همه ما می دانیم که گوگل بزرگترین موتور جستجوی حال حاضر جهان است و رتبه های برتر نتایج جستجو بیش از 67٪ از کل کلیک ها را به خود اختصاص می دهند. اما ایندکس گوگل چیست و چگونه عمل می کند؟
اگر یک وبلاگ نویس یا تولید کننده محتوا هستید و هفته هاست ترافیکی از گوگل نگرفته اید، ممکن است مشکل ایندکس شدن داشته باشید.
به خواندن این مطلب ادامه دهید تا هر آنچه که باید در مورد ایندکس گوگل بدانید و همینطور علت اهمیت آن را بیاموزید. با خواندن این مطلب یاد میگیرید که چگونه صفحات خود را یک بار برای همیشه ایندکس کنید.
ایندکس گوگل چیست؟
ایندکس کردن توسط گوگل به زبان ساده، فرایند افزودن صفحات وب به موتور جستجوی گوگل است. گوگل، این صفحات فهرست شده یا به طور دقیق تر ایندکس خود را با یک الگوریتم پیشرفته بررسی کرده تا بهترین و مرتبط ترین پاسخ ها را برای یک سوال یا جستجو پیدا کند.
این فرایند از نبوغ خاصی نشات گرفته است، زیرا میتواند فوراً آنچه را که واقعاً از یک کلمه میخواهید حس کند و به شما ارائه دهد!
به همین دلیل است که سئو در بحث محتوا بسیار مهم است.
ایندکس گوگل را مانند یک کاتالوگ بزرگ در کتابخانه گوگل تصور کنید: هرچه صفحات بیشتری از سایت شما توسط گوگل ایندکس شده باشد، شانس شما برای نمایش در نتایج جستجو بیشتر می شود.
چرا ایندکس شدن مهم است؟
پاسخ به این سوال که ایندکس گوگل قرار است چه کاری برای سایت شما انجام دهد، بسیار ساده است.
فرض کنید که شما علاقه مند به دیده شدن محتوای سایت خود توسط کاربران هستید. بدون ایندکس شدن محتوا چنین امکانی وجود نداشته و هیچ راهی برای دور زدن آن نیز وجود ندارد. ایندکس شدن مستقیماً بر توانایی وب سایت شما برای ایجاد ترافیک تأثیر می گذارد.
داستانهای ترسناکی از وبسایتهایی وجود دارد که ماهها بدون اینکه در نتایج جستجو ظاهر شوند، محتوا تولید می کردند. بخش بزرگی از دلیل چنین اتفاقی این بوده که صفحات این وب سایت ها اصلا از ابتدا ایندکس نمی شدند!
تصور کنید پس از ماهها تلاش و زحمت متوجه این موضوع بشوید که به علت ایندکس نشدن صفحات، هیچ ترافیکی کسب نکرده اید. مطمئنا این یک کابوس بزرگ خواهد بود. برای جلوگیری از این اتفاق، مطمئن شوید که مشکلی برای ایندکس کردن صفحات وجود ندارد.
اکنون که فهمیدیم ایندکس گوگل چیست، بیایید ببینیم که ایندکس گوگل چگونه کار می کند.
ایندکس گوگل چگونه انجام می شود؟
گوگل از آنچه که “Spider” یا “Robot” نامیده می شود برای خزیدن در اینترنت و یافتن صفحات جدید برای افزودن به ایندکس خود استفاده می کند.
این ربات ها از وبسایتها بازدید میکنند و لینک ها را از یک صفحه به صفحه دیگر دنبال میکنند، دقیقاً مانند شخصی که در حال وب گردی است. ربات ها در حین انجام این کار، هر صفحه جدیدی را که پیدا میکنند یادداشت میکنند و آنها را برای شناسایی به ایندکس گوگل اضافه میکنند.
چگونه صفحات خود را سریع تر ایندکس کنیم؟
آیا میخواهید بفهمید که محتوای جدید شما توسط گوگل ایندکس شده است یا نه؟ یا شاید می خواهید بعد از هر گونه تغییری، ایندکس صفحات را هم بروز شده نگه دارید؟
اگر در ایندکس شدن صفحات خود در گوگل با مشکل مواجه هستید، ابتدا باید مشخص کنید که کدام یک از صفحات در ایندکس گوگل وجود ندارند. با استفاده از ابزار URL Inspection گوگل سرچ کنسول می توانید ایندکس شدن صفحه را تست کنید.
کافیست URL صفحه ای را که می خواهید بررسی کنید وارد کنید، این ابزار صفحه مورد نظر را بررسی کرده و گزارش وضعیت آن را در ادامه به شما اعلام می کند.
همچنین با استفاده از ابزارهایی مانند IndexCheckr، می توانید به راحتی صفحات ایندکس شده خود را کنترل کنید و از ایندکس نشدن صفحات خود مطلع شوید.
همچنین می توانید با استفاده از این ابزار بررسی کنید که آیا بک لینک های شما ایندکس شده اند یا نه. بنابراین می توانید ساختار بک لینک وب سایت خود را بهبود ببخشید.
نکاتی برای ایندکس شدن وب سایت در گوگل
در ادامه به بیان چند نکته برای سهولت در ایندکس شدن محتوای سایت شما توسط گوگل پرداخته ایم.
1. محتوای با کیفیت تولید کنید
سعی گوگل همیشه بر آن است که محتوای باکیفیت را به کاربرانش ارائه دهد.
این مسئله بدان معناست که اگر میخواهید محتوای شما ایندکس شده و رتبه خوبی داشته باشد، باید به خوبی نوشته شده باشد، آموزنده باشد و به نیاز کاربر از جستجو پاسخ دهد (کاربر آنچه را که به دنبالش بود پیدا کند). امروزه حتی ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی وجود دارند که می توانند به شما در ایجاد سریعتر محتوا کمک کنند!
2. به طور مداوم وب سایت را به روزسانی کنید
گوگل وب سایت های پویایی که محتوای جدید را به طور منظم ارائه می دهند، دوست دارد. اگر یک صفحه وب، فروشگاه اینترنتی یا وبلاگ به طور مداوم محتوای خود را به روز کند، ربات های گوگل بیشتر از آن بازدید می کنند و هر صفحه جدید اضافه شده بسیار سریعتر ایندکس می شود.
3. لینک های داخلی را از یاد نبرید
لینک های داخلی به حرکت روان تر و آسان تر در وب سایت کمک می کنند و به آن ساختار منطقی می بخشند. با لینک های داخلی خوب، از محدودیت پایش وب سایت شما استفاده بهتری خواهد شد و دسترسی ربات گوگل به URL های با ارزش سایت تسهیل می گردد. در نتیجه آنها را سریعتر ایندکس می کنند.
4. برای وب سایت یک سایت مپ تولید کنید
یک راه بسیار سریع و ساده برای ایندکس سریع تر صفحات یک وب سایت وجود دارد. این راه شامل ایجاد یک سایت مپ، معمولاً در قالب XML یا متنی است که شامل لیستی از همه URL هایی است که باید ایندکس شوند. وجود یک سایت مپ، بررسی و گنجاندن URL ها را در پایگاه داده گوگل آسان تر می کند.
فایل سایت مپ از طریق ابزار گوگل سرچ کنسول ثبت و معرفی می شود. در نوار سمت چپ GSC گزینه ای به نام sitemaps وجود دارد که می توانید آدرس فایل سایت مپ را برای معرفی به گوگل ثبت کنید.
5. از robots.txt استفاده کنید
robots.txt فایلی است که ربات های گوگل در ابتدای خزیدن یک وب سایت آن را بررسی می کنند. در این فایل می توانید قوانینی را ایجاد کنید که به نفع ایندکس URL های سایت باشد و از اتلاف وقت ربات ها بر روی URL هایی که نمی خواهید ایندکس شوند، جلوگیری کنید. در واقع با استفاده از تعریف قوانین در robots.txt می توانید ربات های گوگل را به سمت خزیدن و ایندکس صفحاتی ببرید که واقعاً مهم هستند.
این امکان وجود دارد که قوانینی را به robots.txt اضافه کنید تا مانع از بازدید ربات های گوگل از صفحات خاصی از سایت شود.
جمع بندی
اکنون که متوجه شدیم ایندکس گوگل چیست، می توانیم با خیال راحت بیان کنیم که ایندکس شدن صفحات توسط گوگل برای دیده شدن آن صفحات در نتایج جستجو امری ضروری است. با اطمینان از دیده شدن و پایش آسان وب سایت شما، و همینطور با استفاده از سایت مپ و محتوای باکیفیت، می توانید به گوگل کمک کنید صفحات سایت را به درستی ایندکس کند.