیل می‌داد: هر چقدر یه سایت لینک‌های بیشتری دریافت می‌کرد، مرتبط‌تر در نظر گرفته می‌شد. تعداد لینک‌ها به یه صفحه محبوبیتش رو تو وب نشون می‌داد.

امروزه، این معیار هنوز یکی از مهم‌ترین فاکتورها تو ارزیابی لینک‌های گوگل هست، اما نمی‌تونه به تنهایی در نظر گرفته بشه.

فایده‌ای نداره که لینک‌های زیادی از سایت‌هایی که مرتبط و قابل اعتماد نیستن دریافت کنی. لازمه که کمیت رو با فاکتورهایی که در ادامه می‌بینیم ترکیب کنی.

2. تنوع لینک‌ها

کدوم ارزش بیشتری داره: یه نفر که همیشه میگه چقدر تو عالی هستی، یا چند نفر که هر کدوم یه بار میگن چقدر عالی هستی؟

هر چقدر افراد بیشتری ازت تعریف کنن، تو یه گروه شناخت بیشتری پیدا می‌کنی.

گوگل هم همین‌طور فکر می‌کنه. برای موتور جستجو، یه سایت وقتی اقتدار بالاتری از خود نشون میده که لینک‌هایی از چندین دامنه مختلف دریافت کنه. بنابراین، تنوع لینک هم تو ارزیابی در نظر گرفته میشه.

3. زمینه لینک

گوگل همچنین می‌تونه زمینه اطراف لینک رو درک کنه تا بسنجه آیا واقعاً مرتبط هست یا نه.

برای شروع، گوگل می‌فهمه که لینک‌هایی از سایت‌هایی که به همون زمینه سایت هدف مربوط میشن ارزشمندترن، چون احتمال بیشتری داره که برای مخاطب سایت مرتبط باشن.

گوگل همچنین کلماتی که اطراف لینک ظاهر میشن رو ارزیابی می‌کنه که بهشون هم‌رخدادها میگن. اینا به موتور جستجو کمک می‌کنن موضوع صفحه رو بفهمه و اینکه آیا لینک تو اون زمینه معنی داره یا نه.

علاوه بر کلمات، گوگل لینک‌های دیگه‌ای که نزدیک هستن رو هم ارزیابی می‌کنه. اگه اونا هم لینک‌هایی به سایت‌های با کیفیت باشن، صفحه ارتباط بیشتری پیدا می‌کنه و لینک جوس بیشتری منتقل می‌کنه.

اما اگه قبلاً تعداد زیادی لینک داشته باشی، صفحه‌ات تمایل داره لینک جوس کمتری دریافت کنه، چون سایت قبلاً داره اقتدارش رو به صفحات زیاد دیگه‌ای منتقل می‌کنه.

علاوه بر این، موقعیت لینک‌ها هم مهمه. اگه بخشی از محتوای اصلی صفحه باشه، احتمال زیادی هست که با هدف ویرایشی قرار داده شده باشه و در نتیجه ارزش بیشتری داره، مخصوصاً در ابتدای متن.

اما وقتی تو هدر یا فوتر پیدا میشه، احتمال بیشتری داره که فقط برای ایجاد یه بک‌لینک باشه و بنابراین ارزش کمتری داره.

4. انکر تکست

انکر تکست – متن قابل کلیک لینک – هم چیزهای زیادی درباره صفحه لینک شده میگه.

معمولاً یه کلمه کلیدی یا توضیح کوتاه از چیزی که کاربر موقع کلیک روی لینک تو صفحه پیدا می‌کنه ارائه میده. بنابراین، گوگل از این فاکتور برای ایندکس کردن صفحات استفاده می‌کنه.

همچنین، تحلیل انکر تکست کمک می‌کنه سایت‌هایی که سعی می‌کنن موتور جستجو رو فریب بدن شناسایی بشن.

استفاده از تطابق دقیق کلمه کلیدی تو انکر تکست یه بک‌لینک یه راه برای تقویت اقتدار برای اون عبارت هست.

اما وقتی به طور مکرر تو همه بک‌لینک‌ها استفاده میشه، گوگل این استفاده غیرطبیعی رو به عنوان به کارگیری تکنیک‌های کلاه سیاه می‌بینه. وقتی بک‌لینک‌ها به طور طبیعی به دست میان، متن‌های لنگر تمایل دارن متنوع باشن.

5. قابلیت اعتماد

یه تکامل تو الگوریتم گوگل TrustRank بود. وقتی این فاکتور به الگوریتم اضافه شد، موتور جستجو شروع کرد به سنجش میزان قابل اعتماد بودن یه سایت تو رتبه‌بندیش.

پس هر چقدر به سایت‌های مورد اعتماد نزدیک‌تر باشی، برای گوگل قابل اعتمادتر به نظر میای و لینک جوس بیشتری دریافت می‌کنی.

سایت‌های مورد اعتماد اونایی هستن که کمک می‌کنن یه وب امن‌تر و مرتبط‌تر برای کاربر بسازن.

برای ارزیابی قابلیت اعتماد، الگوریتم جستجو فاکتورهایی مثل سن دامنه، استفاده از گواهی‌های امنیتی و کیفیت محتوا رو در نظر می‌گیره.

6. لینک‌هایی از صفحات دیگه به وب‌سایت شما

تو لینک‌سازی، می‌تونی با لینک‌های داخلی و لینک های خارجی کار کنی. اما مهمه که بدونی کدوم یکی تو رتبه‌بندی وزن بیشتری داره.

برای درک این موضوع، این رو در نظر بگیر: آیا گوگل بیشتر به چیزی که یه سایت درباره خودش میگه (لینک‌های داخلی) اعتماد می‌کنه یا به چیزی که سایت‌های دیگه دربارش میگن (لینک‌های خارجی)؟

چیزی که دیگران میگن ارزشمندتره، پس بک‌لینک‌ها از صفحات دیگه تمایل دارن تو ارزیابی جستجو وزن بیشتری داشته باشن.

7. لینک‌هایی از سایت شما به صفحاتش

لینک‌هایی که تو سایتت قرار میدی به اندازه بک‌لینک‌ها ارزشمند نیستن، اما کمک می‌کنن سلسله مراتب صفحه‌ات رو به گوگل نشون بدی.

بذار بگم یه شرکت بازاریابی تبلیغاتی داری که یه پست وبلاگ داره که توضیح میده بازاریابی تبلیغاتی چیه.

از اونجایی که این محتوا برای کسب و کارت مهم هست، پست‌های کوتاه‌تر دیگه می‌تونن به اون لینک بدن، تا گوگل بفهمه این پست اصلی باید بالای سلسله مراتب وبلاگ قرار بگیره.

8. لینک‌هایی از سایت شما به صفحات دیگه

علاوه بر این، لینک‌هایی که داخل صفحاتت به سایت‌های خارجی میدی هم تو رتبه‌بندی وزن دارن.

گوگل ارزیابی می‌کنه که آیا به سایت‌های محبوب، مورد اعتماد و معتبر لینک میدی یا نه، شبیه این ضرب‌المثل که “بگو با کی می‌پری تا بگم کی هستی”.

9. سرعت به دست آوردن لینک

تو روزهای اولیه سئو، بک‌لینک‌ها یه ابزار کلیدی در تکنیک‌های کلاه سیاه یعنی روش‌هایی که برای فریب دادن موتورهای جستجو استفاده می‌شدن، بودن.

خیلی از وب‌سایت‌ها مزرعه‌های لینک درست می‌کردن یا از طرح‌های خرید و فروش لینک استفاده می‌کردن. اینجوری، خیلی سریع بک‌لینک به دست می‌آوردن.

برای مقابله با این کار، گوگل الگوریتمش رو تقویت کرد تا این روش رو شناسایی و جریمه کنه. یکی از منابع برای اندازه‌گیری این موضوع، سرعت به دست آوردن لینک سایت شماست.

به دست آوردن لینک‌های زیاد تو یه مدت کوتاه معمولاً نشون دهنده یه فعالیت کلاه سیاه هست، چون یه پروفایل لینک طبیعی رشد تدریجی داره.

10. نوفالو در مقابل دوفالو

یه فاکتور دیگه که گوگل موقع تحلیل لینک‌ها تو یه صفحه ارزیابی می‌کنه، ویژگی نوفالو هست.

وقتی این ویژگی تو کد لینک قرار داده میشه، خزنده وب می‌دونه که نباید اعتباری برای صفحه لینک شده در نظر بگیره.

این یعنی که لینک‌های نوفالو لینک جوس منتقل نمی‌کنن.

به طور پیش‌فرض، همه لینک‌ها دوفالو هستن یا لینک جوس منتقل می‌کنن. وقتی نمی‌خوای از طریق یه لینک اقتدار منتقل کنی، باید تگ نوفالو رو اضافه کنی.

اگه نیاز داری به یه وب‌سایت مشکوک اشاره کنی، مثلاً می‌تونی از تگ نوفالو استفاده کنی تا اقتدارت رو باهاش به اشتراک نذاری.

این تگ معمولاً تو لینک‌های شبکه‌های اجتماعی یا باکس‌های نظرات وبلاگ هم استفاده میشه.

فیسبوک، اینستاگرام یا صاحبان وبلاگ‌ها می‌خوان از انتقال اقتدارشون به لینک‌هایی که هر کاربری ممکنه تو یه صفحه قرار بده جلوگیری کنن، عمدتاً چون از این فضاها اغلب برای اسپم استفاده میشه.

تکنیک‌های اصلی لینک‌سازی کدوما هستن؟

برای به کار بردن تکنیک‌های لینک‌سازی در عمل، مهمه که فاکتورهای ارزیابی لینک گوگل رو در ذهن داشته باشی.

این بهت اجازه میده یه شبکه قوی از لینک‌ها به صفحاتت بسازی که هم از نظر کمیت و هم کیفیت خوب باشه.

پس اینا روش‌های اصلی هستن که ما پیشنهاد می‌کنیم!

1. دارایی‌های دیجیتال بساز

بازاریابی محتوا یه ستون اصلی در لینک‌سازی هست. قبل از اینکه به فکر دنبال کردن لینک‌ها باشی، باید مطمئن بشی که کاربرها چیزی که تو سایتت پیدا می‌کنن رو دوست دارن.

با این کار، از طریق بازدیدکننده‌هایی که دریافت می‌کنی به نتیجه می‌رسی، در این حالت محتوات توسط اونا به اشتراک گذاشته میشه و لینک‌های بیشتری برای سایتت تولید می‌کنی.

