موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند؟

گوگل چه کاری انجام میدهد؟ گوگل چگونه کار می کند؟ احتمالا برای بسیاری از شما این سوالات قدیمی شده اما برای کسانی که در بحث سئو تازه وارد هستند، این سوالات جدید است. در این مطلب به بررسی پاسخ این سوالات و نحوه کار گوگل می پردازیم. درک نحوه کار گوگل می تواند کمک زیادی به شما در تعیین استراتژی سئو سایتتان کند.

گوگل چگونه کار می کند؟

موتورهای جستجو مانند گوگل، لینک ها را دنبال می کنند. آنها لینک ها را از یک صفحه به دیگر صفحات دنبال می کنند. گوگل شامل پایشگر، ایندکس و یک الگوریتم است. پایشگر گوگل به دنبال لینک ها در وب می گردد و 24 ساعته مشغول به فعالیت است. این پایشگرها نسخه HTML هر صفحه را در دیتابیس بسیار عظیم خود که ایندکس نام دارد، ذخیره می کنند. در صورتی که پایشگر به سایت شما مراجعه کرده و تغییراتی را در سایتتان مشاهده کند، متناسب با آن ایندکس خود را به روز خواهند کرد. تعداد دفعاتی که پایشگرهای گوگل به سایت شما سر میزنند به میزان تغییرات سایت شما وابسته است.

برای اینکه گوگل از حضور سایت شما باخبر شود، کافیست لینکی از سایتتان در یک صفحه ایندکس شده آن قرار داشته باشد. هر زمان که پایشگر ها آن لینک را مشاهده کنند، آن را دنبال کرده و با رسیدن به سایت شما، آن را در ایندکس خود ذخیره می کنند. از این پس صفحات سایت شما در نتایج جستجوی گوگل ظاهر خواهد شد.

الگوریتم محرمانه گوگل

بعد از این که سایت شما در ایندکس گوگل قرار گرفت، میتواند شانس نمایش در نتایج جستجو را داشته باشد. گوگل سعی می کند که صفحات ایندکس شده خود را با عبارات مورد جستجوی کاربران مرتبط کند. گوگل برای انجام این کار از یک الگوریتم محرمانه استفاده می کند تا ترتیب سایت ها را تعیین کند. نحوه کار این الگوریتم واضح نیست و توسط گوگل مخفی مانده است. هیچ کس به صورت کاملا دقیقی نمی داند که چه فاکتورهایی بر ترتیب نمایش سایت ها در نتایج گوگل موثر است.

الگوریتم گوگل ثابت نیست و به صورت نسبتا منظمی در حال به روزرسانی و تغییر است. پارامترهای موثر بر ترتیب نتایج گوگل همواره در حال تغییراتی هر چند کوچک هستند و بعضا پارامترهای جدید نیز در این الگوریتم وارد می شوند. با اینکه ساختار دقیق این الگوریتم محرمانه است، اما گوگل موراد مهم تاثیرگذار بر آن را بیان کرده است. ما از مقدار اهمیت این پارامترها مطلع نیستیم، همچنین نمیدانیم که گوگل چگونه از تمام این فاکتورها برای رتبه بندی استفاده می کند. با استفاده از آزمایشات مختلفی که توسط کارشناسان سئو انجام می شود، ما با جنبه هایی از این الگوریتم آشنا می شویم، اما ماهیت کلی آن مبهم است.

صفحه نتایج جستجوی گوگل

صفحه نتایج جستجوی گوگل با عنوان SERP، بین 7 الی 10 وبسایت را در خود می گنجاند که از دید گوگل مرتبط ترین نتایج با عبارت مورد جستجوست. ما از این نتایج با عنوان نتایج طبیعی جستجو یاد می کنیم. با رفتن به صفحات بعدی، نتایج بیشتری را مشاهده خواهید کرد. هر چه سایت شما در صفحات بعدی قرار داشته باشد، احتمال بازدید سایت شما از طریق جستجو کاهش می یابد.

در قسمت بالا یا پایین نتایج جستجو، بعضا سایت هایی وجود دارند که با پرداخت پول نمایش داده می شوند. این سایت ها جز بخش گوگل ادوردز هستند و شما می توانید با پرداخت مبلغی سایت خود را در این قسمت نمایش دهید. هر چه کلمه مورد نظر شما رقابتی تر باشد، میزان هزینه تبلیغ آن بیشتر خواهد بود.

ارزش لینک ها در موتورهای جستجو

درک اهمیت لینک ها برای موتورهای جستجو به ما کمک می کند تا از نحوه کار آنها با این لینک ها آشنا شویم. تعداد لینک هایی که به سمت یک صفحه اشاره می کنند، تعیین کننده اهمیت آن صفحه است. بنابراین هرچه تعداد لینک های یک صفحه بیشتر باشد، موتورهای جستجو تصور می کنند که آن صفحه دارای اطلاعات بیشتر و مهمتریست. هم لینک های داخلی و هم لینک های خارجی (بک لینک ها)، به گوگل در رتبه بندی صفحات کمک می کنند. ارزش لینک ها نیز متفاوت است. سایت هایی که دارای بک لینک زیادی هستند، لینک هایشان نیز متعاقبا ارزش بیشتری نسبت به سایت های کوچکی که لینک های کمی دارند است.

اهمیت لینک ها به قدریست که گوگل سیاست های خاصی برای آن ایجاد کرده است. در صورتی که سعی کنید از سایت هایی لینک بگیرید که مورد تایید گوگل نیستند یا برای گرفتن لینک ها پول پرداخت کنید، گوگل سایت شما را با جریمه مواجه می کند.

سئو و گوگل

سئو مجموعه بهینه سازی هاییست که بر روی سایت انجام می دهیم تا صفحات آن در رتبه های بالای نتایج جستجو قرار گیرند. در روند سئو وبسایت، تلاش هایی صورت می گیرد که مطابق با الگوریتم های گوگل است. با اینکه الگوریتم گوگل از بدو پیدایش تا کنون کاملا مبهم بوده است، اما نتایجی که آزمایشات مختلف گرفته شده، ما را به ایده های خوبی از سئو رسانده است.

سئو سایت شما نبایست در جهت فریب موتورهای جستجو مانند گوگل باشد، گوگل سعی دارد که مرتبط ترین نتایج را برای کاربران نمایش دهد. اگر سعی دارید که در زمان کمتری به رتبه های بالای گوگل برسید، از کلمات کلیدی بلندتری شروع کنید و وبسایت خود را کاملا متناسب با عبارت مورد نظرتان کنید.

منبع:

How does Google work

یک دیدگاه

  1. ممنون از مطالب خوبتون. من برای ایندکس کردن محتوای صفحه ام از مطالب شما استفاده کردم، چون در زمینه مشاوره انجام پایان نامه فعالیت میکنم و بسیار مهم هست که مطالب با سرعت ایندکس بشن. از اونجایی که مطالب آموزشی در سایت ما برای دانشجویان بسیار مفید هست، تمایل داریم این عزیزان زودتر بتوانند از مطالب جدید سایت ما باخبر شوند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *