زندگی به عنوان یک فریلنسر سئو مزایای منحصر به فردی را برای علاقه مندان به تولید محتوا و بازاریابی دیجیتال به همراه دارد. تخصص سئو که به عنوان یکی از با ارزش ترین و پرطرفدارترین مهارت های بازاریابی تلقی می شود، فریلنسرهای این حوزه را برای شرکت های در حال رشد ارزشمند می کند.
در حالی که فریلنسینگ در مقایسه با سایر مسیرهای شغلی با موانع ورود نسبتاً کمی رو به رو است، هنوز هم مهم است که متخصصان سئو استراتژی مناسبی برای آینده خود داشته باشند.
من حرفه خودم در دیجیتال مارکتینگ را با فریلنسری شروع کردم و در این پست شما هم یاد میگیرید که چگونه یک فریلنسر سئو شوید و مشتریان ارزشمندی را به سمت خود جذب کنید.
فریلنسری سئو چیست؟
فریلنسری سئو شامل ایجاد رابطه مستقیم با مشتری و ارائه خدمات به عنوان یک کارآفرین انفرادی در زمینه سئو و بازاریابی دیجیتال است.
یک فریلنسر سئو به جای اینکه در یک شرکت خاصی مستقر شود و شروع به فعالیت کند، کسب و کار خود را راه انداخته و با مشتریان زیادی از سرتاسر دنیا ارتباط برقرار می کند.
در مسیر فریلنسری، متخصصین کنترل کاملی بر روی قیمت گذاری، ارائه خدمات و انتخاب مشتریان دارند و از انعطاف به وجود آمده رضایت دارند. امروزه یادگیری نحوه تبدیل شدن به فریلنسر سئو در بین کارشناسان در حال افزایش است.
شرکت ها هم به خاطر افزایش مشکلات مالی، به جای استخدام نیروی تمام وقت در شرکت، رو به استخدام فریلنسر سئو آورده اند. یک تحقیق انجام شده در این زمینه نشان میدهد که 78% شرکت ها در سال 2023 من باب فعالیت های بازاریابی خود رو به فریلنسرها آورده اند.
فریلنسری سئو می تواند به متخصصان امکان دهد تا به فرصت های بسیار زیادی برای رشد و گسترش شغلی دست یابند. با این حال لازمه این امر آنست که متخصصین سئو در ساخت برند خود، یافتن مشتری و یادگیری مهارت های مناسب سرمایه گذاری کنند.
یک فریلنسر سئو چه کارهایی انجام می دهد؟
مسئولیت های یک فریلنسر سئو بسته به نوع کسب و کاری که راه اندازی می کند متفاوت است.
برخی از فریلنسرهای سئو بر روی سرویس های تخصصی تر مانند سئو تکنیکال یا جستجوی کلمات کلیدی تمرکز می کنند، در حالی که برخی دیگر نیز توجهشان را به خدمات عمومی تر معطوف می کنند.
در نهایت هدف فریلنسر سئو سازمان دهی، تولید و ویرایش محتوا در وب سایت کسب و کار های مشتریان است، به این امید که حضور پر رنگ تری در نتایج جستجو داشته باشند.
برخی از خدمات قابل ارائه توسط فریلنسرهای سئو عبارتند از:
سئو آن پیج: استراتژی های سئو آن پیج شامل بهینه سازی محتوا با هدف افزایش دیده شدن آن در نتایج جستجوی کلمات کلیدی است.
سئو آف پیج: فریلنسرهای سئو که بر روی سئو آف پیج متمرکز هستند، همواره در تلاش هستند که رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو را با لینک سازی، PR دیجیتال و سایر تکنیک های سئو خارج از سایت بهبود ببخشند.
سئو تکنیکال: سئو تکنیکال شامل بهینه سازی سایت در مرحله Crawl و Index است. وظایف فریلنسر سئو در این قسمت رفع هر گونه خطای فنی و بهبود عملکرد سایت است.
فریلنسرها باید آنچه که مخاطبین کسب و کار سرچ می کنند را بشناسند و سپس حول این نیازها تولید محتوا کنند.
آنالیز رقبا: فریلنسرهای سئو اغلب زمان زیادی را علاوه بر شناخت ترندهای بازار و مخاطبین کسب و کار، صرف آنالیز رقبا می کنند. آنالیز رقبا به فریلنسرها کمک می کند تا از کلمات کلیدی مورد استفاده رقبا اگاه شده، گپ ها را یافته و استراتژی های سئو را مطابق با این اطلاعات تنظیم کنند.
مدیریت مشتری: به عنوان یک فریلنسر سئو شما باید قادر به مدیریت مشتریان خود باشد. همچنین باید توانایی همکاری با سایر تیم ها را داشته باشید. شما باید به طور مرتب با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید، مشاوره بدهید و گزارشهایی را آماده و به سمع و نظر آنها برسانید.
چگونه فریلنسر سئو شوم؟
در ادامه به معرفی و توضیح ده قدم برای تبدیل شدن به فریلنسر سئو پرداخته ام. با من همراه باشید.
1. مهارت های پیشرفته در سئو کسب کنید
اولین و مهمترین چیز برای موفق شدن در مسیر فریلنسری سئو، داشتن تخصص و مهارت های ویژه در سئو است.
سئو یک مفهوم بازاریابی پیچیده و گسترده است که شامل عوامل زیادی از ساخت لینک و جستجوی کلمات کلیدی گرفته تا تولید محتوا می باشد. به عنوان یک فریلنسر سئو، باید یاد بگیرید که موتورهای جستجو چگونه کار می کنند و چگونه می توانید از روش های مختلف برای کمک به مشتریان خود در راستای رسیدن به اهدافشان استفاده کنید.
راه های مختلفی برای تقویت مهارت های شما وجود دارد، مانند:
گذراندن دوره های سئو: امروزه دوره ها و کارگاه های آموزشی فوق العاده ای در زمینه سئو برای بازاریابان دیجیتال وجود دارد. بسیاری از دوره های رایگان سئو نیازی به داشتن دانش قبلی ندارند و مدرسان این دوره ها تمام اصول اولیه تجزیه و تحلیل سئو، بهینه سازی محتوا و توسعه استراتژی سئو را به شما آموزش می دهند.
اخذ گواهینامه های سئو: کسب گواهینامه های مختلف سئو نه تنها موجب بهبود مهارت ها و دانشتان شده، بلکه در جذب طیف وسیع تری از مشتریان نیز به شما کمک می کند. گرفتن گواهینامه های معتبر باعث افزایش اعتبار شما شده و ارتباط با مشتریان بالقوه را آسانتر می کند.
خواندن راهنماها و کتاب های سئو: کتاب های سئو اطلاعات بسیار خوبی از مسائل پشت صحنه سئو به شما ارائه می دهند. با استفاده از این منابع می تواند تفاوت های بین آن پیج سئو، آف پیچ سئو و سئو تکنیکال را بهتر درک کنید. به علاوه بسیاری از راهنماها شامل ترفندهایی هستند که در استراتژی های بازاریابی قابل استفاده هستند.
یاد گرفتن از متخصصین سئو: بزرگان صنعت سئو همواره تجربیاتشان را از طریق پست هایشان به اشتراک می گذارند. سخنرانی ها و ویدئوهای این افراد با یک جستجوی ساده در پلتفرم های مختلف در دسترس هستند و از این طریق می توانید با تاکتیک های جدید آشنا شوید.
2. یک وب سایت در زمینه سئو بسازید
در حالی که یادگیری مهارت های سئو از طریق دوره ها و منابع مختلف روشی عالی برای افزایش دانش شماست، استفاده از این روش ها در عمل نیز بسیار مهم است.
با ساخت یک وب سایت برای خودتان میتوانید توانایی تان در زمینه سئو در عمل به نمایش گذاشته و شانس بیشتری برای ارتباط با مشتریان کسب کنید. می توانید با تمرکز بر روی موضوعات خاص در وب سایت خود، مانند نحوه ارزیابی سئو، یا نحوه استخدام سئوکار دورکار، افراد بالقوه را با سایت خود آشنا کنید.
این کار به شما کمک میکند که دانش خود را در فاز عملی تست کرده و همچنین ارزش های خود را به مخاطبین بالقوه نشان دهید. اگر بتوانید به مشتریان بالقوه خود نشان دهید که می توانید وب سایت خود را در کلمات کلید مورد نظرتان به رتبه های برتر گوگل برسانید، در این صورت آنها اعتماد بیشتری به شما خواهند کرد.
شما حتی می توانید از محتوای وب سایت خود برای اثبات جایگاه خود به عنوان یک رهبر فکری در صنعت خود استفاده کنید.
3. برند شخصی خود را بسازید
برند شخصی شما در موفقیت شما به عنوان یک فریلنسر سئو نقش مهمی بازی میکند. با استفاده از یک برند شخصی می توانید خود را از سایر فریلنسرها متمایز کرده و اعتماد مشتریان بالقوه را به سمت خود جلب کنید. در نتیجه میتوانید از این طریق پتانسیل درآمدزایی خود را افزایش دهید.
ساخت یک وب سایت یا بلاگ، روش خوبی برای شروع برند سازی است، چرا که این گونه دیدی از مهارت ها، شخصیت و اخلاق کاریتان را به مشتریان بالقوه نشان می دهید.
گسترش برند در هر زمانی ارزشمند است. به عنوان مثال می توانید با ایجاد یک اکانت در شبکه های اجتماعی پر مخاطب، شروع به فعالیت کرده و کاربرانی که در این پلتفرم ها به دنبال پشتیبانی سئو هستند را به سوی خود جذب کنید.
در فضای B2B، کانال هایی مانند توئیتر، لینکدین، فیسبوک و اینستاگرام، پلتفرم های خوبی برای جلب توجه مشتریان و افزایش اعتبار برند هستند. همچنین این کانالها به شما فرصت میدهند تا با پیوستن به شبکه ای از متخصصان بازاریابی دیجیتال و همینطور تعامل با رهبران فکری سئو و ایجاد روابط جدید، برند خود را توسعه دهید.
اطمینان حاصل کنید که هر پلتفرمی که برای تقویت حضور آنلاین خود استفاده می کنید، هویت ثابتی از برندتان را به نمایش می گذارد. از لحن صدا، زبان و لوگوی یکسانی در تمام محتواها استفاده کنید تا حس آشنایی در مخاطبان هدف ایجاد شود.
4. قیمت های خود را مشخص کنید
قیمت گذاری خدماتتان یکی از دشوارترین کارهایست که برای شروع فریلنسری خود تجربه خواهید کرد.
شیوه های متنوعی برای قیمت گذاری خدماتتان وجود دارد. قیمت ها عموما به صورت ساعتی یا پروژه ای تعیین میشوند. اما یکی از بهترین روش های قیمت گذاری، ماهانه است، چرا که میتوانید درآمد طولانی مدت تری را تضمین کند.
در هنگام تعیین قیمت ها ارزیابی استانداردهای زمینه کاری اهمیت بسیاری دارد. به عنوان نمونه پروژه های سئو یکباره معمولا از 5 میلیون تومان شروع می شوند. همینطور هزینه سرویس های ساعتی، معمولا از ساعتی 1 میلیون تومان شروع می شود، در حالی که سرویس های ماهانه حداقل 10 میلیون تومان است.
در حالت ایده آل، ساختار قیمت گذاری شما باید تضمین کند که می توانید با سایر ارائه دهندگان خدمات سئو رقابت کنید و در عین حال سود خوبی هم کسب کنید. همچنین برای قیمت دادن میزان زمانی که باید صرف هر پروژه کنید را به دقت بررسی کنید.
همچنین بد نیست متذکر شویم که قیمت خدمات سئو به منطقه جغرافیایی شما در جهان هم بستگی دارد. به عنوان مثال هزینه ساعتی خدمات سئو در آمریکا معمولا بالاتر از اروپا است و همچنین هزینه سئو در اروپا عموما بیشتر از خاورمیانه است.
5. اولین مشتریان خود را کسب کنید
پس از تعیین نرخ ها و شروع فعالیت در زمنیه توسعه برند، قدم بعدی پیدا کردن اولین مشتریان است.
تمرکز باید بر ایجاد شهرت شما به عنوان یک متخصص سئو معتبر باشد. هرچه تجربه بیشتری در این صنعت به دست آورید، می توانید تائیدیه ها، بررسی ها، کیس استادی ها (Case Study) و نمونه کارهای بیشتری را با مشتریان بالقوه آینده خود به اشتراک بگذارید.
هنگامی که برای اولین بار نامی برای خود می سازید، ممکن است لازم باشد که هزینه های کمتری را برای پروژه ها درخواست دهید.
میتوانید گزینههایتان را در وب سایت های استخدام فریلنسر مانند پونیشا و سایر وبسایتها بررسی کنید. همچنین میتوانید از طریق پلتفرمهایی مانند لینکدین به دنبال شرکتهایی بگردید که نیاز به پشتیبان سئو دارند. حتی ممکن است بخواهید بر روی وب سایت های غیرانتفاعی و همینطور وب سایتهای دوستانتان به رایگان کار کنید.
خدمات خود را تا حد امکان تبلیغ کنید تا به مشتریان بیشتری دسترسی پیدا کنید. می توانید از ترکیب سئو با تبلیغات PPC و همینطور تبلیغ در شبکه های اجتماعی استفاده کنید تا با مشتریان هدف خود ارتباط برقرار کنید.
شرکت در ایونت های مرتبط با دیجیتال مارکتینگ نیز می تواند راه خوبی برای گسترش شبکه ارتباطات شما و کشف مشتریان بالقوه جدید باشد.
6. صفحه نمونه کار بسازید
نمایش نمونه کارها روش خوبی برای جلب توجه مشتریان بالقوه به دستاوردها و پروژه های شما در طول سالیان گذشته است.
صفحه نمونه کارهای شما باید تمام اطلاعات لازم در جهت واجد شرایط بودنتان را به مشتریان بالقوه نشان دهد. این صفحه باید شامل نام و اطلاعات شما و همچنین اطلاعات شما به صورت کیس استادی باشد. همچنین می توانید از نمونه کارهای خود برای برجسته کردن نظرات مثبت و تائیدیه هایی که از سایر شرکت ها دریافت کرده اید استفاده کنید.
هرچه بتوانید دادههای ارزشمندتری را در مجموعه خود بگنجانید، برای مشتریان بالقوه قانعکنندهتر خواهید بود. می توانید از داده های زیر در صفحه نمونه کارهای خود استفاده کنید:
- محبوب ترین و رتبه دار ترین صفحات وب سایت شما
- نمونه لینک سازی ها
- آمار عملکرد وب سایت
- مطالعات موردی در مورد چگونگی کمک به مشتریان برای غلبه بر چالش های سئو
صفحه نمونه کار شما باید حس خوبی از نوع کار سئو شما به مشتریان داده و نتایج خوبی که میتوانید در پروژههایشان کسب کنید را از همان ابتدا در ذهنشان تداعی کند.
7. از مشتریان خود تائیدیه بگیرید
یکی از بخش های مهم توسعه برندتان و ایجاد نمونه کارهای حرفه ای به عنوان یک فریلنسر سئو، گرفتن تائیدیه از مشتریان قبلی است.
حتی بهترین فریلنسرهای سئو نیز بسیاری از مشتریان خود را از روش های دهان به دهان، به عنوان مثال دوستان مشتریان قبلی خود میگیرند. هر چه نظرات مثبت بیشتری از مشتریان خود گرفته و آنها را در وب سایت و شبکه های اجتماعی خود منتشر کنید، مشتریان بالقوه به شما بیشتر اعتماد خواهند کرد.
ساده ترین روش برای جمع آوری نظرات مثبت مشتریان قبلی برقراری تماس با آنها و درخواست کردن از آنها است. از مشتریان قبلی خود درخواست کنید که یک نظر مثبت در وب سایت شما یا گوگل ثبت کند.
اگر برای گرفتن نظرات مثبت از مشتریان در تلاش هستید، دادن امتیازاتی مانند تخفیف در پروژه های بعدی می تواند روش انگیزشی خوبی برای ترغیب آنها به انجام این کار باشد. همچنین برای اینکه ارائه نظر توسط آنها ساده تر انجام شود می توانید فرمت کلی نظر را هم برایشان ترسیم کنید تا بازهم بیشتر تشویق به ارائه نظر شوند.
8. کار با ابزارهای سئو را یاد بگیرید
پس از شروع فعالیت به عنوان فریلنسر سئو و افزایش تعداد مشتریان، باید کار با چند ابزار سئو را یاد بگیرید تا روند انجام کارها ساده تر صورت پذیرد.
ابزارهای متنوعی اعم از نرم افزاری جستجوی کلیدی و ابزارهای آنالیز وب سایت وجود دارند که به شما در پروژه هایتان کمک می کنند.
با اینکه ابزارهای انتخابی شما به نوع نیاز شما وابسته است، اما برخی از محبوب ترین گزینه ها عبارتند از:
- SEMRush: یک ابزار همه کاره در دیجیتال مارکتینگ که دارای ابزارهایی همچون بررسی کلمات کلیدی و رقبا، بازاریابی PPC و تبلیغات در شبکه های اجتماعی است. این ابزار، فرایند بهینه سازی را ساده تر کرده و به شما کمک می کند که استراتژی هایی بر مبنای داده ها بسازید.
- گوگل سرچ کنسول: این ابزار که یکی از ارزشمندترین ابزارهای سئو در بازار محسوب می شود، به ما کمک می کند تا وضعیت سئو وب سایت را کنترل کرده و گزارش هایی در رابطه با نحوه عملکرد سایت در گوگل تهیه کنید.
- Google Looker Studio: این ابزار در تولید گزارش های مفید در رابطه با خدماتتان به شما کمک می کند. Google Looker Studio ابزاریست که به کمک آن میتوانید داده های خام را به نمودار های مختلف تبدیل کنید. شما می توانید با ترکیب داده های گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس در Google Looker Studio در چند دقیقه گزارش های بصری جذابی برای مشتریان خود تولید کنید.
- گوگل آنالیتیکس: یک ابزار قوی برای فریلنسرهای سئو است که با استفاده از آن می توان بازگشت سرمایه در بحث سئو را ارزیابی نمود و از طریق آنالیز ترافیک سایت، شاخص های کلیدی عملکرد مختلفی را بررسی و تحلیل کرد. کار با این ابزار ساده بوده و در تمامی کمپین های بازاریابی دیجیتال قابل استفاده است.
- گوگل داکس و گوگل شیتس: این دو ابزار در عین سادگی، ابزارهای کارآمدی برای ارتباط با مشتریان است. این دو ابزار به شما و مشتریانتان امکان میدهند تا اطلاعات را به صورت دو طرفه هم با هم به اشتراک بگذارید.
9. یک دستیار استخدام کنید
در حالی که بسیاری از فریلنسرهای سئو حرفه خود را به صورت انفرادی شروع می کنند، ممکن است با پیشرفت کسب و کار خود به کمک و پشتیبانی بیشتری نیاز داشته باشند.
با رشد کسب و کار و گرفتن مشتریان بیشتر، احتمالا دیگر وقت کافی برای تمرکز بر روی ارتباط با مشتریان، مدیریت قرار ها و تدوین استراتژی ها نخواهید داشت.
استخدام یک دستیار به شما در افزایش کارآمدی کسب و کارتان کمک زیادی خواهد کرد. یک دستیار مجازی به شما در کارهایی مانند تحقیق بر روی بازار، ارسال ایمیل ها و هماهنگی جلسات کمک می کند و بدین ترتیب شما تمرکز بیشتری بر روی بخش های پیچیده سئو خواهید داشت.
دستیارها به شما کمک می کنند تا کسب و کار خود را گسترش دهید و وقت کافی برای قرار ها و مدیریت مشتریان متعدد را داشته باشید.
10. به یادگیری و رشد ادامه دهید
در نهایت اگر قصد دارید به عنوان یک فریلنسر سئو، شغل پر درآمدی داشته باشید، باید هماره روی آموزش و رشد مهارت های خود متعهد باشید.
صنعت سئو همواره در حال تکامل بوده و ما به طور مکرر با استراتژی ها و متدلوژی های جدیدی رو به رو میشویم. در این راستا باید با همواره با تحولات سئو و تغییرات الگوریتمی خود را به روز نگه داشته و آخرین خبرهای سئو را دنبال کنید. همچنین گذراندن دوره های جدید و تماشای ویدئوهای به روز را هم از یاد نبرید.
همیشه توجه ویژه ای بر روی عملکرد استراتژی های سئو خود داشته باشید تا بتوانید بهترین متدلوژی های مناسب برای خود را کشف کنید.
بلاگ سئو شما می تواند مکانی عالی برای نشر تجربیات و استراتژی ها جدید باشد. بنابراین حتما بر روی رشد و استفاده از آن در طول زمان تمرکز کنید و آن را از یاد نبرید.
یک فریلنسر سئو چقدر درآمد دارد؟
کارهای زیادی باید انجام دهید تا به عنوان یک فریلنسر سئو شناخته شده و از این طریق مشتری بگیرید، با این حال جای تردیدی نیست که سئو میتواند فرصت های شغلی سودآوری به بازاریابان ارائه دهد.
همانطور که در این مطلب به آن اشاره شد، میزان درآمد یک فریلنسر سئو به فاکتورهای متعددی از جمله محل فعالیت و سطح تخصص او بستگی دارد.
به عنوان مثال اگر بخواهید به صورت ساعتی فعالیت کنید و نرخ هزینه تان را ساعتی یک میلیون تومان در نظر بگیرید، با 40 ساعت کار در ماه میتوانید تا 40 میلیون تومان درآمد به صورت ناخالص داشته باشید.
هر چه سطح تخصص شما بالاتر باشد می توانید هزینه های بیشتری را دریافت کنید، به عنوان مثال فریلنسرهای سئو با حداقل 10 سال سابقه کار مداوم می توانند به صورت متوسط ساعتی 2 میلیون تومان به ازای خدمات خود کسب کنند.
شما می توانید در کنار پروژه های ساعتی، با قبول پروژه های ماهانه درآمد خود را افزایش دهید. در پروژه های ماهانه شاید میزان دستمزد به ازای ساعتی که صرف می کند کمتر از حالت ساعتی باشد، اما چون مشتریان شما به صورت دراز مدت معمولا با شما کار می کنند، در مجموع درآمد ثابت خوب و قابل توجهی برای شما به همراه خواهد داشت.
حدود 78.2% فریلنسرها با همه یا بخشی از مشتریان خود به صورت ماهانه کار می کنند و حداقل هزینه ماهانه سئو نیز در حال حاضر ماهی 10 میلیون تومان است. این مقدار بسته به سرویس ارائه شده می تواند بیشتر هم شود.
پروژه های یکباره سئو نیز برای فریلنسرهای سئو درآمدزاست و بسته به نوع پروژه و ابعاد آن رنج متنوعی از درآمد را برای او به همراه خواهد داشت.
آیا فریلنسری سئو، شغل خوبی است؟
فریلنسری سئو می تواند گزینه خوبی برای بازاریابان حرفه ای باشد. با برداشتن قدم های گفته شده در این مطلب می توانید سری بین سرها در صنعت سئو داشته باشید و از فرصت های بی شماری که جلوی پایتان قرار میگیرید استفاده کنید و با شرکت های مختلفی آشنا شوید.
به خاطر اینکه اغلب، کار سئو به ابزارهای دیجیتالی وابسته است، نیازی به حضور متخصص سئو به صورت حضوری در شرکت ها نیست. به علاوه نیاز به فریلنسرهای سئو از طرف شرکت ها در حال افزایش است، چرا که شرکت ها به دنبال روش های مقرون به صرفه تری برای بازاریابی هستند.
اگر علاقه مند به یک مسیر شغلی منعطفی هستید که به شما کنترل کاملی بر روی درآمد، خدمات و مشتریانتان میدهد، فریلنسری سئو میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
برای شروع یادگیری می توانید از مطلب سئو چیست ما شروع کرده و به دنیای سئو ورود کنید.