برای افزایش شانس به اشتراک گذاری، روی ایجاد دارایی‌های دیجیتال قابل لینک دادن سرمایه‌گذاری کن. اینجا داریم درباره ایجاد محتوایی صحبت می‌کنیم که پتانسیل به اشتراک گذاری بالایی داره.

این یعنی محتوایی اونقدر خوب، اونقدر مرتبط با مخاطب، که خود به خود پخش میشه، بدون اینکه مجبور باشی برای تولید لینک تلاش کنی.

چند مثال برای شروع:

  • اینفوگرافیک‌ها
  • محتوای تعاملی، مثل آزمون‌ها، ماشین حساب‌ها و ارزیابی‌ها
  • پست‌هایی با لیست
  • راهنماهای کامل
  • نتایج تحقیقاتی که پیدا کردی

اینا فقط چند مثال از دارایی‌های قابل لینک دادن هستن که می‌تونی تولید کنی. این نوع دارایی ها به خاطر اینکه راحت قابل درک هستن (مثل محتوای بصری)، جذاب هستن (مثل محتوای تعاملی)، یا داده‌های جدید و اصلی میارن (مثل تحقیقات) به راحتی پروموت میشن.

صرف نظر از فرمت، یادت نره که محتوای با کیفیت قانون شماره یک هست.

2. دنبال شرکای بک‌لینک بگرد

دریافت بک‌لینک یه جنبه از سئو خارج از صفحه هست و کاملاً تحت کنترل تو نیست: لینک‌ها به صفحات تو از طرف‌های سوم میان.

اما تصمیم‌گیری می‌تونه راحت‌تر بشه وقتی روابط خوبی با سایت‌های دیگه داری، که باعث میشه بیشتر تمایل داشته باشن به محتوای تو لینک بدن.

نگرانی اصلی موقع شروع یه استراتژی لینک‌سازی اینه: چطور بهترین شرکا رو برای تولید بک‌لینک پیدا کنیم؟

بهترین شرکا سایت‌هایی هستن که مورد اعتماد گوگلند، و صاحب نظر تو زمینه خودشون هستن که محتوای خوبی مرتبط با حوزه تخصصی‌شون تولید می‌کنن.

معمولاً این سایت‌ها قبلاً برای کلمات کلیدی اصلی‌شون خوب رتبه گرفتن و می‌تونی از ابزارهای زیر برای فهمیدن اینکه اونا چی هستن استفاده کنی.

یه راه برای شناسایی بهترین شرکا از طریق شاخص‌های اقتدار دامنه (DA) و اقتدار صفحه (PA) ابزار Link Explorer سایت MOZ هست.

این شاخص‌ها شبیه‌سازی می‌کنن که الگوریتم گوگل چطور نتایج جستجو رو بر اساس چندین فاکتور رتبه‌بندی که موتور جستجو برای ایجاد یه امتیاز اقتدار برای صفحات و وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنه می‌بینه.

این امتیاز از 0 تا 100 هست و شانس صفحه یا دامنه رو برای رسیدن به جایگاه برتر SERP نشون میده. هر چی امتیاز بالاتر باشه، بهتره.

اونجا می‌تونی امتیازهای DA و PA شرکای احتمالی رو چک کنی تا ببینی آیا ارزش داره ازشون بک‌لینک بگیری یا نه. برای این کار می‌تونی از Link Explorer به صورت رایگان استفاده کنی (با برخی محدودیت‌ها).

همچنین می‌تونی از افزونه Link Explorer برای کروم یا فایرفاکس استفاده کنی که MozBar نام داره. هر کلمه کلیدی که جستجو کنی، شاخص‌های اصلی ابزار رو تو SERP نشون میده.

در نتیجه، می‌تونی شرکای احتمالی رو مستقیماً تو نتایج جستجو ارزیابی کنی.

وقتی شرکای جالبی پیدا می‌کنی، سعی کن با یه رویکرد دوستانه شروع کنی.

آروم شروع کن، پیشنهاد کمک با یه مشکل یا محتوا بده، علاقه‌ات رو برای مشارکت نشون بده و یه رابطه اعتماد بساز. شاید بیشتر طول بکشه، اما احتمال بیشتری داره که یه مشارکت محکم ایجاد کنه.

3. مهمان‌نویسی و بازاریابی مشترک

وقتی شرکای ایده‌آلت رو پیدا کردی و بهشون نزدیک شدی، می‌تونی روش‌هایی برای تولید بک‌لینک پیشنهاد بدی.

رایج‌ترین تکنیک‌های لینک‌سازی با شرکا، نوشتن پست مهمان و بازاریابی مشترک هستن.

نوشتن پست مهمان شامل ایجاد محتوا به عنوان یه نویسنده مهمان تو یه وبلاگ میشه. تو یه پست تولید می‌کنی که برای وبلاگ شریکت مرتبط هست، و در عوض، اونا بهت اجازه میدن یک یا چند لینک به صفحاتت قرار بدی.

اینجوری، شریکت بخشی از اقتدارش رو به تو منتقل می‌کنه و وب‌سایتت بازدیدکننده‌های بیشتری جذب می‌کنه.

پست‌های مهمان تو سال‌های اخیر خیلی بی‌اعتبار شدن چون این روش محبوب شد و هدف اصلیش رو از دست داد.

خیلی از مشارکت‌ها فقط برای تولید بک‌لینک ایجاد شدن بدون اینکه به تجربه کاربر فکر کنن. البته که این کار نکرد. این استراتژی فقط وقتی کار می‌کنه که برای بازدیدکننده‌ها مرتبط باشه.

یه استراتژی دیگه بازاریابی مشترک هست، که به روش شرکت‌هایی اشاره داره که با هم جمع میشن تا مطالبی رو با مشارکت هم ایجاد کنن، مثل کتاب‌های الکترونیکی یا ابزارها. اینجوری، هر دو شریک محصول رو تبلیغ می‌کنن و به صفحات همدیگه لینک میدن.

همون قانون اینجا هم صدق می‌کنه: مطلبی بساز که واقعاً برای مخاطب مرتبط باشه!

برای هر دو استراتژی، مهمه که شرکایی رو انتخاب کنی که مخاطب مشابهی با تو دارن، تا بازدیدکننده‌هایی رو جذب کنی که به محتوای تو علاقه‌مند خواهند بود.

4. روی روابط عمومی سرمایه‌گذاری کن

لینک‌ها روی پورتال‌های خبری و سایت‌های مطبوعاتی ارزشمند هستن. این سایت‌ها معمولاً توسط گوگل شناخته شده هستن و اقتدار زیادی تو وب دارن.

به عنوان مثال ببین اقتدار دامنه سایت‌هایی مثل گاردین و نیویورک تایمز چقدر بالاست (هر دو 100):

علاوه بر این، این سایت‌ها همچنین خواننده‌های منظم زیادی دارن که منجر به اشتراک‌گذاری خودجوش گسترده برای هر موضوعی که اونجا ظاهر میشه میشه. عالی نیست که یه لینک یا حداقل یه اشاره از این سایت‌ها دریافت کنی؟

یه استراتژی روابط عمومی می‌تونه بهت کمک کنه به این هدف برسی. یه مشاور کار ایجاد ارتباط و ارتباط با رسانه‌ها رو انجام میده.

اونا اطلاعات و دستاوردهای مشتریان رو که برای یه خبر، گزارش یا مصاحبه ارزشمند هستن منتقل می‌کنن. اینجوری، بدون اینکه مجبور باشی پول پرداخت کنی، تو مطبوعات جا پیدا می‌کنی.

در حال حاضر، روابط عمومی می‌تونه نه تنها فقط سازمان‌های بزرگ سنت بلکه کانال‌های دیجیتال، شبکه‌های اجتماعی و افراد تأثیرگذار رو هم تو دامنه خودش قرار بد،. پس احتمال بیشتری وجود داره که یه جایی پیدا کنی، بازدیدکننده جذب کنی و لینک به دست بیاری.

5. اشاره‌های بدون لینک رو پیدا کن

می‌دونستی که اشاره‌های بدون لینک هم می‌تونن ارزش رتبه‌بندی بیارن؟ گوگل متوجه میشه وقتی اسم برندها به طور گسترده تو وب ذکر میشن و محبوبیت پیدا می‌کنن.

موتور جستجو بعد اشاره‌ها رو با سایت برند مرتبط می‌کنه و از این فاکتور موقع رتبه‌بندی استفاده می‌کنه.

با این حال، اشاره‌ها اقتدار رو از یه سایت به سایت دیگه منتقل نمی‌کنن. فقط لینک‌ها این کار رو می‌کنن. یه اشاره خوبه، اما یه اشاره با لینک بهتره!

پس کاری که می‌تونی بکنی اینه که اشاره‌هایی که برندت قبلاً دریافت کرده رو پیگیری کنی و با مدیر سایت تماس بگیری تا یه لینک اضافه کنه. با یه رویکرد دوستانه، شانس خوبی داری که اون لینک رو به دست بیاری.

برای پیدا کردن این اشاره‌ها، می‌تونی از گوگل آلرتس استفاده کنی که هر وقت برندت (یا هر عبارتی که تعریف کنی) ذکر بشه یه اعلان صادر می‌کنه.

یه راه دیگه اینه که فقط از جستجوی گوگل استفاده کنی. کافیه برندت رو جستجو کنی تا سایت‌هایی که بهش اشاره کردن رو پیدا کنی. اما یه نکته کوچیک: وب‌سایت خودت رو از هنگام جستجو حذف کن.

می‌تونی این کار رو با استفاده از ویژگی جستجوی حذف انجام بدی: “rock content” -site:rockcontent.com. نتایج سایت‌هایی رو نشون میده – به جز سایت خودمون – که قبلاً به راک کانتنت اشاره کردن.

6. از خوشه‌های موضوعی برای لینک‌های داخلی استفاده کن

خوشه‌های موضوعی (Topic Clusters) یه استراتژی برای ایجاد سلسله مراتب برای یه سایت یا صفحه وبلاگ از طریق یه شبکه لینک داخلی هستن.

اینطوری کار می‌کنه: یه پست بر اساس یه کلمه کلیدی ضروری برای کسب و کارت ایجاد می‌کنی. این پست، محتوای مرکزی برای خوشه موضوعی خواهد بود.

مثلاً، در مورد رادزاد، می‌تونیم بگیم که پستمون درباره سئو یه محتوای ستونی (Pillar) هست.

بعد، پست‌های دیگه با کلمات کلیدی خاص‌تر به اون محتوای اصلی لینک میدن. ترجیحاً، این لینک باید اولین لینک تو متن باشه.

تو رادزاد، پست‌هایی که درباره سئو و افزایش سرعت سایت هستند این کار رو می‌کنن و به پست سئو لینک میدن.

اینجوری، این پست‌های شبکه ای اقتدار محتوای ستونی رو تقویت می‌کنن که بالای سلسله مراتب سایت قرار داره. گوگل این رو می‌فهمه و به محتوای اصلی تو رتبه‌بندی ارزش میده.

7. لینک‌های شکسته رو ریدایرکت کن

طبیعیه که لینک‌ها دیگه بخشی از یه سایت نباشن. محتوا به‌روزرسانی یا حذف میشه، یا سایت‌ها ساختار URLشون رو تغییر میدن که لینک‌های شکسته تولید می‌کنه.

وقتی کاربر سعی می‌کنه به این لینک‌ها دسترسی پیدا کنه، با یه خطای 404 مواجه میشه که بهش اطلاع میده صفحه پیدا نشده.

وقتی این اتفاق می‌افته، نه تنها کاربر رو ناامید می‌کنه و ترافیک از دست میدی، بلکه لینک جوسی که لینک به صفحه‌ات منتقل می‌کرد رو هم از دست میدی. چطور این مشکل رو حل کنیم؟

برای این کار باید لینک‌های شکسته رو به URLهای درست ریدایرکت کنی. داریم درباره ریدایرکت‌های 301 صحبت می‌کنیم که شامل یه تغییر تو کد صفحه میشه تا کاربرها رو به صفحه‌ای که می‌خوان بهش دسترسی پیدا کنن هدایت کنه.

یه ابزار مثل Screaming Frog می‌تونه تو این کار بهت کمک کنه. خیلی مؤثره در پیدا کردن لینک‌های شکسته تو سایتت و بعد بررسی ریدایرکت‌هایی که انجام میدی.

برای ایجاد ریدایرکت، ممکنه به کمک یه توسعه‌دهنده نیاز داشته باشی، چون باید با کد ور بری. اما اگه یه سایت وردپرسی داری، پلاگین‌هایی مثل Redirection کار رو راحت می‌کنن.

اگه صفحه دیگه وجود نداره (مثلاً اگه محتوا حذف شده)، می‌تونی یه صفحه خطای 404 سفارشی بسازی.

به کاربر اطلاع بده که محتوا دیگه وجود نداره، اما محتوای جایگزینی که ممکنه ازش لذت ببره پیشنهاد کن.

8. بک‌لینک‌های مشکوک رو رد کن

همه بک‌لینک‌هایی که دریافت می‌کنی خوب نیستن. اغلب، سایت‌ها لینک‌هایی از سایت‌های اسپم یا مشکوک دریافت می‌کنن که می‌تونه تأثیر منفی روی رتبه‌بندیشون داشته باشه. یادت باشه که برای کسب اعتماد گوگل باید همسایه‌های مورد اعتمادی داشته باشی.

یه استراتژی مهم لینک‌سازی، رد کردن بک‌لینک‌های مشکوک یا ناخواسته هست.

یه ابزار عالی برای این کار کنسول جستجوی گوگل هست. یه ویژگی خاص برای رد کردن بک‌لینک‌ها داره. فقط کافیه بهش بگی کدوم صفحات یا دامنه‌ها باید رد بشن.

اگرچه ممکنه یکم طول بکشه، اما گوگل به زودی این سایت‌ها رو تو رتبه‌بندیش در نظر نمی‌گیره.

علاوه بر این ابزار، می‌تونی سعی کنی مستقیماً با مدیر سایت صحبت کنی تا بک‌لینک رو حذف کنه.

9. از رقبات یاد بگیر

یه بخش خیلی مهم از بازاریابی دیجیتال خوب، پیگیری کاری هست که رقبات انجام میدن، و این شامل لینک‌سازی هم میشه.

پس حتماً نگاهی به کارهایی که برندهای دیگه تو صنعتت انجام میدن بنداز، مخصوصاً اگه برای کلمات کلیدی هدفت رتبه بالاتری از تو دارن.

می‌تونی از یه ابزار رایگان مثل Ubersuggest یا Backlink Gap Tool استفاده کنی تا متوجه بشی بک‌لینک‌هاشون از کجا میان.

فقط یه تحلیل روی دامنه رقیبت انجام بده، لیست سایت‌هایی که بهشون لینک میدن رو چک کن و دنبال سرنخ‌هایی درباره استراتژی اصلیشون بگرد.

شاید دارن خیلی پست مهمان می‌نویسن. یا شاید لینک‌های زیادی از سایت‌های بزرگ شرکتی و نشریات کلیدی دارن که احتمالاً نتیجه شبکه‌سازی عمیق هست.

هر کاری که دارن می‌کنن، فکر کن چطور می‌تونی خودت کار مشابهی انجام بدی تا جلو بیفتی.

10. با محتوای عالی لینک به دست بیار

در نهایت، هیچ ترفند یا استراتژی‌ای نمی‌تونه قدرت محتوای فوق‌العاده رو شکست بده.

محتوای عالی از استراتژی لینک‌سازیت با کسب لینک‌های با کیفیت برات پشتیبانی می‌کنه. پس روی ایجاد پست‌های با ارزش بالا تمرکز کن که کاربران رو ترغیب کنه بهش اشاره کنن و با دنبال‌کننده‌های خودشون به اشتراک بذارن.

پست‌های با ارزش هدفشون پاسخ دادن به سؤالاتی هست که مخاطبینت ممکنه داشته باشن اما شاید به ذهنشون نرسه بپرسن. اونا به کاربران کمک می‌کنن تصمیم بگیرن، عمیقاً وارد روندهای کلیدی صنعت بشن و به موضوعات محبوب از زاویه‌های جدید و هیجان‌انگیز نگاه کنن.

اونا همچنین با استفاده از محتوای چندرسانه‌ای و تعامل نوآوری می‌کنن.

اما کاربران نمی‌تونن چیزهایی رو که نمی‌تونن پیدا کنن رو به اشتراک بذارن و بهشون لینک بدن، پس مطمئن شو که فعالانه بهترین محتواهات رو پروموت می‌کنی و کمک می‌کنی پخش بشن.

تو زمان‌های مناسب پست بذار، از شبکه‌های اجتماعی حداکثر استفاده رو ببر و غیره.

11. لینک های ارزشمند ایجاد کن

لینک‌سازی و شبکه‌سازی دست در دست هم پیش میرن، پس پست‌هایی که محتوای عالی افراد دیگه رو نمایش میدن یه راه عالی برای تقویت هر دو زمینه هست.

برندها و تولیدکننده‌های محتوای دیگه تو صنعت و حوزه انتخابیت بک‌لینک‌هاشون رو به همون دقت تو زیر نظر دارن، پس متوجه میشن که اونا رو اضافه کردی.

از اینکه تو لیست‌ها یا جمع‌آوری‌هایی که قصد دارن روی محتواهای خواندنی ضروری فوکوس کنن قرار گرفتن، خوشحال هم میشن. احتمالاً بعضی‌هاشون انگیزه پیدا می‌کنن که یه روزی لطف رو جبران کنن، که به ساختن کاتالوگ بک‌لینک‌هات و ایجاد روابط مثبت با همکارها کمک می‌کنه.

علاوه بر این، جمع‌آوری‌ها محتوای فوق‌العاده‌ای می‌سازن که واقعاً برای خواننده‌هات ارزشمنده.

برای ایده‌های سایت‌هایی که می‌تونی اضافه کنی، ببین وقتی یه کلمه کلیدی هدف رو تو گوگل جستجو می‌کنی چی میاد، یا چک کن که دیگران تو حوزه‌ات به چی لینک میدن.

12. تحقیقات اصلی انجام بده

همونطور که هر تولیدکننده محتوا و بازاریاب قبلاً می‌دونه، تحقیق دقیقی که به مخاطب ارزش میده، بی‌نظیره.

با این حال، طبیعتاً یه نفر باید اون تحقیق رو در وهله اول انجام بده. چرا اون شخص تو نباشی؟

تحقیق اصلی با کیفیت بالا درباره مفاهیم مهم صنعت که همکارهات باید بدونن یه راه فوق‌العاده برای تثبیت خودت به عنوان یه مرجع هست. و نوشتن گزارش‌های منظم و خوانا درباره یافته‌هات می‌تونه استراتژی لینک‌سازیت رو به اوج برسونه.

مسلماً می‌تونی خودت تحقیق کنی. اما اگه احساس می‌کنی مجهز نیستی که خودت این کار رو انجام بدی (یا به هر دلیلی ترجیح میدی این کار رو نکنی)، می‌تونی یه تیم تحقیقاتی استخدام کنی که کار سنگین رو برات انجام بدن.

بعد از یافته‌ها برای ایجاد پست‌های وبلاگ، اینفوگرافیک‌ها، ویدئوها و موارد دیگه به یادموندنی و مفید استفاده کن.

13. روی کسب لینک‌های سرمقاله تمرکز کن

اگرچه هیچ اشکالی نداره که گاهی از یه همکار درخواست لینک کنی، افراد تأثیرگذار رو اسپانسر کنی، یا به روش‌های دیگه تولیدکننده‌های محتوا رو تشویق کنی که با استراتژی لینک‌سازیت کمک کنن، اما باید روی کسب لینک‌های سرمقاله هم تمرکز کنی.

لینک‌های سرمقاله لینک‌هایی هستن که کاملاً ارگانیک هستن، یعنی درخواست نشدن، پولی براشون پرداخت نشده یا معاوضه نشدن.

اونا به مراتب ارزشمندترین لینک‌هایی هستن که یه برند می‌تونه داشته باشه، و فقط یه راه برای به دست آوردنشون وجود داره: تولید مداوم محتوای فوق‌العاده.

با هدف وبلاگ‌نویسی کن تا لینک‌های سرمقاله به دست بیاری. پست‌های با ارزش بالا بساز که به مردم کمک کنن مشکلات رو حل کنن، به اهدافشون برسن و تو چیزهایی که می‌خوان استاد بشن بهتر بشن.

توصیه‌ها و اطلاعاتت رو با تحقیقات و داده‌های قوی از منابع معتبر پشتیبانی کن.

چطور با ایمیل برای لینک‌سازی ارتباط برقرار کنیم؟

اگرچه هیچ برندی نباید کاملاً به بک‌لینک‌های درخواستی تکیه کنه، اما یه راه عالی برای تکمیل یه استراتژی جامع هستن و باید بخشی از رویکرد همه باشن.

با این حال، تولیدکننده‌های محتوای موفق درخواست‌های بک‌لینک خیلی بیشتری از اونچه بتونن قبول کنن دریافت می‌کنن، پس یه رویکرد هوشمندانه برای ارتباط ایمیلی ضروریه.

افراد مناسب رو هدف قرار بده

برای لینک‌سازی، کافی نیست که فقط تولیدکننده‌های محتوا و وب‌سایت‌هایی با دنبال‌کننده‌های زیاد رو هدف قرار بدی.

هم اونا و هم مخاطبشون باید برای محتوای تو مناسب باشن. همچنین مهمه که تو ایمیلت توضیح بدی چطور محتوای تو مناسبه.

با نشون دادن این شروع کن که می‌فهمی و قدر کاری که دارن انجام میدن رو می‌دونی. بعد با روشن کردن اینکه چطور لینک دادن به محتوای تو می‌تونه به مخاطبشون سود برسونه و محتواشون رو بهبود بده ادامه بده.

سر اصل مطلب برو

ویراستارها و تولیدکننده‌های محتوا با دنبال‌کننده‌های زیادی که دارن، آدم‌های پرمشغله‌ای هستن.

احتمالاً تا آخر یه ایمیل طولانی که کلی طول می‌کشه تا به اصل مطلب برسه رو نمی‌خونن، پس تا جایی که می‌تونی مختصر بنویس.

با یه معرفی مؤدبانه (اما کوتاه) شروع کن که شامل هر ارتباط خاصی که ممکنه با هم داشته باشین بشه. یه تعریف صادقانه از کار شخص یا وب‌سایتش اضافه کن. بعد مستقیم برو سراغ دلیل ایمیل زدنت.

روی عنوان ایمیلت فکر کن

یادت باشه، فقط چند ثانیه وقت داری توجه یه آدم پرمشغله رو جلب کنی، مخصوصاً وقتی یه دریای ایمیل دارن که باید هر روز از بینش رد بشن.

یه عنوان خوب می‌تونه تفاوت بین یه ایمیلی که جواب می‌گیره و یکی که مستقیم میره تو سطل آشغال بدون اینکه حتی باز بشه رو ایجاد کنه.

مثل متن ایمیلت، عنوانت هم باید مستقیم به قلب دلیل ایمیل زدنت بره. همچنین باید دوستانه، گرم و یه کم شخصی باشه. از زبان پرفشار یا شبیه تبلیغات اجتناب کن.

چطور موفقیت در لینک‌سازی رو اندازه‌گیری کنیم

ساختن یه کاتالوگ قوی از بک‌لینک‌های با کیفیت در نهایت یه بازی کیفیه، نه کمی، پس صبر کلید کاره.

حتماً فاکتورهایی مثل موارد زیر رو پیگیری و تحلیل کن تا یه خوانش دقیق از موفقیت تلاش‌هات به دست بیاری.

دامنه‌های ارجاع دهنده

لینک‌سازی موفق یعنی بازی طولانی مدت و خوب بازی کردن، پس یه مدتی طول می‌کشه تا شروع کنی نتایج رو ببینی. یکی از جاهایی که نتایج نشون داده میشه تو سوابق ترافیکته.

یه کمپین بک‌لینک موفق نهایتاً یه افزایش تدریجی تو تعداد دامنه‌های ارجاع دهنده که به سایتت اشاره می‌کنن نشون داده میشه.

می‌تونی انتظار داشته باشی این روند سرعت بگیره همونطور که به ایجاد و ساختن روابط با همکارها تو صنعتت ادامه میدی.

رتبه‌های جستجوی گوگل

تقویت رتبه صفحه هدفت تو نتایج گوگل اگه نگیم مهم‌ترین، یکی از مهم‌ترین اهداف هر کمپین لینک‌سازی هست.

با توجه به بهترین سناریو، می‌خوای ببینی که محتواهات تو 3-5 نتیجه اول جستجو ظاهر میشن.

پس موقعیت‌های جستجو رو پیگیری کن. دنبال شواهدی باش که نشون میده صفحه‌هات دارن تو نتایج جستجو برای کلمات کلیدی و عبارات جستجوی هدفت بالا میان.

این نشونه‌ایه که تلاش‌های بک‌لینک‌سازیت (و استراتژی کلی سئو) دارن کاری رو که قرار بود انجام میدن.

ترافیک ارگانیک

یه استراتژی لینک‌سازی قوی همچنین باید منجر به یه روند رو به بالا تو ترافیک ارگانیک و با ارزش بالا بشه، پس مطمئن شو که الگوها و منابع کلی ترافیکت رو زیر نظر داری.

این کار رو می‌شه به راحتی از طریق گوگل آنالیتیکس، کنسول جستجوی گوگل و رابط‌های مشابه انجام داد.

دوباره میگم، یه مدتی طول می‌کشه تا یه استراتژی بک‌لینک نتیجه بده، مخصوصاً اگه تو یه حوزه رقابتی فعالیت می‌کنی. اما اکثر برندها تو عرض 3-12 ماه شروع می‌کنن بهبود رو ببینن.

بهترین ابزارهای لینک‌سازی کدوما هستن؟

توسعه یه استراتژی لینک‌سازی بدون ابزارهایی که کمک کنن فرصت‌های مشارکت و لینک رو شناسایی کنی، یا مشکلاتی که باید اصلاح بشن رو تشخیص بدی سخته.

در زیر، ابزارهای اصلی برای این وظایف رو معرفی می‌کنیم.

1. کنسول جستجوی گوگل

کنسول جستجوی گوگل یکی از ابزارهای اصلی برای هر استراتژی سئو هست، و 100% رایگانه!

بین یه سایت و گوگل ارتباط برقرار می‌کنه تا مدیر بتونه مشکلات و فرصت‌های بهینه‌سازی رو شناسایی کنه.

یکی از ویژگی‌های کنسول جستجوی گوگل برای لینک‌سازی بی اثر کردن بک‌لینک‌هاست که قبلاً بهش اشاره کردیم.

همچنین، این ابزار بهت هشدار میده اگه به خاطر روش‌های کلاه سیاه جریمه‌ای دریافت کرده باشی. اینجوری می‌تونی اقدام کنی تا اصلاحشون کنی.

2. Majestic

تمرکز Majestic روی تحلیل بک‌لینک‌ها از سایت‌های دیگه هست. احتمالاً کامل‌ترین ابزار برای این کاره.

متأسفانه رایگان نیست – اشتراک‌ها از 39.99 پوند در ماه شروع میشن – اما می‌تونی قبل از اینکه چیزی پرداخت کنی بعضی URLها رو تست کنی.

این ابزار یه تحلیل کامل از پروفایل بک‌لینک‌های یه صفحه انجام میده.

شامل شاخص‌های اختصاصی ایجاد شده توسط مجستیک میشه، مثل Trust Flow و Citation Flow، که به ترتیب یه امتیاز برای کیفیت و حجم نقل قول‌ها در سایت‌های دیگه تخمین می‌زنن.

همچنین می‌تونی اطلاعاتی درباره متن‌های لنگر، زمینه بک‌لینک‌ها، لینک‌های نوفالو و خیلی داده‌های دیگه رو چک کنی.

3. Ahrefs

Ahrefs، یه پلتفرم کلیدی سئو، روی سئو خارج از صفحه متمرکزه. این هم رایگان نیست – باید یکی از پلن‌ها رو که از 99 دلار در ماه شروع میشن بخری.

بعضی ویژگی‌ها برای لینک‌سازی فوق‌العاده مفید هستن:

  • Site Explorer: بهت اجازه میده هر URLی در وب رو جستجو کنی تا درباره پروفایل بک‌لینک‌هاش چیزهایی یاد بگیری. می‌تونی مثلاً رقبا رو جستجو کنی و بفهمی کدوم سایت‌ها بهشون لینک میدن.
  • Content Explorer: بهت اجازه میده برای یه کلمه کلیدی خاص سایت‌ها رو جستجو کنی. یه راه حل برای پیدا کردن شرکای خوب لینک‌سازی هست.
  • Alerts: هر وقت یه سایت بک‌لینک به دست میاره یا از دست میده هشدار صادر می‌کنه. این برای نظارت بر فعالیت‌های لینک‌سازی رقبا عالیه.

4. Link Explorer (Moz)

Moz، که یه مرجع تو بازار سئو هست، بعضی ابزارهای رایگان برای کمک به استراتژی‌های بهینه‌سازی ارائه میده. یکی از اونا Link Explorer هست که با استراتژی‌های لینک‌سازی کمک می‌کنه.

این ابزار هر صفحه‌ای که انتخاب کنی رو تحلیل می‌کنه و درباره بک‌لینک‌ها، رقبا، لینک‌های شکسته، متن‌های لنگر و فرصت‌های لینک‌سازی گزارش میده.

تو نسخه پولی (که از 99 دلار در ماه شروع میشه)، داده‌ها و تحلیل‌های کامل پیدا می‌کنی.

همچنین، Moz مسئول دو شاخصی هست که قبلاً معرفی کردیم: اقتدار دامنه و اقتدار صفحه. پس برای دسترسی بهشون، باید از این ابزار استفاده کنی.

گزارش‌هایی که Link Explorer ارائه میده رو می‌تونی از طریق MozBar، افزونه رایگان برای کروم و فایرفاکس هم ببینی. این داده‌ها رو مستقیماً روی SERP یا موقع دسترسی به سایت‌ها نشون میده.

5. Screaming Frog

Screaming Frog یه ابزار بررسی وب‌سایت فوق‌العاده کامل برای هر دو سئو داخل صفحه و خارج از صفحه هست. نسخه رایگان بعضی محدودیت‌ها داره، اما یه شروع عالیه، در حالی که پلن‌های پولی از 149 پوند در سال شروع میشن.

برای لینک‌سازی، ویژگی‌های اصلی که Screaming Frog ارائه میده شامل شناسایی لینک‌های شکسته (خطاهای 404) و بررسی ریدایرکت‌ها میشه. این همون چیزیه که برای بازیابی لینک جوس و گم نشدن کاربرها تو سایتت نیاز داری.

جمع‌بندی

حالا می‌فهمی که لینک‌سازی چطور کار می‌کنه و همه نکات و ابزارها رو برای ایجاد استراتژیت داری.

همین امروز شروع کن به ارزیابی پروفایل لینک صفحه‌هات، اصلاحات و ریدایرکت‌ها رو انجام بده و دنبال مشارکت‌ها و فرصت‌های لینک بگرد تا بک‌لینک‌هات رو بهبود بدی.

امیدوارم این اطلاعات کمکت کنه تا استراتژی لینک‌سازی قدرتمندی رو پیاده کنی. موفق باشی!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *